woensdag 23 juni 2010

Komkommermonarchie

Nederland is geen bananenrepubliek, maar een komkommermonarchie, lezen we bij Argusoog. 'Dat die verkiezingen veelal een doorgestoken kaart zijn, waarbij de media een bijzonder kwalijke rol spelen is de laatste jaren overduidelijk geworden,' schrijft Arend Zeevat.

Doorgestoken kaart? Kijk, dat gaat Arend ons eens haarfijn uitleggen: 'Met negen Nederlandse afgevaardigden bij de laatste Bilderberg-conferentie in Spanje vlak voor de verkiezingen, waaronder de Leidse economieprofessor Victor Halberstadt, Shell’s topman Jeroen van der Veer, Nederlandse Bankdirecteur Nout Wellink en natuurlijk Bea herself, is een manipulatie van de verkiezingen alleszins mogelijk.'

IJzersterk begin, Arend, alleen waren dat uitgerekend de aanwezigen bij Bilderberg een jaar geleden, oftewel een jaar voor de verkiezingen die op dat moment nog helemaal niet uitgeschreven waren omdat het kabinet nog niet was gevallen.

Maar wacht, het gaat volgens Arend niet om manipulatie van de uitslagen, of om de bovennatuurlijke gaven van Bilderberg, maar om een beeldvormende manipulatie vooraf van het stemgedrag van het stemvee. De zet van de PvdA om Job Cohen ineens als stemmentrekker op te voeren, heeft bijgedragen aan de nek aan nekrace tussen de VVD en de PvdA. Velen hebben door de opmars van de PVV en de VVD zogenaamd strategisch op de PvdA gestemd. En de kleine partijen hadden het nakijken.

En dan komt de aap uit de mouw: Arend blijkt zelf aan de verkiezingen te hebben meegedaan met Mens en Spirit (MenS). Hij stond nummer negen op de kieslijst die werd aangevoerd door ene Lea Manders. De (Radio 1) journaalredactie vond volgens Zeevat dat haar duidelijke uitspraken over het ontmantelen van de macht van de banken en die handen van de burgers te geven niet uitgezonden mochten worden. 'Met deze ervaringskennis in mijn bagage en te hebben moeten zien dat de gevestigde politiek op een beschamende manier gratis reclame mocht maken via de media, vind ik het heel plausibel dat de gehele verkiezingscampagne van A tot Z door de media en haar marionettenspelers is georkestreerd'.

Het is de eerste keer dat Barracuda hoort van Mens en Spirit, en hij heeft het sterke vermoeden dat het NOS Journaal daar toch echt niet aan heeft bijgedragen. De NOS nam zelfs een keurig interview af zonder een cynische vraag. Ook andere media hebben de partij behoorlijk serieus genomen. 26.000 stemmen trok de partij, veel meer dan de Piratenpartij, die niet uit het nieuws waren weg te slaan. Arend moet dus niet zeuren. Die 26.000 stemmers vormen dus het maatschappelijk draagvlak van de 'spritueel gebondenden'. Niet meer en niet minder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten