dinsdag 13 januari 2015

Toekan

Na de aanslagen de huilebalkjes. 'Nooit kreeg een politicus zo gelijk als Wilders, maar de media zwijgen hem dood', jammert Joost Niemöller. 'Je zou verwachten dat dit een moment was voor de media om aandacht te besteden aan Wilders. Door hem bijvoorbeeld eens uitgebreid te interviewen over Frankrijk.'

Maar nee, dus. 'Inderdaad bizar, dat krampachtige vasthouden aan de wildershaat en het in bescherming blijven nemen van de Islam. Het begint wat psychotisch aan te doen,' reaguurt D.G. Neree, die het maar niet voor elkaar krijgt om van zijn eigen site iets behoorlijks te maken.

Maar even vreemd is dat Niemöller het nieuws van maandag volledig negeerde. Wilders kreeg wel degelijk aandacht, maar niet het soort aandacht waarop Joost gehoopt had. De parlementaire invloed van de Partij voor de Vrijheid is volgens Trouw sinds maart vorig jaar namelijk op een dieptepunt beland. In heel 2014 werden van de PVV slechts negen moties aangenomen, een krappe drie procent van de moties die de partij indiende. Nooit eerder was de betekenis van de PVV in de Tweede Kamer zo klein. En Trouw ziet een duidelijke relatie met de rampzalige Marokkanen speech.

Maar wat twitterde de Witte Toekan de afgelopen dagen zelf zoal de wereld in? Teleurstellend weinig. Wilders had het incident kunnen aangrijpen om een spervuur van oneliners de wereld in de sturen, maar het bleef bij een paar retweets en schimpscheuten. Plus een verwijzing naar Fitna, The Movie (72 retweets) en een videoboodschap die slechts 187.000 keer is bekeken. Die 'massale aanhang' van Wilders (die ruim 300.000 volgers heeft) lijkt niet bijster geïnteresseerd in wat hun idool via de sociale media te melden heeft. Ook de PVV site bleef op een enkel verplicht nummer na stil.

Dat de media Wilders negeerden kwam misschien toch vooral omdat de Witte Toekan stil op zijn tak bleef zitten. 

8 opmerkingen:

  1. Ik ken Joost Niemöller niet, maar ik was wel na 10 sec klaar met zn site. Wat Wilders betreft heb ik wel een mening : Schande dat er niet naar de democratie geluisterd wordt. Die man is gekozen door een proportioneel deel van de samenleving en hij krijgt geen moties door de kamer omdat andere partijen het niet eens zijn met uitspraken ? Dat is wel een dieptepunt ja, maar niet eentje van alleen Wilders.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja, zo werkt democratie: de meeste stemmen gelden. En wilders heeft wellicht veel stemmen, maar geen meerderheid.
    Hij zal dus anderen mee moeten krijgen en die gaan dat niet automatisch doen om de simpele reden dat wildeers veel stemmen heeft gehad.
    Zo werkt democratie niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien wel utopisch gedacht maar ik denk/vind dat democratie niet zo abstract zou moeten werken zoals jij dat nu stelt. Ik ben van mening dat Wilders het cabinet naar rechts trekt zoals de Groen links deze naar links trekt, en zodanig een evenwicht situatie creert. Wanneer je een proportioneel deel van de bevolking buiten spel zet (en dat is er wat er nu gebeurt) krijg je alleen maar frustratie en onmacht, dat zal de hierop volgende verkiezingen sterk beinvloeden.

      Verwijderen
    2. Groot verschil is dat andere partijen de vrijheid van meningsuiting gebruiken en Geert Wilders diezelfde vrijheid misbruikt!! Kijk maar naar zijn partij, nou ja partij; eenieder moet Geerts mening verkondigen, verkondig je je eigen mening wordt je of de partij uitgegooid of men vertrekt na weggepest te worden door de grote blondgrijze leider himself.

      Verwijderen
    3. @gerardhemel: Het is anders precies zoals TH zegt. Als je geen meerderheid hebt, moet je die zien te vinden. In een democratie bepaald immers een meerderheid. Zo werkt hij bij het kabinet dat steeds moet onderhandelen omdat ze te weinig zetels hebben in de 1e kamer, zo werkt het voor een partij uit de oppositie. Dan kunnen mensen wel ontevreden gaan zitten doen over democratie, maar dat een partij de grootste is maakt pas uit als hij ook de meerderheid heeft.
      Anderzijds, als(!!) het inderdaad zo is dat men minder met Wilders meewerkt vanwege zijn minder-minder uitspraak is dat ook wat mij betreft vrij kort door de bocht. Ook als het zou betekenen dat andere partijen niet willen samenwerken met de partij die wél samenwerkt.

      @cruelman: En verschillende mensen/bedrijven van buiten de partij die niet zegt of doet wat hij wil moet worden ontslagen, geen geld meer krijgen etc.

      Verwijderen
  3. Gratis patat voor iedereen geeft ook veel stemmen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het viel me al op dat Wilders weinig van zich liet horen over Parijs. Misschien wachtte hij af wat de achterban zei, maar misschien was hij ook wel te geschokt. Hoe dan ook is hij opvallend rustig, terwijl de achterban loopt te briesen als een stel wilde paarden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. "Dan gaan we dat regelen", zei Wilders.

    BeantwoordenVerwijderen