vrijdag 31 oktober 2008

Verrot


Is het Vrije Volk nu ook al een beweging? Je zou het haast gaan denken. Marcel Vreemans meldde deze week namens het rechtse blog dat voorzichtig contact tussen de NOS en enkele HVV-ers was ontstaan. "Na mijn lange strijd om de NOS aan het praten te krijgen kregen wij ten lange leste een uitnodiging voor een gesprek."

Want de HVV-ers maken zich voortdurend boos over "de totaal verrotte publieke omroep die al jaren zijn pluriformiteitsverplichtingen (en bijbehorende verantwoording daarover) niet nakomt." Waarmee ze eigenlijk bedoelen dat hun rechtse geluid niet voldoende wordt gehoord. 

Misschien ook maar beter ook, want de artikelen op het Vrije Volk zijn doorgaans van een deerniswekkend niveau. Diezelfde Vreemans heeft trouwens zelf al eens toegegeven dat "HVV inderdaad niet altijd tot de meest verheffende artikelen aanleiding geeft". En het is uitgerekend diezelfde Vreemans die een kritisch stukje over Francisco van Jole meende te moeten vergezellen van een foto een Hitler-achtige figuur die in een venusheuvel is weggedoken. Ook zijn jongste bijdrage is weer een literair hoogstandje.

Of neem Henk Lomax, die serieus meent dat "er een aantoonbaar verband bestaat tussen de islam en geweld" ("Opgezadeld als wij zijn met een overheid die toestaat dat ons land volstroomt met mensen die noch sociaal, noch economisch of demografisch van enige meerwaarde zijn voor onze samenleving."). Zelfs de alom op forums verbannen jodenhater J.J. van der Gulik mag tegenwoordig zijn licht laten schijnen over allochtonen. Nee, daar zit Nederland echt op de wachten, op dat rechts rabiate geluid van een aantal compleet ontspoorde Nederlanders die denken dat zij tot de zwijgende meerderheid behoren.

Vreemans heeft trouwens besloten om "alle contacten met de NOS te verbreken". Het wordt toch niks, foetert hij bij voorbaat: "De NOS is een zieke organisatie die alle middelen zal inzetten om haar bewuste agenda uit te voeren. Ook ga ik bij geen enkele instantie een klacht indienen, vanuit de ervaring dat Ombudsmannen, toezichtsorganen en de Raad voor de Journalistiek een gesloten elite vormen die elkaar de hand boven hoofd houdt".

Vreselijk. Nu Vreemans de handdoek in de ring heeft gegooid komt het nooit meer goed met de NOS. Of met Nederland.

donderdag 30 oktober 2008

Mosterd


Het is gegaan zoals was voorspeld: justitiebobo en "seksmonster" Joris Demmink wordt voorlopig niet vervolgd. Het verzoek aan het hof was, zo werd maandag bekend, “volstrekt onvoldoende geconcretiseerd en onderbouwd om enig verband tussen de eventuele strafbare feiten en betrokkenheid daarbij van deze beklaagden te kunnen vaststellen”.

De Koerd Hüseyin Baybasin eiste eerder bij het gerechtshof dat het Openbaar Ministerie de justitieman voor de strafrechter zou brengen. Baybasin zit in Nederland een levenslange straf uit wegens moord, uitlokking van moord, gijzeling, drugsproductie en deelname aan een criminele organisatie. Dat vergroot de geloofwaardigheid van deze zaak toch al niet, en kennelijk vond het hof dat ook, want de Koerd was in hun ogen geen persoonlijk slachtoffer in deze zaak.

Maandenlang voerde met name Micha 'Klokkenluider' Kat een Don Quichot-achtige strijd tegen Demmink, "wild armwiekend door alle mogelijke scenario’s" en met steun van zijn trouwe fanclub. Maar de kernwoorden in deze zaak - "te ruim geformuleerd’ c.q. ‘onvoldoende concreet gemaakt - zijn altijd het probleem in de zaak Demmink geweest: een hoop roddel en achterklap, maar geen onweerlegbare spijkerharde bewijzen.

Natuurlijk willen zijn tegenstanders dat allemaal niet horen en is het weer een grote corrupte banenmonarchie, waarbij Demmink ongetwijfeld de regisseur op de achtergrond was. Of wat te denken van: "Ik heb het al zo vaak gezien in Amsterdam waar een bestuurlijk fascist van de PvdA zijn straatcoaches laat oplichten via de louche boekhouder en cybercriminelen van To Serve And Protect."

Maar laten de Demmink-bashers nu eerst eens komen met feiten die echt hout snijden, in plaats van dossiers die meer vragen oproepen dan ze beantwoorden. Met Turkse getuigen waarvan je moeilijk na kunt gaan of die de waarheid spreken of zijn omgekocht. Want het verzoek was nog niet door het hof afgewezen, of prompt volgde er aangifte van een vermeend Turks zedenslachtoffer. Wie betaalde die mosterd na de maaltijd?

vrijdag 24 oktober 2008

Mash-up



Vermoedelijk de beste mashup van Alex Jones tot nu toe. Blogger Edmund Standing wist de Amerikaanse complotdominee en New World Order-verkondiger vorig jaar al eens voortreffelijk te karakteriseren: "In his approach to evidence, Jones presents a classic case of pseudo-scholarship: selective use of evidence, misrepresentation of evidence, spurious linking of unconnected evidence, presenting unconfirmed reports as evidence, using non-multiply attested claims as evidence, uncritically accepting mainstream news reports as evidence, discounting any evidence that runs contrary to his grand narrative, and even outright manipulation of evidence."

Huishoudelijk: Barracuda gaat een weekje met reces. 

donderdag 23 oktober 2008

Querulant


Jarenlang stuurde Jos Schmitz (Vrije Volk) brieven aan de rubriek "Wat U zegt" van De Telegraaf. Ging jarenlang goed, zelfs de brief waarin Jos in één adem de koningin, aso's en kampers noemde, omdat ze met elkaar gemeen hadden dat ze allen geen belasting betaalden, werd zomaar geplaatst. Welk een heldendaad was dat toch, ronkt Jos, zelfs de Koningin moet het gezien hebben. 

Maar tegenwoordig hebben de Televaag-moderatoren een training gehad bij MDI, het Meldpunt Discriminatie Internet, want geen mening van Jos komt meer door. Hoe hard hij ook stampvoet.

Voorbeeldje. Jos schrijft naar aanleiding van het zoveelste incident met 'Marokkaans tuig': "Deze dames zijn niet de eerste autochtone (...) Nederlanders die de buurt met geweld zijn uitgetreiterd door Marokkaans tuig (o.a. diamantbuurt) en zeker niet de laatste. Mooie woorden dat in het onderwijs tolerantie voor homo's etc moet worden bijgebracht helpt niet. Hier zien de de Marokkaanse aard ten voeten uit. Wat wel helpt, is de daders, ongeacht leeftijd oppakken, denaturalieseren en het land uitzetten." Geweigerd!

Je herkent de typische Vrije Volk-Querulant meteen aan het feit dat hij het complete Burgelijk Wetboek gaat citeren om aan te tonen dat hij geen enkele wet heeft overtreden. Liefst in KAPITALEN. "Als mijn reactie in de ogen van uw onvolprezen moderator NIET in strijd was met 137c, dan verneem ik gaarne op grond van welke van uw huisregels mijn reactie danwel geweigerd is."

Na een beetje zoeken vindt Jos ook nog een artikel waarin De Telegraaf zelf spreekt over Marokkaans straattuig.  "Dan moet het wel de door mij aangedragen oplossing van denaturaliseren en het land uitzetten zijn. Maar hoe dat is tegenspraak is met 137c, d of e danwel de grondwet moet u mij dan maar even uitleggen. Hoogachtend, Jos Schmitz."

Waarna chef redactie internet nog eens duidelijk maakt dat zijn opmerking "generaliserend, disciminerend en kwetsend, volgens de u blijkbaar bekende wetsartikelen zelfs strafbaar is". Hij had er ook nog smakeloos bij kunnen zetten, maar dan had Jos het waarschijnlijk nog niet begrepen.

woensdag 22 oktober 2008

Afgeblazen


Het was de langste voorspelling die maar niet wilde uitkomen: de Amerikaanse aanval op Iran. Complotters wisten vrijwel zeker dat het zou gaan gebeuren. In augustus was er nog een gigantische armada onderweg naar Iran. De Golf was het nog slechts een kwestie van dagen. Of van uren. De hele blogosfeer stak alvast de vingers in de oren. 

Iran liet zich zelf ook gekmaken: het land had eerder dit jaar de Revolutionaire Garde in opperste paraatheid gebracht om het land te beschermen tegen een mogelijke aanval van de Verenigde Staten of Israël op vermeende Iraanse nucleaire faciliteiten. Alsof de Amerikanen zomaar plotsklaps - out of the blue - het land zouden binnenrollen compleet met embedded journalisten van Fox en gewapenderhand met zijn leiders zouden afrekenen. Was de Veiligheidsraad in rook opgegaan, soms? En ja, er waren flinke fricties aan beide kanten, met een hoop serieuze dreigementen, maar een gevaarlijke en onpopulaire oorlog na Irak...? 

Voormalig CIA-officier en huidig politiek activist Ray McGovern merkt op dat de kans op een Israëlisch/Amerikaanse aanval op Iran inmiddels is afgenomen. Dat u het even weet. Reden voor een verminderde kans op een aanval? De wederopstanding van Rusland als wereldmacht! Een mogelijke reden om alsnog Iran aan te vallen? Een verkiezingsnederlaag voor John McCain. Logisch toch: nog gauw even een paar bommen op Iran en Obama kan op Hawaii blijven. 

Barracuda kan trouwens tig redenen verzinnen waarom de VS nooit Iran zullen aanvallen en dat ook nooit echt van plan waren: je kan bijvoorbeeld moeilijk een nieuwe president opschepen met een verse oorlog ("We hebben schepen en vliegtuigen naar de Golf gestuurd, instructies op de keukentafel"), een oorlog geeft instabiliteit die de wereldeconomie even niet kan gebruiken en de kredietcrisis is even belangrijker dan de vraag waar Iran zijn nucleaire wapens heeft verborgen. De oorlogskas van de banken is trouwens leeg. En er is ook nog eens te veel olie in de wereld. 

In Iran geloven ze er ook niet meer in. Anders ga je niet het proberen om het record Grootste broodjes struisvogelvlees te breken, tenzij die meters lange baguettes stiekem nucleaire torpedo's waren.

Hoewel Johnito nog een heel andere reden noemt waarom Iran van de oorlogskaart is verdwenen: "Ik denk dat het niet geheel onterecht is om ons af te vragen hoe dit zou zijn verlopen als bloggers wereldwijd niet de aandacht hadden blijven vestigen op de leugenachtige oorlogspolitiek van het Cheney/Bush-kamp."

Iran gered door complotters, wie had dat ooit kunnen bedenken?

dinsdag 21 oktober 2008

Open riool

We schreven het eerder: de VARA komt onder leiding van Francisco van Jole binnenkort met een heuse progressieve debatsite. Aanvankelijk zou het gaan om een linkse Geen Stijl, maar Trouw meldde een dezer dagen dat het een site moet worden waarop niet iedereen met een afwijkende mening wordt afgebrand en uitgemaakt voor rotte vis". Sites als Geen Stijl hebben volgens Van Jole "het open riool gecultiveerd. Het zijn de naargeestige kinderen van Van Gogh die alles wat riekt naar intelligentie desastreus met de grond gelijkmaken.''

Nou, dat is weer eens hard aangekomen in de blogosfeer. Met name het Het Vrije Volk raakt er maar niet over uitgesproken: "Het is duidelijk. Niemand houdt van ons. Ons zijn tokkies, bruinhemden, Wilders populisten, Verdonk gekken, voormalige Pastors brallers, xenofoben, islambashers en allerlei andere dwazen die maar niet willen inzien dat alleen van Jole en de zijnen het enige ware woord hebben dat uiteraard immer netjes wordt uitgesproken zonder valse noten of achterbakse streken."

Waarna auteur Michiel Mans uitlegt hoe dat gaat bij de televisie: "Als iemand van ons (...) al een keer mag aanschuiven, regelen de van Jole-achtige mensen het altijd zo dat er tenminste twee nette mensen tegenover ons aan tafel zitten. Zo mocht Fleur Agema (PVV) het bij Pauw&Witteman, erkende netmensen, opnemen tegen Job Cohen (PvdA) en ex-minister Willem Vermeend (PvdA)."

Ach, wat naar toch allemaal: de rechtse bruimhemden en islambashers worden maar niet gehoord, of erger: geneutraliseerd op de buis. En nu dreigt er dan ook nog eens een nieuwe linkse wereldorde. Van Jole parafraserend: "Niet alleen mijn volledig verknipte columns in “De leugen regeert” zullen vanaf nu dagelijks op alle nationale zenders worden uitgezonden, maar ook zal het internet worden afgegrendeld voor andersdenkenden. We gaan dit land zuiveren van subversieve elementen en we zullen eens laten zien wat echte beschaving betekent! Heil Fransicso, Heil Fransisco!" Waarbij auteur Marcel Vreemans dan ook nog maar even een plaatje heeft uitgezocht van een Hitler-achtige figuur die in een venusheuvel is weggedoken. Verfijnde humor.

Toegegeven: Een progressieve debatsite klinkt al net zo achterhaald als het rechtse gejammer over linkse media, alleen je zal toch maar een tv programma of krant moeten laten maken door Het Vrije Volk, dat open riool van eendimensionaal rechts-populisme, waar zelfs Greenpeace nog een 'terroristische organisatie' wordt genoemd. En denk maar niet dat Het Vrije Volk oren heeft naar een rechtse debatsite, want bij het blog dat 100 procent subsidievrij is doen ze niet aan debatteren. Of aan reageren. Gehoord worden, daar draait het om bij de rechtse vrijdenkers, liefst zonder meedenkende lastposten.

maandag 20 oktober 2008

Sluitspieren



Extrapoleren doe je zo. Het begint met een hypotheekbrandje in de VS en vervolgens krijg je het omgekeerde Droste effect: een brandje wordt een veenbrand en de veenbrand een uitslaande brand. Oftewel: blinde paniek. En omdat alle banken met congestie de sluitspieren hebben samengetrokken zitten we nu met een crisis opgescheept.

De rest kun je rustig aan de media overlaten: want inmiddels is het ook al recessie. Die is 'onvermijdelijk'. Sterker nog, de depressie staat voor de deur. Plots zien we beelden van de Grote Depressie uit de jaren dertig. Of lees je steile grappen over consumenten die Harrie Piekema links liggen en massaal naar de Aldi rennen om pakken melk van 12 cent en houdbare kilobiefstukken van 1 euro te hamsteren. Zie je beelden van prevelende bankiers in de kerkbanken. Deskundologen laten zich uit over het geluksgevoel in donkere tijden. Trouw publiceert over het einde van de hebzucht en het betekenisvolle leven na het graaien. Weer elders wordt flink reclame gemaakt voor de bespaarroman RegenGeluk.

Was het niet enkele weken dat de vlam in de pan sloeg? En nu al depressie? Het einde der tijden? Het einde van het kapitalisme? De terugkeer van de sociale markteconomie?

De nuchtere verwachtingen volgens de DNB: wellicht een lichte krimp in 2009.

En trouwens, die crisis doet wonderen: Al ligt de IJslandse handel stil, het toerisme naar het vrijwel failliete land stijgt explosief. Prijsvechtende supermarkten varen - voor zolang als het duurt - wel bij de crisis. Kaartjes voor de basketbalcompetitie NBA worden goedkoper. Nog mooier: landen met crises groeien gemiddeld sneller dan landen die geen crisis gekend hebben. De crisis duurt zolang de media er een nodig hebben.

vrijdag 17 oktober 2008

Klimaatpaus


Wouter Bos (Financiën) en Jacqueline Cramer (Milieu) hebben deze week samen met Tweede Kamerlid Diederik Samsom (ook PvdA) een privégesprek van drie kwartier gevoerd met klimaatpaus Al Gore, die Nederland even aandeed. Met name Bos was helemaal onder de indruk: "'Een inspirerende man die wereldwijd politici in beweging krijgt op een van de belangrijkste vraagstukken van deze tijd." Wel een beetje zuur dan dat uitgerekend Audi-importeur Pon Gore in een auto liet rondrijden, maar het ging om een A-label vierwieler met GTL brandstof, dus dat zien we maar door de vingers.

Gore heeft niet overal vrienden. Zo zijn er critici die nogal wat feitelijke onjuistheden in Gore's film 'An Inconvenient Truth' hebben ontdekt, maar het in grote lijnen eens zijn met zijn gedachtegoed. Sinds kort is het echter mode geworden om niet alleen op Gore, maar in het algemeen op het 'milieugajes' en 'malafide natuurclubs' in te rammen. Verwacht geen nuance. Of zelfs maar logica.

Zo hoor je steeds vaker dat de milieubeweging een vorm van gelegaliseerde belastingroof is. De grootste bedreiging van onze vrijheid en de welvaart aan het begin van de 21ste eeuw wordt - zo doceert bijvoorbeeld Het Vrije Volk - gevormd door een milieu-activisme dat "het heil van natuur en aarde predikt en er naar streeft om, als communisten, de vrije ontwikkeling van de mens te vervangen door een centraal geleide planning." Ook dat nog.

Of het is allemaal weer eens verzonnen. Net als AIDS. Met name Zapruder heeft er een handje van om weersveranderingen te verwarren met klimaatveranderingen en te denken een zwaluwwinter of -zomer het bewijs is voor de klimaatcrisis als hoax.

Ook een mooie: Greenpeace wilde deze week de nieuwe elektriciteit-aanbieder Atoomstroom (die 100 procent gegarandeerde kernenergie gaat verkopen) voor de Reclame Code Commissie slepen vanwege misleidende claims. Kernstroom is helemaal niet schoon, het kernafval blijft 240.000 jaar gevaarlijk, stelt Greenpeace. Gelul, vindt ene Rolf namens burgers die "een keuze willen", maar eigenlijk vooral kernenergie als de nieuwe religie willen uitdragen. "Het wordt keurig verpakt en opgeslagen. Hoeveel schoner wil je het hebben?"

Nou, dat is niet schoon, Rolf. Het is alleen een verplaatsing van het probleem. En een kwh kernenergie produceert ongeveer evenveel CO2 als een kwh uit een moderne gasgestookte wkk-installatie, lezen we weer elders, dus dit schiet ook al niet op.

Maar wat maakt het uit? Je bent tegen of voor het milieu.

donderdag 16 oktober 2008

Afgezegd


Ruim twee dagen zijn inmiddels verstreken, maar de Close entounter of the Third Kind die ons door Niburu.nl op 14 oktober was beloofd, is er natuurlijk weer eens niet gekomen. Geen reusachtige UFO die boven Kaapstad of Alabama. Geen gebeurtenis die sceptici en debunkers voor eens en voor altijd het zwijgen zou opleggen.

"Waarom de pers dit keer zo hapt op een dertien uit een dozijn-voorspelling die gehypet wordt door Niburu.nl is onduidelijk," constateerde Grenswetenschap, normaal nooit vies van speculatie. "Er zijn namelijk al zoveel UFO's en openbaringen van de Galactische Federatie of de Federatie van licht aangekondigd dat het alle geloofwaardighid heeft verloren."

Waarom Niburu.nl zoveel vertrouwen stelde in de gechannelde voorspelling van een medium (filmpje hieronder), is niet zo moeilijk te begrijpen natuurlijk. De Niburu's geloven zo hardnekkig in UFO's dat elk verhaal enthousiast wordt opgepikt. En dus bleef het lang stil bij Niburu toen gisteren de vijftiende oktober aanbrak, zonder UFO of ET. Was de redactie soms net zo clueless als de rest van Nederland? Met vage filmpjes van vreemde voorwerpen kun je misschien nog wegkomen, bewijs maar eens dat het geen UFO is, maar deze mislukte voorspelling is - zachtjes uitgedrukt - niet goed voor de geloofwaardigheid van Niburu.

Maar kijk, Niburu heeft zich er weer eens handig uitgered. De aliens hebben via channeling laten weten niet te komen, omdat velen onder u er nog niet klaar voor zijn. Dus vraag je je af waarom dat besluit zo kort voor de komst van de Federatie van licht werd genomen. Janet Jackson en Jantje Smit kondigen hun tournees toch ook ruim van tevoren af?

woensdag 15 oktober 2008

Haider


Het is alweer enkele dagen geleden dat de Oostenrijkse politicus Jörg Haider om het leven is gekomen. Die zou harder hebben gereden dan de toegestane 70 kilometer per uur. Hij slipte, ramde verkeersborden, sloeg over de kop en kwam met zijn auto tegen een betonnen constructie tot stilstand.

Nou, dat is de alternatieve internet media niet ontgaan. Niet om wat hij vertegenwoordigde, maar vanwege het feit dat zijn dood erg veel mensen goed uitkwam zo vlak na zijn verkiezingsoverwinning. En laat Haider twee weken geleden ook nog eens hebben aangekondigd dat hij een einde wilde maken’ aan de ‘bankiers-mafia’ die ‘vergiftigde produkten verkopen aan weerloze burgers’.

Kijk aan, een complot is geboren. En dat kun je rustig aan Micha Kat overlaten. Die sleept er meteen Pvda'er Maarten van Traa (Parlementaire enquêtecommissie opsporingsmethoden) maar weer bij, die enkele jaren geleden caramboleerde tegen de vangrail. Van Traa zou te veel hebben geweten en zijn omgebracht. Alleen had Van Traa geen invloedrijke politieke functie meer op het moment van dat ongeluk, dus dat is wat vreemd dan.

Niettemin trek je dan meteen maar de conclusie dat er 'opvallende overeenkomsten' zijn tussen beide ongelukken. O ja? Van Traa 'botste op een file' en Haider's car 'went out of control', om Kat zelf te citeren. "De media doen geen enkele poging een andere oorzaak voor het ongeval te vinden dan die door de autoriteiten wordt gegeven." Nee, waarom zouden ze? Alsof er niet vaker politici verongelukken in het verkeer. Als dat ongeluk van Haider gewoon niet gezien is.

En hoe gaat zoiets als Haider aankondigt dat hij de bankiersmafia wil aanpakken? Belt dan de bestuursvoorzitter van de Raiffeisen Zentralbank Österreich zijn vriendjes bij de sicherheitsdienst teneinde diens auto onklaar te maken?

De mooiste opmerking op de site van Kat is van een vaste reaguurder die zich AIRVD noemt: "Auto-ongelukken zijn inderdaad een specialiteit (...) van Geheime Diensten. Ik heb grote vermoedens dat ze zelfs geen apparatuur meer op de auto zelf hoeven te plaatsen. Ze maken gebruik van stralingswapen bijvoorbeeld. Auto’s zijn tegenwoordig volgestopt met computers en die kunnen blijkbaar verstoort worden. Klinkt science fiction, is het niet."

Stralingswapens. Wat moeten we ons daarbij voorstellen? Zoiets als de vermeende inzet van ruimtewapens bij de vernietiging van de WTC torens op 9/11?

"Iedereen die een andere lezing aan de gang van zaken geeft dan de 'officiële' wordt direct neergesabeld als 'komplotdenker'," dekt Kat zich meteen in. Tja, hoe zou dat nou toch komen?

dinsdag 14 oktober 2008

Blossom


Vandaag moet het dan eindelijk gebeuren. Er wordt al maanden over gesproken. Miljoenen mensen in de wereld krijgen een mega ruimteschip of UFO te zien. Van de Federatie van het Licht. Vermoedelijk boven Alabama, maar het kan ook Lutjebroek of Kaapstad worden. Er worden maten genoemd van wel 2.000 kilometer in doorsnede. Een gebeurtenis die sceptici en debunkers het zwijgen zal doen opleggen. Tenminste, als je UFO-site Niburu.nl mag geloven.

Gelukkig is er dit keer eens een bron voor dit verhaal. Een zekere Blossom Goodchild, een Australische actrice en schrijfster, heeft al deze informatie telepathisch ontvangen. Ze is sinds de onthulling begin augustus nooit meer van de datum afgeweken. Sterker nog: de Canadese minister president Stephen Harper heeft vervroegde verkiezingen aangevraagd die, je raadt het al, vandaag zullen gaan plaatsvinden. Als dat geen aanwijzing is!

Dit kreeg Goodchild allemaal door: "Wij zijn wezens van andere planeten, die al eeuwen bezig zijn met de voorbereidingen voor de dagen die in het verschiet liggen. We vragen elke ziel die deze woorden leest om de Waarheid die in je hart zit te accepteren. Want op die plek bevindt zich het weten dat dit werkelijk gaat gebeuren. Er zullen velen zijn die het ontkennen. Er zullen velen zijn die het weerleggen."

Niburu meldt ons van dag tot dag de ontwikkelingen en die zijn spannender dan de koersstijgingen op Wall Street. Wist U dat de vlucht van Space Shuttle op 14 oktober is afgelast? Ook al geen toeval. Groot verkeer gaat immers voor. En waarom is de Wikipedia pagina van Blossom plotsklaps leeggehaald?

Niburu's Anton Teuben is zo zeker van zijn zaak dat hij voor woensdag alvast een persconferentie heeft belegd. Maar wat als er vandaag niks gebeurt? Bookmakers houden daar serieus rekening mee: die willen best een miljoen pond uitkeren als de voorspellingen uitkomen. Welke noodscenario's heeft Teuben klaarliggen om het geschokte vertrouwen van de natie te herstellen? Of heeft hij toch nog een paar filmpjes achter de hand om het journaille zoet te houden? Of krijgen we als dooddoener te horen dat wie er niet voor open staat zal helemaal niets zal merken? Daar komt Teuben dit keer niet mee weg, zo moet worden gevreesd.

maandag 13 oktober 2008

Rijk-Jat-Vik


De IceSave-spaarders lijken gered, maar de hoofdpijn is er niet minder om. Zeker nu de Rijk-Jat-Vik-affaire aan het licht is gekomen: de man achter de internet spaarbank en zijn genationaliseerde moedermaatschappij, de IJslandse miljardair Gudmundsson, blijkt een ex-alcoholist en fraudeur, hoewel dit oud-zeer zich alweer wat jaartjes geleden afspeelde. Iets te vaak lees je dat Gudmonsson na zijn gevangenisstraf naar Rusland om op IJsland zou zijn teruggekeerd als miljardair, maar die heeft nooit vastgezeten, want voorwaardelijk veroordeeld. "Hoe komt een alcoholistische kleine fraudeur Gudmundsson als een mirakel opeens aan die Russische miljoenen om een bank te starten op Rijk-Jat-Vik?" vraagt Steven Brown zich niettemin terecht af, want een aandeelhouder met zo'n verleden vertrouw je niet graag je centen toe.

Natuurlijk schreeuwt ook Micha 'Klokkenluideronline' Kat en zijn aanhang weer moord en brand. Die Gudmundsson past namelijk perfect in het beeld dat zij al maanden achtereen schetsten: het nobele bankiesvak is in handen geraakt van criminelen. "Wat dat betreft zijn Gudmundsson, Lippens en Groenink van hetzelfde laken een pak. De IJslander als klassieke zwendelaar en oplichter, Lippens als perverse zedendelinquent en Groenink als megalomane despoot, verteerd door macht en ambitie: alle drie pleegden ze delicten maar werden gespaard door een gecorrumpeerd rechtssysteem, corrupte media, corrupte toezichthouders."

Maar lees nog eens hoe Kat onlangs juichend de Rammende Rechter binnenhaalde: veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenis wegens mishandeling van zijn vriendin, en later nog eens voor valsheid in geschifte, malversaties en oplichting. Maar omdat de oud-rechter aan Kat allerlei ondeugende zaken over Ed Nijpels en justitietopman Joris Demmink onthulde, verdient de man de steun van ons allen. "We kunnen constateren dat de Rammende Rechter op een onvoorstelbare wijze is afgeserveerd na weliswaar een serieus delict -vrouwenmishandeling-, maar een delict dat in geen enkele verhouding staat tot de delicten waaraan ‘topjuristen’ zoals Fokke Fernhout, Joost Tonino en Hans Holthuis zich hebben bezondigd."

En was Kat eerder dit jaar nog himmelhoch jauchzend over De Telegraaf, nadat zijn Aziatische correspondentschap hem door adjunct Sjuul Paradijs door de neus was geboord, is de kersverse hoofdredacteur natuurlijk weer een ‘publicitaire hitman’ is die in opdracht van de Staat de publieke opinie moet beïnvloeden en het volk vooral veel ‘opium’ (voetbal, sex, society) moet voorzetten om ze rustig te houden zodat de ‘boven ons gestelden’ rustig door kunnen gaan met plunderen en brandschatten. Banden met criminelen, verwezen met Bush-oorlogslobby, kopt Kats op zijn Telegraafs. Trap Kat op zijn teentjes, en je bent een volksvijand nummer 1.

zondag 12 oktober 2008

Apocalyptische Beest


Een dag vol ludiek protest, kunst en muziek had het moeten worden gisteren op Het Plein in Den Haag. Met veel informatie over de privacy-schendende maatregelen, zoals de wet bewaring verkeersgegevens telefonie en internet, ongebreideld afluisteren van telefoongesprekken door de Amerikaanse overheid, OV-chipkaart, identificatieplicht, nationale vingerafdrukken, DNA database en ga zo maar door. Dat alles onder de veelzeggende noemer Volksopstand 2008. Volksopstand? Inclusief winkelend publiek niet meer dan 500 mensen, onder wie "verbaasde passanten die zich afvroegen nog waar dit nu allemaal over ging."

Op papier wilde het al niet overtuigen, maar voor enkele deelnemende organisaties is het evenement niet voor herhaling vatbaar. Volksopstand blijkt totaal verprutst door complotters. GroenLinks pakte haar kraam zelfs voortijdig in. "Dat we in onze stand werden aangesproken door mensen die zich ernstige zorgen maken over ‘chemtrails‘ en nulpuntsenergie, verbaasde ons nog niet eens. Je hebt dat wel vaker bij het actievoeren. Plots wordt echter e.e.a. duidelijk, als de volgende spreker op het podium verschijnt: Marcel Messing begint een verhaal over de facistische nieuwe wereldorde, Mensen worden geimplanteerd met chips die gedachten manipuleren, nazi’s zijn door het Vaticaan beschermd en maken binnenkort hun comeback, regeringen zijn massaal mensen aan het vergiftigen, UMTS masten worden gebruikt om ons DNA te manipuleren, en ga zo nog maar even door. En dat allemaal vanwege het buitenaardse complot."

Een andere bezoeker bij Zaplog: "Er was een jonge man op het podium met een waslijst aan privacy schendende maatregelen. Helemaal mee eens. Er was ook een oudere dame in het zwart gekleed die ook met hele goede zaken aan kwam zetten. Maar op een gegeven moment zag ik een kale knakker met een baard op het podium staan die zijn betoog einigde met iets over religie en spiritualiteit. En toen was ik pleiten. Doei."

En inderdaad, alleen Marcel gooit totale controle, implantatie van de microchip, Big-Brothertechnieken en bewustzijnsmanipulatie op een hoop. Vanwege het apocalyptische Beest, verbonden met het getal 666.

Waarmee organisator Vrijbit zich heeft geschaard in het illustere rijtje van "niburu, scientology en andere sekte-achtige clubs die de meest bizarre complotten menen te ontwaren in ogenschijnlijk willekeurige gebeurtenissen." Volgend jaar ongetwijfeld meer zoetgevooisde wijsheden van complotfilosofen.

vrijdag 10 oktober 2008

Orwelliaanse newspeak


Belasting is Diefstal, dat spotje mag van de Reclame Code Commissie niet meer op de radio. Toine Manders, niet te verwarren met het gelijknamige Europarlementslid op het gebied van de interne markt en consumentenbescherming, stapt nu naar de rechter, want censuur! "Het is al erg genoeg dat wij door de staat onder bedreiging met geweld worden gedwongen onze rechtmatige eigendommen af te geven. Maar dat we daarover niet eens onze mening in het openbaar mogen ventileren, dat is de bloody limit! Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt?"

Toine is directeur van het Haags Juristen College. Klinkt duur en zit ook in een duur pand op een heel duur Haags landgoed, maar is gewoon een adresje voor belastingontduiking. Wat Toine dan liever ontwijking noemt, want het moet wel netjes blijven natuurlijk. Daarover had Toine - beetje vadsig, maar immer keurig in het pak en de haartjes netjes gekamd - willen adverteren: "Belastingontwijking loont voor ondernemers en consultants met een winst boven de 20.000 Euro. Meer weten? HaagsJuristenCollege.nl".

De Reclame Code Commissie achtte deze tekst immoreel en in strijd met de fatsoensnormen, zodat BNR (Business Radio) gedwongen werd om de spot uit de ether te plukken. "Een fraai staaltje van Orwelliaanse newspeak", foeterde Manders. "Oorlog is vrede, vrijheid is slavernij, en censuur is zelfregulering."

Manders ontdekte ooit als scholier een straffe overeenkomst tussen fascisme, communisme en de moderne verzorgingsstaat. Bij alle drie beperkt een machtige overheid de vrijheid van haar burgers. Het grootste schandaal van de verzorgingsstaat is volgens Toine de gelegaliseerde roof die de Belastingdienst bedrijft. Een almachtige staat steelt tot tweederde van het inkomen van de burger. Geld dat vervolgens wordt verspild of nog erger, wordt gebruikt om mensen lastig te vallen of tegen te werken.

Oftwel: het voorspelbare geluid van de huis-tuin-en-keuken libertariër, maar je vraagt je altijd weer af hoe deze mensen volop gebruik kunnen maken van 's lands infrastructuur, zoals met belastinggeld betaalde scholen en wegen, of hoe je die een beetje fatsoenlijk gefinancierd krijgt onder het door Manders gepropageerde anarcho-fiscalisme. Daar hoor je nooit een fatsoenlijk antwoord op.

Nu is het mooie is dat Toine gewoon belasting betaalt. Had eerder dit jaar nog een akkefietje met de fiscus over een naheffingsaanslag. Wel foeteren tegen die blauwe enveloppen, maar ze ondertussen gewoon versturen. Als een brave Nederlandse burger. Stoere jongen, die Toine.

donderdag 9 oktober 2008

Medialeugens


Wellicht is het u door alle commotie rondom de kredietcrisis niet opgevallen, maar vandaag is het Nationale Filevrije Dag. Alleen waar blijven de media? "Terwijl normaliter al mijlenver vooruit linksige milieuvriendelijke initiatieven als bijvoorbeeld de autoloze zondag en dergelijke worden omarmd en aankondigd, daar zijn diezelfde Media nu wel heel erg stil."

Aldus E. (Eric voor intimi) van Lith, die zich op zijn blogje voortdurend opwindt over de 'linkse media'. Want alles wat die media schrijven zijn natuurlijk weer 'medialeugens'. Je zal maar zo'n hobby hebben. We stellen ons Eric voor als een gepensioneerde pijptrekkende Cor van Laak die dagelijks zijn hondje vastbindt aan de bibliotheek, even snel met dichtgeknepen neus de Volkskrant doorleest of een andere rode krant, en daarna onmiddellijk naar huis loopt om achter zijn Packard Bell zijn frustraties af te reageren.

Maar hoe zit dat nu met de filevrije dag? Een simpele zoekopdracht bij Google Nieuws levert niet minder dan 145 berichten op: van AD tot Volkskrant. De media zijn dus helemaal niet stil over de filevrije dag, maar dat is Eric (die zich ook nog eens vergist in de dag, de negende is een donderdag, geen vrijdag) kennelijk ontgaan. Nee, deze slimmerd weet ons te vertellen - let op de logica - dat de "filevrije dag namelijk is uitgeroepen door de ANWB, niet bepaald een NOS en ANP vriend. En ook een organisatie die in de linkse hoek van journalisten en kilometerheffers nogal besmet is geraakt."

Want sinds de ANWB in trouwe opdracht van haar achterban van 3,5 miljoen auto leden de plannen voor de kilometerheffing van PvdA Minister Tineke Netelenbos torpedeerde staat ze bij de linkse Media in een kwaad daglicht. Jawel. "Zo werkt dat blijkbaar dus in een land waar keer op keer blijkt dat het merendeel van de journalisten een linkse voorkeur heeft. Of iets dan nieuwswaarde heeft wordt blijkbaar niet bepaald door het feit , maar of de boodschapper ‘erbij ’ hoort of niet, het lijken wel Maffia praktijken."

Eerder stelde Eric vast dat zelfs "de meest verstokte democraat het toch zou moeten opvallen hoe systematisch en dogmatisch negatief Sarah Palin door onze linkse media wordt neergezet." Tik die naam maar eens in bij De Pers en je krijgt: "God haat Sarah Palin", "Feministen zien liever geen vrouw dan Sarah Palin" of "Sarah Palin is een dief". "Het grootste probleem van deze tijd zijn dan ook niet de Republikeinen onder leiding van hoofdman George Bush, maar linkse redacties zoals die van De Pers, die op slinkse wijze hun persvrijheid misbruiken en ons als burgers hiermee onze vrije meningsvorming ontnemen."

Maar wie bij rechtse De Telegraaf haar naam intikt krijgt min of meer dezelfde koppen. En de reden is eigenlijk heel simpel: het zijn de Amerikaanse media die een klopjacht naar schandalen rond Palin zijn begonnen, schandalen die de presidentsverkiezingen zo begonnen te domineren dat de Nederlandse media die toch moeilijk kunnen negeren. En trouwens, in de VS moeten ze ook erg om Sarah lachen.

woensdag 8 oktober 2008

Shell Bos


Nexus. Wie kent hem niet? Geboren in Heerlen uit een groot gezin, verkoper van muziek en bruingoed, dienstweigeraar, vaste reaguurder/schrijver bij NuJIJ en mede-uitbater van de site Argusoog. Drinkt de hele dag colloïdaal zilverwater en vermoedt grote schandalen in volstrekt normale vliegtuigstrepen (heet: chemtrails), waarover wij dan van Nexus vragen aan de overheid moeten stellen omdat het allemaal allang bewezen is natuurlijk.

Begin dit jaar liet Nexus ons nog weten dat er een nieuwe Nexus was opgestaan. Een herboren Nexus. Een begripsvolle en liefdevolle Nexus. Een Nexus die zich zou gaan bezighouden met "actie in de vorm van zelfreflectie en liefhebben van je naaste, los van religie, geaardheid, herkomst, etc."

Nou, dat heeft niet lang geduurd. Nexus slaat weer flink om zich heen naar aanleiding van de bankencrisis. Dat boeventuig dat arme burgers zijn spaarcentjes afpakt. Die smerige graaiende ratten in krijtstreeppakken."Net is bekend geworden dat van onze belastingcenten boven op de eerdere 16,8 miljard euro die de Staat al heeft geïnvesteerd om Fortis over te nemen er nog eens 50 miljard euro geïnvesteerd wordt in Fortis om de schulden van deze bank te voldoen. Dat is voor één bank al 66,8 miljard euro!!!!!!!!! Waar komt dit geld vandaan? Aan wie worden deze zogenaamde schulden betaald? Hoe gaan VOC Balkenende en Shell Bos dit betalen? Wat als de volgende bank dreigt om te vallen? Betaal je mijn schuld? Ik dacht het niet. Waarom wel de schuld van die mensen die zoveel geld hebben dat ze het in meerdere levens niet eens kunnen uitgeven? Laat ze maar omvallen, hoe eerder hoe beter!"

Het probleem van Nexus is dat hij geen kranten wil lezen (want niet te vertrouwen) en dus niks van obligaties of overbruggingskredieten begrijpt. Of wil begrijpen. En dus adviseert huisbankier Nexus: "Mensen, ik kan maar één tip geven. Haal al je geld van de bank en koop waardevaste metalen ervan, goud, zilver, platina, wat dan ook maar laat je zuur verdiende geld NIET bij die bandieten op een rekening staan. De crisis is nog lang niet ten einde, DIT IS PAS HET BEGIN!"

Ten minste een fan hapt toe: "Helemaal raak Nexus, het is de wereld op zijn kop. Ik heb besloten vanaf nu echt geen cent belasting meer te gaan betalen waar ik het vermijden kan. Kan moeilijk in de winkel opeens de helft gaan betalen natuurlijk, maar ik draag NIETS meer af, al moet ik brommen in de nor: ik doe niet meer mee aan deze vorm van corporatism!" aldus ene id-fix, die een eigen blogje blijkt te hebben met de veelzeggende titel Schavot. Daar lees je over Stasi 2.0, EU corruptie, anarchy is order, against all authority en fuck shit up.

Maar eerlijk is eerlijk: Nexus is niet de enige einde-der-tijden-roeper. Aan de andere kant van het spectrum hebben we Willem Middelkoop, beurscommentator, professioneel belegger, rasopportunist en 9/11 complotter. Werd rijk met het kopen en verhuren van appartementen, en ruilde die op het goede moment in voor aandelen in goud- en zilvermijnen. En om die aandelen omhoog te praten, roept Middelkoop waar hij maar kan - van DWDD tot Pauw & Witteman - dat het kaartenhuis mondiaal in elkaar klapt, ongeveer iedereen boter op zijn hoofd heeft, inclusief Wellink, Alan Greenspan de hoofdschuldige van de kredietorgie is, het dollarsysteem op zijn eind loopt en de eurocrisis voor de deur staat. Read all about it! Vooral in Middelkoop's boekje, want dat moet nog even stevig doorverkopen.

dinsdag 7 oktober 2008

Psy-op


De kredietcrisis en de complotdenkers, het blijft een hilarische combinatie. Want natuurlijk is het Amerikaanse bailoutplan weer eens een heuse coverup: "Het riekt uiteraard naar een psy-op, zo vlak voor de verkiezingen, en zeker met de plotselinge (...) introductie van Sarah Palin als een soort moeder Maria die God's own Land belooft te redden, daar is over nágedacht!" Elders gevolgd door: "De ultieme Corporatieve Maatschappij zoals Mussolini die dicteerde is thans in Nederland volbracht! Want nu met een 100% overname, dus volledige Nationalisatie van Fortis, is fusie tussen Rijk en private bankondernemingen een feit!". Vrijspreker haalt maar meteen weer tien punten uit het communistisch manifest aan om aan te tonen dat met de nationalisatie van Fortis Karl Marx weer is opgestaan. Alsof het allemaal bekokstoofd was. Alsof die situatie niet tijdelijk is. Alsof Europa daar geen afspraken over heeft gemaakt.

Welkom dus in de wereld waar duistere krachten aan de touwtjes trekken. Van hersenschimmen van lieden die niet helemaal sporen. Want gekker kan altijd, zeker na maandag gehaktdag. Volgens een zekere Adam Gadahn zijn de economische problemen in de VS het bewijs dat "de moslims" aan het winnen zijn. "De vijanden van de islam wachten een vernietigende nederlaag, die zich manifesteert in de financiële crisis. De crisis is niet alleen veroorzaakt omdat ze kruistochten houden in Afghanistan, Pakistan en Irak, maar ook omdat ze Allahs wetten de rug hebben toegekeerd, die het uitlenen van geld tegen rente, exploitatie, hebzucht en onrecht in al zijn vormen verbiedt". Inderdaad, onzinnige angstzaaierspraat, al moet je Johnito heten om deze terreurdreiging als een mogelijke opmaat naar martial law uit te leggen. Dat is dubbel idioot.

Of anders is daar altijd nog de roversvariant. Hatsa! 16.8 miljard zonder enige parlementaire toezicht of goedkeuring (...) van de bankrekening van De Staat der Nederlanden afgeschreven, lees je bij Zapruder. Nou, niet echt dus. Zelfs de econoom Frans Kalshoven kon bij de Volkskrant zijn bewondering voor 'zakenbankier' Bos nauwelijks verhullen: De investering van 16,8 miljard euro wordt gefinancierd door de uitgifte van kortlopende staatsleningen. Bij de doorverkoop van de aandelen dikke kans op vette winst voor de schatkist. Waaruit blijkt dat financiële technologie ook zeer nuttig kan zijn.

Te lang volhard in blind vertrouwen en heilig ontzag als het om geld, money managers en toezichthouders gaat? Yep. Te lang vertrouwd op een zwevend kapitalistisch systeem, waar risico's werden verhuld en afgeschoven? Yep. Maar daar hoor je de complotdenkers niet zozeer over. Nee, die komen meteen met de ultieme oplossing: "Het meest gezonde systeem is ze (banken) gewoon failliet laten gaan met dito onderzoeken naar bestuurdersaansprakelijkheid. De beste garantie om herhaling te voorkomen."

Zo simpel is het eigenlijk, de opvolgers van Nout Welling zitten letterlijk in de dug-out.

maandag 6 oktober 2008

Rechtsige blogs

Over drie maanden komt de Vereniging Arbeiders Radio Amateurs (VARA) met een heuse linkse GeenStijl killer onder hoofdredactie van Francisco van Jole, de man met het priemende vingertje in De Leugen Regeert. De omroep betreurt het dat 'rechtsige' logs zoals GeenStijl zoveel bekendheid genieten en er eigenlijk geen fatsoenlijk tegengeluid bestaat. Schijnt dat er al enige tijd wordt geoefend op het geheim weblog Scan, maar vanaf januari moet het allemaal serieus worden. Dat lees je uitgerekend bij GeenStijl zelf, die op zijn beurt verbaasd verwijst naar Sargasso, om maar eens een linksige dwarsstraat te noemen.

Het ideetje komt van de scheidende VARA voorzitter Vera Keur. Die is oud genoeg om zich In de Rooie Haan te herinneren en wellicht blijf je daarom iets te stevig hangen in de sfeer van "de zich emanciperende arbeidersbeweging, van de geestelijke en zedelijke verheffing van de arbeidende bevolking, en van het nuttig en aangenaam bezig houden". Vera was ook de geestelijke moeder van de sandwich-formule: serieuze informatie moest altijd luchtig worden verpakt. Niet dat de maatschappelijke relevantie van Zeg Eens AAA ooit aan het licht is gekomen.

Maar zoals Wim Bosboom van In De Rooie Haan alweer vele jaren geleden overliep naar de wakkere omroep van Nederland, zo is ook het links-rechts denken in Nederland nu toch echt passé. Zou je denken, of op zijn minst hopen, afgaand op een column van Kees Kraaijveld in het voormalige rode bolwerk VN, waarin hij ten aanzien van de kredietcrisis pleit voor nuchterheid in plaats verwijten aan roekeloze neoliberale marktdenkers. "In de zoektocht naar de schuldigen, wordt vergeten dat het hier om uitwassen gaat van een systeem waaraan de wereld zijn welvaart dankt." Links, rechts?

Vera verwart trouwens rechts met dwars. GeenStijl trekt publiek omdat het voornamelijk "grossiert in het aanklagen en neersabelen", om de toekomstige hoofdredacteur van het linksige shocklog Van Jole aan te halen. Dat gaat een linkse GeenStijl vol politiek correcte grappen vermoedelijk nimmer nooit niet lukken. En trouwens, een linkse GeenStijl is niet helemaal nodig. Niet zolang het boegbeeld van rechts Nederland Bassie het grootkapitalistische Telegraaf en de rest van het roddeljgajus glorieus voor schut zet. En hoor eens wat deze bolleboos allemaal over de bankencrisis te zeggen heeft!

vrijdag 3 oktober 2008

Bankterroristen


We hebben lang genoeg gepraat en kopjes thee gedronken. Opvoedingsondersteuning zal niet meer helpen, daarvoor zijn deze heren te oud. Een straatverbod heeft ook weinig zin, deze heren komen zelden op straat.

Over wie gaat dit? Over commerciële criminelen, die geldhooligans, de bankterroristen. "Die oudere blanke (...) mannen die alleen maar denken aan hun eigen bonussen en niet aan de belangen van de bank. Die vooral rekening houden met hun eigen carrière, en niet met de financiële ellende van anderen".

Schrijft Ronald van Raak van de SP, en hij foetert nog even door: Vorige week sprak de kamer over de jonge allochtonen in Oosterwei in Gouda, en in buurten in andere steden, die hun eigen buurt verziekten. "We waren het toen snel eens. Aanpakken die aso’s! We moeten ze op de huid zitten. Straffen als ze de regels overtreden. En direct confronteren met de gevolgen van hun gedrag Gaan we dat nu ook doen met de ‘bankterroristen’? Die hebben niet alleen hun eigen buurt, maar de hele wereldeconomie verziekt. Moeten we deze mensen niet ook op de huid zitten? Straffen als ze regels hebben overtreden? En als het even kan kaal plukken? Als we hard moeten zijn, dan moeten we ook hard zijn voor iedereen. Geen klassenjustitie."

Nou, op dat stukje heeft Ronald even enorm zijn best gedaan. In heldere stoere Jan Boezeroen-taal, dat door de achterban ongetwijfeld instemmend zal worden ontvangen. Zoals er nu tal van stuurlui vanaf de wal staan te roepen. Strikte bewaking van kredietwaardigheid dient voorop te staan! Onverantwoord gokken met andermans geld moet verboden worden! Beloningsprikkels moeten worden uitgeroeid!

Maar waarom hoorde je ze niet eerder? Simpel: Het bonussenstelsel vond iedereen prima zolang de eigen portemonnee maar bleef groeien, maar in slechte tijden moeten de bankiers tot verantwoording worden geroepen. Je laat je veel te jonge neefje in de dure sportauto racen en pas als hij total loss is ga je hem een standje geven.

Waarom moet onze minister van Financiën, Wouter Bos, niet achter slot en grendel? Of Nout Welling? Die lieten dit toch ook allemaal oogluikend toe? Maar ho, het moet niet te gek worden natuurlijk. Anonieme bankterroristen veroordelen vanaf je werkkamertje is wel zo makkelijk, maar je wilt Wouter morgen ook weer even joviaal tussen de schouders kunnen slaan. En trouwens, straks is er wel weer een ander onderwerpje waarover je je in ferme Jan Splinter-taal kunt opwinden.

donderdag 2 oktober 2008

Bailout Bende


Als een Nederlander begint over Martial Law, dan weet je dat hij te veel bij de webplek van de Amerikaanse scheepstoeter en ubercomplotter Alex Jones heeft rondgehangen. De aanslagen van 9/11 waren - niet verder vertellen, hoor! - een mooi excuus om Amerikanen te ringeloren met draconische wetten. De Amerikanen zijn ook al in het geniep bezig om concentratiekampen aan te leggen voor ongehoorzame burgers.

Gaat hier ook gebeuren. Reken maar van jetje. Geert Wilders spreekt al van het inzetten van het leger tegen Nederlandse burgers naar aanleiding van de problemen in Gouda. "Is dit een aanloop tot een oefening met Martial Law in Nederland, zoals is gebeurd in de VS?" vraagt een wakkere complotter zich af bij NuJIJ.

Ja, kraait de Haagse sombermans Johnito enthousiast: de relmarokkanen laten zich namelijk als PR gebruiken voor de grootste oplichters ooit. De oorlogshitsers, de wederopbouw-en veiligheidsindustrie en de bailout-bende, die er niet voor terugdeinst om belastinggeld in een bank te stoppen waar vervolgens nog steeds volop op gegokt (en dus verloren) kan worden op de beurs. ergezocht? Let maar op. Als Fortis alsnog over de kop gaat inclusief 49% volksaandeel, (of willekeurig welke bank dan ook) stikt het opeens weer van de nieuwsberichten over Yolanthe's sexfantasietjes en over rellende allochtone jongeren in Aarkopergestel-zuid, gesluierde studentes in Iran of vage Al Qaeda-boodschappen op in Texas gehoste websites (wat vakkundig buiten beeld gelaten wordt).

"Opdat we allemaal maar vooral elkáár de schuld van het slechte nieuws van de dag blijven geven, en vervolgens plat voor het zoveelste pulpprogramma op de geleaste flatscreen te blijven hangen, terwijl de witte boorden hun zakken vullen en onze buurjongens en meisjes naar oorlogsgebieden worden gestuurd, want ja, 't is een baan...en o ja, had u uw lening/hypotheek al overgesloten?"

Kunt u het nog volgen? Wij ook niet. Nu hebben we Johnito wel vaker op krankzinnigheid kunnen betrappen, maar dit lijkt ons eerder een gevalletje kortsluiting van de hersenen. Een epileptische aanval met iets te veel kaliumperchloraat of kaliumchloride. Een orgastisch zwarte gat-moment van de deeltjesversneller. Of de ontploffing van kernreactor nummer vier.

Gelukkig, dat vindt Johnito zelf ook: "Genuanceerd is anders, en misschien hier en daar wat over de top voor sommigen, maar hey, probeer maar eens het nieuws van de afgelopen weken zo kort in één rant samen te vatten ;)"

woensdag 1 oktober 2008

Ballistische ego's


"Afgeschermde koninkrijkjes voor ballistische ego's," zo omschreef Frontaal Naakt onlangs het internet vlugschrift Het Vrije Volk. Belangrijkste kenmerken: De schuldgeven aan linksmenschen, de regentenklasse en multiculturalisten.

Daar is hij weer: Jelle L.S. Pijpers. Die maakt zich nogal druk over stelende, inbrekende, aanslagen plegende, liegende, bedriegende en bedreigende linkse actievoerders uit de jaren tachtig. Of linkse dwaallichten als Marcus Bakker, Paul Rosenmöller, Annemarie Grewel, Elsbeth Etty, Hugo Brandt Corstius, Wim Klinkenberg en Ina Brouwer. Maar echte blijvende maatschappelijke schade is volgens Jelle aangericht door acties van Hans Wiegel c.s.

In 1981 was Wiegel de eerste ondertekenaar van de Nota Minderhedenbeleid, een beleidsstuk dat volgens Jelle ten grondslag ligt aan de faliekant mislukte integratie van minderheden in Nederland. Dit onder andere vanwege het daarin gepropageerde ideaal van “cultuurbeleving”, hetgeen zoveel betekent als: vertoeven in Nederland met behoud van eigen cultuur en taal. Vervolgens kwam daar het Discriminatieverbod bij en kon het Grote Gelijkheidsdenken beginnen.

En wat heeft onze Jelle daar toch een gloeiende hekel aan. Een complete wildgroei van fiks meer dan honderd totalitaire (...) kul-instituutjes, waaronder de trieste misbaksels Commissie Gelijke Behandeling en Meldpunt Discriminatie Internet, staan stijf van uw en vooral Jelle's eigen belastingcentjes. En wie Jelle een beetje kent, weet dat hij zich vooral druk maakt over zijn eigen belastinggeld.

Maar soms heeft Jelle een helder idee en een gulle bui. En dus als columniste Pamela Hemelrijk bij datzelfde Vrije Volk voorstelt om moslims een bonus van 50 mille te geven bij terugkeer naar hun land van herkomst, dan heeft Jelle een beter plan voor Neder(zo-lek-als-een-mandje)land. Moet je om te beginnen niet overlaten aan geitewollen ambtenaren, maar aan een Stichting Vrijwillige Remigratie Nederlandse Marokkanen, bemand natuurlijk door partijloze, onbezoldigde echte Nederlanders. Die keren aan Marokkanen dan 75.000 euri netto per persoon uit, maar wel op voorwaarde dat er een notariële akte wordt ondertekend waarin men verklaart in de toekomst in principe niet, of hoogstens als toerist, voet op Nederlandse bodem te zetten.

Maar wellicht heeft Jelle meer aan het advies van Jörgen Raymann, die in de VARA-bode liet doorschemeren groot voorstander te zijn van een keiharde aanpak van Marokkaanse lastpakken en oproerkraaiers. "Mijn oplossing is dus een heel peloton agenten uit Marokko naar hier halen en die carte blanche geven." Want zoals bekend giert de wapenlat bij de Koninklijke Marokkaanse Gendarmerie om het minst of geringste door de lucht en dat is volgens Raymann precies waar het in Nederland aan schort.