vrijdag 29 mei 2009

Mesjogge


Recent waren in de media weer diverse artikelen gewijd aan het fenomeen 'complottheorieën', lazen we alweer zeker een week geleden bij WAC Holland. WAC is een afgeleide van de Amerikaanse actiegroep We Are Change uit de Big Apple, waar aanvoerder Luke Rudkowski naar verluidt 100.000 dollar aan donaties heeft weggesluisd naar zijn eigen bankrekening.

Maar goed, rondom het begrip 'complot' hangt volgens WAC kennelijk nog steeds een negatieve bijklank, "die maar al te graag wordt benut door de massamedia en politici"."Wie ergens een complot in ziet, is volslagen mesjogge, zo luidt ongeveer de achterliggende gedachte. Maar is dat wel zo? Wat is precies een complot en hoe wordt dit begrip behandeld door de media? En zijn complotten echt zo vergezocht als wel wordt beweerd?"

Blijkbaar, want een goede samenzweringstheorie werkt als een religie, ontdekte een Britse psychiater. Hun overtuigingen baseren complotters op een algeheel gevoel 'dat er iets mis moet zijn'. Mensen die geloven in een complot rond zeg 9/11 zijn daardoor ook gevoelig voor andere samenzweringstheorieën. "Wat in deze kringen geldt als bewijs, is vaak niet specifiek voor een gebeurtenis, maar meer een algemeen gevoel dat op allerlei samenzweringen toepasbaar is," schrijft de psychiater Swami in een artikel over zijn onderzoek.

Heel herkenbaar, zeker als WAC Holland ons wil uitleggen wat een complot nu eigenlijk inhoudt: "Wie het woordenboek er op naslaat, ziet dat een complot een bepaalde samenzwering of samenspanning omvat, waarbij een bepaald doel bereikt dient te worden via een vaak onorthodoxe weg. Historisch gezien zijn complotten van alle tijden. In de Bijbel werd al geschreven dat Jezus door Judas werd uitgeleverd aan de Romeinen, een complot dus van Judas en de Romeinen."

Mooi, nu begrijpen we het. Alhoewel: "Uiteraard is dit geen algemeen geaccepteerde geschiedenis en zijn hierover vele religieuze discussies gaande, maar ik noem dit slechts als voorbeeld."

He, verdorie. Maar gelukkig heeft WAC een beter voorbeeld: "Wat wel een min of meer algemeen geaccepteerd complot is, is bijvoorbeeld (...) het samenspannen van een aantal nazi officieren o.l.v. kolonel von Stauffenberg tegen Adolf Hitler. Het complot van Stauffenberg e.a. werd uiteindelijk ontdekt doordat de bomaanslag op Hitler mislukte en verdween zo in de geschiedenisboeken."

Zo, die zit. En nu nooit meer lachen om complotten rond 9/11, NWO en 7/7 Londen, want die zijn vanaf nu allemaal waar. WAC zegt het. En anders legt Carice van Houten het wel uit.

donderdag 28 mei 2009

Paarse broeken


Milieuorganisaties krijgen geen subsidies meer waarmee ze kunnen procederen tegen beslissingen van de overheid. Ook krijgen de milieuclubs geen geld meer om het milieubewustzijn te vergroten. Nederlanders weten volgens minister Cramer inmiddels dat er een klimaatprobleem is. Cramer wil dat milieusubsidies voortaan vooral gaan naar 'innovatieve en oplossingsgerichte' projecten.

Kijk, dat is koren op de molen van de luie bloggertjes achter hun milieu-onvriendelijke peeceetjes. Eindelijk een einde aan al die stomme happenings en clubjes u tot in den treure blijven vertellen "dat er milieu is met hun LALA-GELD mentaliteit". Weg met de paarse broeken onder de milieuverenigingen. Stop het duurzaam ondernemen, milieuvriendelijk vliegen, CO2-vrij winkelen, groen poepen en koolzuurarm jodelen of het klimaatneutraal wokken.

Disclaimer: Barracuda is geen lid van miljeuclubs en heeft nog nooit een cent aan Kreenpies gegeven, maar waar is hier de nuance? Barracuda kent geen enkele milieuorganisatie die het procederen tegen beslissingen van de overheid als uitgangspunt heeft, er geen enkele milieuorganisatie die zich uitsluitend bezighoudt met het global warming-evangelie.

En ja, Milieudefensie stapte meermaals naar de Raad van State stapte om de strijd aan te binden tegen bijvoorbeeld de uitbreiding van de A4 bij Leiden en de aanleg van de Tweede Maasvlakte, maar dus niet met het geld van de overheid.

En het is mooi dat er geld gaat naar naar 'innovatieve en oplossingsgerichte' projecten. Maar wat zijn dat eigenlijk? Esoterische uitvindingen die nooit van de grond komen? Nog meer geld voor windmolenparken die een verwaarloosbare bron van energie leveren?

woensdag 27 mei 2009

Handtekeningen


Dit wordt onbedoeld een complotweekje bij Barracuda. Komt deels ook door een handtekeningenactie voor - zucht - weer een nieuw onderzoek naar 9/11, dit keer in het kader van de verkiezingen van het stadsbestuur van New York City. "Dit lijkt de eerste, en wellicht enige, reële mogelijkheid om een nieuw, onafhankelijk onderzoek naar de gebeurtenissen van 11 september voor elkaar te krijgen," aldus Zapruder's Arie, die kennelijk kans ziet om zijn nagenoeg verstofte hobby nieuw leven in te blazen.

Waarom na acht jaar weer een onderzoek? Geen-enkel-idee. Ongeveer alles lijkt nu wel uitgezocht, maar 9/11 complotters willen natuurlijk alleen horen wat zij geloven. Voor dat zogenaamde 'onafhankelijke onderzoek' dragen de initiatiefnemers dan ook doodleuk hun eigen commissieleden aan. De vragen zijn er ook al. Toegegeven: we zijn nergens het woord thermiet tegengekomen, of space beams, maar een blik op de vragenlijst en je kunt de uitkomst van dit onderzoek al raden. Het leidt echt niet tot nieuwe inzichten.

Het meest opvallende is wel dat met harde dollars de resterende handtekeningen moeten worden vergaard. Want hoewel uitsluitend in New York geregistreerde kiezers hun handtekening moet zetten, mogen buitenlanders wel doneren. In totaal is 30.000 dollar nodig.

Waaaaaaat? Sinds wanneer kost het vergaren van handtekeningen geld? Waarom kunnen vrijwilligers die handtekeningen niet ophalen zonder zelfs maar 1 dollar subsidie? Duizenden Nederlanders zetten zich dagelijks volstrekt belangeloos in voor de verkoop van kinderpostzegels, maar in New York kost iedere handtekening geld? En hoe komt dat de Zapruder aanhang spontaan geld overmaakt zonder zich ook maar een keer deze vraag te stellen?

Op de site van NYCan staat trouwens het antwoord: daar lees je dat de organisatie well-trained, professional petitioners wil inhuren. Kennelijk verwacht de organisatie nogal wat weerstand of desinteresse bij Newyorkse shoppers op Fifth Avenue. Dus moet de publieke opinie gemasseerd worden. Via enquêteurs die normaal van je willen weten of je Dreft prefereert boven Robijn.

dinsdag 26 mei 2009

Marsupilami


Dat de term NWO wordt misbruikt door verwarde aluhoedjes, hebben we hier meer dan eens betoogd, evenals het feit dat de benaming inmiddels al zo verwaterd is, dat geen mens meer weet wat ermee wordt bedoeld. Politici bedoelen gelijkheid en overleg tussen meerdere grootmachten en het eroderen van de hegemonie van de VS op meerdere fronten. Jeroen de Kreek van Het Zuur heeft echter bedacht dat hij ongeveer elk zelfstandig naamwoord door NWO kan vervangen.

De NWO is volgens De Kreek de realisatie van de grote christelijke droom om heel de aarde naar het eigen christelijke wereldbeeld gemodelleerd te hebben. Heerschappij van de Kerk, met mogelijk (...) het Vaticaan als centraal middelpunt.

Maar wacht even: de NWO is volgens De Kreek ook een bestuurlijk model wat mogelijk (...) tot wetgeving en zelfs constitutie leidt. Het is het model waarin met de mond democratie en mensenrechten beleden worden, maar waarin feitelijk achterkamertjespolitiek en rechtsstaat ondermijnend gedrag domineren.

Twee zinnen later is de NWO weer dat u op zondag niet mag winkelen, dat de zondagsrust gerespecteerd wordt, geen rock-’n-roll, geen voetbal op zondag, braaf naar de kerk, handen boven de dekens, geen Darwin in het onderwijs en netjes doen wat de ouderlingen zeggen. DFeitelijk dus een oude wereldorde of een middeleeuwse wereldorde.

Maar wacht even: De huidige oorlogen in Irak en Afghanistan, de overige internationale spanningen, de economische crisis, het is allemaal ‘georkestreerd’ om de macht van enkelen te versterken en burgers passief en afhankelijk te maken. Dat is ook weer de NWO. Net als de Europese Grondwet die u opgedrongen krijgt.

Kortom: de NWO is ongeveer alles dat De Kreek maar kan verzinnen. We adviseren Jeroen de term dan ook NWO te vervangen door Marsupilami. Al was het maar omdat hij er zelf op lijkt. Wij dienen ons immers te wapenen tegen gele zoolgangers met zwarte vlekken. Hoeba Hoeba.

maandag 25 mei 2009

Biljartbal



Het is Micha Kat eindelijk gelukt om de confrontatie aan te gaan met zijn obsessie, Joris Demmink. De hoogste man van justitie die volgens Kat tot over zijn oren in de pedofiele zit. Tot dusverre bleven de confrontaties beperkt tot bezoekjes aan de lobby van het Ministerie van Justitie, waar Kat tot zijn frustratie slechts een kopje koffie kreeg aangeboden of in het ergste geval streng werd toegesproken.

Dit keer wachtte Kat zijn prooi bij zijn huis op. Je ziet dat Demmink een moment totaal flabbergasted is, waarna hij zich in de dienstauto langzaam achter zijn krant verschuilt, terwijl Kat tegen hem tekeer gaat. Vervolgens zien we Kat, net als zijn held Alex Jones met scheepstoeter, bij het Ministerie van Justitie staan voor een soort after dinner show. Zij het dat er niemand maar dan ook echt niemand notie van neemt.

Wellicht omdat Kat meende dat hij met dit piece de resistance een brug te ver was gegaan, voor verbale bedreigingen kun je immers ook worden opgepakt, meldde hij zijn achterban ruim voor openbaarmaking van het bewuste YouYube filmpje dat hij naar Bangkok was vertrokken, waar een superior room 60 euro per nacht doet. En dan maar wachten totdat de woede van Demmink een beetje is gezakt? Of is Kat als een bange wezel in zijn kelder weggekropen?

De kans is groot dat Demmink ook deze aanval weer langs zich laat afglijden, zoals hij ongeveer alle aanvallen van Kat heeft genegeerd onder het motto als je geschoren wordt, moet je stilzitten. Kan ook best zijn dat Demmink geen idee heeft wie er naast zijn auto stond, behalve een biljartbal met een brilletje. Kat heeft nu het probleem dat hij nooit meer over dit hoogtepunt heen komt. Want wat moet je nu nog? Demmink eindeloos stalken tot je een keer wordt opgepakt? Hoewel, zo gek kun je Kat echt wel krijgen.

donderdag 21 mei 2009

Nieuwe Wereld Orde


Jantje lacht, Jantje huilt. Of liever gezegd: Jeroentje lacht, Jeroentje huilt. Jeroen de Kreek van HetZuur - het blog doet de naam eer aan - heeft ooit een ban opgelopen bij Zapruder vanwege zijn eindeloze rants tegen Balkenende, maar was onlangs toch gematigd positief over een bloemlezing van stukjes van die website.

De aardige bui van Jeroen heeft alleen niet al te lang geduurd. "Het NWO-geïndoctrineerde aan Zapruder Inc. Is dat het niet tot oplossingen komt. Het signaleert problemen op welhaast komische wijze, maar laat puur NWO-gerelateerd geen glimp van een oplossing zien. De vorm en de inhoud waarin Zapruder Inc. diens commentaar op de omgeving openbaart past binnen de ruimte die de NWO het geeft."

NWO? Het meest nietszeggende woord van 2009. Correctie: ever. NWO staat voor Nieuwe Wereld Orde. De term wordt door wereldleiders nog wel eens gebruikt in het kader van internationale samenwerking en internationale veiligheid, maar wie NWO bij Google inttikt komt terecht bij websites van idioten, die spreken over een aanstaande werelddictactuur, geleid door een onzichtbare elite. Vervolgens zijn er duizenden papegaaien die dat geloof verspreiden.

De Kreek is ook zo'n papegaai. En u weet: papegaaien zijn zich niet echt bewust van de klanken die zij nabootsen. En dus papegaait ook De Kreek er maar een eind op los: "NWO herkennen is niet voldoende. NWO zien is ook bijpassend handelen. Net als met muggen. Alleen een mug registreren is onvoldoende om niet gebeten te worden. Er kan een NWO kostuum aangetrokken worden om de NWO te doen laten geloven dat iedereen de NWO prachtig vindt, maar daar wordt uiteindelijk niemand beter van. Beste is gewoon de NWO tackelen waar het bij staat, waar iedereen bij staat. Killen dat monster voor het te laat is. Dat is makkelijk te doen indien lieden op en rond Zapruder Inc. uit de eigen tunnelvisie komen en helder naar de feiten kijken."

Het enige zinnige dat je over NWO kunt zeggen is dat de term te pas en te onpas wordt gebruikt voor alles dat macht heeft. Nog even en het Europees Parlement is ook NWO. Net als de regering, de gemeente bij je om de hoek en de eerste de beste parkeerwachter.

Vandaar niet alleen Zapruder Inc "NWO-geïndoctrineerd" is, maar ook oorlogsjournalist Arnold Karskens volgens Jeroen "NWO-geïndoctrineerde trekken" vertoont. Vraag alleen niet hoe dat kan: het NWO indoctrineren van een persoon. Of van een website. Lijkt ons ook reuze moeilijk om een hersenschim te tackelen. Laat Jeroen daar nu eens een stukje aan wijden.

woensdag 20 mei 2009

Zo neen, waarom niet?


Afgelopen weekend was er in de Amsterdamse Apollohal het Eerste Nationaal Islam congres. In de hoofdzaal pleitten vooral gematigde sprekers voor dialoog en burgerschap, terwijl de bovenzaal in het teken stond van het salafisme, een fundamentalistische stroming die de levenswijze nastreeft van de profeet Mohammed en zijn metgezellen. Nou zou je toch zeggen, goed dat de organisatoren deze openheid betrachten in een poging wat meer begrip te kweken voor de islam, dan om het geloof louter in moskeeën achter gesloten deuren te belijden.

Maar nee, de PVV viel natuurlijk meteen weer over een kennelijk wat al te enthousiaste sjeik die voorspelde dat de islam de overhand zal krijgen (waarbij hij ongetwijfeld niet zal hebben bedoeld dat de islam verplicht wordt opgelegd) en over een oproep om Nederlandse shariarechtbanken in de voeren. Dergelijke rechtbanken oordelen over echtscheiding, financiële zaken, erfenissen, burenoverlast en huiselijk geweld en bestaan bijvoorbeeld al veel langer in grote Engelse steden, waar ze een speciale status hebben verkregen. De PVV: "Deelt u (minister) de mening dat de islam nooit en te nimmer de overhand mag krijgen in Nederland en evenmin de wereld bestuurt? Deelt u onze mening dat de islamisering van Nederland met kracht moet worden gestopt? Zo neen, waarom niet?"

Geert Wilders was trouwens gewoon uitgenodigd, maar liet zich natuurlijk niet zien. Wel joods-christelijk pastor Ben Kok van het islamofobe Vrije Volk. "Eerst de feiten, daarna mijn beleving ervan, voor zover ik mijn woede en verontwaardiging tot het eind kan bewaren." Nou, dat duurde niet lang, want Ben kreeg het na vier sprekers al te kwaad. "Ik ben verbijsterd over de leugens hier, te weten de zeer eenzijdig positieve verwoording van de islam en ik snap niet, dat zo’n grote groep mensen met oogkleppen voor daar invliegt," ging Kok voor de tv camera's te keer.

Maar waar die Kok nou toch bang voor is, wordt uit zijn hele stukje niet duidelijk. Goed, Kok vindt de islam geen "gezellige multiculti religie", maar de islam een totalitair systeem vol bloedvergieten? Weet Kok nou echt niet het verschil tussen islam en islamitisch extremisme? Of tussen dierenvrienden en dierenextremisten? Of tussen de pakweg de Pinksterbeweging en zwarte-kousenkerken?

En waaruit zou die gevreesde islamisering eigenlijk moeten bestaan? Nederland telt enkele honderden moskeeën versus duizenden kerken. Toch gelooft minder dan vijftig procent en het ontkerken zet onverminderd door. De moskeeën worden hoofdzakelijk bezocht door bevolkingsgroepen die de islam vanouds belijden, dus de angst dat onze kanten muts met zilveren oorijzers wordt vervangen door een hoofddoek lijkt ietwat prematuur.

dinsdag 19 mei 2009

Griepbrouwsels


De alternatieve media riepen onlangs om het hardst dat het allemaal wel meeviel met die Mexicaanse grap eh....griep. Dat het aantal doden niks voorstelde en Big Pharma ons angst zat aan te praten om zoveel mogelijk tamiflu te kunnen verkopen.

Het blog Breinbrouwsels schrijft: "De Mexicaanse whatever-griep die zich zoals het een echt afleidingsvirus (...) betaamd, gevoed door de media en het internet, een gezonde groei doormaakte. Omdat de door de politiek en de media voorspelde verschrikking, zoals miljoenen doden per jaar bij malaria of tuberculose, echter tegenviel, is er nu een swine-flu-2-knuppel in het hoenderhok gesmeten. Iedereen moet straks 2 spuiten halen zodat het gekakel voortgezet wordt en door de verwekte angst alle jonge meiden misschien toch nog de spuiten tegen de baarmoederhalskanker zullen gaan nemen."

Ook elders regende het cynische commentaren in de blogosfeer: "Ik hoor in de verte kassa’s rinkelen. Kassa’s van grote farmaceutische bedrijven die steeds vaker en telkens harder gaan rinkelen. Hoort u ze ook?" "Stuur die griep maar gauw naar de varkens aan de top. Knor, knor, knor!!!!!." Maar ja, luie stukjes zijn zo geschreven op een zolderkamer.

Alleen hoe staan de zaken nu werkelijk? Niet zo best: Het aantal besmettingen met de Mexicaanse griep in Japan neemt in elk geval nog steeds hand over hand toe. Ook in Groot-Brittannië loopt het aantal griepgevallen hard op. In de Verenigde Staten heeft de ziekte een zesde leven geëist, een leraar uit New York. Wereldwijd zijn er intussen 9200 personen besmet. Officieel zijn al 76 mensen overleden aan de gevolgen van het virus, waarvan 70 in Mexico. Dat is wel wat anders dan een "Mexicaanse grap". Tenzij je een morbide gevoel voor humor hebt.

Toegegeven: de door sommigen voorspelde pandemie is tot nu toe uitgebleven. De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) denkt dat de epidemie mogelijk over zijn hoogtepunt heen is en houdt de alarmfase op vijf. Onnodige paniek? Je kunt het autoriteiten niet kwalijk nemen dat ze groot alarm sloegen; het had erger kunnen aflopen. Aanvankelijk vertoonde de griep hetzelfde statistische verloop als de Spaanse pandemie van 1918. Een gemuteerde vorm van de griep kan een slachting veroorzaken. Bij de Aziatische griep van 1957 is dat ook gebeurd, die leek te gaan liggen en brak daarna toch in volle kracht uit met wereldwijd twee miljoen sterfgevallen.

Dat er in het begin verwarring was over het aantal doden, is ook nog wel te begrijpen, betrouwbare tellingen zijn lastig, zeker in landen met een minder verfijnde administratie, maar het definitieve sterftecijfer kan nog altijd flink hoger uitvallen en in Mexico nadert men de honderd waarvan eerst sprake was.

De griep een complot van Big Pharma? Dan is die behoorlijk slecht getimed. Met de aandelen van Roche (Tamiflu) en Biota Holdings (Relenza) gaat het crescendo, maar Roche heeft inmiddels wel 5,65 miljoen pakketjes medicijnen weggegeven en de verhoogde productie moet zelfs nog in gang worden gezet, als het er nog van komt. Tegen de tijd dat de medicijnen klaar zijn, is de griep mogelijk overgewaaid. En inmiddels zijn zelfs alweer goedkope kapers op de kust. Wie had het ook maar weer over rinkelende kassa's?

maandag 18 mei 2009

Autosloop

De Zappies zijn even offline gegaan. Met een bloemlezing van stukjes die de afgelopen tijd op Zapruder zijn verschenen. Onder de noemer Hersengarage. "In dit boekje twijfelen de auteurs hardop (...) aan de waarheden die media, politiek, industrie, kerk en wetenschap claimen. Het zal je tot nieuwe inzichten dwingen. Een realitycheck en APK voor je hersenen." 

En dat alles weer volgens het beproefde Zapruder-concept: een aaneenschakeling van feitelijke onjuistheden, denkfouten, hersenkronkels en verwijzingen naar dubieuze bronnen. Geen APK voor je hersenen, maar gewoon de autosloop. In elk geval publiceren de twee samenstellers Patrick Savalle en Aziz Lamrani nu eens onder hun eigen namen, en niet als Patman en Antagonizer. 

Die laatste blijkt trouwens management adviseur te zijn. Let wel, diezelfde Lamrani beweerde ooit bij Zapruder dat "ongeveer 4% van de bevolking lijdt aan een dissociale (...) persoonlijkheidsstoring en het is bekend dat veel mensen die aan de top van het bedrijfsleven staan en hoge sociale en maatschappelijke functies bekleden, een psychopathische persoonlijkheid hebben." 

Je zal maar zo'n adviseur over de vloer krijgen. De uitgever heeft kennelijk driftig recensie-exemplaren verstuurd, vooral aan lieden die nog enige empathie met Zapruder aan de dag leggen. Maar helaas, ook puberblog Retecool riep zijn achterban op om mooie recensies over het prachtboek bij online grutter Bol.com te schrijven. En dat was blijkbaar niet aan dovemansoren gezegd: "Ik had nogal last van RSI in mijn nek en kreeg van een medeforumlid op niburu het advies om dit boek aan te schaffen en er mijn voordeel mee te behalen. En het wérkt echt. De klachten zijn in één keer verdwenen door de monitor hoger te zetten door toedoen van dit boek." "Lees geen boeken! Net als fluor aan het drinkwater, wordt aan de drukinkt een stofje toegevoegd om de bevoking eronder te houden" "Eindelijk een boek welke de complotdenken tegen de gewone burger genadeloos blootlegt. Er is een nieuwe wereldorde die ons allemaal tot willoze slaven wil maken. Vooral het hoofdstuk over het folievouwen onder de juiste reflecterende hoeken is erg nuttig!" "Mijn vrouw is overleden aan de chemtrails. Constant blijf ze maar naar de lucht turen zodat ze er een hernia aan over gehouden. Daarna is het snel bergafwaarts met haar gegaan door het inslikken van mobiele telefoons zodat ze niet van buitenaf bestraalt zou worden." 

En geheel in stijl van een gemiddeld Antagonizer stukje: "De identiteit van NWO is een juridische fictie," zeggen Savalle & Namrani in het inleidende hoofdstuk, maar volgens Derrida, is het niet zozeer een juridische fictie, maar een dynamische stase. De bewering van de auteurs gaat dan ook ten onder aan de fatale fout van de assimilatieve egosynoniteit. De auteurs zijn wel zo innovatief om het gebruik van Baudrillardistische hyperrealiteit te wijzigen en maken de weg vrij voor een analyse van banken, de regering en andere postkoloniale constructen op quantumniveau. In zekere zin is dat de belangrijkste bijdrage aan dit discours: het predialectische objectivisme van de NWO dat Savalle & Namrani in dit boek blootleggen is immers een mythopoëtische werkelijkheid." 

Toegegeven: het is een beetje flauw van Retecool en aanhang om Zapruder weg te zetten als aluhoedjessite, want onderwerpen als NWO, UFO's en chemtrails worden daar nou juist gemeden. Bij Zapruder geloven ze namelijk in ‘emergent gedrag’. Een ander woord voor ongestuurd groepsgedrag. Het gedrag van de massa. Vanuit die overtuiging wordt de hele wereld verklaard. Precies het soort denken dat je kunt verwachten van begin-veertigers die als puber helemaal in de ban waren van De Borg. Kennelijk ben je dan zo in de war dat je echt gelooft dat wetenschappers niet zelfstandig kunnen denken en HIV een verzinsel is van Big Pharma.

vrijdag 15 mei 2009

Bilderberg


Het is weer zover. De Bilderberg conferentie is begonnen. In Athene. De aluhoedjes draaien overuren. Gisteren kwam bij Omroep Brabant in dit kader al een dreigmail binnen aan het adres van koningin Beatrix. Daarin wordt HM natuurlijk weer verantwoordelijk gehouden voor de dood van miljoenen Irakezen en Afghanen. Klinkt ons heel erg als Jeroen de Kreek in de oren.

Het complotfähige Stelling.nl voorspelt dat we er weer weinig tot niks over horen en er al helemaal niks in de Nederlandse media over tegenkomen. Ja, dat kan kloppen, de media zijn er namelijk niet welkom, dus waarom zou je dan dagenlang met camera's op de loer gaan liggen?

Noem Bilderberg en aluhoedjes gaan meteen hyperventileren, simpelweg omdat een gek ooit heeft bedacht dat dit een soort schaduwregering van de wereld is en de rest van de planeet willoze slaven. Een sekte-achtige duivelsaanbiddende en rituele slachtoffersmakende boevenbende die ook wel eens in de bossen van Bohemian Grove rare dingen doet.

Volgens de Grieks-orthodoxe metropoliet (aartsbisschop) van Pireus is de conferentie een "criminele bende van het wereldzionisme die zich inspant om op de wereld een wrede dictatuur te vestigen onder aanvoering van Lucifer (de duivel)". Bilderberg is dus helemaal Angels & Demons, het verfilmde complotscenario van Dan Brown rond de benoeming van een nieuwe paus en een eeuwenoude vete met een geheim genootschap, de Illuminati, dat de strijdbijl heeft opgegraven en het Vaticaan met een bomaanslag bedreigt. Het enige verschil is dat in het oude Athene vermoedelijk een pakt met de Goden zal worden gesloten. Of erger.

Maar goed, dat krijg je als de elite achter gesloten deuren vergadert. Al had iedereen met een beetje verstand ook wel kunnen bedenken dat een jaarlijks sterk wisselende samenstelling van de genodigden de geheime besluitvorming en executie daarvan toch wat lastig maakt. En dat als er al een consensus wordt bereikt, kan dat toch moeilijk ongezien de democratische besluitvorming in de diverse landen passeren.

De Bilderberg conferentie heeft alleen wel een imagoprobleem, dat zo langzamerhand wel eens onderkend mag worden. Publiceer op zijn minst achteraf een samenvatting van de besproken issues. Dan weten we misschien wat Ernst Hirsch Ballin daar uitvreet.

donderdag 14 mei 2009

Misbaar


Algemeen directeur Tanja Lubbers van publieke omroep Llink stapt op. Volgens Lubbers en de bewindvoerder van de in financiële problemen verkerende omroep is het "beter voor Llink als een nieuwe directie en raad van toezicht de strijd voor toetreding tot het publieke bestel voortzetten".

Het linkse blog Sargasso schrijft: "Met man en macht heeft Groen Nederland de muesli laten staan om de omroep aan de 150.000 leden te helpen, nu is het spannend wat er überhaupt nog van de omroep overblijft. Wordt vogelkenner Ardi Hottinga uit Veessen de nieuwe directeur? Hoe gaan de programma’s eruitzien? Edward Niessing met camouflagestick? Metro-verslaggever Jochem Geerdink met een wilde boleet als microfoon?" De ironie druipt er van af, en nog meer in de commentaren: "En overigens is Llink misbaar in al zijn voegen, want nimmer onderscheidend op welk punt dan ook."

De visitatiecommissie onder leiding van Annie Brouwer-Korf, oud-burgemeester van Utrecht, vond al eerder dat de aspirant-omroep onvoldoende doelmatig heeft gewerkt, te weinig onderscheidend was en 'onvoldoende is verankerd in de Nederlandse samenleving'. Het probleem van Llink: "Rondreizende BN’ers van het jeugdige soort die om onverklaarbare redenen de verste uithoeken van de wereld afreisden" (meestal per vervuilend vliegtuig ook nog).

Eigenlijk toont Llink het failliet van de publieke omroep nog eens ondubbelzinnig aan. Llink had misschien bestaansrecht gehad als productiehuis bij een centraal geleide publieke omroep zoals de BBC, maar splinteromroepjes zonder breed maatschappelijk draagvlak kun je beter meteen opdoeken. En we zijn er nog niet van af. Het grote aantal (aspirant)omroepen leidt volgens de visitatiecommissie alleen maar tot "ingewikkelde bestuurlijke processen en versnippering van zendtijd en middelen".

Consultancy Ernst & Barracuda adviseert: hef per direct alle omroepen op, inclusief kantoren en gebouwen, benoem een centraal geleide programmacommissie en zet producties uit bij organisaties die voorheen als omroep fungeerden. Einde Holle Bolle Gijs?

woensdag 13 mei 2009

Complotten


Breaking News. Veel Nederlanders geloven in complotten. Dat zegt Nu.nl in elk geval op basis van een eigen onderzoekje. Meer dan eenderde van de Nederlandse bevolking zou geloven dat JFK is vermoord in opdracht van de CIA en dat mobiele telefoons straling uitzenden die schadelijk is voor de hersenen, wat de overheden en telefoonindustrie voor ons zouden verzwijgen.

Nog wat cijfers: Hoe ouder we worden (boven de 35 jaar), hoe vaker we in één of meerdere complottheorieën geloven (66 procent onder de 35 jaar versus 79 procent boven de 35 jaar). Wel geloven lageropgeleiden vaak in meer theorieën dan de mensen met een hogere opleiding (68 procent versus 48 procent).

Media leveren in de ogen van de onderzochte Nederlanders de grootste bijdrage aan het geloof van Nederlanders in complottheorieën. Opvallend is dat internet een belangrijke bron is voor mensen die niet geloven in complottheorieën. Internet dient volgens de onderzoekers dus enerzijds om theorieën te creëren, maar ook om ze te weerleggen.

Opvallend is trouwens ook dat 9/11 niet eens meer eindigt in de Top 5. Na de mobiele telefoons (37 procent) en JFK (35 procent) zijn Prinses Diana (30 procent) en de Bijlmerramp (28 procent) 'geloofwaardige' complottheorieën.

Het onderwerp was overigens meteen weer goed voor een voorspelbare welles-nietes discussie bij NuJIJ met mooie oneliners als: "Het zou mij niet verbazen wanneer dit ogenschijnlijk onschuldige verhaaltje eigenlijk opgezet is om ons zand in de ogen te strooien." of "Ik geloof helemaal niet in complotten, dat wordt alleen maar gesuggereerd door de Telegraaf en de linkse kerk".

Ook bij Zaplog voelde men zich kennelijk aangesproken, getuige de kop: Zijn wij dommer (lager opgeleid)? Waarna Piet Graniet nog eens uit de doeken deed waarom het goed is dat er complotdenkers bestaan: "Juist in de complotwereld (...) worden de draadjes aan elkaar geknoopt en gezocht naar het grote verband".

Ai, daar heb je het weer: het grote verband dat alleen complotters menen te zien en de rest van de wereld maar niet wil zien. Geen wonder dat tweederde zich verkneukelt over wat de rest van Nederland gelooft. Jammer trouwens, dat we daar geen cijfers van zien.

dinsdag 12 mei 2009

Roodkapjes


"De vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar niet bedoeld voor mensen met een verkeerde mening," zo staat er te lezen bij het Vrije Volk, waar hevig verwarde rechtsmenschen die absoluut niet kunnen schrijven hun frustraties mogen botvieren.

Zo meldt de 'redactie' dat de Vrije Universiteit een broeinest is van sympathieke linkse knoeiers, TBS-rijpe bloggers, terroristen en "andere moordende professoren". Met dat laatste wordt dan kennelijk de Amerikaanse gastdocent George M. Zinkhan III bedoeld, die onlangs in de VS drie mensen doodschot, onder wie zijn ex-vrouw, en daarvoor werd gezocht. Kennelijk heeft Zinkhan na deze daad ook maar een einde aan zijn eigen leven gemaakt, want zijn lichaam is inmiddels gevonden. Wat precies de reden is geweest voor dit drama moet nog blijken, maar een gastcollege aan de de VU kan toch onmogelijk de oorzaak zijn geweest, behalve in de verwarde hoofden van Vrije Volkers.

Een van hen noemt zich trouwens K.B. Wolf. K.B. ergert zich aan ongevraagde spam van de Postcodeloterij. De Postcodeloterij is namelijk opgericht om nog meer geld voor linkse hobby’s los te weken. Subsidies waren niet voldoende, dus hoe kunnen we het klootjesvolk nog meer geld afhandig maken? Door psychologische oorlogsvoering! Goed begrepen, K.B., de Postcodeloterij is er om rechtsmensen te pesten via een "manipulatieve psychologische truc".

Het geld van rechtse mensen komt dan namelijk terecht bij schandelijk linkse hobbies als Save the Children, het Oranjefonds, WWF, Terre des Hommes, het Rode Kruis en de Vogelbescherming. Want je mag geen kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden helpen, hulp bieden bij oorlogen en rampen, vluchtelingen en ontheemden helpen in arme landen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en Oost-Europa of de Wadden tegen verdroging beschermen.

Maar ja, de Het Vrije Volk weet K.B. zelf al raak te typeren: "Leeft in een sprookjesbos met Roodkapjes en Zwartniqaabjes, waar Staatsbosbeheer de weg kwijt is…" Dit is trouwens zijn mailadres: kbwolf11@yahoo.com. Joehoe, spammers in de wereld, grijp jullie kans!

maandag 11 mei 2009

11:11


Miljoenen mensen over de hele wereld schijnen de laatste maanden te pas en te onpas overal het getal '11' of '11:11' te zien; op digitale klokken, mobieltjes, DVD-spelers, magnetrons, etcetera. Google geeft miljoenen hits op de zoekopdracht '11:11'. Xandernieuws bericht: "Het verschijnsel neemt de laatste tijd dermate grote vormen aan, dat het steeds moeilijker wordt om het simpel en alleen als 'toeval' af te doen.Overal verschijnen verhalen van mensen, die, zonder hier bewust op te letten, geconfronteerd worden met '11'. Iedere keer als ze op de klok kijken, staat er nét een 11, 1:11 of 11:11. Ook schrijven veel mensen dat apparatuur die na een stroomstoring opnieuw ingeschakelt wordt, niet zoals gebruikelijk 0:00 knippert, maar 11:11 (en soms ook 12:12)."

Barracuda heeft nu al een uur naar de computerklok gekeken, en het wil maar niet 11:11 worden, maar niet getreurd: er zijn zat mensen die het wel zien: '11:11' zou het signaal aan de wereldbevolking zijn om 'wakker' te worden, en mogelijk afkomstig zijn van 'hemelse wezens', 'geleidegeesten' of zelfs 'engelen'.

Per slot van rekenig wemelde het ook van de elven op 9/11. New York City bestaat uit elf letters, evenals Trade Center. Het definitieve dodental van de aanslagen werd vastgesteld op 2801 slachtoffers (2+8+0+1=11). Vlucht 77 had 65 mensen aan boord (6+5=11).

"Drie, vier of vijf afzonderlijke gevallen zijn nog gemakkelijk te verklaren als 'toeval'. Maar kunnen al deze zaken, al deze '11-en', gecombineerd met de gebeurtenissen in de wereld in het licht van de Bijbelse profetiën, daadwerkelijk toeval zijn?"

Nee, beste lezers, niks is toeval. Barracuda schrijft dit stukje op 11 mei. Maar niet zonder verwijzing naar deze website, waar Uri Geller's fascinatie voor het getal elf in een ander perspectief wordt geplaatst. "Wat Geller en andere numerologen doen is een spel, een spel met getallen en met het verstand van mensen. Soms is het vermakelijk. Soms is het zielig."

vrijdag 8 mei 2009

Taliban


Google moet onder de mediawet vallen, betoogt Henk Blanken in zijn boek Mediamores, dat volgende week verschijnt. Willem Buiter in de FT gaat nog verder en pleit voor wetgeving en een consumentenboycot tegen Google vanwege zijn "enorme macht". Google is voor privacy en intellectueel eigendom wat de Taliban is voor vrouwen- en burgerrechten: een griezelig gevaar. "Google is to privacy and respect for intellectual property rights what the Taliban are to women’s rights and civil liberties: a daunting threat that must be fought relentlessly by all those who value privacy and the right to exercise, within the limits of the law, control over the uses made by others of their intellectual property. The internet search engine company should be regulated rigorously, defanged and if necessary, broken up or put out of business. It would not be missed."

Complotters? Nou, niet echt. Blanken is van de 'bomenpers', maar dan wel met een scherp oog voor het digitale domein. Google is in zijn ogen de facto een mediabedrijf doordat we het zo gebruiken. Een aantal rollen van de traditionele massamedia zijn overgenomen door Google, in eendrachtige samenwerking met zijn gebruikers.

Blanken bepleit een aanpassing van de mediawet teneinde een “level playing field” voor alle mediabedrijven te bereiken. Maar wat Henk daarmee vooral bedoelt is: zorgen dat zijn papieren krant (Dagblad van het Noorden) niet verdwijnt door een generatie die niks om kranten geeft. Wat amper een probleem genoemd kan worden, eerder een bewuste keuze van die generatie.

Buiter maakt zich vooral boos over de parasitaire wijze waarop Google profiteert van gratis inhoud en zich daarbij niets aantrekt van onze privacy. "Search engines like those of Google, Yahoo and Microsoft can provide the companies that own and manage them with detailed information about many aspects of our lives, including our intimate, personal lives. In the wrong hands that information could be used not only to put a commercial squeeze on people, but alto to extort and blackmail them. Transferred to government hands they could provide much of the information required for a pretty effective and very nasty police state." En: "Google company’s founding motto is: ‘Don’t be evil.’ But it does evil. It has indeed, become the new evil empire of the internet. It is time for people to take a stand, as individual consumers and internet users, and collectively through laws and regulations, to tame this new Leviathan."

Zou het? Je kunt Google moeilijk verwijten dat het willens en wetens gegevens indexeert die privacygevoelig zijn. Die gegevens staan immers gewoon online. Een complete generatie heeft er namelijk geen enkele moeite om persoonsgegevens uit te wisselen. En ja, Google indexeert ook materiaal dat auteursrechtelijk beschermd is. Onmogelijk om van te voren te filteren, maar achteraf makkelijk te verwijderen. Wat ook op grote schaal gebeurt.

Wanneer hebben deze geluiden trouwens eerder gehoord? Een jaar of tien geleden in elk geval, toen het monopolie van Microsoft als zeer bedreigend werd ervaren. Waarom horen we daar niks meer over? Omdat Microsoft veel meer concurrentie heeft gekregen. Waarom heeft Google geen serieuze concurrentie? Omdat niemand het serieus heeft geprobeerd. Zelfs Microsoft niet, die een quick fix met rivaal Yahoo als enige redding zag om de zoekgigant te pareren. Wie Google te machtig vindt worden, moet gewoon zelf een Google beginnen.

donderdag 7 mei 2009

Red Alert


Mooi, het internet is weer gered. Zoals Barracuda eerder voorspelde, heeft het Europees Parlement gisteren tegen het omstreden Franse three strikes you're out-voorstel gestemd, waarmee illegale downloaders na een aantal waarschuwingen afgesloten konden worden. De parlementariërs hebben geen bezwaar tegen het afsluiten van illegale downloaders, maar dat mag alleen als een rechter dat heeft goedgekeurd. Over die bepaling was trouwens al eerder gestemd, hoewel het zogenoemde RED ALERT van overspannen actiegroepen als WAC Holland anders deed vermoeden.

Het parlement laat echter wel de mogelijkheid open voor lidstaten om internetaanbieders de kans te bieden "slechts een beperkte hoeveelheid informatie en diensten aan te bieden". KPN kan dan bijvoorbeeld Skype blijven blokkeren op mobiele telefoons, lezen we bij GroenLinks.

Nou nee, het Parlement is inderdaad niet onverbloemd opgekomen voor ‘netneutraliteit’. Maar dat houdt niet in dat allerlei diensten zomaar kunnen worden afgesloten, en al helemaal niet op inhoudelijke grond. Providers kunnen, als zij dat willen, wel geld vragen aan partijen die veel bandbreedte genereren, zoals YouTube. Theoretisch zouden ze YouTube dus kunnen afknijpen als die zou weigeren te betalen, maar in de praktijk zal het niet zover komen, omdat YouTube en andere videodiensten nu juist ook voor klandizie zorgen. Laat de marktwerking dus maar rustig zijn werk doen.

woensdag 6 mei 2009

Heleen


Heleen Mees heet eigenlijk Heleen Nijkamp en wordt door sommigen beschouwd als een van de aanjagers van de derde feministische golf, zo lezen we bij Wikipedia. Ambitieuze powerfeministe, zo werd ze door NRC Handelsblad genoemd, maar dat past niet echt bij het fragiele figuurtje dat zo nu en dan op de buis verschijnt en moeite heeft om haar onzekerheid te verbergen. Heleen is geparachuteerd in de media omdat ze in New York werkt, en Nederlanders in den vreemde een onverklaarbare aantrekkingskracht hebben op Nederlanders. Waarna je blijkbaar automatisch van het ene tv programma in het andere tijdschrift belandt.

Heleen is toevallig ook verschenen op het netvlies van Stan van Houcke. Stan zou het liefst alle bankiers aan een de hoogste boom knopen vanwege hun schandelijke rol in de kredietcrisis en dan moet Heleen toch echt niet beginnen over de zegeningen van het kapitalisme, het neoliberale geloof of het in haar ogen veel te hoge minimumloon in Nederland.

Toegegeven: Heleen meet alles af aan The Big Apple, waar alle mensen gelijke kansen zouden hebben. Kennelijk komt Heleen in Manhattan nooit een dakloze tegen, want zonder sociaal vangnet is menige Amerikaan daar tot de goot of erger veroordeeld. "Je moet drie banen hebben, niet ziek worden en het geluk hebben dat je niet wordt ontslagen voor iemand die het voor 4 dollar wil doen. En s’ nachts levend thuiskomen in de gribus waar je woont en absoluut geen vakantie vragen," schrijft mr. H. Bleeker onder een van haar columns. Maar Stan is pas echt boos op Heleen: "Ik vrees dat jij teveel in kringen verkeert waar ze alleen onfatsoenlijke zaken als bonussen en premies, zwart geld, belastingontduiking, al dan niet legaal, enzovoorts kennen. Let op: noblesse oblige, dus in godsnaam, een toontje lager volgende keer."

Het probleem is: als Stan eenmaal begint, is hij niet meer te stoppen. Heleen moet worden gefileerd, onderuitgehaald, afgebrand of erger. Niet omdat Heleen zelf zo interessant is, zo schrijft Stan dan ook nog, maar omdat zij een prototype is van de "postmoderne mens, de onverzadigbare". En omdat Stan blijkbaar een godsgruwelijke hekel aan dit soort mensen heeft.

Inmiddels zijn we al toe aan - zucht - deel 8. Heleen is volgens Stan de perfecte kameleon, die zonder enige frictie "soepel kan meedraaien in de machine". Die zelfs haar naam veranderde omdat Nijkamp niet bekt in de VS. Van Houcke: "Maar omdat kameleons een geleende identiteit hebben zijn ze nooit zeker van zichzelf en zien ze zichzelf dus genoodzaakt om onophoudelijk erop te hameren dat ook anderen doen zoals zij doen." Van Houcke meent zelfs dat Heleen een "gekloonde stem (heeft), de stem van iemand anders, die van Neelie Kroes. Een vrouw tegen wie Mees opkijkt: ‘Vergeleken met powervrouwen als Neelie Kroes en Hillary Clinton loop ik maar een beetje te lummelen.’ Exact dezelfde stem, griezelig."

Tja. Dat Stan zijn eigen stukjes voortdurend kloont door hele lappen tekst van anderen te koppiepeesten en het ene citaat na het andere aan te halen - domweg omdat je te lui bent om zelf iets op te schrijven - is kennelijk geen "geleende identiteit". Alleen onverzadigde powervrouwen zijn daartoe in staat.

maandag 4 mei 2009

Berichten uit het dolhuis


Denk maar niet dat het gespeculeer over Karst T. voorbij is. Terwijl Nederlanders de jacht openden op zwarte Suzuki Swiftjes - let op: het Buckler Bier van 2009 - hebben aluhoedjes zich het hele weekend bezig gehouden met de vraag of een foto van een al dan niet hevig geschrokken Willem Alexander door De Telegraaf gefotoshopped is. En of de hevig bloedende Karst nog een verklaring over de koningin heeft kunnen afleggen nadat hij tegen de Naald te pletter was geslagen. Relevante vragen anno nu. Kennelijk.

Dat Karst nog kon praten, is gewoon op RTL beelden te zien, maar zelfs dan gaan de aluhoedjes hevig in de ontkenning: oke, hij praatte, maar dat over de koningin kan hij vast niet hebben gezegd. Of: het waren gewoon stuiptrekkingen. "Voor mij is het een zelfmoord, waarbij de dader het beste podium heeft gevonden dat er was. Midden voor de camera onder toezicht van een paar miljoen mensen. Mensen die hun eigen leven geheel niet meer zien zitten, hebben echt geen respect voor het leven van anderen." Och, dacht Karst, ik zie het niet meer zitten en ga eens een paaltje in Apeldoorn opzoeken. Alsof er in Huissen geen paaltjes zijn.

En dan de foto. Barracuda voorspelt: dit wordt groter dan 9/11. Het ‘moment van Maxima’ - neus tussen wijsvinger en duim - wordt op het beschikbare echte materiaal niet gekoppeld aan een PWA met de hand voor de mond. Op de ‘geshopte’ MSM-foto is dat wel het geval. Weer de grootst mogelijke onzin, daar zijn de aluhoedjes trouwens inmiddels ook zelf achter gekomen, maar onder het motto "het is 1 brok conspiracy we moeten dit samen oplossen" lezen we onder meer (lach en huiver): "Er is maar één conclusie: de RVD of een soortgelijke dienst (...) was bang voor de imagoschade van de beoogde vorst, en heeft ijlings een foto gefabriekt waarop een “zwaar aangeslagen” prins WA staat afgebeeld." "Er is geen hand voor geshopt, maar een geheel nieuw hoofd op geplaatst. De belichting van PWA's hoofd komt niet overeen met de rest. De belichting van PWA is op de televaag foto diffuser, met minder zij-contrast. Op de originele foto is zijn belichting wel conform de rest."

Weer een ander is ervan overtuigd dat de Oranjes de hand voor de mond hielden om geeuw te onderdrukken. Wat wel zo logisch is, want zo'n Suzuki-als-wapen met doden zie je echt dagelijks. O ja, en Prins Willem had uit de bus moeten springen om te helpen. Als staatshoofd had hij dan een 'gebaar' gemaakt. "Een beschamende vertoning. Die hele familie laat zich als makke schapen wegrijden." Waarna we ook nog lezen dat "juridisch gezien" de Wilhelmina-Oranjes sinds 1940 illegaal zijn, "aangezien de Grondwet voorschreef dat de regering op Nederlands grondgebied gevestigd moet zijn." En dat is maar een greep uit het dolhuis dat internet heet.

zaterdag 2 mei 2009

Toeval


Wat het motief van Karst T. is geweest, zullen we wel nooit meer achterhalen, al zijn er enkele indicaties: hij kon de huur niet meer betalen en zou op straat komen te staan. Misschien dat je dan je frustratie wilt afreageren op al die vrolijke feestvierende mensen die zich niet willen bekommeren om jou of dat je wilt afrekenen met het 'systeem'. Hoe dan ook, onze complottertjes hielden hun hart vast. Want stel je voor dat de man uit de "doorschoten complotterhoek" afkomstig was. Johnito: "Dan lijkt me dat we héél wantrouwend naar de berichtgeving moeten gaan kijken, zowel mainstream als alternatief. En zouden we morgen in een heel ander land leven."

Yep, want dan gaat alle complotsites meteen op slot, en wie weet was dat zelfs wel de bedoeling. Opvallend was overigens wel dat ervaringsdeskundige Jeroen de Kreek (die Balkenende ooit bedreigde, daarvoor werd veroordeeld en nog dagelijks zijn gal daarover spuwt) daags na de aanslag twee dienders met pet en holster op bezoek zou hebben gekregen om uitgebreid gehoord te worden over de aanslag. Of was dat omdat ze dachten dat de Kreek T. toevallig kende?

De geruchten van een "Swift op aftandsbediening" bleken gelukkig niet waar, al is het incident volgens complotters natuurlijk weer per definitie verdacht: "Is dit misschien een ‘zogenaamde aanslag,’ gepleegd door een geestelijk gemanipuleerde drone met als doel de beveiligingsmaatregelen verder te verscherpen?". En dan blijkt de aangereden obelisk - want niets in toeval, zoals u weet - ook nog afkomstig uit 1901. "1901 is een 11 (1+9+0+1=11) 2009 is ook een 11. 30-04-2009 is een 18, dus een 9. Waar hebben we getallen 11 en 9 vaker gezien? Achter op de bus waar de koninklijke familie in zit staat een 11, waarom?". En dat zijn er nog de kogelgaten die alleen figuren als Micha Kat menen te hebben gezien, en de vermeende ‘hulp van buitenaf’, in de vorm van medeplichtigen die versperringen zouden hebben opgeruimd of ervoor hebben gezorgd dat Suzuki en Oranjemobiel op hetzelfde moment bij ‘de Naald’ zouden zijn.

En nu we toch bezig zijn: de Mexicaanse griep was afgelopen week ook weer een complot. Een door mensen gefabriceerd pathogeen. Een Amerikaanse onderzoeksjournalist beweert dat een belangrijke wetenschapper gelieerd aan de VN hem dat heeft verteld. En ja hoor, de journalist heet Wayne Madsen en blijkt toevallig weer eens actief binnen de 9/11 Truth beweging.

Ook een leuke: je licht een willekeurig citaatje uit het "hartverwarmende jaarverslag" dat het Japanse Chugai Pharmaceutical Co. Ltd., de producent van Tamiflu, vorig jaar uitbracht. "Voor het jaar 2009 voorzien wij dat de verkoop van Tamiflu zal stijgen met 531 procent. Dit naar aanleiding van de verwachte aanleg van nieuwe voorraden door de regering en de voortgaande stijging van het aantal recepten bij seizoensgebonden griepepidemieen." En wat toevallig nou dat die griep uitgerekend nu op grote schaal uitbreekt en oud-minister van Defensie en Abu Ghraib regisseur Donald Rumsfeld toevallig de rechten van Tamiflu heeft gekocht.

Alleen weet geen complotter antwoord op deze vraag: hoe regisseer je dat, het opzettelijk verspreiden van een dodelijke griep zonder daarvan zelf het slachtoffer te worden? En hoe gaat dat, een geestelijk gemanipuleerde drone achter het stuur van een kaduke Swift zetten?

vrijdag 1 mei 2009

Tin foil Kat


Het is nu officieel: Micha Kat is een aluhoedje. Hij heeft de Amerikaanse complotpaus Alex Jones ontdekt en nu staat zijn site Klokkenluideronline vol verhalen met maffe koppen als "Donald Rumsfeld vult zakken met Tamiflu", rechtstreeks overgenomen van Prisonwar.com, waarbij de stelling wordt neergezet dat de varkensgriep een sham is, bedoeld om de vernietigende (milieu) effecten te maskeren van de moderne agro-industrie.

Kat in weer een ander artikel: "De combinatie van de kredietcrisis en de ‘Mexicaanse griep’ - beiden moedwillig over ons uitgestort- breken de laatste restjes weerstand die nog bestaan tegen de NWO. Maar het eigenlijke offensief begon natuurlijk op 11 september 2001. Of eigenlijk nog eerder, op het moment dat George W. Bush in 2000 via fraude de verkiezingen won, een fraude die werd gepleegd door de Bilderberg/Trilateral/CFR-kongsi van political and corporate powers -geholpen door de MSM- met als doel het vestigen van de wereldhegemonie zoals reeds decennia geleden aangekondigd." Enzovoorts, enzoverder.

"Ik kan mij ook nog voorstellen dat een intelligent man als dhr. Kat, ongewild, wat wordt aangemoedigd om zich ook met deze onzin bezig te houden door een aantal reageerders op deze site die, naar mijn mening, op z’n minst enigszins de weg kwijt zijn. Aan sommige bijdragen is werkelijk geen touw vast te knopen," schrijft iemand op het blog, waar Kat druk doende is om zijn vroegere aanhang weg te jagen. "Sinds ik je schreeuwend en tierend op een aantal filmpjes heb gezien, heb ik het gevoel dat je in een negatieve spiraal wordt gezogen. Nu kom je met de totaal niet overtuigende Alex Jones aan…. Waarom kies je niet een leukere complottheorie? De “Paul is Dead” samenzwering bijvoorbeeld, dan kan je de hele dag plaatjes van de Beatles luisteren."

Een jaar of wat geleden was Kat trouwens nog "serieus journalist", maar de gekte was kennelijk al langer latent aanwezig. Zijn niet aflatende kruistocht tegen voormalig werkgever NRC wees al op een obsessief karakter, maar toen kwam Joris Demmink en liet de terriër al helemaal niet meer los. Het complot rond Demmink werd met de week groter en vooral idioter.

Kat moet ongetwijfeld iets van zichzelf hebben herkend in Jones: minstens even obsessief en volstrekt overtuigd van zijn eigen krankzinnige aannames. Al is er wel een cruciaal verschil: Jones heeft veel meer overwicht. Kat komt met zijn pimpam-petje niet eens voorbij de vriendelijke woordvoerder van het Openbaar Ministerie als hij op een doordeweekse dag een nauwelijks voorbereid diepte-interview met Super PG Brouwer komt opeisen.

Waar zou Kat tegenwoordig zijn brood mee verdienen? Niet meer met journalistiek voor kranten en tijdschriften, zoveel is zeker. Op zijn beurt doet Kat de kranten met veel dedain af als de main stream media. Volgens Kat is de MSM door en door corrupt. Maar toen hij zelf nog zijn brood verdiende met het schrijven van artikelen voor de 'bomenmedia' was Kat niet te beroerd om zich te laten betalen door ondernemers die belang hadden bij publiciteit. Dat alles in het kader van "hun strijd tegen een kongsi van samenspannende overheden die uit pure machtswellust een succesvol familiebedrijf ten gronde (willen) richten." Sindsdien is Kat de dwalende dorpsgek van de journalistiek geworden, bijna rijp voor de wambuis.