maandag 31 augustus 2009

Vaccinchippen

De nieuwsconsument voelt zich belazerd door de griepdeskundigen, kopte Trouw. Want na alle schrikverhalen, blijkt de griep maar een griepje. Nu moet dat dit najaar nog allemaal blijken, maar ruim voor die tijd worden de boeven Roel Coutinho en Ab Osterhaus al naar het slachthuis afgevoerd.

Maar hoe zit het nu met de alternatieve media die al schande riepen voordat de hype goed en wel begon? Welnu, die gaan vooral af op wat ze links en rechts op internet lezen, zo lang het hun fearmongering maar versterkt.

Ook het onverbeterlijke Xandernieuws heeft weer eens wat gelezen bij Rense.com, de grootste kulsite na Prison Planet. Xander: "Volgens Dr. Laibow bevat het vaccin tegen de Mexicaanse griep maar liefst één miljoen keer meer squalene (juiste spelling in het Nederlands: squaleen) dan het vaccin dat bij zo'n 175.000 Amerikaanse militairen het Golfoorlog Syndroom heeft veroorzaakt. Het verband tussen squalene en het Golfoorlog Syndroom is onomstotelijk aangetoond door professor R.F.Garry. Na diens getuigenis voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden verbood een Federale Rechter in 2004 het Pentagon om nog langer gebruik te maken van squalene, omdat deze stof grote schade aan de gezondheid veroorzaakt." 

 Zou het? Beetje googelen en je weet weer hoe het echt zit: Novartis en GSK ontwikkelen inderdaad griepvaccins met toevoegingen die squaleen bevatten, een voorloper van cholesterol die trouwens overal in ons lichaam te vinden is. Die stof zit echter al tien jaar lang in vaccins: "As of 2009, over 40 million people have been given squalene containing influenza vaccines in Europe. The incidence of serious adverse events so far reported, 1.4/100,000 doses administered, is at the baseline of the general population with no exposure to the vaccine." 

 Los daarvan: dat de oorzaak van het Golfoorlog Syndroom iets met squaleen te maken heeft, is nooit aangetoond. Hoe zit het dan met squaleen en het Pentagon? Die relatie is er domweg niet. Een federale rechter in de VS verbood alleen het verplichte gebruik van het antraxvaccin op grond van het feit dat het een experimenteel geneesmiddel betrof, niet op puur medische gronden. Daarnaast is er altijd onduidelijkheid gebleven over de aanwezigheid van de stof in het antraxvaccin. 

De FDA vond slechts minuscule hoeveelheden, waarvan de herkomst ter discussie staat. Citaat: "September 2000, DoD became aware of FDA test results finding trace amounts of squalene in three out of three US vaccines tested: anthrax, diphtheria, and tetanus. The level of squalene identified by the FDA test is so minute that it is likely the result of squalene in the oil of a fingerprint not cleaned from lab glassware. The trace level of squalene found by the FDA in anthrax vaccine is less than the concentration normally present in human blood (250 parts per billion)." 

Maar dat lees je allemaal niet bij complotters. Die beweren doodleuk dat 175.000 Amerikaanse militairen het Golfoorlog Syndroom te danken hebben aan squaleen. En er zijn genoeg complotmafkezen die dit overschrijven, waardoor het weer overal op internet is te vinden. Het kan trouwens nog gekker. Inmiddels heeft ook zweefkees Marcel Messing zich met zijn werkgroepje op het vaccin gestort en die begint godbeterhet zelfs over chippen via vaccinatie. "Niemand minder dan prof. Jean-Pierre Petit, internationaal bekend astrofysicus en voormalig directeur van het CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique), het grootste wetenschappelijk onderzoeksinstituut van Frankrijk, waarschuwde jaren geleden al voor ‘de nieuwe generaties vaccins’, waarbij nanotechnologie zou kunnen worden ingezet en een (nano)chip aan het vaccin kan worden toegevoegd. Via het satellietsysteem en uiterst geavanceerde computers is de gevaccineerde mens dan overal controleerbaar én beïnvloedbaar." 

Hoe een satelliet moet communiceren met een nanodeeltje in een lichaam moet Marcel nog maar eens uitleggen, maar het mooiste zijn verwijzingen naar "niemand minder dan prof. Jean-Pierre Petit". Dat is namelijk gewoon een UFO en 9/11 nut en dus geen gerenommeerd wetenschapper. En anders citeer je gewoon Milton William Cooper, NWO en UFO gelovige. Vervolgens schrijf je dan ook nog dat je "de werkgroep geen persoonlijke adviezen inzake dit onderwerp geeft, mede gezien het feit dat er geen arts deel van uitmaakt." Nee, dat moet er nog bijkomen ook. Hoewel deze kwakzalvers het niet kunnen nalaten om colloïdaal zilver als immuunversterker te adviseren.

vrijdag 28 augustus 2009

Witte pakken

De beruchte 'mannen in witte pakken', gezien bij de Bijlmerramp, hebben daadwerkelijk bestaan. Dan was het volgens de beschrijving een soort maanmannetje, dan weer een Michelinfiguur, met puntmuts, imkerhelm, of toch een soort brandweerhelm en anders een astronautenpak, met vizier. In elk geval genoeg stof voor een hoop maffe complottheorieën. Werd de Bijlmerramp mogelijk uitgevoerd door geheime diensten, als test voor 9/11? De Bijlmerflat werd immers precies in het midden geraakt, net als de twee WTC-torens en het Pentagon. Kan ook zijn dat de mannen in wit, waarschijnlijk Israëliërs, snel zo veel mogelijk bewijsmateriaal moesten verwijderen.

Uit een brief van burgemeester Cohen blijkt het echter te gaan om twee ambtenaren van de dienst Milieu- en Bouwtoezicht. Ze hadden een kijkje genomen op de rampplek en hebben monsters genomen van het bluswater. Hun superieuren zeiden naderhand dat ze niets te zoeken hadden op de rampplek.

Je kon er donder op zeggen dat complotters dit weer zouden oppakken. "Met groot triomfantalisme (...) kondigt bijna elke Oude Media (...) gisteren aan dat het mysterie van de Mannen in Witte Pakken (die opdoken vlak na de Bijlmerramp van 4 oktober 1992 en waarbij een El Al vrachtvliegtuig te pletter sloeg in de Bijlmermeer) is opgelost," begint Petrus zijn jongste analyse. Nou, daar gelooft Petrus dus helemaal niks van. Wederom Amsterdamse leugens!

Inderdaad, zestien jaar na dato - terwijl er geen enkel rapport meer zal verschijnen en het onderzoek toch echt al jaren is afgerond - komt de Amsterdamse gemeente nog eens met een bewuste desinformatie-campagne. Volstrekt logisch. Tuurlijk, ook Barracuda plaatst zijn vraagtekens bij de timing, want waarom de mannen daar nu pas mee komen, is vooralsnog niet uitgelegd. Al kunnen we wel een reden verzinnen: gezien het grote aantal speculaties hadden die mannen destijds misschien even helemaal geen trek in publiciteit.

Maar voor Petrus staat het bedrog alweer vast. Mogelijk heeft volgens Petrus het neergestorte El Al toestel militaire warfare agents vervoerd. Nee, dat klinkt nog eens lekker geloofwaardig. Daarvan is werkelijk geen spoor gevonden en als je het al had willen opruimen, hoe doe je dat dan in een vuurzee? In witte pakken, soms?

donderdag 27 augustus 2009

Alex Jones Deception


Verplichte kijkkost voor de aanhangers van Alex Jones, onder wie niet te vergeten Micha "aluhoedje" Kat, want ook die is immers helemaal idolaat van deze vleesgeworden Amerikaanse roeptoeter. Troy P. Sexton (36), een stoorzender die eerder de 9/11 beweging op prettig wijze terroriseerde, weet in zijn nieuwe dertiendelige videoserie The Alex Jones Deception de vinger aardig op de zere plek te leggen.

We noemen de onzin rond FEMA doodkisten (niet eens doodskisten, laat staan van FEMA), de veronderstelling van Alex dat 9/11 noplaners shills van de overheid zijn, de ruzies met andere complotgekken en het serieus nemen van verschillende hoax-verhalen zoals die rond een implanteerbare chip of de vermeende ruzie bij debunkersite Screw Loose Change. Ook leuk: Troy belt met het kantoor van de vader van Alex. Die is tandarts en blijkt fluoridebehandelingen te geven. En dat terwijl Alex al jaren waarschuwt voor een geheim genocideprogramma met fluoride.

Probleem is dat Troy zelf een beetje een looney is. Hij kan geen zin afmaken zonder het woord 'moron' en heeft moeite om zijn temperament te bedwingen. Sexton is begin augustus gearresteerd omdat hij iets te ruw met zijn zoon was omgesprongen. Troy ontkent dat overigens weer bij Screw Loose Change (commentaren): "Hey guys, nows the time i really need your help (i didnt need it making my video)! Being one of the top rated debunkers of all time i think i deserve a some respect and some money for a lawyer. I'm innocent! I didnt pick him up by his ankle! It was his leg! The people that saw the incident were mistaken, and or confused. I was simply helping him to the car! Help if you can. Thanks in advance."

woensdag 26 augustus 2009

Vette jus

Voormalig advocaat Jeroen de Kreek heeft in juni 2009 bij de Nationale Recherche te Driebergen aangifte gedaan tegen een groot aantal Nederlandse politici waaronder Balkenende, Verhagen, Wilders, Donner en Hirsch Ballin wegens "in Irak gepleegde genocide". De Senior investigator van the National Crime Squad, Central Netherlands Unit nam de aangifte volgens De Kreek zelf onder dankzegging af en noemde de kwestie een ‘interessante zaak’.

U weet: Jeroen lijdt aan Balkenenderitus. Er gaat geen dag voorbij of De Kreek gaat weer tekeer tegen JP op zijn blogje Het Zoet & Het Zuur, ook als er helemaal niets meer te melden valt. Menig berichtje kun je nog eens bij twintig verschillende nieuwsaggregators plaatsen, want hoort zegt Jeroen voort! Zo te zien blijft zijn blog echter ongelezen, want Jeroen heeft nog altijd niet in de gaten dat vijftien keer zuurkool met vette jus of kaantjes met bruine bonen op een dag al snel gaat vervelen.

De afloop van die aangifte liet zich natuurlijk ook al raden en ja hoor: afgewezen. Het OM is namelijk niet bevoegd in deze zaak. De vervolging van bewindslieden en leden van de Tweede kamer inzake ambtsmisdrijven kent een "geprivilegieerde rechtsgang" waarbij de procureur-generaal bij de Hoge Raad, na ontvangst van een last tot vervolging van de Kroon of de Tweede kamer, belast is met de vervolging van een minister. Jeroen dient zich derhalve tot de Kroon of de Tweede Kamer te wenden.

Waarna Jeroen het OM nog even de les leest met een hoop wetscitaten, want hij was immers ooit advocaat. Dus: "Artikel III van het Genocideverdrag wordt gezien als een ‘catch-all’ bepaling die voor de onderhavige personen bij genocide niet geprifiligeerde vervolging voor de Nederlandse rechter legitimeert." En: "Ik verzoek u derhalve per omgaande de noodzakelijke strafvervolging in te stellen. Niet vervolgen kan de conclusie rechtvaardigen dat er feitelijk van systeemmisdaden sprake is."

Wordt eindeloos vervolgd. Denk maar niet dat justitie onder de indruk is van een catch all-bepaling. Waarmee Jeroen weer maanden schrijfstof heeft. Zelfs als Balkenende allang onder de zoden is verdwenen gaat Jeroen onverdroten door. Niet dat iemand dan nog geïnteresseerd is. Nu ook al niet, trouwens.

dinsdag 25 augustus 2009

Karaktermoord

O jee, het Stimuleringsfonds voor de pers heeft iets van 170.000 euro toegekend aan het opiniërende blog Rost+Post, alias PlusPost van Grimbert Rost van Tonningen, oudste zoon van NSB-voorman Meinoud Rost van Tonningen en 'Zwarte weduwe' Florrie Rost van Tonningen-Heubel. Grimbert heeft nadrukkelijk afstand genomen van de standpunten van de Zwarte Weduwe en woonde trouwens een deel van zijn jeugd bij het gezin van Jan Fentener van Vlissingen.

Natuurlijk kun je je de vraag stellen waarom het stimuleringsfonds een dergelijk groot bedrag heeft toegekend aan een blog dat nog maar zo kort bestaat. Mogelijk heeft het bestuur zich toch de kritiek aangetrokken dat het rechtse geluid in de media is ondervertegenwoordigd, maar wordt door deze krant "voor sociaal liberalen en ondernemers" nu zulke bijzondere journalistiek bedreven?

Kijk, die vragen worden niet gesteld door Duns Ouray van het Vrije Volk, die naar eigen zeggen "droomt van een Betere Wereld, zonder Socialisme en andere Valse Afgoderij". Nee, Duns gaat gelijk in de aanval. "Nu kun je veel zeggen over ‘de zwarte weduwe’, maar ze bleef haar idealen trouw. De buste van Adolf stond prominent in de woonkamer, tot haar dood in 2007. Tegelijkertijd had ze er geen probleem mee haar hand op te houden bij de gehate Nederlandse democratie. En nu blijkt dat Grimbert ook niet vies is van handje ophouden, ten koste van de belastingbetaler."

En ja hoor, de relatie met Hitler is weer eens gelegd. Let op: Het Vrije Volk begint doorgaans meteen te jammeren als hun held Geert Wilders persoonlijk wordt aangevallen. Dan wordt op de man gespeeld en is Geert 'gedemoniseerd'. En als de Amsterdamse stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik (PvdA) het beleid van de PVV-politicus vergelijkt met dat van Adolf Hitler, is er altijd wel een Vrije Volker die concludeert dat "u het zoveelste voorbeeld bent van een persoon die bij gebrek aan soortelijk gewicht is komen boven drijven en als excuustruus door de PvdA naar voren is geschoven ter waarborging van het electoraat." Maar zodra subsidie wordt toegekend aan een initiatief van de zoon van een omstreden familie, weet Duns precies hoe je zo'n tegenstander in "subisidie-verdelend Nederland" onderuit moet halen. Via een zorgvuldige karaktermoord.

maandag 24 augustus 2009

Burgemeester



Grenswetenschap toog helemaal naar Vlaanderen om Peter Vereecke te interviewen, die het ambt van burgemeester van Evergem vaarwel zei om zich met "problematieken" bezig te houden. Vereecke, we schreven het al eerder, is namelijk helemaal into complotten. Hij denkt dat vliegtuigen dag en nacht ziektekiemen en chemicaliën uitstrooien over de wereld. En nu moet het gemeentebestuur worden gemobiliseerd om die aanslag op onze mentale en fysieke gezondheid tegen te gaan.

Nu zou je toch hopen dat Grenswetenschap een paar kritische vragen stelt, zeker als de beste man begint over de illuminatie en satanische shapeshifters en duidelijk wordt dat hij niks anders gelezen heeft dan maffe complotsites die hij bijna letterlijk nakakelt. Je had bij wijze van spreken iedere willekeurige Belg achter een computer kunnen zetten en die sites kunnen laten samenvatten, maar omdat de man toevallig burgemeester is geweest, moet je hem kennelijk serieus nemen.

Maar niet dus. Grenswetenschappen heeft weer eens zijn hoofd complotten Tim de Enchanter gestuurd. En deze onnzole dertiger met studentenbrilletje en bakkebaard - die ook nog eens in hetzelfde blauw is gekleed als zijn gesprekspartner - knikt alleen maar. Ja, mijnheer Vereecke, nee mijnheer Vereecke. Kennelijk gelooft Tim alles dat de chemtrailburgemeester opdist. "Peter liet weten dat hij ons op de hoogte zal houden als er schot in het onderzoek komt. Stay dus tuned!" besluit Tim zijn stukje ook nog. Onderzoek????

zondag 23 augustus 2009

Bijlmergeweld


Korpschef Welten kondigt harde maatregelen aan om het aantal schietincidenten in de Bijlmer te verminderen. Wat veroorzaken die schietincidenten? Houd je vast: volgens Welten provocerende videoclips en teksten van rappers, waarin vooral Antilliaanse jongeren in de Bijlmer een aansporing zien om zich te bewapenen.

En dan weet je al gelijk een ding: die Welten heeft een ongelooflijk slecht werkend politie-apparaat dat liever zit te internetten dan te patrouilleren in de Bijlmer. GeenStijl wees de korpschef al fijntjes op het feit dat pakweg Public Enemy, Dr. Dre en Cypress Hill al over wapens rapten toen al die pief paf poefende jongeren nog in de luiers lagen. En die bewapenen zich heus niet om een stoer YouTube-filmpje te maken.

In een brief over de schietincidenten maakte burgermeester Cohen van Amsterdam onlangs ook gewag van Nigeriaanse bendes in het stadsdeel. Deze criminele ‘netwerken’ zouden zich bezig houden met onder meer de handel in vrouwen en drugs. Maar, benadrukt Welten nog maar eens: De wereld van de Nigeriaanse netwerken heeft niets te maken met die van de schietpartijen. Nee, dat zijn slappe aftreksels van Amerikaanse ganstarappers zeker.

Deelraadvoorzitter Elvira Sweet heeft het beter begrepen. Net als een enkele deskundoloog die meteen door de rapperanalisten van politie wordt weggehoond. Nigerianen in de Bijlmer beheersen al enige tijd de drugshandel in de Bijlmer, terwijl dit voorheen de markt was van Surinamers en Antillianen. Is onderhand genoeg over geschteven. Je zou zeggen, nu moet er toch eens een belletje gaan rinkelen bij die Welten.

zaterdag 22 augustus 2009

Fear & Loathing

Zappies denken niet alleen dat de wereld om hen heen heel anders in elkaar zit dan u en ik denken, ze zijn er ook nog eens van overtuigd dat alleen zij dat echt doorhebben. "Er zijn twee zaken waarmee de burgers van de rijke landen in de wereld onder controle worden gehouden: angst en consumptie," begint Zapruder's Antagonizer zijn jongste analyse.

De vraag wie ons onder controle houdt en waarom, wordt natuurlijk weer niet echt beantwoord. Nee, je zoomt in op zogenaamde 'angstmiddelen' zoals klimaatcrisis en de pandemieterreur. "De mensen stompen af en hebben telkens weer nieuwe angstimpulsen nodig om verlamd te blijven. En om de angst en treurnis weg te nemen is er één ding wat we het liefst doen: consumeren"

Herkent u zich ook zo in deze beschrijving? Nee? Kan kloppen: Zappies zijn namelijk een beetje wereldvreemd. Alleen zij zien een relatie tussen pandemieangst en consumeren. Dus als we Ab Osterhaus op tv zien gaan we geen griepprik halen, maar kopen we automatisch een flat screen. Waarna we weer verlangen naar angst. Of zoiets.

In de perceptie van de Zappies spelen de uiterst sluwe maar nimmer nader geduide "powers that be" altijd weer een rol, en is de consument een willoze slaaf die op het moment dat hij een winkelcentrum binnenloopt "is vergeten waarvoor hij in eerste instantie kwam en staat hij open voor impulsaankopen". Vandaar Zappies graag verwijzen naar de zombiesklassieker Dawn of the Dead, want mensen "verkeren in een continue staat van consumptieverdwazing", die kennelijk nog jaren tot na de dood aanhoudt. "De vrijheid die men denkt te benadrukken als individu door bepaalde spullen aan te schaffen of te begeren, is juist de zoveelste keten waarmee men zich vastlegt aan de propaganda van de bedrijven."

Propaganda? Antagonizer zal wel reclame bedoelen. Feit is dat het grootste deel van deze 'propaganda' jammerlijk mislukt. Maar weinig productintroducties zijn werkelijk succesvol, dus zo makkelijk is die vermeende beïnvloeding kennelijk ook weer niet.

Zappies trekken hun eigen warrige logica ook nooit eens door. De werknemers van de bedrijven die ons blijkbaar willen controleren bestaan namelijk ook gewoon uit consumenten. Zelfs de directeur van Philips of Shell graait wel eens in de uitverkoopbak. Maar zoiets gaat het voorstellingsvermogen van de Zappies te boven: the power that be zijn immers de duistere krachten die ons onder controle willen houden. Ten minste in de karikatuurwereld die Zapruder heet.

vrijdag 21 augustus 2009

Atoombom

"Wordt Washington DC op 11 oktober verwoest door een Atoombom?" Kijk, dat zijn nog eens berichten. Schijnt te gaan om een voorspelling van pastoor Vincent Xavier die door Endtimes.punt.nl dankbaar is opgepikt. Endtimes.punt.nl, de naam zegt het al, heeft doorgaans een apocalyptische kijk op de samenleving, maar dan wel vanuit de overtuiging van God ons voor onze zonden gaat straffen. Een en ander wordt dan aangelengd met een staaltje klassiek complotdenken, aangezien de endtimers geloven in het bedrog rond 9/11, chemtrails en NWO.

Terug naar de atoomboom. "Wij kunnen er op zijn minst over nadenken en kijken welke eventuele bewijzen voorhanden zijn om een degelijke claim op waarheid te beoordelen."

Welnu, dat is eigenlijk heel simpel. Xavier heeft namelijk een goddelijke opdracht om Christelijke noodkampen (...) in de Verenigde Staten op te richten. Een toevluchtsoord voor Christenen en niet-christenen in tijden van chaos, vervolging, nationale rampen, Martial Law etc. Daarnaast - wellicht hebben de endtimers een heuse enquête gehouden - krijgen steeds meer Christenen en Niet-Christenen visioenen over een Amerika in totale chaos, vuurzee, martial Law, rellen etc.

En waarom 11 oktober? Ook dat is volgens de endtimers heel eenvoudig te verklaren: dan is er namelijk een grootschalige demonstratie gepland van homoseksuelen in Washington. "Het is geen verrassing dat Christenen fel tegen deze levensstijl zijn. De Bijbel verklaart onomwonden dat homoseksualiteit een gruwel in de ogen van God is en dat deze mensen het eeuwige leven NIET zullen beërven, maar ten onder zullen gaan in hun eigen zonden omdat zij de waarheid over God voor de leugen hebben ingewisseld."

Waarschijnlijk krijgen we dan volgens de endtimers eerst een false flag aanval zodat Christenen hiervan de schuld krijgen en er een wereldwijde haat tegen Christenen wordt aangewakkerd.

In het betoog van de endtimers is de atoombom inmiddels op mysterieuze wijze verdwenen. Vraag is ook even waar die atoombom vandaan zou moeten komen gezien het non-proliferatieverdrag, maar wellicht hebben de Amerikanen er nog ergens eentje liggen. Je weet maar nooit. En dat de Amerikanen met die atoombom een groot deel van de populatie uitroeit, is misschien ook allemaal wel te verklaren. Toevallig is daar ook een complottheorie voor, maar die laat Endtimes even rusten. Het moet niet te gek worden, natuurlijk.

woensdag 19 augustus 2009

Slooppremie

Mooi. De economie trekt weer enigszins aan. Niet alleen in Duitsland en Frankrijk, ook bijvoorbeeld in Japan, de op een na grootste economie van de wereld. De koersen veren weer op, alleen Nederland wankelt nog een beetje. Nou ja, niet natuurlijk als je de alternatieve media mag geloven. Die waarschuwen al maanden voor de hysterie en bangmakerij rond de Mexicaanse griep, maar gaat het over de economie dan worden volgens diezelfde media de volgende bubbels alweer geblazen of gaat de hele wereld alsnog instorten, want bij complotters stort altijd alles in.

Eerst hielden complotters ons trouwens voor dat de crisis een groot complot is, en hetzelfde wordt nu weer beweerd over de berichtgeving over het economisch herstel. Want: Niet minder dan duizend banken in de VS gaan eraan en eind augustus begint alweer een nieuwe crisis. "Op diverse internetsites duiken berichten op dat op 24 augustus in Amerika een al vaker gevreesde Bank Holiday, een sluiting van de banken, zal worden afgekondigd. Tijdens de eerste fase van de financiële crisis in het najaar van 2008 zou zo'n Bank Holiday ternauwernood zijn voorkomen." O ja, en de banken worden na een week weer geopend met een "nieuwe wereldmunt". Bron: Steve Quayle's Q-Files. Want er hoeft maar een malloot op internet iets te schrijven, of het wordt gewoon overgepend.

Hebben de alternatieve media dan nog iets zinnigs te zeggen over de economie? Niet echt. De slooppremie is in Europa blijkt een doorslaand succes. Kleine zuinige auto's doen het goed: Opel in Duitsland, Peugeot en Fiat in Nederland. In Duitsland waren de autoverkopen in juli 30 procent hoger dan een jaar eerder, in juni waren de verkopen zelfs 40 procent hoger, met dank aan de slooppremie. Toegegeven: het gaat niet overal even hard, maar het psychologische effect op de economie blijkt te werken. En economie is psychologie.

Maar voor Vrijspreker is de slooppremie natuurlijk weer schadelijk voor de economie. Want de maatregelen gaan altijd weer ten koste van anderen. Als een bakker een kapotte ruit laat repareren levert dat weliswaar werk op voor de glazenzetter, maar zal de bakker dat geld niet meer besteden aan het kopen van een nieuw pak. "De samenleving als geheel is één ruit armer geworden." En: "Stel dat het breken van een ruit goed is voor de economie, dan zouden we al onze ruiten moeten breken."

Wat een logica weer. Wie zegt dat de bakker voor dat geld een pak had gekocht? Waarschijnlijk had hij het geld helemaal niet uitgegeven. En als de bakker dat pak niet koopt, doet de autodealer het misschien wel. De slooppremie is niks anders dan een tijdelijke psychologische truc om de economie uit het slop te halen. Met een beetje geluk trek je de rest ook mee. Schijnt tot nu toe aardig te lukken.

maandag 17 augustus 2009

Xanderhoax

Wacht even en alle complotten worden vanzelf aan elkaar gekoppeld. Dus is nu ook de Global Warming weer een door de VN verzonnen hoax om regeringen en hele volken (...) zich gewillig te laten onderwerpen aan de creatie (...) van een één-wereldregering. Ook de huidige geplande economische ineenstorting vormt een belangrijk onderdeel van dat streven.

We dachten al: Wie koppelt de NWO nou eens een keer aan global warming en de kredietcrisis? Nou, Xandernieuws weer dus, de Ti-Ta-Tovenaar onder de complotters. "Tijdens de laatste Bilderberg bijeenkomst in Griekenland zou besloten zijn om de huidige economische ineenstorting fors te laten verergeren, en -samen met het zogenaamde 'Global Warming' klimaatprobleem- te gebruiken om de wereld te onderwerpen aan een één-wereld regering."

Xander citeert allerlei mensen die met betrekking tot het milieumaatregelen internationale afspraken willen maken. Zoals je het luchtverkeer internationaal moet regelen omdat het anders een puinhoop wordt in het luchtruim, zo is het ook handig om samenwerking te zoeken op het gebied van essentiële milieuvraagstukken. En soms overstijgen die belangen de nationale soevereiniteit.

De door Xander geciteerde Richard Haass zegt hierover onder meer: "Governments agree to accept the rulings of the WTO because on balance they benefit from an international trading order even if a particular decision requires that they alter a practice that is their sovereign right to carry out. Some governments are prepared to give up elements of sovereignty to address the threat of global climate change. Under one such arrangement, the Kyoto Protocol, which runs through 2012, signatories agree to cap specific emissions."

De Xanders van deze wereld zien met dit soort voorstellen echter meteen weer een wereldwijde slavenstaat opduiken, die ons monddood wil maken. En dus wordt er zogenaamd een excuus verzonnen (de milieuhoax) om ons dwingend maatregelen op te leggen. Ja, het kan flink spoken onder de hersenpan van een complotter.

Je kan trouwens evengoed op dezelfde gronden alle intergouvermentele organisaties willen verbieden, of in het geweer komen tegen landelijke politiek omdat Finkeburen zijn eigen boontjes wel kan doppen. Complotters zien moeiteloos het grote verband tussen duistere zaken, maar begrijpen niet dat geen radertje kan draaien zonder uurwerk, en de wereld dus ook niet ophoudt bij Callantsoog of Vaals.

vrijdag 14 augustus 2009

Lakmoesproef

Nederland wordt extra getroffen in vaccinatie-drama * Totale chaos en schimmigheid rond testen van vaccins * It’s the adjuvants, stupid! * Full scale demonisering van alternatieve middelen * Voorbereidingen voor militaire vaccinatie-operaties gaan overal door!!!!!!!!

Klokkenluideronline schreeuwt tegenwoordig nog harder dan een gemiddelde Engelse tabloid, maar ja, er is dan ook werkelijk wat aan de hand. De twee vaccins die door minister Ab Klink zijn ingekocht voor het Nederlandse volk (van Novartis en GSK) en ons verplicht worden toegediend (want ook al zegt de regering van niet, complotters weten wel beter) behoren volgens Klokkenluideronline tot de allergevaarlijkste van alle Mexicaanse griep-vaccins die wereldwijd zullen worden uitgerold. Jazekers. Samensteller Micha "aluhoedje" Kat heeft het zelf op internet gelezen, vooral bij Alex Jones. Dus dan moet het wel waar zijn.

Gelukkig, de vaccincomplotters hebben zo hun eigen middelen om zich te wapenen tegen de gemene griep: colloidaal zilver. Zou zelfs door NASA zijn aanbevolen, beweren de complotters. De Haarlemmer olie is geschikt voor de bestrijding van trachoom, psoriasis, acne, gordelroos, multiple sclerose (MS), bloedvergiftiging, kinkhoest, wratten, rode hond, voetschimmel, reuma en niet te vergeten AIDS. Opvallend is dat complotters niks willen aannemen van de farmamaffia, maar kwakzalvers op hun woord geloven.

Colloïdaal zilver, dat ook bekend staat als zilver water, is echter niks anders dan water met heel kleine zilverdeeltjes erin en soms wordt gebruikt als voedingssupplement. Vandaar dat de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) een onderzoek is begonnen naar aanbieders van colloïdaal zilver op de verkoopsite Marktplaats. De verkopers beweren dat de griep met het middel te voorkomen is, wat volgens het VWA onzin is. De Vereniging tegen de kwakzalverij waarschuwt trouwens al jaren voor de claims rond colloïdaal zilver en de verzwegen bijbewerkingen. Gebruikers krijgen namelijk een blauwgrijze verkleuring van de huid.

Vooral dat laatste lijkt een uitkomst. Colloïdaal zilver is de beste lakmoesproef voor complotters ooit. Je kunt ze al op meters afstand herkennen. Geen leugens meer bij sollicitaties. "Gelooft u in shape shifting aliens?" "Welnee, hoe komt u daar bij?" "U liegt, u kleurt blauw!"

woensdag 12 augustus 2009

The Joker



Alex Jones zien we dezer dagen als The Joker. Het is onderdeel van een campagne tegen Obama die er met zoveel woorden op neerkomt dat de Amerikaanse president een clown is. "Let's let Obama and his foreign bank handlers know that we’re aware of their criminal activities," roeproetert Jones. Leuk? Zonder relativeringsvermogen is die Jones per definitie niet om te lachen. Bij Screw Loose Change: "What Alex Jones fails to realize (one of very many things) is that he is only funny when he trying to be serious."

Daar komt nog bij dat er weer eens geen touw aan zijn betoog is vast te knopen. Maar ja, stel je eens voor dat Jones het eens zou zijn met Obama. Zijn hele bestaansrecht valt weg, evenals als zijn lucratieve nering. Aan complotters kun je namelijk goed verdienen. Vandaar Jones van Obama een handeltje heeft gemaakt. Joker T-shirts voor 19,95 dollar per stuk. De schoorsteen moet immers blijven roken.

Obama is al sinds zijn verkiezingen overigens al langer het mikpunt van verveelde complotters, die onder meer beweren dat Obama met z'n vrienden werkt aan een leger Obama Youth, Amerika financieel aan het instorten is en Martial Law voor de zoveelste keer voor de deur staat. En anders kun je Obama altijd nog met Hitler vergelijken. Of beweer je dat het geboortecertificaat van Obama niet deugt. Volgens deze laatste categorie complotters - de zogenoemde birthers, voorbeeldje hier - is Barack Hussein Obama in de Keniaanse stad Mombasa geboren. En buitenlanders mogen geen president worden!

Obama werd echter gewoon op 4 augustus 1961 op Hawai geboren en de aankondigingen van die geboorte stonden destijds dan ook gewoon in dagbladen in Honolulu. "So to be a card-carrying "birther," you have to believe not only that Hawaiian officials conspired to fabricate records, but also that "they" — not state officials, necessarily, but the generic malevolent "they" who inevitably lurk behind the deepest, darkest conspiracies — somehow managed to alter or replace clippings in yellowing newspaper archives."

Vervolgens was er weer de vraag of de birther movement een liberaal complot was en inmiddels meldt Prison Planet - de roeptoeter van Jones - dat het certificaat waarmee oer-birther Alan Keyes had willen aantonen dat Obama in Kenia geboren is mogelijk een vervalsing is geweest. Gemaakt met een inkjet printer en en typemachine uit 1940. Maar ja, je moet toch wat in deze nieuwsluwe tijden.

maandag 10 augustus 2009

Spuit 11


U weet het: De 9/11 Truth beweging werd min of meer om zeep geholpen door bekvechtende noplaners en planehuggers. Waar eerst nog wel eens valide of in elk geval interessante vragen werden gesteld - Klopt de pannenkoektheorie? Konden branden WTC7 verzwakken? - ging het steeds vaker over waterstofbommen en spacebeams. Waarna zowat iedereen er tabak van had.

Met de vaccingekte lijkt het net zo te gaan. Aanvankelijk was er vooral ergernis over de fearmongering en de mogelijkheid dat het griepvaccin voor bepaalde groepen ook risico's inhielden - maar na verloop van tijd kregen de complotgekken de overhand. Die beweren dat het een geheim programma betreft om de mensheid te reduceren.

Inmiddels valt de complete blogosfeer over het kuidenvrouwtje Désirée Röver heen (Zelfs het Vrije Volk wil niet achterblijven: "Haar theorie is onbewezen, stapelkrankzinnig en wazig genoeg om elke linksmens te laten kwijlen") en overweegt het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) juridische stappen tegen Röver omdat ze een verband ziet tussen Joden en het H3N2-virusmateriaal dat was besmet met H5N1.

Maar het begon eigenlijk al een maand terug met de Oostenrijkse 'onderzoeksjournaliste' Jane Burgermeister, die in het nieuws kwam omdat zij aangifte had gedaan tegen onder meer de WHO en de VN, farmareus Baxter alsmede tegen president Obama wegens "het moedwillig verspreiden van biologische wapens (het vaccin) en het aldus plegen van genocide".

Hoe het met die aangifte staat? Niet zo best. Jane heeft inmiddels zowat met iedereen ruzie en dreigt met een rechtszaak wegens smaad en obstructie van de rechtsgang tegen onder meer Bill Deagle, True Ott, Jeff Rense, Arthur Evangelista en Dewy Kidd. Stuk voor stuk complotgekken die net als Burgermeister denken dat het virus met opzet is verspreid, maar het kennelijk niet kunnen hebben dat Jane alle aandacht krijgt. De aangifte van Jane raakt volgens haar critici uit eigen kamp kant noch wal (daar hebben ze wel een puntje), zodat ze wel voor Novartis Pharma moet werken. Waarop Jane weer roept dat haar critici stiekem deel uitmaken van het eugeneticaprogramma. Wat zal de antivaccin-lobby blij met al deze ophef zijn.

zondag 9 augustus 2009

Berendien uut Wisp


De Mexicaanse griep is in het laboratorium gemaakt. Hoe anders kunnen vier griepstammen van drie continenten samenkomen? Een groep machtige en rijke mannen wil de wereldbevolking terugbrengen naar 500 miljoen mensen. De grote spelers op de achtergrond hebben een noodoplossing, mochten zij zelf de ziekte krijgen. In de vorm van een serieus tegengif. Maar dat is voor de gewone man en vrouw natuurlijk niet te krijgen. Enzovoorts.

Telegraaf-verslaggever Charles Sanders kwam zaterdag alinea's te kort voor het interview met de ratelende telex Désirée Röver, "discipel van sinistere complottheoriën". Het is duidelijk dat deze Berendien uut Wisp heel veel gelezen heeft, maar dan toch vooral websites van volstrekte idioten.

Natuurlijk ging Micha Kat, Desiree's grootste fan, weer eens compleet door het lint over deze full scale media war van "nazi-krant De Telegraaf", zij het dat zelfs een deel van goedgelovige achterban van Kat haar complotgeleuter kennelijk toch ook zat is. "Herinner je het giftige speelgoed uit China nog? Dat was een poging van de chinezen om de volgende generatie westerse arbeiders uit te roeien. Het rookverbod is alleen maar bedoeld om de ontstekingsremmende werking van nicotine te verminderen en ons zo vatbaarder te maken voor de kankercellen in het vaccin. Mooi verband he, had jij nog niet gelegd. Zo zie je maar, verbanden zijn eenvoudig te leggen. Een radio-uitzending vol lariekoek is ook zo te maken en een horde debielen die het allemaal vreet is ook gemakkelijk te vinden."

Wie nog meer medische lariekoek wil lezen kan bij de Zappies terecht, de Désirée Röver onder de HIV ontkenners. "Eén van de sterkste wapens waarmee Big Pharma haar medicijnenrommel door de strot van de consument douwt, na de tsunami van marketing, is de peer review," begint Antagonizer zijn zoveelste ik-schrijf-maar-wat-op-stukje.

"Peer reviews zijn een krachtig element in de marketingmachine van de pillenpushers, omdat ze hiermee niet alleen de consument in slaap kunnen wiegen als zou hun medicijn betrouwbaar en goed zijn, maar ze worden met name gebruikt om de artsen te overtuigen het medicijn voor te schrijven aan hun patiënten. En artsen varen doorgaans blind op deze peer reviews."

Daar begint de onzin al. Artikelen in medische tijdschriften zijn helemaal geen recensies van pillen, maar beschrijven onderzoek in een stadium dat er nog helemaal geen commercieel product is. De gemiddelde arts komt trouwens helemaal niet toe aan The Lancet.

Maar als we Zapruder mogen geloven huurt de pharmamaffia per definitie "zogenaamde (...) ghost writers in die het stuk van A tot Z schrijven volgens de specificaties van de gifmengers en laten een dokter voor wat Judaspenningen zijn naam eraan verbinden."

Uiteindelijk blijkt Zapruder maar een incident te kunnen noemen, dat exemplarisch voor de hele farma-industrie zou moeten zijn. Verwezen wordt naar Wyeth, ontwikkelaar en maker van receptgeneesmiddelen en vaccins. En dan blijkt dat Antagonizer peer reviewed medische artikelen, zoals die uit The Lancet, weer eens verwart met "review articles, which assess the overall weight of existing studies".

Peers zoals bedoeld in de medische wetenschap zijn namelijk geen ghost writers, maar al dan niet anonieme deskundigen die in opdracht van de wetenschappelijke tijdschriften het werk op hun merites beoordelen. Anders zou immers geen onafhankelijke beoordeling kunnen plaatsvinden. Dat Wyeth schrijvers betaalt en inhuurt voor algemene stukken in medische tijdschriften is ernstig, maar domme stukjes schrijven over onderwerpen waar je geen verstand van hebt ook.

zaterdag 8 augustus 2009

Aluhoedjesshow

Micha Kat jammerde gisteren wat af op zijn blogje. Het shocklog Geen Stijl "demoniseert nu ook kritische journalisten", stelde Kat. Waarmee Désirée Röver werd bedoeld, de Berendien uut Wisp van de griepprik, die vindt dat vaccins alle menselijke organen aantasten, een mini-herseninfarct (...) veroorzaken en ongetwijfeld worden ingezet als "massawapen". 

Geen wonder dus dat deze mevrouw, die ook nog eens geen enkele medische achtergrond heeft, niet verder komt dan aluhoedjessites, zoals die van Kat. 

Nou ja, ze trekt ook het land in. En daar hoor je nog meer idiotie: "Neem de injecties tegen rabiës, die onder andere Amerikaanse soldaten in Afghanistan en Irak krijgen. "Daar zit het rabiësvirus in, dat hyperagressief en hyperseksueel maakt. Daarom worden op grote schaal vrouwelijke soldaten verkracht. En de meeste soldaten gaan niet dood door geweervuur, maar door vaccinatieschade. En als ze dan terugkomen in de kist, wordt in hun lichaamsholtes drugs gesmokkeld." 

 En zo iemand, hoe is het toch mogelijk, wordt gedemoniseerd! Demoniseren is trouwens een term die aluhoedjes wel vaker gebruiken zodra een van hen wordt aangevallen. Hoe kan Désirée ongelijk hebben want, zo schrijft Kat, "veel meer mensen volgen thans de massamoord-theorie (het vaccin is bedoeld je te doden) dan de lezing van Klink, Coutinho en Osterhaus." 

Sinds kort heeft Kat trouwens een nieuw platform gevonden bij Argusoog. U weet wel, de site die grossiert in chemtrails, illuminaten en FEMA kampen. Vrijdag begon Kat's eerste radioshow, Klokkenluider On Air, die geheel en al gewijd was aan de spuitlobby. En wie zat in het programma? 

Zijn grote heldin Désirée natuurlijk. En die ging weer helemaal loos. Vaccineren is volgens Désirée een stappenplan, waarbij ze eerst je immuunsysteem gaan uitzetten en en je dan platgooien met virussen via vaccins. Naast Désirée hoorden we ook nog een in Nederlands wonende Amerikaanse truthster die in Eindhoven aangifte heeft gedaan tegen alle overheden (...) voor het "uitmoorden van de bevolking door vaccins" (of vakkens, zoals Kat het uitspreekt) en zelfs nog over chemtrails en ozontherapie begon. 

Maar Kat overtrof vooral zichzelf door 9/11 en de geruchten over FEMA concentratiekampen en doodskisten aan het vaccinprogramma te koppelen. Mijn God, wat een freak show. En wat een uitdaging weer voor GeenStijl om deze bizarre aluhoedjesshow te demoniseren.

donderdag 6 augustus 2009

Klimaatverdraaiers

Weer slecht nieuws voor de klimaatsceptici. Alle CO2-uitstoot beperkende maatregelen ten spijt: het klimaat wordt er volgens het KNMI niet beter op. Opnieuw veranderen de omstandigheden sneller dan verwacht, zo maakte het instituut vorige week bekend. De onderzoekers hebben de scenario's nog eens doorgemeten en zijn tot de conclusie gekomen dat de klimaatveranderingen sneller gaan dan verwacht. De grote ijskappen op West-Antartica en Groenland 'kalven snel af'.

Maar surf naar het eerste het beste alternatieve blogje en daar roepen klimaatontkenners, die denken dat je klimaat en temperatuur op een hoop kunt gooien, dat dit soort conclusies een grote hoax zijn. Meestal met verwijzing naar een koude zomerdag, een iets frissere maand of een obscuur onderzoekje dat hun visie ondersteunt. Waarbij elk onderzoek dat hen even niet uitkomt hardnekkig wordt genegeerd.

Neem nou Hans, de immer brommende klimaatontkenner van Zapruder. Volgens Hans wordt helemaal geen aandacht besteedt aan het aangroeien van het ijs aan de Zuidpool. Wel aan het smelten van de Noordpool. Het Calimero toontje ontbreekt nog net, maar zoals gebruikelijk ligt de kwestie niet zo zwart-wit. De Noord en Zuid Pool zijn anders gestructureerd en mogelijk is er een verklaring die Hans niet wil horen: "According to a 2005 NASA-funded study, warmer temperatures have caused greater snowfall around the continent's edges, where the open oceans provide plenty of raw material for precipitation. (Warmer air absorbs moisture more readily.) The weight of that excess snow pushes sheets of sea ice down into the water, causing more water to freeze."

Wetenschap valt voor sommigen vaak moeilijk te begrijpen.

Sargasso had een dezer dagen trouwens een aardig artikel over de klimaatontkenners, waaruit blijkt dat die de grote lijn graag negeren en inzoemen op de variabelen. Om de paar jaar wisselen de natuurlijke extremen, El Niño en La Niña, elkaar af, met een wisselend aantal ‘normale jaren’ ertussen. Desondanks zit ook 2008 in de top-9 van warmste jaren ooit gemeten.

Momenteel ontwikkelt zich boven de Grote Oceaan weer een nieuwe El Niño. Bijgeteld op de onmiskenbaar stijgende trendlijn krijgen we mogelijk een nieuw mondiaal temperatuurrecord, ergens op de grens tussen 2009 en 2010. Sargasso: "En wat doet een echte ontkenner dan? Hij trekt zich terug in z’n grot, sist en spuugt een beetje, wentelt zich nog eens in z’n eigen ranzig nihilisme, voegt dan een nieuw woord toe aan z’n vocabulaire, treedt weer naar buiten en roept:‘Klimaatverandering bestaat niet! Veranderingen in temperatuur worden gewoon veroorzaakt door de afwisseling van El Niños en La Niñas!’"

Misschien moeten de klimaatverdraaiers zich eens gaan bezighouden met de vraag wat die opwarming nou werkelijk veroorzaakt. Dat levert een veel interessantere discussie op dan hardnekkig ontkennen tegen beter weten in, waarbij gelijk krijgen belangrijker is geworden dan gelijk hebben.

woensdag 5 augustus 2009

Orwelliaanse fantasie


De regering van Groot Brittannië trekt 700 miljoen dollar uit voor de installatie van camera's in de huizen van zo'n 20.000 gezinnen, om bijvoorbeeld te controleren of de kinderen wel op tijd naar bed gaan, hun huiswerk maken, naar school gaan en gezonde maaltijden eten. George Orwell's '1984' begint letterlijk waarheid te worden in het land, waar nu al meer camera's zijn geplaatst dan in heel Europa bij elkaar, zo lezen we weer eens bij Xandernieuws.

En ook de immer oplettende Anarchiel had dit nieuws al opgemerkt:"Ik vind dit echt ZEER beangstigend aangezien Nederland altijd een goede tweede blijft wat betreft het implementeren van dit soort privacyschendende rotzooi. Engeland voorop, Nederland er in draf achteraan. Dus ik vraag mij ten zeerste af wanneer onze politieke top dit soort voorstellen gaat doen. Kan vast niet heel lang meer gaan duren."

Inderdaad, verschrikkelijk. Belachelijk. Afkeurenswaardig. Als het waar zou zijn. Maar het is weer eens drie keer onzin.

Er is maar een bron voor deze berichtgeving: een artikel in Daily Express, en aangezien dit een Britse tabloid is met schreeuwerige koppen, had een beetje journalist of blogger al nattigheid moeten voelen. Maar voordat je het weet, hebben behalve de Anarchiels en de Xanders ook andere sites het nieuws weer klakkeloos overgenomen. Zelfs - godbeterhet - Wired en de NRC.

De in het stuk geciteerde Labour-minister Ed Balls - de overzeese collega van André Rouvoet - heeft het verhaaltje op Twitter al naar het rijk der fabelen verwezen: @Moncky: the idea we are planning to put CCTV in families' homes is complete and total nonsense.

Dus hoe zit het dan wel? Balls heeft plannen geopperd om sociale probleemgezinnen - zeg maar type Tokkies - in een soort nanny states onder te brengen. Dat zijn geen varianten op John de Mol's Big Brother-huizen, maar normale woningen waar in elk geval begeleiding aanwezig is als daar behoefte aan is of als de situatie uit de hand dreigt te lopen. In de Labour-plannen komt geen camera voor. Geheel ontsproten aan de wilde fantasie van een tabloid journalist en vervolgens eindeloos gekopieerd op internet.

dinsdag 4 augustus 2009

Rummy


Hoeveel onzin over de Mexicaanse griep kan een mens eigenlijk verdragen? Eerst waren er complotters die absoluut zeker wisten dat Griekenland zijn bevolking verplicht gaat vaccineren, een wel erg vrije interpretatie van een summier persbericht van Reuters. En al gauw bleek dat ze weer eens voor hun beurt spraken. De Griekse premier heeft inmiddels toch duidelijk gezegd dat verplichte vaccinatie volgens de wet niet mogelijk is, maar dat voor de totale bevolking vaccins zullen worden ingekocht, als de Europese Gemeenschap daar akkoord mee gaat, ten minste. Opvallend is trouwens hoeveel alternatieve nieuwsmedia deze foute berichtgeving klakkeloos overnemen. Van Xandernieuws tot Prison Planet, feiten worden domweg niet geverifieerd.

In tegendeel: zolang het tegendeel niet is bewezen suggereer je doodleuk dat ook Nederland mogelijk verplicht aan het vaccin moet, zeker nu de eerste griepdode een feit is, en dat onder meer Novartis dat vaccin zal leveren. Het bedrijf dat volgens Klokkenluideronline "op vele websites" genoemd wordt als een van de big farma-ondernemingen die "conspired to commit mass murder and worldwide genocide for no other reason than to turn big profits — the billions of dollars being received by worldwide government contracts". Op vele websites? Forget it. Micha "aluhoedje" Kat citeert zoals gebruikelijk uitgerekend weer Prison Planet, waar te lezen valt dat "global elites and intentionally reducing the world’s population by conspiring to commit mass murder" Nee, dat is nog eens geloofwaardig.

Soms krijgen ook de main stream media een tik van al deze speculaties mee. "Donald Rumsfeld vult zijn zakken dankzij de Mexicaanse griep. De oud-minister van Defensie van Amerika was van 1997 tot aan zijn overgang naar Washington directeur bij het Amerikaanse biobedrijf Gilead Sciences, dat patenthouder is van het antigriepmedicijn Tamiflu," schrijft zakenblad Quote. "Ook wordt er gesuggereerd dat hij, samen met President Bush, met opzet paniek zaaide toen de vogelgriep uitbrak vier jaar geleden. De regering Bush kocht extra Tamiflu in voor een bedrag van $2 miljard, wat kassa betekende voor minister Rumsfeld."

Toegegeven: dit is wat lastiger te debunken. Rumsfeld zat inderdaad ooit in de raad van bestuur van Gilead Sciences, het bedrijf dat een octrooi heeft op Tamiflu. Hij zou nog steeds aandelen hebben in het bedrijf ter waarde van 5 tot 25 miljoen dollar. Echter, de suggestie dat Rumsfeld willens en wetens zou hebben geprofiteerd van de vogelgriep en nu weer van de Mexicaanse griep is wat al te makkelijk.

Rumsfeld is om te beginnen al jaren geen bestuursvoorzitter meer. Hij stapte op begin 2001. En zoals het blog Madcowhorses terecht opmerkt: diverse overheden hebben in de loop der tijd Tamiflu besteld. Voor de vogelgriep was dat destijds - terecht of niet - het aangewezen medicijn.

Bovendien vermelden de vele complotsites niet het volgende detail: Rumsfeld huurde nog voordat het Pentagon Tamiflu bestelde een advocaat in die hem adviseerde om de aandelen in Gilead juist aan te houden,op voorwaarde dat hij zich niet zou bemoeien met bestellingen van het vaccin door de overheid. Dat is ook formeel vastgelegd aan de hand van een judicial disqualification, al zal een beetje complotter dat wel weer een wassen neus vinden. En dan nog een niet onbelangrijk detail: Gilead rapporteerde eerder dit jaar een miljardenwinst, maar dat was niet dank zij Tamiflu, maar vanwege AIDS drugs.

De suggestie dat Rummy zijn zakken zou hebben gevuld, is niets minder dan een losse flodder. Anders dan links en rechts wordt gesuggereerd is Rumsfeld geen grote aandeelhouder van Gilead. En om zijn zakken te vullen zal hij toch eerst zijn aandelen moeten verkopen. Of dat is gebeurd is nog nergens aangetoond.

maandag 3 augustus 2009

El Chippo

O jee, het CDA wil alle fietsen verplicht laten chippen. Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) wil meer werk maken van de aanpak van fietsendiefstal. Nou, dat was weer schrikken natuurlijk bij WAC Holland, het blogje dat met Alex Jones naar bed gaat en weer opstaat. Controle, controle, controle, verzucht ene Ivo, die daarna ook nog maar in een moeite doorgaat over de Zero tolerance voor drugs in het verkeer, oftewel het proefballonnetje van raad van hoofdcommissarissen voor een speekseltest, wat sommigen natuurlijk weer zien als een poging om in het geniep een DNA-databank aan te leggen "in opdracht van de elitaire sociopaten".

Nou hoeft die drugstest voor ons ook niet meteen, gezien het geringe aantal verkeersdoden als gevolg van cannabisgebruik en de technische beperkingen, maar WAC Holland had allang kunnen weten dat het chippen van fietsen al jaren de normaalste gang van zaken is.

WAC Holland houdt ons echter eerst voor dat de overheid ons doelbewust voorliegt over die gestolen fietsen. "Toch wel knap dat men deze cijfers uit de hoge hoed weet te toveren, aangezien er door diezelfde regering geklaagd wordt dat mensen, bij diefstal van hun fiets, te weinig aangifte doen. Die cijfers van de gestolen fietsen zijn dus gebaseerd op ... tja op wat eigenlijk. Roddels, achterklap, gokje?" Nee, Ivo, op basis van simpele enquêtes (Pdf). Moeilijk, he?

En dan komt het: "Het idee van de chips ziet er onschuldig uit, maar uiteindelijk zal het ook wel mogelijk worden op afstand te zien wie waar en wanneer is geweest. Dit kan door in te loggen op de chip en te kijken waar deze fiets allemaal geweest is."

Het wordt hoog tijd voor een cursus rfid chips voor complotters, die nooit eens iets uitzoeken, laat staan opzoeken. Een zogenaamde DiefstalPreventieChip (DPC) - reeds aanwezig in de meeste nieuwe fietsen - kan slechts van een afstand van tien centimeter worden uitgelezen en bevat alleen maar een nummer. Voor het volgen van fietsen op grotere afstand heb je eerder een zendertje nodig. Kleine kans dat zo'n dure technologie ooit in een fiets wordt verwerkt.

Zodra het woord chip valt, beginnen complotters echter meteen over de totale controle en zelfs bewustzijnsmanipulatie, want na verplicht vaccineren staat ook het verplicht chippen immers allang op het programma van de illuminaten. Daarbij gaan de complotters er gemakshalve van uit dat het helemaal niks kost om miljarden fietsbewegingen vast te leggen en te analyseren, nog los van het juridische probleem dat iedereen op het zadel kan zitten, ook al staat hij op naam van de wettelijke eigenaar.

Maar nee, liever wijst WAC Holland naar de opmars van de rfid chip, "een belangrijk agendapunt van de Bilderberg Groep." Bilderberg-detective Jim Tucker kwam ooit met dit nieuws naar buiten, zich baserend op een natuurlijk weer niet nader genoemde bron die zou hebben beweerd dat heel de wereld aan de chip moet om de goeden van de kwaden te onderscheiden. Inmiddels circuleren er alweer verschillende varianten van dit bizarre verhaal op internet, want de fantasie van complotters kent geen grenzen.