woensdag 31 maart 2010

Fluoride

Het gaat helemaal niet goed met de complotblogjes. Micha Kat, aan de kant gezet door de zoveelste werkgever, smeekt zijn lezers regelmatig om geld, Zapruder kampt met een moegestreden redactie en EQgen is tijdelijk gesloten. Vanwege een gedwongen voorjaarsschoonmaak, zo meldt initiatiefnemer RickD. "De jacht is geopend op websites die foto's gebruiken waar copyrights op berusten. Door gebruik te maken van geavenceerde (...) software om foto's op te sporen ontkomt niemand. Robots stropen miljoenen websites af en vergelijken afbeeldingen met een database. Zodra een foto wordt gevonden, volledig geplaatst, gedeeltelijk gebruikt, aangepast of als achtergrond, wordt er hiervan een screenshot gemaakt en het adres van de website vastgelegd."

Voor hoeveel euri Rick is aangeslagen weten we niet, maar die is nu aan het bekijken of hij nog verder kan. En natuurlijk zou RickD niet RickD zijn als hij achter dat Grote Graaien een heel erg boos en duister complot vermoedde: "Het is duidelijk dat de machten Internet voor zichzelf willen, de burger moet zich maar beperken tot het plaatsen van verhaaltjes op Hyves over hun laatste vakantie, met de daarbij toegestane kiekjes van moeders in bikini."

Waarna Rick moppert dat "een meerderheid helemaal niets onderneemt tegen de erosie van onze vrijheden". Dat ons land verwordt tot een controlestaat waar "Adolf Hitler van zou kwijlen". Dat de Nederlander schaapachtig lachend zijn vingerafdrukken afgeeft voor zijn nieuwe paspoort. "Wat is er misgegaan met deze zwijgende instemmende meerderheid, misschien teveel Fluoride genuttigd?"

Fluoride? Hoe poetst Rick zijn tanden eigenlijk? Met water en zeep?

dinsdag 30 maart 2010

Weggejorist

Het gaat niet goed met de domrechtse blogjes. Dat lezen we bij Frontaal Naakt, dat het discours bij Het Vrije Volk en Het Nieuwe Journaal wat fanatieker volgt dan Barracuda. Bij Het Nieuwe Journaal, over het algemeen toch al niet om aan te lezen, mocht een zekere Michiel Eijsbouts een dezer dagen uitleggen waarom hij niet op de PVV stemt. Daartegen is het vaste collectief van zurige bozig-bange rechtse mannen in opstand gekomen. Met als gevolg dat vaste schrijver Filantroop dreigde zijn koffers te pakken en de rest zijn gastbijdragen heeft opgeschort.

Frontaal Naakt constateert dat domrechts simpelweg geen tegenspraak duldt. Vandaar het reageren op Het Vrije Volk is verbannen naar een apart forum op een heel ander domein en Joost Niemöller de mogelijkheid om te reageren op zijn site heeft afgesloten. Het moet natuurlijk niet te gek worden. En om Filantroop en andere schrijvers voor het blog te behouden, heeft nu ook Het Nieuwe Journaal de deur dichtgegooid voor reaguurders. De hele achterban weggejorist. Bloghoofd Stan de Jong geruststellend "Niemand hoeft zich verder zorgen te maken. We blijven met goede moed de blogosfeer verrijken met stukken op rechts-liberaal-vrijzinnige leest geschoeid – maar niet partijgebonden – waarbij er soms ruimte moet zijn voor een afwijkend geluid."

Gelukkig: Filantroop kan zich met gelijkgestemden weer rustig terugtrekken in zijn virtuele biotoop. Geen onderdanen meer die hem aan de kop zeuren. Helemaal alleen met je eigen verdichtsels. Zo zou de wereld altijd moeten zijn.

maandag 29 maart 2010

Linkse Lente

Bij het Vrije Volk, de slippendragers van Wilders, weten ze inmiddels dat het laatste uur voor hun Geert is geslagen. De actuele peilingen bij Maurice de Hond spreken boekdelen: de bruine PVV-streep dwarrelt langzaam naar beneden. Het is lente, maar bij de PVV is het al herfst. Sinds de PvdA zijn torpedo heeft gelanceerd, weten Vrije Volkers: het bootje Wilders drijft nog, maar voor hoelang?  

"Zijn faam van „binder des vaderlands" snelt hem vooruit en draagt er onmiskenbaar toe bij, dat met name op de linkerflank een electoraal gevoel van saamhorigheid ontstaat, waaruit de hoop spreekt gezamenlijk de kar te willen trekken waarmee Nederland uit het slop kan worden gehaald. Of die hoop op enig realisme stoelt moet natuurlijk nog blijken, maar een groot deel van de media heeft er kennelijk het volste vertrouwen in dat onder de leiding van Cohen, Nederland daadwerkelijk rijp is voor een heuse Linkse Lente. Het door Job Cohen zo fijngevoelig ontwikkelde vermogen om met wollige formuleringen de schaapjes zogezegd bijeen te houden werpt in de peilingen zijn eerste vruchten af."

En wat doet een Vrije Volker in zo'n geval? Vileine stukjes schrijven. Met hoog-intelligente koppen als 'Meerderheid Nederland ziet randdebiel het liefst als premier'. 'Mijn bek hangt open van verbazing. Als we de peilingen mogen geloven, krijgt de PvdA 35 zetels in de volgende Kamer.' En vervolgens leg je uit dat Cohen's voorganger Wouter B. 'Nederland (heeft) opgezadeld met een begrotingstekort van 35 miljard'. Ja, dat heeft Wouter ongetwijfeld helemaal in zijn eentje veroorzaakt.

En gaat Geert, die tijdens een bezoek aan Engeland nog dacht dat hij premier zou worden, dat allemaal oplossen? Nou nee, zo nuchter zijn Vrije Volkers ook wel weer. 'Zelfs de mannen die hij nu om zich heen verzameld heeft voldoen bij lange na nog niet. Kijk naar Raymond de Roon. Voormalig officier van justitie, maar knippert als hij geïnterviewd wordt ongeveer vier keer per seconde met zijn ogen. De man komt gewoon niet over. Evenals Richard de Mos. Misschien wel het hart op de juiste plaats, maar qua presentatie is het niks. Zelfs Geert zelf loopt een bek te trekken of ie met zijn tong de etensresten tussen zijn tanden uit zit te pulken als hij wordt geinterviewd.'

En dus kan Geert deze gifbeker maar beter weigeren 'en daarmee deze overdragen aan degenen en daarmee die hem tot de rand toe gevuld hebben, het CDA en PvdA, en daarmee deze partijen dwingen deze zelf leeg te drinken'. Dan heeft Geert genoeg tijd om in die periode een goeie ploeg 'van capabelen om zich heen te verzamelen'. Barracuda vermoedt dat iedereen Geert dan alweer is vergeten, net als zijn filmpjes.

vrijdag 26 maart 2010

Zaadloos Groningen

Sinds de komst van GSM zijn er mensen die menen dat zij ziek worden van straling. De vraag of dit een reëel probleem is of iets tussen de oren is volgens critici nog altijd niet overtuigend beantwoord. Een ding weet Barracuda zeker: de Groningse auteur, cultuurcriticus en Sandalfon-oprichter Benjamin Adamah is zo gek als een deur.

Een blik op zijn site en je bent in de wereld van Desiree Rover beland. Adamah is een Niburu medewerker met een griepprikobsessie die denkt dat wifi kankerclusters (...) veroorzaakt. "Het hoogste Europese milieu-advies-orgaan, de EEA vergelijkt het blootstellen van kinderen aan Wi-Fi met het blootstellen van kinderen aan loodbenzine, nicotine en asbest!" lezen we. En, niet echt verrassend: "Wij verwerpen alle door de overheid, "voorlichtingcentra", mainstreammedia en industrie bewust gepolitiseerde informatie rond straling en gezondheidsrisico's en maken in onze factsheets en via de wetenschappelijke stukken in onze bibliotheek met hard bewijs duidelijk waarom we de "officiële" informatie ook moeiteloos kunnen verwerpen". En ja hoor, ook de Trilaterale Commissie, Bilderbergers, Big Europe en Codex Alimentarius komen op deze site voorbij, kortom alles wat een gemiddelde complotter zoal bezighoudt.

 Adamah is in alle staten omdat Groningen een stadsdekkend draadloos internet netwerk wil aanleggen. Niet gehinderd door enige kennis van zaken, houdt de 'cultuurcriticus' ons voor dat het sloopwerk aan ons lichaam door straling/Wi-Fi begint via de "uitstoot van calciumionen uit onze celwanden bij al hele zwakke Wi-Fi velden". En zo staat zijn site vol pseudowetenschappelijke onzin.

Vreemd genoeg is Adamah weer niet bang voor de magneetstraling van de door hem gepropageerde "supermagneetstroomconverters die een eind kunnen maken aan een wereldwijde energiecrisis, olieoorlogen en verdere vervuiling van het milieu".

Joost van Keulen (VVD) heeft Adamah al eens van repliek gediend: "U weet dat deze vergelijking (met GSM) spaak loopt. U weet ook dat Wi-Fi nog geen 20% van de ’straling’ produceert die we voortdurend ervaren door de AM- en FM-radiogolven. Daaraan worden we al meer dan vijftig jaar blootgesteld."

Kansloos is deze kritiek, want Adamah heeft 75 redenen verzonnen om draadloos Groningen buiten de deur te houden. De mooiste lezen we onder de noemer Zaadloos Groningen: "Waar het met het doorsnee seksleven in Nederland en omstreken al beroerd gesteld is doet chronische Wi-Fi blootstelling dit echt de das om. Behalve dat het slecht is voor de potentie en het libido onder meer omdat chronische straling chronische vermoeidheid en slapeloosheidproblemen bij veel mensen geeft, wordt prostaatkanker en kanker aan de geslachtsdelen algemeen sterk gestimuleerd, kan kunstmatige depressie de sfeer bederven en worden we er ook niet aantrekkelijker op."

donderdag 25 maart 2010

Gesamtkunstwerk

Niet alleen de Piratenpartij wil het auteursrecht inkorten, GroenLinks wil dat ook. Sterker nog: het wil het auteursrecht voor niet-commercieel gebruik geheel afschaffen. Auteursrecht geldt dan alleen nog maar wanneer informatie opnieuw wordt gepubliceerd voor commerciële doeleinden. Men pleit ook voor de verkorting van de termijn van auteursrecht tot maximaal 10 jaar, met een ruime overgangstermijn voor bestaande rechten. Auteurs mogen zelf hun rechten exploiteren of afstaan aan het publieke domein.

Wat een onzalig idee. Je vraagt je af wie dat bij GroenLinks bedacht heeft. GeenCommentaar wijst terecht op de gevaren. Als de termijn van auteursrecht wordt ingekort tot tien jaar, kan een ieder het werk van een ander verminken of daar mee aan de haal gaan en daar nog eens leuk aan verdienen ook. Jouw mooie foto's van tien jaar geleden kunnen in collages herverkocht worden en je artistieke inspanningen worden nooit meer beloond.

Er zijn ook puur artistieke belangen. Progrockers Pink Floyd wonnen onlangs een rechtszaak van hun label EMI, dat losse nummers van de band via internet wilde verkopen. Volgens Pink Floyd zijn hun albums bedoeld als Gesamtkunstwerk en de rechter ging daarin mee. GeenCommentaar: "Of wat dacht je van een cd'tje met liedjes van 's werelds bekendste vegetariër Paul McCartney bij aankoop van een Big Macmenu?"

Kennelijk komt dit onzalige voorstel voort uit de de irritatie over de draconische maatregelen om misbruik tegen te gaan: de three strike law bijvoorbeeld. Het toezicht op de auteurswet is echter een heel andere discussie. Net als het feit dat auteurs mogen zelf hun rechten exploiteren of afstaan aan het publieke domein. Dat kan nu ook al. En wellicht zijn er toepassingen denkbaar die onder voorwaarden collectief gevrijwaard kunnen worden van het auteursrecht. Te denken valt aan archieven met gescande artikelen uit kranten van minder dan vijftig jaar geleden die onmisbaar zijn voor onderzoek. Dergelijke maatschappelijk belangrijke ontwikkelingen kunnen door door inhaligheid onmogelijk gemaakt worden. Kortom, de herziening van de auteurswet is niet nodig. De afspraken over hoe die wet te handhaven, daar mag nog wel wat aan gedaan worden.

woensdag 24 maart 2010

Transparante burger

De verkiezingskoorts is losgebarsten. De ene nieuwe partij na de andere meldt zich. Deze week was het de beurt aan partij 'Partij één'. Uit het persbericht: "Partij één richt zich op een nieuwe generatie met  positiviteit en een toekomstgericht, eigentijds ideeëngoed. Een generatie die gelooft in én én. Partij één keert zich tegen de teneur van angst en onmogelijkheden en zal de politiek op een andere manier benaderen: vanuit waarden in plaats vanuit etiketten zoals links of rechts. Door mee te werken in plaats van tegen te werken."

Waarna we onder meer lezen dat Partij één twee speerpunten heeft: ondernemerschap en idealisme. "Met als uitgangspunten een duurzame toekomst - goed voor mens, dier en milieu - en de kracht van diversiteit. Partij één zet zich in mensen met elkaar te verbinden in plaats van te polariseren."

Bakken met nietszeggend tekst, en programmapunten die je ook al terugvindt bij SP, Partij voor de Dieren of Groen Links.

Maar het kan nog vager: de Piratenpartij. "De Piratenpartij Nederland wil het auteursrecht inkorten tot 5 jaar, niet-commercieel kopiëren legaal houden, en een niet-dodelijk alternatief voor patentrecht instellen. Tevens willen wij als waakhond optreden voor uw constitutionele en burgerrechten, privacy in het bijzonder." Kennelijk vond iemand dat hij schaamteloos moest kunnen downloaden, en dan giet je daar even een idealistisch sausje overheen.

Op hun site verweren de initiatiefnemers zich al meteen tegen 'anonieme commentatoren' die beweren dat de Piratenpartij een one-issuepartij. Wat natuurlijk helemaal waar is, want er is (nog) geen politieke programma te ontdekken, hoewel: men schijnt iets te hebben tegen "machtige lobby's van farmaceuten, uitgevers, filmmaatschappijen en andere firma's die burgers op draconische maatregelen aansturen".

En klinkt "Een transparante overheid, en geen transparante burger" nog redelijk, het programmapunt 'afschaffing van auteursrecht voor niet-commerciële doeleinden' roept alleen maar vragen op: auteursrecht heeft vrijwel altijd betrekking op producten (boek, film, cd) waarvan het de bedoeling dat die verkocht gaan worden. Het verschil tussen kopen en gratis downloaden (voor niet commercieel gebruik) is nogal aanzienlijk. Alles maar toestaan is toch wat anders dan redelijke afspraken maken over de betaling van muziekgebruik in embedded You Tube-filmpjes.

dinsdag 23 maart 2010

Punt uit

De opkomst van het complotdenken is 'een symptoom van het groeiende wantrouwen ten opzichte van regeringen'. Wijdverspreid wantrouwen van de regering is geen bedreiging voor de burger en zijn vrijheid. Het vormt alleen een bedreiging voor totalitaire regimes en monopolisten die hun controle over de burger willen handhaven. Wantrouwen in de regering is geen extremisme, mentale zwakte of psychose, zoals de door kapitaal en wapenindustrie gecontroleerde media ons willen doen geloven. Het is een noodzakelijke, gezonde uiting van de wens vrij te zijn," aldus een vertaald pleidooi bij Zaplog onder de veelzeggende noemer 'Het is goed overal complotten te zien'.

Wantrouwen van regeringen is van alle tijden, en het zegt natuurlijk helemaal niets over het waarheidsgehalte van allerlei absurde beweringen. Meest opvallend is nog wel dat de complotblogjes meteen weer rood kleuren zodra een willekeurige 'deskundige' zegt dat "de top van het leger inmiddels weet dat Israël en “die verraders in ons land” de aanslagen van 11 september 2001 pleegden." Weet Alan Sabrosky, de voormalige directeur van het studiebureau van het US Army War College, iets wat wij niet weten? Welnee, de zoveelste bluf: "Ik heb de afgelopen weken lange gesprekken gehad met mensen van het Army War College en van het hoofdkwartier van het korps mariniers en ik heb hen duidelijk gemaakt dat het 100% zeker is dat 11 september een Mossad-operatie was. Punt uit." En waarom hij het zegt wordt in hetzelfde artikel duidelijk: "De Zionisten spelen een alles-of-niets-spel. Als ze deze verliezen is het met ze gedaan...”

Marcel Hulspas van DePers komt tot de conclusie dat complotdenken allang geen hobby meer is van een minderheid. Iedereen weet dat Kennedy vermoord is door de CIA, dat de Amerikanen nooit op de maan zijn geweest en dat Bush de regisseur was van 9/11. En dat de voorhoede blijkbaar alweer neigt tot de volgende fase: het ontkennen van complotten. Niet omdat die niet zouden kloppen, maar omdat ze de aandacht proberen af te leiden. Het is maar dat u het weet als u dit blogje leest.

maandag 22 maart 2010

Priemritme

Johan gaat de Nobelprijs binnenslepen. Zeker weten. Johan Oldenkamp, het orakel van Argusoog, had het allemaal aan ons willen uitleggen. Op de landelijke televisie nog wel. Er was de afgelopen weken al 'constructief contact met een tv redactie'. "Wij zullen u berichten wanneer deze opnames worden uitgezonden (want of het wordt uitgezonden wordt na afloop van de opnames door de tv-redactie bepaald)." Vermoedelijk is het niks geworden, want Johan deed de afgelopen week alsnog een beroep op zijn grote fan Anarchiel, zodat er nu ten minste een YouTube filmpje is. En daarin onthult Johan eindelijk zijn Big Bang.

Johan denkt namelijk dat hij erin geslaagd is om het ritme van priemgetallen te ontdekken. In de priemgetallen zit een kinderlijk eenvoudig ritme, zegt hij. Dat vele duizenden knappe koppen er de afgelopen eeuwen toch niet in zijn geslaagd dit ritme bloot te leggen komt omdat ze volgens Oldenkamp niet wisten hoe te kijken. Wanneer we dat wel weten, dat zien we ook dat wetenschap kinderspel is. Priemgetallen zijn erg ‘populair’ in de natuur, zoals we bij vele bloemen zien met bijvoorbeeld 5 bloemblaadjes of zeesterren met 5 ‘armen’.

'Nederlander lost priemgetallenprobleem op,' zo kondigde Johan in een zelfgeschreven persbericht aan, en de vraag is hoe snel een rekenkundige zijn redenatie, die hij ongetwijfeld aan niemand heeft voorgelegd voor een second opinion, gaat doorprikken. Want Johan is over het algemeen nogal snel tevreden met zichzelf.

Zo snel dat de doorgaans zweverige aanhang van Anarchiel al eens commentaar had op eerder werk van de meester. "Wel knap, om met zo’n uitgestreken gezicht en op zo’n pseudo-wetenschappelijke manier sprookjes te presenteren, en dan die deisclaimer in het begin dat je niets van hem moet geloven, nogal wiedes, het begint al meteen met zeer wilde beweringen die op niets anders dan de fantasie van de verzinner gebaseerd zijn." "Petje af dat je deze presentatie nog zo lang kon bekijken. Wat een vertoning. Ook mijn achtergrond is natuurwetenschappelijk. Wat deze spirituele filosoof op zolder bij elkaar kletst slaat alles. Op zijn site (pateo.nl) gaat hij nog veel verder. De aartsengelen Michael en Lucifer worden erbij gehaald als bronnen van positieve en negatieve energie. Bijna zoiets als een een positieve en negatieve elektrode.Wist ik niet maar dankzij Johan snap ik waarom mijn practicum natuurkunde zo vaak mis ging."

En ook onder het nieuwe filmpje lezen we veel ongeloof en weerleggingen. Einstein heeft jaren gewacht voordat hij zijn speciale relativiteitstheorie durfde te publiceren, maar van Johan krijgen we de indruk dat het in een paar weken gepiept was. Wat al meteen opvalt is dat Johan tot zijn conclusies komt door de spelregels te veranderen en zelf te bepalen wat een priemgetal is en wat niet. Die creativiteit doet Barracuda denken aan de new age numerologen die hun conclusies altijd kloppend terugrekenen. En waarschijnlijk is dat nog zijn grootste verdienste.

vrijdag 19 maart 2010

Fratz Bolkezwein

Het lijkt voorlopig even gebeurd met JDTV, het JoeToeb-kanaal van Micha Kat. Alle filmpjes zijn sinds donderdag 'geblokt' cq verwijderd. Account suspended. Dat klinkt niet hoopvol, zeker niet omdat Klokkenluideronline de laatste tijd dreef op die filmpjes, waarin Kat druk gesticulerend ten strijde trok tegen de Demminks van deze wereld. Of überhaupt tegen de wereld.

De achterban vermoedde natuurlijk weer een (wie hier chocola van kan maken moet het maar zeggen) "joodse sekteactie, verwijzen (...) in zulk geval naar porno is hun handelsmerk , en van pedobaasje hirsch ballin ook die dat soort shit zelf maakt (...), en Kinderen Naakt fotografeert (...) , samen met zijn naadmaaten donner en fratz bolkezwein, deden die dat! Youtube zal dat wel voor ballin gedaan hebbe!" 

Maar nu blijkt dat Groen Links gewoon een klacht heeft ingediend wegens ongeautoriseerd gebruik van videomateriaal waarop auteursrecht rust. Wat Kat cs natuurlijk aanvankelijk zagen als een politieke actie om de "boodschappers de nek om te draaien!" En omdat er kennelijk al eerder een waarschuwing in de wind is geslagen, is het account stopgezet. Bij YouTube geldt namelijk Three Strikes Out.

Kat keerde daarom donderdag terug naar een ouder account om te melden dat "we nu voor de kill gaan".

Een nuchtere reaguurder constateert: "Hij (Kat) kleurt het u als een politieke actie, omdat hij dat altijd doet. Vermoeden dat het een kwaadaardige opzet was dient een functie: net als religies wordt zo de wereld geordend, waarbij je zelf aan de goede kant staat. In ieder complot is ook gemakkelijk een religieuze betekenis te lezen. Wat complotdenkers echt onverdraaglijk vinden is geloven in het toeval. Liever plamuren ze hun wereldbeeld dicht met louter bewuste acties van Wij tegen Zij."

donderdag 18 maart 2010

Statistieken

Waar vind je jodenhaters? Blijkbaar vooral op internet. Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) kwam woensdag met (jaar)cijfers: In 2009 ontving het meldpunt 1377 meldingen. Hiervan werden 577 uitingen als strafbaar discriminerend beoordeeld. Van deze strafbare uitingen waren 258 antisemitisch, in 41 uitingen was tevens sprake van strafbare Holocaust ontkenning. Dit aantal is ongeveer gelijk aan vorig jaar, maar beslaat dit jaar een aanzienlijk groter deel van het totaal (44 procent).

Van deze strafbare antisemitische uitingen is meer dan 80 procent geplaatst op mainstream sites, 20 procent was geplaatst op sites met extreme signatuur zoals stormfront.org en radioislam.org. Het internet is kennelijk nog de enige uitlaatklep waar dwazen als Aart van Wijngaarden gehoord denken te worden.

Schelden via internet - via e-mail en op discussiefora - is trouwens vooral een Nederlandse hobby, concludeerde onderzoeker en criminoloog Frank Bovenkerk al eerder.

De moderatie van websites lijkt overigens wel te verbeteren: in 2009 was in 9 procent van de gevallen een gemelde uiting reeds verwijderd, in 2008 was dit 7 procent.

woensdag 17 maart 2010

Kruistocht

De gemeenten willen de stemcomputers terug. Diverse burgemeesters zijn, zogenaamd onder aanvoering van stemcomputerfabrikant Nedap, "een ware kruistocht begonnen om de stemcomputer opnieuw ingevoerd te krijgen". Er is getest met een nieuwe Nedap stemcomputer waar een bonnetje uitkomt, dus waar wachten we nog op.

De actiegroep Wij vertrouwen stemcomputers niet van voormalige hacker Rop Gonggrijp boekte enige tijd terug succes door aan te tonen dat de elektronische stemcomputer niet geheel veilig is. Niet dat ooit is bewezen dat deze systemen willens en wetens worden gemanipuleerd (om de stemming te beïnvloeden zou je toch aardig wat stemcomputers moeten kraken), maar goed, de actiegroep had een punt. Op 3 maart bleek stemmen met potlood geen onverdeeld succes en nu willen de gemeenten, terecht, de stemcomputer terug.

Maar wat is nu de boodschap van Gonggrijp? Dat het hertellen van stemmen helemaal niet de schuld is van het potlood. Dat de chaos wel meevalt, en dat je eigenlijk militaire technologie nodig hebt om de veiligheid te waarborgen en je die stemcomputer eigenlijk niet kunt vertrouwen, no matter what.

Kort en goed: Rop is aan het doorschieten. Die wil helemaal geen computers, zelfs als ze veilig zijn. Nu weer wil zijn groep met WOB-verzoeken aan alle gemeenten aantonen dat hertellingen geen groot probleem zijn geweest bij de verkiezingen en de stemcomputer in de fabriek kan blijven. Hallo Gonggrijp, anybody home? Denk nou eens mee over een constructieve oplossing en loop niet te zeiken over onzin. De tijd van het stempotlood is voorbij, Barracuda wil gewoon kunnen stemmen via internet, met zijn Digi ID. Werkt al jaren voor de belastingen.

dinsdag 16 maart 2010

Orangistische slippendragers

Pro Republica, het blogje dat 'orangistische slippendragers' aanpakt en 'die rare monarchie met die omhooggevallen arrogante kapsonesfiguren, hun lachwekkende dikdoenerij met hun perverse misbruik van macht en publieke middelen', is gedagvaard. Dat zat al lang in de pen, beweert de anonieme schrijver die binnenkort voor de Bossche rechter mag verschijnen. 'Hoe pak je zoiets als Pro Republica nu aan? Zo'n stelletje internet-klieren dat de hele oranjekliek onvermoeibaar op de huid zit? Ze hoeven immers maar een scheet te laten en Pro Republica zit er keer op keer meteen bovenop.'

Spannend dus, Pro Republica de mond gesnoerd, maar wie heeft er gedagvaard? De Koninklijke Familie soms? Beatrix Zelve? Willem-Alexander? Welnee, een bedrijfje genaamd Cozzmos BV, dat auteursrechten int voor Volkskrant en Trouw. Schijnt dat Pro Republica een groot aantal artikelen zonder toestemming integraal heeft overgenomen en ook na een sommatie de artikelen niet heeft weggehaald onder het mom van "Pro Republica bestaat pas enkele maanden en is een jonge vereniging zonder winstoogmerk".

Zo Oranjegezind zijn Trouw en Volkskrant nou ook weer niet dat een akelige website moet worden geamputeerd. Niks ordinair 'republikeintje pesten', gewoon een auteursrechtenkwestie. Terwijl een samenvatting van die artikelen of enkele citaten hadden kunnen volstaan, meende Pro Republica dat het auteursrecht niet voor haar gold. Rare jongens, die republikeinen.

maandag 15 maart 2010

Ontslag

Luttele dagen voordat HetZuur weer eens alle AIDS-onzin oplepelt die je links en rechts op blogjes van ontkenners leest (weerleggingen hier), kreeg de redacteur van Medical Hypothesis van uitgeverij Elsevier - een tijdschrift dat alle wetenschappelijke ideeën publiceert zolang ze maar enigszins coherent zijn opgeschreven - een ultimatum: voortaan mag hij alleen nog peer reviewed artikelen publiceren, anders volgt ontslag.

Directe aanleiding is de plaatsing afgelopen zomer van twee inmiddels ingetrokken stukken - “HIV-AIDS hypothesis out of touch with South African AIDS: A new perspective” van Peter Duesberg en“AIDS denialism at the ministry of health” van Marco Ruggiero, waarin de relatie tussen HIV en AIDS in twijfel wordt getrokken. Beide stukken waren ook aangeboden aan The Lancet, ook van Elsevier, en door vijf onafhankelijke beoordelaars als onzin gekenmerkt. De hoofdredacteur Bruce Charlton is niet van plan gehoor te geven aan het verzoek van Elsevier. Vandaag loopt het ultimatum af.

Censuur, roept Duesberg, en in de wetenschappelijke wereld is een stevige discussie gaande over de vraag of dit soort initiatieven moet kunnen. Het uitstekende blog Aidstruth staat pal achter het besluit van Elsevier. "Medical Hypotheses does not conduct peer review and had under the leadership of its present editor, Bruce Charlton, become a haven for pseudoscience of various kinds, including AIDS denialism"

Daarmee vervalt natuurlijk wel de opzet van het tijdschrift, al had altijd een tussenweg bewandeld kunnen worden, publiceer met weerleggingen. Op internet doet men niet anders.

zaterdag 13 maart 2010

Multiculti-knuffelaar

Wat een meesterlijke zet. Bos tovert zichzelf weg en parachuteert de opvolger van Wim Kok. Meteen stijgen de peilingen ten gunste van de PvdA en verschrompelen Jan Peter Balkenende en Geert Wilders tot pubers. Wilders heeft gisteren zijn kruit al verschoten met zijn theedrinkende multiculti-knuffelaar - dat gaan we de komende maanden uit pure armoede nog vele malen horen - en waarschijnlijk ziet nu ook de rest van het electoraat in dat je het land niet door een snotneus moet laten reageren. En vergeleken met de statuur van Cohen is Balkenende harkeriger dan ooit. De verkiezing van Cohen betekent ook harde klappen voor de partijen ter linkerzijde van de PvdA. De leegloop van het gemankeerde SP en D66 valt nu niet meer de stuiten.

Zelfs de Wilders-aanhangers moesten erkennen dat de komst van Cohen het einde betekent van hun Kuifje. "Dit zal een kabinet van een ongekende multiculti uitstraling worden, zoals wij het nog niet eerder hebben gekend. Onder het mom Pappen & Nathouden, zal Nederland klaargemaakt worden voor een Nation under Islam. Onder het strenge gezicht van Cohen zullen we de eerste minister met hoofddoekje zien verschijnen. Moskeeën zullen er met staatssubsidie worden gebouwd. Op centrale plekken in de steden verschijnen asielzoekerscentra met nog meer nieuwe moslims. De boerka wordt vast onderdeel van het straatbeeld. Niet-gelovige vrouwen zullen ‘uit vrije wil’ hoofddoekjes aantrekken, om wat minder voor hoer uitgescholden te worden. In overleg met imams zal Cohen blijven theedrinken met Marokkaanse bendes tot hij er groen van ziet."

"Een multicultiknuffelaar als toekomstige minister-president van een centrum-links kabinet, terwijl Geert buitenspel wordt gezet?! De hemel sta ons bij!!!!", sputtert de domrechts-aanhang van Het Nieuwe Journaal nog even. "Job zou eens een tijdje in Saoudi Arabie (...) moeten bivakkeren. Van mij mag hij daar meteen blijven. Ik denk dat Job snel genezen zal zijn van zijn meest verwerpelijke gedachte; “De boel bij elkaar houden”. De man Cohen is volslagen het spoor bijster in Nederland. Sommige mensen zijn niet te genezen. PBC zou een onderzoek moeten doen naar deze kwezel."

Vermoedelijk zullen ook de Wilders-fans zich de komende maanden gaan realiseren dat de moslimangst ongeveer het enige is dat zijn partij bij elkaar houdt, en je met zo'n dun draagvlak wel een campagne kunt voeren, maar toch zeker geen land kunt besturen.

vrijdag 12 maart 2010

Complotski


Op de copy paste complot-blogjes (WAC Holland, Zaplog) kom je tegenwoordig steeds vaker video's tegen van Russia Today: ondanks de Britse en Australische accenten grotendeels gefinancierd door het staats-nieuwsagentschap RIA-Novosti en bedoeld om het 'Russische gezichtspunt op de wereld' weer te geven. Nu is enig tegenwicht aan CNN en ander pro-Amerikaans nieuws nooit slecht, maar RT heeft een handicap: het wil zo graag 'alternatief nieuws' brengen dat allerlei malloten er ongestoord hun verhaal kunnen doen. Zo komt 9/11 vele malen voorbij, ook als er totaal geen aanleiding is.

Dus als het hoofd van de Japans-Democratische Partij weer eens roept dat de 9/11 kapers in leven zijn, alleen maar omdat hij dat ooit op een blogje heeft gelezen, mag 9/11 complot-professor David Ray Griffin dat bij RT komen bevestigen. En al gauw blijkt dat Griffin weer een oude grammofoonplaat aan het afspelen is, alsof de tijd in 2006 stil is blijven staan. De presentatoren weten doorgaans net te weinig van de materie af om tegenwicht te bieden, afgezien van enkele beleefdheidsvraagjes ("Hoe staat het met het bewijs?").

Nu krijgt Barracuda niet meteen de indruk dat RT het altijd met deze verhalen eens is, maar dat deze onderwerpen controverse moeten veroorzaken. Bovendien houden de Russen wel van complotski. OpEdNews kwam vorig jaar al eens met deze conclusie: "The regimes often made radical plans in secret, plans that amounted to conspiracies against their own people, massacring large swathes of their own societies. After generations of that kind of thing, it is not surprising Russians suspect conspiracies might be lurking around the corner everywhere. And then there are the conspiracy theories spun by the Russian regimes themselves, branding those who disagree with them as demons conspiring to drag Russia down into the abyss, or spies conspiring with foreigners against Russia."

Volgens de schrijver bleven de Russische journalisten in 2001 nog verre van complotverhalen. "In those days even the state media and pundits, despite all their anti-Americanism, steered clear of extremism and conspiracy theories. For the most part they simply attacked America, honestly, for having fostered the Islamist extremism in Afghanistan during the fight against the Soviet occupation; and less honestly, said America created the Taliban for the sake of that fight (forgetting that the Taliban were formed in the mid-1990s, not the 1980s when the Soviets were around) And official Russia is joining with the nutcases in America in spreading anti-American conspiracy theories."

donderdag 11 maart 2010

Bio-oscillaties

Als de Partij voor de Vrijheid aan de macht komt zou vice-fractievoorzitter Fleur Agema zomaar eens minister Volksgezondheid, Welzijn en Sport kunnen worden. Volksgezondheid is nu al haar portefeuille en daar heeft ze zich volgens Skepsis goed op voorbereid. Kort voordat ze werd aangesteld, behaalde ze namelijk het diploma NEI Practitioner/Coach. Pseudowetenschappelijke onzin, noemt Skepsis deze opleiding van 24 cursusdagen. Enkele onderdelen van het programma zijn chakra balancing, het Psycho Energetisch Geheugen, meridianen en organen, Sjamaans helen en werken met essences. Dat laatste zijn ‘bio-oscilaties met een energerende werking, 'met als ingrediënten 30% alcohol en 70% water’.

NEI is ooit bedacht door de alternatieve arts Roy Martina, bekend van de Biostabil, een magnetisch hangertje waarvan de heilzame kracht door Japans onderzoek zou zijn bevestigd. De Reclame Code Commissie heeft hem toen nog op de vingers getikt. De PVV krijgt met andere woorden een Minister voor Argusogers.

woensdag 10 maart 2010

Stalker

Maxime Verhagen twitterde maandag dat Balkenende de meest onderschatte lijsttrekker is. Hoe zou dat toch gaan met CDA'ers, zouden zij nu alweer vergeten zijn dat Balkenende al vier keer is blijven zitten? Hoe dan ook, na wat gemor uit de achterban, ging het CDA maandag weer pal achter hun uitgebluste leider staan. Die had zelfs nog de Kieswet misbruikt door zich wel verkiesbaar te stellen voor de Kamer, doch alleen beschikbaar te zijn als premier. Aan het harkerige loopje van Balkenende kun je trouwens al zien dat hij er helemaal geen zin meer aan heeft, maar dat kennelijk altijd nog liever dan een vervroegd pensioen in Capelle aan de IJssel.

Wat moet de herverkiezing van Balkenende een feest zijn voor zijn vaste stalker Jeroen de Kreek. Die was zich al helemaal aan het voorbereiden op het stalken van Geert Wilders, zeker nu ook die denkt premier te worden. En anders doet De Kreek wel aangifte tegen de SP en zijn zelfverklaarde lijsttrekker Prem Shivram Shaw Radhakishun. Dit wegens "deelname aan een terroristische organisatie of het in hulpeloze toestand laten van de slachtoffers van Balkenende & co. "De SP weet al geruime tijd dat Balkenende terrorisme en genocide pleegt. In de telefoongesprekken hierover met diverse politiek assistenten van de SP is naar voren gekomen dat de SP de misdaden in de politiek ook ziet, maar er hoegenaamd niks tegen onderneemt."

Niet dat al deze omtrekkende bewegingen De Kreek ook maar enigszins dichter bij de oplossing brengen, maar het houdt hem in elk geval van de straat.

dinsdag 9 maart 2010

Kijk omhoog Sammy


Er is weer eens wat aan de hand in Zaltbommel en omstreken. Tenminste, volgens huiscomplotter Tim de Enchanter (de naam alleen al) van Grenswetenschap, dat blogje dat zelfs complotten rekent tot 'wetenschappen'. "Een deel van Brabant werd gisteren geteisterd (...) door cirkelende chemtrails afkomstig van soms maffe vliegtuigen. Volgens een ooggetuige stopte een vliegtuig eventjes met zijn lading lossen, vloog het achteruit (!) om vervolgens in thin air op te lossen. Andere getuigen spreken van toestellen met vreemde rondingen.."

Vreemd hoe volgens sommigen Brabant wordt 'geteisterd', en het gros van Brabant daar helemaal niks van merkt, behalve een paar immer omhoog kijkende slimmerikken en die weten altijd meteen weer waar ze zijn moeten met hun verzameling foto's en filmpjes. Waarop natuurlijk weer niks te zien is, behalve halve vliegtuigstrepen die door luchtstromingen steeds verder uit elkaar worden gedreven.

En er zijn altijd deskundologen die dit soort verschijnselen haarfijn weten uit te leggen: "(...) werkt ook als geleider van weermodificatie systemen. (haarp) Er is ook een militaire toepassing n.l. vergroten van radarbereik of storen van vijandelijke radar. Bovendien gaat het ook om crowd-control omdat de stoffen ons verzwakken. Dit is ook het doel van veel stoffen in ons voedsel (E-nummers) of drinkwater(sodiumfluoride), of vaccins. Uit onderzoek van de landbouwuniversiteit Wageningen blijkt dat er vergeleken met de 70er jaren gem. nog maar 40% van de voedingsstoffen in het hedendaagse voer zit. We worden dus een soort zombies die alles best vinden zolang ons persoonlijke leventje maar comfortabel is."

En daar houdt het denken op, want waarom we een soort zombies moeten worden, dat lees je nou eens nooit.

Een reaguurder genaamd Weerman probeert dit soort figuren vergeefs gezond verstand bij te brengen: "Met dit soort trails kweekt men.... complottertjes, die werkelijk geloven dat ze besproeid worden... Of denken dat radiogolven van bv. HAARP, chemicaliën ter propagatie nodig hebben. Waarom een doodgewone radiozender dat dan NIET nodig heeft, wordt gemakshalve maar "vergeten". Breemd eigenlijk, dat mensen liever in complottheorieën geloven, dan willen beseffen dat de luchtvaart de laatste 30 jaar enorm toenam, en het aantal contrails dus net zo. Maar ook "vergeten" ze dat de vliegtuigmotoren veel efficiënter werken tegenwoordig, en meer brandstof in waterdamp omzetten, en dat dat meer en dikkere contrails vormt. Dat, in combinatie met een chronisch gebrek aan kennis van meteorologie en natuurkunde, maakt mensen achterdochtig, angstig en overtuigd dat die Boze Overheid echt kwaad wil EN doet..!"

Waarop de chemtrailer gevat antwoordt: "Mijn observaties hebben niet zozeer met internet te maken als wel met het gegeven dat ik sinds 24 jaar zomer en winter in de buitenlucht werk, en dat het voor mij een gewoonte is om regelmatig omhoog te kijken om het weer in te schatten. Als de debunkers eens de moeite zouden nemen om 2 jaar lang de lucht en het vliegverkeer in de gaten te houden i.p.v. vanachter hun schermpje te brullen dat het allemaal onzin is, dan zouden de ongefundeerde en kinderachtige commentaren wel iets minder worden."

En ineens moest Barracuda weer denken aan de Zingende Woudreus: "Dag Sammy domme domme Sammy Kijkt niet om zich heen Doet alles alleen en vindt de wereld heel gemeen."

maandag 8 maart 2010

Exposed

Micha Kat stond vrijdag voor de politierechter wegens orderverstoring en het aanbrengen van graffiti op het Nederlandse hoofdkantoor van de "NWO-organisatie in Leiden". Dat laatste was natuurlijk weer niet het hoofdkantoor, maar gewoon het woonadres van een secretaresse van de organisatie die Bilderberg conferenties organiseert.

De officier in deze zaak, een jonge allochtoon, was opvallend fanatiek, zo lezen we bij Kat zelf. Hij gaf aan op geen enkele wijze een discussie te willen openen over de inhoud van de graffiti en over de misstanden bij Justitie, maar puur en alleen te willen focussen op het delict van de zaaksbeschadiging. "Iedereen moet zich aan de wet houden, ook journalisten. Dit is niet de manier om aandacht te vragen voor dergelijke zaken".

Kat had nog gepoogd om getuigen op te roepen, onder wie natuurlijk zijn obsessie Joris Demmink, maar daar had de rechter geen trek in. Alleen Jan de Wit van de SP mag de aangifte van de ordeverstoring tijdens de ondervraging door zijn commissie van Nout Wellink van DNB in een vervolgzitting toelichten.

Kat weet daar trouwens weer een mooie draai aan te geven: "Door dit hele circus op te tuigen geeft het OM zelf toe dat het hier een atypische -en dus politieke- zaak betreft waarin het OM bovendien zelf ook nog eens partij is doordat ook het Parket-Generaal is beklad! Datzelfde geldt overigens voor de ‘ordeverstoring’: als Karel van Duin vanaf de publieke tribune zou hebben geroepen ‘Oranje boven’ met hetzelfde stemvolume en gedurende hetzelfde time-frame, was het OM nooit overgaan tot het dagvaarden van Karel."

Tja, dat krijg je als zich journalist noemende figuren menen dat zij een Robin Hood-rol vervullen in zelfverzonnen complotten. Dan denk je ook dat er een terreur-offensief wordt gevoerd richting "media" om publicatie van deze "misstanden" tegen te houden, dat er een "pedofiele en satanische sekte binnen Justitie zal worden exposed" (op een of andere manier moet Kat er altijd weer Engelse termen bij slepen) en typeer je de grootste mafkees op internet David Icke als je "collega". Nog even en Kat gaat ons vertellen dat de wereld wordt bestuurd door vermomde buitenaardse reptielen uit het sterrenbeeld Draco.

zaterdag 6 maart 2010

Wackjob



Een zwaarbewapende man begon donderdag in de avondspits wild om zich heen te schieten bij het Pentagon. De 36-jarige John Patrick Bedell (te zien in bovenstaande video) verwondde twee agenten, en kwam daarbij zelf om het leven.

Zijn motief? Daarover wordt in de blogosfeer druk gespeculeerd. Bedell was in elk geval een Truther. Hij geloofde in het 9/11 bedrog en JFK en omschreef de Amerikaanse regering als "een criminele macht die persoonlijke vrijheden vernietigt". Zijn blogje is nog steeds online. De man was verder een fervent hasjroker en manisch-depressief en met vier opnames in een psychiatrische kliniek heb je blijkbaar de ideale cocktailmix voor uit de hand gelopen gekte.

Wat hij met de beschietingen op het Pentagon wilde beogen, blijft gissen, maar een andere obsessie van Bedell was de geheimzinnige dood van marinier James Sabow in 1991. Zijn familie meende dat Sabow is vermoord.

Alex Jones' Prison Planet wringt zich in allerlei bochten teneinde dit zoveelste incident rond een Truther te bagatelliseren om vervolgens een ronduit hilarisch bericht te plaatsen onder de veelzeggende noemer Pentagon Shooting Followed Identical Metro Emergency Drill: "The Metro security goes federal and so does the financial windfall, the Metro employees lose their Union protections and possibly their pensions taking the perceived financial burden off the shoulders of the city and at the same time they throw 9/11 Truthers under the bus."

vrijdag 5 maart 2010

Klotsende golven

De voorjaarsschoonmaak is begonnen. Want nog veel interessanter dan de winstzege van de PVV is natuurlijk het schielijke vertrek van Agnes. Die ziet na de verkiezingsnederlaag af van het fractievoorzitterschap, het lijsttrekkerschap wil zelfs nooit meer de politiek in, haar eigen partij in totale ontreddering achterlatend. Waarmee weer eens is aangetoond dat je met een olijke video en een salto geen stemmers trekt. Inmiddels wil een kwart van de CDA-aanhang dat Jan Peter niet nog eens op de winkel gaat passen.

"Totale versnippering. Tegen mekaar in klotsende golven. Wanorde. Niet-weten," vatte Joost Niemöller de gemeentelijke verkiezingen samen. "Wat overblijft is een kluwen kiftende dwergen die om het hardst roepen dat ze ook niks met elkaar van doen hebben. De man die al acht jaar premier is van dit land, heeft zich niet met staatsmanachtige allure boven de partijen gesteld, maar is één van de kiftende dwergen geworden."

Niemöller mist een man of vrouw met een verhaal. Die misschien wel eens een boek heeft geschreven. Die enig zicht heeft op de Nederlandse cultuur, de kant waar ons land heen dreigt te gaan en waar het heen zou moeten, "kortom eigenlijk mis ik Pim Fortuyn". Een zelfdenker. Niet een naprater, een inhakker, een zemelaar, een kip zonder kop, een onelinelegger, een handigerd zonder kloten, een stukje arrogantie, een muurbloempje, een leeghoofd, een aftroever.

Ach ja, Pim. Niemand weet of de professor met zijn wispelturige karakter en gevaarlijke ijdelheid, die juryleden afblafte en vrouwen naar de keuken verwees, ooit had kunnen regeren. Of die puinhopen van acht jaar paars zouden worden opgevolgd door nog meer puinhopen van Pim. De LPF kon het zonder Pim in elk geval al niet, en hielp Balkenende alleen nog meer in het zadel.

donderdag 4 maart 2010

Depopulatie

Oud-Microsoft topman Bill Gates wil vaccins voor een 'lagere populatie'. Alleen bij het copy/paste-blogje WAC Holland lees je natuurlijk weer een tenenkrommende vertaling van het begrip 'lower population'. En inhoudelijk klopt het bericht ook al niet.

Gates mocht onlangs een lezing geven op het TED congres. Dat was nauwelijks schokkend. Gates pleitte onder meer voor kernenergie en had het ook nog even heel kort over geboortebeperking in derde wereld-landen. "Now if we do a really great job with Vaccines, Health Care and Reproductive health care services we could lower that by at least 10 to 15%" Als je het letterlijk leest, slaat het natuurlijk nergens op, maar een goed verstaander begrijpt waar hij het over heeft. Betere geboortebeperking door medische vooruitgang.

Maar dat willen de WAC-complottertjes en hun overzeese vriendjes natuurlijk niet horen. Nee, je verwijst weer naar ene John P. Holdren,"wetenschap (...) adviseur voor het Witte Huis in 1977", die een boek heeft geschreven "waarin gepleit wordt voor een dictatoriaal "planetair regime" om draconische maatregelen van populatiereductie via allerlei onderdrukkende technieken, waaronder sterilisatie af te dwingen."

Klopt helemaal niks van. Holdren was helemaal geen wetenschappelijk adviseur van het Witte Huis in 1977, maar is sinds 2009 directeur van de Office of Science and Technology. Zelfs simpele feiten zijn kennelijk nog te veel gevraagd voor de WAC-boys. In 1977 schreef hij wel een boek over milde vormen van geboortebeperking, maar complottertjes hebben het hele boek weer eens uit hun verband getrokken en koppelen dat nu handig aan een zinnetje van Gates.

Vorig jaar waren het trouwens nog de griepvaccins die ons zouden moeten uitroeien. Is niks van terechtgekomen. Kan natuurlijk zijn dat ze niet goed hebben gewerkt, en Gates nu een herkansing wil. Of zoiets. Want alleen complotters schijnen deze logica weer te begrijpen.

woensdag 3 maart 2010

Ik ben de waarheid

Johan Oldenkamp ontpopte zich vorig jaar in KRO's Reünie als een soort klasorakel: Het systeem klopt niet, kanker is geen ziekte, het einde van de tijd is gewoon een nieuw begin, niks is toeval en ook 9/11 niet, zo verkondigde Johan zonder al te veel onderbouwing. Johan is daar misschien een beetje op aan het terugkomen, want inmiddels onderscheidt hij bij Argusoog drie innerlijke groeiprocessen: officieel is waar, officieel is onwaar en ik ben de waarheid.

De grote meerderheid van de mensen op onze planeet zit volgens Johan in fase 1. Ze vertrouwen erop dat het officiële verhaal waar is. En iedereen die daarvan afwijkt, die is niet goed wijs of zelfs gevaarlijk. Merkwaardig, want Barracuda kent maar weinig mensen die zo rechtlijnig denken. Maar enfin, de tweede groep herkent hij wel: dat zijn de ontkenners van 1. Ze vertrouwen erop dat het onofficiële verhaal waar is. En iedereen die daarvan afwijkt, die is niet goed wijs of zelfs gevaarlijk. En dan introduceert Johan als nieuw element fase 3: "Net als alles overal in de Cosmos, completeert het neutrale het positieve en het negatieve. Het is dan ook nadrukkelijk de bedoeling dat iedereen in fase 2 doorgroeit naar fase 3. In deze derde fase wordt duidelijk dat we zelf de bron zijn van alles in ons leven."

Inmiddels zweeft Johan zeker drie meter boven de grond, maar als we hem goed begrijpen wil hij zeggen dat Fase 1 net zo fout is als Fase 2: Niet alleen de officiële berichtgeving staat bol van de bangmakerij. Ook de overige berichtgeving roept bij velen angstgevoelens op, en misschien nog veel sterker dan de officiële angstverhalen."Waar het om gaat is dat we nu handen en voeten gaan geven aan de grootste ommekeer uit onze totale geschiedenis. En het mooie is, dan gaan we ook nog eens helemaal zelf doen, op eigen kracht en zonder gedetailleerde planning. Gewoon bewust doen. En ieder stap telt. Geen vergadering, geen betoging, geen slap geouwehoer, geen betweters, geen spraakverwarring, geen dogma’s, geen mentaal oordeel. Gewoon voelen en intuïtief doen."

Helaas, Johan stijgt veel te hoog voor zijn achterban."Ok, nou ga ik dus Gewoon voelen en intuïtief doen. Vooral niet organiseren dus. Gewoon jezelf zijn enzo. Gewoon voelen enzo.. goh.." "De ene keer schenk ik weer te veel aandacht aan de punten uit fase 1, waardoor ik mezelf weer op het matje moet roepen om even rust te nemen daarvan. De andere keer schenk ik weer teveel aandacht aan fase 2, ook dan moet ik mezelf weer waarschuwen (‘Dit hoeft ook niet waar te zijn!’)"

Het valt ook niet mee, dat waarheidsdenken. Maar gelukkig hebben we altijd nog René, een van die verlichte geesten bij Argusoog die ons nog eens haarfijn uitleggen hoe de vork in de steel zit:

"Ik heb hier al talloze malen mijn visie op het grote (babelonische piramide) spel weggezet.
1 = lonely / 1 saam
2 = pare-a-d-ice (twee (bevroren/myth.DNA) bouwstenen welke ieder opgedeeld in 6 karakters die tesamen één bouwststeen de DNA molecuul-en/of flower of life vormen)
3 = competition

let the game of life and dead and horror and misery begin
666 is always the winner !"

En nu niet meer zeggen dat je het allemaal niet meer begrijpt!

dinsdag 2 maart 2010

9/11 doden



De 9/11-beweging probeert zich tegenwoordig bij gebrek aan nieuws met man en macht overeind te houden. Stel je voor dat ze je vergeten. Een dezer dagen kondigde Architects & Engineers for 9/11 bijvoorbeeld aan dan het 1000 leden heeft. Wauw! En dan is er nog een nieuw videofilmpje (zie boven), waarin wel erg makkelijk gesuggereerd wordt dat de zogenaamde ooggetuigen van 9/11 bij bosjes om het leven komen en uiteraard stuk voor stuk onder 'mysterieuze omstandigheden'. This all can't be a coincidence.

Twee dingen kloppen al bij voorbaat niet: 'ooggetuigen' en 'mysterieuze omstandigheden'. De samensteller van het videofilmpje komt namelijk met een bonte lijst van namen, van advocaten die optraden voor de familie van slachtoffers van 9/11 tot de babysitter van de broer van George Bush, ja, zelfs de helikopterpiloot die destijds een van de twee aanslagen van de WTC horens vanuit de lucht voor ABC filmde. Neem nou het laatste voorbeeld: wat heeft deze piloot gezien, waardoor hij door duistere krachten omgebracht zou moeten worden? Of neem Barry Jennings, die de instorting van de torens van binnenuit meemaakte. Hij heeft ruim de kans gekregen om zijn verhaal te doen, dus komt zijn dood wel erg als mosterd na de maaltijd.

Van de meesten is de doodsoorzaak ook helemaal niet mysterieus: Beverly Eckert, die haar man verloor bij 9/11, kwam om bij een vliegtuigongeluk, samen met 49 andere inzittenden, alleen dat vermeldt de samensteller van het filmpje natuurlijk weer niet. Die 49 inzittenden hadden ook nog eens geen enkele relatie met 9/11. De oorzaak van het ongeluk: ijsaanzetting op de vleugels. De babysitter van Marvin Bush kreeg een auto-ongeluk en Kenneth Johannemann, part time conciërge van het WTC, pleegde zelfmoord nadat hij aan de drank was geraakt en de achterstallige huur niet meer kon betalen. Weer een ander kwam om bij een treinongeluk. Hoerenmadam Deborah Jeane Palfrey (die van haar klanten iets zou hebben gehoord over 9/11) pleegde zelfmoord nadat ze schuldig was bevonden aan onder meer het runnen van een prostitutienetwerk en het witwassen van geld.

Alleen van Barry Jennings is de doodsoorzaak door de familie nooit bekend gemaakt. Dat zou je nog met enige fantasie mysterieus kunnen noemen. Voor het overige geldt: Mensen kunnen nu eenmaal overlijden aan de gevolgen van auto- en vliegtuigongelukken. Alleen al in Nederland zijn er 1,2 miljoen verkeersongevallen per jaar. En daar zou best zomaar eens een keer een complotgelovige tussen kunnen zitten.

maandag 1 maart 2010

Gemeentebelangen

Het is het duivelse clubje van Antifa blijkbaar weer gelukt. De nieuwe aanwinst van TROTS (Lijst Rita Verdonk), heette volgens de ijverige vorsers van deze website Anton van Wijngaarden; tot dit weekend nog de nummer drie (!) voor een zetel in de gemeenteraad van Twenterand. Van Wijngaarden is sinds 2007 actief in de extreemrechtse activistische beweging en vindt dat blanken voor hun ras op moeten komen. Hij wil moskeeën vernietigen en zegt tegen 'rassenvermenging' te zijn. Hij "erkent noch ontkent de Holocaust". Inmiddels is Van Wijngaarden trouwens uit de partij gezet, a little too late.

Meer? Meer! Verschillende lieden die in 2006 de PVV ondersteunden bij de verkiezingsdeelname staan op lagere, en mogelijk onverkiesbare, plekken op lijsten van Trots op Nederland, zo gaat Antifa nog even door. Stuk voor stuk figuren met een omstreden achtergrond. En dat is niet het enige waar Rita zich op mag verheugen: Jacques Smits, voormalig coördinator van de Arnhemse tak van Trots op Nederland is een juridische procedure begonnen tegen Rita en twee andere partijleden. Hij wil 100.000 euro schadevergoeding nadat hij volgens eigen zeggen ten onrechte werd beschuldigd van stalking en bedreiging.

Ook in Amsterdam het een dolle boel. Henk van der Kleij en Theo Keijser van Zuid- en Pijpbelangen spreken over een Joods complot om bruggen naar verzetshelden te vernoemen en zijn dus tegen. Zuid- en Pijpbelangen? Een curieus tandem: Van der Kleij heeft een roemrucht verleden in de kraakbeweging, en is zijn hele leven al bezig om 'het systeem' te bestrijden, en zijn levenspartner heeft iets met lederhosen. In het interview met Het Parool gaat het ook nog over fraude met elektronisch stemmen. "Maar dat is toch helemaal niet bewezen?" zegt de interviewer. Waarop Van der Kleij reageert: "Maar het staat ook niet vast dat het niet is gebeurd".

Kijk, dat zijn nog eens argumenten.