vrijdag 30 april 2010

Bevrijd je computer

Is jouw computer vrij? Alleen de boys van WAC Holland stellen dit soort curieuze vragen. 'Zelfs ben ik een die-hard wat betreft het promoten van vrije software. Maar tegen mijn zin in, betaal ik zelf toch ook geld aan een bedrijf als Microsoft, namelijk via mijn belasting. In mijn ogen is nu de tijd  aangebroken dat wij overstappen op het betere en vrije alternatief. Hiermee kunnen we ons verlossen van deze corporaties die zich toch niet om ons bekommeren.'

Eerst vertelt auteur Robin ons iets over 'ellendige besturingssystemen' en scheert hij Windows en MacOS X gemakshalve over een kam. 'Iedereen kent de ellende wel, de vastlopers, de blauwe schermen, het langzame laden, de virussen of de problemen met het aansluiten van nieuwe apparatuur.' Waarna Robin zich afvraagt of het rijk worden met software wellicht ook een 'complot' is, want bij WAC is weer alles een complot, zelfs geld verdienen. 'Realiteit is echter dat samenzweringen 'de normale gang van zaken is', vervolgt Robin zijn onnavolgbare WAC Holland-logica. 'Mensen kennen veelal de waarheid niet over hoe Bill G. net als Steve J. (die zogenaamde andere oplichter van dan andere 'merk') samen hun 'fortuin' gemaakt hebben.'

Barracuda vreest dat die 'waarheid' net zo rammelt als het stukje van Robin zelf. MacOS X staat nou niet bekend om vastlopers en blauwe schermen. Het eerste alles verwoestende MacOS X-virus moet nog worden aangetroffen. En dat MacOS X een microkernel-ontwerp is gebaseerd op open source-code is Robin kennelijk ook al ontgaan. Maar nee, er is slechts een complotvrij alternatief en dat is volgens Robin Ubuntu 10: 'In mijn ogen de enige keus. Als je echt achter je eigen vrijheid staat, stop dan met het toewerpen van al die bergen met geld richting die commerciële jongens! Bevrijd je computer!'

Het grappige is dat MacOS X en Ubuntu in grote lijnen nauwelijks van elkaar verschillen. Beide hebben een open source-kernel met een grafisch schilletje eromheen. En die grafische schil is de reden dat Linux distributeurs geld kunnen verdienen. Het gratis Ubuntu wordt ook nog eens gefinancierd door de Zuid-Afrikaan Mark Shuttleworth, een multimiljonair die ooit voor de verkoop van zijn softwarebedrijf 575 miljoen dollar toucheerde. Zijn bedrijf Canonical Ltd verdient gewoon geld via technische ondersteuning: zo'n 30 miljoen euro per jaar. Bij Windows en MacOS X zit de gratis technische ondersteuning inbegrepen bij de licenties. Precies het omgekeerde businessmodel dus. Er is kortom niks 'bevrijdend' aan Ubuntu, behalve dat het gratis is voor de eindgebruiker. Die vervolgens evenzeer met tal van problemen wordt geconfronteerd.

donderdag 29 april 2010

Chielus

Van je buren moet je het maar hebben. Doe je je uiterste best om anoniem te blijven, en weet je zelfs de inschrijfgegevens van je website geheim te houden, onthullen de belendende percelen dat je gitarist bent geweest bij Within Temptation. Herstel: onthulde. Want de mededeling dat Anarchiel eigenlijk Michiel Papenhove heet, verdween een week geleden weer fluks van Grenswetenschap. Met zo'n anarchistisch blog wil Michiel natuurlijk geen AIVD achter zich aan, of andere autoriteiten waarvoor hij doodsbang is: Chiel is er bijvoorbeeld stellig van overtuigd dat verkeerscamera's aan de rand van zijn gehucht zijn geplaatst voor het bespioneren, lokaliseren en registreren van terroristische en/of criminele burgerslaven.

Michiel verliet al in 2001 de band, ongeveer op het hoogtepunt van de roem, omdat het niet te combineren viel met zijn baan als webontwikkelaar, zo lezen we. In 1998 had Michel nog zoveel haar dat hij zijn gitaar niet kon terugvinden, wat er waarschijnlijk toe heeft geleid dat het vervolgens werd gemillimeterd. Papenhove luisterde in die tijd naar de bijnaam Chielus. Onder dat pseudoniem wilde hij nog wel eens een berichtje posten bij NuJIJ over zijn favoriete hobby: 'Joint veroorzaakt chaotische hersengolven'.

Tegenwoordig heeft Anarchiel zijn handen vol aan zijn egoblogje, dat hem nu zelfs te groot is geworden. Want Chiel wil meer tijd voor muziek, video, live meetings, muziekfestivalletjes, conferenties en hij is bezig met een organisatie "ter bevordering van bewustwording". Vooral dat laatste boeit Barracuda, zeker nadat Chielus afgelopen weekend flink tekeer ging tegen het 'ziekelijk obsessieve drang' naar het vergaren van 'materialistische rotzooi'. Om vervolgens ons een blik te gunnen in zijn geluidsstudio. Daar telden we twee professionele gitaren, een behoorlijk luxe draaistoel en een pc met platte monitor. Maar voor deze 'materialistische rotzooi' zal Chiel vast wel weer een of andere verklaring hebben.

woensdag 28 april 2010

Nazificering

Dat de PVV zakt in de peilingen is niet waar! U wordt in de maling genomen. Zegt domrechts. En ze hebben er nog een mooie verklaring voor ook: het ligt aan Maurice de Hond. Die is links en dus fout. De PVV-stemmer wordt namelijk stelselmatig bang gemaakt en zou niet voor zijn mening durven uitkomen. 'Zodra Maurice de Hond ze er om vraagt om zijn wekelijkse cijfertjes aan het volk te kunnen tonen zullen ze zich dan ook graag spoeden hun politieke keus kenbaar te maken. Anders is het wanneer je voornemens bent op een partij te stemmen waarvan Elsbeth Etty beweert de WA al op straat te zien marcheren, en waar de VARA de affiches van Der Ewige Muslim al opgeplakt ziet worden.'

Gezien de toenemende nazificering van Wilders en diens PVV - inderdaad, met dank aan de VARA - neemt de kans toe dat de peilbureaus naast de werkelijke politieke verhoudingen van het moment vissen en dus geen zuiver beeld meer bieden. Yeah, right! Dat Wilders verkeerde kandidaten selecteert, is allemaal de schuld van links. Dat hij de islam verkeerd citeert, is vast verzonnen. En dat kiezers ook wel inzien dat je met Geert geen land kunt besturen, tonen de peilingen van De Hond nu juist aan. Wilders verliest meetbaar stemmen aan andere partijen. Maar nee, niet volgens domrechts. Met een zak over hun hoofd gaan Henk en Ingrid ondergronds alsnog PVV stemmen. Tegen Ali en Fatima. En om ervoor te zorgen dat ze dat ook echt doen, maakt domrechts u bang: 'Stem op de VVD en krijg er de PvdA gratis bij!'.
 

dinsdag 27 april 2010

Stalkers

De vraag is zo langzamerhand gerechtvaardigd: wat is erger? De pedobestrijders of de bestrijders van de pedobestrijders? Yvonne van Hertum sleepte een dezer dagen haar luis in de pels Leon Paalman voor de rechter wegens smaad. Paalman is net zo tegen pedofilie als Van Hertum, maar hekelt haar aanpak: 'Onzorgvuldig omgaan met informatie, deze niet zes keer controleren alvorens deze te publiceren kan (en heeft al) levens en carrières verwoest. Dan zwijg ik nog over de vele verzonnen kindermisbruikers, bedreigingen en dies meer welke Van hertum cs de afgelopen jaren ter berde gebracht hebben.'

Dat herkennen we maar al te goed van de Micha Kats en Wim Dankaars, amateurspeurders die onder het mom van journalistiek zonder solide bewijs overal complotten vermoeden en in iedere ambtenaar een pedo menen te herkennen. Waarna iedereen die daar wat over zegt automatisch ook een pedo is.

Van Hertum maakte het al eens zo bont dat zij twee maanden de cel in moest. Zij had ten onrechte op internet een man beschuldigd van een erotische chat met een minderjarige. Daarbij plaatste zij ook zijn adres en foto. De straf wacht op cassatiebehandeling. Toegegeven: Yvonne schiet ook wel eens raak, zij het met fatale gevolgen. Maar meestentijds maakt Yvonne ruzie. Met internetaanbieders, met anonieme stalkers, met bloggers, met voormalige medewerkers en nu dus met Paalman. En die zaak tegen Paalman is dus niks geworden. 'Hoewel uitlatingen die gedaagde op zijn website heeft gedaan onrechtmatig zijn jegens eiseres, is de vordering tot verwijdering van de website afgewezen, nu tussen partijen vast staat dat gedaagde de website al heeft verwijderd'. De vraag die blijft hangen is: gaat dit nog ergens over?

maandag 26 april 2010

Geswaffel

Glas in lood-kunstenaar Gertjan van Beijnum van Kleintje Muurkrant is een aluhoedje. Kleintje? Een papieren muurkrant voor links actienieuws waarmee Den Bosch werd volgeplakt. De papieren versie werd een gelijknamige website, waar roddel en achterklap over onder meer Nederlandse criminelen en foute ondernemers wordt afgewisseld door kritische commentaren over bijvoorbeeld GroenLinks. Nu is Van Beijnum niet altijd even zorgvuldig met het weergeven van feiten, wat hem al enkele keren op dure juridische procedures is komen te staan. Als gevolg daarvan heeft de Bosschenaar zijn schrijfactiviteiten al diverse keren gestaakt.

Inmiddels roddelt Van Beijnum er weer lustig op los, waarbij steeds meer complotonderwerpen voorbij schuiven Vorige week ging het 'over de irritante slaafsheid waarmee onze mainstream jongens en meisjes het nieuws dat ze van allerlei overheden krijgen voorgeschoteld op ons bord schuiven Want: Een paar dagen geleden fileerden we al het bericht over de dood van Abu Omar a-Baghdadi, die allang dood was, cq. in een Irakese kruipruimte zat cq. niet bestond. En dan nu weer het slappe geswaffel van Gerard Bouman. Het opperhoofd van de AIVD, die desnoods journalisten laat afluisteren of op de grill laat leggen om aan de weet te komen wie hun bronnen zijn.'

Knap hoe Van Beijnum ons vanachter zijn pc in Den Bosch wel even vertelt hoe het echt in elkaar zit. Al moet je dan wel eerst namen goed leren spellen (het is al-Baghdadi). Al-Baghdadi en Abu Ayyub al-Masri werden volgens berichten getroffen bij een Amerikaans-Iraakse aanval op hun schuilplaats in de buurt van Tikrit, het bolwerk van de opgehangen Iraakse leider Saddam Hussein. Complotters geloven dat niet omdat zijn dood al eerder was gemeld en Al-CIAda helemaal niet kan hebben bestaan. Toch: Ook Harry Mulisch was al eens door Teletekst doodverklaard en daar heeft de CIA naar verluidt geen enkele rol in gespeeld. Schijnt dat Al-Qaida deze verhalen zelf heeft verspreid om de Amerikanen op een dwaalspoor te brengen.

Enfin, terug naar het geswaffel van Van Beijnum: 'Deze supersmurf (Bouman) wist ons deze week te vertellen dat zijn speurneuzenvehikel meer luitjes naar baardlanden gaat sturen om op eigen kracht aan de weet te komen of Captain Caveman van plan is met een 737 de Martinitoren aan flenters te vliegen. Aanleiding was de attack van de ballenbomber van eind vorig jaar. Volgens Gerardje was dat het bewijs voor het groeiende gevaar op islamitisch terrorisme in Nederland. De ballenbomber! Dat was een valse vlagoperatie Gerard !! Dat weet je toch !!! En we hopen toch niet dat je straks ook nog met de oh zo vervaarlijke tietenbombers komt aanzetten om je budget in stand te houden. Dat kan je misschien nog verkopen aan de mainstream, maar niet aan ons. We houden je in de gaten Gerard.'

Daar heb je het weer: false flag. Typisch zo'n term die Gertjan die op vage websites heeft zien staan. En al eerder kwam Gertjan wat betreft de ballenbomber tot het volgende meesterlijke inzicht: 'Maar het was wel meteen een mooie smoes om een zootje enge poortjes te bestellen waar elke vliegtuigpassagier met zijn handen omhoog in moet gaan staan. Om te laten zien dat er nog leven is achter de gulp of het inlegkruisje.' Vraag ons alleen weer niet wat het doel van die poortjes nou echt is behalve de controle op explosieven. Wellicht dat Gertjan dat nog eens op een idee komt. Stay tuned!

zaterdag 24 april 2010

Thermite Conspiracy



Complotters die nog steeds beweren dat in 2001 het WTC werd neergehaald door nanothermiet en dat het bewijs daarvoor werd geleverd in een peer reviewed artikel in een wetenschappelijk tijdschrift moeten dit filmpje nog maar eens bekijken. Het is absoluut shocking: het artikel werd geplaatst in het Open Chemical Physics Journal van Bentham, dat vorig jaar slechts vier artikelen publiceerde. Bentham vraagt niet de lezers, maar de auteurs om geld. Vorig jaar hebben twee wetenschappers een onzinonderzoek ingezonden om te kijken wat er gebeurde: niets werd geverifieerd, zelfs niet het niet-bestaande onderzoeksinstituut CRAP, doch publicatie werd zonder slag of stoot geaccepteerd. Maar het wordt nog veel mooier: redacteur Marie-Paule Pileni, gespecialiseerd in nanothermiet aan de Universite Pierre et Marie Curie, nam ontslag omdat het stuk over nanothermiet nooit ter lezing is aangeboden. Bovendien vindt ze dat het artikel niet in haar tijdschrift thuishoort. En vervolgens blijken de auteurs zelf het niet eens te zijn over de vraag wat de rol is van thermiet bij 9/11.

vrijdag 23 april 2010

Ordeloosheid

Wat Karen Geurtsen, de HP-journaliste die hem enkele maanden als nepstagiaire volgde, niet voor elkaar kreeg, is de organisatie Kafka wel gelukt: het doopceel van Raymond de Roon (PVV) kleurt rood van de ellende. De Roon sloot zich alweer jaren her als jongeling aan bij de Nationale Veiligheids Brigade, een extreem-rechtse knokploeg "tegen ordeloosheid en gezagsondermijning". Die groep verzette zich overigens ook tegen andere zaken zoals de invoering van rubber tegels op kinderspeelplaatsen. De jonge De Roon klom op tot bestuurslid, maar moest zijn lidmaatschap van de Nationale Veiligheids Brigade opzeggen toen zijn vader ontdekte dat het ging om een club van oud-NSB'ers.

En ja hoor, daar is de PVV-brandblusser Filantroop weer. 'In mijn persoonlijke archief (...) over het politieke extremisme van die tijd staat genoteerd dat de activiteiten van de NVB weliswaar extreemrechts waren te noemen, maar de organisatie wist nooit wegens het plegen van wetsovertredingen de dagbladen te halen. En van veroordelingen daaromtrent is ook niets bekend.' Gelukkig maar.

Sterker nog: Het wemelde in die dagen volgens Filantroop van minuscule rechtse groepjes (let op het woord: minuscuul) die veelal uit bezorgdheid over het opkomende extreemlinks, de bejubeling van de communistische regimes, en de in omvang toenemende massa-immigratie, zich in organisatievorm teweer stelde. Nee, dan die linkse extremen. De Rode Jeugd koesterde affiniteit met de Rote Armee Fraktion, en spoedde zich onder de extremist Lucien van Hoesel conform deze Duitse terroristen richting geweldpleging. En klokkenluider Kafka zelf is ook niet onomstreden, want deze organisatie is diep geworteld in extreemlinks en de kraakbeweging.

Zo, opgeruimd staat netjes. Hoewel het linkse krakersverleden van Wijnand Duyvendak telkens weer door Filantroop wordt opgerakeld, moet dat onfrisse verleden van De Roon zo snel mogelijk worden weggepoetst. Toegegeven: het ware domme jeugdzonden en De Roon heeft het uiteindelijk helemaal geschopt tot advocaat-generaal bij het Gerechtshof in Amsterdam. Het curieuze zit hem alleen in zijn recente plannen voor 'stadscommando's' in Almere. Die moeten vergaande bevoegdheden krijgen om orde en veiligheid in de stad te waarborgen. Toeval?

donderdag 22 april 2010

Katastrofa



Grappig hoe complotters met het grootste gemak hun aandacht van het ene naar het andere onderwerp weten te verleggen. De Oostenrijkste 'journaliste' Jane Burgermeister was vorig jaar nog het omstreden middelpunt van het vaccincomplot, toen zij aangifte deed tegen de WHO en de VN alsmede tegen president Obama wegens "het moedwillig verspreiden van biologische wapens (het griepvaccin) en het aldus plegen van genocide". Bij het farmaceutische bedrijf Baxter was een vogelvirus per abuis vermengd met een vaccin en dat kon volgens Jane geen toeval zijn. Vanaf dat moment werd Jane door vaccinhoaxers op handen gedragen, al kreeg ze knallende ruzie met medestanders die vonden dat ze maar wat beweerde zonder enig bewijs.

En nu doet Jane weer verslag van de vliegtuigcrash in Polen in een - let op - Polish Crash Truth Video. Zo zou er geschoten zijn en zou de maker van het bewuste YouTube-filmpje zijn neergestoken dan wel vermoord. Uit de analyse van de zwarte dozen is inmiddels duidelijk geworden wat de werkelijke oorzaak was, geen explosie met brandende vliegtuigonderdelen die zonder overlevenden op de grond zouden zijn gelegd. De piloot was door de dichte mist niet juist voor baan terechtgekomen en gaf plotseling gas, waardoor het vliegtuig naar rechts zwenkte en de boomtoppen raakte. Ooggetuigen vertellen hierover een helder verhaal.

Tegenstrijdige berichten - vaak gebruikelijk in de eerste uren van een ongeluk - grijpen complotters meteen weer hun aan om hun gelijk te halen, en de Engelse vertaling van het Russische filmpje blijkt zelfs behoorlijk gemanipuleerd (zie de commentaren onder het bewuste filmpje). Het blijkt te gaan om politie die tegen omstanders roept om weg te blijven, niet om nog levende passagiers neer te schieten. Barracuda verwacht dat het Poolse complot sneller zal overwaaien dan de aswolk.

woensdag 21 april 2010

Het Onzichtbare Rijk





De natte droom van WAC Holland? In elk geval niet de intieme details over Apple's iPad, om een dwarsstraat te noemen, of de zomaar op straat gevonden iPhone 4G, doch de nieuwe complotdocumentaire Invisible Empire: A New World Order Defined van Jason Bermas. 'Nog twee dagen,' kirde iemand bij WAC, alsof de 3D-versie van Avatar nu dan toch eindelijk gearriveerd was. En daarna: 'Jason Bermas heeft zichzelf overtroffen dit keer.'

Jason kennen we natuurlijk vooral als een van de angry young men achter de inmiddels legendarische 911-complotfilm Loose Change. In discussies met debunkers schoot Jason nogal eens uit zijn slof en te oordelen naar recente interviews is Jason nog ook nu weer volledig overtuigd van zijn gelijk. Niet dat Jason ons veel nieuws te melden heeft. Het is Zeitgeist all over. Wat Jason wil ons wijsmaken, uiteraard vooral op gezag van anderen, is dat de Nieuwe Wereld Orde (NWO) wel degelijk bestaat. Dat doet hij aan hand van de beproefde methode die we ook al van Loose Change kennen: uit hun verband gerukte citaten worden zo achter elkaar gemonteerd dat er sprake lijkt te zijn van een samenzwering. Daarbij heeft Bermas dankbaar gebruik gemaakt van de voorgeprogrammeerde visuele effecten in zijn videobewerkingssoftware die gecombineerd met spannende muziek kennelijk veel indruk maken op de twenty somethings van WAC Holland. 

Bermas gooit met het grootste gemak de Verenigde Naties, de Trilateral Commission en Bilderberg op een hoop, dit keer met als gezamenlijke oorsprong de Ronde Tafel van imperialist Cecil Rhodes, om te suggereren dat een onzichtbare elite aan de touwtjes trekt en dat dit altijd zo is geweest. En waar regeringsleiders meer in het algemeen spreken over een wereldorde als mondiaal stelsel van allianties en economische verbanden, draait Bermas oorzaak en gevolg voortdurend om: De elite zou zelf aanslagen hebben gepleegd om wereldmacht te verkrijgen en wie het niet met de elite eens is wordt meteen opgeruimd (JFK, Martin Luther King). Bermas sleept er zelfs tv journalist Lou Dobbs bij, die vorig jaar ontslag nam bij CNN nadat er op hem was geschoten. Maar als de elite voortdurend schiet op iedere dissident, hoe komt het dan dat Bermas en zijn producent Alex Jones nog vrij rondlopen? En ja hoor, Bermas begint zelfs over chippen.

Natuurlijk moesten er nog een paar 'deskundigen' worden opgetrommeld, en die lagen kennelijk niet voor het oprapen, want we zien voornamelijk libertariër en chemtrailgelovige G. Edward Griffin, de Canadese schrijver en dichter Peter Dale Scott en godbeterhet Mark Dice, die toen hij nog niet in God geloofde, zich John Connor noemde en hilarische filmpjes maakte als Babes in bikinis say it like it is: 9/11 was an inside job.

Zouden die WAC-boys nou nog niet doorhebben dat dit weer typische Amerikaanse libertarische angsthazerij is? Het libertarisme, van wie Alex Jones een belangrijke proponent is, vindt immers dat de machtige overheid de vrijheid van haar burgers berooft, en dan lieg je gewoon een onzichtbare schaduwregering bij elkaar. Een van de reaguurders bij WAC vat het probleem van deze ruim twee uur durende documentaire treffend samen: 'Inhoudelijk was er maar één minpunt: dat er nergens iets bewezen kan worden met betrekking tot een echte samenzwering. Daar zijn geen harde feiten van en, eerlijk gezegd, zou het een erg slechte samenzwering zijn als die er wel zouden zijn. Het gevolg van dat gemis is dat er gewezen wordt naar iets 'onzichtbaars', wat net zo goed een product zou kunnen zijn van een geest die toevallige factoren optelt om hier opzet in te zien. Dat is immers altijd het argument tegen dit soort 'samenzwerings-theorieën'.

dinsdag 20 april 2010

Permanent wrokkenden

De fanclubs van Geert Wilders draaien de laatste weken overuren. De komst van Job Cohen als beoogd premier heeft immers hun feestje totaal verpest. Ook het niet-linkse deel van het electoraat realiseert zich dat ze het niet gaat redden met Geert en dus groeien het CDA en de VVD ondanks Rutte.

Wie morrend achterblijven zijn de permanent wrokkenden in digitale gedaante, om Hofland (NRC Handelsblad) te citeren. 'De rubriek Nu.Jij van de internetkrant Nu.nl – een goed nieuwsmedium – heeft een overvloed aan verontwaardigde tot schuimbekkende reacties op praktisch alles wat daar gemeld wordt. Vaak is het gebrekkig Nederlands, vaak ook hebben de inzenders nauwelijks verstand van waar ze over schrijven, en altijd gebruiken ze een schuilnaam. Maar internet heeft het machtsgevoel van de ontevredenen vergroot. Nu kunnen ze de wereld in hun wrok laten delen.'

En diezelfde Hofland schrijft: 'De internationale gemeenschap zou raar opkijken als aan de conferentietafel onze geblondeerde held verscheen en een gezelschap regeringsleiders verraste met zijn taalkundige vondsten, uitspraken van één tot vijf woorden, als de Nederlandse bijdrage tot de oplossing van de wereldproblemen. Om zo’n surrealistische vertoning mogelijk te maken, zou er een coalitie moeten worden gevormd die zich bij dit premierschap zou neerleggen.'

Kijk, daartegen nemen de fanclubs meteen stelling. En ook nog helemaal op de manier zoals Hofland beschrijft. Penvoerders met ronkende namen als Filantroop - die geen enkele kritiek op de PVV kunnen verdragen en dat overal van de daken moeten schreeuwen -  duiden de column van Hofland aan als 'schriftuur' en bakken tenenkrommende zinnen als: 'Maar altijd omfloers met een stijlvol gewatteerd woordgebruik, want ze schrijven bij die krant in een met armagnac geblendeerd vitriool om de grofheid in bewoordingen intellectualistisch te maskeren'. Waarom er altijd meteen weer meteen gereageerd moet worden op aanvallen van Geert op dit soort blogjes blijft trouwens een raadsel. Prediken doet men vooral voor eigen parochie.

Naast Hofland waagde ook Willem Aantjes (oud-CDA) zich een der dagen aan kritiek op Wilders. Hij vindt zijn partij “te ondemocratisch” 'De partij heeft geen leden, Wilders is aan niemand verantwoording verschuldigd en niemand kan hem ter verantwoording roepen.' Duidelijke taal, zou je zo zeggen, maar Tim Engelbart doet dat bij Het Nieuwe Journal af als 'flutretoriek': "Wilders organiseert door het hele land verschillende “fractieavonden”. Correctie: Wilders voert campagne en organiseert slechts een keer in de maand een avond in een district waarvan hij zeker weet dat daar leden zitten. Kijk, dat pakt die Filantroop dan weer slimmer aan. Die doopt zijn pen meteen in vitriool en beschrijft Aantjes als een seniele oude man met een wandelstok en rakelt zijn oorlogsverleden ook nog eens op. Stel je toch eens voor dat iemand iets onaardigs over Wilders zegt.

maandag 19 april 2010

Koos

Zelden heeft Micha 'aluhoedje' Kat zoveel bizarre complotten zitten bedenken als in de aanloop naar de onthullingen van Peter R. de Vries over rechter Stolk, die zich in de jaren zeventig ontfermde over kindermoordernaar Koos H. De uitzending die na een kort geding eerst niet zou plaatsvinden. Inmiddels kennen we het (nagespeelde) verhaal: de rechter zou in ruil voor seksuele diensten de hand boven het hoofd van Koos H. hebben gehouden.

Dit weekend ging Kat er nog van uit dat De Vries de zaak zou toedekken, terwijl nota bene alles op het tegendeel wees. 'Zou het zo kunnen zijn dat Justitie door de aanhoudende berichten over kindermisbruik en erger in eigen kringen zo in paniek is geraakt dat ‘van hogerhand’ is besloten de zaak-Koos H. opnieuw ‘af te stoffen’ en in te zetten als ‘bewijs’ dat alle verhalen over kindermisbruik en kindermoord door magistraten hersenspinsels zijn van ‘komplotdenkers? Dat Peter R. de Vries daarvoor is ingehuurd door na 28 jaar alsnog een ‘bekentenis’ van Koos H. te forceren via absurde kunstgrepen tot in Thailand toe? En gaat Peter R. hierbij zelfs zo ver ook de rol van de rechter Stolk ‘wit te wassen’?' Na afloop was het natuurlijk ineens weer een 'goede uitzending'.

Nou ja, er klonk ook iets van teleurstelling. In de ogen van Kat kan het natuurlijk weer niet anders zijn dan dat rechters zich vergrijpen aan jonge kinderen, liefst op donkere zolderkamertjes aan de Haagse Zuidwal. En dat vertelde Koos H. nou juist weer niet. Uiterst merkwaardig, want in 1985 onthulde hij dergelijke details wel aan Karate Bob, die niet eens een vriend van hem was. Aan wie hij trouwens ook weer niet had verteld dat hij zelf iets had met de rechter. Verder blijft het ongeloofwaardig dat een rechter zo'n ingewikkelde route zou kiezen om aan zijn gerief te komen, met alle risico's van dien, terwijl er toch makkelijker wegen moeten zijn geweest, nog los van het feit dat Koos H. voornamelijk (praktiserend) heteroseksueel was.

De toenmalige president van de Haagse rechtbank, mr. Wijnholt, heeft destijds verklaard dat er in de rechterlijke macht een soort binding was met het reclasseringswerk, maar dat hij de activiteiten van Stolk desondanks onverstandig vond. Theoretisch is het nog steeds mogelijk dat H. de rechterlijke macht in diskrediet heeft willen brengen door een reclasseringspoging van een rechter uit te leggen als een seksuele relatie, of daar in elk geval mee heeft gedreigd, waardoor Stolk hevig in verlegenheid werd gebracht. Wat dat betreft was de uitzending weer een typisch Johan van der Sloot-moment: want of Koos de volledige waarheid heeft gesproken blijft gissen. Een ding staat vast: er waren hardnekkige geruchten die de rechterlijke macht zo snel mogelijk onder de tafel heeft geveegd, terwijl de bemoeienissen van Stolk met Koos H. vergaande gevolgen heeft gehad.

zondag 18 april 2010

War on iPad


Alex Jones besloot een dezer dagen een iPad te martelen als 'psychologisch experiment'. Dit omdat de zinloze vernietiging van een stuk technologie meer protest ontlokt dan bijvoorbeeld de dood van meer dan 1 miljoen Irakezen als gevolg van de Amerikaanse 'war on terror', zo lezen we bij Xandernieuws. En dus wordt de iPad onderworpen aan waterboarding en de overmijdelijke tik met de hamer. Schokkend? Niet heus. Al vele malen vertoond bij YouTube. Zie hoe de iPad in de blender verdwijnt of gewoon op straat met een baseball wordt bewerkt. De War on iPad telt al vele tientallen slachtoffers.

Ook de lezers van Xandernieuws leken meteen niet onder de indruk, getuige het grote aantal bizarre reacties. Wat een iPad al niet losmaakt.

'Na deze moordpartij op die Ipad, of pod, of wat dan ook, komt ie in de zwarte conntainer, of wordt bij de leverancier in de chemisch afval bak gedaan. in het 1e geval belandt ie op een stortplaats of in een verbrandingsoven, waar er \GEEN dure zeldzame metalen worden uitgehaald, maar gewoon verbrand of gestort. in het andere geval , verdwijnt hij naar china, om in kleine dorpjes, met al zijn neven en nichten zoals pc s, beeldschermen, etctec, te worden verbrand in de open lucht, en de brokstukken worden door KINDEREN, klein geslagen , en er wordt geprobeerd, de dure materialen er in grammen weer uit te halen. Dit heeft een ENORME schade tot gevolg, vanwege de giftige dampen, die bij de open verbranding vrij komen, dioxines, pcb, fosgeen en nog veel meer, blauw paarse vlammen, roze,ornajevlammen etc.'

'Overigens geloof ik niet in reïncarnatie, noch van dieren, noch van mensen. Wat betreft deze iPad: die ging niet dood, want de hele inhoud hebben we eerst gedownload op twee andere computers. De data van deze iPad komt dus in het 'lichaam' van een nieuwe iPad terecht. Een mens gaat ook niet dood maar zijn geestelijke inhoud wordt gedownload en overgezet in een nieuw (pasgeboren) lichaam. Dus wat zit die Alex Jones nou te zwammen.'

'Ik heb wel eens ergens gelezen dat Alex Jones in dienst van de CIA is en dat hij al zijn propaganda tegen de NWO moet doen van de elite om mensen in verwarring te brengen en te brainwashen.'

'Een paar weken geleden vertelde Elizabeth Sirè, dat haar  dochter,wonend in Atlanta, niet meer direct naar het buitenland kan reizen. Dit moet via New York gaan. Haar dochter vertelde tevens, dat er veel mensen verdwijnen.Bijna zeker is dat zij naar FEMA-kampen worden vervoerd.'

zaterdag 17 april 2010

Chemzooi

De overtreffende trap van complotdenken heet Godelieve Vaesen, zeg maar de Vlaamse tak van Argusoog, hoewel ze ook een eigen blogje heeft bij de Volkskrant onder de noemer Politiekwijzer. Het zijn stukjes waarin termen als illuminatie, false flag en elite triniti veelvuldig voorkomen. 'Kleine geheimen dienen beschermd te worden.Grote geheimen worden beschermd door publiek ongeloof,' staat er boven.

Geheimen? Jazeker, er hoeft maar iets te gebeuren in de wereld of Godelieve komt ons weer uitleggen dat het heel anders in elkaar steekt dan U en ik denken. Zo zou de Poolse vliegtuigcrash zijn georganiseerd door de New World Order (NWO), tegenwoordig de bron van alle kwaad in de wereld. De conservatieve Poolse president Kaczynski was volgens Godelieve geen makkelijke marionet voor de 'NWO-bende'; hij verzette zich lang en fel tegen het Verdrag van Lissabon, maar moest uiteindelijk toch buigen.

Kennelijk heeft NWO hem toch niet onder de duim kunnen krijgen, maar in plaats van hem dood te schieten of te vergiftigen, wat wel zo makkelijk zou zijn, jaag je de president, zijn kabinet en de legertop met veel moeite in een gammele Toepolev TU-154. Dat inmiddels uit de zwarte dozen duidelijk is geworden dat de piloten in dichte mist een fout hebben gemaakt, lees je nou eens nooit bij Godelieve, die je toch al niet op uitputtende dan wel heldere analyses kunt betrappen. Het moet natuurlijk niet te ingewikkeld worden.

Gisteren overtrof Godelieve zichzelf met haar conclusie dat zelfs de aswolk uit IJsland een complot moet zijn. Tientallen filmpjes met videobeelden van de Eyjafjallajökull-gletsjer, de asregen op auto's, en duidelijke satellietbeelden maken geen enkele indruk op Godelieve. In tegendeel: 'Het verhaaltje over de aswolk is zo ongeloofwaardig dat het altijd weer verbaasd dat daar mensen enig geloof aan hechten. Er barstten al meer vulkanen uit maar wat er nu gebeurt, is ongezien. Nog nooit werd in gelijk welk continent het luchtruim boven zoveel landen gesloten als gevolg van de uitbarsting van een vulkaan. Wat heeft men te verbergen? Waar is men precies mee bezig'

En: 'Gisteren na 19u waren er, alhoewel het luchtruim zogezegd gesloten was, uitbundig pas gesproeide chemtrails in de lucht te bespeuren van boven Antwerpen tot zeker boven Turnhout. Als er geen vliegtuigen de lucht in mogen, werd er dan, zoals door bepaalde mensen al eerder aangekaart, gebruik gemaakt van unidentified flying objects of UFO's dus? Of gaat het toch om vliegtuigen die ondertussen lekker verder chemzooi sproeien? Er wordt volgens het 19u VTM-nieuws gebruik gemaakt van elk mogelijk "gaatje" – in de aswolk?! of in de uit te voeren experimenten – om de vliegtuigen op luchthavens te 'reorganiseren'. De vliegtuigen zouden immers niet op hun juiste plaats staan en moeten dus even de lucht in om ze op hun correcte plaats terug te zetten… Men kan dus af en toe een vliegtuig zien opstijgen! Wat een giller! Momenteel is het 19.23u en worden de 'gaatjes' tussen de "wolken" alweer netjes opgevuld met chemzooi… De 'lage bewolking' moet immers blijven hangen om ons het zicht te onttrekken aan dat waarmee ze werkelijk bezig zijn.'

En denk maar niet dat Godelieve als enige vraagtekens plaatst bij de aswolk. Bij Zaplog gaat ene Xaderp uit zijn dak met een warrig verhaal dat de bron van de aswolk nergens gezien zou zijn. Inderdaad, nergens. Complotters worden met de dag luier. Het is alsof ze geen andere verklaring willen horen: 'Net als met de Mexicaanse griep zijn we overgeleverd aan de deskundigen, de bangmakers en de photoshoppers.' 

vrijdag 16 april 2010

Gedragsverandering

Een opmerkelijk staaltje doorgeschoten ondernemerschap: Ryanair ligt overhoop met vliegtuigfabrikant Boeing omdat die weigert het aantal toiletten in de Ryanair-vliegtuigen te verminderen. Bovendien wil Ryanair 1 euro per toiletbezoeker vragen. Dat vliegtuigmaatschappijen nauwelijks nog verdienen op een vliegtuigstoel is geen geheim meer, maar kennelijk is de nood nu dan toch zo hoog gestegen dat je even vergeet dat je ook nog passagiers vervoert. 'Zwakke blaas, 20 euro ticket, 300 euro toilet,' rekende een reaguurder bij De Telegraaf uit.

CEO Michael O’Leary had al eerder bedacht om de prijs van een ticket afhankelijk te maken van het (over)gewicht van passagiers, maar daar zag hij onder druk van de kritiek toch maar weer vanaf. Dus, dacht O'Leary en zijn team ja-knikkers, waar kan ik nog meer aan verdienen? Simpel, sloop twee toiletten en je hebt zes stoelen extra. In de praktijk wellicht een winst van enkele euro's. Laten we aannemen dat gemiddeld 30 passagiers hun plas niet kunnen ophouden en je hebt nog eens 30 euro extra verdiend.

O'Leary legde het natuurlijk anders uit; het gaat om een gedragsverandering. Plassen kun je ook op het vliegveld. Ja, logisch, want als er nog maar 1 toilet beschikbaar is, gaat iedereen in het gangpad staan en die wil Ryanair openhouden voor de verkoop van broodjes en sigaretten. Op een persconferentie in Brussel deed O'Leary na alle ophef de suggestie om de toiletinkomsten aan een goed doel te schenken. Daar gaat je winst.

Meest opmerkelijk: er is weer eens geen enkele journalist die zich hardop afvraagt of deze centenschraperij wijst op het naderende einde van Ryanair. Of waarom als O'Leary zijn passagiers niet serieus neemt, de passagiers zijn luchtvaartmaatschappij nog langer serieus zouden moeten nemen. Barracuda moest meteen denken aan dat legendarische voorstel van PTT Telecom, alweer jaren geleden, om een tarief in rekening te brengen ongeacht of er werd opgenomen of niet. Wellicht had een PTT-genie op een fly over uitgerekend dat je daarmee miljoenen extra kon verdienen. Na de opmerking van de Consumentenbond dat er wellicht 'een draadje los' zat bij de PTT, werd niets meer van het roemruchte plan vernomen.

donderdag 15 april 2010

Doopcelen

Zodra een PvdA'er ergens een hoge positie dreigt in te nemen, komt domrechts meteen in actie. Rob Oudkerk overweegt zich kandidaat te stellen als burgemeester van Amsterdam. Let wel: hij is niet eens gevraagd, laat staan gepolst, en er lijken veel zwaardere kandidaten, maar nu al wijst Het Nieuwe Journaal fijntjes op zijn roemruchte verleden als bordeelsluiper. En anders is er altijd nog de Fietskelder-affaire van PvdA-wethouder Depla in Nijmegen, daarmee suggererend dat je hoe dol je het ook maakt bij de PvdA, je altijd een herkansing krijgt. 'De PvdA is soms net het Vaticaan: ook daar kunnen prominenten nog lang hun gang gaan met de genoegens des vlezes zonder dat iemand uit de kerk gedesavoueerd wordt.'

Barracuda was benieuwd: zou Het Nieuwe Journal nog iets gaan zeggen over twijfelachtige kandidaten van de PVV? Zo blijkt de nummer 9, Mellony van Hemert, niet de waarheid te spreken over haar diploma's. En de nummer 5, Gidi Markuszower, is twee jaar geleden zelfs opgepakt met een wapen. Gelukkig, er kwam zowaar een stukje, maar vreemd genoeg onder de kop 'De Duyvendakjes van de PVV'. De truc is namelijk om zo snel mogelijk de aandacht van deze pijnlijke uitglijers af te leiden en dan begin je over Wijnand Duyvendak, die in uit zijn krakersverleden een strafblad heeft. 'Het kost de Nederlandse journalistiek slechts twee dagen om het volledige doopceel te lichten van de dames en heren aanstaande PVV-Kamerleden, maar in zes jaar Kamerlidmaatschap van Wijnand Duyvendak komt niemand op het idee om zich vast te bijten in de groen-radicale wortels van de domineeszoon.'  En dat natuurlijk weer vanwege zogenaamde 'linkse sympathieën'. Barracuda voorspelt dat Het Nieuwe Journaal met geen woord meer zal reppen over PVV Gate, maar Duyvendak Gate nog regelmatig zal aanhalen.

woensdag 14 april 2010

Hegeliaanse dialectiek

O jee, de New World Order is kennelijk ook al in uw buis gekropen. 'Ik bekijk het anders, is de televisie je de baas of ben ik de baas over mijn eigen lichaam?' begint reaguurder John in een reactie op een Argusoog-artikel genaamd Zet uit die TV: wat je ziet, is niet de waarheid.

Want: 'Via de televisie wordt een constante stroom van informatie over ons uitgestort, een waar bombardement van woorden en beelden. Door de snelheid waarmee deze informatie wordt overgebracht, kan de televisie gemakkelijk de controle overnemen, het brein van de kijker in de stand-by stand zetten, zodat deze de informatie klakkeloos absorbeert. Het signaal schrijft voor wat nieuws is en wat waarheid is via zogenaamde experts en autoriteiten, die het bewustzijn en het onafhankelijke denken van de kijkers overnemen.'

Even doorlezen en je weet weer waarom Argusogers dit soort stukjes schrijven, of in dit geval, 'vrij vertalen'. Zij geloven immers steevast in een allescontrolerende heersende klasse, die weer een allescontrolerende macht uitoefent over de media en dus ook bepalen wat wij te zien krijgen. En dat komt natuurlijk omdat Argusogers niks van hun gading terugzien op de buis en dat bijvoorbeeld geen stelling wordt genomen tegen de 'levenslange blootstelling aan giftig voedsel, medicijnen en gefluorideerd water die ten koste van onze gezondheid en ons welbevinden aan ons verkocht.' En dus is al het andere dat u wel ziet op de buis vanzelfsprekend 'propaganda'.

Sleep er verder nog wat dingen bij die je ooit tijdens een of andere studie hebt geleerd en je krijgt: 'Door middel van Hegeliaanse dialectiek (...) wordt via de televisie het probleem bekend gemaakt, onze reactie geleid en de oplossing voorgesteld. Het probleem van terrorisme werd opgeworpen, een sterke emotionele reactie werd opgewekt, en er werd gesteld dat onze rechten moesten worden opgeofferd om ons tegen deze dreiging te beschermen.' Remedie: Je kunt de televisie eenvoudigweg uitzetten. Door dit te doen, realiseer je je mogelijk dat de hele wereld een hoax is; dingen die je ooit voor waarheid aannam, zijn vals!

Ja, zo simpel is de wereld van de Argusoger. Doe de tv uit en uw ogen gaan open. De Argusoger haalt zijn informatie immers van vage websites waar zonderlingen de meest idiote dingen kunnen beweren, die op een of andere manier nooit in twijfel worden getrokken. De wereld buiten de tv is immers de waarheid op zijn kop - zonder 'Hegeliaansse dialectiek' - en dan moet dan wel allemaal kloppen. Meest opmerkelijk is wel die loser-achtige grondhouding van complotters die denken dat iedereen tegen ze samenzweert en zich voortdurend slaaf voelen van de samenleving, waarbij iedere koddebeier er op uit is om hem of haar in de gaten te houden. Sommige Argusogers vertrouwen zelfs de alternatieve media niet meer: 'Alternatief is de mainstream van de mensen die zich buiten de massa plaatsen. Er zijn echt ontzettend veel alternatieve media die je willen brainwashen dat het niet meer leuk is.'

Barracuda pleit voor de terugkeer van de stencilmachine.

dinsdag 13 april 2010

Auschwitzlüge

Het is niet de eerste keer dat Aart van Wijngaarden stelt dat officiële holocaustgeschiedenis wordt afgeschilderd als een verhaal "gebaseerd op leugens, mythen en oorlogspropaganda.” Niettemin ontkent de in Thailand woonachtige Van Wijngaarden, die ook al meent verstand te hebben van de farmaceuten, nog steeds dat hij joden haat. En weer wil Van Wijngaarden ons in een analyse wijsmaken dat de holocaust 'gigantisch overdreven' is. Een grote leugen, staat er boven. Want Van Wijngaarden grossiert graag in leugens. Vooral Auschwitzlüge.

De methode Van Wijngaarden is simpel: hij googelt zijn 'bewijs' links en rechts bij elkaar, daarbij alles negerend wat hem niet uitkomt. Net als de gemiddelde complotter is Aart alleen maar geïnteresseerd in de bevestiging van zijn overtuigingen. En zodra die bevestiging ergens is gevonden, meestal in een of andere uithoek van internet, zoekt Aart niet verder. Evenmin interesseert het Aart of wat daar staat echt waar is. Dit keer was hij zelfs zo lui dat hij met een drietal linkjes genoegen nam. Zo zou de joodse onderzoeker David Coole hebben aangetoond dat er in Auschwitz helemaal geen gaskamers waren. Maar niet alleen spelt Aart zijn naam fout, Aart vermeldt weer niet dat Cole zijn beweringen alweer decennia geleden heeft ingetrokken (zogenaamd onder druk, beweren zijn medestanders). Een andere bron is een rammelende analyse van Rense.com van Jeff Rense, een complotgek die het vorig jaar nog aan de stok kreeg met Alex Jones.

Het gaat Van Wijngaarden natuurlijk helemaal niet om de wetenschappelijke discussie over het exacte aantal omgebrachte Joden, ook al doet hij alsof. En dus eindigt Van Wijngaarden niet toevallig met een verwijzing naar David Ernest Duke, oprichter van de Klu Klux Klan en veroordeeld belastingfraudeur, omdat die 'de Zionistische terreur in al zijn geledingen onder de aandacht wil brengen'. Is het Van Wijngaarden bekend dat zijn ex-vrouw de oprichter is van Stormfront en Duke zelf werd vorig jaar werd gearresteerd toen hij Neo Nazi's in Praag op wilde zoeken? Dat moest haast wel, want ook zijn nieuwste obsessie, de Joden als uitvinders van de slaverij, houdt vooral Stormfronters bezig.

Rest de vraag waarom Blogger.com dat onwelriekende blogje van Van Wijngaarden nog langer in de lucht houdt. Klagen kan hier.

maandag 12 april 2010

Geenstijlerij

De journalistiek verbloggelt.Vindt Erik van Schaik. 'Bloggende journalisten hebben de kip met de gouden eieren nog niet gevonden op hun zelfverklaarde nieuwssites. Tot overmaat van ramp maakt de explosief groeiende invloed van de social media de traditionele controllers van het nieuws onzeker'.

Voor zover ze al niet verbonden zijn met de kranten, doen nieuwssites volgens Van Schaik (verbonden aan een van de scholen voor journalistiek) niets anders dan met zoekspiders het web afstruinen op zoek naar reeds door anderen gebracht nieuws, of zetten ze simpelweg de persbureaus door. De bloggers die proberen ongekarnd nieuws te genereren, komen nauwelijks verder dan opiniërende journalistiek of geenstijlerij.

Dat het internet een grote kopieermachine is, hoeft geen betoog meer. Dat de traditionele media geen antwoord op de nieuwe media hebben ook niet. Lezers verlaten bijvoorbeeld massaal de website van HP/DeTijd als gevolg van een aantal 'onuitroeibare trollen', die kennelijk maar niet gebanned kunnen worden. Blogger Contradicere, medewerker van Het Vrije Volk (wenst Obama te vermoorden, journalist Arnold Karskens te executeren en Femke Halsema als ‘moffenhoer’ kaal te scheren) riep op Volkskrant-columniste Malou van Hintum te bedreigen. Dat de opinieredacteur van de Volkskrant vervolgens denkt dat zo'n Vrije Volker na een vriendelijk verzoek de oproep wel zal verwijderen is op zijn minst naïef te noemen.

Het is namelijk niet zozeer dat de journalistiek verbloggelt, maar het interweb zelf, waar iedereen die kan typen meent dat je met schreeuwen, janken of bedreigen tegels kunt lichten. En ja, van de weeromstuit ondergaan sommige media een verpletterende verplatting of verruwing om toch vooral aansluiting te vinden bij die ongrijpbare interwebjeugd. Of gaan politici en hun spindocters lekker zelf nieuws maken. Met Twitter en blogjes heb je geen journalist meer nodig. En dat mag van Barracuda allemaal kunnen. Herstel: moet kunnen. Internet is immers een speeltuin, al dan niet met slecht geschreven blogjes, journalistieke juweeltjes en geenstijlerij. Alleen tussen het onkruid groeien de mooiste bloemen. Dus laten die zeurende oude media nou eindelijk eens iets verzinnen waardoor dat vermaledijde papier weer waarde krijgt. Zo moeilijk moet dat toch niet zijn.

zaterdag 10 april 2010

Rechtse zakken

Waarom ademen domrechtse blogjes toch altijd de sfeer van verzuurde oude mannen met prostaatproblemen? Waarom krijgt Barracuda tijdens het lezen van hun stukjes telkens visioenen van de 'Feck' en 'Arse' roepende priester Jack Hackett uit Father Ted? Of van Victor Meldrew uit One Foot in the Grave? Waarom gaat het in negen van de tien gevallen over het verkwanselen van belastinggeld aan linkse hobby's? En waarom zoeken dit soort grumpy old men nooit eens wat uit?

Percolator windt zich bij Het Nieuwe Journaal weer eens op over het VARA discussieblog Joop.nl, dat zou teren op 'rechtse zak'. 'Waarom word ik eigenlijk gedwongen om via de belastingen bij te dragen aan een weblog, dat zich ten doel heeft gesteld om mensen zoals ik te beledigen? Waarom moet ik verplicht meebetalen aan een blog, dat zeven dagen in de week 24 uur per dag opinies uitdraagt, waarin ik mij totaal niet herken. Waarom wordt er met geld dat ik onvrijwillig heb moeten afdragen een website gefinancierd, die voor 100% is toegewijd om een ideologie uit te dragen die diametraal staat op alles waarin ik geloof? Waarom dwingt de Nederlandse staat mij om te dokken voor een site, die alles promoot waar ik niet voor sta?'

Om daaraan nog eens toe te voegen dat 'we Het Nieuwe Journaal uit eigen rechtse zak betalen'. Allebei  leugens: Perculator betaalt niks uit eigen zak. Hij is gastschrijver op een site van een (Revu) journalist die het hostingbedrijf betaalt. Oftewel: hij parasiteert op het geld van een ander. En Joop.nl wordt helemaal niet betaald uit omroepmiddelen, maar rechtstreeks uit de verenigingskas van de VARA. Betaald dus door de VARA-achterban zelf. Of de leden dat een goede besteding vinden is een andere vraag, maar de Percolator betaalt hooguit mee aan de overkill aan Felix Rottenberg bij DWDD. En daar is kennelijk wat tegen te doen: de anti-Felix Twitter telt nu al ruim 700 volgers.

vrijdag 9 april 2010

Links vet

De PVV wil dat er nog één publiek tv-net overblijft en de Wereldomroep wordt geschrapt. Het geld dat zo vrijkomt wil de partij besteden aan het betaalbaar houden van de zorg. Kijk, eindelijk eens thema dat niet over immigranten gaat, maar minstens even krankzinnig is. Het inkrimpen van de publieke omroep wordt zelfs een van de speerpunten in het verkiezingsprogramma dat de partij eerdaags presenteert. Wilders heeft, zo meldt de PVV ook nog, zijn programma laten doorrekenen door het Centraal Planbureau.

Dat Wilders cs dat geld van de omroep willen weghalen heeft natuurlijk maar een doel: het gaat niet niet om de zorg, maar om het indammen van het linkse geluid. Of snijden in het linkse vet, zoals Wilders het noemt. Je doet er alleen een idealistisch sausje overheen zodat je het plan kunt verkopen.

Opmerkelijk is dat dit plan maar weinig bijval vindt bij de achterban, zelfs bij De Telegraaf rekent het sceptische reacties: 'Geweldig plan een staats TV zender verplicht rechts doen en denken,het ontnemen van de vrijheid en geld besparen met een tranen trekker de gezondheidszorg. Geld bespaar je in vele miljoenen om te beginnen alle wachtgelden afschaffen, de balkenende norm halveren, de bonussen met 100 % belasten een paar duizend slapende ambtenaren ontslaan, oorlogstuig omsmelten in oud ijzer de gouden koets afpellen en verkopen' 'Kijk, als ie nou zou zeggen dat ie op de omroepen wil bezuinigen om alfabetiserings cursussen voor de eigen achterban te bekostigen, zou ik zeggen: Ja! Dat is een zinnig plan!' 'TERECHT! En ook al die linkse initiatieven zoals groene auto's, groene energie en dergelijke AFKAPPEN, Geert! Allemaal een zwarte VW Kever. Dat was 75 jaar geleden ook goed. Je bent geweldig, Geert! We beginnen in Nederland, daarna in Polen en we eindigen in Rusland... Of toch maar liever weer een paar jaar Balkenende?'

Barracuda heeft nog een paar suggesties: schaf de kleuren tv af, herintroduceer zwart wit tv en zendt alleen nog maar herhalingen uit. Geef KPN haar monopolie terug en zorg dat heel Nederland een bakelieten telefoon krijgt, in zwart natuurlijk, liefst met ouderwetse draaischijf. Vervang de startmotor van auto's door een slinger. Lever alle notebooks in voor een Sinclair ZX80. Dat allemaal ter meerdere glorie van de zorg.

donderdag 8 april 2010

Tea Party

Nee maar, Nederland krijgt een heuse Tea Party, een variant op de populistische massabeweging uit de VS die het linkse beleid ter discussie wil stellen. De naam Tea Party verwijst weer naar het protest van Amerikaanse kolonisten tegen de Britse overheid op 16 december 1773 dat uiteindelijk tot de Amerikaanse Revolutie zou leiden. Anno 2010 wordt vooral de bustour van de conservatieve Tea Partybeweging onder leiding van Sarah Palin bedoeld. Die riep haar aanhangers op de Democraten bij de verkiezingen in het najaar een pak slaag te geven. Grappig genoeg zijn het Truthers die denken dat deze grass roots-beweging stiekem door de Amerikaanse overheid wordt gefinancierd. Wat je allemaal niet bedenkt als troofer.

En dan zijn er altijd Nederlanders die vinden dat zoiets ook hier moet komen. Een platform voor de rechtse demonstranten, aldus het staatssceptische koppel Richard en Cindy Schneider. De laatste blijkt al langer een Sarah Palin-fan.

De Schneiders willen de samenleving waarschuwen voor een linkse coalitie onder leiding van de wandelende theemuts Cohen. Op 5 juni vindt het protest plaats te Den Haag. Het koppel wil een kabinet van CDA/VVD/SGP, maar helaas, er mist een Nederlandse Sarah Palin. Die hoef je bij de SGP in elk geval niet te zoeken. Bij de VVD soms? Als Jeanine Hennis-Plasschaert een bril opzet wordt het misschien nog wat. Edith Schippers zou ook nog kunnen. Lager in de lijst wordt een ramp. Cindy zelf gaat het niet redden met vijf kids. Hoe dan ook, Barracuda vermoedt dat de TeaParty eerder een theekransje gaat worden.

woensdag 7 april 2010

Uitbodemen

"We hebben ons de laatste jaren prima geamuseerd met het inzichtelijk maken van de Illuminati/Bankiers/B’nai B’rith/Vrijmetselaar samenzwering,' begint Anthony Migchels bij Argusoog. Barracuda heeft zich daarmee ook prima geamuseerd. Vooral vanwege die onzichtbare illuminatie die complotters iedere keer weer uit het niets weten te toveren. 'Maar zwelgen in enge verhalen over MK-Ultra, bankieren, satanisme en wat al niet meer nodigt inderdaad depressie uit,' vervolgt het blogje, en je voelt hem al aankomen: Actie!

Met vier eenvoudige stappen kan volgens Migchels de moderne complotterd zijn leven veranderen: neem je gezondheid in eigen land, vermijd doktoren en hun bizarre brouwsels. Haal je geld van de bank.Vermijd multinationals. Door een duppie bij de Appie of de Aldi te besparen, sta je toe dat een euro je lokale economie verlaat. Stem niet, schrijf geen brieven aan het parlement. Yep, dat zet ongetwijfeld heel veel zoden aan de dijk.

Migchels trok in 2007 al eens de aandacht met de introductie van een Gelderse munteenheid, de eerste vorm van regionaal chartaal geld, waarmee aaneengesloten bedrijven elkaar betalen. Daar had DNB wat moeite mee. Zou Migchels al dat Gelders papiergeld in een sok hebben gestopt? Hij is er gek genoeg voor, te oordelen naar zijn Engelstalig blogje, waar zelfs Alex Jones een misinformant wordt genoemd.

Al je geld van de bank halen vinden zelfs Argusogers geen goed idee: 'Want het geld van de bank halen betekent automatisch dat de geldhoeveelheid ernstig zal krimpen en voordat de weg omhoog ingeslagen wordt gaan we dan eerst uitbodemen. Dat betekent honger, burgeroorlog en dood'. En dan is er altijd wel weer een verlichte geest die daarin geen enkel probleem ziet: 'Als het geldsysteem in elkaar stort, heeft geld geen waarde meer, maar dan hoeft de totale transport, productie en levering van goederen als voedsel, gas, water en elektriciteit toch niet te staken. dan bedanken we de elite voor het financieren van de infrastructuren die dit mogelijk hebben gemaakt en we eisen al die voorzieningen op aan de bevolking.'

Je blijft je verbazen over die ogenschijnlijk vanzelfsprekende huis-tuin-en-keuken oplossingen van huiskamerfilosofen en wereldverbeteraars. De vraag is: zouden ze ooit wel eens een stap buiten de deur zetten?

dinsdag 6 april 2010

Smeerpijp

Alles in Afghanistan draait om pijpleidingen en Balk’s broer is daarin een major player. Demissionair MP Jan Peter Balkenende zet ’s lands publieke middelen in Irak en Afghanistan in om privébelangen te dienen. Deze belangen worden voor hem beschermd door zijn broer Ronald Balkenende die als director van oliepijpleverancier Tenaris een direct persoonlijk belang heeft bij het aanleggen van gas-pijpleidingen in Afghanistan en olie-pijpleidingen in Irak, stelt Micha Kat. En je voelt hem al aankomen: daar klopt weer eens weinig van.

Het is niet de eerste keer dat er een verband wordt gelegd tussen het Irak-beleid van Balkenende en zijn broer. Worldthechanges - ook weer zo'n complotblogje dat van de ene dag op de andere verlaten is achtergelaten  - kwam er al in 2007 al achter en sindsdien is Ronald in allerlei complotterforums een 'smeerpijp'. Een beetje complotter heeft immers aan een paar hints genoeg: broer van, olie en Irak/Afghanistan.

Ja, Tenaris levert onderdelen voor de olie-industrie, maar is ook op andere gebieden actief. Pas in 2008 werd een order binnengesleept van de Iraakse regering, voor zover bekend zit het bedrijf niet in Afghanistan.

Maar nu komt het: hoe hoog zit Ronald eigenlijk in de organisatie van Tenaris en wat doet hij daar? Welnu, Ronald is niet meer dan een onderknuppel: Director of Tenaris Process and Power Plant. Dat is nou uitgerekend het onderdeel dat zich niet bezighoudt met pijpleidingen, maar met de volgende generatie energiecentrales. Ronald maakt ook nog eens geen deel uit van het senior management, maar werkt in Houston, Texas. Daar verdient hij een gemiddeld salaris en woont hij in een gemiddeld huis.

'U moet de feiten juist hebben!' beet Jan Peter Kat toe in een confrontatie met Kat, maar wat kan Kat de feiten schelen? Zelfs als zou Ronald de hoogste man van Tenaris zijn geweest, dan nog had het besluit om niet te gaan meevechten in Irak geen enkele impact gehad op de bedrijfsvoering. Al was het maar omdat Tenaris pijpleidingen rechtstreeks kan leveren aan landen in het Midden Oosten. Daarnaast leert een simpele blik op de cijfers ook nog eens dat het merendeel van de inkomsten uit andere delen van de wereld komt, vooral Zuid Amerika en Noord Amerika. Waarmee we dan ook meteen weer weten waarom de broer van Balkenende - zoals Kat stelt - 'taboe is verklaard' in de MSM. Het gaat namelijk helemaal nergens over.

maandag 5 april 2010

Joezee!

Nu Barack Obama de Chinese president Hu Jintao erop aan heeft gedrongen om zijn krachten te bundelen bij het opleggen van sancties aan Iran, slaan de complotters weer aan als een oude koelkast bij het opkomen van de eerste krokussen. Het wordt weer oorlog, joezee! Het aantal (mislukte) oorlogsvoorspellingen van complotters is zo langzamerhand niet meer bij te houden. In augustus 2008 was er nog een gigantische armada onderweg naar Iran. Een nieuwe Golfoorlog was slechts een kwestie van dagen. Of van uren. Seconden zelfs. De hele blogosfeer stak alvast de vingers in de oren. Ook daarna wisten om de zoveel maanden complotters oorlog en Iran wel weer in een zin te combineren.

Nu de secretaris-generaal van de NAVO Fogh Rasmussenom Europa wil overtuigen van het belang van een NAVO antiraketschild, kan het in de ogen van complotters weer niet anders dan dat er een mogelijke escalatie of aanval vanuit het Midden Oosten op handen is. Nog mooier zijn complotters die voor hun oorlogsscenario per definitie alles omdraaien: 'Je moet namelijk tegenovergesteld denken, kortom zegt men: We willen geen oorlog, bedoelt men we willen wel oorlog, alleen de wijze, waarop de oorlog gestart zal worden, is anders als in het verleden. Dat kan op velerlei manieren, door een zgn. "false flag" operatie, waarbij men suggereert, dat Iran bijv. een vliegdekschip van de USA heeft aangevallen, maar nu zal als meer waarschijnlijk worden gesuggereerd, dat Iran een nucleaire kernbom heeft ontwikkeld. Terwijl dat volgens specialisten op zijn vroegst in 2015 mogelijk is.' 

En: 'Welnu, hoe wordt het spelletje gespeeld? Je (...) zegt eerst in het nieuws, dat Amerika weigert "bunker busters" te leveren aan Israël, om ze vervolgens naar een Amerikaanse militaire basis op Diego Garcia in de Indische Oceaan te verschepen en daarna lanceer je het bericht, dat Netanyahu en Barak een koude ontvangst hebben gehad in het Witte Huis, terwijl ze waarschijnlijk grinnikend en grappend met elkaar de plannen m.b.t. Iran hebben doorgenomen met een dikke biefstuk op hun bord. Israël zal de aanval inzetten, waarna de USA wel hun 'vrienden' moeten bijspringen.'

Het vreemde is dat in deze scenario's VN en diplomatiek overleg geen enkele rol meer spelen. Obama drukt op de nucleaire knop en weg is Iran. Barracuda moet denken aan Johnny Weissmuller die als de slingerende aapman Terzan maar een paar woorden kende. "Me US, you Iran, Boom".

zaterdag 3 april 2010

Communicatieve storingen

Je kunt er de klok op gelijkzetten: complottertjes die het aanvankelijk goed met elkaar kunnen vinden gaan na verloop van tijd meestal (verbaal) met elkaar op de vuist. Vaak is er onenigheid over de vraag wie de 'waarheid' in pacht heeft. Argusoog nam deze week afscheid van medewerker Nexus, het gezicht van die site. 'In het afgelopen jaar zijn er communicatie conflicten geweest tussen Nexus en andere teamleden. Uiteraard is er natuurlijk ook méér dan één keer alles uitgesproken en er met frisse moed de schouders weer onder gezet. Zoiets werkt alleen als je met elkaar het gevoel hebt dat het verbeterd. Echter kwamen dezelfde communicatieve storingen in een ander jasje terug.'

Wat die 'communicatieve storingen' precies inhielden is niet duidelijk, want het lijdend voorwerp zelf zweeg aanvankelijk in alle talen en zijn collega's zijn ook al niet erg loslippig. Schijnt dat Nexus al niet meer zelf mocht posten en al eerder uit de redactie was gezet. Nu was het nog wel even afwachten of Argusoog zijn achterban niet voor de gek hield dan wel Nexus zelf de stuipen of het lijf wilde jagen, de dienstmededeling kwam immers uitgerekend op 1 april, maar Argusogers zijn geen lachebekjes en langzaam rolden de al dan niet verontwaardigde reacties binnen. Reacties die je alleen bij Argusoog leest: "Maak niet te voorbarige conclusies, partijen snappen gewoon geen fuck van het spel van de farao’s Babylon, that’s all" "Argusoog infiltratie? En de echte wakkeren eruit mietere?" "Nou Het Argus Team Kennende Van Hun Comments Onderwerpen Én Hoé Zij te Woord Staan Zich Gedragen EN Staan Kan Ik Zeggen Helemaal Heus Wel te Vertrouwen Op Het Inzicht EN de Keuzes Van Het Team Zál Wél Béter Zijn Dán!"

Nexus, wat zullen we hem missen. Geboren in Heerlen uit een groot gezin, verkoper van muziek en bruingoed, dienstweigeraar en een blauwe maandag presentator van zijn eigen Nexus Journaal. Dronk de hele dag colloïdaal zilverwater en vermoedde grote schandalen in volstrekt normale vliegtuigstrepen, waarover wij dan van Nexus vragen aan de overheid moesten stellen omdat het allemaal allang bewezen is natuurlijk. En Nexus had ook wat tegen Joden. Vooral Ashkenazische Joden. Ooit spamde Nexus NuJIJ vol. In de statistieken van die site is Nexus nog altijd goed voor 4988 reacties, waarop weer 15068 andere reacties kwamen. En nu dus verbannen als andersdenkende door andersdenkenden.

Inmiddels heeft Nexus in een reactie laten weten dat hij onder het motto Ware vrijheid begint bij jezelf! terugkomt met een eigen webplek. Nexus krijgen ze niet klein.

vrijdag 2 april 2010

Plotteren met Donkerdoorn

Zapruder maakt de laatste weken de indruk van een uitgestorven cowboystadje met wat struiken die door de straten woeien. Kan tijdelijk zijn wegens extreme drukte van de vaste schrijvers, maar Barracuda vermoedt eerder chronische vermoeidheid. Alleen buitenlandcommentator Donkerdoorn past nog op de winkel.

Complotteren met Clingendael heet zijn jongste bijdrage. "De recentelijke aanslagen in Moskou zouden best het werk kunnen zijn van de Russische geheime dienst FSB. Deze uitspraak komt dit keer niet van ondergetekende, zijn Zap-collega’s, Alex Jones of een “truther site”. Nope, dit meldt Marcel de Haas van het instituut Clingendael tegen EO-radio." En dat is precies wat Donkerdoorn wil horen, want 'wat De Haas in zijn opgedragen anti-Russische praatje vergeet, en een gemiddeld “complottertje” zit nu al te grinikken, is dat hij de modus operandi voor 911, 77, Madrid, Bali, Marokko en Mumbai onderstreept.'  Hoera! Indirect heeft Clingendael 9/11 bevestigd.

Maar nu de hamvraag. Heeft De Haas dit eigenlijk wel gezegd of zelfs maar gesuggereerd? Complottertjes zijn namelijk niet geïnteresseerd in de waarheid, alleen in hun eigen waarheid. Zo gauw ze iets denken te lezen wat ze willen lezen of horen wat ze willen horen, houdt de zoektocht op. Dus vragen zij zich ook nooit af in welke context het een en ander is gezegd. Afgaande op de EO webpagina heeft De Haas iets dergelijks wel degelijk geroepen, maar gelukkig hebben we de radio-opnamen nog.

En wat blijkt? Het zijn de verslaggevers die iets dergelijks suggereren, en De Haas zegt duidelijk dat het nog niet bij hem was opgekomen en ook niet zover zou durven gaan. Ai! Daarna gaat het gesprek een andere kant op, en reageert hij op de mogelijkheid van een aanslag door de FSB op basis van nooit bewezen geruchten uit een (ver) verleden.Ook nu weer heeft De Haas niks gezegd over de waarschijnlijkheid van de betrokkenheid van de FSB bij de Metro-aanslagen in Moskou, eerder het tegendeel, maar de EO verslaggevers (of de webredacteur van dienst) leggen het hem als het ware in zijn mond. Daarna lopen de complottertjes er weer mee weg, zonder de opnamen zelfs maar gehoord te hebben. Kijk niet raar op als De Haas de volgende keer 911, 77, Madrid, Bali, Marokko en Mumbai toeschrijft aan de 'powers that be'.

donderdag 1 april 2010

April Fools

Barracuda heeft een hele week zitten broeden op een meesterlijke 1 april-grap. Maar zie, de werkelijkheid is nog veel grappiger. Zo kan hij melden wat geen 1 april-grap was deze week. Geen 1 april grap was de onthulling van Zaplog van de werkelijke reden voor de verkleining van de Volkskrant. 'We zien al jarenlang de oplages van kranten dalen en sinds de peakoil-crash van 2008 lopen de advertentie-opbrengsten hard terug,' begint 'Hans' zijn inleiding. 'Beide inkomende geldstromen worden kleiner. De tering moet naar de nering worden gezet. De redactie wordt kleiner, door natuurlijk verloop en door ontslagen.' En dus, tadaaa, een kleine krant is natuurlijk ook goedkoper. Waarbij Hans merkwaardig genoeg verwijst naar een bericht over kartonnen verpakkingen, of dacht hij dat de VK van karton wordt gemaakt? Hoe dan ook, Hans was even vergeten is dat de tabloid Volkskrant dus ook dikker is geworden.

Geen 1 april-grap was bij datzelfde Zaplog de constatering dat de Amerikaanse 9/11-beweging inmiddels 'groter is dan de vredesbeweging'. Merkwaardig toch, die vertroebelde perceptie van complotters. En als illustratie kom je dan met een filmpje van een vredesmars in Los Angeles, waar 9/11 aanhangers eigenlijk achteraan hadden moeten sluiten omdat de organisatoren vonden dat ze er niet thuishoorden. De grap was namelijk dat ze een paar heel grote spandoeken hadden meegenomen waarmee ze zich tussen de vredesdemonstranten wurmden en zo de hele tocht domineerden. Als je zelf niet genoeg mensen op de been kunt brengen, kaap je gewoon een vredesdemonstratie Geen 1 April grap was de 9/11 demonstrant die wist te onthullen: 'Je hoeft alleen maar te kijken wat in het drinkwater zit, sodium floride.'

Ook geen grap was het berichtje van WAC Holland over de 'vliegende vaccinatiespuit': Japanse wetenschappers willen muggen inzetten voor vaccinaties. En ja hoor: 'Voorlopig zou het nog niet realistisch zijn dit in te voeren, ook mensen die bezwaren hebben tegen inenting, zouden toch door de muggen kunnen worden gebeten.' De vliegende vaccinatiespuit is het volgende project van Ab Osterhaus.