woensdag 30 juni 2010

Rechtsdraaiende krankzinnigheid

Die duivelse NOS sportverslaggevers hebben zich weer eens bezondigd aan - let nu goed op - 'een stukje linksdraaiende bijsturing van de televisiekijker om de progressieve vingertoppen bij af te likken'.

Wat volgt is een staaltje rechtsdraaiende krankzinnigheid. Lees mee: 'Eerst is er de aankondiging van een videoreportage over het Green Point Stadium (ook wel Cape Town Stadium genoemd) door Sacha de Boer. Zij laat ons weten dat er over het voetbalstadion, waar het Nederlands elftal speelt, een hoop te doen is geweest. 'Het is weliswaar prachtig om te zien, maar het staat op een omstreden plek en het is erg duur”, aldus een bewogen Sacha'. Gedurende het nieuwsitem turf ik in een paar minuten tijd de volgende kwalificaties van het Green Point Stadium: drie keer ‘mooi/prachtig’, twee keer ‘duur’, één keer ‘omstreden’ en één keer ‘nutteloos’.

En zo gaat het nog even verder, totdat de schrijver concludeert: 'De onderliggende boodschap van het NOS Journaal is duidelijk. Egoïstische blanke neokolonialisten uit Kaapstad drukken er een nieuw voetbalstadion door in een blanke wijk van de stad. Dit gaat ten koste van de arme zwarte bewoners uit de townships, die eigenlijk veel meer ‘recht’ hebben op een dergelijk stadion.' Zo klinkt een lesje in één van de dogma’s van de linkse heilsleer dus tegenwoordig. Negers zijn zielig en blanken zijn slecht. Onthoud dat goed! Het NOS Journaal weet hoe de vork in de steel zit. De NOS staat immers garant voor “een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar en onafhankelijk is'.

We hebben eens voor de lol geturfd wat de buitenlandse media over het Green Town Stadium te melden hadden en ja hoor, zelfs de lokale kranten schreven over niks anders. The Sun Daily: 'The controversial US$577 million (RM1.9 billion) stadium – described by FIFA as 2010’s best pitch – has sparked criticism as a showpiece choice over cheaper but less glamorous contenders.' Times Live: 'From the start the stadium has been wracked by controversy. Originally, the soccer chiefs of the Western Province wanted to build it on the Cape Flats, close to the real soccer fans of the city.' Mail & Guardian: 'With less than a month before the World Cup, host cities are desperately trying to come up with models to generate money to cover the exorbitant costs of maintaining stadiums after the tournament.'

Als je dat niet gewoon meldt, verzaak je je journalistieke plicht. Breder kun je de nieuwsvoorziening niet maken.

dinsdag 29 juni 2010

Koude kikker

Paul is de bloedeigen broer van Geert en Paul is tegen Geert. Tragikomischer kan bijna niet. Temeer daar Paul zijn broer bijna dagelijks met kritiek om te oren slaat op zijn blog Hollandsche Politiek. Dat vinden ze ook bij Joop.nl reuze geinig, dus daar mag Paul zijn stukjes ook nog eens kwijt.

Ze verschillen ongeveer negen jaar, waarbij Paul de oudste is. Of ze als kind al in de gordijnen vlogen, is niet duidelijk, want Paul klapt zelden uit de school over Geert als puber. Frits Abrahams constateerde vorig jaar in de NRC wel een verschil in spreektrant die zo groot was 'dat je bijna ging denken dat Paul het erom deed. Waar Geert zijn boodschap als een scheurende pizzakoerier uitvent, bediende Paul zich nog van de postkoets. Trage, meanderende zinnen vergden het uiterste van het geduld van de presentatoren en vermoedelijk ook van de kijkers'

Vier jaar eerder heeft hij al eens op een website van zijn Utrechtse schaakclub afgeraden op zijn broer te stemmen. 'Stemmen op een xenofoob die voornamelijk tactisch appelleert aan angst en deze willens en wetens oproept en daarbij mikt op de kwalijkste onderbuikgevoelens van de Nederlandse kiesgerechtigde gemeenschap (…) is het verliezen van het zicht op de brede context.' Nu levert bijna dagelijks commentaar op Geert bij Hollandsche Politiek. Paul volgt daar alleen de PVV, en geen enkele andere partij. Een broederoorlog met diepere achtergronden, of is het omdat Paul elke dag wordt geconfronteerd met opmerkingen over zijn broer en daar helemaal mesjokke van werd?

Barracuda leest de stukjes van Paul met stijgende verbazing. Niet om wat hij schrijft, maar de manier waarop hij het schrijft. Alsof Geert een volkomen vreemde voor hem is. 'Wat de informatie betreft speelt PVV-leider Wilders het spel als verwacht, door te stellen dat „Het buitenspel zetten van de PVV als grootste winnaar ondemocratisch is”. Dat klinkt aardig naar de buitenwereld maar is feitelijk onjuist. Wilders is staathuishoudkundig uitstekend op de hoogte en weet dat geen enkel democratisch grondrecht geschonden wordt door de huidige gang van zaken. In de praktijk is hij gedwongen zijn eigen druiven te consumeren: het weigeren om samen met de VVD uit te onderhandelen bij afwezigheid van het CDA. Deze druiven blijken bijzonder zuur.'

Dat formele pantser is natuurlijk niet toevallig gekozen. Paul zal wel gedacht hebben: het mag niet te persoonlijk worden. Afstand bewaren. Boven de partijen staan. Maar helaas, die onderkoelde toon werkt niet. De koude kikker Paul dient plaats te maken voor het Kokende dier Paul. Geen Kermit, maar Miss 'Ooh, you mad, impetuous fink' Piggy. Het temperament van Animal, een bokswedstrijd in de A-klasse, jiujitsu in het kwadraat.

maandag 28 juni 2010

Klappen

Je kan merken dat het complotvolk verlegen zit om onderwerpen. Een jaar geleden brak de griepepidemie los, maar deze zomer is het louw loene. Nou ja, er is de olieramp van BP. Een 'wetenschapper' die luistert naam de naam Richard Hoagland waarschuwt bij Argusoog voor een gasbel die gaat ontploffen. Denk aan Mount St. Helens, maar dan ONDER WATER!!! Texas, Louisiana, Alabama and Florida gaan in dit geval de grote klappen opvangen, Florida het meest, aldus Hoagland, die eerder kritiek leverde op de 'fraude bij NASA'.

De meeste Argusoog lezers, die zelden verder kijken dat wat hen verteld wordt, zullen nu dus denken dat een wetenschapper met verstand van zaken ons waarschuwt voor een serieuze ramp die de bestaande ramp nog erger maakt. Totdat je eens gaat googelen naar de naam Richard Charles Hoagland.

Govert Schilling schreef al in 1998 over hem, toen Hoagland (wetenschapsjournalist en planetariummedeweker) helemaal in de ban raakte van foto's van de Vikingruimtesondes van Mars. Hoagland is overigens ook degene die op het idee kwam om de twee Amerikaanse Pioneers uit te rusten met een aardse boodschap voor mogelijke andere levensvormen. De Pioneers waren de eerste ruimtesondes die het zonnestelsel zouden uitvliegen, en het was in principe denkbaar dat ze ooit gevonden zouden worden door een andere intelligente beschaving.

Schilling: 'Misschien was Hoagland zó overtuigd geraakt van het bestaan van buitenaards leven en van het nut van dergelijke 'boodschappen' dat hij het Marsgezicht niet meer objectief in de ogen kon kijken. In kranten en tijdschriften publiceerde hij artikelen over het gezicht, en al snel schreven ook de boulevardbladen over het 'bewijs' voor het bestaan van intelligent leven op Mars. De NASA probeerde geduldig uit te leggen dat hier gewoon sprake was van een merkwaardig gevormde heuvel en een specifieke schaduwval, maar dat was vechten tegen de bierkaai.'

Na de Mars foto's beschuldigde Hoagland de NASA ervan belangrijke informatie achter te houden en daarna verzon Hoagland het ene complot na het andere. Daar kan een oliecomplot nog wel bij. Gelukkig zijn er genoeg wakkere Argusogers die van een medium een bevestiging doorkrijgen: 'You have not been told the entire truth about the situation by your media or by your government. The situation is dire and there are multiple possible timelines that intersect this event.' Of zou Hoagland nu ook al over paranormale gaven beschikken?

zaterdag 26 juni 2010

Down

Micha Kat liet zijn achterban gisteren lang in onzekerheid over het vonnis van de rechtszaak die De Telegraaf tegen hem had aangespannen. Het dagblad eiste dat Kat zich in YouTube-filmpjes niet meer voor Telegraaf-journalist zou uitgeven. 'Zou de rechtspraak hem ervan bewust gemaakt hebben dat hij zichzelf een finale slag heeft toegebracht, of maakt dit uitblijven van nieuws onderdeel uit van de suspens die Micha Kat machtig is?'

Vermoedelijk heeft Kat een dag lang zitten broeden op een stukje dat het slechte nieuws zoveel mogelijk moest verbloemen en dat kwam er dan ook. Eerst door de achterban te wijzen op het feit dat HP/DeTijd dan toch eindelijk eens een positief verhaal had geschreven over zijn jongste Demmink boek, en vervolgens om te melden dat hij 'een groot succes heeft bereikt in zijn strijd tegen de Krant van Pedofiel Nederland: de betwiste filmpjes waarin Kat zich uitgeeft als journalist van de Pedograaf hoeven niet van de site te worden verwijderd!'.

Maar een regel later komt de aap alsnog uit de mouw: het zich uitgeven als journalist voor De Telegraaf wordt ‘in beginsel’ onrechtmatig geacht en 'uw webmaster verbeurt een dwangsom bij elke gelegenheid van 5000 euro'. Kat is ook nog veroordeeld in de kosten van het geding. In totaal zo'n 1000 euro aan advocaats- en griffiekosten. Al dat gepoch over 95 procent balbezit en een een 'groggy in de touwen hangende' Telegraaf advocaat heeft dus niks uitgehaald.

Barracuda voorspelt dat Kat net zo down gaat in die andere zaak die nog moet voorkomen: het bekladden van overheidsgebouwen en privéwoningen in het kader van de moderne actiejournalistiek. En waarschijnlijk zal hij ook dan weer volhouden dat hij nog nooit een rechtszaak heeft verloren.

vrijdag 25 juni 2010

Happy-go-lucky

Johan Oldenkamp, het orakel van Argusoog, ging er enkele maanden nog van uit dat hij de Nobelprijs zou winnen, omdat hij het ritme van de priemgetallen had ontdekt. Klonk allemaal behoorlijk zweverig, en de verwachte doorbraak bleef uit. Wat Johan ook had ontdekt, erg veel indruk heeft het blijkbaar niet gemaakt.

En aangezien Johan van alle markten thuis is, komt hij nu met professionele tips voor belastingontduiking. 'Deze tips zijn alleen bedoeld voor mensen die weten dat het huidige geldsysteem (snel) gaat verdwijnen, dat verzekeringen inclusief pensioenopbouw weggegooid geld is en dat de overheid er niet is voor de burger'. En onder hetzelfde stukje: 'Beatrix maakt via haar lidmaatschap van de Bilderberg Groep deel uit van de machtpiramide van de Illuminati. Wie nog langer belasting betaalt, die sponsort daarmee in eerste instantie het machtsimperium van Beatrix, en via haar de Illuminati.'

Welnu, het zijn tips die u en ik ook hadden kunnen bedenken: je geeft aan de gemeente op dat je geen vaste woon- of verblijfplaats meer hebt, waarna je alle blauwe enveloppen retour afzender stuurt. 'Indien je zelf een huurwoning hebt, dan informeer je de verhuurder alleen over het andere rekeningnummer. Heb je een eigen woning, dan is er wat meer creativiteit nodig, want je dient ervoor te zorgen dat je geen enkele bezitting meer op jouw naam hebt staan (want daarop kan uiteindelijk beslag worden gelegd). Indien verkoop geen optie is, en je bent mede-eigenaar, zorg dan dat je geen mede-eigenaar meer bent. Ben je getrouwd in gemeenschap van goederen, dan kun je overwegen om voor de wet te scheiden en bij de boedelverdeling alle geregistreerde goederen aan jouw partner te geven.'

Nog beter is dat je over je eigen overlijdensverklaring kunt beschikken. Johan legt niet uit hoe dat moet, maar wie weet is er een begrafenisondernemer om te kopen. 'Bedenk wel dat er ook nadelen zijn wanneer je officieel niet meer in leven bent'. Wat die nadelen zijn, vertelt Johan niet, want dat past niet bij het denken 'out-of-the-box'. In de happy-go-lucky wereld van Johan moet het vooral niet te ingewikkeld worden. Zo is het wel de bedoeling dat je je ziektekostenverzekering aanhoudt. Want Johan wil natuurlijk gewoon gebruik kunnen blijven maken van de infrastructuur die uit de belastinggelden wordt gefinancierd. 's Lands wegen, scholen en de zorg enzo. Alhoewel: 'Doe dit alles alleen wanneer je net als ik weet dat je niet ziek kunt worden.'

Of Johan zijn tips zelf in de praktijk brengt is de vraag. Hij heeft een postbusnummer in Arnhem, een 06 nummer, eigen website en een traceerbaar adres in Zeist. O ja, en vluchten kan niet meer.

donderdag 24 juni 2010

Hoogverraad

Sorry, we kunnen het niet laten. Onwillekeurig werd onze aandacht deze week getrokken door de kop 'BP en de False Flag illusie! Hoogverraad en geplande genocide' in de stortplaats van Anarchiel, het blogje voor hevig gedrogeerde complothypochonders. En de vraag is meteen, waarom staat dat nou nooit op de voorpagina van De Telegraaf?

We volgen eerst maar eens de logica van de schrijver: 'Gisteren zat ik me af te vragen of men ons wederom zitten te foppen net als vorig jaar met de grote griepgekte. Vandaag vond ik de eerste plausibele verhalen die je verstand doen tollen. In verschillende radioprogramma’s is reeds gezegd dat er snachts gesproeid wordt met corexit. En corexit is precies wat het vrij vertaald zegt; hoofduitgang. De link is een heel verhaal, maar in het kort wordt er vrij stellig uitgelegd dat men met opzet een vulkaan heeft aangeprikt en dat dat verder geen catastrofale gevolgen heeft, maar dat het corexit dat met miljoenen liters tegelijk is gesproeid de mensen aldaar de komende jaren bij bosjes zal doen sterven. “They’ll drop dead like flies”. Het is een manier om van je pensioengerechtigden af te komen, maar beschaafd is anders.'

Kijk, dat zijn nog eens verhalen. Waar het op neerkomt is dit: BP wist al twee weken van te voren dat het mis zou gaan in de Mexicaanse Golf, de BP top dumpt snel zijn aandelen, vervolgens boort BP een vulkaan aan die vergif spuwt, BP gebruikt gif (Corexit) om de olie te bestrijden, daar zitten giftige stoffen van Nalco in, Nalco is van Al Gore, George Soros, BH Obama en anderen, tijdens de opruimwerkzaamheden gaan mensen dood, de FEDs bereiden FEMA kampen voor, het vliegverkeer over het gebied wordt verboden, zodat het vergif zich kan verpreiden. De wereldwijde genocide is een feit.

Het jaar is nog maar voor de helft om, maar de prijs voor het superduper mega complot is hierbij vergeven.

woensdag 23 juni 2010

Komkommermonarchie

Nederland is geen bananenrepubliek, maar een komkommermonarchie, lezen we bij Argusoog. 'Dat die verkiezingen veelal een doorgestoken kaart zijn, waarbij de media een bijzonder kwalijke rol spelen is de laatste jaren overduidelijk geworden,' schrijft Arend Zeevat.

Doorgestoken kaart? Kijk, dat gaat Arend ons eens haarfijn uitleggen: 'Met negen Nederlandse afgevaardigden bij de laatste Bilderberg-conferentie in Spanje vlak voor de verkiezingen, waaronder de Leidse economieprofessor Victor Halberstadt, Shell’s topman Jeroen van der Veer, Nederlandse Bankdirecteur Nout Wellink en natuurlijk Bea herself, is een manipulatie van de verkiezingen alleszins mogelijk.'

IJzersterk begin, Arend, alleen waren dat uitgerekend de aanwezigen bij Bilderberg een jaar geleden, oftewel een jaar voor de verkiezingen die op dat moment nog helemaal niet uitgeschreven waren omdat het kabinet nog niet was gevallen.

Maar wacht, het gaat volgens Arend niet om manipulatie van de uitslagen, of om de bovennatuurlijke gaven van Bilderberg, maar om een beeldvormende manipulatie vooraf van het stemgedrag van het stemvee. De zet van de PvdA om Job Cohen ineens als stemmentrekker op te voeren, heeft bijgedragen aan de nek aan nekrace tussen de VVD en de PvdA. Velen hebben door de opmars van de PVV en de VVD zogenaamd strategisch op de PvdA gestemd. En de kleine partijen hadden het nakijken.

En dan komt de aap uit de mouw: Arend blijkt zelf aan de verkiezingen te hebben meegedaan met Mens en Spirit (MenS). Hij stond nummer negen op de kieslijst die werd aangevoerd door ene Lea Manders. De (Radio 1) journaalredactie vond volgens Zeevat dat haar duidelijke uitspraken over het ontmantelen van de macht van de banken en die handen van de burgers te geven niet uitgezonden mochten worden. 'Met deze ervaringskennis in mijn bagage en te hebben moeten zien dat de gevestigde politiek op een beschamende manier gratis reclame mocht maken via de media, vind ik het heel plausibel dat de gehele verkiezingscampagne van A tot Z door de media en haar marionettenspelers is georkestreerd'.

Het is de eerste keer dat Barracuda hoort van Mens en Spirit, en hij heeft het sterke vermoeden dat het NOS Journaal daar toch echt niet aan heeft bijgedragen. De NOS nam zelfs een keurig interview af zonder een cynische vraag. Ook andere media hebben de partij behoorlijk serieus genomen. 26.000 stemmen trok de partij, veel meer dan de Piratenpartij, die niet uit het nieuws waren weg te slaan. Arend moet dus niet zeuren. Die 26.000 stemmers vormen dus het maatschappelijk draagvlak van de 'spritueel gebondenden'. Niet meer en niet minder.

dinsdag 22 juni 2010

Nazi's

Daags voor het snuffelgesprek tussen de formateur en de linkse partijen moest Het Vrije Volk (geen relatie met het voormalig sociaaldemocratisch dagblad) natuurlijk nog even waarschuwen voor Job Cohen. Die vormt samen met zijn PvdA wederom een 'groot gevaar voor de samenleving'.

En dan komt het: 'In werkelijkheid houdt de PvdA al jarenlang de nieuwe nazi's in Nederland de hand boven het hoofd. Daarom zou de PvdA als nazi-partij verboden moeten worden en alle PvdA-leden hun actief- alsmede hun passief kiesrecht ontnomen dienen te worden. De PvdA is de nieuwe NSB. Niets meer, niets minder.' De kop 'Job Cohen, beschermheer van de nieuwe nazi's en gestoorder dan Joran van der Sloot' mag er trouwens ook weer zijn.

Vaste lezers van dit blog weten het: Enkele malen per dag verandert de Vrije Volker in een weerwolf, die linksmenschen wil verscheuren vooraleer tot hun menselijke vorm terug te keren. Jammer genoeg is er geen toetsenbord die hun woede tempert, laat staan pilletjes die hun verkrampte spieren doen verslappen.

Uit het stukje van Jos Schmitz leiden we af dat met de nieuwe Nazi's jonge Marokkaantjes worden bedoeld die de Hitler groet uitbrengen en 'Joden' roepen. Maar dat is een stok zoeken om de Marokkaanse hond mee te slaan. Barracuda vermoedt namelijk dat Jos als puber uit balorigheid even vaak de rechterarm schuin in de lucht heeft gestoken, en nog steeds maakt hij Cohen uit voor 'laffe linkse jood'. Want dat kan dan weer wel. Goed voorbeeld doet goed volgen.

maandag 21 juni 2010

Harde porno

Barracuda weet het zeker: aluhoedjes geilen op harde porno. Nee, niet de obscene lichaamsbewegingen met veel gekreun, maar maffe samenzweringstheorieën, liefst rond 9/11. Sinds pakweg 2004 proberen complotdenkers ons ervan te overtuigen dat de WTC torens in New York tijdens de aanslagen van 11 september zijn opgeblazen. En zoals seksverslaving van kwaad tot erger gaat, zo gaat het ook met de theorieën over 9/11.

Eerst was er sprake van normale explosieven, maar die zie of hoor je niet op de vele tv-beelden, en dus werd het thermiet, een esoterisch goedje dat de steunbalken van het WTC zo zacht als boter maakte. Het aanbrengen ervan stuit echter op zoveel praktische bezwaren dat ook deze theorie weer niet houdbaar bleek. Vervolgens was het de beurt aan space beams (door niemand waargenomen), hologrammen (bij klaarlichte dag) of tv fakery (alsof er geen mens in New York over straat liep).

Nadat Zapruder 9/11 zowat had afgezworen, werd vorige week plotsklaps toch weer een nieuwe One 9/11 theory to rule them all gepresenteerd. Nu heeft de auteur Patman gelukkig nog wel zoveel tegenwoordigheid van geest om te concluderen dat de belangrijkste aanhanger van die theorie Dimitri A. Khalezov, een Russische kernwapenexpert, zo gek is als een ui. De Rus denkt bijvoorbeeld dat een supersonisch Granit cruisemissile van Russische zich in het Pentagon boorde en door de zes verstevigde muren heen vloog. De kernkop van een half megaton ging niet af en werd gevonden (hebben we iets gemist?). Een normaal denkend mens is nu reeds afgehaakt, maar niet de immers buiten de box denkende Patman. Die vindt altijd wel weer iets wat deze Russische professor plotseling weer heel geloofwaardig maakt.

De theorie van de ondergrondse nukes van exact 150kton zou best wel eens waar kunnen zijn, zo suggereert hij. Als dat zo was zou iedere geigerteller nog steeds rond Ground Zero de hoogste toon aanslaan, maar buiten dat, de negen argumenten voor deze stelling zijn weer eens gebaseerd op oude misverstanden die allang uit de wereld zijn geholpen: er zijn geen seismische schokken vlak voor instorting van elke toren waargenomen, er is geen witheet smeltend staal aangetroffen, de torens verpulverden niet tot microscopisch stof, enzoverder. Dat krijg je als je nooit eens iets bijleest.

Het meest opvallende zijn wel de reacties onder het stukje. Slechts een enkele kritische wedervraag ('Hoe heeft men de drukgolven, die gewoonweg zichtbaar hadden moeten zijn in de video's, verborgen?'), doch het merendeel zijn nog idiotere speculaties ('Als je gekeken hebt naar 911 Octopus, 911 Amateur en September Clues. Dan weet je dat alle live feeds gestaged zijn. Een GoogleEarth opgebouwde New York daar hebben we naar gekeken.'). Het stadium van waarheidsvinding hebben aluhoedjes allang achter zich gelaten. Ze raken opgewonden van wilde fantasieën.

zaterdag 19 juni 2010

Paarsplus

De roes van domrechts heeft nog geen week geduurd. Ze hadden Geert al zien zitten in de Gouden Koets, vriendelijk zwaaiend naar de linkse onderdanen. Men droomde al van de deportatie van lastige linkschmensen of nog beter islamaanhangers en het opheffen van de linksche publieke omroep. De heilstaat was aanstaande. Maar nee, de zevendaagse flirt met Geert was er slechts voor de vorm, en het eerste paarsplus-kabinet van Nederland spoedt zich naar Paleis Soestdijk.

Tijd dus voor de tegenaanval. Vooral de jongste bediende van Het Nieuwe Journaal zat de afgelopen dagen weer driftig te tikken, kennelijk hopend dat als hij maar hard genoeg schreeuwde men in Den Haag geen domme dingen zou doen. Zo zou het CDA een naar binnengekeerde partij zijn geworden, die tegen alle eigen verwachtingen in gehalveerd is en dientengevolge nu 'louter uit bange mensen bestaat die geen risico meer durven nemen'. Krijgen we partijen die tijdens een monetaire crisis voor miljarden willen ‘investeren’ in ‘duurzaamheid’ (lees: windmolens). Worden we net als Griekenland een land met een junk-status. Wordt de traditionele bordesfoto met nieuwe ministers dit jaar voor het eerst in toga genomen en voert Cohen de drachme in.

Dit weekend bidt domrechts daarom tot Geert, het opperwezen. Dat hij zulke heldere doordringende ogen heeft en zijn hart vol mededogen luid voor hun worstelingen slaat. Dat er overal om hen heen bewijs te vinden is voor zijn  Aanwezigheid en men daaruit hoop zal putten. Dat zijn Woord tot aan de rand met hoop is gevuld en zijn grootse koninkrijk dat zal komen een schitterend licht aan de horizon is. Vivat, crescat, floreat!

vrijdag 18 juni 2010

Reality distortion field

Micha Kat, uitbater van het blogje waar ongeveer alles 'breaking' is en ongeveer alles en iedereen 'down' gaat, stond woensdag in de rechtszaal voor wat de Mother of all Battles moest gaan worden. Demmink weer? Nope. De Telegraaf. Enkele jaren terug zou Kat voor die krant correspondent voor Azië worden. Totdat de hoofdredactie zich een incident uit het verleden herinnerde en hem niet meer bliefde. Het correspondentschap werd afgekocht, maar Kat leverde zijn perskaart en visitekaartjes niet in. Die gebruikte hij vervolgens om zich als journalist van die krant uit te geven als hij weer eens voor een gesloten deur stond voor een provocerend JDTV-filmpje. De Telegraaf wil dat Kat daarmee stopt op straffe van een dwangsom van 10.000 euro per overtreding.

En hoe ging het woensdag? Geen idee. Kat had weliswaar zelf een verslag gemaakt, maar dat werd weer eens gekenmerkt door zijn gebruikelijke Reality distortion field. Kat deed voorkomen alsof hij veertien beren tegen de grond had gewerkt tijdens een barre expeditie in de bergen van Oost Groenland. Dat de Pedograaf groggy in de touwen had gehangen, dat Telegraaf-advocaat Bas le Poole als een murwgebeukte en half-KO geslagen pricefighter de zittingszaal had verlaten en niets van enige substantie had weten te melden en dat Kat 95 procent balbezit had.

Een kort filmpje van de zitting laat zien dat Kat eerder als een bedeesde schooljongen zat tegenover een strenge juf, rechter Poelman, die zo te horen niet van grapjes houdt en waarschijnlijk ook geheel niet onder de indruk is van het argument dat Kat bezig is met actievoeren die 'zowel proportioneel als rechtmatig is, ook volgens de leer van Schuyt'. 'Met deze acties probeer ik aandacht te genereren voor de misstanden bij De Telegraaf.' Dat was leuk gevonden van Kat, maar feitelijk onjuist. Kat trok de perskaart in het kader van heel andere onderwerpen. Als Kat op 24 juni down gaat (be there), zal hij waarschijnlijk wel weer gaan roepen dat hij in het kader van het pedocomplot is kalltgestelt.

zaterdag 12 juni 2010

Wilders Light

Ja, ze zijn er nog: de Balkenende fans. Lees maar: 'Los van politieke- of persoonsvoorkeur mag gezegd worden dat Balkenende zich de afgelopen 8 jaar keihard heeft ingezet voor Nederland. Het voorzitterschap van de EU, hervormingen, rampen, debatten, etc. Hij heeft daarin naast mooie tijden ook veel verwensingen en moeilijkheden meegemaakt maar hij is doorgegaan zonder klagen, met als doel een beter Nederland. Hiervoor past dank.' Inmiddels al ruim 5000 bedankjes.

Maar waar waren al die bedankers afgelopen woensdag? Welnu, de rechtse stemmerd is op drift geraakt: van CDA ging hij naar Verdonk en van Verdonk weer naar de PVV. En van de PVV weer naar de VVD toen het rode gevaar aan de horizon verscheen. Als er maar een V in zat, liefst twee V's.

Het resultaat van dit rondpompen van het weinig honkvaste rechts is dat nu zeer uiteenlopende opvattingen ter rechter en zeer rechtse zijde zo moeten worden afgezwakt dat het CDA ook weer mee wil doen, want anders krijg je 'hoereren met links', en dat willen de rechtse stemmerds natuurlijk niet.

En Barracuda voorspelt: als er al wordt geregeerd met Geert, blijft er helemaal weinig meer van hem over. Hooguit Wilders Light. Misschien zelfs Wilders Zero. In hoog tempo gooide Geert de afgelopen dagen al zijn breekpunten overboord en over de immigratie hoor je hem ook nauwelijks meer. Hij is ook een stuk vriendelijker geworden, lacht vaker en praat zelfs met de Snip van de Snip en Snap van de VARA.

Of de VVD nu over links of over rechts gaat, er dreigt in beide gevallen een kleurloos mengsel te ontstaan dat over vier jaar een hoop bedankjes oplevert aan Geert, Job of Mark, maar Nederland niet verder gaat helpen.

Huishoudelijk: de winkel gaat weer even dicht tot 19 juni.

vrijdag 11 juni 2010

Coen

Coen Vermeeren, de naam kwam deze week als eens voorbij toen het ging om het rapport over chem..eh contrails van de de Belfort Group. Coen vond het best wel een aardige studie en dat wilde de uitbater van Zapruder ons in de commentaren nog eens nadrukkelijk inpeperen, want Coen was toch maar mooi van de TU Delft.

Kennelijk was ook Zapruder's Savalle alweer vergeten dat Coen als directeur van Studium Generale de initiator was van het nog altijd legendarische onderzoekprogramma naar de aanslagen van 9/11. Daar vielen destijds alle complotters over, omdat de TU Delft de officiële versie rond de aanslagen eigenlijk best aannemelijk vond. Ook Zapruder, dat het hele onderzoek naar de prullenmand verwees.

Nu kregen we destijds de indruk dat het bij dat onderzoek toch vooral ging om de wetenschap, oftewel meten en weten, maar Coen had de smaak te pakken en is kennelijk steeds vaker complot- en zweefsites gaan bezoeken. Skepsis meldt nu dat Coen zich nu ook al bezighoudt met Ufo's en aliens. In twee lezingen voor Studium Generale riep hij de studenten op om de cover-up bloot te leggen en een ‘eigen zoektocht’ te beginnen, ‘want daar is het leven voor en iets minder fascinerends is er niet’. 

Cover-up? Dat je wilt geloven in Ufo's, soit. Barracuda wacht liever eens op bewijs dat verder gaat dan vage bolletjes op beverige YouTube filmpjes, maar dat andere beschavingen al ver verder zijn en hun moderne scheepjes naar de aarde sturen, dat sluiten we niet uit. Alleen beweert Coen dat de officiële media ons niet willen informeren over buitenaardse bezoekers. Dat klinkt nogal Niburu-achtig. En ja hoor, Coen nodigde de Anton Teuben van het Soeverein Onafhankelijk Persbureau Nederland (lees: Niburu) ook al eens uit voor Studium Generale. Hij stuurde een bedankje naar Niburu.nl, omdat zij ervoor zorgden dat zijn eerste UFO-lezing in korte tijd 15.000 keer online werd bekeken. Ook organiseerde hij al een dozijn lezingen over de Mayakalender (2012), graancirkels, synchroniciteit, astrologie en alternatieve archeologie. Daarmee wil hij studenten aanmoedigen om ‘uit de box’ te komen, om minder star en lineair te gaan denken.

Skepsis: 'Vermeeren is dus niet dom maar dapper! Als er zo over hem wordt gedacht, dan is het te begrijpen dat men hem alle ruimte wil geven om zijn ideeën uit te dragen. Het zou echter verstandiger zijn wanneer dat niet gebeurde onder de vlag van een gerenommeerde universiteit en op kosten van de overheid, maar in een newagecentrum.'

En hier heeft Skepsis een punt: want het lijkt Coen niet meer te gaan om de wetenschap, maar om aandacht voor alles dat afwijkt van het reguliere. Zonder wetenschappelijke context horen die onderwerpen inderdaad niet thuis op de TU Delft.

donderdag 10 juni 2010

Zotteklap

De complottertjes klommen vannacht in hun blogjes om ons te vertellen dat de neocons (...) dan wel proleten hebben gewonnen, het land onbestuurbaar is geworden, Nederland rijp is voor opname in global gremia en NWO en dat Job van ‘hogerhand’ naar voren is geschoven. Barracuda voorspelt dat ook de komende dagen de blogjes oranje of paars kleuren (afhankelijk van de formatie) met nog meer zotteklap.

Het mooist was de overigens wel erg late eenmansactie van iemand die zich zelf Jack de Spindoctor noemt en 'verder buiten de publiciteit wenst te blijven'. Jack moest er niet aan denken dat Cohen na de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni aan de regering van het volgende kabinet zou deelnemen, of zelfs premier zou worden. Omdat er geen negatieve stem op Cohen kan worden uitgebracht, begon hij de actie "GÉÉN FAN VAN JOB COHEN". 'De initiatiefnemer verwacht in korte tijd meer dan 10.000 handtekeningen te kunnen verzamelen. Mocht dit lukken, dan zullen deze handtekeningen op een geschikt moment aan de lijsttrekkers van alle politieke partijen worden aangeboden met daarbij de dringende oproep geen coalitie met de PvdA te vormen (zolang Job Cohen daarvan de leider is).'

En waarom dit alles? Omdat Job Cohen volgens Jack een icoon is van de oude politiek die net als de Mona Lisa in een museum thuishoort. Onder zijn leiding zal de Partij van de Arbeid 'nog meer afgeleiden naar een populistische machtspartij waarvan de leiding geen enkel idee lijkt te hebben wat sociaaldemocratie nu precies inhoudt, en vooral ook wat het niet zou mogen inhouden'. Niet Mark Rutte of Geert Wilders schuren tegen de peilers van de rechtsstaat, maar Cohen's interpretatie van sociaaldemocratie is een regelrecht gevaar voor de rechtsstaat.

De sociaaldemocratie van Cohen is namelijk volgens Jack geen rechtsstaat waarin "iedereen mee telt", maar een 'perverse toepassing van het democratische principe dat de meerderheid mag bepalen wat de minderheid moet betalen'. Cohen is een populistische wolf in sociaaldemocratische schaapskleren die er alleen maar op uit is de status quo van de Partij van de Armoede in stand te houden. 'Cohen zal niks doen om Griekse toestanden in Nederland te voorkomen. Integendeel, want hoe zwakker onze economie, hoe groter de macht van zijn PvdA die immers pretendeert voor de zwakkeren in onze samenleving op te komen. Niet Mark Rutte of Geert Wilders, maar Job Cohen is degene die zorgt voor een tweedeling in de maatschappij tussen enerzijds alle potverteerders die (ondanks de economische crisis en de komende vergrijzing) gewoon lekker uit de staatsruif van de PvdA willen blijven kunnen eten, en anderzijds alle mensen met de zogenaamd sterke schouders die net als de toekomstige generaties daarvoor weer de rekening mogen betalen.'

Gelukkig voor Jack gaat Mark het land regeren. Dat wil zeggen: als hij ooit een danspartner kan vinden.

woensdag 9 juni 2010

Kaketoe

U weet: Het leven van domrechts staat grotendeels in het teken van de linksmensch. Dagelijks wordt de domrechtser wakker met brandend maagzuur, veroorzaakt door dat deel van de mensheid dat hem ieder uur van de dag tart en ook de rest van de leven zal blijven tarten. Wat zal domrechts lijden als vandaag mocht blijken dat het toch (nipt) Job wordt in plaats van Mark. Dat wordt een hel vol zeurende pijnen en scheurbuik.

Zelfs als domrechts een wandelingetje maakt door de natuur, achtervolgt de linkmensch hem nog. Gelukkig is de natuur extreemrechts. Filantroop legt dat even haarfijn uit op Het Nieuwe Journaal, u weet wel, het blogje waar de Melisana welig tiert. 'Nee lieve lezers, het is soms bij de beesten af met die beesten want in de natuur vind je louter egoïsme, kolonialisme en imperialisme. En niet geheel om irrationele redenen, want alleen linkse mensen vinden dat je de sociaal zwakkeren met een pipet moet bijvoeren tot ze verkommeren tot de slaafse patiënten van de zorgindustrie die linkse mensen het nuttige gevoel van onmisbaarheid moeten schenken.' 

De linkse mens is trouwens ook het enige beest op aarde dat het zwaarbevochten territorium welwillend om niets afstaat aan het beest dat er niets voor heeft hoeven doen om het te bemachtigen, en dan ook graag in de behuizing en voedselvoorziening voorziet. Heel ondierlijk dus. Nee, dan de Calopteryx splendens, zegt Filantroop. Het mannetje van deze libellensoort zit op een uitkijkpost te loeren op concurrenten om ze in uitputtende luchtgevechten mores te leren teneinde zichzelf zo de ideale vrouw en een rijk voorziene dis te bemachtigen. Niks geen slap links gedoe dus.

Vandaag gaat Filantroop stemmen op de kaketoe. Die zorgt dat alle zwarte kraaien het land uit worden gezet.

dinsdag 8 juni 2010

Expertgroep



De campagne tegen Joris Demmink is een nieuwe fase ingegaan. Vorige week publiceerde ondernemer Jan Poot een door Micha Kat (wie anders?) voorgekookt boek over de 'pedofiele' secretaris generaal van justitie en plaatste hij een paginagrote advertentie in NRC Handelsblad, ongetwijfeld de krant die bij de SG zelf op de mat ploft.

Projectontwikkelaar Poot voert een al jaren voortslepende oorlog rondom zijn liggende gronden onder de rook van luchthaven Schiphol. Hij claimt honderden miljoenen euro’s schade te lijden door het tegenwerken van de overheid. In zijn strijd tegen de rechtelijke macht kreeg het zelfs gedaan om de ‘liegende’ rechter Hans Westenberg vervolgd te krijgen. In dat kader heeft Poot ooit Micha Kat als journalist ingehuurd, en hoewel Poot in een van zijn boeken over de Schiphol affaire concludeert dat Kat het allemaal wel eens 'te mooi' maakt, is de samenwerking blijven bestaan.

Toegegeven: officieel is betreft het boek een uitgave van de zojuist opgerichte Stichting Expertgroep Klokkenluiders, maar geen van de betrokken klokkenluiders onder wie Cees Schaap en Paul van Buiteren, heeft zich ooit met de zaak JD beziggehouden, en Poot al helemaal niet. Quote suggereert dat Poot de aanval heeft geopend als onderdeel van zijn gevecht tegen justitie. Beetje slecht getimed nu er nog geen nieuwe minister van justitie is benoemd.

Klokkenluideronline klaagde natuurlijk weer dat het Demmink boek nergens in de MSM werd genoemd, maar een beetje journalist die kan googelen weet dat hij bij Kat vooral gaat om het eindeloos rondpompen van vooral heel veel rook. Dat wordt duidelijk uit het nieuwste Is-het-u-bekend-filmpje, waarmee de jongste bediende van Klokkenluideronline de straat werd opgestuurd. 'Verdacht van mensenhandel,' horen we hem over de SG zeggen. Ooit gingen er verhalen over Demmink en jonge (bijna)volwassenen, daar maakte Kat vervolgens 'jonge kinderen' van en nu zijn we al bij mensenhandel aanbeland.

Wel is er inmiddels een nieuwe aangifte van een zogenaamd Turks slachtoffertje, en niet toevallig weer ingediend door advocate Adèle van der Plas, die de Turkse misdadiger Baybasin uit de Nederlandse gevangenis probeert te krijgen. Dezelfde Baybasin die door toedoen van Demmink achter de tralies verdween. Dat hier allerlei belangen door elkaar lopen,willen complotters maar al te graag door de vingers zien. En wat te denken van 'een voormalig topambtenaar van Justitie' die de analyse van de Expertgroep Klokkenluiders anoniem onderschrijft? De rook rond Demmink wil maar niet optrekken.

maandag 7 juni 2010

Lijsten



Het wemelde dit weekend op de complotblogjes van de berichten over de Bilberberg conferentie, die zich dit jaar voltrok in de buurt van Barcelona. We zagen weer de bekende protestfilmpjes en talloze interviews met nors kijkende Bilderberg-deskundologen onder wie auteur Daniel Estulin, die voor de verandering maar weer eens de onheilsprofeet uithing bij het Europees Parlement. Same old, same old. Een mooi commentaar op de jaarlijkse Bilderberg gekte was te lezen bij de Daily Telegraph.

Interessanter was de zogenaamd uitgelekte lijst van genodigden, waarop we namen tegenkomen als Neelie Kroes, Hans Wijers van AkzoNobel, Shell topman Jeroen van der Veer en Jaap de Hoop Scheffer, 'secretaris generaal van de NAVO'. Bijzonder vreemd, want Jaap is allang niet meer bij de NAVO, zoals Van der Veer al meer dan een jaar Shell CEO af is. En al gauw blijkt dat het gewoon de lijst is van vorig jaar. Geen complotter die het natrekt. Niemand die eens gaat googelen. Geheel volgens de gangbare complotnormen papegaait iedereen elkaar weer na. Copy paste. Bijvoorbeeld hier en hier.

Met als gevolg dat zelfs de MSM, in dit geval Quote, de fout maakt om die lijst ook nog eens integraal over te nemen. Het blad dat kennelijk niet weet dat Van der Veer inmiddels vice-voorzitter is van ING. 'Onder de genodigden zijn de topmannen Jan Hommen (ING), Jeroen van der Veer (Shell) en Hans Wijers (AkzoNobel). Econoom Victor Halberstadt kreeg ook een uitnodiging, net als DNB-president Nout Wellink, voormalig secretaris-generaal van de Navo Jaap de Hoop Scheffer, toekomstig premier Neelie Kroes en Ernst Hirsch Ballin, die ondanks zijn demissionaire ministerschap blijkbaar toch zwaar genoeg wordt geacht door Bilderberg-baas Etienne Davignon.'  Zeg nou zelf, een journalistieke aanmoedigingsprijs waard!

zaterdag 5 juni 2010

Bewijs

Eindelijk, het bewijs voor chemtrails is geleverd. De Vlaamse chemtrailburgemeester kwam het zelf vertellen bij Grenswetenschap en dan is huiscomplotter Tim de Enchanter - die al eerder aan de lippen van de burgervader hing - niet te beroerd om dat als feit door te geven. En het lijkt op het eerste gezicht heel wat, er staan zomaar allerlei handtekeningen onder het document, maar wie de samenstellers zijn wordt niet duidelijk. Nou ja, de Belfort Group. Een club conspiracygekken. Op hun website kom je vanzelfsprekend de Bilderberg en David Icke tegen. De Belgische Argusoog, zeg maar.

Maar laten we het rapport er eens nader bekijken. Al onder 2.3 slaat de eerste onzin toe. De schrijvers suggereren dat tipwervels rond een vliegtuigvleugel de oorzaak van liftkracht is, terwijl die het gevolg zijn van de geïnduceerde weerstand en juist die weerstand noodzakelijk is voor de lift en vliegen toch vooral heeft te maken met het verschil tussen over- en onderdruk. En dan weet je al: geen piloot heeft dit rapport onder ogen gehad.

Verder leren we allerlei zaken die allang bekend zijn en gewoon uit bestaande rapporten zijn gelicht. Dat er rechtstreeks verband is tussen het verbruik aan jet fuel en de hoeveelheid gevormde contrails. Dat er een verband is met de temperatuur. En condensstrepen een licht effect hebben op het klimaat.

Tot pagina 37 is er niets nieuws onder de zon, dan laten de samenstellers alle wetenschappelijke bronnen los en begint het Grote Suggereren. Eerst door vast te stellen dat chemtrails enorm vaak worden genoemd op internet, alsof dat iets zegt over hun waarschijnlijkheid, en vast te stellen dat er ten aanzien van chemtrails nog steeds geen wetenschappelijke bronnen zijn. Inmiddels zijn we alweer op pagina 40 aangeland. Vervolgens duiken de samenstellers in het verleden om aan te geven dat er allerlei weerexperimenten hebben plaatsgevonden. Om natuurlijk weer te eindigen met H.A.A.R.P, onderzoek dat zich nou juist richt op de regionen boven de stratosfeer, waar hooguit - en dan ook nog alleen in de onderste regionen - de toppen van onweerswolken kunnen doordringen. We zijn inmiddels bij pagina 65 en het bewijs van chemtrails is nog altijd niet geleverd.

Barracuda moest denken aan 9/11 complotters die naar de Spaans-Amerikaanse oorlog van 1898 verwijzen om de waarschijnlijkheid van de september-aanslagen van 2001 aannemelijk te maken. De chemtrailers van Belfort verwijzen op hun beurt naar weerexperimenten uit heden en verleden. En even opvallend is dat de rationale achter het bestaan van chemtrails in het hele rapport ontbreekt. Daar hadden de samenstellers beter mee kunnen beginnen: als het zo is dat chemtrails bestaan, welk doel dienen ze dan en hoe waarschijnlijk is het dat je dat doel bereikt? En die vragen stellen chemtrailers nou nooit.

vrijdag 4 juni 2010

Zoek de fouten



Complotters zijn dol op verhalen over willoze slachtoffers die tot mentale slaven zouden zijn geprogrammeerd. In een vorig leven meldden we al eens iets over Cathy O'Brien. Die zou in sadosexfilms hebben gespeeld die in opdracht van oud president Gerald Ford zouden zijn gemaakt en misbruikt zijn door - hold your breath - Ronald Reagan, Bill Clinton, de Canadese premiers Pierre Trudeau en Brian Mulroney; de Mexicaanse president Miguel de la Madrid, dictator Baby Doc Duvalier, Manuel Noriega en Koning Fahd. George Bush senior zou haar 13-jarige dochter hebben verkracht en ze zou orale sex hebben gehad met Hillary Clinton.

Argusoog kwam een dezer dagen met het overigens al jaren bekende relaas van Jennifer Greene alias Arizona Wilder: 'Ze was een van de drie meest belangrijke vrouwelijke dirigenten van satanische rituelen geworden op deze planeet. Haar programmeur was Josef Mengele, de beruchte, engel van de dood in de naziconcentratiekampen en toen hij stierf in de late jaren 1980 begon haar programmering af te breken. In dit video-interview met David Icke, beschrijft ze menselijke slachtoffer rituelen bij Glamis Castle en Balmoral, waar de koningin, de koningin-moeder en andere leden van de Koninklijke Familie kinderen offerde in Satanische ceremonies. Jou((w) kijk op de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn wanneer je de openbaringen van Arizona Wilder en hun relevantie voor uw dagelijks leven horen.'

Inderdaad, want wat alweer meteen opvalt is dat je nergens de geboortedatum van Jennifer leest. Barracuda schat dat ze nog in de wieg lag toen haar zogenaamde mentor Josef Mengele overleed. Dat gebeurde niet in de jaren tachtig, maar al in 1979. Daarnaast is het vreemd dat een vrouw uit Californië Mengele gekend zou hebben, aangezien hij zijn laatste jaren in slechte gezondheid sleet in São Paulo onder een schuilnaam. Hij kreeg een hartaanval toen hij in Bertioga ging zwemmen en werd begraven in Embu das Artes. Nu kan het zijn dat Josef weer opstond en als wandelend skelet een enkeltje Zuid Californië boekte, maar erg waarschijnlijk is dat niet.

Nu is de vraag waarom die ongelooflijke domkoppen van Argusoog niet eens de moeite hebben genomen om dit soort feiten eens zelf na te trekken. Wellicht omdat ze het zelf zo graag willen geloven. Onder het stukje trouwens weer voornamelijk reacties van mensen die net als Jennifer aan de geestelijke zorg zijn ontsnapt.

donderdag 3 juni 2010

Rituelen

De dodelijke aanval van het Israëlische leger op een internationaal hulpkonvooi voor de Gazastrook leidde deze week weer tot de gebruikelijke voorspelbare rituelen in cyberspace en daarbuiten. Demo in Den Haag met vlaggen en Gretta Duisenberg op de barricades. Progressieve politieke partijen die meteen schande spreken van het optreden van Israël. En tweespalt bij het blogvolk: het anti-Israël kamp schreeuwt nog harder dat Israël fout is, het pro-Israël kamp bagatelliseert de affaire.

Bij Zapruder was Israël natuurlijk al een schurkenstaat, en nu ook al een piratennest. 'Ach ja, als het werkt om op het land ongewapende burgers levend te verzengen met fosforbommen of te verpulveren met tankgranaten, dan is het legen van een automatic assault rifle op een zooitje ongewassen hippies met stokken nog redelijk fair. Voor Israëlische begrippen dan.'

De blokkade van de Gazastrook is een discussie op zich, net als de tankgranaten dat zijn, maar ongewassen hippies? Voor de nuance moet je kennelijk bij Xandernieuws wezen. Daar zie je hoe de pro-Palestijnse Vrijheidsvloot de soldaten hardhandig te lijf ging met stokken en stoelen. Het Vrije Volk heeft ook beelden vanuit een ander perspectief. De achtergronden van een aantal betrokkenen geeft al helemaal te denken: 'Wat er ook aan de hand is met en rond Israël, het land en het Joodse volk zullen zeker vanaf vandaag van werkelijk álle ellende beschuldigd worden, zelfs als ze zelf het slachtoffer zijn..'

Merkwaardig genoeg bericht Zapruder dan vervolgens weer over 'zio-prop agenten en MSM-lakeien door de hele wereld koortsachtig verhaaltjes tikken over hoe de Israeli Defense Force (IDF) uiteindelijk wapens heeft gevonden in het vrachtruim of hoe de activisten in wezen vermomde Al Qaeda-terroristen zijn die bij hun broeders van Hamas op de thee gaan.'

Voor neutrale berichtgeving over Israël en Palestina moet je misschien wel bij geen enkele media zijn. Een stelling innemen zonder een rode waas voor de ogen, zonder vooringenomen posities, zonder achterhoedegevechten en zonder gefundeerd feitenonderzoek lijkt maar niet mogelijk.

woensdag 2 juni 2010

Stalkverbod

Wat doe je als ICT ondernemer in ruste? Beetje golfen? In je dikke auto rondtuffen? Niet Wim Dankbaar uit het Noord-Hollandse Overveen. Die dacht dat hij over Sherlock Holmes-achtige gaven beschikte. Beetje een crimi-Jomanda. Niet gehinderd door enige kennis van zaken, bemoeide Wim zich de afgelopen jaren met de moord op JFK, de Deventer Moordzaak, de kwestie Feik Mustafa en nimmer aflatende anti-Demmink campagne van Micha Kat. Wim was vorig jaar een van de drijvende krachten achter twee beschamende Demmink-demo's.

En Wim is doorgaans buitengewoon overtuigd van zijn eigen gelijk. Iedereen die het niet met hem eens is, deugt niet, is corrupt of in elk geval van kwade wil. Wat moet die Wim vroeger een temperamentvolle ondernemer zijn geweest, en wat moeten zijn werknemers daaronder hebben geleden, maar over dat roemruchte ICT verleden hoor je hem nooit. Dat wil zeggen: een aantal jaren geleden wist Dankbaar in elk geval hoe hij de mailbox van Peter R. de Vries moest lichten en daarvan had hij naderhand spijt. Maar nu heeft die drammerigheid dan toch eindelijk (godzijdank) geresulteerd in een heus stalkverbod. Dankbaar mag rechercheurs die betrokken waren bij het schrijfonderzoek rond de Deventer moordzaak niet meer lastigvallen.

Hij bestookte de rechercheurs op het werk als privé regelmatig met e-mails en telefoontjes. Ook zocht hij ze (onaangekondigd) thuis op. Bovendien repte de ondernemer op zijn website onder meer over NSB-praktijken. Die beschuldigingen moeten nu van zijn site. Anders volgt een boete van 5000 euro per dag.

Zijn medestanders roepen natuurlijk weer dat Wim wordt gemuilkorfd, terwijl dat niet uit het vonnis blijkt. Dankbaar moet alleen stoppen met beschuldigen, stalken en beledigen. Wie stuurt Wim eens met een luxe zeilcruise naar Madeira?

dinsdag 1 juni 2010

Ratelboek

GeenStijl negeerde het bericht, maar niet de wakkere zwevers van Niburu: 'Ratelband crasht radiografisch vliegtuigje op Binnenhof'. Zich niks aantrekkend van het auteursrecht, haalde Niburu maar eens integraal De Telegraaf aan. 'Emile Ratelband heeft voor ophef gezorgd op het Binnenhof in Den Haag door een radiografisch vliegtuigje tegen een van de torens van de Ridderzaal te laten vliegen. Hij heeft zichzelf aangegeven en is gearresteerd door de politie.' De goeroe wilde met de actie zijn nieuwe boek ‘Nederland is in de war’ promoten, en inmiddels is er ook een website.

Gaat het boek nog ergens over? Blijkbaar, maar erg helder wordt het niet: 'Voordat de bewindslieden van Balkenende IV aan het werk gingen, besloten ze eerst 90 dagen het land in te gaan om te horen wat er bij de burger leeft. Waanzin! Waarom zit je in de politiek als je niet weet wat er in de samenleving speelt? Wie dit boek gelezen heeft, weet wat er mis is. Dus heren en dames politici: léés dit boek en ga aan de slag! We waren ongerust. Over de politieke situatie in ons land. Over de verwarring en de ondoorzichtigheid. Over de tanende invloed van de kiezers. Over de ontoereikendheid van de verouderde politieke spelregels.’ Dit zei Hans van Mierlo in februari 1967. Maar wat is er sindsdien veranderd? Wat is er bereikt? Niets. De woorden van de D66-oprichter zijn zelfs actueler dan ooit'.

Kennelijk lopen de 10.000 gesigneerde exemplaren slecht, want het boek werd drie weken geleden al gelanceerd, en Emile was zelfs nog bij Harry Mens aangeschoven, maar blijkbaar zijn de roofvogels van De Slegte al in de lucht gesignaleerd. Een boek is het lekkerst als hij nog vers is.

En ineens herinnerden we ons dit bericht uit alweer 2003: 'Emile Ratelband emigreert naar Australië als hij de komende verkiezingen geen zetels haalt. Hij is het Nederlandse klimaat inmiddels zo zat dat hij geen plek meer voor zichzelf ziet in Nederland.' Maar helaas, Emile is gebleven. Daarna kondigde hij onder meer zijn eigen tv kanaal Glossip TV aan, werd zijn half miljoen euro kostende Bugatti EB 110 is in de prak gereden, werd hij vader, de irritantste Nederlander van 2007, liep zijn vrouw bij hem weg, werd dochter Minou pissig op haar vader, kwam zijn vrouw weer bij hem terug en raakte hij verzeild in een homorel. Genoeg stof voor een boeiend Ratelboek genaamd 'Emile is in de war', zou je zo zeggen. Maar de uitgever zag kennelijk toch meer in Emile de analyticus.