zaterdag 31 juli 2010

Bovendien

Nexus heeft woord gehouden. Amper een maand na zijn gedwongen vertrek bij Argusoog heeft hij een nieuwe site opgetuigd genaamd Bovendien. Eigenlijk een regelrechte kopie van Argusoog, met dit verschil dat Nexus het hier helemaal voor het zeggen heeft. Onder de gastschrijvers herkennen weer de gebruikelijke New Age-zwevers onder wie 'kennistechnoloog' Johan Oldenkamp, maar het is vooral Nexus wat de klok slaat. En het valt kennelijk niet mee, in je eentje zo'n grote site vullen. 'Er is een sterke verband tussen de BP olieramp en de veranderingen in de Golfstroom,' meldt Nexus ons, maar waaruit dat verband precies bestaat, dat komen we weer niet te weten, want 'ik ben er nog niet diep genoeg ingedoken'.

Voor het overige is Nexus gelukkig nog altijd zo gek als een haspel. Over chemtrails: 'Waarom mensen niet willen geloven dat de fin.elite dit soort praktijken uitvoert (...) zonder zich te bekommeren over de gezondheid van de burgers blijf ik vreemd vinden ook gezien de informatie die vele vele websites en onderzoekbureaus inmiddels bloot hebben weten te leggen (...) maar vooral ook omdat de meeste mensen zelf toch ook zien dat er zaken gebeuren zonder onze toestemming waarbij wel kinderen van ons om het leven komen zoals oorlogen in het Midden Oosten. Besloten vergaderingen door de top van de wereld zoals de Bilderbergervergaderingen waar onze koningin deel aan neemt en heel veel mensen uit de top van het bedrijfsleven, het militaire apparaat, de medische wereld, etc.etc.' 

Over de fin.elite (Nexus heeft kennelijk zoveel haast dat hij dit woord niet eens voluit kan schrijven): 'Als je het dan al niet wilt aannemen van de verslaggevers op het internet, in deze documentaire komen vele grote namen voorbij die het niet onder stoelen of banken steken dat er een fin.elite is die alles naar hun hand zet ten koste van de gewone man. Zelfs oorlogen met miljoenen slachtoffers worden er gevoerd enkel voor de winsten van deze groep psychopaten. Met de kennis van deze docureeks en de getuigenissen van vele grote namen waaronder een ex premier, minister van buitenlandse zaken, krantenmagnaat etc. zouden wij massaal een blok kunnen vormen en verlangen dat deze mensen aftreden opdat de samenleving vorm gegeven kan worden zoals de mensen het willen, en niet zoals de fin.elite dit wil.'

Maar wat Nexus als repeterende complotbreuk nou eigenlijk wil toevoegen aan de alternatieve media, anders dan verwijzen 'naar een werkelijkheid achter de sluier', wordt niet duidelijk. Dit is niks anders dan Argusoog met een nieuw behangetje. Oftewel: drie keer hetzelfde.

vrijdag 30 juli 2010

Perpetuum mobile

In de blogosfeer lezen we dat er eindelijk 'beweging' zou zitten in de 'langslepende kwestie' rondom Joris Demmink, de secretaris-generaal van het ministerie van Justitie. Die Demmink is al jaren het speeltje van complotters die denken dat ongeveer iedere hooggeplaatste ambtenaar een pedo is. Hun verbeten jacht op roddels en achterklap heeft tot op heden nog geen enkele duidelijkheid in de zaak gebracht. Ieder volgend stukje over de beste man is een herhaling van zetten, waarin men elkaar als een perpetuum mobile maar eindeloos blijft napraten.

In deze zaak duikt ook telkens weer de naam op van Adèle van der Plas, de advocate van 'de vermeende slachtoffers van kindermisbruik'. Alleen heeft Van der Plas heeft maar een belang, vrijspraak van een Turkse drugshandelaar die meent dat hij het slachtoffer is geworden van een duivels complot van Demmink en de zijnen.

Sinds twee jaar ligt er een aangifte wegens kindermisbruik en verkrachting van de Turkse Mustafa Y bij het OM. Met dank weer aan die Van der Plas. Hoofdofficier van Justitie Gerrit van der Burg schrijft dat de Turkse aangevers welkom zijn om in Nederland hun grieven neer te leggen tegen de secretaris-generaal. Dat is dus wat de Demmink jagers bedoelen met 'schot in de zaak'. Kan echter altijd nog zomaar zijn dat Demmink hier zelf mee heeft ingestemd om te kijken wat voor grieven er precies op tafel komen te liggen.

donderdag 29 juli 2010

Throw money!



Wat zijn complottertjes toch drukke baasjes. De hele dag zitten ze plannetjes te bedenken die ze natuurlijk zo vroeg mogelijk met hun lezertjes willen delen. Een compleet nieuwe site, video, radio, hangsessies en wat al niet meer. Meestal worden de voornemens ingeleid met het 'goede nieuws' dat er erg veel aanloop is op de site. Alleen eindigt het altijd met slecht nieuws. Er is even geen geld en dus 'hebben wij jullie hulp nodig'.

Zou de retooling van WAC Holland echt iets gaan opleveren? Barracuda heeft er een hard hoofd in. Tot dusverre kwam WAC niet verder dan knippen en plakken van You Tube-video's en verhaaltjes waarin iedere diepgang ontbreekt.

Anarchiel is begonnen met de verkoop van schaamteloze merchandise (mousepad, mugs en t shirts), maar dat levert kennelijk te weinig op voor het ultieme masterplan, een documentaire over het onderwerp anarchie. Dat kan alleen maar als er betere hardware komt en of de lezertjes even willen dokken, want een beetje anarchist zoals Anarchiel gaat natuurlijk niet werken. Uit de reacties blijkt dat de animo niet bijster hoog is omdat ongeveer elke lezer van zijn blog zelf minstens even armlastig is.

Ook Micha Kat doet weer een oproep tot financiering van zijn site na zijn lezers te hebben gewezen op een reeks van mogelijke complotten, zoals de de plotselinge dood van Quest-hoofdredactrice Karlijn Overbeek ten gevolge van een natuurlijke ‘bacteriële infectie’ (moord na pogingen om de 'griepfraude' bloot te leggen?), Wikileaks ('Dat initiatiefnemer Julian Assange een puppet is, lijkt  te worden gesuggereerd door zijn houding inzake het 9-11 dossier') en Johan Friso als homo die het mafia-meisje Mabel trouwde als cover up. Meer van dit soort onzin? Throw money! Van het geld van jullie sukkels klimt 'uw webmaster' namelijk maar al te graag nog een keer nonstop naar de top van de heilige berg Fuji.

woensdag 28 juli 2010

Rampspoed

Xandernieuws kennen we al geruime tijd als de doemprofeet die balanceert op het schrikdraad van de publieke opinie. Zeker onder het gelovige volk dat zijn blogje leest en elkaar steevast om de oren slaat met Bijbelteksten, gaat het erin als griesmeelpap. Natuurlijk komen geen van de boze voorspellingen van Xander ooit uit. En dat komt weer omdat Xander hoofdzakelijk gekken citeert. Zoals Webster Tarpley.

Tarpley was ooit boodschappenjongen van extreem-rechtse multimiljonair Lyndon H.LaRouche, die beweerde dat de Engelse koningin aan het hoofd stond van de eh...international drugshandel. De gekte is na twintig jaar blijkbaar nog niet geweken, want in 2008 beweerde Webster in zijn boek Obama - The Postmodern Coup: Making of a Manchurian Candidate nog dat presidentskandidaat Barack Obama als een puppet wordt gestuurd door neocon Zbigniew Brzezinski (de vroegere adviseur van oud-president Carter).

En nu weer zegt Webster dat de VS Iran gaan aanvallen. Dat roepen complotters trouwens al jaren en nog altijd is er helemaal niks van terechtgekomen. En ja hoor, daar komt Webster voor de zoveelste maal met die Brzezinkski aanzetten. Die overigens jarenlang tégen een militaire aanval op Iran pleitte. Nu de gewenste 'groene revolutie' in Iran is uitgebleven en het regime van Mahmoud Ahmadinejad erin geslaagd is zijn binnenlandse tegenstanders met 'keiharde en gruwelijke middelen vrijwel monddood' te maken, is de militaire optie echter 'waarschijnlijker dan ooit'.

Tot zover zit er nog enige logica in het verhaal, maar dan kennen jullie Webster nog niet. Wat deze keer de doorslag lijkt te geven om een grote oorlog te beginnen is volgens Webby de financiële crisis. Om de gevaarlijk diep wegzinkende dollar te redden zette de Anglo-Amerikaanse financiële elite, aangevoerd door de 'haaien' -de Hegde Funds- de aanval in op Europa met speculatieve aanvallen op de staatsobligaties van Griekenland, Spanje en Portugal. 'Wall Street en London (...) hebben daarom een nieuwe oplossing nodig, een methode die in de jaren '30 van de vorige eeuw prima werkte om zowel Duitsland als de VS uit een diepe economische depressie te trekken: een grote oorlog. Net zoals in 1990/1991 zal oorlog in de Perzische Golf -deze keer tegen Iran- de oliepijs enorm opdrijven. Omdat olie nog steeds in dollars geprijsd wordt zal dit meehelpen om de Amerikaanse munt in ieder geval voorlopig te redden.' Ja, Webster herschrijft de geschiedenis waar je bij staat.

Gelukkig heeft Xander nog een bron om zich achter te kunnen verschuilen: De oud directeur van de CIA, Michael Hayden, verklaarde een dezer dagen dat onder George Bush een aanval op Iran nauwelijks een optie was, maar onder Obama inmiddels 'vrijwel onvermijdelijk' lijkt te zijn geworden. En dat is precies wat Xander wil horen. Voeg daar nog een tegenval op Israël aan toe en de kernoorlog is een feit. Wat geniet Xander weer.

dinsdag 27 juli 2010

Mediaoorlog

Barracuda kent Nina Brink aka Storms niet persoonlijk, evenmin heeft hij haar ongeautoriseerde biografie gelezen. Een biografie over een zakenvrouw die al jaren niks meer presteert kan Barra maar matig boeien. Mevrouw Brink heeft onlangs beslag laten leggen op de banktegoeden van de schrijver van het boek. En dat was het begin van een reeks van publiciteitsblunders. Van beide kanten overigens.

Het gevolg van die beslaglegging, na een voor Brink ongunstig vonnis in een mediastille periode, is dat je ongeveer heel journalistiek Nederland over je heen krijgt. Van Max Pam tot de Metro. En die roepen natuurlijk allemaal om toch vooral dat boek over Nina te kopen. Schrijver Eric Smit wist het beslag publicitair nog verder uit te buiten door op huilerige toon te beweren dat hij net op vakantie met de kindertjes wilde gaan. Daar gelooft Barracuda helemaal niks van.

In deze mediaoorlog schuift Nina eerst haar man Pieter Storms als woordvoerder naar voren. Dat was ooit een geharde breekijzerjournalist die het opnam voor 'de kleine man die vermorzeld werd door het grote geld', doch tegenwoordig alleen nog maar op de golfbaan staat en allerlei dingen roept die hij als journalist nooit geroepen zou hebben, zoals het voornemen om een oud-collega 'tot onder zijn knieën af te zagen'.

En omdat Storms kennelijk nu ook wel inziet dat die hele affaire hem geen goed zal doen, wordt spindokter Kay van de Linde ingehuurd. Die leest zich door tijdgebrek maar half in, zodat Brink (zich realiserend dat ze aan de verliezende hand is) uiteindelijk een deel van de beslagen op de bezittingen van de journalist weer opheft. Dat meldt Smit echter pas twee dagen later, maar inmiddels stroomt het geld al binnen bij diens Stichting Muckracker, die toch vooral lijkt opgericht op Smit zelf financieel te ondersteunen.

En niet alleen daar lijkt alles om Brink te draaien. Het bestuur van het Stimuleringsfonds voor de Pers heeft nog niet zo lang geleden 180.000 euro beschikbaar gesteld aan FTM Media BV van Smit en een paar collega's voor het internetplatform Follow the Money. Daar zou op 'onderzoeksjournalistieke wijze en vanuit een financieel perspectief aandacht worden geschonken aan onderwerpen als: nieuw kapitalisme, duurzame ontwikkelingen en het internationale zakenleven', maar in de praktijk blijkt het vooral een aaneenschakeling van nieuws over het boek van Smit. Van de onderzoeksjournalistiek nog weinig gezien.

zaterdag 24 juli 2010

Shapeshifter

Domrechts was de laatste tijd in een peilloze winterdepressie weggezakt totdat deze week duidelijk werd dat Paars Plus het toch niet zou gaan redden. En ja hoor, meteen stond het beste jongetje van de klas weer vooraan. Rug recht, armpjes netjes over elkaar, klaar voor het overleg met VVD en CDA. In ieder geval mag hij van de nieuwe hoofdmeester weer aanschuiven.

En toch, de juichstemming onder de achterban is ver te zoeken. Men vertrouwt het niet, dat verplichte weekje babbelen, gewoon onderling, zonder de informateur erbij. Het zuinige commentaar van Verhagen gisteren sprak ook weer boekdelen, die gesprekken rechts om de tafel zouden wel eens als doel kunnen hebben om Wilders voor eens en altijd het zwijgen op te leggen. Waarna het CDA/VVD minderheidskabinet eindelijk kan regeren, met gedoogsteun van deze of gene.

Het feit dat de christendemocraten het heft in handen hebben zint domrechts al helemaal niet. Het literaire wonder Tim Engelbart werd er bij Het Nieuwe Journaal weer helemaal lyrisch van: '(Fractievoorzitter) Verhagen is één van de gevaarlijkste heksen van het CDA; hij is een shapeshifter die meer dan de helft van zijn dagen slijt in de gedaante van een rat.'  Ter verduidelijking: het stukje gaat eerst over 'de meest stinkende cocktails die een mens zich maar kan bedenken.' Niet opgediend door Verhagen, maar door oppergifmenger (interim partijvoorzitter) Henk Bleker die vindt dat er veel water bij de wijn moet wil het CDA ooit met de PVV regeren.

Nog een leuke voor domrechts: de Duitse christendemocratische partij (CDU) heeft grote moeite met een uitnodiging voor Wilders. De CDU-fractieleider in het parlement van Berlijn wil dat fractiegenoot René Stadtkewitz zijn uitnodiging aan Wilders intrekt. Anders wordt de afgevaardigde uit de fractie gezet. Een ding is duidelijk: als Kuifje al mee mag doen, wordt hij geen Minister van Buitenlandse Zaken.

Door de bal nu weer zo duidelijk te leggen bij het CDA, dat zich geheel, en in een vroeg stadium voor de principiële vraag gesteld ziet ‘Willen wij met die PVV’, is de kans op een resolute en pijnlijke afwijzing door het CDA volgens Joost Niemöller het grootst. 'Dit is iets wat Lubbers, met zijn goede banden met het CDA allang heeft ingeschat. Het gevolg: Een rechts kabinet lijkt verder dan ooit, en langzaam drijven we in de richting van een als steeds meer onoverkomelijk gevoeld middenkabinet: VVD/CDA/PvdA'.'

Barracuda voegt daar zijn voorspelling aan toe: Ruud Lubbers zal uiteindelijk Balkenende weer naar voren schuiven als premier. Als er iemand nog steeds wil regeren is hij het wel. Er iemand moet toch op het land passen.

donderdag 22 juli 2010

Kaapse buffel

Muiterij op de Bounty. Herstel: Pro Republica, het blogje dat zich dagelijks opwindt over de monarchie. Ton Biesemaat diende deze week zijn ontslag in nadat hij was bespot door zijn eigen blog. En ineens zag Ton kennelijk in dat al dat geschop tegen het koningshuis ietwat eh...nutteloos was geweest. Ach, hij schreef in die jaren eens wat op na geploeter in archieven, het bewerken van getuigen, de naïeve Kuifje reisde half Europa door op zoek naar onthullingen. Hij wreef als Don Quichotte in z'n handen als -ie dacht een scoop te hebben over kunstsmokkel waarbij Bernhard zur Lippe betrokken was. Zwaar in het rood staand kon hij de primeur publiceren, maar die geen hond interesseerde.

Met een republikeinse pantserplaat voor z'n domme hoofd sloeg hij 'als een Kaapse buffel op hol'. Een heul boek over zur Lippe mot er komme. Jaren gingen voorbij en met schalmeigeschal slingerde -ie 't boek de wereld in. Zelfs de landing van 't boek maakte geen lawaai. 'De wereld is onverschillig en vooral onrechtvaardig', dacht de ijdele journalist. Hij troostte zich heel gemeen met de gedachte dat in Zuid-Soedan kinderen sterven, waar de wereld immers ook geen boodschap aan heeft.'

Hij trof gelukkig enkele lotgenoten bij Pro Republica, alleen reageerden die ronduit sceptisch toen Ton onlangs wat te luid roeptoeterde voor Noordeinde en tegen beter weten papiertjes uitdeelde aan het consumerende Haagse publiek. 'Micha Biesemaat' heette -ie opeens. Een geuzennaam. Was Micha Kat niet de Überclown van het internet en collega opschepper onderzoeksjournalist?'

Redactielid Bob probeert Ton nog binnen de gelederen te houden, maar met de Micha Biesematen in de deze wereld loopt het altijd net zo af als met al die andere querulanten die het stadium van objectiviteit allang gepasseerd zijn. Ze worden nergens begrepen, voelen zich overal onbillijk behandeld en menen voortdurend dat ze in hun eigenwaarde zijn aangetast.

woensdag 21 juli 2010

Kersenplukken

Mensen koesteren vooringenomen ideeën. Ze sluiten zich af voor informatie die niet bij die denkbeelden past. Dat is een normaal menselijk verschijnsel. Als een journalist dat doet, dan klopt er iets niet, vinden twee PR deskundigen.

De andere kant van de medaille is natuurlijk dat als het artikeltje niet het promostukje is geworden dat de klant was beloofd, al gauw het verwijt klinkt dat de journalist 'niet objectief' is.

En dus verschenen nogal wat zure opmerkingen van het journaille onder het stukje van Martin Kersbergen en Peter van den Besselaar bij Villamedia - in de trant van 'Wat hebben we hier? Een duo dat er een paar keer niet in slaagt om de corporate boodschap te pluggen en dat ophangt aan een groot thema: “waarheidsvinding van journalisten - maar de heren slaan de spijker op de kop. Barracuda mag dan graag afgeven op kersenplukkende complotters; journalisten kunnen er van tijd tot tijd ook wat van: 'Journalisten hebben een dubbele moraal. En een haat/liefde verhouding met feiten. Liefde als de feiten hen uitkomen. Maar als de feiten niet passen bij hun voorkennis of vooringenomen ideeën laten ze de feiten graag links liggen. '

De twee voorbeelden die beide heren aanhalen spreken boekdelen: 'Opa heeft jong een uitvaartverzekering gesloten en gaat dood op zijn tachtigste. Aan de borreltafel en op feestjes wordt dan wel gezegd: die uitvaart heeft opa driedubbel betaald. Berekeningen van een coöperatieve verzekeraar tonen aan dat de verzekerde tijdens zijn leven nog niet de helft van de waarde van een uitvaart heeft betaald met premies. Journalisten sluiten de ogen voor die berekeningen'

En: 'Een journalist geeft aan te willen praten over trends in het vak. De directeur staat hem te woord. De journalist spreekt ook andere organisaties in de branche. Hij stuurt géén artikel om feitelijke onjuistheden te checken, alleen uitspraken van de directeur. Eigenlijk is dat al een signaal dat er iets aan de hand kan zijn. Vervolgens verschijnt een artikel waarin nauwelijks trends zijn genoemd, maar álle organisaties uit de branche te kijk wordt gezet, omdat zij geld uit de zakken van de klanten zouden kloppen.'

dinsdag 20 juli 2010

The Aart of the Fart

Het is nog lang niet tot iedereen doorgedrongen, maar het internet staat bijna volledig onder joodse controle. Schrijft natuurlijk weer Aart van Wijngaarden, die elke ochtend in een Thais moeras ontwaakt met als voornemen om de Joodse medemens te schofferen. Sinds Van Wijngaarden naar eigen zeggen is 'bestolen' door de tweede bank van Israël (Barracuda denkt eerder het omgekeerde) vermoedt hij achter iedere gebeurtenis een Joods complot en is zo ongeveer iedereen een Jood. Waarschijnlijk geldt dat zelfs voor zijn Thaise buurman.

En nu is dus ook internet 'bijna volledig onder joodse controle'. Immers, de oprichters van Google zijn Larry Page en Sergey Brin. De moeder van  Page, Gloria Page, is joods. Sergey Brin werd geboren in Moskou uit Joodse ouders, Michael en Eugenia, die om religieuze redenen naar Amerika vluchtten. Daarna werden er nog wat Joodse werknemers binnengeloodst, 'zodat alles keurig binnen de eigen volksstam bleef'. Grappig dat Van Wijngaarden de belangrijkste man van Google Eric Schmidt is vergeten, die niet van Joodse afkomst is.

En zo zijn er meer voorbeelden, hoewel die al helemaal vergezocht zijn: Facebook heeft bijvoorbeeld een Joodse oprichter en Joodse financier, Wikipedia is weliswaar van Jimmy Wales (geen Jood), maar werd hij geadviseerd (!) door een Joodse programmeur. De huidige directeur van Yahoo is geen Jood, maar zijn voorganger wel, dus dat zegt weer genoeg. Blijkbaar doet het er hier weer niet toe dat de beide oprichters geen Joodse achtergrond hebben. eBay werd opgericht door de niet-jood Pierre Omidyar, die toen hij in de problemen kwam hulp zocht bij Jeff Skoll, die een 'joods Frans-Canadese achtergrond' heeft. Dus.

Heeft Aart dat allemaal zelf uitgezocht? Welnee, daar is Aart veel te lui voor, gewoon weer gejat van een of andere vage site. En daar voegt hij dan nog dit toe: 'Daarnaast heeft Israël al enige tijd geleden een aanzienlijk bedrag uitgetrokken om zich meer en meer op internet te bewegen, voornamelijk met als doel de opinie over Israël voor hen positief te beïnvloeden.' Hoe dat precies gaat, dat 'meer en meer op internet bewegen', dat willen we hier bij Barracuda graag weten. Via eBay soms? Joodse veilingen? Google? Joodse zoekresultaten? Voor Google's Sergey Brin is er trouwens niets nieuws onder de zon. Al in 2007 zei hij: 'People harp on all media companies being run by Jewish executives, with the implication of a conspiracy.'

maandag 19 juli 2010

Vette logica

Volgens Zapruder leven we in een eetcultuur. Geen idee wat dat is, een eetcultuur, maar dat legt Zapruder ons gelukkig even haarfijn uit. 'Bedrijven en overheden hebben er helemaal geen baat bij dat mensen minder rommel eten: de overconsumptie leidt tot meer omzet, meer belastingopbrengsten en uiteindelijk weer tot meer omzet voor de medische industrie en zorg. Aan ongezonde mensen valt nu eenmaal veel meer te verdienen dan aan gezonde.'

De logica is namelijk dit, en let nu goed even op: Er is een complete (...) industrie ontstaan rondom vetzucht en de aanverwante domheid (...), die gericht is op het verlichten van de klachten. Of eigenlijk meer het tijdelijk wegnemen van het aangeleerde schuldgevoel. Die aanverwante (...) domheid is namelijk hard nodig om alle onzin te geloven die je wordt voorgeschoteld. 'Enter de tsunami van TellSell producten die allerlei toverapparaten aanbieden waarmee je met 3 minuten per dag eruit kunt zien als een Olympische atleet. En als dat nog niet genoeg is dan zijn daar de kwakzalvers die je vet wegzuigen of een bandje om je maag doen zodat je dat quarterpounder menu domweg niet naar binnen krijgt. Of je neemt een spuitje, zodat je denkt al vol te zitten'.

Kortom: als we het gebruikelijke closed circuit-denken van onze bovenintelligente Zappies consequent doortrekken zou het zo moet zijn dat pakweg Unilever een geheim pakt vormt met TellSell of een of andere farmaceut. 'Al deze onzin is erop gericht om mensen dik en dom te houden. Dit levert geld op en houdt een groot deel van de bevolking mak en verzadigd. Verzadigde mensen zijn namelijk niet lastig zolang er maar voedsel in overvloed is'. En zo is cirkeltje weer rond. Je verkoopt voedsel om er dik aan te verdienen en ons zo mak als schapen te houden. 'Bedrijven en overheden hebben er helemaal geen baat bij dat mensen minder rommel eten: de overconsumptie leidt tot meer omzet, meer belastingopbrengsten en uiteindelijk weer tot meer omzet voor de medische industrie en zorg.'

De vaste lezer van dit blog weet intussen: Zappies kunnen niet nadenken en zoeken nooit wat op. Dat hebben wij even voor ze gedaan. Vraatzucht kost ons land minstens 3,7 miljard per jaar. Overgewicht is goed voor 10 procent van de totale ziektelast in Nederland en buitengewoon slecht voor de economie. De suggestie dat de overheid dit willens en wetens is stand probeert probeert houden is bespottelijk.

Het mooiste is de logica rond de belastingopbrengsten: In 2008 kostte de totale gezondheidszorg in ons land namelijk 69 miljard euro. De btw inkomsten op alle producten en diensten was dat jaar bijna 43 miljard euro. Denk maar niet dat de verhoudingen bij de bestrijding van obesitas anders liggen. De overheid verliest dus dik op de zorg. De omzet van de Nederlandse ziekenhuizen in 2008 (16,8 miljard euro) dekt de kosten ook al niet. Met een beetje googelen hadden de Zappies hun eigen vette logica kunnen lekschieten.

vrijdag 16 juli 2010

Samenzweringsrealist

Het is volop komkommertijd en dus had het Belgische blad Knack, zo'n tijdschrift waarvan Barracuda op een of andere manier altijd een heel warm Sparwinkel-gevoel krijgt, een ludiek stukje gewijd aan Peter Vereecke en zijn Belfortgroup. Daarin mocht de voormalige burgervader natuurlijk weer volop loos gaan over de illuminati, chemtrails, het jaar 2012 en andere onderwerpen die Vereecke dagelijks van vage websites haalt. Niet dat Vereecke complotdenker genoemd wil worden. ‘Ik weiger gestigmatiseerd te worden als iemand die ze ziet vliegen, als iemand die om het even wat gelooft. Ik ben een samenzweringsrealist.'

Dat vonden ze bij Knack kennelijk toch een tikkeltje te ver gaan, dus verwees het blad nog maar eens naar de Belgische Barracuda (voortaan vast in onze blogroll), waar de Belforters bijna wekelijks in de pan worden gehakt, overigens met keurige FAQs en uitgebreide literatuurlijsten. En de eerste die bij Knack reageerde was natuurlijk weer Argusoger Arend Zeevat, de zich nu ook al 'complotrealist' noemende Nederlandse evenknie van Vereecke: 'Hoe verwarrender, onzekerder en waanzinniger de wereld wordt, hoe sterker mensen neigen zich vast te klampen aan oude zekerheden'. Oftewel: de bekende dooddoener van 'buiten de box'-denkers die hun schuinsmarcherende medemens telkens willen voorhouden dat zij als 'onmachtigen' dom, slaafs en op alle mogelijke manieren afhankelijk worden gehouden.

Complotrealisten houden er namelijk niet van dat zij worden tegengesproken. De criticus moet meteen de mond gesnoerd, dus verscheen bij Argusloog een zogenaamde 'tegenreactie', vol linkjes naar de meest idiote websites met namen als Vactruth, waar weer precies staat wat de gemiddelde Argusoger zo graag wil lezen. De waarheid googel je namelijk in een middagje bij elkaar.

donderdag 15 juli 2010

Money (That's What I Want)

Opgeruimd staat netjes. Voor het eerst is een topbankier in Duitsland door een rechtbank veroordeeld in verband met de financiële crisis. Het gerechtshof in Düsseldorf legde Stefan Ortseifen, de voormalige directeur van de kredietbank IKB, woensdag tien maanden voorwaardelijke celstraf en een geldboete van 100 duizend euro op. Ortseifen probeerde namelijk kort voordat de Düsseldorfse IKB-bank eind juli 2007 ineenklapte, de beurskoersen van zijn bank te manipuleren.

Nu is Admar van der Heijden geen bankier, maar zo'n Gooise rakker die met zijn P91 Holding 60 miljoen euro wil ophalen. Vorig jaar nog schoof hij aan bij Harry Mens om zijn VDHT Europe Inventory Solutions te promoten. Inmiddels is Admar alweer toe aan een nieuwe uitdaging, zij het dat dat niet zo vlot gaat. Een beetje belegger kan tegenwoordig ook googelen en komt dan een lelijk stukje tegen van Quote over een vorige mislukking. Dat artikeltje moet nu weg, want anders 'gaat de zaak met een rigide instructie tot uitprocederen met de meest dramatische rechtsmogelijkheid naar de advocaat'. Destijds nam Admar niet de moeite om stappen tegen Quote te ondernemen, maar nu de zaken niet gaan zoals Admar wil, dient het blad alsnog te gehoorzamen.

Nu is de vraag: waarom onderneemt Admar geen stappen tegen het Eindhovens Dagblad? Dat meldde ongeveer een jaar geleden dat Van der Heijden bij het Sonse textielbedrijf VDHT was geschorst wegens wanbeleid. De zaak werden aangespannen door enkele ontevreden investeerders in het bedrijf dat uiteindelijk ook is omgevallen. Het ED: 'Enkele tientallen participanten pompten de afgelopen maanden in totaal vier miljoen euro in het bedrijf dat textiel produceerde en daarnaast ook textielmachines verkocht. Wat er met al dat geld is gebeurd, is niet duidelijk. De deelnemers in het bedrijven werden hoge rendementen voorgehouden door Van der Heijden, die adverteerde in verschillende magazines en in tv-programma's.'

Barracuda onthoudt zich van verder commentaar wegens gevaar van 'rigide instructie tot uitprocederen', maar wil dit nog wel kwijt: herinnert u zich deze nog?

woensdag 14 juli 2010

Linkse inquisitie

Bij Geen Stijl doet Lizette Bremer verslag van haar sollicitatie bij Joop.nl, het linkse VARA debat blog. Daar is jobhopper Jeroen Mirck onlangs met stille trom vertrokken, dus was er een plaats vrij. Geen Stijl: 'Lizette Bremer werd op zo'n zieke, vooringenomen en linksradicale wijze behandeld dat zij besloot haar ervaringen met Joop.nl te openbaren voor het Geenstijl-publiek.'

Toegegeven: het stukje is van een usual suspect: Bert Brussen. Die schrok zo van dit initiatief van Francisco van Jole dat hij vorig jaar rivaal DeJaap.nl in het leven riep, overigens maanden voordat het VARA blog zelf in de lucht was. DeJaap.nl bestaat nog steeds, maar leidt een nagenoeg anoniem bestaan.

Bremer wist om te beginnen al niet dat de sollicitatie betrekking had op Joop.nl. dat stond namelijk niet vermeld in de sollicitatie. Maar het meest onthullende is wel dat niet eens werd geïnformeerd naar haar vaardigheden. 'Waarschijnlijk heeft mijn vrijwilligerswerk bij Greenpeace hen mij doen uitnodigen: naderhand konden ze dit maar moeilijk plaatsen bij mijn Aerdenhoutse accent (ik hockey niet eens, ben gewoon in de buurt opgegroeid). Zodra ik zei dat rechts ook serieus moet worden genomen, kon ik een minzame glimlach van Van Jole krijgen en vanaf toen liep het bergafwaarts'. 

Een licht gevoel van afgrijzen bekroop Lizette: zij was op zoek naar een leuke baan, niet naar een links bekeringsgesprek.‘Wat heb jij gestemd? En waarom? Waarom niet GroenLinks? Die doen ook heel veel voor dieren! Welk kabinet denk jij nou dat er komt? Nee, dat wil Cohen niet. Waarom denk je dat? Wil je dat soms? Welke dingen vind je dan goed aan links? Wat vind je goed aan rechts? Waarom dan?

Barracuda is tot nu toe erg mild geweest over Joop.nl, maar stelt zijn mening bij: opheffen deze linkse inquisitie. En wel meteen. Dit is VARA anno jaren zeventig, of nog erger: jaren vijftig, Joop.nl mag dan niet uit publieke middelen worden gefinancierd, wel uit de verenigingskas van de VARA. Geld van leden dus. Leden waarvan Barracuda vermoedt dat ze Joop.nl geen blik waardig keuren. Een hobbyproject dat inquisiteur Van Jole er nog net even doorgejast heeft bij Vera Keur voordat ze vertrok.

dinsdag 13 juli 2010

Complotgevaar

De Stichting Stralingsarm NL heeft een WOB-procedure aangespannen om inzage te verkrijgen in met name de AIVD-rapportages over Joris Demmink en zijn vermeende kindermisbruik. Goed, denk je nog, kan nooit kwaad, al vallen AIVD-stukken niet onder de WOB, dus kansloos. Doch waar staat die stichting ook maar weer voor?

Ooit ging het over stralingsgevaar van UMTS masten, maar daar hoor je de laatste tijd niemand meer over, dus heeft de stichting haar terrein maar verbreed. Het clubje bemoeide zich in het verleden ook al met de griepprik en de nanochip, en vorige maand werden WOB verzoeken ingediend over Bilderberg 2009 en chemtrails. Men wil 'alle documenten, die betrekking hebben op overleg, afspraken of contracten tussen Uw inspectie en (Europese) luchtvaartorganisaties en wetenschappelijke geo-engineering instituten inzake geplande en/of geaccordeerde chemtrail-vluchten, de (e-mail) correspondentie van Uw inspectie en het ministerie van Defensie over de  (praktische) uitvoering van chemtrail-vluchten door militaire toestellen en alle (e-mail) correspondentie van Uw inspectie en het ministerie van VROM over de risico-analyse(s) van chemtrails/geo-engineering/solar radiation inzake de volksgezondheid.'

Met andere woorden: dit clubje dat ongeveer ieder complot known to man wil onderzoeken is gewoon niet serieus te nemen. De zaak Demmink is zo langzamerhand sowieso afgezakt naar het domein van aluhoedjes en complotgekken, die elkaar dagelijks zitten op te hitsen bij Klokkenluideronline en elkaar wijsmaken dat de ontknoping aanstaande is.

De vraag is of dat nog gaat lukken met mafkezen die zelfs achter een spaarlamp nog een complot vermoeden: 'De reden waarom men wil dat er overgestapt wordt op spaarlampen heeft natuurlijk niks te maken met “het klimaat” of “muljeu”, maar met electro-magnetische mind-control en DNA manipulatie vanaf satellieten, die via UMTS masten(ground amplifier), mobieltjes(personal amplifier), TV, computer, enfin het integrale electriciteitsnetwerk de onnozele burger beinvloedt. Spaarlampen zijn daarvoor een veel betere geleiding dan de goeie ouwe gloeilampen. Ik heb wijselijk een aardige voorraad gloeilampen in mijn keukenkastje.'

maandag 12 juli 2010

Speurneuzen

Complotters hebben een paar hobby's, en big brother is er een van. Zodra er weer een of ander internationaal verdrag wordt gesloten, al dan niet in het kader van de bestrijding van het terrorisme, zijn ze er als de kippen bij om te suggereren dat er ongetwijfeld misbruik van gemaakt zal worden.

Bij Zapruder: 'Vanaf augustus dit jaar kunnen Amerikaanse „terroristenopspeurneuzen“ details over al uw banktransacties richting (en vanuit) non-EU landen opvragen. Hier kunt u zich niet tegen weren, niet in de EU en niet in de Verenigde Staten, en geen enkele rechtbank of andere „beslissingsinstantie“ wordt om toestemming gevraagd. Die gegevens vragen zij op bij het Belgische „Swift“, de digitale boekhouder voor internationale transacties. Swift kan helaas om technische redenen niet „doelgericht“ gegevens over betaalverkeer verstrekken en moet daarom informatie in „bulk“ verstrekken. Zo kan het gebeuren dat uw overboekingen richting, bijvoorbeeld, Japan, ergens op een FBI bureau komen te liggen.'

Nu voel je al op je klompen aan dat het niet zo simpel is, maar een complotter weet te boel altijd zo vakkundig te verdraaien dat je het nog gaat geloven ook. In de eerste regel gaat het al fout. En EU-burgers hebben wel degelijk het recht om in de VS bezwaar aan te tekenen tegen eventueel misbruik van hun gegevens. Maar belangrijker: De Europese politieorganisatie Europol moet elke Amerikaanse aanvraag eerst beoordelen en kan verstrekking van bankgegevens ook tegenhouden. Een speciale commissie gaat toezicht houden op wat de VS met de gegevens doen. Daarin komt ook een vertegenwoordiger van Europese Commissie en Europees Parlement.

Maar die nuance lees je weer eens niet. Het is veel spannender om te suggereren dat alles op een FBI bureau komt te liggen, ter inzage van jan en allemaal. En ook dat is, althans volgens het verdrag, uitgesloten. Datamining, het willekeurig grasduinen in de gegevens, is niet toegestaan. En dan het aanleveren van bulk, dat was nou uitgerekend het struikelblok in het vorige afgeschoten SWIFT verdrag, maar is men nu wel akkoord omdat op termijn een Terrorism Finance Tracking Programme (TFTP) de gegevens zal gaan overdragen en dan hebben we het over informatie die uitsluitend verband houdt met een specifiek terrorismespoor.

De suggestie van Zapruder dat Interpol het Amerikaanse verzoek kan toetsen en Groot-Brittannië of Denemarken Interpol niet direct zouden erkennen is ook al onzin: niet Interpol, maar Europol gaat die zaak op zich nemen namens alle lidstaten. En dat is een heel andere club.

zaterdag 10 juli 2010

Advies

Het Haags Juristen College, het bekende fiscaal-juridisch adviesbureau uit Den Haag dat bedrijven en vermogende particulieren jarenlang adviseerde over belastingontwijking, is door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. En nu komt het: vanwege een vordering van 70.000 a 80.000 euro door de fiscus. Dat bleek voldoende voor een faillissement. Hoe bizar wil je het hebben?

We kennen het college nog van een reclameakkefietje uit 2008. De Reclame Code Commissie achtte toen een reclametekst immoreel en in strijd met de fatsoensnormen, zodat BNR (Business Radio) gedwongen werd om de spot uit de ether te plukken. 'Een fraai staaltje van Orwelliaanse newspeak,' foeterde directeur Manders. 'Oorlog is vrede, vrijheid is slavernij, en censuur is zelfregulering.'

Diezelfde Manders had zelf ook nog ruzie met de fiscus over een naheffingsaanslag. Het track record van deze club is zo langzamerhand werkelijk indrukwekkend te noemen. Het goede nieuws is dat men op Cyprus en Dubai gewoon doorgaat met adviseren. Jammer alleen dat je met je zwarte geld al gelijk op Schiphol wordt aangehouden.

vrijdag 9 juli 2010

Softe coup

'Dit verhaal MOET bij het volk bekend worden!! Dit is te erg!! Ik ben absoluut tegen de monarchie en al helemaal extra tegen die jetset, acteursmonarchie (overigens ook slecht gespeeld) van nederland.' Jawel, terwijl u en ik op de vuvuzela's stonden te blazen, pleegde mevrouw Van Amsberg een linkse coup. 'Waarom lukte het de VVD-informateur niet om verschillende politieke partijen aan de onderhandelingstafel te krijgen en na het weekje Tjeenk Willink ineens wél? Immers, het gaat om nog steeds dezelfde verkiezingsuitslag met dezelfde koppige lijsttrekkers met dezelfde harstarrige houding jegens elkander. Zag Rutte eerst geen been in onderhandelingen met linkse coalitiepartners, nu blijkt die ruimte er ineens wél te zijn. Wat is er toch gebeurd?' 

Volgens het republikeinse ProRepublica laat zich niet moeilijk raden wat er zich gedurende het lange gesprek tussen Tjeenk Willink en Beatrix heeft afgespeeld, alvorens hij in opdracht de fractievoorzitters ging masseren. Rutte is in de hoek gestuurd en de juf maakt het werk zelf wel af: 'Maak er een zeer beperkt coalitie-akkoord van en doe voorkomen alsof de Kamer mee mag regeren, maar houd achter de hand dat het parlement desgewenst genegeerd mag worden. Het kabinet kan zo nooit meer vallen. Als jij mij dit nu eind volgende week adviseert, dan geef ik Rosenthal en Wallage dit als wisselgeld mee om de coalitie-onderhandelingen te beginnen. Dan is er nog maar één die uitmaakt wat er gebeurt, en dat ben ik'.

Net als ProRepublica maakte ook Geert Wilders zich druk over Willink die ook nog eens stelde dat de regering het 'contraseign van door een meerderheid der Staten-Generaal aanvaarde initiatiefwetsvoorstellen moet weigeren indien de internationale positie van Nederland in het geding is'. Volgens Wilders heeft Willink met dit stuk laten zien niet onpartijdig maar 'eurofiel en antidemocratisch' te zijn. En dus leek het Wilders wenselijk als Willink als Vice-President van de Raad van State zou worden ontslagen en het staatshoofd zo snel mogelijk geen lid meer te laten zijn van de regering.

En trouwens, ook Sylvain Ephimenco (Trouw) windt zich op over de softe coup. 'Het Oog van Noordeinde kan nu ongemoeid de Koninklijke vinger worden die in deze cruciale fase in de politieke pap mag roeren. Dat volgens verouderde constitutionele teksten Beatrix zich met (in)formatie mag bemoeien is al verontrustend. Maar dat ze haar eigen personeel (dat is die eerste vertrouweling feitelijk wel) in de functie zet die voor anderen was bedoeld, riekt naar zware inmenging en zelfs manipulatie'.

Inmenging? Barracuda denkt eerder een noodgreep nadat de rechtse jongetjes van de klas niet met elkaar konden opschieten. Al heeft hij nog wel een ludiek alternatief achter de hand: benoem Geert als formateur, maar wel op voorwaarde dat hij zelf niet meeregeert. En anders is er altijd nog de octopus.

woensdag 7 juli 2010

Mentaltrails

Bij Niburu - ja, van de Ufo's - komen veel reacties binnen van 'radeloze mensen die zich afvragen wanneer het chemtrail-fenomeen geopenbaard wordt, zodat er iets aan kan worden gedaan. Zij merken in hun eigen omgeving dat het haast lijkt of zij de enigen zijn die weten wat er speelt en dit zorgt voor frustratie en machteloosheid.'

Radeloos? Een gemiddeld mens maakt zich toch echt niet druk over vliegtuigstrepen, maar een beetje Niburu gaat er kennelijk echt voor zitten. Normaal zijn chemtrailers alleen met elkaar bezig. Ze wisselen foto's en observaties uit, meestal concluderend dat er weer enorm gesproeid is vandaag. En zolang de ander dat maar beaamt, moet het wel allemaal waar zijn van die chemtrails.

Maar gelukkig, ten minste een wakkere gelovige leek het een goed idee om de Klimaatdesk van de KNMI eens aan te schrijven. Reisagent O.H. legt uit dat je in Brazilië nooit van dit soort strepen ziet. In Brazilië hebben ze kennelijk alleen sambawolken. Nu weet Barracuda het antwoord wel, dat O.H. trouwens ook zelf had kunnen bedenken: namelijk dat het luchtruim boven Nederland aardig vol is en we hier veel meer (Europese) luchtbewegingen hebben dan een groot land als Brazilië, maar de Klimaatdesk voegt daar nog aan toe dat op andere breedten (zoals Brazilië) onvoldoende vocht aanwezig is op hoogte waar het kouder is dan -40C, uitgezonderd sterk convectieve situaties waarin buien juist tot op grote hoogte kunnen uitgroeien.

Dat is alleen niet het antwoord dat O.H. wil horen en dus gaat hij verder over 'onlogische vliegbewegingen', waarna de Klimaatdesk antwoordt dat vliegtuigen nogal eens in een 'holding' zitten. Daarna krijgt O.H. nog een aantal interessante meteorologische feiten aangereikt, maar O.H. hoort wederom niet de bevestiging van het grote complot waar hij in gelooft en schrijft: 'Ik heb hierboven een paar specifieke vragen gesteld, maar uw antwoord is eigenlijk dat u geen verstand heeft van de materie op de gestelde vragen.'

Tja, laat O.H.eens beginnen met het trekken van de juiste conclusies. Hij is namelijk de zoveelste chemtrailer die denkt dat vliegtuigen boter kaas en eieren spelletjes spelen, zich niet realiserend dat de verplichte afstand tussen kruisende vliegtuigen vele kilometers bedraag en dat een breiwerkje in de lucht niet is wat het lijkt. 

Bij GeenStijl konden ze er ook wel om lachen, net als het handjevol reaguurders. We noteerden: 'Die KNMI helpdesk, dat is pas een linkse hobby. En een heel geduldige ook zo te lezen.' 'Vliegen is een illusie, slim in stand gehouden door kerosine- en paardenvoerproducenten. Het is al jaaaren bekend dat passagiers eigenlijk een dag voor vertrek bezoek krijgen van een team witte pakken die de reizigers in spé platspuiten. Vervolgens wordt men, in coma, per paard en wagen vervoerd naar de reisbestemming, waarna de tijd even wordt teruggedraaid in de buitenwereld terwijl er een nep-herinnering aan het vliegveld, de taxfree-shop, het vliegtuig, de stewardess e.d. wordt ingeplant. Alleen de paarden vliegen terug, zodat ze snel weer kunnen worden ingezet voor de volgende batch reizigers.' 'en vergeet niet de duikboten die ook sporen nalaten in het water !!!!'

dinsdag 6 juli 2010

Constructief wantrouwen

Complotdenkers zijn creatief. Dankzij internet zijn ze dat met talloze gelijkgestemden ook nog eens samen. Ze vinden elkaar in de echoputten van de netwerksamenleving. Hun theorieën zijn het product van constructief wantrouwen. Hun argwaan zwelt aan, langs soms verrassend originele denklijnen, gedreven door passie en onbehagen. Een rem zit er niet op, want niemand spreekt hen krachtig genoeg tegen. Schrijft Henk Blanken bij De Nieuwe Reporter.

Blanken (Dagblad van het Noorden) over complotten? Sort of. In de 1.0 samenleving van massamedia en maatschappelijk middenveld, van polderend landsbestuur en zuilen, zou volgens Blanken de pers de frustratie hebben gedempt, de fictie hebben ontmaskerd of – veel waarschijnlijker – hebben doodgezwegen, weggefilterd uit het nieuws als klinkklare onzin. Maar complotdenkers hechten minder waarde aan de journalistiek dan aan andere complotdenkers; de pers maakt in het beste geval deel uit van het complot.

Onmiskenbaar komt vertrouwen in de netwerksamenleving anders tot stand dan voorheen, schrijft Blanken. Gevestigde merken zijn kwetsbaar, reputaties vluchtig. Daar heeft de journalistiek last van, verweven als zij is met de topdown structuur van de industriële samenleving. Waarom zou je The New York Times geloven als 37.000 bronnen op Google iets anders beweren? En omdat de pers het vertrouwen verliest bij de burger, zou internet de krant als nieuwsbron (meer in het algemeen: informatiebron) hebben ingehaald.

Barracuda gelooft daar niets van. Vertrouwen is niet de issue. Blanken had makkelijk kunnen verwijzen naar polls waaruit blijkt dat het gemiddelde internetpubliek nog altijd meer geloof hecht aan nieuws uit traditionele bronnen. Directe beschikbaarheid van het nieuws, optimaal gebruikmakend van crowdsourcing, speelt wel een rol. GeenStijl dankt zijn succes aan waardewolle tips van de achterban, kom daar maar eens om bij de Volkskrant. Wikileaks, de site die geheime documenten en video's lekt, is een van de belangrijkste ontwikkelingen voor de journalistiek sinds jaren, maar toch zeker niet het handjevol complotdenkers dat feiten niet van fictie kan onderscheiden. Daar werkt een heel ander principe: de goedgelovigheid van gelijkgestemden.

maandag 5 juli 2010

Na Wilders de zondvloed

De klucht rond Rutte en de PVV bereikte een week geleden zijn hoogtepunt toen Rutte in de Tweede Kamer aan Wilders voorhield: 'Als u een vent bent en echt dat rechtse kabinet wilt, gaat u in op mijn uitnodiging.' Heel Nederland kon op dat moment constateren dat er totaal geen chemie is tussen beide fractievoorzitters.

Een belangrijk deel van de (zakelijke) achterban van de VVD wil nu Paars Plus. En plotseling schrikt Wilders wakker. Zaterdag riep hij CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen op met hem en VVD-leider Mark Rutte te onderhandelen om Paars-Plus te voorkomen. Je hoorde hem nog net niet zeggen: 'Als u een vent bent en echt dat rechtse kabinet wilt, gaat u in op mijn uitnodiging.'

Maar helaas. Als iemand Wilders niet wil is het Verhagen. En inmiddels scheldt de achterban van de PVV steeds vaker op spelbreker Wilders. 'Aan wie hebben we dat (linkse kabinet) dan te danken? Precies. De profeet uit Venlo. Door hem kwam er dan een links kabinet. Na Wilders de zondvloed, met zoveel woorden. Hebben de René Danens en Peter R. de Vriesjes toch nog gelijk gekregen: door het toedoen van Wilders gaat het land naar de knoppen. Het enige verschil is dat zij hierbij bedacht hadden dat dat zou gebeuren als Wilders ging regeren. Maar in werkelijkheid gebeurt dit juist nu Wilders de oppositie in gaat. Kortom: Geert Wilders neemt zijn verantwoordelijkheid niet en gaat straks weer vier jaar met z’n benen op tafel in de plenaire zaal vakantie zitten vieren.'

Een ander houdt het op een heus complot: 'Er werd nog een Kamerdebatje doorheen gejast, met als bedoeling Wilders de schuld te geven, en nu gaan de Haagse Partijen rap rap rap verder met kabinetje smeden zonder de PVV. Het lijkt er op dat het een haastig Paars Plus gaat worden. Ja, alles wijst in die richting omdat het voor bijna alle partijen een win win situatie is. Een gruwelijk vooruitzicht.'

Maar Wilders uitgespeeld? Welnee, hij komt terug en hoe! 'Voor Wilders is het veel aantrekkelijker om nu te doen waar hij goed in is; oppositie voeren. Zo kan hij beter de noodzakelijke stemmen vergaren om via de verkiezingen voor de Provinciale Staten een degelijke vertegenwoordiging te krijgen in de Eerste Kamer, en zo zijn basis verder uitbouwen.' 

Kortom: de messias maakt zijn come-back via het Senaat. U weet wel: het Oudemannenhuis, parkeerplaats voor oudgedienden, politieke afkickkliniek, ménagerie du roi, knekelhuis, jurassic park. En wat zullen de PVV aanhangers zich daar enthousiast voor maken.

Huishoudelijk: Barracuda gaat zomeren. We zullen vaker eens een dagje overslaan. 

vrijdag 2 juli 2010

Hypnosebox

De tv is een hypnosebox. Een uitgelezen manier om de bevolking achterlijk en onwetend te houden. Wie schrijft dat? Een complotter natuurlijk. Alleen complotters denken in termen van veestapels die 'aan een mentale ketting' moeten worden gehouden. Alleen complotters vergelijken hun medemens met schapen en koeien die niet uit zichzelf kunnen denken. Alleen complotters zijn er stellig van overtuigd dat tv programma's worden uitgezonden met de intentie om de burger bang te maken en te polariseren.

We stellen ons zo voor dat bij de TROS of pakweg VARA de werkweek begint met een plenaire vergadering, waarin bepaald wordt wie er nu weer bang gemaakt moet worden. En dan er dan een Erik Engerd wordt ingehuurd die die ons gaat wijsmaken dat 'iedereen zulke ellendige en zinloze leventjes leidt en dat lijden en onderdukt worden helemaal normaal zijn'. 

'Je laat je via de hypnosebox meeslepen in het WK-gevoel, het leugenachtige verkiezingscircus van de afgelopen tijd of je gaat geheel vrijwillig kopje onder in het kijken naar soaps die alleen maar laten zien hoe het leven er volgens een select gezelschap uit zou moeten zien.' Select gezetschap? Wie? De directie van de publieke omroep soms? RTL4? Of weer iets hoogs of geheimzinnigs?

Maar gelukkig: internet neemt steeds vaker de plaats van tv bij jongeren. 'Internet kan een einde maken aan het oncontroleerbaar hersenspoelen van gehele bevolkingen door een klein en heel erg naar gezelschap.' Weg met dat breindode, volgevreten, haatdragende en puur op materialisme geilende hoopje jammerende ellende.

Inderdaad, wat een verademing is dat internet. Al die YouTube filmpjes van gekken die ons bang willen maken door te beweren dat we in een staat van slaafse achterlijkheid gehouden worden, waardoor er 'eeuwig kassa’s kunnen blijven rinkelen en de dominerende toplaag zoals altijd op hun luie reet kan blijven zitten terwijl het plebs het hele ellendige zooitje draaiende houdt'. Ooit gezien hoe snel een complotfilmpje zich op internet vermenigvuldigt? Sneller dan een fruitvlieg. Daar kan vast niet lang over nagedacht zijn.

Gelukkig komen de schrijvers van zo'n stukje ook altijd weer aanzetten met 'alternatieven'. Zoals een filmpje van een jongen die een deuntje op een magnetron programmeert en op potten en pannen slaat. Of een Jedi zwaardgevecht. En ga ons nou niet vertellen dat dat geen verheffende en bewustmakende televisie is!

donderdag 1 juli 2010

Imagoschade

Nog even en de aluhoedjes claimen het olieschandaal in de Golf van Mexico als hun onderwerp. Met koppen als 'Escalerende crisis op zeebodem', 'Gevaar voor enorme methaanexplosie', 'Massa evacuaties en cyber-aanval op financieel systeem aanstaande' zit de stemming er al goed in, net als die oproep voor een heuse omni level healing activation, maar waarom niet gelijk het hele verhaal gekoppeld aan Bilderberg en Trilaterale Commissie (TLC), de privé-organisatie van David Rockefeller, ook al zo'n naam die werkt als een rode lap op een stier.

Want: Er zitten altijd wel een paar BP oliebaronnen dan wel BP managers in commissie zusenmezo en dan kun je er donder op zeggen dat een Amerikaan genaamd Patrick Wood ons op samenzweerderige toon gaat vertellen dat er plannen worden bekokstooft voor een - zucht, niet weer!!! - Nieuwe Wereld Orde, de betrokken legal criminals daarover zeer geheimzinnig doen en het dus volstrekt logisch is dat BP probeert de pers zo weinig mogelijk te informeren over de ramp. Eigenlijk heel logisch.

Is de Nieuwe Wereld Orde soms op de bodem van de oceaan gevestigd? Of is het dat BP geen pottenkijkers wenst (journalisten en wetenschappers), aangezien men bang is dat elk nieuwtje kan leiden tot nog meer mega-schadeclaims, meer imagoschade en boycots door consumenten?