zaterdag 30 oktober 2010

Uitgejorist

Micha Kat is als verzetsstrijder teruggekeerd op aarde. Althans, zo ziet hij dat zelf. Nadat hij eerder deze week weer eens de graffiti spuitbus ter hand had genomen om de woning van justitietopman Demmink en de Haagse kantoren van het Ministerie van Justitie op te leuken met woorden als Pedo en Mafia (met een 'f'!), greep de hermandad in. Precies zoals Kat gehoopt had, want er moest natuurlijk weer eens een spraakmakend YouTube filmpje komen. Het leverde Kat echter drie excruciating etmalen in diverse politiecellen op, met een dreiging van een verzekeringstelling van 14 dagen in een huis van bewaring. 'Het was een rollercoaster ervaring, zelfs voor iemand die toch het een en ander meende te weten over onze rechtstaat. Drie etmalen politiecel is pretty heavy, zeker als je niet weet wat er gaat gebeuren,' citeerde Kat zichzelf.

Natuurlijk beschrijft pedospuiter Kat dit hachelijke avontuur wederom als een heroïsche daad, maar een goed verstaander leest alleen maar dat zijn verzekeringstelling is 'geschorst' op voorwaarde dat hij zich niet meer mag ophouden in de nabijheid van de Demmink-residentie in de Haagse Riouwstraat en ook niet meer in de nabijheid van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Barracuda ziet er nog van komen dat Kat alleen zijn eigen voordeur mag onderspuiten.

Op 11 februari komen deze en andere zaken voor, de 'moeder van alle rechtszaken waarin dus ook het kindermisbruik door Demmink aan de orde zal komen' kraait Kat, maar de uitkomst laat zich feilloos voorspellen: dat wordt een taakstraf en een fikse schadevergoeding.

vrijdag 29 oktober 2010

SS (Strange Science)

De aluhoedjes van Argusoog hebben weer een nieuw speeltje ontdekt: de deeltjesversneller van CERN, natuurlijk weer omschreven als een 'tikkende tijdbom'. Je kunt er de atoomklok op gelijk zetten: iedere technologie die meer dan tien regels uitleg vergt, wordt door dit volk volkomen verkeerd begrepen en uitgelegd. 

Schijnt dat de wetenschappers van HAARP, dat vanuit het koude Alaska de ionosfeer bestudeert, zich iedere dag weer verbazen over wat hun ingenieuze vinding nu weer kan. Is allemaal te lezen op blogjes van zolderkamerdeskundigen en krankzinnigen. HAARP klopt, veegt en zuigt, doet en passant de voor- en de hoofdwas tot het met het triggeren van aardbevingen op Haïti.

Maar nu dan CERN. Kun je lachen, lach dan mee. De experimenten beginnen volgens de auteur van het stukje namelijk op 9 november 2010, 'dus anders neergeschreven als 9/11 (...), maar later dacht ik dat het allemaal bangmakerij was. Totdat ik na was speurwerk op een site terecht kwam waaruit een schokkende conclusie naar boven kwam; deze datum is met opzet gekozen, zodat de troefkaart van ‘het lot’ ingezet kon worden..' 'De keuze van de datum kan niet cynischer. Hebben die mensen hebben geen respect voor anderen, voor slachtoffers van massamoord? Natuurlijk niet. Maar ook omdat het intelligent is deze data te kiezen; het was geen ironie, maar misschien was het het lot.'

Met dat 'speurwerk' wordt bedoeld het raadplegen van de site CERN Truth, met veelzeggende koppen als 'False vs. True science: Mini Big-bangs in a Fractal Universe'. En ja hoor: 'CERN speelt een Quantum Russisch roulette met de hele mensheid met de kans van 6, 66% (...) op uitsterven. Dit zou de grootste genocide van de geschiedenis kunnen betekenen. Gelijk aan 1000 maal de Holocaust. Maar de machine zal niet gestopt worden; hij is er te groot en te duur voor.'  En na wat onnavolgbare technische uitleg: 'Maar niets zal worden gedaan om hen te stoppen. Want dat zijn onze zelfgemaakte terroristen, Duits Technocraten aan de dienst van de SS (Strange Science).'

Onder de kop 'De eeuwige terugkeer van het einde van de wereld' werd door weblog Panzerfaust al eens gewezen op het duo Walter L. Wagner en Louis Sancho, dat CERN bij de rechtbank van Hawaï heeft aangeklaagd voor het vernietigen van de wereld. Centraal in alle complottheorieën rond CERN zijn de exotische deeltjes die bij de botsingen worden geproduceerd, de zogeheten strangelets, die in een kettingreactie alle aardse materie in ‘strange matter’ omzetten. En die zo onze aardbol - volgens onze complottertjes - in een doodse klomp zouden kunnen veranderen. Het feit dat de natuur al miljarden LHC-experimenten heeft uitgevoerd sinds het begin van het universum - zonder de vernietiging van sterren en planeten - lijkt de doemprofeten niet echt gerust te stellen.

Barracuda kan wel verklappen dat hij alweer enkele jaartjes terug zelf is neergedaald naar de catacomben van CERN om daar het nog in aanbouw verkerende reuzenrad (foto) te aanschouwen. De werkelijkheid is nog veel schokkender: de LHC (Large Hadron Collider) wordt de nieuwste attractie van De Efteling. Binnenkort in Kaatsheuvel.

donderdag 28 oktober 2010

Oortrompet



Is tijdreizen mogelijk? In dat geval zouden we allang een bezoek uit een technologisch vergevorderde toekomst zouden hebben gehad, filosofeert Zapruder. 'Maar ineens was daar die telefonerende travestiet die door beeld loopt in ‘The Circus’ uit 1928. Duidelijk aan het bellen met zijn mobiele telefoon. Maar wacht eens even, een mobiele telefoon in 1928?'

Ontdekker George Clarke zegt de film ruim een jaar te hebben bestudeerd en heeft het meer dan honderd mensen laten zien en zelfs getoond op een filmfestival. Niemand kon verklaren wat die vrouw aan het doen is. Inmiddels weten we dat mevrouw sprak in een Lutz Fernando oortrompet voor doven.

Merkwaardig genoeg kwam geen van de slimme Zappies op het volgende idee: Je mag dan wel kunnen tijdreizen met je nieuwste iPhone, denk maar niet dat T-Mobile ook maar ergens te bekennen was in 1928, evenmin als Youp van 't Hek trouwens. Of zou die GSM dekking door alle tijden heen werken? Barracuda denkt van niet. De dekking van T-Mobile is in Nederland naar verluidt al om te huilen.

woensdag 27 oktober 2010

Hans Anders

Verkeert de Nederlandse gemeenschap van 'andersdenkenden' in een crisis? Volgens het satirische blog De Speld - 'Jouw Vaste Prik voor Betrouwbaar Nieuws' - wel. Daar wordt een hilarisch beeld geschetst van andersdenkenden die het onmogelijk met elkaar eens kunnen zijn, want anders ben je immers een 'gelijkdenkende'. 'Om een andersdenkende te kunnen volgen, moet je per definitie gaan denken zoals hij. Als je dat werkelijk doet, houdt het voor de andersdenkende meteen op. Er zijn - redeneert die andersdenkende – nu ook anderen die denken zoals hij en dus moet hij op zoek naar een nieuwe denktrant om andersdenkend te kunnen blijven. Heel frustrerend.'

Satire of werkelijkheid? Deze zomer nog ontvouwden onze 'andersdenkenden' het ene mooie plan na het andere. WAC Holland hield zijn lezers een complete retooling voor, inclusief webtelevisie, op voorwaarde dat de bezoekertjes wat centjes zouden sturen, maar nog geen paar maanden later twittert initiatiefnemer Julian Stengers dat 'het eind van WeAreChangeHolland in zicht lijkt'. 'Tijd voor een nieuw project en opzoek naar een baan als (onderzoeks)journalist.' WAC Holland draait nog, maar het ziet er niet naar uit dat die retooling er ooit nog komt.

Anarchiel, ook al zo'n Hans Anders, zette afgelopen week een punt achter nagenoeg al zijn activiteiten. Anarchiel constateert 'dat er simpelweg geen echt draagvlak is voor grote en uiterst noodzakelijke verandering'. Hij had nog niet zijn hielen gelicht of op zijn (inmiddels vrijgegeven) blog verscheen - het had helemaal door De Speld bedacht kunnen zijn - een klacht over intolerantie onder andersdenkenden. Kritiek op andere andersdenkenden zou onder Anarchiel niet worden getolereerd, en dat nog wel op een blog dat 'andersdenkenden' propageerde. Dezelfde auteur had ook al bonje gehad bij WAC Holland, dat zou worden gekenmerkt door 'verdeel en heers'.

De kloof tussen mooie dromen en de harde praktijk, daar loopt het iedere keer weer spaak bij andersdenkenden, die geloven dat je als je je helemaal suf tikt op een blogje of eindeloos veel YouTube filmpjes plaatst, de wereld morgen zomaar verandert. In hun microwereld hitsen andersdenkenden elkaar voortdurend op, zodanig dat zelfs het omhoog klikken van een simpel berichtje bij NuJIJ nog een strijd van leven op dood wordt.

Maar zelfs voor een andersdenkende komt er een moment dat hij zich realiseert al die gebakken lucht buiten de eigen stadsmuren geen rimpel in het water, laat staan een zuchtje wind veroorzaakt. Of, nog erger, dat zelfs 'andersdenkenden' niet denken zoals jij. En dan is het hoog tijd voor weer wat anders.

dinsdag 26 oktober 2010

Vaccinatie-tsarina

Heel even leek Micha 'aluhoedje' Kat een helder moment te hebben toen hij eind september, zichzelf analyserend op een gemonteerde video-opname, vond dat hij compleet dolgedraaid was en therapie nodig had. Het leek het voortijdige einde van het virtuele dolhuis Klokkenluideronline. Daarop nam zijn steun en toeverlaat Wim Dankbaar het zaakje tijdelijk over met de intentie om het allemaal een stuk serieuzer te maken. Kat krabbelde echter al weer snel uit zijn inzinking, waarna Dankbaar Kat regelmatig bestraffend toesprak als hij weer eens uit de bocht dreigde te vliegen. Het was Don Quichot all over. Die zag herbergen aan voor kastelen, windmolens voor reuzen, een kudde schapen voor een leger en een reeks van andere waanideeën die steevast stuitten op de nuchterheid van zijn vriend Sancho.

Inmiddels is Kat weer helemaal de oude. Een nieuw dieptepunt was zonder twijfel een radio-uitzending van afgelopen vrijdag, waar de voormalige fractieleider van de SP Agnes Kant moest worden 'exposed' omdat ze per 1 januari bij het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb verantwoordelijk wordt voor vaccinaties. Nu is een radio-uitzending van Kat al een belevenis op zich, omdat hij zich voortdurend niet schijnt te realiseren dat er ook nog luisteraars zijn. Regelmatig vallen er merkwaardige stiltes omdat Kat - die tegenwoordig trouwens nog depressiever klinkt dan wijlen Claus - van de eindregie wil weten of een Skype-gesprek is 'overgekomen', en voor het eerst hoorden we Kat tijdens de uitzending ongegeneerd op wortels kauwen.

'Er zijn doktoren die je kunnen helpen,' sprak Kant tegen Kat, terwijl je op de achtergrond een hoop gegiechel kunt horen. Kat vindt Agnes niet te vertrouwen als vaccinatie-tsarina omdat zij in lijn met de Haagse maffia en de NWO-aangestuurde vaccinatie-lobby die vanuit de Bilderberg Groep via de WHO, het Ministerie van Volksgezondheid, het RIVM en Ab Osterhaus de Nederlandse huiskamers wordt in geslingerd, fatale bijwerkingen zal ontkennen of bagatelliseren en full blown propaganda zal gaan bedrijven voor de gifspuit. Kat: 'Zou zo iemand op de bres willen springen voor de burger in den lande die wordt aangevallen door de NWO met vaccins die met opzet schadelijk zijn gemaakt zoals in aangetoond door journalist Jurriaan Maessen in een reeks artikelen die zijn gepubliceerd op de websites van Alex Jones? Eerder moet worden uitgegaan van de theorie dat Kant met opzet door de NWO bij het Lareb is aangesteld omdat ze zeker weten dat zij geen hindernissen zal opwerpen bij het uitrollen van de nieuwe massa-vaccinaties (zoals de hepatitis-injectie voor alle babies) door de NWO.'

En, zo legt Kat in de uitzending uit, jonge meisjes worden gevaccineerd omdat de NWO de mensheid wil uitroeien. 'Ben je ook ingespoten voor baarmoederhalskanker,' wil Kat van de dochter van Agnes Kant weten. Die kreeg nog net niet de slappe lach. Het was weer tenenkrommend voor Kat, maar die had het zoals gebruikelijk weer eens niet door.

UPDATE: Kat zit volgens Argusoog Radio weer in een politiecel nadat hij in Den Haag weer enkele gebouwen met graffiti had ondergespoten.

maandag 25 oktober 2010

Eskaders met stroomstokken

En hoe is de Vrijheidsparade zaterdag verlopen? U weet, de vrijheidstrijders zochten - hoewel ze zich eigenlijk niet in de boodschap konden vinden - aansluiting bij het protest van het nieuwe platform Rekening Retour, waarin studentenorganisaties en politieke en maatschappelijke organisaties zijn verenigd. Volgens de berichten verliep de demo met enkele honderden mensen tamelijk rustig, en dat is ook het beeld dat Barracuda kreeg bij het zien van enkele video's en foto's.

De Vrijheidsparaders pikte je er inderdaad zo uit, en er was aardig wat politie op de been, maar dat laatste werd door de betrokkenen blijkbaar heel anders ervaren. Sombermans Johnito kreeg al de kriebels bij het zien van een laaghangende heli, en 'ik kan nu alvast vertellen dat de ME tot zeker 30min na afloop provocatief stonden te wachten op een rel'. Zou het?

U weet: Vrijheidsparaders schilderen Nederland het liefst af als een totalitaire staat - wellicht weer geïnspireerd door hun eeuwige roeptoeter Alex Jones - en dan is het zaak om dat beeld zoveel mogelijk overeind te houden. Geen wonder dat Jim Beame bij Anarchiel de demo afschilderde als een 'overweldigende intimidatie tegen vreedzaam protest': 'Pantserwagens van de mobiele eenheid, waarvan één met waterkanonnen, wachten op orders bij de Franse Ambassade, op het Korte Voorhout en in de straten rond het Malieveld. Eskaders met stroomstokken gewapende ME’ers paraderen in hun blauwe pakken het publiek tegemoet. Een vijftiental supersnelle, wendbare jeeps staat voor het Ministerie van Financiën in opperste paraatheid voor het uitvoeren van charges als het uiteenjagen of insluiten van de menigte. Arrestantenbusjes, ME-voertuigen en politiewagens vormen een lange haag voor de kunstacademie en de gebouwen ernaast'.

Waarna we van alles-aan-elkaar-knoper Beame een hele geschiedenis voorgeschoteld krijgen over politieke intimidatie in 'Vernederland'. 'Ongewild doemen de beelden op van de dertiger jaren en de lange historie van politieke intimidatie die de Nederlandse politie heeft vanaf Colijn. Hun geweld en burgermoorden tijdens de Jordaanoproer, toen kinderen de hongerdood stierven en mevrouw Colijn vissenkoppen als voedsel propageerde.' Arend 'Argusoog' Zeevat kan er anders ook wat van: 'Dit was de grootste intimidatieshow van de politie, die ik heb meegemaakt. De toon is gezet en het is duidelijk dat Nederland nu een fullblown politiestaat is, waarin kritische geluiden onderdrukt worden door een geldverspillende politiemacht.'

Vreemd dat de complottertjes deze fullblown politiestaat op een of andere manier niet op de gevoelige plaat hebben kunnen vastleggen, of eh....zouden ze dit bedoelen? Trouwens, de politie had gerekend op duizenden bezoekers, dat is wat Rekening Retour zelf had opgegeven. 'Dat er zoveel grafbakken rondliepen kwam enkel door de promotie en de heftigheid hoe daar op werd geanticipeerd,' merkt iemand terecht op. En ook die nuance lees je natuurlijk weer eens nergens.

zaterdag 23 oktober 2010

Yo ho ho and a bottle of rum

Een groep Russische twintigers werkt aan de oprichting van een piratenpartij, zo lezen we via de Belgische media. De groep zegt de Russische economie te willen moderniseren door alles te kopiëren. Maar nog veel opmerkelijker was het nieuws afgelopen week dat de wereldwijde piratenpartijen brainstormen over het hosten van een torrentsite in een baan om de aarde. Zo kunnen ze de copyrightpolitie omzeilen.

Nee, geen satelliet, het zou gaan om een weerballon die kan stijgen tot grote hoogte, waardoor het torrentplatform fysiek buiten het bereik van de lange arm der wet valt. "We zijn van plan om een soort ballon zo lang mogelijk in de lucht te houden", zegt de Zweed Erik Lönroth. "Hopelijk haalt dat in zoveel mogelijk landen het bloed onder de nagels van de autoriteiten vandaan."

Rare jongens, die piraten. Geen van hen heeft tot nu toe ook maar een zinnige reden kunnen noemen waarom creatieve inspanningen niet beloond of beschermd kunnen worden. We nemen aan dat Erik Lönroth ook gewoon het brood bij de bakker betaalt, en niet de zaak verlaat met als argument dat het brood gratis is. Maar deze discussie is allang een gepasseerd station voor de piraten. Die focussen zich alleen nog maar op de copyrightpolitie. En ja, dat zijn doorgaans geen aardige jongens en meisjes.

Maar nu even de logica rond een ballon hoog in de lucht. Hoeveel gaat dat de piraten kosten? We nemen aan dat de piraten geen server aan een luchtballon willen hangen. Stroom kan niet via een kabel, dus zullen zonnepanelen het zaakje draaiende moeten houden. Hoeveel grondstations heb je nodig voor de communicatie? Wie gaat de ballon redden als hij met een sterke straalstroom boven de Centraal-Jakoetische Vallei komt te hangen en hoe pleeg je onderhoud aan de apparatuur? Gewoon een cd'tje kopen is goedkoper. En als de piraten een beetje slim zijn, nemen ze een gratis abootje bij Spotify, trouwens, alles wordt in de toekomst streaming audio en video. Kopiëren is voor mietjes.

vrijdag 22 oktober 2010

Bluto



Oud gouverneur Jesse 'Bluto' Ventura is terug met nieuwe afleveringen (op de Amerikaanse kabel) van tv-serie Conspiracy Theory, en dat is het Nederlandse complotvolkje natuurlijk niet ontgaan. Om zijn tv-programma te pluggen schoof de oud-worstelaar een dezer dagen aan bij Fox News, waar natuurlijk weer een discussie ontstond over 9/11. 'Ik zeg dat de bedoeling van 9/11 was om ons in Irak en Afghanistan te krijgen,' stelt Ventura. De Fox verslaggever: 'Om wat, vanwege de olie in Irak?' 'Ja, en zodat we lithium van Afghanistan kunnen krijgen, die we voor computers en mobiele telefoons kunnen gebruiken. Dat hebben ze daar zogenaamd net ontdekt.' Fox: 'Luister, het is goedkoper om lithium te kopen dan om tien jaar lang een oorlog te voeren'. En dan valt Bluto plotseling even stil. Datgene waar complottertjes nou nooit eens aan denken is blijkbaar een simpel rekensommetje. 'We voeren oorlogen die ons miljarden kosten',' zegt de verslaggever nog een keer. Bluto krabbelt aan zijn oor. Touché, noem je dat bij worstelen.

donderdag 21 oktober 2010

Vrijheidsparade

Herinnert u zich deze nog? Vorig jaar september organiseerden Anarchiel en zijn vriendjes de eerste Vrijheidsparade. Een soort circus Jeroen Bosch van alternatief Nederland werd het met afgevaardigden van het democratisch burgerkwartier voor inspraak in het parlement, Ad van Velsen met een plakkaat over Mijnpleidooi, de boys van WAC(KO) Holland, een half afgeschoren Hare Krishna, metalbashers en een paar verdwaalde 9/11 complotters. De boodschap was voor buitenstaanders verre van helder, maar nog geen twee maanden later moest er alweer een volgende Vrijheidsparade in Utrecht komen, ook nu weer hoofdzakelijk met een handjevol Kees Koetsen die natuurlijk ook een rokertje hadden meegebracht.

De derde Vrijheidsparade in Amsterdam ging niet door, maar nu zijn de Vrijheidsparaders terug in Den Haag. Dat wil zeggen: ze gaan aanstaande zaterdag geheel op in demonstratie van Rekening Retour met als thema 'Wij gaan die crisis niet betalen!' 'Wij roepen iedereen op om op 23 oktober om 12.30 op het Malieveld in Den Haag te verzamelen voor een protestmars tegen het vertrouwenbeschamende en vrijheidsbeperkende kabinet. Belangrijker nog, om duidelijk te maken dat wij staan voor zelfbeschikking en klaar zijn met manipulatie vanuit een corrupt systeem. Wij zijn mensen die gewoon hun leven willen leidden op hun eigen individuele manier, zonder daarbij iemand anders dwars te zitten. Dit wordt grotendeels beperkt door regels die vaak alleen bestaan om ambtenaren aan het werk te houden.'

Het probleem met de Vrijheidsparaders is dat ze hun boodschap maar niet weten over te brengen. De uitleg over 'regels die vaak alleen bestaan om ambtenaren aan het werk te houden' ontbreekt weer eens. Meteen gaat het verder met: 'Geld wordt letterlijk uit het niets gecreëerd door centrale banken, overheden en het IMF. Het is belangrijk dat de massa dit doorkrijgt en opkomt voor hun recht als vrij mens, want binnen dit geldsysteem en schijndemocratie gaat het nooit meer beter worden.' Nog voordat de 'vernederlander' heeft begrepen waar dit nu weer over gaat is men alweer aanbeland bij 'de reguliere media'. 'Zij dienen immers de belangen van grote corporaties, multinationals, verzekeringsmaatschappijen, regering/koningshuis en elitaire groepjes waar zij zelf deel van uit maken.' Onnavolgbare anarchospeak waarmee je hooguit het eigen kleine kringetje van 'andersdenkenden' op de been krijgt. Vraag een Vrijheidsparader op het Malieveld wat hij komt doen en er rollen waarschijnlijk alleen vage doeddoeners uit.

Barracuda vermoedt trouwens dat dit wel eens de laatste Vrijheidsparade zou kunnen worden nu trekpaard Anarchiel ermee stopt. Met het organiseren van meetings en protesten, maar ook met stukjes schrijven op zijn blogje. Twee jaar lang maakte Anarchiel zich druk over verkeerscamera's die waren opgehangen om hem en zijn vriendjes te bespieden, terwijl de overheid ons telkens weer geselde, bestrafte, beroofde, ons in een gestandaardiseerd keurslijf ramde en zoveel mogelijk onderdrukte. Tot zijn eigen frustratie veranderde er helemaal niets. Anarchiel trekt nu de wijde wereld in en zijn kippenhok mag door anderen gebruikt worden. Eindelijk echte anarchie?

woensdag 20 oktober 2010

Arische brotherhood

Tussen domrechts en complotdenkers bestaan, zeker als je er een beetje op let, curieuze overeenkomsten. Niet dat ze elkaars standpunten delen, maar het merendeel is luidruchtig en heeft erge last van zendingsdrang. Daarnaast openen ze voortdurend de aanval op een ieder die hun standpunten in twijfel durft te trekken.

Iedereen die bijvoorbeeld Zijne Heiligheid Geert  W. tegenspreekt, krijgt meteen de wind van voren. Dus als Frits Bolkestein in Buitenhof zegt dat Wilders totaal is geradicaliseerd, dan is dat een 'opmerkelijke en nogal gekleurde selectie van deze journalisten, wat weer aangeeft hoe politiek geformatteerd en vasthoudend deze redacties zijn'. Alsof die journalisten al van te voren weten wat Bolkestein in de uitzending gaat zeggen. Of wat te denken van deze: 'De exercitie van Bolkestein bij het Buitenhof lijkt op de charge van een cavalerist, maar dan achterwaarts de tijd van de oude politiek in, toen de onderwerpen waar Wilders nu de teugels van in handen heeft met de welbespraakte hete aardappel van de VVD even de ether in geventileerd werden, maar daarna de oogjes meteen weer toe moesten.' 

Een enkele keer waagt ook domrechts zich aan complotten. 'Dubbel paspoort Veldhuijzen een complot?' lezen we bij Artikel 7, ook al zo'n slippendrager van Geert. 'Dus is het nu de bedoeling dat CDA en VVD zich achter de staatssecretaris scharen, Wilders het kabinet meteen al opblaast en er nieuwe verkiezingen volgen waarbij de PVV een kopje kleiner is vanwege het opblazen van Rutte I?'

Zo'n suggestie trekt onmiskenbaar rare kostgangers aan die je blijkbaar alleen onder de aanhang van de PVV aantreft: 'Ik ben nog enkele jaren jonger dan deze mevrouw maar ik heb na al die tijd in Nederland ook geen blonde kuif meer, dat wil niet zeggen dat ik niet tot de “arische brotherhood” kan behoren. En het CDA houdt meer van megastallen, waar alle beesten er hetzelfde uitzien. Verder is het mij een raadsel waarom deze mevrouw is uitverkozen, maar dat zal in de loop van de week wel bekend worden.' 'Dat is onzin, het arisch brotherhood heeft blonde haren en blauwe ogen. Zo is het vastgelegd, tevens moet de kaaklijn kloppen en de neus mag niet te lang zijn. Stel ze gaat een lange neus tegen Wilders trekken. Ik denk dat zij s’avonds uitsluitend in bijzijn van haar man die pruik afzet, en wat diens meer zij. Hoeveel des CDA-s wil je nog meer.'

Waarmee we bijna automatisch zijn aanbeland bij de knokpartij van 30 oktober aanstaande, wanneer voor- en tegenstanders van Wilders met elkaar op de vuist te gaan. De demonstratievergunning blijkt aangevraagd door de kaalkopjes van de English Defence League (EDL). En daar hoor je domrechts merkwaardig genoeg nou eens nooit over.

dinsdag 19 oktober 2010

Debunk Dad

Het was alweer in een vorig leven dat Barracuda aandacht besteedde aan complotkraaier Kevin Barrett, die vooral bekendheid verwierf omdat hij aan de University of Wisconsin-Madison colleges gaf over 9/11. Zogenaamd werden daarin 'beide kanten belicht', maar de universiteit stelde een verlenging van zijn contract niet op prijs.

In 2008 wilde Barrett de politiek in, hij zocht aansluiting bij de Libertarische partij van Ron Paul, maar dat leverde niks op. Barretts "Truth Jihad" internet radio programma op Republic Broadcasting Network werd in 2008 beëindigd. Datzelfde jaar werd hij gearresteerd omdat hij zijn toen 13-jarige zoon zou hebben geslagen.

Kevin blogt tegenwoordig nog steeds over 9/11, en schrijft boeken, maar zoonlief is inmiddels een jihad tegen zijn eigen vader begonnen via de site Debunk Dad. Daar gaat hij tekeer tegen ongeveer alles dat Barrett senior voor het voetlicht brengt. Hoe pijnlijk wil je het hebben?

Bij Barrett zelf lezen we dat we voorlopig weinig meer hoeven te verwachten van David Ray Griffin, de erudiete 911 Truth-evangelist die in 2006 nog in Amsterdam was om zijn toen net verschenen boek onder de aandacht te brengen. Daarin vergeleek Griffin het oude Romeinse Rijk met het huidige 'Amerikaanse rijk' en behandelde hij de vraag hoe christelijke kerken 'kunnen en moeten reageren' op de (mis)daden van de Amerikaanse regering. Sindsdien werd het ene 9/11 boek na het andere geschreven, maar Griffin meldde enkele weken terug dat hij ernstig ziek is geweest, en nauwelijks in staat is om te praten. 'Whether I will do much intellectual work in the near future remains uncertain at this time.'

Nog meer 9/11? Jawel, want gisteren hoorden we het nieuws dat Bin Laden gewoon in huizen in het noordwesten van Pakistan zou wonen. Buurtbewoners en medewerkers van Pakistaanse inlichtendiensten zouden de terroristenleiders beschermen, zegt een anonieme NAVO topman. Nou, dat was natuurlijk weer lachen bij de dijenkletsende complottertjes. Het nieuwste speeltje van Anarchiel, een wel erg oppervlakkige alternatieve 'nieuwssite' Het Gekleurde Nieuws, meldde: 'De redenen (...) dat mainstream media de bevolking massaal (...) voorliegen over deze zogenaamde terrorist (die officieel ooit voor de CIA werkte) is om het gevoel van dreiging te behouden. Het is namelijk veel beter dat de burgerbevolking de hele dag door bang is voor een dreiging die eigenlijk helemaal niet bestaat, een dreiging die je wel op kunt blazen aangezien je als overheid via bevriende corporaties de mainstream media in je zak hebt.'

Wat een wartaal weer. Zijn het nu de bevriende corporaties of de media zelf die 'het gevoel van dreiging' willen behouden? O nee, een alinea later zijn het weer de 'overheden, dictators en andere despoten'. De jongste dreiging kwam trouwens niet van een dode Bin Laden, maar van de Taliban. Dank zij een journalist die toevallig over de juiste telefoonnummers beschikte. In wiens opdracht zou zij gehandeld hebben? De 'liegende overheid', wellicht?

maandag 18 oktober 2010

Symbols Rule The World

De redding van de 33 opgesloten Chileense mijnwerkers werd over de hele wereld breed uitgemeten in de media. 'Velen met enige achtergrondkennis van de al eeuwen in occulte en Vrijmetselaarskringen gebruikte symboliek zijn daarbij ongetwijfeld een aantal opmerkelijke zaken opgevallen,' schrijft Xander, die het iedere keer weer presteert om van iedere gebeurtenis de diepere betekenis te doorgronden.

Het aantal van 33 mijnwerkers - één van de allerbelangrijkste Vrijmetselaars-getallen - zou natuurlijk gewoon toeval kunnen zijn. Maar geldt dat nog steeds als ook de volgende feiten in ogenschouw worden genomen, houdt Xander ons voor. Eerst filosofeert Xander eindeloos door over de betekenis van het getal 33, waarna eindelijk de koppeling met de ramp wordt gelegd en we worden getrakteerd op een staaltje logisch rekenen. 'Daarnaast is de datum waarop de redding van de mijnwerkers begon eveneens frapant: 13-10-10, opgeteld '33' (...). Het duurde 33 dagen voordat de reddingsschacht, 66 (2 x 33) centimeter in doorsnee, was geboord. Het eerste briefje waarmee de mijnwerkers aan de buitenwereld lieten weten dat ze nog in leven waren, was -inclusief spaties- 33 tekens lang ('Estamos bien en el refugio los 33').'

En dan komt het klapstuk: 'Nog opmerkelijker was het dat de mijnwerkers werden gered door een apparaat dat de 'Fénix' (Phoenix) werd genoemd, de mythologische vuurvogel die uit de as herrijst. Op deze site hebben we vorig jaar een aantal keer aandacht besteed aan het belang van de 'Fénix' als symbool van de komst van de aanstaande New Age Nieuwe Wereld Orde, die zal ontstaan nadat de hele wereld eerst in chaos is gestort.'

Xander: 'Werd de Chileense mijnramp door de Vrijmetselaars/Illuminati machtselite achter de schermen aangegrepen om een wereldwijd bekeken ritueel uit te voeren, als verborgen aankondiging van de komende Nieuwe Wereld Orde zonder grenzen, waarin alle landen ondergeschikt zullen worden gemaakt aan één centraal gezag met aan het hoofd één charismatische leider?'

Vast en zeker Xander, en al helemaal omdat je het het hele verhaaltje weer eens kritiekloos hebt overgepend van een site met de veelzeggende naam The Vigilant Citizen, Symbols Rule The World, Not Words Nor Laws. Het duurde dan ook niet lang of behulpzame lezers kwamen met nuttige aanvullingen. De moeder van de jongste mijnwerker was bijvoorbeeld ook 33 jaar oud, de exploiterende mijnbouwonderneming had 33,3 miljoen pesos winst over boekjaar 2009. Maar de alles overtreffende afsluiter is zonder twijfel:

'33 mijnwerker
660 mtr diep : 2 lichaam en ziel = 330 mtr
Er stonden 3300 mensen hun op te wachten : 100 efficiente helpers= 33
69 dgn onder de grond - 3 die in het complot zaten is 66 alweer gedeeld door :2 = 33
33 dgn voordat de UFO's van zich laten horen.
De meeste mijnwerkers zaten op de lagere school in klasse van 33 pers, wel heel mooi.
Bij deze berekening klopt Xanders visie correct en is er niets wat deze berekening in de weg staat.Over 33 maanden breek daardoor de oorlog uit in het midden oosten. Ook dit klopt als een zwerende vinger. Maak de borst maar nat en wens iedereen succes voor de toekomst.'

zaterdag 16 oktober 2010

Inquest

Eindelijk, na jaren vertraging, is in London de 7/7 Inquest van start gegaan, meldt Zapruder op een toon die duidelijk maakt dat we hier absoluut niets van mogen verwachten. Nu had geen mens iets achter de bomaanslagen in Londen op 7 juli 2005 gezocht - de ergste terreuraanslagen in Groot-Brittannië sinds Lockerbie in 1988 - als de aluhoedjes zich niet eerst suf hadden geredeneerd over 9/11. Daarna werd iedere bomaanslag, waar ook ter wereld, in hun ogen automatisch een false flag operatie, zogenaamd uitgevoerd door regeringen met als doel om beperkingsvrijheidsbeperkende wetten in te voeren. Logica van dertigers en veertigers die geestelijk in de korte broek zijn blijven steken.

Hun flinterdunne theorietjes werden zoals te doen gebruikelijk gekenmerkt door alles-is-verdacht-denken en lachopwekkende absurditeiten. Zo vonden complotters het wel erg toevallig dat de aanslagen niet alleen samenvielen met de aanstelling van Gordon Brown als premier van Groot-Brittannië, maar ook met het derde verhoor van Tony Blair door de politie in het zogeheten cash-for-honours schandaal. Eerdere verhoren van de ex-premier vielen ook samen met grootschalige anti-terreur invallen. Je moet er maar opkomen.

'Federale bank VS pleegt vóór 7/7 buitengewone transacties,' beweerde destijds Daanspeak, die kennelijk als enige de logica daarvan begreep. En dan was er nog dat mooie verhaal van een antiterreur-oefening die plaatsvond op vrijwel dezelfde locaties en tijdstippen als die waarop de echte bommen afgingen. Het kostte echt maanden voordat de aluhoedjes eindelijk hadden begrepen dat het om een papieren oefening ging die bovendien wel degelijk in detail verschilde.

Inmiddels zijn nagenoeg alle inconsistenties wel ontkracht, maar als een slecht verliezer komt Zapruder's Donkerdoorn ons doodleuk vertellen dat de nieuwe feitjes 'meer vragen opwerpen dan beantwoorden.' Er zouden nog 'honderden tegenstrijdigheden' zijn overgebleven, met verwijzing naar weer de eerste de beste complotsite waar Barracuda vergeefs zocht naar 'honderden tegenstrijdigheden'.

Dus waar gaat die 7/7 Inquest nu over? Niet over de weerlegging van theorieën van mafkezen op zolderkamers. Wel over de vraag of de hulpdiensten op tijd ter plaatse waren en of de inlichtingendiensten de aanslagen niet hadden kunnen voorkomen. Vragen die veel eerder beantwoord hadden kunnen en moeten worden.

vrijdag 15 oktober 2010

Populisme

De Populistische Omroep Nederland (PopNed.nl) heeft besloten door te gaan in zijn streven om voor meer evenwicht te zorgen in de ether, lezen we bij Het Vrije Volk. PopNed is nu al teleurgesteld in de beide nieuwe omroepen WNL en PowNed. 'Hun afkeer van het rechtse populisme hebben ze voor en na het binnenhalen begin 2009 van 50.000 leden niet onder stoelen of banken gestoken.' PowNed ging volgens voorzitter Dominique Weesie het tegendeel van rechtse televisie maken. En WNL heeft met Michiel Bicker Caarten voor een hoofdredacteur gekozen die - godbeterhet - Wilders maar een xenofoob en racist vindt. En: 'Nog steeds kan een kwart van de Nederlandse bevolking zich niet vertegenwoordigd voelen in Hilversum.'

Waar komt die kwart vandaan? Gewoon weer uit de dikke duim gezogen, vermoedt Barracuda. Waarschijnlijk denken de bestuurders dat een ieder die op Wilders stemt automatisch ook op een omroep zit te wachten. Anderhalve man en een paardenkop wil graag iedere dag horen dat Geert een toffe peer is, terwijl geen enkele omroep (zelfs de VARA niet meer) zich associeert met een politieke partij.

Hoeveel mensen willen zo'n omroep eigenlijk? Niet meer dan 1300. Meer leden heeft PopNed niet kunnen binnenslepen. Men heeft het eerder geprobeerd en toen het vereiste aantal leden niet werd gehaald, wilde PopNed samen met GeenStijl. 'Ik wil niks met die man te maken hebben,' hoonde Dominique Weesie, doelend op PopNed voorman Ronald Sörensen.

Dat de twee nieuwkomers het publieke omroepbestel tot nu toe nauwelijks hebben verrijkt is een andere discussie, maar het soort programma's dat PopNed op de buis wil hebben bestaat al en heet simpelweg Zendtijd voor Politieke Partijen.

donderdag 14 oktober 2010

Magical mystery tour of disclosure

Is er nog wat gebeurd afgelopen zondag op het hoofdkwartier van Niburu, waar als we de berichten mochten geloven iets belangwekkends stond te gebeuren? Dat wilde de aanhang die niet aanwezig was op de (uitverkochte) bijeenkomst in Barneveld ook wel eens weten. Maar initiatiefnemer Anton Teuben beriep zich naar verluidt op het zwijgrecht, en ook de andere aanwezigen hielden hun mond potdicht over de magical mystery tour of disclosure' Nogmaals en voor de laatste keer.........NEE ik vertel er niets over !!!! IS DAT NU DUIDELIJK? Moeilijk he, mensen in hun waarde laten? En maar blijven proberen omdat jullie weten dat als je doorvraagt ik overstag zal gaan! In therapie leer ik daar niet meer aan toe te geven, zo lekker puh,' reageerde ene Bonnie boos op het forum.

Van de weeromstuit publiceerde Niburu een dag later toch maar een verslag, waaruit de urgentie van de bijeenkomst al helemaal niet bleek: 'De volgende themagroepen zijn inmiddels vormgegeven: Nulpuntenergie, Niburu TV en Radio, Kind en Onderwijs, Ascentie en Gezondheid, Schumann Resonantie, Galactische Federatie en Buitenaards Contact, Dolfijnen, Niburu Jong, Evenementenorganisatie, Multiculturele Samenleving, GGZ, Contacten Bedrijfsleven en Logistiek en Organisatie.'

Maar ging het hier eigenlijk wel om? Blijkbaar niet. Want al gauw lekte uit dat op 13 oktober (gisteren dus) buitenaardsen met de naam Transcenders zich aan ons zouden vertonen op een manier die geen twijfel meer laat bestaan aan Ufo's en buitenaardse beschavingen. Dat werd in elk geval medegedeeld door een voormalige NORAD officier die een medium heeft geraadpleegd. Kennelijk behoort een belletje vanuit het ruimteschip nog niet tot de mogelijkheden (het kan natuurlijk zijn dat op planeet X nooit een Edison is opgestaan of dat het spraakvermogen is weggeëvolueerd).

Maar nu de vraag: vanwaar die geheimzinnigheid? Rekende de Niburu kern op een reisje door het heelal en wilde men de lange wachtlijsten beperken? Of zou het zijn dat Anton Teuben er alweer voorzichtig rekening mee hield dat ook deze belofte niet zou worden ingelost? In 2008 moest Anton ook met de billen bloot toen hij een Australische vrouw met de New Age-naam Blossem Child op haar blauwe of bruine ogen geloofde. Ook die voorspelde de komst van buitenaardsen, en opvallend genoeg ging het toen om 14 oktober. Anton beloofde toen dat hij niet meer achteloos channelings op de website zou plaatsen en iets kritischer zou zijn.

Je raadt hem al. Woensdag 13 oktober vergleed zonder noemenswaardige incidenten. Geen UFO aan de lucht. Hoewel....

UPDATE: De UFO's boven New York waren ballonnen.

maandag 11 oktober 2010

Who ya gonna call?



We Are Change Holland (WAC Holland) komt naar je toe deze zomer herfst. WAC gaat met de VW Westfalia T3 op reis. 'We gaan zo veel mogelijk landen, steden en dorpen bezoeken in Europa. Ons doel is om zo veel mogelijk mensen wakker te schudden en ze vertellen over 911, Bilderberg, Nieuwe Wereld Orde(NWO), etc. We gaan over de welbekende Wacholland folders achterlaten, doen aan filmvertoning op de plaatsen waar we ons kamp opzetten. We zullen als het technisch mogelijk is een reis- en filmverslag op de wacholland site gaan plaatsen en onze avonturen delen. We hopen zo veel mogelijk mensen bewust te maken van de ziekke plannen van de NWO. en uiteraard genieten van de mooie dingen die het leven nog te bieden heeft.'

Complotbusters als nomaden, je moet er maar op komen. Het eerste joetoeb-filmpje uit een lange reeks is al behoorlijk subversief, zeven minuten lang beelden van een verregende tent op een al even treurige camping. Het tweede filmpje toont een ongeluk in het Groningse Doezem, waar in elk geval al een tractor is bekeerd. Zou dat ongeluk door de NWO zijn veroorzaakt? Moet haast wel.

Onwillekeurig vraag je je af of deze jongens (het zijn meestal jongens, complotters) niet naar school moeten of in de studiebanken moeten zitten. Want kolere, wat bevatten die filmpjes veel taalvauten: 'En uiteraart genieten van de mooie dingen die het leven nog te bieden heeft', 'start was op 30 sebtember', 'We zullen de avontuuren op de site van wacholland gaan plaatsen', 'toen we onze wacje 1 hadden geinstaleerd'', 'twee auto's waren frontaal op elkaar geknalt 2 zwaargewonen trouma hellie was uitgerukt', 'wij zullen ze wijsen op onze www.wacholland.org'.

Kortom, als u deze analfabeten tegenkomt op camping De Berekuil, doe een beetje aardig tegen ze als ze weer beginnen over de 'ziekke plannen van de NWO'.

Huishoudelijk: Barracuda moet zelf even op rijs. We zijn er over enkele dagen weer.

zaterdag 9 oktober 2010

Eeuwenlange misleiding

HP/DeTijd volgt het complotvolkje tegenwoordig zelfs fanatieker dan Barracuda, maar die kijkt dan ook niet zo vaak bij Ufo fanclub Niburu. Die site heeft volgens het weekblad opgeroepen tot een spoedbijeenkomst, morgen (10-10-10) op het hoofdkwartier in Barneveld. Niburu is namelijk 'in de positie gebracht contact te onderhouden met de vele buitenaardse soorten die om onze planeet hangen. Van de meest negatieve in de lagere dimensies (waaronder met name de mens) tot de meest liefdevolle wezens uit de hoogste dimensies en stelsels, waar het gros op Aarde geen weet van heeft.' Kijk, dat zijn nog eens berichten, al moet iemand Barracuda maar eens uitleggen wat hiermee bedoeld wordt.

De Nederlandse nieuwsdiensten weigeren volgens Niburu stelselmatig te melden dat 'een Buitenaardse interventie de Aarde meerdere malen heeft behoed van totale vernietiging'. Daarom neemt Niburu die taak maar op zich, en wel met 'alle mensen uit geheel Nederland, België en Duitsland die weten over de positie die wij straks samen innemen met onderdelen van de Galactic Federation. 'De gevolgen van mind-control en eeuwenlange misleiding worden nu zichtbaar,' aldus Niburu.

En ineens moesten we weer denken aan de fameuze voorspelling van datzelfde Niburu dat op 14 oktober 2008 miljoenen mensen in de wereld een mega ruimteschip te zien zouden krijgen. Van de Federatie van het Licht of zoiets. Vermoedelijk boven Alabama, maar het kon ook Lutjebroek of Kaapstad worden. Er werden maten genoemd van wel 2.000 kilometer in doorsnede. Een gebeurtenis die sceptici en debunkers het zwijgen zou doen opleggen. Maar helaas, het ruimteschip kwam niet. Zoals ook tal van andere voorspellingen van Niburu de mist ingingen.

Vandaar op het forum van Niburu nu hoofdzakelijk sceptische reacties van de achterban zijn te lezen. 'Misschien is het een bijeenkomst dat ze de media ook hebben uitgenodigd om te laten zien hoeveel mensen er niet meer in trappen om zo een nog groter publiek te trekken??'

Na zondag is Barneveld dus weer gewoon van de kip en het ei.

vrijdag 8 oktober 2010

Bram

Op het moment dat zij 'boobies' riep moet hij zijn oren hebben gespitst. Ten minste, dat valt af te leiden uit de strekking van het boek dat Femmetje de Wind (36) en Mirjam van den Broeke (33), beiden journalisten, schreven over hun Bram (50). Ze claimen alle twee een liefdesaffaire te hebben gehad met mr. Moszkowicz. Met Femmetje duurde dat naar verluidt enkele maanden, de affaire met Mirjam was een beduidend korter leven beschoren. Dat of het was gewoon een heel lang interview.

Ja, boppers, vandaag duiken we in de wereld van RTL Boulevard. Geeft niks, zelfs de VK roddelt mee. Een heel boek over Bram door twee 'ervaringsdeskundigen' die Eva willen waarschuwen voor een soortgelijke deceptie. 'Gelukkig valt de advocaat niet op mij omdat ik zulke grote jetsers heb. Die heb ik namelijk niet. Andersom zit ik nu ook niet bepaald met een hersenloze met een bochel te eten, maar met een charmante, goed geklede, intelligente man, die toevallig ook nog iets te verteren heeft.' schreef Mirjam bij de Quote in betere tijden. Maar helaas. Meestal geeft hij je niet langer dan drie of vier maanden van zijn kostbare tijd om dan – totaal onverwacht – weer door te gaan met het volgende project.

De dames traden er mee naar buiten uitgerekend luttele dagen nadat Moszkowicz Nieuwsuur een interview weigerde omdat Eva daar niet aan het werk kon vanwege Bram. Waarmee in een klap duidelijk werd waarom Eva dat actualiteitenprogramma niet kan presenteren.

Maar goed, dat boek, wat komt daar in godesnaam in te staan? Wat Bram hen allemaal niet vertelde terwijl zij een brandende kaars naar beneden keken tijdens een dinner in the sky of fingerfood in een chique oesterbar? Dat hij de de melk met citroenschil en zout tot aan het kookpunt brengt? Een eitje tikt met een kopstoot? Dat hij een nachthemd draagt van luxueus zuiver zijden satijn in stippeldessin met fijne kanten applicaties langs de hals en aan de onderkant? Zou hij uit de school hebben geklapt over Geert en hen alle anekdotes over Willem Holleeder hebben verteld? Of wordt het een knip- en plakwerkje van oude interviews, aangelengd met details over zijn grijzende slapen?

En dan de hamvraag: hoe is de samenwerking tussen de beide dames eigenlijk tot stand gekomen? Bestaat er soms een Bram Anonymous (BA)? Is er een geheim forum waar Ingrid, Bonnie, Edana, Glenna, Guinevere en honderden lotgenoten troost bij elkaar zoeken? En wat hebben zij onderling afgesproken? Dat zij Bram zouden promoveren tot ideaal mantype? Gelukkig is er nu dan een handleiding voor Fleur, Julia, Anna, Britt, Roos en hoe al die opvolgers nog mogen heten. Doe er uw voordeel mee, dames!

donderdag 7 oktober 2010

Gedogen

Er valt al meteen helemaal niks te gedogen aan het kabinet Wilders. 'We moeten Wilders ontmaskeren,' zo stelde dissident Koppejan deze week in Met het Oog op Morgen. 'Wilders wordt blij gemaakt met een dooie mus: veel van zijn voorstellen zijn niet eens haalbaar. Want we zijn een fatsoenlijk land dat zich houdt aan internationale verdragen,' aldus Koppejan. Gaat lekker jongens. Zo'n stabiel kabinet kan Nederland echt gebruiken. Het lijdend voorwerp zit intussen weer eens in de rechtbank op verdenking van het beledigen van moslims en allochtone groepen en het aanzetten tot haat en discriminatie, zowel wegens ras als godsdienst.

De vraag is: zou de Wilders-achterhang dat proces op tv hebben toegelaten als ze de keuze hadden gehad? Die vraag is relevant aangezien volgens de slimmerds van het Vrije Volk 'RTL en de Staatsomroep ons voorliegen over 'verdeeld CDA'. Let op, hier komt weer een mooi staaltje onnavolgbare logica: 'En iedereen die er zin in had, kon dat zien dankzij een urenlange, door de belastingbetaler opgehoeste live-uitzending waar prominenten en locale helden veelal schaamteloos hun afschuw konden uiten over het gedachtegoed van de geblondeerde satan.'

Slechts 68% van de CDA-leden stemde voor, wat het beeld oplevert van een tot op het bot verdeelde partij, zo galmde het schuimend op zowel commerciële zenders als de staatsomroep van Wildershater Henk Hagoort. En handenwringend werd die weerstand volgens de Vrije Volgers uitvergroot om tot de logische slotsom te komen dat het aanstaande 'Kabinet Wilders' een instabiel kabinet zou zijn.

Nu even helder denken: wat de stemming op het CDA congres zou worden werd zaterdag pas rond 17.00 echt duidelijk. Daarvoor lieten de sceptici zich inderdaad luid horen op het congres, en die 'vertekening' is zelfs nog geduid door de partijvoorzitster in de marathonuitzending. Maar wat had de NOS dan moeten doen? Camera's op zwart zodra er een dissident aan het woord kwam? Een Mao Zedong-achtige commentaarstem om ons mede te delen dat zij 'in de meest vunzige en ongristelijke bewoordingen opriepen af te zien van de vrijage met Wilders?' Dat het ging om 'smeerlapperij, stemmingmakerij, bedriegerij, een ongekend staaltje haatzaaien, stigmatiseren en polariseren'? Georganiseerd door ' de dinosaurussen binnen de partij. Gasten die stuk voor stuk persoonlijk verantwoordelijk zijn voor alle ellende die onze straten teistert'? Zoiets dus.

Maar ja, het valt ook niet mee, al die kritiek op der Führer. Stel je toch eens voor dat het kabinet Rutte Wilders voortijdig ontspoort. Want dat voelt de domrechtse aanhang van Wilders natuurlijk allang aankomen: het gammele bootje van Wilders gaat onherroepelijk zinken. De vraag is alleen wanneer precies.       

woensdag 6 oktober 2010

Waarzegger

Voorspellingen, daar zijn complotters ware meesters in. Neem Xandernieuws: 'Volgens contra-terrorisme bronnen zal het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken over enkele uren een zeer ongebruikelijke waarschuwing gaan afgeven voor Amerikanen in Europa, omdat er mogelijk op zeer korte termijn meerdere 'Mumbai'-achtige terreuraanslagen zullen plaatsvinden. Het advies om publieke locaties in Europa te mijden volgt op de afgelopen week afgekondigde hoge staat van paraatheid in Groot Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Zweden, omdat islamitische terroristen uit Pakistan in deze landen aanslagen zouden willen gaan plegen.'

Inmiddels zijn dagen verstreken en de 'Mumbai'-achtige terreuraanslagen zijn uitgebleven, en de waarschuwingen hielden nou ook weer geen formeel negatief reisadvies in. Eigenlijk werd het weekend alleen opgeschrikt door een condoom in een gebakken ei. Maar we kennen Xander inmiddels een beetje: als hij ergens op een website iets leest wordt het als een onwrikbare waarheid gepresenteerd, en nog eens drie keer uitvergroot, liefst met afschrikwekkende collages van een zoveelste Armageddon.

Je kan het ook nog helemaal uit de dikke duim zuigen. Zo werden we via onze blog roll gewezen op een stukje van de Algemene Inlichtingen en Rijks Verzwijgings Dienst (...), die meent dat de PVV, Wilders, Fortuyn het gevolg zijn van 'war on terror'. 'Het islamitische gevaar, in combinatie met de verhoogde spanning door de economische crisis en terreurdreiging, is een kruitvat dat op exploderen staat. De lont moet alleen nog aangestoken worden en dat kan in de vorm van een gigantische economische crisis waarvoor een zondebok aangewezen zal worden of een gigantische terreuraanslag met tienduizenden doden als gevolg. Dit, beste mensen, staat op de planning komende jaren.'

Wedkantoor, anyone? Zo moet er dit jaar volgens Nostradamus trouwens eerst ook nog een wereldoorlog komen. In november. Dat wordt opschieten geblazen. Geen van de voorspellingen van de oude heer is tot nu toe uitgekomen, geen gifgas op de Zwarte Zee, en met die oorlog tussen Groot-Brittannië en Frankrijk wil het ook maar niet lukken. De glazen bol hapert. Vanaf zondag wordt het in elk geval kouder. Oant Moarn!

dinsdag 5 oktober 2010

Babyboomers world

Het Vrije Volk is altijd goed voor de gulle lach. Vooral als de recente geschiedenis weer eens vakkundig wordt verhaspeld tot onnavolgbare spaghetti door domrechts. 'Daar stonden ze dan, een grote groep jonge mensen, babyboomers, die terugkeken op de geschiedenis van het Westen en alleen maar ellende zagen. De kruistochten, de slavenhandel, de kolonialisaties  (...). Alles moest anders. Het bedempende zuilensysteem moest op de schop. En volgens het vooruitgangsgeloof zou men het paradijs op aarde zelf maken, in plaats van wachten tot God dit zou doen,' zo schrijft DRNOMAD.

Let op, dit is er weer zo eentje. Een Vrije Volker heeft altijd een zeer ingewikkelde U-bocht nodig om op zijn stokpaardjes te klimmen. Zo ook nu weer: 'En kijk eens wat ze hebben bereikt. Een bijstandstrekker met twee kinderen ontvangt bijna net zoveel als een iemand met een betaald middeninkomen – je bent gek als je nog werkt. De overheid begint steeds meer op de maffia te lijken. Politie en Justitie hebben er financieel belang bij om op verkeersovertreders te jagen, nota bene voor zaken die niet eens verboden zijn. Daarmee is er minder aandacht voor boeven vangen – waarvoor deze instanties zijn opgericht. Er worden miljarden uitgegeven aan ontwikkelingshulp, uitgaven die bijna niet verantwoord hoeven worden en dus oncontroleerbaar zijn. En daarnaast is er nog de zogenaamde verhuftering van de samenleving.'

Het draait dus weer eens om de verkeersboetes en belastingen, en dat is allemaal de schuld van 1968. Toen Jan Peter, die de boetes onlangs nog maar eens flink heeft verhoogd, nog in korte broek rondliep. Maar DRNOMAD gaat nog even verder: 'En zo hebben we wel meer over voor het sociale stelsel. Werkende vrouwen tegenover slecht opgevoede kinderen. Hogere alcohol en tabak accijns, plus zwartmaken van de gebruikers. Hogere verkeersboetes waar niemand tegen kan protesteren. CO2 belasting, belasting op lucht!! die tegenwoordig als normaal worden gezien. Het nieuwe Kabinet heeft het zelfs al over een werkplicht. Allemaal maatregelen om het pensioen van de babyboomers te redden. Jaha, liegen om dat pensioen te betalen! Dacht u nu echt dat het gaat om de inhoud?'

Goeie vraag. Zelden weer zoveel onsamenhangende onzin bij elkaar gelezen. Werkplicht om het pensioen van de babyboomers te betalen? Ontdek de logica aan de hand van deze uitleg.

maandag 4 oktober 2010

Worm

Complotters zien altijd alles in het groot. Dus als er een computerworm binnenkomt bij de Iraanse kerncentrale, dan zit Israël er achter. Kan niet anders. De Zappies mogen dan wel verwijzen naar artikelen waarin achter die relatie altijd nog een groot vraagteken staat, in hun ogen is de oorsprong zo goed als zeker: 'De dader? Het Israëlische special forces unit 8200. Een stukje code in Stuxnet bevat het woord “myrtus”, of in het Hebreeuws Hadassah, de meisjesnaam van Ester de joodse koningin van Perzië. Oke, matig bewijs. Laat nu ook nog een unit 8200 medewerker op de gebruikelijke ”kaltstell-methode” gearresteerd zijn. Hmm.'

Inderdaad, hmm. Ten eerste kan Barracuda zich al geen enkele voorstelling maken van een kerncentrale die op internet is aangesloten. Hooguit kunnen enkele pc's van medewerkers geïnfecteerd raken. Maar belangrijker: myrtus hoeft helemaal geen verwijzing naar een Hebreeuws woord te zijn, maar zou gewoon kunnen slaan op My-RTU's, als in Remote Terminal Unit. Even wat nerd talk: 'Personally I'd be surprised if a crack team of Israeli software engineers were so sloppy that they relied on outdated rootkit technology (e.g. hooking the Nt*() calls used by Kernel32.LoadLibrary() and using UPX to pack code). Most of the Israeli developers I've met are pretty sharp.'

zaterdag 2 oktober 2010

Hoogmoed

Weer een wijze les voor al die zelfverklaarde internet speurneuzen die niet gehinderd door enige kennis van zaken menen dat zij achter hun pc wel even een moordzaak kunnen oplossen. Maurice de Hond mag alsnog 120.000 35.000 euro schadevergoeding betalen aan klusjesman Michaël de Jong van de Deventer Moordzaak. Het cassatieberoep is afgewezen. Een jaar geleden werd De Hond al in hoger beroep veroordeeld tot twee maanden voorwaardelijke celstraf  vanwege smadelijke uitlatingen jegens De Jong. De Hond wees de klusjesman aan als de dader van de geruchtmakende moord, terwijl Ernst Louwes, de fiscaal adviseur van de weduwe Jacqueline Wittenberg, daarvoor was veroordeeld.

En nu de hamvragen. Kende De Hond de betrokkenen toevallig persoonlijk? Nope. Had hij de beschikking over extra bewijs? Nope. Deed hij aan wederhoor? Nope. De Hond had op televisie gewoon de beelden gezien van een woedende Ernest Louwes nadat die te horen had gekregen dat hij wél zou worden veroordeeld. De Hond trok er de conclusie uit dat deze man onschuldig moet zijn en met alle middelen mobiliseerde hij de publieke opinie.

Mag hij een mening verkondigen op grond van het politiedossier? Of course. Mag De Hond ''laten zien hoezeer de essentie van de rechtsstaat niet primair door mij geschonden wordt, maar door degenen die professioneel door de wetgever in Nederland zijn aangewezen om die rechtsstaat te dienen'? Vanzelfsprekend. Mag hij louter gedreven door emotie iemand herhaaldelijk van moord beschuldigen? Het antwoord daarop ligt voor de hand. Helaas is De Hond een treurig gevalletje van gelijk willen krijgen, dus dat eindigt straks weer in mineur bij het Europees Hof.

vrijdag 1 oktober 2010

Bedreigd

Deze week stonden de complotblogjes vol van de klokkenluider die met de dood zou zijn bedreigd 'via justitie'. Let vooral op de woorden 'via justitie'. Ondernemer Jan Poot schrijft: 'Medio juni jl. kort na mijn persconferentie over De Demmink Doofpot werd de voorzitter van de kort daarvóór opgerichte Stichting Expertgroep Klokkenluiders ontboden op Justitie. Van de Officier van Justitie kreeg de voormalig rechercheur Gerrit de Wit het advies 6 weken met vakantie naar het buitenland te gaan, omdat zijn leven hier gevaar liep. Een merkwaardig advies om de benen te nemen uit het onveilige Nederland. Welke maatregelen nam Justitie tegen deze bedreiging? Geen enkele!'

Hoe makkelijk is het om te suggereren dat er een link zou zijn met Demmink? Te makkelijk, te meer daar Poot op de hoogte had moeten zijn van het feit dat Gerrit de Wit tot voor kort bij het OM criminele geldstromen in kaart bracht en het dreigement uit die hoek kwam. Toen de expertgroep zich in juni aan de pers voorstelde, werd de zaak Demmink niet eens genoemd. Laat staan dat De Wit een prominente rol vervulde tijdens de persconferentie. Dan is er bovendien nog de vraag waarom De Wit wel wordt bedreigd, maar initiatiefnemer van de persconferentie Poot niet. Of een ieder ander die zich ooit met deze zaak heeft bemoeid.