dinsdag 30 november 2010

Wikifake

De eerste van honderdduizenden Amerikaanse diplomatieke geheimen die Wikileaks heeft gepubliceerd stonden nog niet online, of het complotvolkje had er al een oordeel over. Fake! 'De hele hype rond Wikileaks en de gelekte documenten die de Amerikaanse diplomatie in ‘een diepe crisis’ zouden hebben gestort is een spin die is bedacht door de macht cq. Amerikaanse intelligence-organisaties. Dat durven we nu met zekerheid te stellen,' ronkte Micha Kat bij Klokkenluideronline.

Goh, denk je nog, wat zou toch het belang kunnen zijn van de zittende macht om de diplomatieke verhoudingen zo op scherp te zetten? Geen probleem voor Kat, die weet werkelijk overal een draai aan te geven. Juist nu de wereld ten onder dreigt te gaan aan een totale crisis en van alle kanten wordt gespeculeerd op oorlogen (Iran, Korea) komen opeens deze ‘hypergevoelige’ documenten los die precies gaan over key foreign issues. Merkwaardig, zou Kat die Afghanistan lekken alweer vergeten zijn?

Ook een mooie: De persoonlijke geschiedenis van (Wikileaks baas) Assange is zeer slecht gedocumenteerd en bevat tal van onrustbarende details. Zo zou hij hebben rondgezworven met zijn ouders door de wereld, op 37 scholen hebben gezeten, dat soort dingen. Dit maakt het vrijwel onmogelijk zaken uit zijn verleden te checken. Klopt niet: Assange praat niet graag over zijn verleden, maar dat verleden is zeker niet onbekend, en hij heeft er wel degelijk over gesproken.

Nog meer? De potsierlijke ‘contra-info’ als zou Assange in Zweden ‘vrouwen hebben verkracht’ en daarvoor worden ‘gezocht’ lijkt bedoeld om hem geloofwaardigheid te geven zo van: wie door de macht wordt achtervolgd, moet wel informatie verspreiden die de macht in diskrediet brengt. Rare logica, de Zweedse affaire doet eerder afbreuk aan de geloofwaardigheid van Wikileaks.

Kat kan het 'business model' van Wikileaks ook al niet ontdekken, wat niet verwonderlijk is, want de site leeft van donaties. Staat nota bene groots op de site. 'Hoe verdient Assange zijn geld om al die vrouwen te verkrachten en de hele wereld rond te reizen?' O ja, en Google en Facebook zijn ook intelligence-operations vanuit de CIA. Dat u het even weet.

De aanhang van Kat slikt het meteen en komt met compleet nieuwe complotten. 'Ik vrees en volgens mij is dit proces al aan de gang om de echte kritische sites de mond te snoeren en het werk onmogelijk te maken. Je kunt zelfs dadelijk als terrorist worden bestempeld en zo opgepakt worden; gevaarlijke ontwikkelingen!'

Ja, complotters, had Barracuda verteld dat Klokkenluideronline gewoon een honey pot van de AIVD moet zijn? Of een geniale afleidingsmanoeuvre? Want hoe is het mogelijk dat Kat zonder aantoonbare verdiensten regelmatig naar Thailand vliegt, het pedoparadijs bij uitstek, en zich uitgerekend presenteert als pedostrijder? Waarom draagt Kat altijd een pet en een rugzak? Wat zit daar in? Waarom laat Kat reacties van de meest gestoorde reaguurders gewoon staan? Werkt hij soms aan een inventarisatie van psychische ziektebeelden? En nu we toch bezig zijn: is Barracuda eigenlijk geen een front end voor de NWO? Oplossingen in een envelop naar Postbus 20010, 2500 EA Den Haag. De winnaars maken kans op een blits cameraatje.

maandag 29 november 2010

StopdeBank

D-Day 7 december komt met rasse schreden naderbij, de dag dat de complottertjes hun laatste spaarcentjes van de banken halen. Bij wijze van protest. Heus, de bankwereld schudt nu al op zijn grondvesten. In alle haast is er nog een site Stopdebank opgericht vol eendimensionale statements als 'Het huidige systeem zorgt voor instabiele banken' en 'Het huidige systeem is in handen van onbetrouwbare figuren'. Of metafysische kletskoek als 'Wetenschap weet nog niet goed hoe ze moet omgaan met dergelijke systemen, zeker systeemkundige complexiteit (CAS) valt buiten het bereik van moderne wetenschap'. Of wat te denken van: 'Doordat het huidige systeem een gecentraliseerd systeem is, is het mogelijk (..) dat de meeste macht en invloed bij slechts een paar spelers worden gelegd': ‘de elite’'.

Complotteriger kan haast weer niet. En natuurlijk wordt weer verwezen naar een complotvideo genaamd Money as Debt, op deze site al treffend omschreven als 'riddled with silly basic errors, made-up evidence, and falsified quotes'.

Vragen stellen aan de anonieme opsteller van de tekst, die overigens gewoon Patrick Savalle heet, mag niet: 'Jullie als journalisten, presentators, etc etc (...) hadden eigenlijk het voortouw moeten nemen in de strijd (...) tegen de gevestigde orde. Jullie zijn jaren lang niet kritisch genoeg geweest, hebben grote steken laten vallen, zwegen over belangrijke doofpot zaken (...) maar hebben wel alle tijd voor sensatie en bergen andere onbelangrijke zaken. Uitzondering op de regel is echter: Willem Middelkoop wie wél het lef had om boekjes open te doen die men liever gesloten houdt.'

We dachten al, waar blijft Ome Willem en zijn Rakkers. Onderaan de site zien we hoe complottertjes Anarchiel en Patman (Savalle) 24/7 hun wijsheden de wereld in twitteren. Wie nu nog niet om is gaat nu helemaal door de knieën, zie je ze denken.

Nu is het probleem dat complotters doorgaans arme sloebers zijn die hooguit 100 euro kunnen pinnen, dus die actie slaat nog geen deuk in een pak boter. En dan is er de vraag wat de complottertjes met hun geld gaan doen. Gelukkig, daar hebben ze over nagedacht: peer-2-peer banken. Dat is een ingenieus systeem dat inhoudt dat je de buurtman geld leent en jij er maar voor moet zorgen dat hij binnen de afgesproken termijn terugbetaalt. Met die aantekening dat je niet eens weet wie de buurman is. P2P leensite Boober is dan ook een enorm succes geworden. Gelukkig kun je als rechtgeaarde bankcomplotterd altijd nog een paar sokken bestellen. Zijn de centjes ook meteen op.

vrijdag 26 november 2010

Kantelmoment

Ach, dachten ze bij RTL, die PVV krijgt te veel negatieve aandacht, dus laten we eens alle Kamerleden oproepen openheid van zaken te geven over hun verleden. Dat trekt het beeld wellicht recht. En wat leverde dat mooie graafwerk op? Rik Grashoff (GroenLinks) heeft ooit een boete gekregen vanwege reizen zonder treinkaartje, Ton Elias kreeg een voorwaardelijke ontzegging rijbevoegdheid na alcoholcontrole (1981), maar voor het overige zijn de partijen door en door schoon. Geen steradenttablet of een schep soda meer nodig.

Uitgerekend bij de PVV ging de beerput nog verder open. Jhim van Bemmel is, zo biechtte hij nota bene zelf op, in 2006 veroordeeld voor valsheid in geschrifte, omdat hij een aantal keren een vrachtbrief had vervalst en is tot volgend jaar geschorst. Hero Brinkman was overigens de enige die zijn medewerking weigerde, en de reden is inmiddels bekend. Hero probeerde in 2001 in Purmerend een verkeerscontrole te ontwijken. Hij reed met gedoofde lichten en op hoge snelheid weg van de politie-auto. Brinkman werd later thuis aangehouden. Uiteindelijk heeft hij een schikking getroffen van 200 euro. Als klap op de vuurpijl blijkt Eric Lucassen gewoon uitkeringstrekker bij de UWV, blijkbaar om zijn torenhoge schulden af te lossen.

De rechtse blogjes zwijgen na de zoveelste onthulling over al deze 'proto-criminelen', maar je kunt het ongemakkelijk schuiven op hun stoelen al van verre horen. 'Mensen met een gestoorde agressie-huishouding of avonturiers die zonder enige politieke overtuiging, dat is vragen om problemen,' constateert Maarten van Rossem. Die rekent op het kantelmoment. Oftewel het besef dat bewegingen als de PVV niet organisatorisch wortelen in de samenleving. Kan niet lang meer duren.

donderdag 25 november 2010

Jay Eff Kay



Daar gaan de complottertjes weer, Micha Kat voorop: oud-worstelaar Jesse Ventura heeft de hand weten te leggen op een tape waarop een 'cruciale bekentenis' te horen is over de moord op Kennedy. De CIA zou persoonlijk de hand hebben gehad in het ombrengen van JFK.

Duh! De suggestie dat de CIA verantwoordelijk is voor de dood van Kennedy horen we al jaren, en het lijkt wel alsof de JFK complotten, net als die rond 9/11, alsmaar idioter worden. In de televisieshow van Ventura, dat weer eens als los zand aan elkaar hing, overhandigde diepkeel Ron in rolstoel (slaapt met revolver onder zijn kussen) CIA-documenten aan Ventura waaruit moet blijken dat de latere president Richard Nixon betrokken was bij een complot dat Castro om zeep moest brengen, en toen Kennedy daar een stokje voor wilde steken na de mislukte invasie door Cubaanse ballingen in april 1961, zou JFK zelf zijn omgebracht met Lee Harvey Oswald als patsy. Vervolgens was het de bedoeling dat Castro de schuld kreeg, zodat er eindelijk een valide reden was om hem beentje te lichten. Hoe verzin je het.

Maar het kan nog gekker. Ventura linkt deze hele affaire ook nog eens aan het Watergate-schandaal rond Nixon begin jaren zeventig. The official story: er werd een inbraak gepleegd om erachter te komen of de Democraten illegale giften hadden ontvangen en of het Cubaanse bewind van Castro had bijgedragen aan het verkiezingsfonds van de Democratische tegenkandidaat George McGovern. Aluhoedje Ventura: Nixon had de CIA om gevoelige informatie over Cuba en Nixon gevraagd en de cover up moest zo snel mogelijk in de doofpot. Bij die inbraak waren dezelfde personen betrokken als eerder bij de Castro operatie.

Een van hen, Howard E. Hunt, heeft op een geluidscassette allerlei - redelijk vage - 'details' geopenbaard aan zijn zoon. Deze 'bekentenis' circuleerde trouwens al enkele jaren op internet, maar alleen complotblogjes vinden dit soort nieuws nog geloofwaardig. De bron van rolstoel-Ron leeft natuurlijk niet meer, zodat de authenticiteit weer eens niet is vast te stellen, en veel feiten rammelen nog erger dan een oude schoolbus. Kortom, complotters, ga eens wat nuttigs doen met jullie tijd. Bijvoorbeeld: welk geheim CIA wapentuig werd hier ingezet?

woensdag 24 november 2010

Banken slopen



De Franse bankrun2010.com-burgerbeweging, die via Facebook en andere sociale media alle burgers oproept om de banksector droog te leggen, heeft er een mascotte bij: voormalig aanvaller Eric Cantona van Manchester United meent ook dat 'banken zorgen voor alle problemen in de wereld'. Cantona? Jawel, de man van de karatetrap, waarvoor hij 120 uur taakstraf kreeg en een schorsing van negen maanden, de acteur met Renaissanceman-allure en het Buitenlands Accent Syndroom (FAS), , strandvoetballer, gepassioneerd kunstenaar en filosoof. 'Als we de banken platleggen, creëren we een sociale en economische revolutie,' vertelde hij aan de Franse regionale krant Presse Océan.

Alinea's gaat het zo door, maar nergens wordt ook maar een alternatief geboden, zodat je je automatisch afvraagt of Cantona zelf eigenlijk wel de daad bij het woord gaat voegen en zijn vele miljoenen in een Zeeman-sok gaat stoppen. Of zou Cantona toevallig zijn immense vermogen hebben ondergebracht bij kiene vermogensbeheerders in belastingparadijzen? In dat geval kan hij het rustig laten staan. Mogen anderen de kastanjes uit het vuur halen.

dinsdag 23 november 2010

They're Coming To Take Me Away Ha Ha

Julian Strengers nam onlangs afscheid van het clubje dat hij zelf heeft opgericht, We Are Change Holland. 'Een beweging die zich niet slechts verzette tegen de gevestigde orde, maar constructieve actie ondernam, de harde vragen stelde, burgers informeerde en corrupte mensen confronteerde,' schreef Julian. Nou ja, zo had het misschien moeten zijn, maar in de praktijk vulde WAC de site met moemakende You Tube-complotfimpjes. Waarom Strengers zich na twee jaar terugtrekt, wordt niet helemaal duidelijk, maar zijn opmerking dat een door hem te nemen nieuw initiatief Infolutie (nog in de steigers) als hoogste prioriteit 'kwaliteit en betrouwbaarheid' zal krijgen, spreekt boekdelen.

Want Julian had zijn hielen nog niet gelicht of de achtergebleven Ivo pompte maar weer eens 22 'schokkende uitspraken door de elite' op de site, natuurlijk stuk voor stuk uit hun verband gerukt. 'Ja, ze (...) willen echt de bevolking doen laten krimpen. De meeste mensen hebben absoluut geen idee van een zeer donkere filosofie die zich verspreidt als een wildvuur onder de globale elite. Deze filosofie is een obsessieve geloof dat stelt dat de mensheid is uitgegroeid tot een soort kanker voor de aarde.'

Soms vraag je je af complottertjes als Ivo de Engelse taal wel machtig zijn. 'We need to continue to decrease the growth rate of the global population; the planet can't support many more people,' citeert Ivo Clinton-adviseur Nina Federoff en je zou toch zeggen, da's duidelijke taal. Als we de bevolkingsgroei niet afremmen, zal in de verre toekomst elk stukje groen voor woningbouw moeten worden benut en raken grondstoffen versneld uitgeput. Maar de groei reduceren is wat anders dan het decimeren van de bevolking, al dan niet met behulp van chemtrails en het vergiftigen van het drinkwater. Speciaal voor Ivo daarom deze klassieker uit de popgeschiedenis.

maandag 22 november 2010

'Wouter Bos claimt verlies zonnebril'

Terwijl de jacht op de beelden van een kopstotende Marcial Hernandez is geopend, proberen PVV aanhangers de beerput van links te lichten. Je ziet ze met roodaangelopen hoofden al driftig googelen achter hun pc, alsof hun leven er van af hangt.

In de commentaren onder diverse artikelen verschenen de afgelopen dagen dan ook lange lijsten van zogenaamd foute PvdA'ers ('dronken achter het stuur', '30 miljoen euro cultuur-subsidie verduisterd', 'hoerenloper', 'Wouter Bos claimt verlies zonnebril') en bij het Nieuwe Journaal was het Filantroop die beet meende te hebben. 'Toen ik op het NOS-journaal Job Cohen zag weeklagen over het door de PVV beschadigde aanzien van de politiek, moest ik dan ook meteen denken aan de vele keren dat PvdA’ers uit de top zich misdroegen zonder dat het tot de ultieme consequentie leidde die wel van het PVV-Kamerlid Eric Lucassen verlangd werd.'

Vele keren? Barracuda ging er eens goed voor zitten, maar al dat er kwam was een zaak uit een wel zeer oude doos, toen Job Cohen nog in de luiers lag: Edward Brongersma kreeg voor zijn seksuele obsessie voor de jeugd in 1950 (!) elf maanden detentie. 'De man kon niet alleen ongehinderd zijn politieke carrière binnen de PvdA vervolgen, maar zette zich lobbyend in voor de wettelijke legitimering van zijn seksuele obsessie.' Niet geheel juist, trouwens: Als eerste Kamerlid moest Brongersma in 1950 wel degelijk al zijn functies neerleggen, pas dertien jaar later kreeg hij een herkansing.

Maar wat wil men met deze voorbeelden nou eigenlijk zeggen: dat de PvdA net zo fout is als de rest en dus zijn mond moet houden? Of dat foute PVV'ers rustig kunnen blijven zitten aangezien het bij andere partijen niet minder erg is? Kennelijk, want zo lang brievenbuspisser Lucassen gewoon op het pluche blijft zitten, behoudt Nederland dat door domrechts zo gewenste gedoogkabinet. Terwijl buiten de 'rode joelfeesten' klinken, moet de rechtse heilstaat met plakband bij elkaar worden gehouden.

vrijdag 19 november 2010

Und jetzt die Kannone!

Domrechts heeft het er maar druk mee. Met het downplayen van het lawaai rond de PVV. Was het GroenLinks geweest of de PvdA, dan stond de broek natuurlijk allang in de hens, maar nu is het vooral zaak de hevig uitslaande brand te blussen. Want al vijf zetels verlies. Vaste columnist 'Hannibal' bij Artikel 7: 'Hoort de trollen huilen vanuit het struweel, de hyena’s op de geasfalteerde vlakten van de Vinex-wijken, de coyotes in de multiculti-achterbuurten. Hoort, en huivert. De ongewervelden zoeken de tegenaanval'

PowNews kwam natuurlijk alleen maar met het nieuws over de inmiddels schielijk vertrokken James Sharpe om de kijkcijfers op te krikken. 'Iedereen wil het zien of horen, van de masochistische linkse Gutmensch, die zijn wereldbeeld ziet verkruimelen en daarvoor compensatie zoekt, tot de hoopvolle Rechtmensch, die zijn hoop heeft gevestigd op de poging van de PVV tot herstel van het Nederland dat hem zo dierbaar is. Herstel, geen terugkeer naar, voor de goede verstaanders.'

Merkwaardig, geen woord over wat de man uitgevreten heeft. Nou ja, het was zijn bedrijf dat in opspraak kwam, kennelijk een entiteit die geheel los staat van de verantwoordelijkheid van de oud-atleet. Diezelfde ik-praat-alles-recht-wat-krom-is Hannibal weer: 'Als dat een diskwalificatie is, kan niemand die ooit bij KPN, Eneco, Philips of onverschillig welk bouwbedrijf zich nog aanmelden. Shell heeft ongetwijfeld wel eens een scheve milieuschaats gereden: gelijk afpakken dat passieve kiesrecht van medewerkers! Justitie, doe morgen een inval bij Shell, neem alle personeelsbestanden in beslag, en gooi al die mensen van de kieslijsten af. Schoon schip!!!'

Nu nog de stront van links op tafel, roept de aanhang in koor, alsof de laatste onthulling uit die hoek is gekomen. 'Msm en linkse en verlinkste kranten ga jullie werk doen en duik hier ook eens in/ op (hahaha, ze zijn duidelijk goede rioolwerkers en hun redacties zitten vol met rioolratten dus het zal niet veel moeite kosten om wat links vuil te produceren, wat zegt u is de actie alleen op rechts? WTF''

Maar het valt niet meer te ontkennen: de PVV is gewoon een bijeengeharkt stelletje kneuterboeren zonder politieke ervaring, dat het ook nog eens onderling oneens is. Ex-kandidaat Geert Tomlow vatte het probleem van de partij treffend samen: 'Wilders leeft in een cocon, door zijn leefstijl is hij gevoelig geraakt voor mensen die precies zeggen wat hij wíl horen en bestaat de partijtop uit blinde loyalisten.' En zowaar ook voor het eerst kritische geluiden bij de salonfähige Dagelijkse Standaard: 'Het begint steeds meer duidelijk te worden dat Wilders kampt met een megaprobleem. De PVV fractie lijkt voor een deel te bestaan uit fraudeurs, leugenaars, geweldplegers, amorele neukertjes, agressieve alcoholisten en proleten. Met deze maffiaclub zal het van kwaad tot erger gaan. En zolang Rutte zijn handen hier vanaf blijft trekken, begint de viezigheid ook door zijn kabinet te trekken.'

Genoeg is genoeg, vinden Wilders en de blogjes, maar de muiterij ligt op de loer. Misschien niet meteen al dinsdag, de partij zal de gelederen gesloten willen houden, maar de veenbrand woekert onderhuids verder.

donderdag 18 november 2010

Get-rich-quick

Een opmerkelijk bericht bij de concullega's van Screw Loose Change. Richard Gage, directeur van Architects and Engineers for 9/11 Truth, verdiende dank zij de troofers in 2009 een jaarsalaris van 75.000 dollar. Engineers for 9/11 Truth is een groepje kritische ingenieurs en architecten, maar eigenlijk een eenmansactie van Gage. Die raakte geboeid door 9/11 nadat hij een radioshow van 9/11 predikant David Ray Griffin had gehoord. Al twintig jaar is hij architect en verantwoordelijk voor enkele 'vuurbestendige gebouwen', waaronder een campus van een middelbare school. Sinds 2009 is Gage dus full time troofer. Maar 75.000 dollar? Gage geeft voornamelijk lezingen, en doet nauwelijks onderzoek, ook al beweert zijn site wat anders, dus da's lekker verdienen op kosten van complotters. Die stortten vorig jaar in totaal 344.570 dollar in de kas van Gage. Die 75.000 dollar is dus niet eens inclusief kosten. En wat krijgen de troofers daarvoor terug? Dat legt dit YouTube filmpje je haarfijn uit.



woensdag 17 november 2010

Tik

Xandernieuws, voor al uw rake voorspellingen en Bijbelteksten, heeft een gevoelige tik op de vingers gekregen van sitebeheerder Punt.nl. Een van de laatste stukken Christenen moeten zich gaan opmaken voor vervolging is slecht gevallen bij het gratis weblog en Xander heeft 48 uur de tijd gekregen om het aan te passen, anders finito. Xander sputterde eerst nog tegen: 'Ik schreef al vaker dat de media in Nederland met name gecontroleerd wordt door 'links', en dat de vrijheid van meningsuiting daardoor zwaar onder druk staat. Zie hier het bewijs.'

Nu zijn we van Xander al heel wat gewend: de meest idiote sites worden als bewijs aangehaald voor krankzinnige complotten, die telkens weer dood en verderf of de ondergang van de planeet voorspellen. Daarbij valt op dat Xander wel erg creatief omspringt met 'feiten'. Zo ook nu weer: Een paar berichten over incidenten met Marokkaanse hangjongeren wordt in een breder perspectief geplaatst om te suggereren dat er sprake zou zijn van wereldwijde moslimterreur en 'christenen zich op moeten maken voor vervolging door moslims'. Dat de problemen van hangjongeren niks met het moslimgeloof te maken hebben, laat staan met moslimterreur, mag duidelijk zijn, maar Xander heeft wat 'feiten' nodig om zijn stelling aan te dikken. En daarmee is, volkomen begrijpelijk vanuit het standpunt van Punt, een streep van fatsoen gepasseerd. Met die aantekening dat je vergeefs zult zoeken naar de huisregels van Punt, maar wel 'spelregels' aantreft bij Xander zelf: 'Mensen die zich schuldig maken aan anti-semitisme en/of Holocaust-ontkenning of -bagatellisering (wat in Nederland strafbaar is), worden zonder waarschuwing onmiddellijk en permanent van de site verwijderd.'

dinsdag 16 november 2010

Stoute PVV

Lucassen mag dus gewoon blijven zitten. Natuurlijk had Wilders hem allang uit de partij gezet, maar dat komt nou even niet goed uit. En dan bedenk je een mooi excuus: Genoeg gestraft. Nou ja, de meest lieve en zorgzame buurman van Nederland wordt de woordvoerderschappen op het gebied van Wijken en Defensie ontnomen, dus zit Eric eigenlijk een beetje voor paal in de kamer. Maar nood breekt wet. Per slot van rekening mocht de kopstotende Marcial Hernandez ook blijven. Pappen en nathouden.

Inmiddels is men bij Het Vrije Volk, de onofficiële spreekbuis van Geert, druk aan het dweilen geslagen, want 'links heeft weer eens wat gevonden. Een heel stoute PVV.' Uit gelekte stukken, dat moet schrijver H. Numan helaas tandenknarsend toegeven, blijkt dat Lucassen inderdaad iets gedaan heeft 'wat (...) niet mag'. Doch: 'Iets dat overigens veel te vaak op scholen en universiteiten gebeurt: vrouwelijke studentes pijpen zich een hoger cijfer. Of laten zich volblaffen voor een voldoende. Daar horen we vrijwel nooit wat over, want dat komt links niet goed uit.'

En dus heeft Human een leuk ruilhandeltje bedacht: Lucassen mag zijn zetel ter beschikking stellen alleen als links eerst even schone opruiming houdt binnen eigen gelederen. En Numan vindt het best knap van Lucassen dat hij stil zit als hij wordt geschoren. 'Wetende dat alle PVV kamerleden, dus hij ook, hoe dan ook met linkse elektronen microscopen onderzocht worden. Elk miniem vuiltje wordt buiten proporties opgeblazen.'

De draaikonterij van domrechts gaat de PVV en zijn achterban niet echt helpen, vermoedt Barracuda. De PVV zit nog maar enkele weken in het pluche, of de boot is aan aan alle kanten lek. Net als bij de LPF in 2002. Want we zijn er nog niet: de Hero Pomme Grenade kan de PVV nog duur gaan smaken. En dan helpen zelfs roeispanen niet meer.

UPDATE:  weer een kopstoot. De nummer  23 op de PVV lijst blijkt een veroordeelde pornoboer, die sitenamen als Kutgeil.com en Zaadsnol.com liet registreren.

maandag 15 november 2010

Methode struisvogel

Domrechts had in het verleden geen enkele moeite om het getroebleerde verleden van linkse politici uit te vergroten: toen Rob Oudkerk heel even overwoog zich kandidaat te stellen als burgemeester van Amsterdam, wees Het Nieuwe Journaal natuurlijk meteen op zijn verleden als bordeelsluiper. En anders had je altijd nog de roemruchte Fietskelder-affaire van PvdA-wethouder Depla in Nijmegen om te suggereren dat je hoe dol je het ook maakt bij de PvdA, je bij die partij altijd een herkansing krijgt. En nog langer geleden was er Willem Duyvendak van Groen Links, die zelf bekend maakte dat hij als kraker betrokken was geweest bij een inbraak bij het Ministerie van Economische Zaken. Kon al helemaal niet.

Hoe anders reageert domrechts op de affaire Lucassen bij de PVV. Het Vrije Volk en Het Nieuwe Journaal zwijgen de kwestie geheel dood (methode struisvogel), Artikel 7 sust dat er niks aan de hand is, en de Dagelijkse Standaard doet - terwijl Geert zich suf piekert over de consequenties - verwoede pogingen om de affaire met de mantel der liefde te bedekken, daarbij de laatste berichten over de losse handjes van Lucassen volkomen negerend. 'Nu Lucassen in de media zo wordt aangevallen zou Wilders op moeten komen tegen de lasterlijke berichtgeving en moeten staan voor zijn fractiegenoot. The past is in the past en wanneer een straf is uitgezeten hoeft de crimineel niet opnieuw en opnieuw veroordeeld te worden.'

Kijk, dat wil een deel van de aanhang kennelijk graag lezen: 'Eindelijk een aantal zinnen ter verdediging van de heer Lucassen. Ik begrijp dat er aversie is tegen testosteron? Het komt van moeder natuur of van de Heer der Heerscharen, hoe u het maar bekijkt.' Bovendien is er altijd nog het excuus dat dit soort gedrag helemaal niet zo afwijkend is: 'Hij schaart zich in het rijtje van de heroinehoertjes bezoekende PvdA-arts en wethouder die nog steeds de buis frequenteert, een PvdA-wethouder tegenwoordig burgemeester die zich in het fietsenhok liet bedienen door een VVD-wethouder, een PvdA-minister van defensie die in beschonken staat een ruit inkegelt, een PvdA vakbondsleider en MP die zich schaamteloos verrijkt in de top van een bank die gered moet worden door de volgende PvdA minister van Financiën – uiteraard van ons belastinggeld – die vervolgens zich weer schaamteloos verrijkt bij een accountantsfirma die zijn inside in formatie wel heel goed weet te waarderen.'

Kortom, als dat allemaal ook kan, mag Lucassen gewoon blijven zitten. Is ook nog eens een heel zorgzame man, die toch echt zijn geslacht niet zomaar in een brievenbus laat hangen. En dat de criminaliteitscijfers van PVV-Kamerleden inmiddels hoger scoren dan die van de Goudse straatjeugd, dat moeten we ook maar vergeten. Per slot van rekening gaat het erom dat Geert gewoon verder kan gedogen.

vrijdag 12 november 2010

It's A Missile ... It's A Plane!



It's A Bird ... It's A Plane ... It's Superman! Het geheimzinnige projectiel dat maandag boven de zuidkust van Californië werd waargenomen was waarschijnlijk een vliegtuig. Volgens het Amerikaanse ministerie van defensie dan. Want het complotvolk gelooft daar weer geen barst van. Chemtrails horen we weer, Baron von Münchhausen of Van Speijk, UFO's niet te vergeten, een per ongeluk afgeschoten lange afstandsraket vanaf een marineschip of onderzeeboot, maar ook een gezamenlijke Noord Koreaanse/Iraanse poging om de hele Westkust van de VS door middel van een EMP-aanval uit te schakelen.

Nu is er één verdacht element in het videofilmpje en dat niet zozeer die enorme pluimage, maar de ogenschijnlijk brandende kop. Ogenschijnlijk, want met ondergaande zon kan het nog steeds een reflectie zijn. Wat nu volgt is een lesje in debunking, maar Barracuda heeft een milde bui vandaag, dus alternatieve verklaringen - bij voorkeur zonder Gaussiaanse verdelingen of gehaktsaus bolognese - zijn welkom.

De Federal Aviation Administration zegt dat zij op de radar niks afwijkends hebben waargenomen, er zijn geen brokstukken in zee gevonden, maar laten we aannemen dat dit allemaal leugens zijn, wat is de kans dat het toch een raket is geweest? Niet erg groot, want volgens Michio Kaku, hoogleraar aan de City University of New York, verandert het projectiel van koers, en dat doen raketten normaal gesproken niet. Komt bij dat raketten zich meestal versnellen en dit projectiel een constante snelheid heeft, wat typisch het gedrag is van vliegmachientjes. Blogger Liem Bahnemen houdt het dan ook gewoon op US Airways Flight 808 van Honolulu, Hawaii naar Phoenix, Arizona.

donderdag 11 november 2010

Bericht uit het hiernamaals

'Misschien zijn we nu allemaal we dood en is dit ons hiernamaals... ' merkt een van de reaguurders bij Retecool op. Inderdaad, want van de mini-oerknal die zondag in het Zwitserse CERN tot stand kwam door zogeheten loodionen met elkaar in botsing te brengen hebben wij aardlingen niks gemerkt. Geen schokgolfje, geen krasje, geen barstje, geen scheurtje. Tenzij we nu in een paralleluniversum leven dat er precies zo uitziet als van voor de mini-oerknal.

Moet haast wel, want de complottertjes schreeuwden tot voor kort moord en brand. 'Dat soort extreem getweakte modellen willen aan de randen van hun toepassing vaak extreem onbetrouwbaar zijn,' zo werd ons in de reacties op dit blog voorgehouden op een toon die niet veel goeds beloofde. Een Duitse vrouw heeft via de rechtbank zelfs nog geprobeerd om de Large Hadron Collider van CERN tegen te houden omdat zij een apocalyps vreesde. 'Alweer een complotverhaal het zwarte gat van de wetenschap ingezogen,' concludeerde collega Cryptocheilus nadat alles voorbij was.

En wat zeggen de complottertjes nu? Niks, natuurlijk. Doodse stilte. Zo snel mogelijk door naar het volgende onderwerp. Maandag had Xandernieuws ons alweer een volgende megaramp met meer dan 1 miljard doden voorspeld, op gezag van de alwetende Web Bot, maar ook die dag vergleed helaas zonder apocalyps. Het desbetreffende bericht werd maar liefst 11.000 maal gelezen, maar alle sceptische reacties ten spijt, Xander is alweer toe aan zijn volgende onheilstijding: 'Intel wil vóór 2020 implanteerbare breinchip in iedere consument'. Nergens ook maar een betrouwbare bron, behalve een vage site genaamd Forbidden Gates die zich wat al te enthousiast maakt over labonderzoek in Pittsburgh.

O ja, slechts een keer kraaiden de complotters victorie. Dat was toen de gevreesde Mexicaanse griep overwaaide en complottertjes beweerden dat ze dat altijd al hadden voorspeld. Waarbij ze even waren vergeten dat ze ook hadden beweerd dat we allemaal aan die griepprik dood zouden gaan en de griep een groot verzinsel was van Big Pharma. Links en rechts lees je bij de complotters nog steeds over de 'dodelijke griepprik'. Duizenden ingeënte Nederlanders zijn kennelijk geruisloos afgevoerd naar de verbrandingsovens.

woensdag 10 november 2010

Bankenklap

Gaat dat eigenlijk nog wat worden, die bankrun waartoe de Fransen onlangs hebben opgeroepen? Die Lakeman-achtige 'Schwaben-Bankenstreich' (bankenklap) waarmee op 7 december alle banksters moeten worden opgerold en hele financiële systeem in het Westen moet worden weggevaagd, omdat de Fransen niet nog eens twee jaar langer willen werken?

GeenStijl adviseerde om voor de zekerheid alvast op 6 december te pinnen zodat bejaarden gewoon hun opwarmmaaltijd van hun AOW'tje kunnen betalen, waarna de Zappies opriepen om de 'neotokkies' een dagje voor te zijn door de bankrekening zo snel als mogelijk leeg te pinnen. 'Beter even kortstondig flink pijn lijden dan kansloos blijven doorleven in middelmaat, schuld en moderne slavernij.' Waarna het langzaam doordrong dat aan pinnen limieten zijn gebonden.

Maar de vraag die Barracuda bezighoudt is deze: wat ga je eigenlijk met dat geld doen nadat je het van de bank hebt gehaald? In een Zeeman-sok stoppen soms? Iets dergelijks deed ook Johan Oldenkamp, die zo tegen het systeem was dat zijn hele vermogen in een klerenkast stopte. En vervolgens was het foetsie.

Die bankrun is trouwens al net zo logisch als om bij de verbouwing van je huis eerst de complete woning tot puin te slaan en dan nog eens gaat bedenken wat je anders had willen hebben. Waarom niet eerst een non profit coöperatieve bank of een systeem van zelfliquiderend krediet opgezet? Maar zover zal het niet eens komen. Afgaande op de Facebook pagina van de actievoerders gaan ongeveer 10.000 op 62 miljoen Fransen (en anderhalve Zappie) gehoor geven aan de oproep. Van dit blipje trekt de Franse minister voor financiën waarschijnlijk nog niet eens zijn wenkbrauwen op.

dinsdag 9 november 2010

Groene Paprika Partij

Domrechts lijkt zich zo langzamerhand meer met links bezig te houden dan links zelf. Zo daalt er in hun ogen weer eens een niet aflatende stroom linkse kritiek vanuit de (o zo objectieve) media op het rechtse kabinet neer, waarbij NOS die een bastion van door de belastingbetaler gefinancierde neutraliteit zou moeten zijn wederom 'een bedenkelijke rol' speelt. En als PvdA en GroenLinks praten over verdergaande politieke samenwerking, dan moet daar onmiddellijk stelling tegen genomen worden, want stel je toch eens voor dat zo'n links machtsblok bij de eerstvolgende verkiezingen dat mooie gedoogkabinet achter zich laat.

Want dat is natuurlijk de voortdurende angst van domrechts: dat het toch al breekbare kabinet al na een aantal maanden slagzij maakt, hetzij door geruzie van het CDA, hetzij door aanvallen van links, of nog veel erger: verrotting van binnenuit. Want wat maken de rechtse blogjes zich de laatste dagen weer druk over die vervelende Hero Brinkman, die ook nog eens in het linkse bolwerk Vrij Nederland aangaf dat de PVV er niet verstandig aan heeft gedaan in een 'gedoogvariant te kruipen'. Diezelfde Brinkman heeft het ook nog eens in zijn hoofd gehaald om een notitie over een verdergaand democratisering te schrijven. Dat zet de deur wagenwijd open voor geruzie, splijtzwammen en de marginalisering van Geert.

En ze waren net zo lekker bezig om al die linkse hobby's te slopen, inclusief een mooie petitie tegen de Publieke Omroep, vonden de fanclubjes van Geert. Nee, die Groene Paprika Partij die hervormend en behoudend links samenbrengt komt hoogst ongelegen Laat Rutte Geert eerst zijn werk afmaken.

maandag 8 november 2010

Subtiele voorspellingen



Het zijn weer drukke tijden voor de aluhoedjes, want het regende de laatste dagen 'subtiele voorspellingen'. Vandaag breekt de hel los met meer dan een 'miljard doden', maar zaterdag had ook al zoiets moeten gebeuren. Ten minste, zo was weer eens voorspeld in de Amerikaanse cartoonserie The Simpsons. Diezelfde Simpsons die ook 9/11 al zagen aankomen in eh....1997. Even kijken, toen was George Bush, aan wie de aanslagen wordt toegeschreven, nog niet eens aan de macht, en zoog Clinton nog aan sigaren. Anyway, Lisa Simpson laat in die bewuste uitzending een tijdschrift zien met '9 dollar' daarop. 'Waarom kozen zij de prijs van 9 dollar, waarom dat getal naast een afbeelding van de Twin Towers die op een 11 lijkt,' willen de samenstellers van het bovenstaande filmpje weten.

En wat hadden The Simpsons dit keer voor ons in petto? Een alles verwoestende nucleaire aanval. Op een klok die in de tuin van Homer belandt, hebben de aluhoedjes patronen uit de vrijmetselarij ontdekt. De grote wijzer staat op elf, en kleine op zes. 'Velen hebben inmiddels vernomen van het Illuminati-kaartspel waarin vele nog te ontrollen gebeurtenissen werden aangekondigd,' aldus Arend Zeevat van Argusoog, en denk maar niet dat Arend een grapje maakt, want daar is hij gek genoeg voor. Net als zijn geflipte aanhang trouwens: 'Ook met dit filmpje van de Simpsons lijkt het erop of er tovenaars aan het werk zijn. Verwerken ze dit erin om ons te waarschuwen of hebben we hier met magie te maken? Ik denk het laatste , het event wordt in ons onderbewuste geplant en helpt het aankomende voorval te bekrachtigen of zelfs te creeren.'

Barracuda wilde net vragen: hoe gaat zoiets eigenlijk? Bellen de plannenmakers van dit soort aanvallen regisseur X in Hollywood op en vragen ze: we zijn zo trots op ons werk, willen jullie er alvast aandacht aan besteden? Wel subtiel hoor, anders is de verrassing er af.

Zaterdag 6 november vergleed natuurlijk weer zonder noemenswaardige ramp, maar gelukkig, de complottertjes hebben altijd nog enkele alternatieven achter de hand. Op 11 november eerst het 'vuurwerk' van CERN, en als de aarde dan nog niet in een groot zwart gat is gezogen, hebben we altijd nog het Einde van de Wereld as we know it op 21 december 2012. Binnenkort ongetwijfeld in The Simpsons.

vrijdag 5 november 2010

Web Bot

Houd je vast mensen, maandag gaat de wereld weer eens ten onder. De eindetijd roeptoeters voorspellen wederom 'een ongekend krachtige gebeurtenis erger dan de aanslagen van 9/11/01'. Ook in christelijke kringen wordt volgens doemprofeet Xandernieuws 'druk gespeculeerd wat er zou kunnen gebeuren en of deze keer misschien écht de lang verwachte 7-jarige Verdrukking zal beginnen.'

Waar halen ze het toch elke keer weer vandaan, vraag je je af. Vele malen heeft Xandernieuws nu al de meest vreselijke rampen voorspeld, altijd op gezag van anderen, en even zo vaak gebeurde er niks. En toch, Xander gaat maar door, zich niks aantrekkend van al die andere mislukte profeties. '8 november 2010 komt overeen met de Joodse datum Kislev 1 en wordt in diverse verschillende berekeningen en tijdlijnen gezien als de laatst mogelijke dag waarop de 70e week van Daniël -de (Grote) Verdrukking- binnen de tijdlijn 2010-2017 zou kunnen beginnen.' Maar wat gaat er nu concreet te gebeuren? Dat is weer eens onduidelijk. 'Eerder dit jaar voorzag het Web Bot een gebeurtenis rond 8 november die in de loop van enkele maanden zou gaan leiden tot de dood van 1,3 miljard mensen.'

Web Bot? De aap is weer eens uit de mouw. Web Bot is een internetprogramma dat pretendeert de toekomst te voorspellen. Het programma is ooit ontwikkeld om rijk te worden aan beurskoersen, maar dat is kennelijk niet gelukt. Sindsdien houden Clif High en partner George Ure, alias The Time Monks, het algoritme angstvallig geheim. Het programma schijnt op zoek te gaan naar emoties op het net, trends en verwachtingen aangaande de toekomst. Zelf noemen ze het het collectieve onderbewuste. Wat neerkomt op een soort zelfbevestigende voorspelling of inverse Catch-22.

Web Bot zou de anthrax-aanval in Washington DC (2001), de massale stroomuitval aan de oostkust van de VS (2003), de aardbeving die de verwoestende tsunami van 2004 tot gevolg had en zelfs de orkaan Katrina in 2005 hebben voorspeld, althans binnen de toegestane vaagheden op grond waarvan gelovigen victorie claimen. Deze zomer nog voorspelde Web Bot dat onze planeet zou worden getroffen door 'een enorme zonnevlam', terwijl Barracuda zich alleen een koele augustusmaand kan herinneren.

Het regent dan ook sceptische reacties onder het stukje: 'En zoals gebruikelijk.... op 8 november gebeurd (...) er niets en op 9 november leven wij vrolijk verder. En op 13 november komt Sinterklaas aan in Harderwijk. Dat dan weer wel.' Xander heeft daarom maar weer eens een disclaimer gepubliceerd, waarin hij benadrukt dit soort voorspellingen wel degelijk serieus te nemen: 'Wel moet gesteld worden dat dit soort verwachtingen en voorspellingen er al vaker zijn geweest en dat deze datums daarom ook deze keer voorbij kunnen gaan zonder dat de voorspelde wereldschokkende gebeurtenis zal plaatsvinden. Hoewel dit natuurlijk de gemakkelijkste en veiligste conclusie is (...) herbergt het ook een gevaar, namelijk dat mensen steeds minder oog krijgen voor de duidelijke signalen in de wereld dat er 'iets groots' staat te gebeuren.' Barracuda voorspelt dat Xander op dinsdag doet alsof zijn neus bloedt.

donderdag 4 november 2010

Johan

Johan Oldenkamp ontpopte zich vorig jaar in KRO's Reünie als een soort klasorakel: Het systeem klopt niet, kanker is geen ziekte, het einde van de tijd is gewoon een nieuw begin, niks is toeval en ook 9/11 niet, zo verkondigde Johan zonder al te veel onderbouwing. Sindsdien was hij niet weg te slaan uit het alternatieve lezingencircuit en op zweefsites als Argusoog en Bovendien. Eerder dit jaar was Johan er nog stellig van overtuigd dat hij de Nobelprijs ging binnenslepen, omdat hij het ritme van priemgetallen had ontdekt. Helaas dachten de media daar een tikkeltje anders over.

Deze zomer kwam Johan dan ook nog eens met professionele tips voor belastingontduiking. 'Deze tips zijn alleen bedoeld voor mensen die weten dat het huidige geldsysteem (snel) gaat verdwijnen, dat verzekeringen inclusief pensioenopbouw weggegooid geld is en dat de overheid er niet is voor de burger'.

Wat we toen nog niet wisten was dat Johan het zelf allemaal in de praktijk bracht. Omdat hij door kreeg dat hij 'opzettelijk voor het lapje werd gehouden op het gebied van gezondheid, voeding, veiligheid, klimaat, financiën, openbaar bestuur, wetgeving, rechtspraak en ten aanzien wetenschap op vele terreinen', stapte Oldenkamp 'doelbewust uit het systeem'. Hij wilde zich inzetten voor de algehele bewustzijnsverruiming in onze samenleving en financierde zijn eigen lezingen. Hij verkocht zijn huis, zegde zijn baan op en gaf de gemeente een postbusnummer met als reden een mogelijke emigratie. De belastingpapieren bereikten Johan dan ook niet meer. Weg met alle verplichtingen. Waar Johan sindsdien verbleef is niet duidelijk, maar hij sliep telkens met een geldkistje in zijn kledingkast. Zo wilde Johan het volhouden tot 28 oktober 2011, wanneer naar zijn stellige overtuiging de wereld zou ophouden te bestaan.

Totdat eerder vorige maand het noodlot toesloeg. Het kistje onder zijn bed was plotseling verdwenen, zodat Johan alweer een bankrekening moest openen voor donaties. Verder kon Johan moeilijk naar de politie stappen, en dus meende hij dat hij de diefstal zelf wel kon oplossen. Daarna wordt het verhaal (waarschijnlijk opzettelijk) vaag, behalve dat hij nu zegt dat hij geen 'eigen inspecteur, aanklager en rechter' mag spelen. Want Johan werd onlangs 'staande aangehouden' precies op de dag dat hij een lezing in Lichtenvoorde zou geven. De politie nam al het spaargeld en de donaties die hij bij zich droeg in beslag. Was dat omdat er nog een fikse belastingschuld openstond of omdat Johan het geld van de vermeende dief had 'teruggehaald'?

Hoe dan ook, Johan is platzak en moet nu weer meedraaien in het systeem om centjes te verdienen. 'Kortom, ik schrijf veel over de sprong van macht naar kracht, maar in de praktijk breng ik er nog steeds bitter weinig van terecht'. Erger nog: grote kans dat Johan ook na 28 oktober 2011 verder mag ploeteren.

woensdag 3 november 2010

Stenen Tijdperk

Anouchka van Miltenburg (VVD) oogt als een frisgeboende huisvrouw uit de jaren vijftig, met een kapsel dat zo te zien bij de Watersnoodramp slagzij heeft gemaakt. Anouchka is een vrouw van mangelen, wringen, bleken, blauwen, invochten, voorvouwen en stijven, dat zie je zo. Bij haar staat de kolenkit paraat, branden de waxinelichtjes van Verkade en wordt op de stoep nog geknikkerd. Samen met haar inwonende moerasschildpadden Napoleon (15 jaar) en Rossi (4 jaar) heeft zij bedacht dat de publieke omroep zich niet meer met internet mag bezighouden ter bescherming van de dode bomen.

Ooit was Juffrouw Ooievaar zelf journaliste in de tijd dat er nog geen nieuwe media bestonden en het leven nog overzichtelijk was. Je had radio, tv en de Fabeltjeskrant. Zou Anouchka in de jaren vijftig hebben geleefd, dan had zij ongetwijfeld de omroepen verboden zich met televisie bezig te houden, want de beeldbuis vormde een bedreiging voor het gesproken woord. Nou mag zij dat allemaal vinden, ware het niet dat er iets over is afgesproken in het regeerakkoord. Duurde ook niet lang of de PVV in de persoon van Martin 'Woefdram' Bosma sloot zich aan bij Anouchka, want wat zou het toch fijn zijn als je Joop.nl, NosNieuws.nl, PowNed.nl en al die andere linkse PVV onwelgevallige hobby's kunt opdoeken. Waarom kranten wel online mogen en omroepen niet, die logica heeft Barracuda nog niet kunnen ontdekken.

Inmiddels is de rel compleet, vol huilende uitgevers van noodlijdende kranten en CDA kamerleden die de omroep willen behoeden voor een terugkeer naar het Stenen Tijdperk. Ooit is een kabinet gevallen over televisie, nu internet? Mocht de inperking er toch komen, dan is het vanzelfsprekend dat kranten ook geen audiovisuele taken meer op zich mogen nemen. U weet wel: die incest waarbij redacteuren elkaar gaan interviewen. Je moet consequent blijven. Alles dat beweegt moet verbannen worden. De omroepen mogen online alleen nog herhalen, en de kranten mogen tekst scrollen. Dan is de wereld ten minste weer een beetje te volgen in Huize Van Miltenburg.

dinsdag 2 november 2010

Chemnuts

'VN erkent chemtrails en besluit tot wereldwijde stop op klimaatbeïnvloeding,' lezen we bij Xandernieuws: 'Het besluit om voorlopig te stoppen met het door onder andere chemtrails proberen te beïnvloeden van het wereldwijde klimaat werd genomen op de 10e VN-top over het Biodiversiteitsverdrag (CBD), dat in 1992 door 187 landen werd ondertekend en waarin ieder lid beloofde om de in eigen land én de in de Derde Wereldlanden voorkomende soorten en ecosystemen zo goed mogelijk te beschermen.'

Wat nu? Stoppen de illuminatie zomaar met het besproeien van de mensheid? In de Japanse stad Nagoya zijn afgevaardigden van de VN het een dezer dagen inderdaad eens geworden over een nieuw verdrag over biodiversiteit. Onder meer is afgesproken dat in 2020 tien procent van de oceanen tot natuurgebied wordt uitgeroepen. Er is met name gestemd tegen experimenten die worden samengevat als geoengineering, zoals het reflecteren van zonlicht, het oppompen van koud water in oceanen, het bemesten van oceanen en ja, ook het strooien van fosfaten hoog in de stratosfeer. Nergens in het hele verdrag wordt  gesproken over chemtrails, doodnormale vliegtuigstrepen waar YouTube tegenwoordig vol mee staat. Als je de complotters mag geloven wordt er zelfs boven Tiet Tjerkstradeel dagelijks gespoten.

Xander: 'Los van het feit dat Global Warming inmiddels uiterst omstreden en volgens velen ontmaskerd is als pure fraude, blijken nu ook de jarenlang in het geheim uitgevoerde risicovolle experimenten met onder andere chemtrails om de veronderstelde opwarming van de Aarde tegen te gaan niet te werken. Vooral op het alternatieve internet wordt daarom al langere tijd gedacht dat het sproeien van chemische stoffen met daarin torenhoge concentraties zware metalen eigenlijk bedoeld is om de bevolking ziek, zwak en weerloos te maken, zodat er straks zo min mogelijk verzet is als de Nieuwe Wereld Orde wordt ingevoerd. In datzelfde kader zouden chemtrails eveneens onderdeel zijn van plannen om de wereldbevolking fors te reduceren.'

Vreemd dan dat de Nieuwe Wereld Orde (lees: de VN) daar nu plotsklaps mee stopt. De logische consequentie van dit moratorium zou dus moeten zijn dat we geen vliegtuigstrepen meer aan de hemel zullen zien. Barracuda heeft een bruin vermoeden dat dit niet het geval zal zijn. Maar daar weten de complottertjes ongetwijfeld wel weer een sluitende verklaring voor te vinden.

maandag 1 november 2010

Kaalkoppen

De kloppartij die zaterdag had moeten plaatsvinden rond de pro Wilders demonstratie, is uitgebleven. Een stuk of dertig Engelse kaalkopjes op een verlaten terrein aan de Amsterdamse Generatorweg werden omringd door een horde journalisten en zo'n tweehonderd agenten. Een kleine honderd Ajax tegendemonstranten werden terug het metrostation ingedreven.

De fanclubjes van Wilders - Artikel 7, Het Nieuwe Journaal en het Vrije Volk - zwegen deze demonstratie dood. Normaal wordt alles dat rond Wilders gebeurt opgepakt en uitvergroot, maar dit is natuurlijk geen goede PR voor Geert. Valt ook niet mee om toe te geven dat Wilders opvallend vaak racisten aantrekt. In januari demonstreerde extreemrechts ook al voor Wilders en toen kreeg de boodschapper de schuld. De EDL afschilderen als een links complot is ook geen goed idee, daarvoor is die club te groot en te luid.

Alleen de Dagelijkse Standaard klom al op zaterdag in de pen om te vertellen dat de EDL helemaal niet op rellen uit was. 'Ik geloof er geen bal van dat meer Wilders demonstranten voor geweld hadden gezorgd. De achterban van de PVV – zowel nationaal als internationaal – is veel te slim om winkels en bushaltes (en mensen) kapot te slaan. Zij weten dat de media hun continu op de nek zit en wácht op een geweldadig conflict, waarna ze de gehele PVV als ‘facistisch’ en ‘uiterst gevaarlijk’ kunnen afschilderen.' Nee, het echte gevaar kwam volgens de Standaard van de (linkse) antifacisten die een tegendemonstratie hadden aangekondigd. 'Mochten zij zich er echter wel mee gaan bemoeien, dan is de kans natuurlijk aanwezig dat er wel degelijk ruiten gaan sneuvelen; niet door toedoen van zij die Wilders een hart onder de riem willen steken.'

Waarna de schrijver nog even wil benadrukken dat hij niets, maar dan ook niets heeft met de EDL. 'Ik weet niet genoeg van hun ideologie om een oordeel over ze te vellen.' Wat merkwaardig toch, normaal weten dit soort blogjes heel goed hoe en waar ze moeten googelen om hun argumenten kracht bij te zetten, maar die EDL filmpjes op YouTube die ongeveer iedereen weet te vinden zijn plotsklaps ontraceerbaar.

Opvallend is dat ook Wilders zelf zogenaamd niet (goed) wist wie of wat de EDL was, en die club ook niet scherp veroordeelde. Hij was alleen 'niet blij' met de demonstratie. Merkwaardig, want tijdens een bezoek van Wilders eerder dit jaar aan het Houses of Parliament in Londen demonstreerden ook al zo'n tweehonderd blanke EDL aanhangers - mannen van het potige soort - hun steun aan Wilders. En ga dat maar eens uitleggen.