maandag 31 januari 2011

Busted

Herinnert u zich deze nog? Loose Change, de online docusoap waarin haarfijn wordt aangetoond dat 9/11 een inside job is, met George Bush zelf achter de knoppen. Miljoenen keer werd die film bekeken, en zelfs nog door BNN uitgezonden, maar het aanvankelijke enthousiasme maakte al gauw plaats voor scepsis: er zaten potverdorie wel erg veel onjuistheden in die film. Vier revisies later waren de beschuldigingen al zover afgezwakt dat het geen hardcore complotter meer kon bekoren.

Wat doen de drie makers Dylan Avery, Korey Rowe en Jason Bermas vijf jaar later? Goeie vraag. Eigenlijk is alleen Bermas op de oude voet verder gegaan. Van hem verscheen vorig jaar nog de door Alex Jones geproduceerde complotdocumentaire Invisible Empire: A New World Order Defined, die moest aantonen dat de Nieuwe Wereld Orde (NWO) wel degelijk bestaat. Rond Dylan Avery is het al enige tijd stil. Een half jaar geleden twitterde hij voor het laatst.

Producer Korey Rowe hield een jaar geleden op met twitteren. In 2007 was hij nog even in het nieuws toen hij werd gearresteerd vanwege desertie uit het Amerikaanse leger. Uiteindelijk bleek het een storm in een glas water: hij zou naar Fort Campbell gaan om zich helemaal uit te laten schrijven.

Daarna is het met Rowe blijkbaar snel bergafwaarts gegaan. Hij werd donderdag gearresteerd wegens het dealen van heroïne. Dat deed hij samen met een 19-jarige partner uit de Bronx, de junkwijk van New York. De twee liepen tegen de lamp toen ze drugs verkochten aan een mol van de narcoticabrigade, wat meestal inhoudt dat de verdachten al langer in de gaten werden gehouden. De twee zijn vrijdag voorgeleid. Als Rowe schuldig wordt bevonden kan hij minimaal twee jaar cel krijgen.

zaterdag 29 januari 2011

Kanariepietje

Een Kollumse blijkt een klacht te hebben ingediend tegen Vaatstra-stalkers Micha Kat en Wim Dankbaar. Maandenlang zijn die, ondanks voortdurend onderling geruzie, al bezig om de waarheid rond de de moord op Marianne Vaatstra uit 1999 boven water te krijgen. Het OM sloot het onderzoek in 2003 af en de dader is nooit achterhaald. Nu menen Kat en Dankbaar dat de sleutel tot het onderzoek de Kollumse Stephanie is, omdat zij in 1999 zou hebben gezien hoe Marianne Vaatstra in een auto werd getrokken en ontvoerd. Stephanie wilde echter niet met het duo praten, en onlangs confronteerde Kat haar moeder die in een tuincentrum werkt.

En wat Kat en Dankbaar niet is gelukt, heeft de Leeuwarder Courant wel voor elkaar gekregen. Vandaag verscheen in de papieren editie (na betaling ook virtueel te lezen) een gesprek met de zwijgende Stephanie dat weer een mooi inkijkje biedt in de psyche van het speurdersduo Jut & Jul. Dankbaar bezocht Stephanie in november onaangekondigd thuis, twee weken nadat ze een openhartoperatie had ondergaan. Haar broer liet haar binnen in de veronderstelling dat hij met een ouderling van de kerk van doen had. Maar zij wilde niks kwijt, en Dankbaar trok zijn conclusies. Evenals Kat, die het complot natuurlijk weer in verband bracht met zijn obsessie Joris Demmink.

De Leeuwarder Courant: 'Stephanie had de gruwelijke pech dat ze op de avond dat Marianne werd vermoord, werd verkracht door Feik, een van de mannen die door de speurders in verband met de moord wordt gebracht. Ze was veertien en mocht voor het eerst van haar leven uit, naar de afsluiting van de Kollumer Kaasdagen, op het Maartensplein in Kollum. Ze kende Feik via een vriendinnetje dat gecharmeerd van hem was. Toen ze voor elven 's avonds naar huis wilde, liep hij met haar mee en werd ze door hem verkracht.' Dagen later pas deed ze aangifte, nadat de moeder van een vriendinnetje de politie had gebeld.

Marianne vertelt dat zij Marianne Vaatstra niet kende, ook haar vriendin niet. Ook ontkent ze dat ze met Marianne, Feik en nog wat bekenden op de avond van de moord rond half twaalf in café 't Filtsje in Kollum is gezien, zoals links en rechts is beweerd, maar Jut & Jul denken dat Stephanie wordt geïntimideerd door Feik en zijn kameraad Ali, die volgens hen Marianne heeft vermoord. Zij weten ook zeker dat Feik en diezelfde Ali vlak na de moord door justitie het land uit zijn gesmokkeld.

De Leeuwarder Courant: 'Dat Stephanie een hartafwijking heeft, interesseert Wim Dankbaar naar eigen schrijven 'NIETS'. "Je kunt paardrijden en kinderen krijgen. Dat heeft jouw hart ook overleefd. Weet je wiens hart nietmeer klopt? Dat van Marianne.''' Haar broertje kreeg ze weken lang, elke dag een mail van Wim Dankbaar. "Ze maken een bang kanariepietje van me, ze weten niet waar ze het over hebben, en het vreemde is dat ze kennelijk alle vrijheid hebben om mij zo te belasteren."

Justitie in Leeuwarden zal het duo niet meer te woord staan. Advocatenbroers Anker, het laatste doelwit van de speurders, zijn volgens de Leeuwarder Courant ook klaar met de 'Klokkenluidergroep'. Wim Anker: 'Hun optreden was brutaal, onbeschoft, onrechtmatig en strafbaar.'

Vermeldenswaard is dat Dankbaar vorig jaar een heus stalkverbod kreeg voor het lastigvallen van rechercheurs die betrokken waren bij het schrijfonderzoek rond de Deventer moordzaak.

Bij Klokkenluideronline zullen we vandaag wel weer lezen dat het stuk een grote witwasoperatie van het OM is. UPDATE: Pieter Broertjes zit er achter.

vrijdag 28 januari 2011

Twitter is er voor neuspeuteraars

Twitter kan ernstige schade toebrengen aan je gezondheid en die van mensen om je heen, twitterde Peter 'Frontaal Naakt' Breedveld gisteren na een gierend uit de hand gelopen Telegraaf-rel. Barracuda liep toch al niet erg warm voor Twitter, maar de bloggers die hij volgt lijken de laatste tijd welhaast verslingerd aan deze Brandaris van het internet. Met grote regelmaat moeten er weer belangwekkende statements de wereld worden ingeslingerd door aandachtbehoeftigen. Waarbij je je voortdurend afvraagt: wat deden die vroeger in godsnaam met hun kostbare tijd?

De ijdeltuiten pik je er zo uit, evenals de veeltwitteraars, of zou dat hetzelfde zijn? Bert Brussen en HPdeTijd journalist Bas Paternotte (vriendjes) halen een gemiddelde van tientallen tweets per uur, veelal van het niveau 'Wat een viezige televisiekok bij koffiemax. Daar neem ik nog geen voorverpakt koekje van aan' of 'Zei iemand vissticks?'. In het weekend gaat het bellenblazen onverminderd door en vermoedelijk nemen de heren aan het eind van de dag de score op de teller nog even door.

Voor Michiel Papenhove alias Anarchiel lijkt twitteren helemaal een bezigheidstherapie. Die schiet de godganse dag verbale propjes naar nieuwsberichten waarvan de strekking hem niet bevalt: 'McDonald's opent dit jaar 1100 restaurants' U bedoelt neurotoxines en kankertumoren producerende toko's?

Columnist/audiovisueel medewerker Tim Engelbart van De Dagelijkse Standaard ('Liberaal, conservatief, rechtsmens, VVD') meldde onlangs dat hij weer geland was op Schiphol. Dat na een record van 9000 gaapverwekkende 'meningen over alles' ('Shame @andre_rouvoet, @jolandesap! Samen berokkenen jullie reputatie Nederland meer schade dan Wilders, z'n PVV en de gedoogcoalitie tezamen' ).

Micha Kat twittert zo nu en dan, al kan het evengoed een parodie zijn ('Ik ga een t-shirt met piemels kopen', 'BEA IS EEN STOEPHOER, 'Al 2 keer gekotst vanochtend'). En van hetzelfde kaliber: Jeroen de Kreek valt de hele dag allerlei 'oorlogsmisdadigers' lastig, en dat is ongeveer iedere politica behalve hemzelf. 'Wat vaker de eigen ochtendpis drinken @JeanineHennis. Vers en warm. Ga je helder van denken. Snap je het beter. Jij ook.'

Maar zouden al deze droef- en roeptoeters zich ooit afvragen wie hun berichten leest? Pas echt leuk wordt het namelijk als je naar hun volgers kijkt. Papenhoven twittert naar een startpagina, een webhoster, een posterprinter, een linkaanmelder, een verzekeringsadviseur en een site over loopbaantips. Engelbart heeft als volgers onder meer aandelenspammers, edelmetaalbeleggers, makelaars en vermogensadviseurs, Bert Brussen retteketet naar detacheerders, wervers en de klim- en bergsport-vereniging en ook de stug twitterende Johnito sleept een enorme sliert van spammers achter zich aan. Barracuda weet het zeker: Twitter is er voor neuspeuteraars

donderdag 27 januari 2011

Apocalyps



Naar de schuilkelders, mensen. De apocalyps is weer eens aanstaande. De Amerikaanse hulporganisatie FEMA heeft naar verluidt 140 miljoen 'maaltijden' besteld om zich voor te bereiden op een 'rampenoefening' rond de zogeheten New Madrid-breuklijn. Ook dekens en onder-water-lijkzakken zijn nodig. En ja hoor, daar gaan de complottertjes weer. De breuklijn is precies waar grote hoeveelheden dode dieren zouden zijn aangetroffen en ook HAARP zou een rol spelen. Als complotters het niet meer weten, komen ze altijd weer met Deus ex machina HAARP aanzetten.

Angstig kruipen de alarmisten achter hun pc'tjes voor het zoveelste bangmakende filmpje dat meteen weer verspreid moet worden onder de al even bangige Argusoog-geloofsgemeenschap. 'Amerika begint zelf met de vernietiging (HAARP en chemtrails) en met de nieuwe holocaust. Via een false flag alweer natuurlijk. Lijkzakken hoeven ze niet te kopen want er staan honderdduizenden lijkkisten (voor 3 pers.) al opgesteld.'

Barracuda verbaast zich keer op keer over de makkelijke associaties van complotters. Vijftig stortbuien in Abu Dhabi worden door Gekke Henkie Xander doodleuk toegeschreven aan HAARP, terwijl HAARP in de oorspronkelijke berichtgeving helemaal nergens genoemd wordt. De term ionisatie is weer eens voldoende voor wilde speculaties. Ook zou de Amerikaanse overheid het vergiftigen van 'miljoenen vogels en andere dieren' hebben toegegeven. Maar wie het desbetreffende verhaal wat beter leest, ziet dat de complottertjes een willekeurige lijst met dode dieren van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) uit 2009 proberen te koppelen aan de recente aflockalypse, het niet eens zo uitzonderlijke fenomeen van de vallende vogels en de stervende vissen.

Terug naar FEMA. Die houdt al enige tijd rekening met aardbevingen rond de New Madid-breuk. Tot zover klopt het verhaal. Drie keer bracht deze breuk het oosten van de Verenigde Staten in beweging: omstreeks 980, rond 1415 en meer recent nog op de grens van 1811/1812. Onder het aardoppervlak in deze streek bevinden zich zandlagen, die tijdens een beving door de druk van het grondwater worden opgestuwd. De aardbevingen waren de meest verwoestende uit de Amerikaanse geschiedenis veroorzaakt en de FEMA vreest op enig moment een herhaling.



Nu denken de complottertjes dat FEMA al weet van een op handen zijnde ramp, maar dat wil verzwijgen. Mooie logica weer: je bestelt wel voedselpakketten, maar laat geen waarschuwing uitgaan. Bij nadere bestudering informeert FEMA trouwens alleen maar naar de beschikbaarheid van voedsel en nog niet eens in relatie tot een oefening. 'The purpose of this Request for Information is to identify sources of supply for meals in support of disaster relief efforts based on a catastrophic disaster event within the New Madrid Fault System for a survivor population of 7M to be utilized for the sustainment of life during a 10-day period of operations.'

Maar ja, diezelfde slimmeriken denken ook dat FEMA geheime gevangenissen laat bouwen voor lastige dissidenten of gewoon weer in opdracht van de almachtige New World Order. In menig forum heerste de afgelopen dagen dan ook een ietwat lacherige sfeer: 'No doom? I thought the idea was to eliminate people - not buying them a free meal.'

woensdag 26 januari 2011

Paraproof

Grenswetenschap schijnt zich de woede van enkele paragnosten en mediums op de hals te hebben gehaald met de lancering van Paraproof, een vergelijkingssite voor klanten van helderzienden en paranormalen. Geen andere 'beroepsgroep' telt immers zoveel beunhazen, en aangezien objectieve wetenschappelijke toetsing ook al niet mogelijk is (hoewel?), vraag je om een simpele beoordeling op de schaal van Richter. Grappig is overigens wel dat rond dit initiatief weer de naam opduikt van de wel erg goedgelovige Grenswetenschap-medewerker Tim de Enchanter, die in menig complot wetenschappelijke relevantie ziet.

Wat het initiatief overigens niet minder sympathiek maakt. De gemiddelde Peter van der Hurk dankt zijn salaris immers aan tobbende klanten die vooral gerustgesteld willen worden, en met een beetje intuïtie vertel je ze precies wat zij willen horen. En hoe vaak worden voorspellingen aan het begin van het jaar eigenlijk geëvalueerd? Zelden, die zijn we na twee weken alweer vergeten.

Zou zo maar eens kunnen zijn dat de bezoekers van Paraproof straks alle paragnosten met een zware onvoldoende naar huis sturen. Die bui zag ene Isabel Blanco al hangen en zij eiste publicatieverbod op haar voorspellingen op grond van het auteursrecht. Tweehonderd woorden en niet meer mochten geciteerd worden. Grenswetenschap: 'De poppen zouden al aan het dansen zijn en de complete eliminatie is ophanden. Het oppermachtige Paravisie zou ons, samen met een collectief mediums met als opperhoofd tv-medium Liesbeth van Dijk, helemaal van de kaart vegen.' Mevrouw Blanco voorspelde in het verleden onder meer een zegetocht van Rita en de ondergang van Wilders.

Inmiddels zijn trouwens de voorspellingen voor 2011 binnen: Wilders gaat iets vreselijks overkomen en de Tweede Kamer gaat leeglopen. Maar ook: het kabinet gaat het redden dit jaar en Wilders blijft stevig in het zadel zitten. Sinds wanneer is de toekomst multiple choice?

dinsdag 25 januari 2011

Testosteron

Vrije Volkers, de slippendragers van Geert Wilders, herken je meestal aan het woordgebruik: termen als gore braaksels, prietpraat, gezever, ranzig, smerigheid, geneuzel en perverse lijkenpikkers vliegen je om de oren. Kortom, hetzelfde hoge testosterongehalte dat ertoe leidt dat PVV'ers door brievenbussen pissen, kopstoten uitdelen of een geboeide arrestant in zijn gezicht slaan. De koppen bij het Vrije Volk spreken weer eens boekdelen: 'De ondraaglijke goorheid van de Anne Frank Stichting'. Door Ger Struik.

Gevoel voor humor kun je Ger als vermeende PvdA-vernieuwer in het fictieve Krachtwijkerbroek niet ontzeggen, maar dit keer kon er geen lachje af. 'De Anne Frank Stichting is in het afgelopen decennium verworden tot een van de meest weerzinwekkende instellingen van ons land. Zij is ontaard in een linkse propagandamachine die hetzes voert tegen als rechts te boek staande politici en die probeert islamcritici de mond te snoeren'

Aanleiding is de tweejaarlijkse publicatie Monitor Racisme en Extremisme met als eindverantwoordelijken voor deze 'van rijkswege gesubsidieerde schotschriften' dr. Jaap van Donselaar en prof. Peter Rodrigues. En oh my god, daarin staat een hoofdstuk onder de titel: Het extreemrechtse en discriminatoire gehalte van de PVV. En ja hoor, de Vrije Volker staat weer in de hens. De sirenes loeien. De stormtroepen komen aangerend.

De professoren wijzen in het stuk op de nadruk die de PVV zelf overduidelijk legt op Überfremdung, oftewel de dreigende beïnvloeding door en overheersing van het ‘vreemde’. 'Men kan de ideologie van extreemrechts – in Nederland – op hoofdlijnen als volgt samenvatten: een positieve oriëntatie op ‘het eigene’, een afkeer van ‘het vreemde’, van politieke tegenstanders, van de gevestigde politiek in het algemeen, en een hang naar het autoritaire. Deze punten kan men – ondanks de verbale distantie van de PVV van rechtsextremisme – evenzeer aantreffen bij de PVV.'

Donselaar en Rodrigues houden in hun overigens tamelijk milde betoog nog wel een slag om de arm omdat ze moeilijk kunnen inschatten hoe de partij zich verder ontwikkelt, maar die nuance ontgaat Struik weer eens. 'Raken sommige mannen opgewonden van vrouwen zonder hoofddoek of van damesslipjes aan de waslijn, Van Donselaar komt helemaal aan zijn gerief met zijn zwoele fantasieën over “fascisten” en “extreem rechts”.'

Maar wat Struik de hoogleraren verwijt, doet hij vervolgens nog eens dunnetjes over. 'De Anne Frank Stichting is gedegenereerd tot een politiek tribunaal dat showprocessen organiseert tegen rechtse politici. Naar goed Stalinistisch gebruik zijn aanklacht en bewijs beide een farce.' En: ''De Anne Frank Stichting krijgt ca. 200.000 euro rijkssubsidie en de hetze tegen de PVV van Wilders valt, zo mag men gevoeglijk aannemen, buiten de subsidievoorwaarden.'

En zo loeien de sirenes van Geert nog even door. Bij het Vrije Volk wordt iedere kritische opmerking of analyse over Wilders immers automatisch een hetze. Met showprocessen en tribunalen. Tot overmaat van ramp nog gesubsidieerd ook. En dat moet met harde woorden bestreden worden. Liefst met spog en krachttermen. Barracuda adviseert: zet eens een taalwetenschapper op domrechts.

maandag 24 januari 2011

Vaccinbedrog

Complotters waarschuwen al jaren voor een verband tussen vaccins en autisme. Daarbij baseren ze zich op een onderzoek van de Britse medicus Andrew Wakefield eind jaren negentig. De meeste onderzoekers konden de conclusies van dat onderzoek met de beste wil van de wereld niet reproduceren en na een reprimande van de General Medical Council trok de Lancet trok het eerder gepubliceerde onderzoek in. Vorig jaar werd Wakefield ook nog eens zijn artsentitel afgepakt. Schijnt dat hij niet beschikte over de juiste papieren voor medisch onderzoek in de Royal Free Hospital in Londen.

Kan het erger? Jawel. De oplettende samenstellers van Poppenkast, de luis in de pels van chemtrail-burgemeester Peter Vereecke, melden dat nu is vast komen te staan dat Wakefield de gegevens heeft vervalst. De hele spannende detectivestory hier. Waarom deed Wakefield het? Om geld. Hij dacht te kunnen meeverdienen aan rechtszaken tegen vaccinfabrikanten. De contacten hierover met advocaat Richard Barr dateren zelfs al van voor de publicaties. Voor diagnostiek werd een heus bedrijf opgericht, dat 2,1 miljoen pond bij investeerders zou ophalen. Kortom, het hele horrorscenario die complotdenkers zo graag schetsen van de medische wetenschap rolde voorbij. 'Aanstokers? Een stelletje idioten. Dupe? Onschuldige mensen. Hersenloze papegaaien van dienst. Internetcomplottertjes (o, ironie!). Moraal van het verhaal? Tip: het begint met een “B” en het eindigt op “ullshit”.'

vrijdag 21 januari 2011

Peter Sipowicz

Peter R. Siebelt zond deze week weer heel wat wetenswaardige tweets de wereld in: 'Woehahahaaa daar hebben we er weer 1, die roept "fascisten" en is waarschijnlijk een linksmens die het rode fascisme aanbad(bid)'. Of: 'Onmiddellijk sluiten dit aanzuigende bastion van VluchtelingenWerk. Hoeveel kost deze honingpot per jaar?' Siebelt maakte zich vooral druk over de dijken die verzwakt zijn vanwege linkse subsidies die naar de Derde Wereld wegvloeiden. Eigen dijken eerst!

De vaste lezer weet het: Peter heeft het niet op linkschmenschen en alles wat daaromheen kruipt, groeit en bloeit. Zou Barracuda niet verbazen als Siebelt een schavot in zijn achtertuin aan de Loosdrechtse Horndijk heeft ingericht voor linkse huilebalken. Of dat dagelijks bij het opstaan Siebelt eerst onder het bed kijkt. Je weet maar nooit waar het rode gevaar vandaan komt.

De vraag die ons bezighoudt is: waarom is Siebelt zo'n malloot geworden? Nieuwsgierig geworden naar het verleden van deze super duper-speurder heeft Barracuda nog maar eens wat spitwerk verricht. Het oudste artikel dat hij aantrof dateert uit de jaren tachtig, toen Peter R. alias Inspector McCloud (foto) oogde als Andy Sipowicz (NYPD). Siebelt was destijds directeur en naamgever van Siebelt Beveiliging in de Amsterdamse Bijlmermeer. Voor hem op tafel lag een beveiligde sleutelcassette en de rinkelbos waarmee zijn personeel vroeger zijn ronde deed. Siebelt keek destijds met dedain neer op de vele beunhazen, die bedrijven bang maakten met gewiekste inbrekers, bedrijfspionnen en terroristische zelfmoordenaars. Om vervolgens hetzelfde te doen.

Dat begon met de oprichting van Algemene Beveiligings Consultants bv (ABC), die zich richtte op infiltratiepogingen bij linkse organisaties teneinde Rara-achtige aanslagen te verijdelen. Of erger. Dus liet Siebelt oud papier ophalen bij meer dan dertig linkse organisaties. Aan de hand van briefwisselingen, verzamelde knipsels en faxen meende Siebelt allerlei dwarsverbanden te zien waarmee hij ongetwijfeld menig bedrijf heeft bang gemaakt. 'Is het zo erg, mijnheer Siebelt? Voor hoeveel kunnen wij u inhuren?'

Vervolgens ging het mis: de organisaties kregen Siebelt in beeld en zochten publiciteit, waarna de procureur-generaal in Utrecht mocht onderzoeken of ABC een recherchebureau was dat handelde zonder vergunning. Hoe dat is afgelopen, vertellen de annalen helaas niet, wel dat de werkzaamheden al gauw op een laag pitje kwamen te staan nadat infiltrant en papierverzamelaar Marcel Paul Knotter was ontmaskerd.

Kennelijk zat Siebelt vervolgens tegen een enorme papierberg in zijn schuur aan te kijken die hij alsnog ten gelde wilde maken en dus verscheen in de loop der jaren het ene fantasierijke complotboekje na het andere. Barracuda heeft werkelijk geen positieve recensie kunnen vinden. De NRC omschreef Siebelt reeds in 2003 als iemand 'die feiten in een inktzwarte context plaatst met zijn dikke duim als bron. Zo vormen volgens hem onder andere Jan Pronk en Ruud Lubbers de leiding van een internationale milieulobby die clubs als Natuur en Milieu en Milieudefensie voeden met subsidie en goodwill. Aldus blijkt dit boekje evenveel waard als veel linkse boekjes over inlichtingendiensten: losse schakeltjes zijn met paranoïde geklets aan elkaar gekoppeld.'

Maar het mooiste dat Barracuda aantrof was toch wel een ANP-berichtje uit 2004. Siebelt heeft dan net het boek 'Koninklijk' Bal Masque uitgegeven. 'Grunlagearbeit' ofwel een eerste inventarisatie, noemde Peter R. dit journalistieke meesterwerk, waarin hij stelde dat prins Claus 'zichtbaar in zijn nopjes' was met de verloving van Friso met de omstreden Mabel. Prins Claus was toen al bijna negen maanden dood. 'Het ligt in de winkel, we kunnen er nou niks meer aan doe,' kreunde uitgeverij Aspekt.

donderdag 20 januari 2011

Boe!



Eind deze maand krijgt WAC Holland een nieuw behangetje, de complotsite was na het vertrek van oprichter Julian Strengers bijna ten dode opgeschreven, maar Ivo en Winston gaan WAC dit jaar heel erg groot maken, zeggen ze. 'Ook zullen acties, lezingen en samenwerking met de groter groeiende groep leden nog meer onze focus hebben.' Nou, dat belooft wat, temeer daar WAC tot dusverre nooit verder kwam dat het vakkundig knippen en plakken van andermans werk.

Vorig jaar had WAC heel even het plan opgevat om met VW Westfalia T3 door Europa te trekken om het complotevangelie te verkondigen, maar na twee filmpjes was de lol er alweer vanaf.

Geeft niks, genoeg andere idiote filmpjes. 'Reality Report' heet een video die meldt dat thrillerschrijver Brad Meltzer door het Amerikaanse Departement van Binnenlandse Veiligheid werd uitgenodigd om samen met een aantal out-of-the-box denkers te gaan filosoferen over mogelijke aanvallen door terroristen. Meltzer onthulde dit zelf tijdens een lezing en moest er wel om lachen. 'Als ze mensen als ons nodig hebben om dit te bedenken, is het land er ernstig aan toe.'

Het departement had beter een stel aluhoedjes kunnen uitnodigen. Aan hun fantasie kan zelfs Meltzer niet tippen. Die denken dat mensen als Meltzer worden gebruikt om false flag-operaties voor te bereiden. Want het zogeheten Red Cell-programma van het departement had ook bedacht dat er wel eens aanvallen zouden komen op het World Trade Center en mensen wel eens explosieven bij zich zouden kunnen dragen in het vliegtuig, en dat is potverdrie allemaal gebeurd ook! 'Huurt het Departement van Binnenlandse Veiligheid schrijvers in om burgers bang te maken?' vraagt Danny Panzella van WeAreChangeNYC zich af. Nope, zo te zien alleen complottertjes.

woensdag 19 januari 2011

Cyberplot

In oktober 2010 werd volop gespeculeerd over de vermeende Israëlische herkomst van het computervirus Stuxnet, dat bedoeld zou zijn voor Iraanse kerncentrales. De directe aanwijzing? Een stukje code in Stuxnet bevatte het woord myrtus, of in het Hebreeuws Hadassah, de meisjesnaam van Ester de joodse koningin van Perzië. Daarop wezen nuchtere experts op de mogelijkheid dat myrtus ook gewoon zou kunnen slaan op My-RTU's, als in Remote Terminal Unit, technisch jargon dus.

Deze week onthult de New York Times dat de Verenigde Staten Israël zouden hebben geholpen bij het ontwikkelen en testen van de computerworm die het nucleaire programma van Iran eind vorig jaar moest platleggen. Het Nederlandse journaille maakt daar van: 'Israël liet Stuxnet vorig jaar los op de Iraanse kerninstallatie en wist hiermee een vijfde van de computers plat te leggen. Vorige week liet Israël nog trots weten dat de bouw van een Iraanse atoombom hierdoor vertraagd is tot 2015'. Alex Jones' Prison Planet kraaide meteen victorie: Stuxnet: Another “Conspiracy Theory” Turns Out To Be True. Iran verwijst het verhaal naar het rijk der fabelen.

Als je het stuk in de New York Times wat nauwkeuriger leest zie je dat het een en al speculatie is. Beveiligingsexpert Ralph Langner komt weer eens voorbij, het grijnzen van Israëlische officials wordt als een bevestiging geïnterpreteerd, en allerlei andere gebeurtenissen worden wel erg makkelijk met elkaar in verband gebracht zonder een splinter bewijs. De anonieme experts die de New York Times heeft gesproken hebben in elk geval geen zicht op het hele verhaal, waarbij je je kunt afvragen of ze meer veronderstellen dan weten. GlobalSecurity.org schamperde: 'The New York Times news is presented with the same authoritative finality as something one might see or read from Alex Jones and his many exposes on conspiracy.'

Het draait allemaal om zogeheten Siemens controllers genaamd P.C.S.-7, ofwel Process Control System 7, die kerncentrales en andere industriële processen aansturen. Het Idaho National Laboratory zou de software hebben bestudeerd op beveiligingslekken en op basis daarvan zou de worm zijn ontwikkeld die eerst in Israël werd uitgetest. 'The worm itself now appears to have included two major components. One was designed to send Iran’s nuclear centrifuges spinning wildly out of control. Another seems right out of the movies: The computer program also secretly recorded what normal operations at the nuclear plant looked like, then played those readings back to plant operators, like a pre-recorded security tape in a bank heist, so that it would appear that everything was operating normally while the centrifuges were actually tearing themselves apart'

Klinkt fantastisch en tegelijkertijd idioot. Het blijkt dus kinderspel te zijn om met Siemens software die overal gebruikt wordt een kerncentrale uit te schakelen. Door het Stuxnet te distribueren loop je aardig kans op circumstantial damage, oftewel schade aan doelen die je nu juist niet wilt raken, wat ook gebeurd schijnt te zijn. Verder kun je op je vingers natellen dat je in de long run geen enkel resultaat boekt. Eenmaal schoongeveegd, draaien de Iraanse kerncentrales weer op volle toeren. Of ze huren experts in om hun systemen veiliger te maken. Bovendien, zijn de Russen echt zoveel slimmer?

Wat kan dan nog het doel geweest zijn van de schrijvers van het virus? Wie weet afpersing. Met een simpel programmaatje kun je tegenwoordig slapend rijk worden.

UPDATE: The New York Times Fails To Deliver Stuxnet’s Creators.

The New York Times Fails To Deliver Stuxnet’s Creators

The New York Times Fails To Deliver Stuxnet’s Creators


dinsdag 18 januari 2011

Melting pot

Oeps, dat ging even 'mis' op 13 januari 2011 in Ilulissat, het meest westelijk gelegen plaatsje van Groenland. De zon kwam twee dagen eerder dan normaal boven de horizon uit. Even waren de wetenschappers van hun stuk gebracht. Was dit het effect van de verschuiving van de magnetische polen? Grenswetenschap, normaal niet vies van wilde speculaties, hield het dit keer op de meest nuchtere verklaring: de horizon is door het smelten van de ijskappen lager komen te liggen waardoor de zon eerder kan schijnen. In Groenland noteerden de meeste weerstations namelijk een recordwarm jaar. Voor de eerste keer sinds de eerste officiële metingen in 1870 viel er regen in plaats van sneeuw in Kuujjuaq.

Opmerkelijk nieuws dat je vergeefs bij Climategate.nl, Cassandraclub of Zaplog.nl zult zoeken. Daar zitten ze nog volop in denial met berichtjes over een verzwakt broeikaseffect, of tellen ze zoveel mogelijk sneeuwvlokken waar ook ter wereld om klimaatalarmisten af te troeven. Hoewel, hoeveel klimaatsceptici hebben we eigenlijk in Nederland? Niet meer dan een handjevol, schat Barracuda, waarbij telkens dezelfde namen bovendrijven. En even opvallend: geen van deze onvermoeibare evangelisten heeft iets van meteorologie of klimatologie gestudeerd.

Om te beginnen is er de dwalende pseudo-wetenschapper Hans Labohm, de econoom die regelmatig publiceert bij de Dagelijkse Standaard. Hans had al in 2009 al eens ruzie met de sympathieke weerman Gerrit Hiemstra, die bij de NOS de goocheltrucs van Hans nog eens haarfijn uit de doeken deed: 'Wat Labohm doet, is de meest extreme waarde pakken (de recordhoge waarde van 1998) en vandaar een stuk van de grafiek selecteren wat het best past in zijn verhaal, namelijk tot en met januari of februari 2008. Dat komt hem het beste uit, want die waarden zijn namelijk lekker laag.' Labohm mag ook graag verwijzen naar filmpjes van doemprofeet Piers Corbyn bij - daar is-ie weer - Alex Jones' Info Wars.

Bij Zaplog roert vijftiger 'Hans' zich: peak oil-, 9/11- en false flag-gelover. Zijn achternaam Verbeek gebruikt hij daar nooit, en op zijn eigen weblog Cassandraclub houdt de Delftse bioloog zich over het algemeen in. Hans mag als GroenLinks-lid (dat weer wel) ook graag in discussie gaan met de klimaatpamplettisten van Sargasso. Op de vraag 'Kunt u mij uitleggen hoe u toch autoriteit denkt te claimen op dit onderwerp?' leek Hans het echter raadzaam niet direct te antwoorden.

De jongste usual suspect luistert naar de naam Marcel Crok. Die heeft ten minste nog scheikunde gestudeerd en pretendeert fulltime klimaatjournalist te zijn, maar is stiekem tennisleraar in Amsterdam. Wat wellicht verklaart waarom Marcel zo graag wil scoren. Van hem verscheen vorig jaar het boek De staat van het klimaat, dat onlangs vakkundig werd gefileerd door Elmar Veerman van Vpro's Noorderlicht. Die noemt het 'storend dat Crok pagina’s lang steeds dezelfde klimaatsceptici napraat, alsof die de waarheid in pacht hebben.' Veerman maakte er geen half werk van: elk hoofdstuk werd van afgewogen kritisch commentaar voorzien. Daar kon Marcel blijkbaar niet goed tegen, dus moest hij weer op zoveel mogelijk blogjes (zoals hier) tegengas geven onder de noemer 'Recensie Noorderlicht vat vol tegenstrijdig- en onduidelijkheden' en '‘Gekleurde’ analyse van Noorderlicht-recensie'.

Dat Crok meer activist dan journalist is blijkt ook wel uit het gelijkhebberige toontje van zijn blog Climategate.nl, met stukjes waarvan de relevantie soms ver te zoeken is. Het onvermijdelijke lot is dan dat je samen met Robert Jensen en Jan Paparazzi eindigt bij We Are Change Holland.

Breaking bij Jules' Klimaatblog: een heus rapport over de fananciering van klimaatsceptici door bedrijven. Peter Siebelt, waar blijf je?

zaterdag 15 januari 2011

Peter Pleegt Plagiaat

Peter R. Siebelt kreeg de afgelopen week een bak stront over zich heen na zijn aantijgingen aan het adres van Wikileaks-hacker en 'staatsterrorist' Rop Gonggrijp. Siebelt leek niet onder de indruk, in zijn ogen waren het natuurlijk allemaal weer linkse huilebalkjes die wat hadden op- en aan te merken. 'De onwetendheid over het misdadige linkse verleden is de jongere generatie meestal niet aan te rekenen omdat de oude linkse elite dit op zeer professionele wijze uit de media, uit het onderwijs en uit de boeken heeft weten te houden,' zo hield Peter de huilebalkjes nog eens voor. Nu moet gezegd: sommige van de reacties waren ook een beetje over de top: 'De Telegraaf is wel een slecht geïnformeerde, leugenachtige en bovenal hypocriete prutskrant'. Te makkelijk, dames en heren. Siebelt fileren doe je zo:

Te beginnen met Siebelts verhandelingen over de vermeende cyberterrorist Gonggrijp, die gewoon online staan. Wat daaraan al meteen opvalt is dat Siebelt moeite heeft om gebeurtenissen en persoonsnamen in de juiste tijd te plaatsen. Jaartallen ontbreken. Ook het onderlinge verband tussen personen wordt in veel gevallen niet duidelijk. Waarschijnlijk omdat Siebelt zelf geen enkele sjoege heeft. Peter is namelijk een ordinaire knipper- en plakker. En Peter Pleegt Plagiaat. Daarover straks meer.

'De Nederlandse hackers en internetfanaten staan al jarenlang bekend als de gevaarlijkste ter wereld. Niet alleen om het hacken (lees: kraken) van computers maar ook vanwege hun pionierswerk bij het opbouwen van wereldwijde computernetwerken. Sinds de jaren zeventig spelen zij een bijzondere rol binnen de beweging (…) Twee klinkende namen zijn Rop Gonggrijp en Michael Polman.'

De verwarring ten top. Rop had eind jaren zeventig de rijpe leeftijd van 11 jaar. Het internet as we know it was nog zeker nog tien jaar weg, maar ook computers waar je wat mee kon. Zijn eerste computertje kreeg Rop begin jaren tachtig. Dat was volgens hem zelf een Sinclair ZX81. Zag er zo uit. Kon je alleen dit mee doen. Vervolgens kwam er, volgens dit interview, via zijn vader - grappig genoeg Telegraaf-journalist - een (akoestisch) modem en een TRS 80 in huis. Ook niet een ideale hackingcomputer, lijkt ons.

Barracuda vermoedt daarom dat Rops hackerperiode pas ergens in de tweede helft van de jaren tachtig een aanvang nam, met de komst van de eerste betaalbare modems en bulletin boards. Waar aanvankelijk ook niks te beleven viel. Niet eerder dan het begin van de jaren negentig wordt hacken een beetje serieus met roemruchte computerinbraken in het buitenland. Dan ook komt Julian 'Wikileaks' Assange in beeld. In 1993 is de hackersloopbaan van Gonggrijp, voor zover die al iets heeft voorgesteld, alweer voorbij. Hacken wordt strafbaar en Gonggrijp richt zich op Xs4all.

Siebelt: 'In hun beginjaren waren ze (Gonggrijp en Holman) de ‘loopjongens’ in de linkse politieke strijd van hogere goden. Bijvoorbeeld van de toenmalige Nijmeegse professor Gerrit Huizer of de Pakistaan Ahmad Eqbal. Beiden stonden aan de wieg van het enorme NGO-netwerk in Nederland.'

Siebelt probeert het verleden van Gonggrijp - nu ook al astrologisch doorgelicht - tevens politiek in te kleuren. Je bent immers niet zomaar staatsterrorist, maar ook nog eens onderdeel van een groot links complot. Maar hoe Gonggrijp en Polman (directeur van een internet provider) zijn gerelateerd aan Huizer en Eqbal wordt niet duidelijk. Gonggrijp kent beide heren naar eigen zeggen niet eens. Er blijkt wel een link te zijn tussen Huizer (reeds lang overleden) en Nijmegenaar Polman, maar Polman en Gonggrijp hadden geen werkrelatie. Hoe kun je dan loopjongens zijn en loopjongens van wat? In de jaren tachtig, de zogenaamde beginjaren van Gonggrijp, verschoof de aandacht van Huizer van Derde Wereld-problematiek naar spiritualiteit en niet-westerse geneeswijzen. Klinkt erg staatsgevaarlijk.

De relatie met terrorisme zou er volgens Siebelt wel geweest moeten zijn in 1988, toen RaRa-lid René Roemersma zich voor de rechter moest verantwoorden en diens advocaat Bakker Schut Gronggrijp - tien jaar jonger dan Roemersma - als getuige-deskundige zou hebben opgeroepen. Getuige-deskundige voor wat? Ook nu weer heeft Siebelt blijkbaar niet meer dan de klok horen luiden. En waarschijnlijk een verkeerde klok, want Gonggrijp ontkent (zie commentaren) dat hiervan sprake is geweest. Waar zou Gonggrijp Roemersma trouwens van moeten kennen als hij pas eind jaren tachtig van het platteland naar Amsterdam verhuisde? Gonggrijp was in deze zaak in elk geval geen verdachte. Ook in de toenmalige BVD rapporten zul je zijn naam vergeefs zoeken.

Uiteindelijk komt Siebelt dan terecht bij de Duitse Chaos Computer Club (CCC), op wiens bijeenkomsten Gonggrijp inderdaad een graag geziene gast was en nog steeds is. Siebelt weer: 'Een jaar later (...) raakte bekend dat een aantal CCC-ers samenwerkten met de KGB om in Amerikaanse computers in te breken. In 1989 konden de West-Duitse autoriteiten de spionage-hackers arresteren.' Los van het feit dat het niet om CCC'ers zelf ging, maar om een verwante groep onder leiding van Karl Koch, volgt hieruit dan automatisch dat Gonggrijp ook informatie aan de KGB heeft geleverd? Of wat wil Siebelt nou eigenlijk zeggen?

Kortom: van de staatsterrorist Gonggrijp blijft na lezing teleurstellend weinig over. Een beetje krant zou zo'n broddelwerkje hebben geretourneerd met de opmerking dat de journalist niks boven tafel heeft gekregen, maar Peter is al snel tevreden. Die trekt het stekkertje eruit en gaat van zijn mooie wijn genieten.

Of zou Peter toch nog wat achter de hand hebben? Jazekers! Siebelt: 'In computerkringen is Gonggrijp wereldberoemd. Zijn activiteiten maken hem geliefd, gehaat, gevreesd en zelfs staatsgevaarlijk. De Amerikaanse veiligheidsdienst CIAC, van het ministerie van Energie en verantwoordelijk voor de beveiliging van kerncentrales, schetste ooit een profiel van hem in een rapportage aan het Amerikaanse Congres: ‘De hackersdreiging uit Nederland’. Volgens CIAC reisde Gonggrijp de wereld af met eerste klas vliegtickets die wel eens betaald konden zijn door de Irakezen.'

Nu wordt het interessant, denk je nog even, al valt dat bij nadere bestudering wat tegen: de Computer Incident Advisory Capability (CIAC), het huidige DOE-CIRC, was nou niet bepaald een 'veiligheidsdienst', meer een technisch adviesclubje. Toch is het heel wat dat Peter R. Siebelt dit allemaal weet. Hij heeft zo te zien enorm goede connecties. Het citaat is dan ook door de Telegraaf gretig overgenomen. 

Alleen heeft Siebelt het niet zelf bedacht. Sterker nog: de grote speurder heeft het zich wel erg makkelijk gemaakt. De complete alinea is letterlijk - woord voor woord - overgenomen van Gonggrijps grote vriend Francisco van Jole, die al in 1993 een artikeltje over hem voor de Volkskrant schreef. Peter nam niet eens de moeite om het iets anders te formuleren of om het verder uit te zoeken. Je doet gewoon alsof je het allemaal zelf bedacht hebt om er vervolgens je vijanden mee om de oren te slaan. Zo kennen we Peter weer. Alles is geoorloofd in de linkse loopgraven.



Disclaimer: Barracuda kent Gonggrijp niet persoonlijk, en vond zijn kruistocht tegen stemcomputers overdreven.

vrijdag 14 januari 2011

Nooit kwam Berend Botje meer om

Waarom moet Barracuda bij Climategate.nl toch telkens aan de PVV denken? Komt het misschien door dat drammerige toontje dat ons telkens weer wil waarschuwen voor de vreselijke islam klimaathoax, en dat alles dat ook maar enigszins wijst op klimaatopwarming moet worden tegengesproken?

De samenstellers van Climategate.nl winden zich nu zelfs al op over een natuurserie over de ijsberen van de EO die, ojee, dreigen te verdwijnen door de klimaatverandering. 'Een realistische bloedige kill van een rob door een ijsbeer is dus onverantwoord om aan kinderen te laten zien, maar een hele reeks doemgedachten over de toekomst worden blijkbaar als gezonde opvoeding gezien….'

Het is nog veel erger, want er zit een heule 'propagandamachine' achter deze film. Met uiteraard een Take action-menu erbij, waar je onder invloed van 'golven sociale muzak' geacht wordt het Polar Fund en het Arctic Exploration Fund financieel te steunen. 'In werkelijkheid is de ijsberenpopulatie al 50 jaar groeiend, van 5 à 10.000 in 1960 tot 22.000 à 25.000 op dit moment. Op veel plaatsen zijn er duidelijk overpopulatieverschijnselen, zoals gewichtsverlies, kannibalisme tussen volwassen dieren, en lastig vallen van mensen in hun dorpjes.'

En daar gaat het al hopeloos mis. De klimaatcomplotters verwijzen naar een De Groene Rekenkamer, die zich weer baseert op een webpresentatie van berenexpert Mitchell Taylor. Barracuda heeft die presentatie eens aandachtig beluisterd, in tegenstelling tot de luie journalistjes van Climategate.nl. Dan hadden ze kunnen horen dat Taylor spreekt over een reductie van twintig procent, maar ook dat hij de klimaatopwarming helemaal niet tegenspreekt. Taylor heeft in het verleden zelfs al eens gezegd dat hij verkeerd is geciteerd op het punt van de overpopulatie. 'Polar bears, as a species, do not appear to be threatened or in decline based on the data that I’ve seen at the present time, although some populations do seem to be experiencing deleterious effects from climate change.'

Waar zit hem dan de nuance? Heel simpel: Taylor gelooft niet dat de beer direct met uitsterven bedreigd wordt, omdat hij zich redelijk goed aanpast aan veranderende omstandigheden. Waarmee hij niet wil zeggen dat daardoor de toekomst van de beer verzekerd is.

donderdag 13 januari 2011

Won't Get Fooled Again

Enkele weken terug haalde oud-gouverneur en programmamaker Jesse 'Bluto' Ventura weer eens nagenoeg alle oude koeien uit de sloot met betrekking tot het Pentagon en 9/11 om aan te tonen dat er, alweer bijna tien jaar geleden, toch echt geen vliegtuig in het Pentagon kan zijn gevlogen. Never mind al die honderden getuigen die wel een vliegtuig zagen. Een verhaal vertellen met weglating van feiten die je even niet kunt gebruiken is geen enkel probleem. Vandaar menige complotter nog begint steeds over het voor vliegtuigen veel te kleine gat in het Pentagon, terwijl al in 2006 (!) enkele wakkere complotters zelf tot de conclusie kwamen dat er een veel groter gat was, minder goed zichtbaar op de vrijgegeven foto's, maar groot genoeg voor een verkeersvliegtuig.

Gelukkig voor complotters had Pilots for 9/11 Truth enige tijd nog een aardige troef in handen: ze hadden bij de National Transportation Safety Board (NTSB) de vluchtgegevens opgevraagd van Vlucht 77. Daarop kregen ze een animatie terug, waaruit bleek dat het vluchtpad afwijkt van de officiële verklaring, zodanig dat het vliegtuig nooit de lantarenpalen had kunnen raken die naderhand op de snelweg en het gazon waren aangetroffen. De bevindingen van Pilots for 9/11 Truth vormden onder meer het uitgangspunt voor de documentaire Pentacon, waarin getuigen beweren dat het vliegtuig een iets noordelijkere route zou hebben gevolgd. Andere ooggetuigen spraken dat echter weer tegen. Niettemin voerden de Pilots for 9/11 Truth de tape op als bewijs voor bedrog.

Menige debunker wees het clubje op interpretatiefouten, maar daar wilde men natuurlijk niks van weten en langzamerhand zakte de discussie naar de achtergrond. Tot deze week. Want bij The Journal of 9/11 Studies verscheen na een lange stilte plotsklaps weer eens een heus paper: Flight AA77 on 9/11: New FDR Analysis Supports the Official Flight Path Leading to Impact with the Pentagon (Pdf). Ja, complotters, jullie nachtmerrie komt uit, complotterdenkers die tot de conclusie komen dat de officiële verklaring gewoon klopt. Komt-ie: 'The recent complete decoding of the FDR file has enlarged and clarified the information available and has thereby enabled resolution of the contradictions. It is clear that this file supports the official account of the course of flight AA 77 and the consequent impact with the Pentagon. The file thus also supports the majority of eyewitness reports.'

Bij Screw Loose Change kregen ze de slappe lach: 'Leave it up to the truthers to take 9 years to come up with the conclusion that everyone else figured out within about 20 minutes of the event. Next up on the horizon, a scientific study concluding that water is wet, and the Pope is Catholic....'

woensdag 12 januari 2011

Peter R. Siebelt

'Meesterhacker' wordt hackermiljonair Rop Gonggrijp (oud-oprichter Xs4all) al door zijn vijanden genoemd, en adjudant van Wikileaks-voorman Julian Assange. Twitter moet van de Amerikaanse justitie zijn gegevens overleggen vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij Cablegate. Wat de Amerikaanse justitie-digibeten daar trouwens mee hopen te bereiken is een raadsel: Sinds wanneer wordt Twitter gebruikt voor geheim overleg?

Hoe dan ook, De Telegraaf suggereerde deze week dat Gonggrijp het afgelopen jaar bij Nederlandse webhostingbedrijven zou hebben aangeklopt met een miljoen euro (!) om het dataverkeer van Wikileaks onder te brengen. Een maand geleden namen webhoster Byte en internetprovider XS4all inderdaad enkele diensten over van E-Dot, maar een miljoentje is wat overdreven voor het hosten van een van de vele mirrors van Wikileaks. Gonggrijp ontkende bij Pauw & Witteman met als argument dat je die clubjes dan nog beter voor een paar honderdduizend euro kunt overnemen. Meer is een webhoster niet waard.

Volgens de Telegraaf zou het een en ander door een Nederlandse bron aan Amerikaanse inlichtingendiensten zijn gemeld, maar hoe weet de Telegraaf dat allemaal? Dat is niet zo moeilijk te raden: van de geheime 'bron' zelf, die de Telegraaf en de Amerikanen moet hebben gebeld met een gouden tip.

Wie? Barracuda kent maar een persoon die Gonggrijp ziet als een gevaar voor de nationale veiligheid: zelf-verklaard-tegellichter Peter Siebelt, die al jaren een hot line heeft met Telegraaf-journalist Martijn Koolhoven. Niet toevallig omschrijft Siebelt Gonggrijp in hetzelfde artikel als 'linkse terreuractivist' en meent hij: 'Jarenlang was hij de spil en de drijvende kracht achter het cyberterrorisme.' Toegegeven: dat was een oud citaat, en de Telegraaf ontkent Siebelt zelf te hebben gesproken, maar dat is wat curieus gezien de innige relatie met het dagblad in het verleden.

De vaste lezer weet dat we ons al vaak hebben geamuseerd met Peter Johannes Wilhelmus Siebelt, de koortsachtige bestrijder van linkse complotten en uitbater van het inmiddels alweer opgeheven complotblog Petrusblog. De man die, zoals sommigen het formuleren, informatie rechtstreeks aan zijn zwerende eksteroog onttrekt. Die - om maar eens wat te noemen - allerlei dwarsverbanden vermoedt tussen milieuclubs en de politiek. Allemaal linkschmenschen die in de ogen van Peter behoren tot een 'enorme octopus die zich tégen allerlei plannen van de overheid verzet'. Op zijn Twitter-account is Peter de hele dag alleen maar bezig om allerlei links tuig van zich af te schudden, al dan niet met verwijzingen naar bizarre YouTube-filmpjes met ballonnen en hoongelach.

Peter R. Siebelt had Gonggrijp al eens vaker in een van zijn doorwrochte boekjes op de korrel genomen. 'Siebelt gaat er van uit dat de Pvda en alles links daarvan een groot gewapend complot is om Nederland aan de sharia te krijgen,' schamperde Gonggrijp bij Pauw & Witteman. 'Hij beweert dat ik in jaren zeventig iets te maken zou hebben gehad met het Komitee Marokkaanse Arbeiders in Nederland en een of andere Pakistaan die ik niet ken. In die tijd had ik de rijpe leeftijd van elf en woonde ik als zoon van een Telegraaf-journalist in een dorpje.'

Er is namelijk een klein probleempje met Peter. Die trekt nogal eens snel zijn conclusies. Voormalig links activist en radiomaker Stan van Houcke beschreef eergisteren hoe Siebelt hem in 2009 nog met het grootste gemak koppelde aan een RaRa-aanslag op de Makro in Nuth in de jaren tachtig. Siebelt had kennelijk uitgerekend dat eerste Makro-aanslag slechts een kwartiertje rijden verwijderd was van Houcke's huis, en Nuth ongeveer een uur rijden van een Belgisch buitenhuis 'van pa en ma' te Limburg. Kan niet missen. Van Houcke: 'Peter Siebelt, de grote mensenwereld zit anders in elkaar dan de voorstelling ervan in jouw hyperventilerende brein.'

Hetzelfde hyperventilerende brein dus dat De Telegraaf moet hebben ingeseind over de linkse terreuractivist Gonggrijp. 'Die Gonggrijp is miljonair, die heeft geld om webhosters te betalen.' 'Zo, en hoeveel kost dat dan?' 'Nou, een miljoentje toch zeker.' Maar gelukkig heeft onze nationale vorser ook fans. Nou, eentje dan: PVV'er Hero Brinkman. 'Een van de beste misdaadjournalisten'. Hij zei het echt. Laat Peter R. het maar niet horen.

dinsdag 11 januari 2011

Toreros

En ineens was hij er niet meer op Klokkenluideronline: Micha 'aluhoedje' Kat. Ondergedoken en zich aan het voorbereiden op zijn aanstaande rechtszaak, mother of all evil battles, waar hij zich zal moeten verantwoorden voor de bekladding van overheidsgebouwen en het huis van justitiebobo Demmink alsmede het verstoren van hoorzittingen van parlementaire onderzoekscommissies. Een afscheidswoord kon er niet eens van af. Het hulpje in de huishouding moest melden dat de Razende Roeland zich niet bij de politie wilde melden voor vermeende bedreigingen op zijn site.

Wat ging hieraan vooraf? Te veel om op te noemen. Om hoofdpijn van te krijgen. Zo kwam het vorige week alsnog tot de onvermijdelijke breuk tussen Kat en tweede kapitein Wim Dankbaar. 'Uw webmaster staat de laatste dagen aan steeds meer kritiek bloot. Mensen, ook uit zijn eigen kring, roepen steeds dat ik ‘zaken niet kan bewijzen’ en ‘mezelf aan het overschreeuwen ben’. Zelfs mijn co-webmaster Wim Dankbaar steekt mij thans (voor de zoveelste keer) opnieuw een mes in de rug.' En: 'Ik verzoek de technische man achter de site alle accounts van Dankbaar uit te schakelen.'

Dat lukte niet, want de co-webmaster kon nog gewoon bij Klokkenluideronline reaguren en deed dat dan ook: 'Je krijgt steeds meer trekjes van een extremist, een dolle stier, wiens frustratie zijn eigen einde wordt.' En hij ging nog even door: 'Je lijkt de laatste tijd meer gedreven door persoonlijke vendetta’s dan door goed onderbouwde journalistiek. Je bent meer een actievoerder aan het worden dan een publicist met scherpe pen. Met graffiti, gescheld en oproepen tot revolutie en erger'

Dankbaar en Kat trokken aanvankelijk samen op in de zaak Demmink en later in de zaak Vaatstra, maar Dankbaar begon zich steeds meer te ergeren aan de 'clown' Micha Kat en zijn kleine schare malloten van volkomen geflipte Alex Jones-adepten tot leestekens en kapitalen brakende geestelijk gestoorden. 'Je gedraagt je als een stier die op de rode lap van de matador afstormt,' beet Dankbaar Kat maar weer eens toe. 'Het zou me niets verbazen als je binnenkort de arena uitgesleept wordt.'  

Dat leek vervolgens ook te gebeuren. Kat stortte zich maar weer eens in een diepe depressie, trok zich nog dezelfde dag weer uit de inzinking omhoog, en kreeg het alsnog te kwaad toen hij zich inbeeldde dat hij in de gaten werd gehouden door een politieauto die toevallig voor de deur van zijn appartement stond geparkeerd. Het laatste wat we van Kat vernamen was afgelopen vrijdag het radioprogramma Klokkenluider OnAir. Daarin riep Kat - als gillende keukenmeid - op om Demmink bij zijn huis op te wachten, zijn broek naar beneden te trekken en zijn geslacht te filmen. Een reaguurder: 'En dan nog vragen om 20.000,- voor een ‘Demmink-bus’ en te gaan ‘gospelen’ over de daden van Demmink in het land…En dan zit MK gewoon nog wat te eten tijdens het praten door….wat een gênante vertoning.'

Wellicht realiseerde Kat zich tijdig dat de psychose waarin hij langzaam aan het wegzakken is sooner or later dramatisch zal eindigen. Of heeft hij de vaderlijke adviezen van Arend 'Argusoog' Zeevat - werkzaam in de geestelijke zorg - op zich laten inwerken. Of misschien is Kat wel overal klaar mee en wenst hij alleen nog vrijspraak en een stille aftocht. Tot die tijd moeten zijn malloten zich naar onderling zien te vermaken. 

maandag 10 januari 2011

Aflockalypse

U weet: complotters geloven niet in toeval. Achter alles zit een bedoeling. Dus ook achter Aflockalypse: het niet eens zo uitzonderlijke fenomeen van de vallende vogels en de stervende vissen. Vele duizenden epauletspreeuwen die zich op de avond van 31 december hadden verzameld in het Amerikaanse plaatsje Beebe in Arkansas, vielen dood neer. Vorige week werden in het Zweedse stadje Falköping vijftig tot honderd dode vogels op straat gevonden, kauwen deze keer. Zonder verklaring. 'Beebe birds aliens' levert op Google al meer dan veertigduizend treffers op. Een wereldwijde epidemie, een complot, ufo's, geheime regeringsexperimenten of het Bijbelse einde der tijden?

Je zou het bijna gaan geloven als je Zapruder leest. Daar werd een indrukwekkende lijst gepubliceerd van plotseling stervende dieren: Duizenden vissen in Florida. Vogels in Texas. Krabben in Engeland. Snappers in Australië en New Zeeland. Sardientjes in Brazilië. Merels en spreeuwen in Louisiana. Drumvissen in Arkansas. Visjes in Maryland. 'Is het de fameuze HAARP-machine in Alaska. Chemtrails?' Barracuda zegt: HAARP. HAARP krijgt namelijk de schuld van ongeveer alles. Bevroren autoruiten? HAARP. Koude voeten? HAARP. Sneeuwvlok? HAARP. Moerdijk? HAARP. HAARP klopt, veegt en zuigt en doet ook nog de nawas.

Maar laten we nog eens een keer kijken naar die indrukwekkende lijst van Zapruder. Hoe komt samensteller Patman daaraan? Google weer, natuurlijk. Google en complotters, what a concept. Laat ik eens zoeken op 'death' en 'birds' of 'fish', moet hij gedacht hebben. Het levert een volstrekt willekeurig lijstje op van incidenten waarvan de oorzaak in veel gevallen gewoon bekend is: het koude water, wederom het koude water, het hete weer, een fabrieksbrand, aangereden op brug, getijde-invloeden, overstromingen, verminking, enzoverder. Dat krijg je als je zo driftig googelt dat je alleen de koppen leest.

Barracuda is ook gaan googelen: hij noteerde honderden auto-ongelukken wereldwijd in de afgelopen 24 uur. Tientallen Volkswagen Polo GI's vielen bij bosjes neer. It's a conspiracy!

zondag 9 januari 2011

Yes it is a government conspiracy



Een geheime regeringsoperatie? Mwa, het lijkt er eerder op dat de 22-jarige Jared Lee Loughner, die gisteren in Arizona afgevaardigde Gabrielle Giffords neerschoot, zelf een conspiracy nut is, net als de Rasputin met de pet hierboven. Loughner zag de overheid als vijand en pleitte voor een nieuwe munt. Een pot head die bovendien geloofde in 2012 en mind control door de overheid. En 9/11 niet te vergeten. Sounds pretty familiar.

'His videos are full of word salad (a classic sign of schizophrenia) which he seems to rationalize by claiming that proper grammar is a mind control conspiracy (mind control conspiracy beliefs are another sign). He attempts to emulate formal logical construction of arguments but the result is so nonsensical and each attempt is so disconnected that it is obvious he does not have a capacity for rational linear thought.'

Compilatie van YouTube video's hier:


vrijdag 7 januari 2011

Big Freeze

Het begon met complotters die al die paniek rond het opwarmen van de aarde maar overdreven vonden. Soit, ieder zijn opvatting. Maar het CO2 hoax-geloof werd zo stringent beleden dat iedere afwijking, zoals het smelten van poolkappen, of botweg werd ontkend, of gemakshalve werd toegeschreven aan locale invloeden. Een beetje zoals Pentagon-complotters koppig ontkennen dat honderden getuigen op 9/11 toch echt een vliegtuig hebben zien binnenschuiven, en geen raket. Methode struisvogel dus: de kop diep in het zand steken zodat alleen het door jou gewenste wereldbeeld overeind blijft.

Maar de laatste tijd lijken de klimaatontkenners helemaal door te schieten. Plotseling hebben ze het over de Big Freeze. Vooral Zappies hebben er een handje van om allerlei volstrekt willekeurige berichtjes te verzamelen die zouden moeten wijzen op aanstaande barre tijden: Sneeuw in de woestijn, Russische schepen vast in pakijs, Koudste winter sinds 1996, Weer horrorwinter op komst? Ook duiken er plotsklaps allerlei koude-profeten op, waar Zappies dan boven zetten 'Oeps, het gaat echt kouder worden', omdat ze weer eens verzuimd hebben na te gaan wie Piers Corbyn is: de man voorspelde ook keer op keer allerlei stormen die natuurlijk maar niet wilden komen.

Maar het kan altijd nog een tandje idioter: waarom niet gelijk een Nieuwe IJstijd? Eerst beweer je dat de olieramp met het Deepwater Horizon platform in de Golf van Mexico de golfstroom in de war heeft geschopt, en dan dat binnen drie jaar als gevolg daarvan een IJstijd tot de mogelijkheden behoort. Zegt doemprofeet Lord Stirling. Stirling: een blik op zijn blog, en je weet weer precies wat voor vlees je in de kuip hebt: dode vogels en Nostradamus, Mossad, Big Brother en New World Order. Kortom: rijp voor de ani-diepvries.

donderdag 6 januari 2011

Vijandige Voornemens



De complottertjes zijn deze week meteen alweer in actie gekomen. Tegen...eh TNO. Vanwege de - niet lachen - Vijandige Voornemens Technologie. Bij Anarchiel: 'TNO lanceert een techniek waarbij de computer voor u bepaalt of u soms snode plannen smeedt terwijl u aan het winkelen bent of een sigaretje rookt bij de verplichte rookpaal. Dus nog vóór u van plan bent de bom te gooien. De dreiging van het terrorisme wordt immers met de dag sterker.' En: 'Ook als u zich daar niet van bewust bent kunnen machines dat gelukkig voor u bepalen en doorgeven aan de staatsbeschermers. Wees dus gewaarschuwd. Deze technologie gaat namelijk véél verder dan de ‘slimme’ camera’s die enkel uw gezicht kunnen herkennen op basis van een gezichtsprofiel en vervolgens vergelijken met de aangezichtsscan in de centrale ID-database.'

Barracuda heeft het TNO-filmpje bekeken en is, net als GeenStijl, in de lach geschoten. Veel pretenties waarvan je al op je klompen kunt aanvoelen dat die nooit waargemaakt worden. Humbug in het kwadraat. Een schoenveterterrorist die vier keer vergeefs zijn veters probeert aan te steken valt op, maar hoe vaak moet je argwanend achterom of in je tas kijken om als terrorist aangevinkt te worden? De politie, de marechaussee en particuliere bewakingsdiensten zouden testen hebben gedaan, maar we lezen niks over de resultaten. Waarschijnlijk niet zonder reden. Barracuda schat dat het jaren gaat duren voordat, zoals GeenStijl het formuleerde, vanuit het AVID-gebouw een scudraket op u wordt afgevuurd.

Maar zo denken complottertjes niet. Nee, de conclusie is dat deze zoveelste Big Brother-technologie al overal breed toegepast wordt en dus vallen ze de ontwikkelaar uit het TNO-filmpje privé bij Facebook en Blogspot (beide inmiddels gesloten voor buitenstaanders) lastig op een ik-ga-jou-wel-even-een-lesje-leren-knul-toon: 'Ik hoop dat ik met mijn berichtje jou enigszins wakker heb geschud al heb ik eerlijk gezegd weinig hoop. Je lijkt me een intelligent persoon (of misschien juist helemaal niet) die vast wel eens over de gevolgen van jouw ontwikkeling heeft nagedacht. Misschien ben je compleet verblind door de euro of juist dollar tekens in je ogen en ga je voor het grote geld. Hopelijk kom je net zoals die ontwikkelaar in de film ‘Terminator’ tot inkeer en ga je beseffen wat je mogelijk allemaal aanricht met jouw soort ontwikkeling.'

Geen van deze doorgetripte dombo's komt op het idee dat technologie-aannemer TNO zelf helemaal niet verantwoordelijk is voor de implementatie van dit soort technieken, geen van hen begrijpt zelfs maar dat die technologie niet is bedoeld om complotters die toch nooit een stap buiten de deur zetten 24/7 te volgen. En je bent lekker consequent door je vreselijk boos te maken over privacyschending, maar wel het telefoonnummer van de beste man te publiceren. Of erger. 'Tijd voor een postadres van deze man? Dan kan ie papier gaan vreten denk ik, als schuim der aarde kun je beter op zee blijven drijven…'

woensdag 5 januari 2011

Linksch Tuig



Wat hadden de PVV-aanhangers het weer moeilijk met de cabaretteketet die afgelopen weekend op hun kwelbuis voorbij trok. Van Guido tot Freek: ze haalden, onvermijdelijk, allemaal Geert onderuit. Gelukkig is er tegenwoordig Twitter, dus kun je de cabaretier er persoonlijk op aanspreken, of nog beter als bloeddorstige F5-hyena's in zijn nek springen: 'Na je fascistische Brel-verkrachting hoef ik je niet meer zo nodig te zien' 'Ik jaag de discussie aan over wat jij voor Nederland gedaan hebt. Dat wordt eens tijd. Jij en je rooie makkers hebben beslist talent, maar jullie hetzes tegen Wilders schaden onze vrijheid. Houd er toch eens mee op', 'Maar het pad van komiek van het volk heeft u wel verlaten door de eenzijdige politieke kleuring die u aan uw definitief oordeel geeft. Als u ‘t feyenoord van de politiek, PVDA, zo buiten schot laat,dan roept dat wel vragen op Waar houdt een humoroffensief tegen Wilders etc op, en waar begint een hetze?'

Welkom in de humorloze wereld van domrechts, de wereld van brandend maagzuur, hardlijvigheid, jeuk bij de anus, aambeien, buikzwelling en constipatie. Met als ultieme parodie-van-zichzelf Twitteraar Linksch_Tuig: 'Bloedhekel aan alles wat linksch is. Als je me als linkschmensch volgt, block ik je gelijk! Ik moet niks van je weten, je bent ongewenst! PVV rulez!'

Volg de archaïsch sprekende Twitteraar een tijdje en de geur van de brievenbus pissende en kopstotende buurtgorilla komt je tegemoet, kortom: gun deze clown het erepodium bij Toomler met lachband. Hierbij alvast de highlights: 'Wedden dat de linksmens Andre Rieu geen echte cultuur vindt, want t is niet gesubsidieerd en dat kan dus nooit echte kunst zijn', 'In ieder geval is socialisme 'n georganiseerde vorm van jaloezie op de rijkere medemens. Geweld en haat is wat links en Islam bindt', 'Die Marokkaantjes toch, ze mogen geen varkensvlees eten maar likken graag onze meiden,die op hun beurt wel varkensvlees eten', ' Frustratie dat is echt zo'n linkse hobby, net als Prozac. Daar bezondigen wij ons niet aan. Voor ons zijn dit sowieso zonnige tijden' '70% van de Turken in Nederland droomt van terugkeer naar Turkije. En wij van de zijn wel de laatste om die dromen te belemmeren!'

dinsdag 4 januari 2011

De wereld draait doorrrrrr

Vergeet 2011, we zijn namelijk alweer volop bezig met 21 december 2012, de dag dat de Maya-kalender en dus de wereld ophoudt. God mag weten wie ooit op dat idee is gekomen. Er hoeft maar een gek iets op internet te zetten, of een roedel zweefkezen is er stellig van overtuigd dat het gaat gebeuren. Dat merken ze maar al te goed in het Franse Bugarach, het nieuwe Lourdes voor Niburu- en Argusoog-aluhoedjes. De burgemeester van het 189 inwoners tellende dorp maakt zich zorgen over de toestroom van 2012-gelovigen, die elkaar hebben wijsgemaakt dat zich daar een buitenaardse beschaving bevindt hen wel even zal opstralen.

Het begint zelfs al een lucratieve business te worden: in de VS worden volop reizen naar Bugarach aangeboden. Er worden medidatieworkshops in het dorp gehouden en gelovigen kussen er de heilige grond, al is er geen alien gezien. Burgervader Jean-Pierre Delord tegen de BBC: 'Een paar honderd bezoekers per jaar is geen probleem, maar een paar duizend kunnen we niet gebruiken.' Vroeger waren drie op de vier gasten langeafstandswandelaars, nu is twee op de drie een aanhanger van een of andere esoterische sekte, moppert Delord, die dreigt met het ingrijpen door het leger.

Maar waaraan heeft Bugarach de toestroom nou eigenlijk te danken? Op dit punt wordt het weer behoorlijk vaag. Het draait in elk geval om een grot in de Pic de Bugarach, met zijn 1.230 meter de hoogste top in de Corbières. Daar zouden UFO's zijn gezien door een man die inmiddels is gestorven, dus dat schiet ook weer niet echt op. President Francois Mitterrand zou er per heli ooit een bezoek hebben gebracht en zo circuleren er nog wat van die verhalen die steeds mooier werden.

Net zo mooi als het bericht dat 'ergens in de dampkring bij Pluto drie gigantische ruimteschepen zweven waarvan de grootste een doorsnede van 240 kilometer heeft'. 'Volgens de SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) zijn de ruimteschepen op weg om de aarde te veroveren cq te vernietigen. De schepen werden ontdekt door het HAARP systeem dat in Alaska het fenomeen van het noorderlicht onderzoek'

Wat klopt er niet aan het bericht? Ongeveer alles. Nog los van het feit dat SETI helemaal geen Pluto's verstaat, zelfs niet met de vertaler van Google, zoek je bij deze organisatie vergeefs naar een verklaring of persbericht, en dat HAARP zich zou bezighouden met onderzoek naar het Noorderlicht is ook nieuw. Het bericht is vreemd genoeg afkomstig van de Russische partijkrant Pravda. Die suggereert dat de schepen rond 2012 de aarde zullen hebben bereikt, maar hoe SETI of HAARP tot die conclusie is gekomen weet kennelijk alleen de wetenschapsredakski van die krant.

Hoewel, misschien denken de Bugarach-aanbidders nu juist dat de redding nabij is. Kortom, laat die UFO Woodstock maar komen. Als Mathijs van Nieuwkerk op 22 december weer roept: De wereld draait dooorrrrr, heeft de burgervader waarschijnlijk de dag van zijn leven. 'En nu ingerukt naar Mars'.

maandag 3 januari 2011

Een bevrijdend 2011

Hoe hebben onze complotters de feestdagen doorgebracht? Gezellig bij familie en vrienden? Nou nee, een beetje complotter blijft stuurs achter de pc zitten, zijn natuurlijke biotoop, en uiteraard met de gordijnen dicht, voor het geval een of andere inlichtingendienst naar binnen gluurt.

Maar wat beweegt iemand ertoe om kort na het knallen van de champagnekurk maar weer eens het zoveelste Joris Demmink bericht bij NuJIJ te plaatsen? Als Demmink het eerste is waar je aan denkt in het nieuwe jaar, ben je echt rijp voor geestelijke bijstand.

Zelfs Demmink-jager Micha Kat, beneveld door liters drank, kwam niet op dat idee. Wel wenste hij het Nederlandse volk een fijn jaar toe: 'Fuck you, laffe, weerzinwekkende Nederlanders! Er is niets veranderd sinds 1940 toen we ook stonden te juichen en de klappen bij de binnenkomst van de nazi’s! Niemand die wat zei! Niemand die wat deed! Niemand die wat durfde! O wat haat ik jullie, walgelijk kloten-volk van laffe zwendelaars, hypocriete kinderverkrachters, konten-knijpende zakkenvullers, betweterige non-valeurs en volstrekt incompetente ‘wereldverbeteraars’! Dat jullie in 2011 allemaal en massaal naar de kloten mogen gaan!'

Viel een beetje verkeerd bij het clubje Eric Engerds die dag en nacht uit reaguren bij Klokkenluideronline: 'Ook een borrel op Micha? Zijn de remmetjes een beetje weg? Moet ik me hierdoor ook aangesproken voelen? Niet zo aardig voor je trouwe bloglezers.. Wat moeten we dan doen om bij jou in de smaak te vallen Micha? Moeten we dan allemaal een Demmink t-shirtje bestellen en met zijn allen in optocht naar Den Haag gaan, zodat we enigszins in jouw schaduw mogen staan?' En om 06.50 was ook de alom gevreesde leestekencomplotter alweer klaarwakker: 'En Draai Je Boosheid Om Náár Dé Daders Dát Mág Dat Helpt Enorm!'

In de Stortplaats bij Anarchiel plaatste iemand op 1 januari om 02.19 uur een nieuwjaarswens met als veelzeggend commentaar: 'Oud en Nieuw’ is een stilzwijgende afspraak binnen een wezenloze meerderheid. Daarom ruik je ‘de Duivel’ vandaag wat sterker dan normaal.'  Met als eerste ongeletterde reactie daaronder: 'Je bedoeld (...) het cocacola feest. je weet (hopelijk) hoe vedervelijk (...) cocacola is net zo verdervelijk (...) als sinterklaas wat coca cola van vernederland gestolen heeft om hun vergif verder te verspreiden'. De immer blowende Anarchieltjes begonnen 2011 trouwens meteen met goede voornemens: 'De shit van 2010 nu deponeren onder een deksel en doorspoelen. De Toekomst van 2011 en verder Halusineren in de hoop dat er iets van waar wordt.'

Bij Artikel 7 moest iemand voor het verscheiden van 2010 nog even een stukje wijden aan de belastingdruk. 'Schrijf uw gewicht op (92 kilo bij mij). Deel dat door 61 (1.50 bij mij). Vermenigvuldig het antwoord met 39 (maakt 58.8 kilo in mijn geval). Doe een rugzak om met dat aantal kiloos stenen/zand erin. Loop er gerust eens een dag of wat meer mee rond. Dat is uw belastingdruk.'  De islam, linkschmenschen en belastingen, de wereld van domrechts zal ook in 2011 weer niet veel groter worden.

Gelukkig hebben we Xander nog, die ons meteen maar verblijdde met hoopgevende voorspellingen: Financiële crisis verergert, verval VS zet door, kruitvat Midden Oosten, natuurramp of nieuw 9/11 en 'daarnaast zijn er natuurlijk de nodige doemscenario's in omloop die variëren van de komst van planeet X (Nibiru) en de daarmee gepaard gaande verwoestende wereldwijde aardbevingen, een zonnevlam die de hele beschaving terugwerpt in het Stenen Tijdperk of het uitbreken van een extreem dodelijke grieppandemie of een atoomoorlog, die honderden miljoenen of zelfs miljarden slachtoffers zullen eisen'. Kortom: we gaan weer rollebollen!