donderdag 30 juni 2011

Leesvoer

Kijk aan: Het komende nummer van de Skeptical Inquirer - nu nog niet verkrijgbaar - gaat over de onzin van 9/11 samenzweringstheorieën. Komt net op tijd. Barracuda zag de afgelopen dagen, naar aanleiding van het bezoek van Box Boy Richard Gage aan Nederland, in verschillende forums weer alle onzin voorbij komen die al jaren circuleert op internet: Geen van de 19 kapers stond op de officiële passagierslijsten, er zijn mensen gewaarschuwd niet te vliegen die dag of niet op het werk in het WTC te verschijnen, er is op foto’s direct na de aanslag op het Pentagon geen enkel stukje vliegtuig te bekennen, bij het WTC zijn resten van thermiet gevonden, het opblazen van WTC 7 is toegegeven, al het constructiestaal van de ingestorte WTC gebouwen is direct van de plek van het misdrijf afgevoerd, de beveiliging van WTC werd verzorgd door de broer/neef van George Bush, er was een complete power down in het weekend voor 9/11, beide 110 verdiepingen tellende gebouwen zijn ingestort met de snelheid van een vrije val, enzoverder.

Voor wie het nog niet weet: Complotters zijn in 2006 opgehouden met lezen. Alle nieuwe informatie die daarna verscheen werd bewust of onbewust verdrongen. Vandaar de eindeloze recycling van steeds weer dezelfde foutieve informatie die naarmate de tijd verstrekt ook nog eens steeds onzorgvuldiger wordt. Het enige wat de 9/11 complotter tegenwoordig blijkbaar nog kan boeien zijn absurde vergelijkingen tussen het WTC en een basiliek (ja, denk daar maar eens over na).

Het zal Barracuda dan ook benieuwen hoeveel bijgewerkte informatie te vinden is in een nieuwe paperback van Arthur Naiman: '9/11: The Simple Facts: Why the Official Story Can't Possibly Be True, could be a real game-changer by getting the WTC explosive evidence out to a wider audience.' Naiman? Uitgever van nog veel meer spannende boekjes.

woensdag 29 juni 2011

Leeghoofd

VVD-Kamerlid René Leegte moet een zonnesteek hebben gehad. Kan niet anders. Op de heetste dag van het jaar bedacht Leegte - wat hebben sommige mensen toch curieuze namen - dat het KNMI moet worden opgeheven. Erwin Kroll moet naar huis en wel per direct. Het weerinstituut is namelijk partijdig. Het KNMI zou zich blindstaren op CO2 als boosdoener voor de stijging van de temperatuur op de aarde. Het echte probleem is volgens Leegte veel breder. "De temperatuur op aarde schommelt nu eenmaal." Nog geen jaar gedoogregeren met de PVV en je gaat net zo praten als Richard de Mos.

Het mooiste is dat René een echte deskundige is. De man studeerde Ontwikkelingseconomie aan de Universiteit van Wageningen en dan weet je gelijk alles over klimaatopwarming. Of over statistiek: Volgens Leegte is twintig procent van de wetenschappers bij het KNMI niet onafhankelijk. Vastgesteld met de natte vinger van Leegte. Grappig is ook Leegte de duurzaamheidsspecialist is van de VVD. Ten minste, dat was hij vorig jaar nog, toen hij daarvoor reclame in een spotje maakte. Of was dat om stiekem PvdA kiezers te lokken? Hij kwam ook wel eens voor een duurzaam dagje bij het KNMI, toen daar nog geen wolkje aan de lucht was.

Leegte wil het weeralarm en het klimaatonderzoek voortaan aanbesteden. Aan Meteo Consult of universiteiten of buitenlandse instituten. Zolang ze maar niet links zijn en VVD stemmen. Bij de klimaattokkies van Climategate.nl ging meteen de vlag uit: ''Terwijl de sceptische goegemeente nog wacht op een opvolger voor de integer geïnformeerde, recent met vrouw en kind naar Mexico geëmigreerde parlementair verslaggever Edwin Timmer, scoort De Telegraaf toch weer een klimaatscoop van jewelste. Op deze tropische dag geen schreeuwerig klimaatalarm, maar juist een evenwichtige weergave van de woorden van vaderlands hoop in door alarmisten bang gemaakte dagen René Leegte (VVD): “Hef het KNMI op!”

Gelukkig heeft het KNMI net een nieuwe supercomputer besteld. Daarmee kunnen ze nauwkeuriger - tot veertig keer sneller - populistische standpunten voorspellen.

maandag 27 juni 2011

Droste effect

Samen met de onnozele allesgelover Guido Jonkers van WanttoKnow staat Xander garant voor de idiootste complotverhalen op het web. Jonkers en Xander nemen ongeveer alles serieus wat ze aan alternatief nieuws op het web kunnen vinden, zelfs al is het door de grootste malloot geschreven. Xander sleept er vaak het geloof bij, Jonkers het spirituele. De laatste presteert het zelfs om een medium aan te halen als bewijs voor de werking van een koude fusie-reactor. Zeg nou zelf: dan ben je ver heen. Beiden hebben ook fans, veelal Jezus-freaks of zwevers van het ergste soort. 'En voor ieder die Xandernieuws verwenst, onzin of vals vindt doe het volgende: 1. OPROTTEN; 2. DE PEST KRIJGEN; 3. AFSTERVEN.'

Het stond onder het meest bizarre artikel dat Barracuda tot nu toe bij Xander heeft gelezen: Nucleaire aanslag Berlijn 26 juni - een false flag complottheorie? Toegegeven: weer een vertaald stukje. Xander heeft namelijk iets gelezen over de 'vele aanwijzingen die er zouden zijn dat de openingswedstrijd van het WK vrouwenvoetbal zal worden getroffen door een false-flag aanslag met een kernbom.' Die aanwijzingen zouden zitten in de door onbekende personen geproduceerde documentaire 'Mega Ritueel 2011'.

Maar de auteur van het oorspronkelijke artikel heeft besloten dat er iets heel anders aan de hand moet zijn. Er is meer, er is altijd meer: 'De documentaire 'Mega Ritueel 2011' bevat hoe dan ook een groot aantal zeer korte fragmenten die té opmerkelijk zijn om puur toeval te zijn, en die daarom alleen door de steun van zeer goed ingelichte kringen in de diverse films, clips en commercials geplaatst konden worden. Je zou bijna gaan denken dat de documentaire - en daarmee de geplande aanslag - zelf door de machtselite in elkaar is gezet, met als doel de aandacht te trekken van complotdenkers en de alternatieve media. Gebeurt er aanstaande zondag helemaal niets, dan is de achterliggende gedachte dat veel mensen zich van de alternatieve media afkeren, en niets meer met complottheorieën te maken willen hebben.'

Maar het wordt nog mooier. Zelfs aluhoedjes verliezen zich in het Droste effect. 'Het tweede beoogde doel van de documentaire zou - naast het belachelijk maken van de alternatieve media - een stuk duisterder kunnen zijn, namelijk de aandacht af te leiden van een echte nieuwe 9/11 achtige false flag aanslag, die ergens in de nabije toekomst zou kunnen gaan plaatsvinden. Op die manier zou de machtselite twee vliegen in één klap slaan. U moet zelf maar beoordelen of deze verklaring niet een stuk waarschijnlijker klinkt dan de mogelijkheid dat er aanstaande zondag, na alle aandacht en aanwijzingen, écht een atoombom in het Olympia Stadion zal ontploffen.'

vrijdag 24 juni 2011

Box Boy



Het is de gemiddelde NuJij'er deze week niet ontgaan - getuige de wederom eindeloze Hoekse en Kabeljauwse twisten - dat de Amerikaanse evangelist Richard Gage van Architects and Engineers for 9/11 Truth in Nederland is. Vandaag spreekt Box Boy (het koosnaampje is door weblog Screw Loose Change bedacht naar aanleiding van een hilarische video met kartonnen dozen) in Rotterdam en morgen in Amsterdam.

Nu hebben we enkele weken terug Gage al afgeserveerd, daarom nu alleen nog even over zijn lezing in het prestigieuze Royal Institute of British Architects (RIBA), het bolwerk van Britse architecten in Londen. Voormalig voorzitter Jack Pringle vond dat het instituut geen podium moest bieden aan complotdenkers, maar Gage blijkt gewoon een van de zaaltjes te hebben gehuurd. Daar sprak hij bovendien alleen over de WTC torens, want met andere complotters heeft Gage inmiddels knallende ruzie over het Pentagon. Gage schijnt niet te willen geloven dat er geen vliegtuig in het Pentagon is gevlogen, een doodzonde in complottertjesland. Maar explosieven in het WTC, daar kun je Richard midden in de nacht voor wakker maken.

Deze week zagen we trouwens ook de start van AE911Truth Nederland, die prompt werd uitgenodigd bij nieuwsradio BNR. Initiatiefnemer Wico Valk heeft een architectenburootje, voor woningbouw ook nog, en bij BNR hoorden we hem kritiekloos herhalen wat die Gage al jaren verkondigt. Is het Valk nou echt ontgaan dat er van alles gezegd is over die geheimzinnige bolletjes die 9/11-enthousiasten in het WTC stof meenden te hebben gevonden? Wist hij dat de hoofdredacteur van het tijdschrift waarin de resultaten werden gepubliceerd (tegen betaling) meteen ontslag heeft genomen? Barracuda vreest van niet. 

Tegenover Valk had BNR Amerika-kenner Frans Verhagen gezet, maar die was te weinig ingevoerd, dus het bleef bij de opmerking dat hij geen argumenten hoorde die hem op andere gedachten brengen. Niet dat hij ongelijk had, maar een ieder ander dat met evenveel gemak kunnen zeggen.

UPDATE: Het eerste interview.

donderdag 23 juni 2011

Cognitieve dissonantie

De tienjarige herdenking van 9/11 staat voor de deur, maar de complotters houden zich opvallend stil. Moegestreden, zo valt af te leiden uit het geweeklaag van Frank Ho, uitbater van complotsite Waarheid 9/11.

Frank is een 9/11-believer van het eerste uur. Enkele jaren terug probeerde hij nog met de hardnekkigheid van een Jehova-getuige 9/11 zieltjes te winnen op allerlei forums. Liefst in zo wollig mogelijk taalgebruik, want Ho denkt dat hij dan eerder serieus genomen. Dat deed hij zelfs op Refoweb, een reformatorische club, vanuit de overtuiging dat je met die keurige gereformeerden wel een verstandige discussie kon voeren. 'In die kringen behoort juist een rationele benadering - vreemd genoeg misschien voor de meesten van ons - tot de verwachtingen. Volgens mij komen uit die hoek ook de grote rekenaars, de mensen die Nederland rijk en sober maakten.'

Maar ook daar wilden ze helemaal niks van Frank weten. En er is blijkbaar nog altijd niks veranderd: '9/11 en het Journalistieke Ongemak van Waarheidsvinding', heet zijn jongste bijdrage, waarin we lezen dat Frank weer eens bot ving bij een journalist van De Groene en de chef wetenschap van de Volkskrant. Waarna er een vermoeiend verhaal volgt over de controlerende functie van journalisten en het journalistieke gebrek aan belangstelling voor 9/11. 'De vraag of ik met mijn onderzoek en inschatting over 9/11 het gelijk of ongelijk aan mijn zijde heb is niet meer aan de orde. Die fase is voorbij. Uit alle ontkenningen en omtrekkende bewegingen die de goed ingelezen 9/11 onderzoeker tegenkomt, spreekt de unanieme boodschap dat de officiële lezing onverdedigbaar is.'

Frank kennen we namelijk al wat langer als een gelovige die pas tevreden is als de kranten zijn overtuiging bevestigen. Waarbij Ho voortdurend nalaat wat journalisten wel (behoren te) doen en ook hebben gedaan: het checken van feiten. De BBC praatte voor de serie The Conspiracy Files bijvoorbeeld uitgebreid met getuigen van het neergestorte toestel Vlucht 93, inclusief de lijkschouwer, maar nog altijd lezen we bij Frank dat in Pennsylvania 'lijkschouwers vergeefs naar lijken zochten'.

9/11-complotters hadden even hun Minute of Fame in 2006, toen ze op internet nog van alles konden beweren over de toedracht rond de aanslagen van 11 september 2001. Het duurde het niet lang of even ijverige internetters - niet eens journalisten - wisten het gros van hun argumenten vrij makkelijk te weerleggen. Sindsdien jammert Frank onafgebroken over cognitieve dissonantie, 'het mechanisme van het (onbewust) negeren van kennis die een persoon meer nadeel dan voordeel oplevert'. Iets dat Frank nog steeds in de praktijk brengt.

woensdag 22 juni 2011

Leip

Eerst waren er de verhalen, nu zijn er de beelden. Vrijman Vissers, die zijn huis niet uit wilde en onder verplichte psychiatrische behandeling is gesteld, is vorige week vrijgelaten. Op welke gronden weten we niet. Wel heeft hij diverse opnamen gemaakt van confrontaties met de autoriteiten. En die zijn door zijn steun en toeverlaat Arend Zeevat integraal online gezet. Wel weer met een hoop onzin over de Bilderbergers eromheen, maar dat zijn we van Arend wel gewend (hoe is het toch  mogelijk dat die Zeevat in de psychische zorg is beland.)

'Dat er in Vernederland een ontaarding van de rechtsgang, van moreel/ethische en vooral menselijke waarden en het respecteren van mensenrechten heeft plaatsgevonden mag inmiddels meer dan duidelijk zijn,' roeptoetert Arend. 'De show van een demo(n)cratische rechtsstaat is een karikatuur van zichzelf geworden. Overheidsdienaren op velerlei gebied nemen de door hen uitgeoefende functies zo bloedserieus, dat zij bereid zijn om gedurende de uitoefening er van hun menselijkheid bij aanvang van hun dienst aan de kapstok te hangen. Die menselijkheid is een hoogst waarschijnlijk versleten jas, die zij alleen in hun vrije tijd menen te moeten dragen. De wereld van functies is een papieren wereld die vanuit een op hol geslagen hoofd is vormgegeven en laat geen enkele ruimte voor gevoel.'

Enzoverder. Dan maar de beelden. En die had Arend maar beter niet op het web kunnen zetten. Kon je op papier nog enige sympathie opbrengen voor Vissers, slachtoffer van ambtelijke mallemolens, die beelden doen daar afbreuk aan. Aan de deur verschijnen over het algemeen tamelijk vriendelijke mensen, en is het Vissers die zich onevenredig agressief opstelt. De mevrouw van Ons Belang krijgt te horen dat 'mijnheer Vissers geen vlees en bloed entiteit' is, en die onzin komt ook weer terug als de rechter voor de deur staat, ook een keurige man die zelfs zijn identiteitskaart laat zien. De dame van Ons Belang wordt uitgemaakt voor misdadiger en dan vraagt Vissers ook nog 'waarom jullie niet op zoek gaan naar jullie hoogste baas, de pedofiel Joris Demmink.' Oftewel René Vissers heeft ook nog eens een klap van Klokkenluideronline gehad. 'Mijnheer heeft een stoornis,' concludeert de rechter tenslotte. Dat kun je de beste man echt niet kwalijk nemen.

dinsdag 21 juni 2011

From Hero to Zero in 987.288 documents



Wikileaks-boegbeeld Julian Assange beging zijn grootste vergissing in Zweden, waar hij met twee vrouwen flikflooide, zonder of met gescheurd condoom, die daarop prompt aangifte deden. Assange ontkende en deed alsof hij het slachtoffer was van een smeercampagne van Amerikaanse inlichtingendiensten. Zweden vroeg vervolgens om zijn uitlevering, en sindsdien zit Assange min of meer gevangen in een huis in Engeland met een elektronische enkelband. Hij moet zich elke dag melden bij de Britse koddebeiers en heeft tot overmaat van ramp een trage internetverbinding tot zijn beschikking. Wikileaks is als gevolg daarvan nagenoeg tot stilstand gekomen. Bij HP/deTijd stond de mooiste reactie: From Hero to Zero in 987.288 documents. Al heeft het bovenstaande filmpje inmiddels zijn effect gesorteerd: Julian oogst weer volop sympathie.

maandag 20 juni 2011

R.I.P

Meteen ging de vlag uit bij Geen Stijl: het shockblog nam afgelopen week prematuur afscheid van Jolo, a.k.a. luis in de pels Francisco van Jole, die het linkse discussieforum Joop.nl van de VARA vanaf volgend jaar niet meer zou mogen maken O ja? Ja, want de internetactiviteiten van publieken op internet moet naar verluidt fors (met 60 procent) worden ingeperkt. De omroepen mogen al vanaf 2012 alleen nog activiteiten op het web ontplooien die direct te maken met de programma’s die ze uitzenden.

Joop.nl weg? Barracuda weet dat Joop.nl wordt gemaakt met geld uit de ledenkas, niet met publieke omroepmiddelen. De bovengenoemde regeling lijkt vooral betrekking te hebben op het deel dat uit de omroepmiddelen wordt betaald. En daarnaast kun je zo'n discussieforum zonder enige moeite koppelen aan pakweg Pauw & Witteman. Barracuda vermoedt derhalve dat Jolo gewoon op zijn plek kan blijven zitten.

In tegenstelling tot Televaag-initiatieven Powned en Wakker Nederland. Deze aspirant-omroepen moeten, als ze het beoogde ledental al halen, fuseren of anders weg. Powned houdt de eer aan zichzelf en gaat commercieel. Wakker Nederland, dat zijn draai maar niet kan vinden, desintegreert voordat het zover is. Bij de andere omroepen is over de fusieplannen inmiddels muiterij uitgebroken. VARA wil niet meer met BNN en de AVRO heeft plotseling genoeg van de TROS of omgekeerd. Kortom, feest in Huilversum.

Gaan we die aspirant-omroepen missen? Natuurlijk niet. Wakker Nederland - tenenkrommende boze bejaarden televee volgens Geen Stijl - was ruk vanaf dag een, compleet met interne ruzies en tenenkrommende Geert-aanbidding. Zelfs ochtendpresentatrice Petra Gijzen verliet het zinkende schip omdat de omroep zijn pretenties niet waarmaakte (of omdat ze weg moest). En het enige talent dat Powned heeft voortgebracht - Rutger van Castricum - kan zo bij een bestaande omroep aan de slag. Barracuda adviseert daarom een fusie met Llink. Die zien we namelijk ook nooit meer terug.

vrijdag 17 juni 2011

Kippengaas

Barracuda had gedacht dat de onzin over FEMA-kampen nu toch echt verleden tijd was. Een jaar of wat geleden zagen doorgeschoten Amerikaanse complotters elk stuk kippengaas aan voor een potentiële gevangenis, die ten doel zou hebben om ongehoorzame Amerikaanse burgers, waaronder vanzelfsprekend de nooit in de pas lopende complotters, levenslang op te sluiten. Of misschien wel te vergassen.

Een kamp waarvan complotters absoluut overtuigd waren dat het bestond bleek gewoon een hal voor de reparatie van Amtrak-treinen. De bewuste getraliede draaideuren bestonden al niet eens meer en het filmpje dat ongeveer overal op internet te zien was, was 19 jaar oud. Een ander kamp in Wyoming bestond helemaal niet. Enkele sluwe complotters hadden een foto van een Noord-Koreaans concentratiekamp op internet gezet en daar doodleuk het logo van Home Land Security op geplakt.

Merkwaardig dan weer dat complotters dit soort berichtgeving of niet leest of bewust negeert, want: 'Binnenkort FEMA Concentratie kampen en de Staat van beleg in Amerika ? (video),' kopt beheerder Henk van christencomplotblog Weekwaakzaam, die ook nooit verder kijkt dan zijn neus lang is. 'Het zijn wel degelijk kampen om mensen in op te sluiten,' vervolgt Henk, natuurlijk zonder toelichting. 'De vraag die sceptici stellen is, het duurt al zolang het is inmiddels 2011, hoe lang duurt het nog voordat we die zogenaamde kampen dan zien? 'Het heeft al met al toch nog dik 5 jaar geduurd maar steeds meer mensen beginnen nu toch in te zien dat het kennelijk bijna zover is. Concentratie kampen en staat van beleg.'

Maar gelukkig hebben we de video's nog. En wat moet ons nu weer overtuigen? Knip- en plakwerk van een complotter die zwaar leunt op de reportages van Jesse 'Bluto' Ventura. Die weer vrolijk begint over FEMA doodskisten die even buiten Atlanta zouden zijn opgeslagen. Geen complotter die het heeft gecheckt: de doodskisten zijn niet van FEMA, maar van fabrikant Vantage Products. Die ze niet eens aan FEMA levert. Geweldig speurwerk weer.

Pas echt leuk in de video van Henk is iemand die de Alex Jones Show belt en zegt dat hij de reportage van Ventura heeft opgenomen, waarna hij zomaar werd gewist! En reken maar dat Henk ook dat weer gelooft.

donderdag 16 juni 2011

Papieren schijnwereld

Hoe zou het toch gaan met vrijman Vissers, die zijn huis niet uit wilde en onder verplichte psychiatrische behandeling is gesteld? Eerder lazen we hoe René Vissers als gevolg van een ongeneeslijke metaalvergiftiging, een woekerhypotheek, de gedwongen verkoop van zijn koophuis, sterk oplopende gemeentelasten, waterschapslasten,wegenbelasting en ziektekosten, het voortdurende gevecht met onwillige ambtenaren, starre regels en een woningstichting van de regen in de drup belandde. Vissers had zo zijn manieren gevonden om die lastpakken van zich af te schudden: door zijn naam te ontkennen. René bestond domweg niet meer.

De complotblogjes stonden er vol van, maar waren ook weer snel op Vissers uitgekeken. Nu is het alleen Arend Zeevat van Argusoog nog die zijn achterban informeert over het wel en wee van Vissers. René discussieert overigens ook mee, dankzij een laptop met dongel. Zo kondigde hij vorige week nog aan dat hij in hongerstaking zou gaan, nadat hij al eerder aanstalten had gemaakt om zich terug te trekken uit de 'wereld van de dode papieren schijnwereld'.

Drie dagen later was de hongerstaking alweer voorbij, nadat de volhardende Freedom Bytes in de commentaren toch een paar rake kanttekeningen had geplaatst. 'Wel uitkering ontvangen, en accepteren, rest zogenaamd niet erkennen. Dat is freeman spelen op kosten van de maatschappij, ongeacht wat je er van zegt. Wil je vrij zijn hou dan je eigen broek op. Simpel.'

Barracuda begrijpt dat Vrijman alleen nog akkoord wil gaan als de behandelende artsen, of wie hem ook onder de duim houdt, zijn zelfgekozen identiteit willen erkennen, waarmee alle schulden zouden vervallen. Dom, zegt Freedom Bytes. 'Bij gedwongen opname hoort een diagnose, die kan Renee eisen, wanneer hij een psychisch onderzoek goed doorstaat kan die opname ongedaan worden gemaakt. Dat gebeurd (...) via de rechter. Deze kan ook tijdelijk de schulden bevriezen tot de belasting zaken geregeld zijn, of zelfs een schuld saneringstraject starten. In beide gevallen hebben deurwaarders en andere schuldeisers het nakijken. Daarna, wanneer alles in rustiger vaarwater is geraakt kan je dan altijd nog kijken wat je wil gaan doen (dwz een echte freeman worden en off the grid vallen)'

woensdag 15 juni 2011

Speurhond

De Limburgse linksvorser Peter R. Siebelt had het eerder dit jaar nog enorm druk met blogger Peter Breedveld van Frontaal Naakt. In een tweet over het uitzenden van militairen naar Afghanistan, waar alweer bijna tien jaar Afghanen worden doodgeschoten in dienst van de vrijheid en democratie, stelde Breedveld dat we in Nederland onze eigen Taliban hebben, en dat de VN eigenlijk beter troepen naar Nederland kon sturen om PVV’ers dood te schieten. Siebelt had inmiddels achterhaald dat die schurk van een Breedveld op het linkse bolwerk VU werkte - dat staat namelijk gewoon op het interweb - en dus seinde hij de Telegraaf in. Om een lang verhaal kort te maken: het werd een typische Siebelt-rel in een glas water en Breedveld bleef natuurlijk gewoon op zijn plek zitten.

Breedveld schijnt alweer vergeten, want Siebelt bijt zich tegenwoordig vast in Ybo Burama, die vanaf september lid van de Hoge Raad wordt. En omdat Burama Wilders openlijk heeft bestempeld als een Mussolini, moet de hoogleraar stuk. Liefst voor september. Vooral nu Siebelts lokale sufferdje Gooi- en Eemlander zomaar een interview publiceerde, waarin geen enkele vraag is gesteld over diens 'radicale verleden'.

Radicale verleden? Nu weten we inmiddels dat Peter R. Siebelt in zijn schuur aan de Loosdrechtse Horndijk een muf ruikend papieren archief heeft liggen,waar hij allerlei personen in verband brengt volgens het Guilty by association-principe. Als Burama bij wijze van spreken al keek naar een organisatie als Vluchtelingenwerk, dan zat de beste man meteen vuistdiep in het links terrorisme.

Siebelts analyse van Burama's verleden wordt zoals gebruikelijk dan ook weer gekenmerkt door vaagheden (pdf), maar het komt er op neer dat Burama ooit sympathie zou hebben gehad voor het solidariteitsfonds XminY, dat tegenwoordig landloze boeren in Oeganda steunt, een campagne in Yogyakarta tegen het neoliberalisme en een omstreden Gay Pride demonstratie in Peru financiert. Siebelt: 'Van Nicaragua Komitee tot de moordenaars van Jose Maria Sison in de Filipijnen. Van links radicale activisten tot solidariteitsgroepen van de ETA, RAF of direct naar terreurgroepen in de Derde Wereld. En … ook een mantelorganisatie van de Cubaanse geheime dienst werd rijkelijk van geld voorzien.'

Maar wat is nu concreet het verband tussen XminY en Burama? Zat hij in het bestuur van die club? Nope. Was hij soms voorzitter? Nope. Siebelt heeft diens naam een (1) keer aangetroffen op een uitnodigingslijst voor een brainstormsessie voor het beleidsplan van XminY voor het jaar 1988. Een belangrijke partner van XminY vormde in die jaren het Derde Wereldcentrum van de Katholieke Universiteit Nijmegen, waar Buruma hoogleraar strafrecht en strafprocesrecht is. 'Ik heb mij in het verleden sterk gemaakt voor derdewereldprojecten. In dat verband had ik sympathie voor die club,' erkende Burama in De Telegraaf, nadat Siebelt die krant weer eens had gealarmeerd. Maar ook dat hij die sympathie al jaren achter zich heeft gelaten.

Dus hoe radicaal is Burama nou eigenlijk? Valt dus weer reuze tegen. In 1973 begon hij aan zijn kandidaats rechten en stapte hij over op de sociaal-wetenschappelijke studie criminologie. In het studentenmilieu van CPN'ers, PSP'ers en trotskisten hield Buruma zich met tegendraadse standpunten opvallend afzijdig, en hij was geen lid van een politieke partij.

Ook leuk: na zijn promotie ging Burama als 'radicaal' keurig in militaire dienst (nou goed dan, tevens als secretaris van de vakbond VVDM). Hij schreef in 2006 mee aan het verkiezingsprogramma van de linksterroristische PvdA, maar is geen lid. Kortom: het radicale verleden van Burama is weer eens de archiefparanoia van de schrik van de Loosdrechtse Horndijk. Toeter even als u er langs komt (huisnummer 5).

dinsdag 14 juni 2011

Loch Laden

Het mooiste nieuws van dit lange weekend was ongetwijfeld dat de Californische diepzeeduiker en schatzoeker Bill Warren het lijk van Osama bin Laden wil gaan opduiken. 'Obama heeft gefaald, de president heeft geen bewijs kunnen leveren,' zei Warren tegen de website TMZ. 'We gaan het lichaam zoeken, fotograferen, filmen en omhoog halen. Daarna gaan we op de boot een DNA-onderzoek doen. Een filmcrew zal alles documenteren.' Als patriottische Amerikaan wil Warren 'de waarheid' boven water halen. 'We hebben Billy the Kid, John Dillinger en Saddam Hussein, dus waarom Osama niet?'

Warren zal een onderzeeboot en een schip inzetten ter waarde van 400.000 dollar, vertelde hij. Dat wordt me een zoektochtje wel, want de locatie van de terwaterlating van Osama is nooit bekend gemaakt.

Barracuda vroeg zich meteen af of Warren misschien truther was, maar dat blijkt niet het geval: hij heeft een Russische vriendin die zegt dat de Russische geheime dienst ervan overtuigd is dat Osama niet dood is. Opvallend toch dat Russische vriendinnen dit soort dingen altijd weten.

zaterdag 11 juni 2011

Herr Heinzelmann

Het jaarlijkse uitje voor complotters is weer begonnen: Bilderberg. Dit keer zijn invloedrijke personen uit de politiek, bedrijfsleven en wetenschap bijeen in Sankt Moritz. Een enkele politicus die niet was uitgenodigd, maar toch binnen probeerde te komen, onder wie de extreemrechtse Italiaan Mario Borghezio, liep dank zij enkele klerenkasten een bloedneus op. 

Maar het meest enthousiast waren onze complotters toch wel over de oproep van ene Dominique Baettig om Henry Kissinger te arresteren. 'Een prominent lid van één van de grootste politieke partijen in Zwitserland, een land dat er toch al niet bekend om staat om op de barricades te lopen, heeft een oproep gedaan om een Henry Kissinger te laten arresteren. Dat zal dan moeten plaatsvinden, a.s. weekend, wanneer Kissinger aanwezig zal zijn bij de Bilderberg Conferentie 2011.'

Dezelfde Baettig had er trouwens ook al voor gezorgd dat George W. Bush in februari zijn bezoek aan Genève annuleerde, omdat de Zwitser ook hem voor oorlogsmisdaden wilde laten aanhouden. Bovendien probeerde Baettig te voorkomen dat de Bilderberg conferentie in Zwitserland zou worden gehouden.

Het curieuze is: complotters googelen nou nooit eens op namen. Want waar kennen we die Beattig ook maar weer van? Ach ja, van de Zwitserse PVV, de rechts-nationalistische Volkspartij, die niet wilde hebben dat er nog meer minaretten in hun land zouden worden gebouwd (voor de nauwelijks 300.000 moslims in Zwitserland). De partij kwam verder in het nieuws door racistische posters waarop een zwart schaap door wit schaap van de Zwitserse vlag werd geschopt onder het motto 'Voor een grotere veiligheid'. De SVP wilde zelfs hele (buitenlandse) gezinnen die zwart hadden gewerkt het land uitzetten. Later zou SVP'er Daniel Streich zijn spijt betuigen over de anti-moskee campagne, waarna hij zich tot de islam bekeerde

Even opvallend is dat Beattig en zijn mannen Joodse organisaties wilden tegenwerken die probeerden compensatie te krijgen van Zwitserse banken voor het bezit en geld dat in beslag genomen tijdens de Holocaust. 

Wat hebben Herr Heizelmann (daar komen hele nare dingen van) en populisten eigenlijk tegen Bilderberg? Heel simpel: zij zijn sterk gekant tegen Europa en vrezen dat politici achter gesloten deuren stiekem worden klaargestoomd voor een Verenigde Staten van Europa, die hun alpenstaatje wel even zal verzwelgen.

vrijdag 10 juni 2011

Getild

Of er iets van waar is, kan de nieuwsdienst van dit blog niet beoordelen, temeer daar de post bij eKudos nogal summier is, maar boos is complotter Lightforce in elk geval (en geen fan van Barracuda). Nu gelooft Barracuda niet dat Micha 'aluhoedje' Kat, uitbater van het compleet gestoorde Klokkenluideronline, enkele maanden terug met een geldbuidel naar Thailand is gevlucht. Dat hij nogal eens in die contreien verblijft is volgens welingelichte kringen te danken aan zijn vriendin, die in de reisbranche werkzaam is, al maakt Kat zijn achterban graag wijs dat hij een soort van politiek vluchteling is.

Maar stel nu eens dat dit berichtje voor de rest wel klopt: welke idioot doneert er nu in godsnaam 10.000 euro aan iemand die alleen nog maar camera's volspuugt en Comedy Capers video's maakt? Dames en heren complotters, voor echt leuke video's hoeft u helemaal niets te doneren. Kijk hier maar:

donderdag 9 juni 2011

Onze helden

De vaste lezers weten het: Barracuda vermaakt zich van tijd tot tijd kostelijk met Climategate.nl, het blog dat cybernauten wil wijsmaken dat ongeveer elk Co2-onderzoek oplichterij is. De samenstellers, die zichzelf omschrijven als 'wetenschapsjournalisten', zijn het stadium van objectiviteit allang gepasseerd. Het resultaat zijn stukjes met suggestieve koppen als 'Volkskrant shockeert met vieze mannen Winsemius en Veerman'.

Kan het erger? Jawel. Want wat te denken van onbeschaamde borstklopperij? Zo mocht tennisleraar Marcel Crok - een van de boegbeelden van de het blog - op uitnodiging van het KIVI, de beroepsvereniging voor ingenieurs, een lezing houden over de klimaatwetenschap. En dat moest natuurlijk meteen op Climategatel.nl, met als ronkende kop: 'Marcel Crok overtuigt KIVI ingenieurs van Scheuren in het Klimaatbolwerk'. Volgens Barracuda is dat net zo relevant als dat Cas Spijkers of Louis van Dijk de relativiteitstheorie nog eens gaat uitleggen aan de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde, maar dat terzijde.

Nu kon Marcel moeilijk zelf het stukje schrijven, dus had hij Theo Wolters meegebracht. En Theo posteerde zich, zo vermoedt Barracadu, op de eerste rij en applaudisseerde dat het een lieve lust was. Bij iedere opmerking van Marcel ging de duim van Theo omhoog. Verstoord keek Theo achterom als iemand een kritische vraag stelde. Vaak kon Theo zich nog maar net bedwingen om de lastpost tegen de grond te werken.

Daarna spoedde Theo zich naar huis voor een verslag, want dit moest de wereld weten: 'De lezing duurde een uur, en was, zoals we dat van Marcel gewend zijn, weer boeiend, feitelijk en helder. De belangrijkste bezwaren die je kunt hebben tegen de IPCC claims werden met veel kennis van zaken uitgelegd, en vonden een goede voedingsbodem bij de ingenieurs. De goedgevulde zaal reageerde na de pauze in de geanimeerde discussieronde instemmend, leek snel en en masse te besluiten dat de boodschap duidelijk was, en sloeg aan het brainstormen over het energievraagstuk. Hoe haalbaar zijn de duurzame bronnen eigenlijk? Samenvattend: een easy “veni vidi vici” van onze Julius Crok.'

Kortom: Marcel zag, kwam en overwon. Binnenkort wordt Julius onderscheiden met een Légion d' Honneur, inclusief fly by. Per slot van rekening zijn alleen de besten onder ons in staat bleken om hun angst weg te slikken en een figuurlijke bruggenhoofd te bouwen op een moeilijk bereikbaar strand. Echte helden, waar vind je ze nog?

woensdag 8 juni 2011

Komkommerlogica

Barracuda was er zelf niet opgekomen, maar daarvoor moet je dan ook weer complotter zijn: EHEC is een inside job. 'Het bewijs wijst (...) er nu op dat deze dodelijke versie van E.Coli ontwikkeld is en vervolgens óf losgelaten in de voedselketen óf op één of andere manier ontsnapt is van een  laboratorium en zo onherroepelijk in de voedselketen terecht kwam. Als je je niet kunt vinden in deze conclusie - en dat mag natuurlijk - dan ben je genoodzaakt vast te stellen dat deze octobiotische supermicrobe (immuun voor 8 soorten antibiotica) zich bij toeval ontwikkelde uit zichzelf... en die conclusie is enger dan de "genetisch ontwikkelde" verklaring want dat zou betekenen dat een octobiotische supermicrobe kan opduiken op ieder moment en zonder aanleiding.'

Aldus een vertaald artikel van voedingscomplotblog Natural News bij de Zappies (waar anders?). Niet dat er bewijs is, want dat heeft Natural News weer helemaal zelf verzonnen, waarna je de rest er ook gewoon bij verzint, want EHEC is uiteraard losgelaten vanwege een 'specifiek doel'. 'Veroorzaak eerst een PROBLEEM (een dodelijke vorm van e.coli in de voedselketen). Wacht dan op de REACTIE van het publiek (grote ontsteltenis doordat de bevolking geterroriseerd wordt door e.coli). In reactie daarop, pas de gewenste OPLOSSING (totale controle over de wereld voedselvoorziening en verbod op rauwe kiemen, rauwe melk en rauwe groenten).' Kortom het doel is het inperken van de kleinschalige biologische landbouw.

Vervolgens gaat zo'n luie veronderstelling een heel eigen leven leiden. Voor je het weet heeft Guido Jonkers van Wanttoknow het onderwerp zich alweer toegeëigend, zonder ook maar een keer de bron te vermelden. Of komt Xandernieuws met de mededeling: 'Forensisch bewijs geleverd dat EHEC bacterie biowapen is', terwijl het weer niks anders is dan speculatie.

Maar zoals gewoonlijk ontbreekt de logica: als het de bedoeling was om ons schrik aan te jagen, dan zou de oorzaak meteen bekend moeten zijn. Dan kom je niet met verwarrende verhalen over taugé en andere groentekiemen van een biologische boerderij in Uelzen, om die vervolgens weer in te trekken, hoewel: 'Komkommers en taugee zijn dus een betere delivery method dan chemtrails, dat hebben we weer wel geleerd.'

Er was nog een false vlag-gevalletje in Duitsland. Lazen we bij dezelfde Zappies. De Duitse Jeroen de Kreek blijkt Angela Merkel aan te klagen wegens landverraad. Wegens een atoombom die eind deze maand tijdens de opening van het WK vrouwenvoetbal in het Olympisch stadion in Berlijn ontploffing wordt gebracht. Vraag niet hoe de man dat weet. 'Echte onderbouwing voor de false flag aanslag komt maar weinig voorbij', concludeert schrijver Donkerdoorn na eerst opgemerkt te hebben 'dat er meer aan de hand is'. Nee, natuurlijk is er geen onderbouwing, Torsten van Geest heeft iets te lang achter het computerscherm gehangen, zoals hij ook zelf toegeeft: de Bilderbergers, 9/11 complotten, NWO en no planes vliegen weer eens om de oren. Hoe schrijf je aluhoedje in het Duits?

dinsdag 7 juni 2011

Jihadfantaserende paspoortgenoten

Randy Newman zong lang geleden over roodnekken die hun toges niet van een gat in de grond konden onderscheiden. Barracuda koestert ze op zijn manier. Neem Filantroop. De man houdt zijn identiteit goed geheim, al valt alleen al uit het archaïsche woordgebruik af te leiden dat hij reeds lang de pensioengerechtigde leeftijd is gepasseerd. In de jaren zeventig was Filantroop naar eigen zeggen kunsthandelaar, dus maakte hij zich recentelijk nog boos over de aanschaf van het linkse kunstwerk Pindakaasvloer van Wim T. Schippers. Want er zijn twee dingen die Filantroop enorm kunnen opwinden: linkse hobbies en moslims.

Waarmee we zijn aanbeland bij Lamyae Aharouay, die oogt als Pleegzuster Bloedwijn, maar als moslima weleens in de Volkskrant schrijft. Aharouay komt volgens Filantroop met een nogal larmoyant verhaal dat op de keper beschouwd slechts de opzet heeft de PVV als de oorzaak van haar ellende neer te zetten. Niet dat ze in haar column zegt ooit zelf slachtoffer te zijn geweest van discriminatoir gedrag.

Dat ze met geen woord rept over haar Hitler-saluerende, Holocaustontkennende, amokplegende, stelende, pooierende en jihadfantaserende paspoortgenoten, laat volgens Filantroop weer eens de 'ware aard van de categorie moslim zien', die 'altijd beweert zelf van iets last te hebben maar nooit over de eigen lastgeving rept'.

Zo kennen we onze roodnek weer. Je brengt een hele cultuur gemakshalve terug tot amokplegend straattuig dat een mondiale expansieoorlog voor ogen heeft, en verwart overlast van jonge Marokkanen met moslims. Geen wonder dat onze bijna-Klansman een heel ander citaat van Aharouay (uit 2009) compleet uit zijn verband rukt en dat presenteert als 'islamkritiek': 'Toch ook is de parallel die ze tussen haar situatie en goederentreinen vol kinderen en vrouwen, gaskamers en brandstapels legt van een nogal ranzig gehalte. Want wie herinnert zich van de Joden in de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog dat die penitentiaire instelling overbevolkten, groteske synagogen eisten, een mondiale expansieoorlog voerden, christenen en homo’s vervolgden en fantaseerden over een groot Joods wereldrijk'

maandag 6 juni 2011

Zorgmijder

De 41-jarige man die vrijdag in Hoensbroek een 52-jarige buurtgenoot doodde en twee anderen zwaar verwondde, was weer eens een aluhoedje. Op Facebook werd zijn daad - in eerste instantie het in brand steken van coniferen met fakkels - al min of meer aangekondigd: Today is Judgement Day.

En wat lezen we verder? Marco Bonte, want zo heette de chronische zorgmijder, was eindetijder-gelover, meende dat achter Budweiser de illuminatie schuilging ('budweiser are illuminati - same shit - they should look at themselves brewing poison aka beer'), geloofde niet in de dood van Bin Laden, en weer wel in het bedrog rond 9/11, was fan van Alex Jones, de Zeitgeist Movie, geloofde dat reptielen de wereld regeerden, dat de Joden 'het' gedaan hadden, en had iets met UFO's en occultisme, oftewel: het gebruikelijke repertoire van Klokkenluideronline- en Niburu-leipen.

Treurig genoeg staat het drama Marco Bonte niet op zichzelf. De collega's van Screw Loose Change hadden een half jaar geleden nog een lange lijst van identieke gevallen in de VS, met als kanttekening:  'I don't think being a Truther makes you more likely to become a murderer. Rather I think that both are symptoms stemming from a similar cause: mental illness. Paranoid schizophrenics are probably more likely to become Truthers than the general population, and probably more likely to have voices in their heads telling them to kill someone.'

vrijdag 3 juni 2011

Obamarama



Denk niet dat na het vrijgeven van het uitgebreide geboortecertificaat voorbij is met alle roddels over Obamessiah. Want we zijn alweer toe aan het volgende Obama-complot: 'Barack Obama is Harrison J. Bounel en pleegde belasting- en vastgoedfraude'. Kijk, dat hakt er tenminste in.

Het Amerikaanse radiostation TruNews bracht deze volgens Xandernieuws 'explosieve nieuwe informatie' als eerste naar buiten, maar het is tot nu toe volstrekt genegeerd door de main stream media. Merkwaardig, want waar de aandachttrekkende Birthers een duidelijke politieke agenda hebben, is de onthuller van dit schokkende nieuws iemand die ook nog eens voor Obama heeft gestemd en nu in gewetensnood verkeert. Sterker nog: de beste man vraagt op zijn blog voortdurend of hij niet niet bij het verkeerde eind heeft.

Deze professionele schuldincasseerder werd ingehuurd door een klant om de locatie van een schuldenaar te achterhalen. Zoekend in allerlei databestanden kwam hij ineens de naam van Michelle Obama tegen. Michelle Obama was in de jaren negentig de buurvrouw van de schuldenaar. Vervolgens zag hij in stukken de naam Barack Obama en een burgerservicenummer die gekoppeld was aan de naam Harrison J. Bounel.

Om een lang verhaal kort te maken. Het ruikt naar fraude. Zo blijken er 58 (!) adressen te zijn geregistreerd voor de namen Barack en Michelle Obama. De huizen op deze adressen zijn in het bezit van anderen of worden door hen gehuurd. In de staatsregisters blijkt Obama drie verschillende ss-nummers te hebben, waarvan er twee in de staat Illinois worden gebruikt. Enzoverder.

Een gestolen identiteit? Eigenlijk is daar tot op heden geen enkele duidelijkheid in gekomen. Maar wat doet het er toe? Een ijzingwekkend spannende Hollywood-film is geboren. Crimineel Harrison J. Bounel belandt in het Witte Huis, zijn hersens worden vervangen en nu denk hij dat hij Elvis, JFK, Barry Soetoro is. Kaskraker.

woensdag 1 juni 2011

UFO's zijn Sovjets



Als we Grenswetenschap mogen geloven, geven hoge instanties in vaardig tempo documenten vrij die zouden moeten aantonen dat in Roswell in de jaren vijftig daadwerkelijk UFO's zijn gecrashed en er lichamen heeft geborgen. Maar ja, UFO-gelovigen zijn doorgaans nogal snel met hun conclusies.

Voorbeeldje: Op 21 mei werd boven Amsterdam een 'vloot van ontelbare UFO's' gefilmd. En meteen ging er een persbericht de deur uit: 'Volgens de Britse futuroloog en esotericus Benjamin Creme is het UFO-verschijnsel geen op zichzelfstaande gebeurtenis, maar komen ruimteschepen van andere planeten in deze tijd in grote getalen (...) naar de Aarde ter ondersteuning van de historische omwenteling die momenteel in het bewustzijn van de mensheid plaatsvindt'

En: 'Spoedig zal de mensheid weten dat de roep om vrede en gerechtigheid gestimuleerd en versterkt wordt door Maitreya, de Wereldleraar voor de Nieuwe Tijd en Zijn groep Meesters van Wijsheid. Zij hebben hun krachten gebundeld met die van de Ruimtemensen in de UFO's en samen zullen Zij de mensheid door deze moeilijke overgangsperiode heen de toekomst binnen leiden.'

Aldus afzender Share Nederland, een site waar je weer zo'n warm Niburu-gevoel van krijgt. Maar waarom onduidelijke lichtvlekken een vloot buitenaardse UFO's zouden moeten zijn, geen idee. Wel valt op dat onze filmer ongeveer alles dat in de lucht zweeft - zelfs een simpele ballon - machtig interessant vindt.

Trouwens: Het was helemaal geen UFO die bij het Roswell Incident in 1947 neerstortte. Het was een geintje van Stalin, die de Amerikanen in paniek wilde brengen. Dat althans beweert de Amerikaanse onderzoeksjournalist Annie Jacobsen, die haar theorie baseerde op interviews met nog levende betrokkenen van de geheime militaire basis Area 51 en spitwerk in de archieven. Het neergestorte vliegtuig zou een Horton Ho 229 geweest zijn en van Mengele kreeg Stalin rare kleine wezens, die konden doorgaan voor marsmannetjes. Barracuda houdt het voorlopig nog even op de meest voor de hand liggende verklaring: een simpele hoax.

UPDATE: de betere UFO video hieronder. De vraag is: will it blend?