dinsdag 30 augustus 2011

Klimaatgekte

Vaste lezers weten het: Barracuda amuseert zich van tijd tot tijd kostelijk met de doorgeschoten klimaatontkenners van Climategate.nl onder leiding van de zich 'wetenschapsjournalist' noemende Rypke Zeilmaker. Bij hem gaat het voortdurend over wildlife-slachting door windmolens of over zware sneeuwval over Nieuw Zeeland, waarmee dan zogenaamd zou zijn aangetoond dat de klimaatopwarming helemaal niet bestaat.

Denk aan Richard de Mos (PVV), maar dan een graadje lijper. Rypke heeft namelijk een gruwelijke hekel aan 'klimaatalarmisten, academische parasieten, graaiers, fondsenwervers, Wouter van Dieren-beschermers, bureaucraten, progressieve meelmuilen, verschillige snobbisten, Jules en ander volk dat verbanning verdient naar een eiland in de Noordzee om zich daar te bezinnen op hun zonden.' 'De Razende Bol, daar passen een heleboel op, en laat ze daar maar testen of hun ‘duurzaamheid’ook werkt en moeder aarde werkelijk zo duurzaam voorziet in reële menselijke behoeften.'

Een heel enkele keer legt Rypke ook wel eens de zwerende vinger op de zere plek. Die heeft een zesde zintuig voor klimaatgekte. Zo mag je op Britse Eilanden geen eendjes meer met brood voeren omdat dit slecht voor het klimaat zou zijn en volgens onderzoekers van het Centre for Obesity Research and Epidemology moeten we allemaal 10 kilo afvallen voor het klimaat: dat zou jaarlijks 0,2 procent CO2-uitstoot schelen.

Barracuda moest onmiddellijk denken aan de strijd van GroenLinks, alweer enkele jaartjes terug, tegen de terrasverwarmer. De rokerd moest dan maar met een dekentje buiten gaan zitten. Gek genoeg hoor je GroenLinks nou nooit eens over de verhouding tussen het aantal terrasverwarmers en het aantal auto's op de weg. Eigenlijk hoorde je GroenLinks vrijwel nooit over de auto. Waarschijnlijk omdat Femke ooit haar Prius inruilde voor een heuse Mercedes. En je moeilijk met een dekentje over 's lands wegen kunt rijden.

Overigens kan deze er ook nog wel bij: Broeikaseffect lokt invasie aliens uit.

Huishoudelijk: Barracuda is er maandag weer.

maandag 29 augustus 2011

Clark, Spin en Duns

Sneller dan orkaan Irene Manhattan had bereikt, kwam Het Vrije Volk dit weekend met zijn Nieuwe Formule. Precies op het moment dat in Oslo Breivik II, met nazi-verleden, werd opgepakt. Zou dat nou toeval zijn?

Barracuda vermoedt namelijk dat de initiatiefnemers Clark, Spin en Duns afstand hebben willen nemen van de extreme standpunten na de incidenten in Noorwegen. Het hele archief is opgeruimd en ook zijn de namen van de initiatiefnemers nergens meer terug te vinden. Aan de super duper lay out - met Buienradar en een Elsevier gadget - kan nog geen kwartier zijn besteed.

Kort voor deze retooling lazen we bij het Vrije Volk nog een interessante verklaring (inmiddels ook verdwenen), die erop neerkwam dat de bezoekcijfers van HVV in de loop der jaren dramatisch zijn teruggelopen, zelfs gehalveerd, naarmate de extreme standpunten toenamen. Dat laatste heeft Barracuda er even aan toegevoegd, want er volgden nog wat argumenten die in tot voor kort blijkbaar geen belemmering voor de redactie vormden, zoals het tijdrovende beoordelen, redigeren van opinie-artikelen en het gebrek aan (constante) kwaliteit. 

Enkele verbannen schrijvers zijn nog volop aan het uithuilen in de diverse forums, inmiddels duiken links en rechts nieuwe brulblogjes op, zoals Politiekincorrectblog en Brekebeen. Kwaliteit: pre-LOI schrijfcursus. Zal Barracuda niets verbazen als deze webstekken al na twee maanden weer worden verwaarloosd.

HVV is inmiddels, zoals men had beloofd, aan het koppensnellen geslagen. Voor het plaatsen van een paar linkjes naar Likud.nl of Artikel 7 vragen de samenstellers godbeterhet nog een vrijwillige bijdrage via de Stichting Endangered Freedom. Die naam is wel erg toepasselijk nadat HVV-baas Duns alias Ivo Renkema (met nog maar negen vrienden bij Facebook) zowat zijn hele lezersgroep heeft weggejaagd.

vrijdag 26 augustus 2011

Koppensnellen

Anders Behring Breivik wordt bedankt. De domrechtse blogjes vallen bij bosjes om. Na Catholica is het nu de beurt aan het uitgesproken PVV-minded blog van Duns Ouray, Het Vrije Volk. Die heeft zijn vaste team van moslimvreters per mail laten weten dat zij niet langer passen in de hyperallergenisch geteste 'nieuwe formule'. Daarin ligt 'de nadruk niet langer op eigen content, maar op korte, snel te actualiseren voorpagina-items die verwijzen naar content op andere sites.'

Er zullen in de toekomst alleen nog achtergrondartikelen verschijnen die zijn geschreven door de redactie, zo valt af te leiden uit de wel erg geheimzinnige dienstmededeling. Ook stopt men met de ‘ingezonden artikelen’. Sterker nog: Alle oude artikelen geplaatst sinds 2007 verdwijnen. Gewapend met mattenklopper en boenwas maakt HVV schoon schip. Vertaler uit het Duits E.J. Bron wilde gisteren nog snel afscheid nemen van zijn lezers, maar de HVV-redactie haalde zijn bijdrage meteen weer weg.

Wat is hier aan de hand? Heeft Pedor Blootveld soms een linkse coup achter de schermen gepleegd? Zou Duns zich plotseling schamen voor al die ultrarechtse bagger op zijn site na de shoot out van de Noor? Is hij bedreigd? Heeft Barracuda zijn val soms mede veroorzaakt?  

De formele reden voor de drastische ingreep: de redactie wil meer greep op de inhoud van HVV. 'Trouwe bezoekers van HVV weten weliswaar dat HVV een columnistenblog is en ieder voor zich spreekt, maar de helft van de bezoekers bestaat uit passanten. Met de nieuwe formule willen we meer nieuwe mensen aan ons binden.' En: 'We zijn overigens niet van plan om voortaan te roepen dat islam vrede betekent en dat global warming een grote bedreiging is. Onze doelgroep is en blijft rechts'. Maar wat hier eigenlijk staat is dit: we nemen afstand van extreme standpunten.

Dat wordt een heuse volksverhuizing naar Artikel 7 en het ranzige zwaartelaarzenblog AmsterdamPost van Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten, hoewel ook die in dubio verkeert over de koers na een hevig debat over tenend-krommend proza op zijn site en groeiende ergernis over 'soms ongenuanceerde hardheid zonder doel of humor'. Barracuda voorspelt dat domrechts zijn toon gaat matigen. Lieverdjes worden het die niet langer brullen en kwijlen, maar voorzichtig piepen.Wat zal het rustig worden in de blogosfeer.

UPDATE: Amsterdam Post heeft HVV gekaapt
UPDATE: AP slaat keihard terug.

donderdag 25 augustus 2011

Zelfdenkend

Maandenlang konden de ontwikkelingen rond Kaddafi complotters maar matig boeien, alleen nu de eindfase is ingezet lees je het ene verhaal na het andere: enerzijds erken je dat Libië een los stammen-verbond is, anderzijds suggereer je dat de rebellenoorlog als (enig) doel heeft Libië afhankelijk te maken van westerse financiële instituties, multinationals en het militair-industrieel complex. Oftewel: de gebruikelijke complotterretoriek, handig inspelend op hele en halve waarheden.

Het meest bizarre verhaal kwamen we tegen bij Bovendien, waar de onverbeterlijke Nexus zijn achterban doodleuk meldde dat hij 'met ontelbare links en informatiebronnen (had) aangetoond dat Libië helemaal geen problemen kende, maar dat deze problemen bewust in het leven geroepen worden door lobbygroepen van de financiële elite die voordeel hebben bij een nieuwe oorlog maar zeker baat hebben bij het plunderen van rekeningen van het Libische volk.' Ja hoor, Nexus, er was helemaal niks aan het handje onder oom Kaddafi.

Deze kan er trouwens ook wel bij: Zelfdenkende journalisten in Libië met de dood bedreigd. Omdat ze weigerden klakkeloos mee te gaan in de 'NATO-propaganda', zouden verslaggevers Thierry Meyssan, Mahdi Nazemroaya en Lizzie Phelan volgens blogger Johnito zijn bedreigd door zowel rebellen (sluipschutters rond hotel Rixos) als, in het geval van Phelan, door CNN-stafleden.

Nou kan Barracuda zich al niet voorstellen dat Libische rebellen zich druk maken over wat buitenlandse journalisten schrijven, die zijn immers aan het vechten en het overleven, maar de term 'zelfdenkende journalisten' is al helemaal een gotspe. Meyssan (foto) is namelijk de Franse Micha Kat, en van de eerste 9/11 complotters met een sterke afkeer van de VS. Zo beweerde hij ooit dat de Franse president Nicholas Sarkozy een CIA-agent is. Collega journalisten in Libië kregen te horen ze voor de CIA en MI6 werken. Dat soort 'journalistiek' dus.

Hij en Mahdi Nazemroaya werken voor de zender Russia Today, maar de eigenlijke link is het Canadese Centre for Research on Globalization, a Canadian clubhouse for crackpots of the anti-war, 911-truth, anti-imperialist and anti-Zionist variety. Directeur Michel Chossudovsky denkt bijvoorbeeld dat HAARP een massavernietigingswapen is. Bij Russia Today zijn ze dol op dit soort malloten.

De journalisten zouden onder vuur zijn genomen in een hotel. Maar dat melden ze natuurlijk vooral zelf, als martelaren en stoere binken. Je hoeft alleen maar te suggereren dat die ene verdwaalde kogel voor jou was bedoeld omdat je de NATO-propaganda niet wilde verspreiden. Er zijn genoeg Johnito's die daar intrappen.

dinsdag 23 augustus 2011

Stofstaart

Er is een hele website naar genoemd, maar planeet Niburu (ook wel aangeduid als ‘planeet X’) die de aarde in 2012 zal verwoesten, bestaat dus niet. Zegt astrofysicus David Morrison en in de Skeptical Inquirer legt hij uit waarom.

Niburu zou een planeet of een kleine ster zijn die om de zon draait en eens in de 3.600 jaar de baan van de aarde kruist. Kul, zegt Morrison. Omdat Niburu volgend jaar wordt verwacht zou deze zich nu al binnen de baan van Jupiter moeten bevinden en met het blote oog waarneembaar moeten zijn. Zelfs als Niburu heel klein zou zijn, zouden astronomen hem al lang hebben moeten zien.

Elk groot object dat onderdeel vormt van het zonnestelsel kan door telescopen worden waargenomen. NASA onderzoekt het heelal ook met infrarood-antennes. Deze manier van waarnemen is nog gevoeliger dan met behulp van telescopen. Geen Niburu dus. Als een massa met de omvang van een planeet de zon zou naderen, dan zou je afwijkingen moeten kunnen zien in de banen van planeten zoals de aarde en Mars. Zulke afwijkingen zijn niet waargenomen.

Kortom: Niburu is gewoon Anton Teuben met een witte stofstaart. Hij moet alleen nog gelanceerd worden.

maandag 22 augustus 2011

Borg

Het gaat helemaal niet goed met de onlinelekkers en -slopers. Zo heeft Daniel Domscheit-Berg, voormalig Wikileaks-lid, vlak voor zijn gedwongen vertrek bij de online klokkenluider maar liefst 3500 niet gepubliceerde bestanden gemold. Daaronder de complete no-fly-lijst van personen die niet van of naar de Verenigde Staten mogen vliegen, 5GB aan data over de Bank of America en bakken info over Neo Nazi-bewegingen. Domscheit-Berg kon niet langer door een deur met Wikileaks-blokhoofd Julian Assange, wiens roem hem naar het hoofd zou zijn gestegen. Assange zou met juridische stappen hebben gedreigd, waarop Domscheit-Berg (die man heet echt zo) onder het mom 'niet veilig' het hele rimram wiste. De Duitser heeft de transparanter opererende klokkenluiderssite OpenLeaks opgezet.

Sinds de aanhouding van Assange als gevolg van zijn Zweedse slippertjes, die hij maar bleef ontkennen, is het inderdaad rap bergafwaarts gegaan met Wikileaks. Assange zit als enige tijd min of meer gevangen in een huis in Engeland met een elektronische enkelband en heeft weinig bewegingsruimte. From Hero to Zero in 987.288 documents.

Waar het ook absoluut niet goed mee gaat het anonieme hackerscollectief Anonymous, dat zich steeds meer gedraagt als de Borg: verzet is zinloos. Afgelopen week werd de database van de politie van de metro van San Francisco maar weer eens online gezet, waaronder adresgegevens en wachtwoorden van meer dan honderd agenten, omdat een van hen een passagier had doodschoten. Maar dus ook van gewone passagiers die helemaal niks met dat incident te maken hebben. Zo zijn onze manieren. Een van de leden van het collectief heeft nu openlijk afstand genomen van Anonymous en de vrolijk meehackende clubjes AntiSec en LulzSec. De acties eerder tegen Sony en nu weer BART waren in zijn ogen fout. Daarop nam de leiding afscheid van hem op een zombie-achtige toon alsof het Deltakwadrant zelf sprak. Hoe fout wil je het hebben?


vrijdag 19 augustus 2011

Onderzoek

Stop de persen. De Erasmus universiteit krijgt NWO-subsidie voor onderzoek naar de cultuur van complotdenkers. En nee, complotters, niet van de New World Order, maar van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO): 208.000 euri om precies te zijn. In tijden van economische bezuinigingen krijgen cultuursociologen dr. Peter Achterberg, dr. Stef Aupers en prof.dr. Dick Houtman zomaar wat centjes voor een vierjarig onderzoek naar internetgekkies. 

Complottheorieën over bijvoorbeeld verborgen allianties tussen moslims, de staat, politieke partijen, multinationals en wetenschappelijke onderzoeksinstituten zijn inmiddels zo gemeengoed geworden in de westerse wereld dat daar kennelijk onderzoek naar gedaan moet worden.

De Rotterdamse sociologen bestuderen naar eigen zeggen door middel van 'kwalitatief en kwantitatief onderzoek' welke 'discoursen, thema's en theorieën' centraal staan in het complotdenken. Daarnaast buigen de sociologen zich over de vraag of affiniteit met complotten te verklaren is vanuit sociologische theorieën over cultureel onbehagen in moderne samenlevingen. Nog even geduld complotters, en uw begrijpt uzelf als nooit tevoren.

donderdag 18 augustus 2011

Muziekdemonen

Barracuda leert er iedere week weer wat bij. Zo worden muziekfestivals al jaren ‘gebruikt’ door kwaadwillige entiteiten: De Slangen Cult. Vergeet de fokking Loemenarie. Dit is honderd keer erger. Je kijkt met heel andere ogen naar Lowlands in Biddinghuizen komend weekend. Ten minste als je de monologen van Matthew Delooze bij Argusoog (waar anders?) mag geloven: 'Zou het mogelijk zijn dat enkele van onze meest getalenteerde zangers en bands echt ‘geworven’ zijn en vervolgens geprogrammeerd werden om een ander doel te dienen, terwijl ze de massa vermaken door hun aantrekkelijke populariteit?'

Jazekers. Jij en ik worden dagelijks gebombardeerd door subliminale boodschappen. De ‘Slangen Cult’ mixt muziek met politiek, maar de massa zal de verbinding op een 'vijfde bewustzijnsniveau' niet eens zien. De Slangen kunnen de massa namelijk blindelings zover krijgen dat ze aanbidden wie ze maar willen. Jan Smeets (Pinkpop) is ongetwijfeld zo'n slangenmens. Zoals de basis voor het Britse Glastonbury Festival werd gelegd door de ‘Churchill’ familie 'en als de familie Churchill niet gekoppeld is aan de Slang en de Illuminati dan vreet ik een bezem!'

Ja, die Matthew is me er eentje. Een soort David Icke, maar dan met een moddervet Lancaster-accent, en zo gek als een deur. Hij werd als kind ontvoerd door aliens en is al jaren geobsedeerd door rockmuzikanten die natuurlijk iets heel anders met ons voor hebben dan muziekaanbidders denken. 'Ik denk dat Madonna gebruikt wordt door multidimensionale wezens om op te treden als een symbolische energie conductor. Met andere woorden: wanneer er energie gericht wordt op Madonna gaat dat naar de multidimensionale wezens die deze wereld regeren, omdat Madonna een marionet / agent voor hen is. Als we respect tonen richting Madonna dan gaat dat respect (de energie) naar wat Madonna werkelijk vertegenwoordigt en dat zijn de Zonnen Goden die de slang vertegenwoordigen. De slang is de vertegenwoordiger van reptielachtige buitenaardse wezens, zoals ik het altijd al heb gezegd.'

Zelfs een deel van de goedgelovige achterban van Argusoog trekt deze onzin niet, uitgezonderd kruidenvrouwtje Desiree Rover: 'In het boek ‘Access Denied’ beschrijft ex-CIA seksslavin Cathy O’Brien samen met haar redder Mark Phillips hoe de muziekindustrie een belangrijk instrument is binnen de mind-control aanstuurmechanismen van de macht achter de macht.'  

Het kan natuurlijk zijn dat Matthew gewoon een leuk handeltje zag in warpraat over muziekdemonen en ons allemaal bij de neus neemt, maar gevreesd moet worden dat hij het allemaal nog meent ook. Inmiddels maakt Matthew zich bij Argusoog alweer druk over de Illuminati monumenten van Parijs, zoals het reuzenrad aan de ‘voet’ van de Champs-Élysees achter de obelisk. Het staat er echt: 'Het A-frame is de obelisk (BenBen) en de rand van het Rad is de zon (Ra)'. 

woensdag 17 augustus 2011

Raoul

Domrechts moet altijd van alles rechtpraten. Zodra er iemand ergens zijn scheur opentrekt over de islam, of over Geert de Heiligman zelve, klimmen de gatekeepers van Amsterdam Post, Artikel 7 en het Vrije Volk met loeiende sirenes onmiddellijk in de touwen. Waarom eigenlijk? Is het de angst dat de achterban de xenofobie plotsklaps afzweert? Zijn ze bang dat ze morgen een baard laten staan en een kopvod gaan dragen?

Neem Raoul Heertje, die Martien Pennings bij Amsterdam Post omschrijft als 'een intellectuele zwaargewicht die wel eens wil poseren als een naïeve clown, acteren als een Domme August'. Over het algemeen komt er inderdaad niet veel serieus uit de mond van Raoul, maar dat is dan ook beetje het idee van het programma Dit Was Het Nieuws. Dus als Heertje, zoon van de gelijknamige wel buitengewoon ernstige emeritus hoogleraar, een beetje lol trapt over Wilders, dan is dat geinig bedoeld.

Maar dan moet je Pennings niet vertellen, veruit de grootste malloot onder de moslimvreters. Die gaat godbeterhet die hele 'Gutmensch-monoloog' van Heertje van voren naar achteren analyseren en rechtzetten. In diverse delen ook nog. 'Zullen we de sarcasme-modus maar uitzetten en deze lul-de-de-behanger, deze over het paard getilde klootzak, deze domme praatjesmaker die denkt dat-ie God is, ernstig nemen?'

En voordat je het weet racet Pennings in de vierde versnelling, zwaar hijgend, met uitpuilende ogen en roodaanlopend hoofd: 'Heertje liegt en lastert. Wilders heeft niet beweerd dat moslims minderwaardig zijn. Maar wel dat voor moslims die de Jihad prediken, of voor immigranten die hun haat tegen het Westen in volgehouden misdadigheid gieten, geen plaats is in Nederland. Maar die hoeven niet naar Auschwitz om vergast te worden, zoals Heertje voortdurend in een ondertoontje suggereert, maar gewoon terug naar het land waar de nazislam al 14 eeuwen heerst.' Enzoverders.

Helemaal aan het eind zucht Pennings dan ook nog: 'Soms verlang ik zo naar de dood. Kan iemand zich dat voorstellen? Zou ik martelaar willen worden? Het begint erop te lijken. Ze dwingen me wel tot steeds krassere taal, de Raoultjes van deze wereld. Dat kan levensgevaarlijk zijn, zoals men weet.'

Ja, Pennings, ik zou maar snel je politiepakje aantrekken en je maskertje opdoen en alle Raoultjes op Veermansplaat of Mosselplaat neerknallen. Geestelijk ben je er helemaal rijp voor.

dinsdag 16 augustus 2011

Explosieve onthullingen

'Een explosieve nieuwe 9/11-onthulling..!' staat er boven een vertaald artikel van overschrijfblog WantToKnow. Je kunt merken dat het jubileum van 9/11 aanstaande is, want er duiken links en rechts weer allerlei interviews op over de aanslagen van 11 september. Zo ook met Richard Clarke, de voormalige ‘tsaar’ van het Witte Huis op het gebied van nationale veiligheid, die al jaren kritiek heeft op het Irak-beleid van de VS.

Nu worden de beschuldigingen concreter. Hoewel, concreet? Was dat maar waar. Clarke speculeert dat de CIA informatie achterhield omdat de geheime dienst geprobeerd heeft om 9/11-terroristen Nawaf al-Hazmi en Khalid al-Mihdhar te rekruteren toen ze in Californië woonden onder hun echte namen. Toen dat niet doorging, bleven CIA-agenten de informatie over de beide kapers achterhouden voor het Witte Huis. Clarke geeft toe dat hij geen enkel bewijs heeft voor de beschuldigingen, en dus kon voormalig CIA-directeur George Tenet ze ook weer makkelijk weerleggen. Valt dus weer behoorlijk tegen, die 'explosieve onthullingen'.

De vraag die Barracuda al nachten wakker houdt is deze: waarom neemt Guido Jonkers van WantToKnow dit stuk eigenlijk op? Het is namelijk in volstrekte tegenspraak met de valse vlag-verhalen die hij eerder zo enthousiast op zijn site publiceerde, waarin het bestaan van moslimkapers geheel wordt ontkend. Nog maar enkele maanden geleden was Jonkers volop overtuigd van het ontbreken van lichamen en passagiersstoelen bij de aanval op het Pentagon. En nu neemt hij een interview op dat in grote lijnen het officiële verhaal bevestigt. Een beetje complotter zoekt er tenminste wat achter: 'Is Clarke an authentic whistleblower or simply someone dispatched to mislead those pursuing what really happened on 9/11?'

maandag 15 augustus 2011

Mariko Hari

De zaak Mariko Peters kon Barracuda eerlijk gezegd maar matig boeien. Totdat de complotblogjes wakker werden. Zij kwamen er achter dat mevrouw een Amerikaans paspoort heeft en dat stil heeft gehouden. Ergo: Peters heeft gewerkt voor de CIA e/o andere Amerikaanse inlichtingendiensten. Makiro Hari danst voor de CIA, roeptoert Micha Kat met verwijzing naar Kleintje Muurkrant, ook alweer zo'n lekker betrouwbare bron. Natuurlijk zonder te vermelden dat Peters gewoon in Berkeley, Californië is geboren en tot ver in de jaren negentig in de Verenigde Staten studeerde.

En haar liefje, hulpverlener Robert Kluijver, daar is ook wat mee. 'Onze culturele circusartiest knutselde na zijn studie internationale relaties aan de Amsterdamse universiteit een interessante loopbaan bij elkaar. En opvallend francofoon. Eerst zorgde hij ervoor, dat de Franse dokters zonder grenzen een fatsoenlijke kameel onder hun hol kregen als ze de binnenlanden van Tajikistan binnentrokken. En daarnaast hield hij de paperassen op orde.  Vervolgens stortte hij zich in Parijs in de freelance filmerij, maar bleek geen Joris Ivens te wezen. Dan maar een paar jaartjes verder studeren aan de Université aldaar. Bij Sciences Po. Een instituut waar de Franse speursmurfendienst zelfs openlijk verse krachten werft of kandidaten voor de positie van honorables correpondents.'

O ja, reserve-ambassadeur Peters schoof ook aan bij een gezellig samenzijn met een paar MIVD-smurfen en een hoopje dorpsoudsten.

En zo luchtfietsen we maar weer een end weg. De ene keer is het de MIVD, de andere keer de CIA. Mariko mag de Atlantische agenda uitrollen binnen de geitenwollen sokken-pacifisten en milieu-fetisjisten. Advocatenkantoor De Brauw Blackstone, waarvoor zij ooit werkte, zou een ‘front’ organisatie voor de CIA kunnen zijn en 'we kunnen wel raden dat GL binnenkort in de regering zit….voor de bewezen diensten voor het vaderland en niet te vergeten; de Amerikanen.'

Onnavolgbare complotterlogica trouwens: een persoontje windt een hele (relatief kleine) partij rond haar vinger en als dank krijgt Makiro Hari van de Amerikanen wat zeteltjes toegeschoven. Zou Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner, de staatssecretaris van Volksgezondheid, haar Zweedse nationaliteit te danken hebben aan stiekeme spionage-activiteiten voor de Säkerhetspolisen? Vast wel.

vrijdag 12 augustus 2011

Breiwerk

Hoe gek wil je het hebben? Anders Breveik, de grote blonde held van zwartelaarzenblog Amsterdam Post, was in Nederland. En nog wel bij een bijeenkomst van Niburu-aardlingen in het intergalactische nieuwscafé te Soest. Zegt voorman Anton Teuben tussen neus en lippen door tegen Jelte van GeenStijl. 'Als ik het niet zeker wist, zou ik het niet zeggen.'

Ja, die Anton weet wel vaker iets zeker. Vorig jaar nog stond er iets belangwekkends te gebeuren waarvan de hele wereld zou opkijken. Nooit meer iets van gehoord. In 2008 moest Anton met de billen bloot toen hij een Australische vrouw met de New Age-naam Blossem Child op haar blauwe of bruine ogen geloofde. Die voorspelde de komst van buitenaardsen, maar die kwamen niet.

Wat zou Breivik trouwens te zoeken hebben op een bijeenkomst van Niburu, waar alleen Nederlands wordt gesproken? Uit niets blijkt dat Breivik ook maar de minste belangstelling had voor UFO's. Daar had Anton ook niet een echt helder antwoord op.

Barracuda denkt dat het als volgt is gegaan: een van de vaste bezoekers vertelde Anton dat hij zich een bezoeker kan herinneren die wel heel erg op Breivik leek. Ook met zo'n blozend gezicht en blonde lokken. Wellicht gewoon een Jan Doedel uit Moddergat, Aarsloo of Waspik. Om GeenStijl te imponeren vertelde Teuben daarom tijdens het voorgesprek aan Jelte dat zelfs Breivik bij Niburu was geweest. Zul je altijd zien dat Jelte erop terugkomt als de camera aanstaat. Maar Anton wist gelukkig hoe hij zich hieruit kon redden: Hij wilde er niet op vooruitlopen, er moest eerst maar eens gesproken worden met de rechercheurs die zich met de zaak bezighielden. En kijk, Jelte stelde geen vragen meer.

donderdag 11 augustus 2011

Anarchy in the U.K.

Misschien moeten sociologen maar eens uitleggen waarom Engeland de afgelopen dagen plotseling werd geteisterd door rellen, plunderingen en brandstichtingen. Frustratie en woede om de steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk? Een kwestie van wij tegen zij, de politie, het systeem?

Goed, er was een directe aanleiding: de dood van (bendeleider) Mark Duggan, een 29-jarige jongen uit Tottenham die door de politie werd neergeknald. Maar vervolgens sloeg de woede over op ordinaire plunderingen van winkels: pakken wat je pakken kan. Hele gemeenschappen waar mobsters zelf deel van uit maken werden verwoest. 'Mensen volgens ons met zakken en vragen waar de rellen zijn,' berichtte een BBC-verslaggever. Dit was gewoon de zomeruitverkoop, maar dan zonder te betalen.

Nu is even de vraag: wat hiervan heeft huiscomplotter Tim de Enchanter van Grenswetenschap weer eens niet begrepen? Onder de titel Lol in Londen schrijft hij: 'Vroeger, nog niet zo lang geleden, stond een leraar, pastoor, arts, politie-agent, minister en meer van zulks voor een onschendbare autoriteit. Daar werd niet aan getornd, niet aan getwijfeld. Hun woord was heilig, hun woord was wet of werd het uiteindelijk.'

Vervolgens gaat Tim ons omstandig uitleggen dat de jeugd hier en daar begint in te zien dat hun toekomst eerder zwart dan grijs kan genoemd worden. 'Ze weten immers nu al dat, als het systeem overeind blijft, ze hun hele leven zuur mogen betalen voor dingen die niets met henzelf te maken hebben.'

Gezagsschuwe complotters vinden het al gauw stoer als de vlam in de pan slaat en relschoppers kansarme jongeren zich verzetten tegen het 'systeem', maar waar was Tim toen Gouda werd geteisterd door even kansarme Marokkaanse crimineeltjes?

Nu we het daar toch over hebben: Het xenofobe Vrije Volk pakte natuurlijk weer eens uit met een uit het Duits vertaald stuk. Waarin de rellen vanzelfsprekend weer de schuld zijn van de multiculturele verscheidenheidsamenleving, 'waarnaar ook hier in het land linkse politici streven. Het ontbreken van waarden, de verruwing, de angstaanjagende mensenvijandigheid en de absurde haat op de staat zijn geen typisch Engelse fenomenen. Ook in andere Europese landen sluimert het potentieel van zo´n escalatie.'

Yep, Londen kent al honderd jaar een multiculturele verscheidenheidsamenleving, maar als we nu alle Paki's, Congolezen, Indiërs, Kenianen en Jamaicanen het land uit trappen komt het allemaal goed. Vraag: hoeveel gekleurde mobsters tel je op dit filmpje?

Al kan het natuurlijk ook gewoon weer dat agent provocateurs een rol hebben gespeeld in de rellen om de aandacht af te leiden van de crisis. En reken maar dat dat gelukt is.

woensdag 10 augustus 2011

Goud 2.0

Waar is Willem Middelkoop als je hem nodig hebt? De doemprofeet schitterde door afwezigheid tijdens het financiële bloedbad van de afgelopen dagen, maar het kan natuurlijk zijn dat Willem met zijn goudklompjes en schaapjes hoog en droog op het strand ligt.

Tegenwoordig heb je trouwens ook elektronisch goud. Bitcoin. Bitcoins, afgekort BTC, zitten op je computer of in een virtuele kluis ergens cyberspace. In tegenstelling tot de meeste valuta is Bitcoin niet afhankelijk van het vertrouwen in een centrale uitgevende instelling. Het is geld dat niet te traceren is door centrale autoriteiten. En niet te inflateren is door centrale autoriteiten.

Complotters vinden dat prachtig. Ze klimmen onmiddellijk in de pen als Bitcoin onder vuur komt te liggen. 'Het fractioneel reserve bankieren met geldcreatie 'uit het niets' ziet zijn einde naderen,' lezen we bij de Zappies. 'Er dringen zich nieuwe kanshebbers aan. Systemen die niet ten doel hebben de onzichtbare roof van uw en mijn arbeid. Systemen om transacties te faciliteren tussen burgers onderling. Geen bank, geen overheid. Een handelseenheid die niet nagemaakt kan worden, eenvoudig is en niet traceerbaar voor een belastingzuchtige overheid. Geld voor en door het volk. De aartsvijand van de financiële elite.'
 

Gisteren klapte ook dat sprookje. De waarde van de virtuele munt Bitcoin stortte compleet in. Op het hoogtepunt van de Bitcoin-hype eerder dit jaar stond de waarde bij de grootste Bitcoin-markt, Mt.Gox, nog op 32 dollar. Nu is dat 10 dollar. De cynische realiteit is dat er geen centrale instantie is die kan ingrijpen. Geen steunaankopen dus voor de Bitcoin. Cybercash is vooralsnog niet het nieuwe goud. Willem kan rustig slapen.

maandag 8 augustus 2011

Rancune

Ironisch is het zeker. De hoogste ambtenaar van het ministerie van Justitie, secretaris-generaal Demmink, moet verschijnen bij de getuigenverhoren in de zogenoemde Chipsholzaak. Het verhoor zal naar verwachting eind september plaatsvinden. De ondervragingen gaan over de vervanging van drie rechters bij de rechtbank in Haarlem in een procedure van projectontwikkelaar Chipshol tegen Schiphol.

De Chipshol-affaire draait om vader en zoon Poot, die Demmink ook op ander terrein onder vuur hebben genomen: Poot senior plaatste recentelijk nog een paginagrote advertentie over de vermeende pedo-activiteiten van Demmink, al hing het weer van slappe suggesties aan elkaar. Eerder verscheen van zijn hand een boek met verzameld halfbakken 'bewijs'. Nu zal Demmink zich niet hoeven te verantwoorden voor wat Poot allemaal in zijn advertenties beweert, maar echt gezellig zal het in de rechtszaal niet worden.

Het punt is: de Pooten zijn nogal rancuneus. Dat is hun goed recht: een miljoenenbusiness werd hen door partijdige rechters door de neus geboord. Recentelijk leken ze juridisch aan de winnende hand, met een droomgetuige die dertig jaar als griffier had gewerkt bij de rechtbank Den Haag. Maar dat was kennelijk niet genoeg. Ook de hoogste justitiebaas moet hangen, no matter what. En dat zou hun zaak uiteindelijk wel eens kunnen schaden, temeer daar buiten de voorspelbare malloten van Klokkenluideronline maar weinigen echt overtuigd zijn van de beschuldigingen aan het adres van Demmink. De belangenvermenging ligt er duimendik bovenop.

vrijdag 5 augustus 2011

Zwendel

Global Warming bestaat niet. NASA-satellieten bewijzen het, Xander(nieuws) zegt het. 'Nieuwste gegevens NASA satellieten ontmaskeren Global Warming zwendel,' roeptoetert Xander, terwijl de Noordpoolkap in recordtempo aan het smelten is. En Xander heeft nog meer nieuws, want de ijsbeer verdrinkt helemaal niet als gevolg van smeltend poolijs. De onderzoeker die dat beweerde is een fraudeur. Niet alleen Xander, ook andere sites gingen met dit 'nieuws' aan de haal, zoals Het Vrije Volk en niet te vergeten Climategate, waar de affaire met de ijsbeer meteen weer Polarbeatgate werd gedoopt.

Barra begint met de ijsbeer: hèt knuffelsymbool van de opwarmingsgelovigen. Dat is allemaal de schuld van Charles Monnett (door Xander consequent fout gespeld als Monnet). Diens studies zijn volgens Xander 'klakkeloos overgenomen door de milieubeweging en klimaatpaus Al Gore'.

Dat laatste is zonder meer waar, maar dat kun je Monnett en collega's moeilijk aanrekenen. Hoewel hij eigenlijk onderzoek deed naar walvissen, berichtte hij alweer enkele jaren terug over vier dode beren die na een uitzonderlijke storm in de Beaufortzee terecht waren gekomen met harde wind en hoge golven. Hij zag ook veel zwemmende beren. Daarop liet Monnett een paar berekeningen los, zodat de schatting van het aantal dode beren hoger uitviel. Dat onderzoek zou waarschijnlijk niet zoveel aandacht hebben gekregen als Al Gore het niet in zijn roemruchte documentaire An Inconvenient Truth had opgenomen. Daarin werd gesteld dat de beren lange afstanden moesten zwemmen op zoek naar ijs. Daarmee kreeg het onderzoek plotseling een politieke lading, hetgeen Monnett helemaal niet ambieerde, want hij had die conclusie niet getrokken.

De ecoloog is een dezer dagen door zijn werkgever - het Amerikaanse Bureau voor Oceaan Energie Management - geschorst hangende een zogenaamd integriteitsonderzoek. Dat was meteen weer koren op de molen van klimaatontkennertjes. Over het moment van die schorsing wordt flink gespeculeerd, evenals over de reden.

Volgens de laatste berichten staat die schorsing in elk geval los van zijn wetenschappelijke werk. Het bureau waar Monnett nu werkt is vorig jaar ontstaan na een reorganisatie van de Minerals Management Service. En uitgerekend die dienst werd na de olieramp in de Golf van Mexico opgeheven vanwege de veel te nauwe banden met de olie-industrie. Monnett kreeg nieuwe kritische collega's die wellicht niet willen dat Monnett te veel over de ijsbeer zegt. Deze zou namelijk een spreekverbod hebben gekregen.

Dan de NASA. Begin dit jaar toonde NASA de opwarming nog ontegenzeggelijk aan, dus is de ruimtevaartorganisatie plots van zijn geloof gevallen? Njep! Het nieuwe onderzoek is niet van de NASA, maar van een voormalige NASA-wetenschapper en conservatief neo-liberaal Roy Spencer. Die ontkent de opwarming niet, maar denkt dat wolken er iets mee te maken hebben. Goed onderzoek? Nou nee, het wordt links en rechts gefileerd. Er er zijn bedenkelijke politieke accenten: 'He is an author for the über-conservative Heartland Institute, which receives substantial funding from — can you guess? — ExxonMobil.' Toeval bestaat niet.

donderdag 4 augustus 2011

AIRVD

Sommige bloggers zijn zo leip dat je je nauwelijks kunt voorstellen dat ze normaal mee kunnen draaien in de maatschappij. Het virtuele deel van AIRVD (Algemene Inlichting en Rijks Verzwijgings Dienst), uit Rotterdam, lukt dat in elk geval niet meer. Die maakt overal ruzie: vooral met Bert Brussen, of op Wikipedia. Stuurt van tijd tot tijd zeer onfrisse mailtjes en blijkt ook nog eens een obsessieve Oranje stalker. In de blogosfeer: 'Ongelooflijk hoe die AIRVD in wat voor gedaante dan ook er telkens weer in slaagt uit zijn separeercel te ontsnappen. De Houdini onder de psychoten. Vroeger werden zorgvragers als AIRVD preventief opgesloten en liefdevol verpleegd in een instelling ver weg in een lommerrijk park ergens ver weg in de bossen met een groot hek erom heen, tegenwoordig hebben ze internet……'

In het verleden geleden meende AIRVD al eens dat GeenStijl een front van de geheime dienst is, net als trouwens De Telegraaf, en nu heeft hij bedacht wat de echte reden is van aanslag in Oslo. Lees en huiver: 'In Noorwegen verzetten de regeringspartijen de Socialistische Partij en de Centrumpartij zicht (...) tegen aansluiting bij de EU. Dit tegen het zere been van de euro-maffia. En dus werd een geprogrammeerde agent ingezet voor een waarschuwingsactie: meewerken of er volgt terreur, typische Zuid-Europese mentaliteit dat blijkbaar in Europa de overhand heeft gekregen.''

In mei van afgelopen jaar stopte Noorwegen namelijk met het betalen van een subsidie aan Griekenland van 42 miljoen dollar en dat kan wellicht het startschot zijn geweest voor het plannen van deze terreuractie, aldus AIRVD, die zelf staat te kijken van wat hij uit zijn duim zuigt. 'Drie maanden aan voorbereidingen moet er ongeveer nodig zijn geweest voor deze aanslag. Dat de geprogrammeerde geheim agent, Anders Breivig, al jaren eerder klaar stond in geval van nood moge duidelijk zijn.'

Nou, klinkt dat logisch of klinkt dat logisch? Vooral sinds die aanslag is gepleegd in het kader van de interculturele verhoudingen en de islampolitiek, maar dat doet er kennelijk niet toe. Wat dan wel? Werkelijk geen enkel idee. AIRVD heeft in elk geval ook bedacht dat de euro EXACT drie weken en drie maanden na 9/11 is geïntroduceerd en Europa in shellshock was zodat de gevolgen van de euro minder direct merkbaar zouden zijn. En zo schiet de vaardigheidsmeter 'begrijpelijk redeneren' bij AIRVD keer op keer diep in het rood. Zelfs dat dubieuze breiwerkje van Breivik is beter te volgen.

dinsdag 2 augustus 2011

Duns Ouray financiert terreur

Volkert van der Graaf. Mohammed Bouyeri. De RaRa terroristen. De Ziedende Bintjes. Dierenrechten-activisten. De Kraakbeweging. Willem Duyvedak. Kedichem 1984. Allemaal Breivikjes en allemaal betaald door de PvdA. Aldus Duns Ouray, dat frisgeboende jongensgezicht van Het Vrije Volk (wedden dat die foto tien jaar oud is?)

Duns heeft het een beetje moeilijk. Net als Geert momenteel. Huilie-huilie. Mede vanwege opruiende islambash-sites is er namelijk een sfeer ontstaan waarin een krankjoreme Noor het volstrekt vanzelfsprekend vond om lachend een politiepak aan te trekken en met een muziekje op een hele reeks linkse jongeren neer te maaien omdat het islamknuffelaars waren. Bedrijfsongelukje.

Om de aandacht daarvan af te leiden heeft Duns bedacht dat Nederland de afgelopen halve eeuw een behoorlijk dosis politieke terreur heeft gehad. De slachtoffers waren niet alleen Pim Fortuyn en Theo van Gogh, maar ook: de Shell, pelsfokkers, de SHV, vastgoedbeleggers, landbouwers, boeren, politici als Kosto en allerlei ondernemers. Komt allemaal door de PvdA. Natuurlijk niet direct, maar wel altijd indirect via uitkeringen, subsidies en gratis kraak-woningen. De PvdA-activisten hadden volgens Duns dezelfde rol die de Sturm Abteilung voor Hitler vervulde. Ze intimideerden politieke tegenstanders. En als er eentje te groot werd (Fortuyn, Van Gogh), legden ze hem om.

Nou, Dunnemans, we gaan dat eens lekker debunken. Het merendeel van de genoemde terroristen pleegde de 'aanslagen' in periodes dat links helemaal niet aan de macht was: Van Agt III, Lubbers I, Lubbers II, Balkenende 1 t/m 3. De inkomsten van de door Volkert van der Graaf opgerichte milieubeweging VMO bestonden vooral uit gewonnen procedures bij de Raad van State, en in mindere mate uit subsidies, maar Volkert pleegde natuurlijk geen moord uit naam van VMO, en het politieke discours over Fortuyn was vergeleken met de oorlogsretoriek van Wilders ronduit mild. Verder is Volkert ongeveer het enige echte voorbeeld dat Duns kan bedenken. Want de relatie tussen linkse partijen en Bouyeri of de ondergronds opererende antimilitaristische groep Onkruit van Duyvendak sleept hij er echt met de haren bij.

Het grappige is: Als Duns zo consequent wil doorredeneren komt hij uiteindelijk bij zichzelf uit. Als belastingbetaler financierde hij immers onder rechtse kabinetten Volkert van der Graaf, Mohammed Bouyeri, de RaRa terroristen, de Ziedende Bintjes, dierenrechten-activisten, de kraakbeweging, Willem Duyvedak en Kedichem 1984. Ja, jullie leest het goed: Duns betaalde het terreur en legde Pim om.

maandag 1 augustus 2011

Tempeliers Bode

Ruim een week na de aanslagen zijn de rechtse brulsites, de extreme smaldelen van de achterban van de PVV, nog altijd niet uitgeschreven over Oslo. Tegen iedere suggestie van links dat Wilders mede heeft bijgedragen aan een sfeer waarin de doodenge Anders B. kon toeslaan, moet meteen stelling worden genomen. Net als tegen het Noorse bloed op de lippen van Spong. Of de rechts-conservatieve Bart Jan Spruyt, die zijn scheur ook al niet mag opentrekken. Ook die vindt dat Wilders een 'apocalyptische sfeer heeft opgeroepen, van het is oorlog, de politiek doet er niet meer toe, want die kan niet voor oplossingen zorgen, het is vijf voor twaalf, we moeten nu... wat viel er eigenlijk nog te doen?'

De ophef heeft zijn eerste slachtoffers geëist. Blogger Erik van Goor, die op de verzendlijst stond van Anders B., stopt ermee. Breivik als splinterbom. Echte bewonderaars van B. hebben we ook nog. Het ranzige Amsterdam Post had zijn site afgelopen week provocerend Tempeliers Bode gedoopt. Hoofdredacteur VanFlikschoten (Barracuda kan ook provoceren) wist niet hoe vaak hij deze dagen moest refereren aan ridders en tempeliers. Prachtig vindt hij het. Voor de vorm zeg je dan nog wel dat Anders B. een volslagen gek is, maar intussen neem je als site kwijlend kennis van diens knip- en plakwerk. 'Het is een magistraal overzicht (...) en zou door iedere islamkritische site als aanbevolen lectuur worden overgenomen. Kernpunt is, dat de Multiculturisten een Eurabië willen creëren, waardoor De Europese volkeren hun identiteit ontnomen zou worden en de oorspronkelijke bevolking gedegradeerd tot vogelvrije dhimmi's.'

Alleen bij Joost Niemöller vind je nog iets van bezinning: 'Met mensen als Breivik wil ik het maar al te graag honderd procent oneens zijn. En als ik kan vaststellen dat het totale waanzin is wat hij zegt, dan is voor mij ook het probleem van tafel.' En Niemöller wijst ten minste nog op de complotgekke kant van de Noor. 'Bijvoorbeeld als hij stelt dat de moslims zich bewust in Europa voortplanten om tot een overheersing te komen. Zo’n wilde claim is simpelweg te weerleggen met het feit dat moslimmigranten, eenmaal in Europa net zulke lage vruchtbaarheidscijfers hebben als autochtonen.'

Opvallend is dat domrechts geen relatie duldt tussen Breivik en hun eigen blonde God, maar er zelf geen enkele moeite mee heeft om de overlast van Marokkaanse crimineeltjes voortdurend op een lijn te stellen met het islamgeloof. Vooral de verzuurde Filantroop is daar erg bedreven in: 'Werd de inmiddels tot keiharde criminaliteit geëvolueerde misdaden van jonge moslims niet steevast met het eufemisme “boefjes” gevangen, zodat het wel allemaal van voorbijgaande aard zou zijn? En zie, het is inmiddels al decennialang gaande, en nog steeds zijn het slechts “boefjes”.'

En met dat soort boefjes weet VanFlikschoten wel raad: 'Ik vind messentrekkers vreselijk laffe honden omdat ik zelf (naast andere “incidenten”) eens door zo’n fijne Breedvelderiaanse mohammedaan met een lap mes ben achterna gezeten tot aan mijn huis toe. Dat was al 20 jaar geleden. Daarnaast maakt de wapenwet burgers vogelvrij. Een zware schakelketting als fietsslot valt nog niet onder die wet en ik ben er verdraaid handig mee omdat de essentiële plekjes me bekend zijn dankzij karate.'

Bij VanFlikschoten weet je nou nooit of hij toch niet stiekem een paar tikken had willen uitdelen aan linkse Gutmenschen.