maandag 31 oktober 2011

Het moet anders

Verwacht niet veel van zweefsite Niburu de komende weken. De redactie is als Occupy de bossen van Baarn ingetrokken. Als er een locatie is die toch wel heel erg ver verwijderd is van Wall Street of het Beursplein dan is het wel een plek onder de bomen tussen paleis Soestdijk en De Naald. Maar De Naald en het het al jaren verlaten paleis staan volgens de actievoerders symbool voor macht en dus 'blijven we zo lang mogelijk.'

Automobilisten op de Torenlaan toeteren. Fietsers steken hun duim op en soms een middelvinger. De actievoerders verkondigen hun boodschap aan nieuwsgierige voorbijgangers. 'Het moet anders,' zegt Morris tegen de Gooi en Eemlander. 'Het politieke stelsel luistert niet naar mensen, burgers zijn een melkkoe. We willen een nieuwe wereld creëren.' Uiterwaard weer met een joint in de hand.

Barracuda constateert dat de doelstelling van de occupyers steeds meer verwatert: vrouwenhandel, het misbruik van indianen, liefde voor Jezus, uitlaatgassen, de waarheid achter 9/11, Bilderbergcomplotten en vliegtuigen die chemtrails achterlaten, nog even en geen mens weet meer waar het over gaat.

In Alkmaar was het Claudia Sanhueza die de pers te woord stond. Google je op haar naam en het  blijkt het een aanhangster van Stop Chemtrails Nu! In Assen hoorden we ook al geen coherent verhaal, maar dat kan aan de montage liggen. In elk geval kun je Renske de Greef van NRC Next moeilijk verwijten dat ze afhaakt: Ik wil verandering, maar niet met jullie.

UPDATE: Boegbeeld Robert Ernst kapt ermee.

zaterdag 29 oktober 2011

Mauro

Mauro (18) kwam op zijn negende naar Nederland. Zijn ouders in Angola hadden hem alleen op het vliegtuig naar Nederland gezet. Sindsdien woont hij in een pleeggezin in Limburg. Daar gaat hij ook naar school, heeft hij zijn vrienden en zit hij op de voetbalclub. Mauro spreekt Nederlands met een accent. Een Limburgs accent. Precies hetzelfde accent als dat van minister Leers, die hem terug naar Angola wil sturen.

Je hebt als CDA immers niet voor niets een wurgcontract met Geert. Anders gaan de sluisdeuren open en komen er pakweg allemaal jonge baarddragers naar Nederland die de doodsbange mannen van bijvoorbeeld Amsterdam Post de stuipen op het lijf gaan jagen als ze later groot zijn.

Afrikaanse voetballers willen we graag hebben, al spreken ze geen woord Nederlands, maar wat heeft een verwesterde Angolese Limburger straks te zoeken in Luanda? We zien de jongen al stamelen bij de douane: 'Soms is 't beater iets moeis te verleeze. Beater verleeze dan dat ge 't noeit het gehad'.

Een Angolees die nog beter Limburgs spreekt dan Geert, een nette en beschaafde indruk maakt, volledig geïntegreerd is en voorpaginanieuws is van het Limburgs Dagblad, hoe erg wil je het als CDA eigenlijk hebben? De partij doet het al niet goed in de peilingen en als je dan ook nog je onmenselijke kant laat zien, duikelt het CDA verder omlaag. Dus enorme verveeldheid in de provincies, een mislukt charmeoffensief van Bleker, een CDA burgemeester die strijdt voor Mauro, nachtelijk crisisberaad, met een koppige Leers die niks wil weten van een ‘gelegenheidsoplossing’ en een ongetwijfeld woelig CDA congres vandaag.

Wat gaat het worden? Krijgt Leers ervan langs? Worden de dissidenten Koppejan en Ferrier naar huis gestuurd? Gaat het CDA nou eindelijk eens stoppen met de samenwerking met de PVV? Valt het kabinet over Mauro? Laten we het hopen. Een studiebeurs regelen voor de ongeveer twintig Mauro-gevallen in Nederland is niet het einde van de wereld.

UPDATE: CDA zakt naar elf zetels in peiling

vrijdag 28 oktober 2011

Gewoon dóórzingen

'Hoe komt de NWO uit ons systeem..?,' vraagt de onnozele allesgelover Guido Jonkers zich af bij Wanttoknow. Barracuda weet het antwoord: twee minuten lang in een papieren zak ademen. Even aan iets heel anders denken. En vooral: geen rare sites en vage You Tube-filmpjes meer raadplegen.

Alleen dat is vanzelfsprekend niet wat Guido ons adviseert. Die legt eerst nog even uit wat we nu toch precies onder dat raadselachtige NWO moeten verstaan: 'De ‘New World Order’ zou je kunnen definiëren als het streven van een machtige groep die tracht onze gehele Aarde in haar greep te krijgen en de burgers van deze planeet tot hun slaven te maken. Dat klinkt allemaal heftig, en zeker als je er nog nooit van gehoord hebt, gaan misschien de schellen van de ogen vallen.'

En dan vind je het blijkbaar volstrekt logisch dat die NWO ons aardse onderdanen bestrijdt met zaken als fluoridering van drinkwater, chemtrails, luchtvervuiling, het 'ontkrachten van voedsel' en vaccinaties. 'Dit ‘dumbing down’ gaat dus uit van een ‘ontkrachting’; het weghouden van oorspronkelijk-menselijke, vooral mentaal-spirituele kracht uit het bereik van de gehele mensheid.'

Maar godzijdank, er is een oplossing. We zijn zoals dat heet aan het ‘ascenderen’ en maken een sprong naar een hogere frequentie, van de 3e dimensie naar de 4e en 5e dimensie. Feitelijk is deze ‘ascentie’ volgens Guido niets anders dan ‘zingen op een hoger octaaf’: 'Probeer het maar eens. Met Do,Re,Mi enzovoort. Tot je bij de hoge ‘Do’ aankomt, waar plotseling een ‘poort’ opduikt.. De poort naar een nieuw octaaf..!! Gewoon dóórzingen dus..!'

De reikwijdte van de NWO op ons ‘wel en vooral wee' zal sterk gaan verminderen, omdat alleen al de invloed van deze hogere frequenties, op de lágere frequenties waarop deze NWO-lieden vooral werkzaam zijn, ervoor zal zorgen dat deze NWO-lieden gewoon NIET meer resoneren met de hogere Liefdesfrequenties van onze moeder Aarde. Kort en goed: Kun je nog zingen, zing dan mee!

Maar waarom de NWO zelf niet op hogere frequenties zou kunnen meezingen, dat heeft Guido nog niet kunnen uitleggen. Waarschijnlijk omdat Guido en zijn discipelen zich stiekem tot een 'hogere orde' rekenen. Maar dan wel een hogere orde die in het hier en nu weer onderdrukt wordt. Kunnen we het nog volgen allemaal?

Maar het mooiste moet dan nog komen. De disclaimer: 'Geloof niet alles wat je leest en zeker DIT niet, omdat jouw waarheid alleen door jou ZELF kan worden opgeschreven, van binnen UIT.'

Barracuda weet het zeker: het is dit soort onbestaanbare lariekoek waarvoor de NWO (als het al bestaat) vanzelf op de vlucht slaat.

donderdag 27 oktober 2011

Occupy Bode

Hier de Occupy Bode weer. Want daarin staat precies vermeld, hoe het met de dieren is gesteld. En wat er is dagelijks toch spannend nieuws te melden vanaf het Beursplein, dat met 120 koepeltenten helemaal vol zit. Vrijdag opent in Amsterdam het demonstratiekamp 'Occupy Museumplein'. Vanwege de overstijgende vraag? Nou nee, er blijkt vooral onvrede over de sfeer op het Beursplein. Daar zouden verschillende 'actievoerders' zich op een 'verkeerde manier' tegoed doen aan de aangereikte giften, zoals alcoholische dranken. En spiritualiën, vermoedt Barracuda. Het kamp op het Museumplein moet vooral rustig en schoon blijven, stelt organisator R. Ernst.

Wat nu? Hebben zich allerlei dranklustige bummers zich bij de demonstranten gevoegd? Zijn er te veel anarchieltjes met een rokertje? Wordt het iets te gezellig? Gaat Occupy Beursplein zich losscheuren van de chemtrail- en illuminatieroepers? Geen idee, want Occupy Amsterdam heeft zijn doorgaans informatieve forum gesloten.

Wel is bekend gemaakt dat betogers die op het kamp willen blijven, zich dienen te registreren om "graaiers" te kunnen mijden voor veiligheid en rust. Er komen vermoedelijk gezinnen op het kamp. In een persbericht lezen we verder dat Occupy Museumplein in de kernregel tegen ONRECHT is, op wat voor manier dan ook, en men "Nederland hiervan bewust wil maken, zodat Occupy van de tent naar de huiskamers verhuist." Kortom, het doel van de demonstraties verwatert met de dag.

Maar wie weet gaat het daar niet om en is het de saamhorigheid die de demonstranten bij elkaar drijft, net als ruim veertig jaar terug, toen Amsterdam de stad van 'vrijdenkers' werd. Zoek de verschillen:

woensdag 26 oktober 2011

192, goed idee

Slecht nieuws voor de kampeerders op het Beursplein. De Kleine Ijstijd des Doods komt eraan. Ergens halverwege november gaat het vriezen dat het kraakt. En kraken dat het vriest. De Friese ijsmeesters zijn nu al het aanvriezende ijs aan het controleren. It giet oan. Schijnt dat de New World Order hun wondermachine HAARP hebben aangezet om alle koude lucht over de Nederlandse polders te blazen. Met ijspegels en sneeuwduinen toe. Weg koepeltentjes.

Gelukkig, er komt iets voor in de plaats. Occupy Nederland gaat lekker bij de warme haard radio maken. Op zenderfrequentie 107FM. En heerlijk illegaal vanaf een heus zendschip. En niet zomaar een, maar de legendarische Mebo II, waarvandaan veertig jaar geleden Joost den Draayer uitzond. Radio Sirene heeft het schip al eens als actiezender gebruikt.

Barrauda heeft zo het vermoeden dat de initiatiefnemers ver in de vijftig of de zestig moeten zijn, want een beetje radiozender start je tegenwoordig van het web. Of hopen de actievoerders dat zij de filerijder op weg naar de bank bestraffend toe kunnen spreken? Dat gaat zonder Edwin Evers toch echt niet lukken. Tenzij er een paar leuke plaatjes worden gedraaid: If I were a biddy biddy rich, Yidle-diddle-didle-didle man.

dinsdag 25 oktober 2011

Dwaze dagen

En ineens had de VVD er genoeg van. Van al die kamperende jongelui op het Beursplein. De partij meent dat een 'permanente antiglobalistische minicamping' niet goed is voor de prachtige stad aan de Amstel. Geen woord over waar de occupyers voor staan. Maar ja, de VVD is dan ook pro-dividendjagers. De deelnemers van Occupy Amsterdam peinzen niet over vertrekken. Het aantal koepeltentjes voor de deur van het beursgebouw is in de eerste week flink toegenomen naar rond de 100.

En toch: Barracuda heeft het vermoeden dat het clubje de najaarskou niet gaat trotseren. Er wordt geen ultimatum gesteld, laat staan dat er sprake is van een organisatie waarmee valt te onderhandelen. Er is geen agenda, alleen gediscussieer rondom koepeltentjes. Het anarchistische samenhorigheidsgevoel in combinatie met de notoire ontevredenheid over de uitwassen van ons financiële systeem zorgt voor eensgezindheid, maar ook doelloosheid, concludeert de main stream media terecht. Een diffuus gezelschap, doordesemd van slachtofferisme, waarin Geen Stijl weer feilloos de chemtrailgekken, anachieltjes en illuminatieroepers wist aan te wijzen. Voorman Seth Lievense bleek fan van de videofilm Zeitgeist, die door alugekkies wordt aanbeden. Ook dat nog.

Toegegeven: het is wat flauw om dat er uit te lichten, want er kwam ook normaal volk op af, maar tegelijkertijd versterkt het de overtuiging dat het Beursplein nog enkel wordt bezet door anarchisten die sowieso al geen bankrekening blieven. De (in sommige landen) begrijpelijke woede heeft heel even een smoel gekregen, maar het visuele geweten van bankiers gaat een groepje koepeltentjes toch echt niet worden. Ondanks kopieergedrag.

Het plein schoonvegen zoals in Melbourne of Chicago is niet nodig. Laat De Bijenkorf de actie desnoods annexeren als een van zijn Dwaze Dagen en de bankschuwe kampeerders zijn snel verdwenen.

maandag 24 oktober 2011

Profeet

Het zal de Barracuda lezer wellicht zijn ontgaan, maar vrijdag is de wereld weer eens vergaan. Driemaal is scheepsrecht, moet de Amerikaanse predikant Harold Camping (90) gedacht hebben, want die zat er al twee keer eerder naast. Vorige keer wist hij er nog een mooie draai aan te geven: De mensheid had de dag des oordeels bereikt op 21 mei 2011, toen de wereld ook al zou vergaan, maar die dag zou vervolgens vijf maanden duren, tot 21 oktober 2011.

Maar al wat er kwam: geen allesvernietigende gammaflits of zonnevlam. Zelfs het restje van de komeet Elenin ging onopgemerkt aan ons voorbij. Het radiostation van Camping mocht afgelopen weekend niet met de pers praten, maar lijkt nu zo goed als zeker finito.

Toch staan wij op de drempel van de laatste fase van de eindtijd, meldt die andere doemprofeet Xander, op gezag van derden. De Amerikaanse website Rapture Ready houdt volgens Xander zelfs een heuse 'Rapture Index' bij; hoe hoger de index, des te dichterbij de 'opname'. De index bereikte op 8 augustus een nieuw record van 184 punten en is sindsdien met 4 punten gezakt. Ter vergelijking: het laagterecord dateert van 12 december 1993, toen de index slechts 57 punten aanwees.

Het einde van de wereld is trouwens wel te voorspellen. Over ruim vier miljard jaar zwelt de Zon op tot een rode reus, waarbij de temperatuur op de Aarde oploopt tot 1727 ºC: Amsterdam is dan een bol vloeibare lava geworden. Maar tegen die tijd zitten we ongetwijfeld lekker op Pluto van onze nieuwe volkstuin te genieten.

UPDATE: Onheilsprofeet trekt zich terug.

vrijdag 14 oktober 2011

Narcissus

De Schotse uitgeverij Canongate heeft de publicatie van de memoires van Julian Assange tegen diens zin doorgezet. In december 2010 tekende Assange met Canongate en de Amerikaanse uitgeverij Alfred A Knopf een contract ter waarde van naar verluidt 1 miljoen euri voor zijn memoires, die hij zag als een ‘van de verbindende documenten van onze generatie’. 'In dit hoogstpersoonlijke relaas belicht ik onze mondiale strijd om een nieuwe relatie tussen de mensen en hun overheden af te dwingen.'

Toen kwam er een kink in de kabel. Assange wilde zich terugtrekken uit het boek, omdat er zaken in zouden staan die zijn rechtszaak in de VS zouden kunnen schaden. Maar omdat Assange het indertijd uitbetaalde voorschot van bijna zes ton al had opgemaakt aan zijn advocaten, werd het boek alsnog uitgegeven. Het schijnt geen verkoopsucces te zijn en de recensies zijn vernietigend

Blijkt dat Julian een gevalletje Ivo Niehe is. Niet ‘papa’ of ‘mama’, maar ‘waarom?’ was het eerste woordje dat Assange naar eigen zeggen kon uitbrengen. Julian gelooft verder dat hij het monopolie op rechtvaardigheid heeft en meent dat alle overheden het slechtste met hun onderdanen voorhebben. Recensent Patrick Hayes oordeelde in Spiked: 'The great strength of Assange’s Unauthorised Autobiography is that it reveals for all to see that, far from being a revolutionary saint, Assange is in fact an unremarkable, yet deeply egotistical and apolitical nerd.'

Eentje die graag Zweedse meisjes wilde imponeren, maar wat onvoorzichtig werd zonder of met gescheurd condoom. De afloop is bekend. Sindsdien heeft Wikileaks niks meer van betekenis gelekt en dat zal vermoedelijk ook niet meer gebeuren. Wikileaks wordt hooguit een voetnoot in de internetgeschiedenis, net als op een heel ander terrein Napster of KaZaa. Andere klokkenluidersites zullen opkomen en weer verdwijnen, maar ongetwijfeld zonder een wereldvreemde Australische Narcissus.

Huishoudelijk: Barracuda gaat een weekje kamperen op het Beursplein. We zijn er 24 oktober weer.

donderdag 13 oktober 2011

Gifgas

Micha Kat gooit de kont nog eens tegen de krib. Nu iedereen over de rooie is omdat hij de Nazi gaskamers ontkent, met twee verse aangiftes als resultaat, is Kat nog maar eens driftig gaan googelen. En ja hoor: Nieuw Spijkerhard Technisch Bewijs voor de Gaskamer Hoax. 'Zyklon B kan nooit zijn gebruikt voor de ‘vergassing’ van miljoenen mensen omdat het middel daartoe om meerdere redenen absoluut niet in staat is. In het filmpje hierboven wordt gesteld dat het gif in Zyklon B -blauwzuur- pas echt actief wordt bij een temperatuur van 25,7 graden: het ‘kookpunt’ van de stof. Onder die temperatuur is wel sprake van enige verdamping, maar die is te gering om snel effect te hebben. Dat betekent dus dat het middel nooit effectief kan zijn ingezet in Polen waar de dagen per jaar dat het warmer is dan 25, 7 graden op een hand te tellen zijn. Maar het wordt nog mooier. De dagen dat het (zeer) koud was -tot minus 30 graden aan toe- waren wel zeer talrijk en dan is het effect van Zyklon B nul komma nada! Zijn dit feiten of geen feiten?'

Nee Kat, dat zijn geen feiten. Dat is weer eens YouTube-gelul. Nota bene de fabrikant van Zyklon B zelf heeft dit misverstand begin jaren veertig opgehelderd: 'Nachdem sich bei zahlreichen Durchgasungsobjekten aus der üblichen Beobachtung heraus bereits Gewißheit über den 100-prozentigen Abtötungserfolg auch bei Raumtemperaturen bis -10°C ergeben hatte, wurden in einigen dafür besonders geeigneten Kasernengebäuden die obigen Fragen eingehender geprüft. Nachfolgend seien einige der Untersuchungsergebnisse zusammengestellt.[..]''  Effectief dus tot min 10 graden. Het luizenmiddel werkte zelfs beter bij mensen dan bij luizen: de dood trad in na 5 minuten.

Kat moest gisteren natuurlijk ook nog even reageren op de ontmaskering van zijn vermeende AIVD bron, de Rolodex Man, die alles zou moeten weten over Demmink, maar gewoon een fantast is. We herhalen nog maar even wat HP journaliste Coco Gubbels over hem schreef: 'Navraag bij politie, recherche en AIVD leveren een off-the-record unaniem antwoord op: deze man is een fantast en geen (oud) AIVD’er.'

Het aardige is - maar dat wisten we al - dat Kat nu toegeeft dat dit niet alleen de bron is van een boek van Maria Genova, maar dat het ook zijn bron is. En dat stond helemaal niet in het stukje dat HP/DeTijd aan de kwestie wijdde. Die link met Kat las u hier.

Kat reageerde niettemin als gebeten: 'Wij weten dat hij heeft kunnen aantonen medio jaren ’90 te zijn geinfiltreerd in een pedo-netwerk rond Karel Maasdam die een bordeel runde aan de Insulindeweg in Amsterdam waar ook Joris Demmink kwam net als Marc Dutroux.' Heeft kunnen aantonen? Hoe dan? Omdat Kat deze Samson weer eens op zijn blauwe ogen geloofde? Gevalletje: ik wil graag horen wat ik denk?

En wat heeft die Rolodex Man toch vaak contacten met journalisten gezocht, en dat allemaal als AIVD'er ook nog. Ton Biesemaat: 'Ik heb in 2008 twee keer met Samson gesproken en je hoefde niet door te leren om te kunnen concluderen dat de verhalen niet klopten. Samson was er goed in om namen van journalisten te laten vallen waarmee hij gesproken had. Dat maakte ik in 2008 ook al mee. Was tegelijk ook een zwakte van hem want daar was al een mogelijkheid om te checken. Beweerde hij dat er uren interview met hem klaar lagen en een zekere TV-journalist een jaar was vrij gemaakt om aan deze zaak uitsluitend te werken. Allemaal onzin. Al in 2008 dus.'

UPDATE: Micha Kat veroordeeld tot 60 uur taakstraf wegens doodsbedreiging.

woensdag 12 oktober 2011

Rolodex man

Eindelijk weten we wat gaskamerontkenner Micha Kat mankeert. Hij lijdt aan een bi-polaire stoornis 'waarmee op zichzelf te leven valt, maar door het klokkenluiders-werk en de pedo-naspeuringen wordt de stoornis steeds versterkt.' Telkens brengt Kat zich, zo onthulde hij eerder dit jaar aan zijn (toen nog) maatje Wim Dankbaar, in een upper-hype en 'dan komt er een succes of een belangrijke ontwikkeling of een groot event en dan ‘draai ik door’ waarna een diepe inzinking volgt waarbij de grond onder mijn voeten wegvalt.'

Begin dit jaar had Kat zelfs een intake gesprek bij psychomedisch centrum in Naaldwijk, waarbij de genoemde stoornis naar voren kwam, maar een behandeling volgde niet. Met als gevolg dat Kat weer in een upper-hype zit. Sterker nog, een dezer dagen zag Kat dan toch eindelijk het verband tussen zo ongeveer alles, zeker toen hij op de site van Alex Jones een stuk las waarin wordt aangetoond dat ook de hele ‘koude oorlog’ een hoax was: nooit hebben de Russen de beschikking gehad over een arsenaal aan kernwapens die ze konden afschieten op New York, Londen, Parijs en Berlijn. Is allemaal bedacht door het Amerikaanse ‘militair-industriele complex’. 'Toen viel bij het definitief het kwartje: alles waar de wereldpolitiek op is gebaseerd -9-11, de ‘Europese Eenwording’, de ‘Mexicaanse griep’, de Koude Oorlog zijn leugens en daar hoort de Holocaust ook bij!' 

Maar laten we het eens hebben over de hoaxen van Micha Kat zelf. Gisteren meldde HP/DeTijd bij monde van freelance journaliste Coco Gubbels dat bestseller-auteur Maria Genova zich in haar nieuwe boek Vrouwen te koop baseert op een AIVD-bron die helemaal niet bestaat. De man die beweert namens de geheime dienst onderzoek gedaan te hebben naar een groot pedofielen-netwerk blijkt vooral over een grote fantasie te beschikken.

En nu komt het: Het gaat om dezelfde bron die pedojager Micha Kat steeds enthousiast aanhaalt als de Rolodex man. Die zou van alles weten over Joris Demmink. Hoe kwam Kat aan dat contact? Via de Amsterdamse advocate Adele van der Plas, die al jaren namens haar client Baybasin op Demmink jaagt.

De man meldde zich spontaan via Twitter bij schrijfster Genova, wat al niet des AIVD's is. En journaliste Gubbels ontmoette deze man ook bij Genova thuis. 'En daar zat ook Richard, die zich voorstelde als AIVD’er, maar niet in functie op dat moment. Een vadsige, slecht verzorgde man die veel leek te weten over tablets en andere gadgets.' De man was er slecht aan toe, zo vertelde hij zelf. 'Omdat hij na het opsporen van de Black Box met de Mossad in de Bijlmerramp ook nog eens in coma raakte, werd zijn hartklep beschadigd en is het nu helemaal gevaarlijk om te slapen'. Een man van sterke verhalen, dat hoor je zo.

Gubbels: 'Navraag bij politie, recherche en AIVD leveren een off-the-record unaniem antwoord op: deze man is een fantast en geen (oud)AIVD’er.' En: 'De namen van collega’s die zo graag met hem zouden samenwerken heb ik benaderd en ook daar kreeg ik als antwoord dat de man hen achtervolgt met informatie die gewoon op internet te vinden is. Ook zij hebben even een check gedaan bij de door hem genoemde instanties en kwamen tot dezelfde conclusie: Deze man is niet van de AIVD en heeft daar ook nooit gewerkt.'

De desbetreffende man heet trouwens voluit Richard Samson en woont als 52-jarige samen met een 28-jarige Bulgaarse jongen. Hier nog meer onthullingen over Richard Rolodex.

Kortom: Micha Kat lijkt volkomen nat te zijn gegaan op een hoax. Iets langer dan een jaar geleden gebeurde precies hetzelfde, toen Kat ook al gretig een supergetuige aanhaalde: een advocate met te veel fantasie die onder meer beweerde dat Johan Friso tegen betaling getuige zou zijn geweest van een rituele moord op Marianne Vaatstra. Uiteindelijk moest Kat toegeven dat hij met deze bron helemaal fout zat. Barracuda heeft het bange vermoeden dat de Rolodex-man bij Klokkenluideronline nog wel even zal voortleven.

dinsdag 11 oktober 2011

Eureka

O jee, klasorakel Johan Oldenkamp heeft weer eens wat ontcijferd. Schijnt dat hij zelfs nog geprobeerd heeft om het opwindende nieuws - het belangrijkste sinds 13.000 jaar - bij DWDD en Pauw & Witteman te vertellen, maar daar kregen ze kennelijk al gauw in de smiezen wat voor vlees ze in de kuip hadden, dus werd het PowNews. Want daar houden ze wel van euforische gekkies. 'PowNed zegt van zichzelf bovenop het nieuws te zitten, en dat blijkt bij deze onthulling inderdaad te kloppen, want ze zagen onmiddellijk de (ongekende) nieuwswaarde van deze onthulling.'

Die Johan toch. Elke keer meent hij weer op een Eureka-ontdekking van wereldformaat te zijn gestoten. Vorig jaar nog met het ritme van de priemgetallen. Johan was er toen stellig van overtuigd dat hij de Nobelprijs zou krijgen. Ook toen moest en zou Johan op televisie, maar dat ging niet door, dus werd het een video van een hevig transpirerende Johan bij Anarchiel.

Een beetje genie, zoals Einstein, wacht jaren met het publiceren van zijn bevindingen, zoals archeologen er jaren over doen om hiërogliefen te ontcijferen, maar Johan doorziet bijna alles meteen en kan niet wachten. En dat allerlei oplettende lezers Johan wezen op fouten in zijn berekeningen, ach, dat maakt hem niet minder genie.

Zo overtuigd was Johan ook dit keer weer van zijn Ivo Niehe-genialiteit dat hij de President van Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) formeel verzocht om zijn bewijs op juistheid te controleren. Het Centrum voor Wiskunde en Informatie (CWI) in Amsterdam wilde hem niet te woord staan, en Wubbo Ockels was er ook al niet.

We hadden al een geheimzinnig voorproefje gekregen bij (waar anders?) zweefblog Wantoknow, waar we lazen dat de Grote Piramide van Gizeh eigenlijk een ‘message in a bottle’ is. Via een ingenieuze manier van flessenpost hebben onze voorouders een zeer belangrijke boodschap achter gelaten. Ze wisten dat we deze boodschap pas zouden kunnen ontcijferen wanneer het menselijk bewustzijn voldoende zou zijn gegroeid. Dat moment is dus nu, want anders had Johan dit bericht niet kunnen ontcijferen. Het ontcijferende bericht is weliswaar een bericht voor de gehele mensheid, maar alleen Johan mocht hem ontcijferen.

Johan kreeg gisteren inderdaad zijn gedroomde 20 seconds of fame, al was voornamelijk de gekke bekken trekkende verslaggever te zien. Zelden moet Oldenkamp zo voor schut zijn gezet. En de onthulling? De piramide is een tijdmeter die aangeeft dat we in 2012 opnieuw de overgang maken van donker naar licht.

De piramidebouwers wilden ons gewoon vertellen dat het zo weer Licht wordt, en dat we niet in paniek hoeven te raken van wat er nu allemaal gebeurt. Staat je baan op de tocht, haal je slechte cijfers, zit je in zware, financiële nood (zoals ook ik), raak dan niet van de kook, maar weet dat het zo weer Licht wordt, en dan verdwijnt al die ongein letterlijk als sneeuw voor de zon.

Toelichting hier. Met het grootste gemak van de wereld, aan de hand van wat creatief cijfergegoochel, koppelt Johan de piramides aan de Lange-Telling-Kalender van de Maya’s. Want we hebben wel een vermoeden hoe Johan aan zijn snelle conclusies is gekomen. Een beetje New Age-denker ziet overal verbanden, zeker met 2012, en als ze er niet zijn, vul je die zelf in. Het probleem met Johan wordt op zijn eigen site dan ook treffend samengevat: 'Wij scheppen onze eigen realiteit.'

maandag 10 oktober 2011

Mootz

Voormalig anchorman Charles Groenhuijsen kennen we vooral van dat schuinse hoofdknikje waarmee hij zijn volzinnen nog eens subtiel benadrukte. Maar sinds zijn arbeidsconflict met de NOS alweer jaren terug loopt Charles een beetje met zijn ziel onder de arm. Hij dook het boek- en lezingencircuit in en deed hier en daar een presentatie op teevee, maar dat schoot natuurlijk niet op. Er moest een opiniesite komen, met hem als boegbeeld. Dat werd Mootz: de NewsCloud.

Een prachtige website met veel nieuws en vooral uitdagende, verrassende opinies van van naam en faam bekende Nederlanders. Hans van Baalen, Boris Dittrich, Guusje ter Horst, Leo Beenhakker en inmiddels ruim honderd andere potentiële opinieleiders staan er helemaal achter. Mootz stinkt, Mootz helpt, Mootz groeit, Mootz verpest, Mootz leert. Kortom: Mootz wordt pas fout of goed door wat je er samen mee doet.

En toen gebeurde het: De domeinnaam bleek op naam te staan van de dochter van Nina Brink en het initiatief bleek van haar moeder en man Breekijzer. Goed, er zit een stichting tussen, maar toch. Bij GeenStijl, Max Pam en HP/DeTijd gingen alle remmen los: 'Ik overdrijf niet als ik schrijf dat wij met Nina en Pieter Storms te maken hebben met de twee grootste parvenu’s die er in het Nederlandse mediawereldje rondlopen,' schreef Pam. 'Nog geen jaar geleden probeerde het echtpaar een journalist kapot te maken, die iets onvriendelijk over ze had geschreven en nu hebben zij hun poen gestopt in een site die “de Vrijheid van Meningsuiting in zijn zuiverste vorm” moet zijn.'

De vraag is: waarom moest dit initiatief er eigenlijk komen? Nu weten we natuurlijk dat het echtpaar Storms niet bepaald geliefd is bij de media, ondanks de veelvuldige inzet van online reputatiemanagement, en het altijd prettig is als je een mening kunt verkondigen zonder beschimpt te worden. Misschien hadden Nina en Pieter zich subtiel willen wurmen tussen de vele gewardeerde opiniemakers. Opiniemakers die in sommige gevallen van niks wisten of weer hard zijn weggehold toen de naam van La Nina viel. Van de weeromstuit is er nog geen opinie te lezen bij Charles.

vrijdag 7 oktober 2011

Borg



Anonymous, de Borg van internet, heeft weer eens gesproken. Het clubje hackers wil op 10 oktober Wall Street aanpakken en het kapitalistische hart van Amerika, de New York Stock Exchange, met DDOS aanvallen wegvagen. 'We kunnen niet langer stil blijven terwijl de bevolking geëxploiteerd wordt en gedwongen opgeofferd wordt uit naam van winst.'  Maar of er  iets van terechtkomt is nog de vraag, want onder het clubje schijnt alweer grote onenigheid te zijn over deze vermeende dreiging.

Terecht natuurlijk. Na enkele successen zoals de aanvallen op het PlayStation Network, denkt een stelletje snotneuzen de wereld wel even te kunnen vertellen wat er in hun ogen allemaal niet deugt. En als er niet wordt geluisterd, volgt straf. Een soort hersenpolitie vanuit de anonieme spelonken van de technocratie. En dat eindigt niet bij Wall Street. Op 5 november wil Anonymous Facebook aanpakken vanwege zijn vele 'privacy overtredingen'. Duh. Laten die Facebookers lekker hun ding doen. Niemand dwingt je lid van Facebook te worden en wie gaat Facebooken weet dat zijn halve leven op straat ligt.

Maar nee, met de nodige eigenwaan, hooghartigheid, pedanterie en opgeblazenheid worden al deze Mao Zedong-achtige bevelen de wereld ingeslingerd als een omgekeerde Big Brother. Resistance is Futile.

donderdag 6 oktober 2011

Controlled opposition

Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten. Neem nou het Occupy Wallstreet-protest tegen de graaiende bankiers dat ook hier navolging krijgt (na Den Haag nu ook Amsterdam). Nou zou je toch denken, eindelijk een fluwelen revolutie waar complotters volmondig mee instemmen. Dat was ook even zo, maar nu slaat het sentiment om. Soms is een JoeToeb filmpje voldoende om de argwaan flink aan te wakkeren.

Zo wordt de beweging volgens sommigen gekaapt door Obama's politieke achterban in de vorm van MoveOn.org, die flink wordt gespekt door miljardair George Soros. Die godbeterhet ook nog sympathie blijkt te hebben voor de anti-Wall Street-demonstranten in New York. Een links-democratische machinerie dus die in 2008 miljoenen 'Obamanoids' heeft opgeroepen om te stemmen voor de 'ultieme Wall Street marionet'.

En dan is er de Order out of chaos-theorie. 'Een paar agent provocateurs, die op een bepaald moment worden ingezet om de protesten van vreedzaam naar violent om te buigen, en de hel breekt los. Op dat moment is “de oplossing: noodtoestand, opschorten van alle burgerrechten, avondklok, strafkampen, chineze toestanden. Denk goed na. Hebben revoluties ooit iets goeds gebracht..?'

Maar eigenlijk zijn initiatieven als Occupy Wallstreet en ook We Are Change gewoon stiekem een vorm van controlled opposition. False flag-operaties voor eh...dat is Barracuda nog niet helemaal duidelijk, maar daar verzinnen complotters vast wel weer wat op. Het vreemde is dat dit soort paranoia een zelfvervullende profetie wordt: bij voldoende wantrouwen blaas je ieder initiatief vanzelf op.

woensdag 5 oktober 2011

Tijdreizen

Metro-columniste Hadjar Benmiloud voorspelde een dezer dagen de toekomst van ons universum aan de hand van wat zij zoal op internet heeft gelezen. En daar valt van alles te leren, zoals de fans van dit blog inmiddels weten, niet in de laatste plaats dank zij honderden droeftoeters die van hun eigen verhalen staan te kijken. 'In 2031 leef je waarschijnlijk niet meer. Tegen die tijd is er namelijk sprake van de Nieuwe Wereldorde, die in 2012 door het eeuwenoude broederschap der Illuminaten is opgericht. Door middel van vaccinaties hebben ze toen stiekem 95 procent van de bevolking onvruchtbaar gemaakt, waardoor er in 2031 nog maar 500 miljoen mensen op aarde wonen. Leven in 2031 is zorgelozer dan ooit: je wordt veilig in de gaten gehouden via een geïmplanteerde chip en alles in je leven, van je baan tot je huwelijkspartner en je avondmenu wordt door de Illuminati uitgekozen.'

Kortom: er staat ons heel wat te wachten voordat het 2031 is. Hadjar weet er trouwens een mooi eind aan haar column te breien: 'P.S. Niets hiervan is waar. Deze column moest ik van de Illuminati schrijven zodat jullie denken dat het niet waar is. En ook dat is niet waar. En ook dat is niet waar. En ook dat is niet waar.'

dinsdag 4 oktober 2011

Stormfront

We kennen allemaal het geval Jeroen de Kreek: ooit digitaal advocaat, later stalker van Balkenende. Kennelijk is er dan een of ander psychische tik dat je eindigt met pathologische holocaustontkenning. Of met eindeloze rants tegen alles dat Joods is. En wat heeft Jeroentje zich weer enorm in de nesten gewerkt: na de razzia waarbij al zijn servers door het OM in beslag zijn genomen, mag hij op 24 november voor de rechter verschijnen.

Dezelfde obsessieve-compulsieve persoonlijkheidsstoornis lijkt nu ook Micha Kat in zijn greep te hebben. Onder de kop Mundus Vult Decipi werd vorige week de aanzet gegeven tot een reeks verhalen over de 'holocaust hoax'. Tot afgrijzen van een deel van Kat's achterban: 'Is de site gehackt door Stormfront???' 

Onder de Holocaust verstaan we volgens Kat thans de ‘industriële wijze’ waarop de Nazi’s probeerden het ‘complete Joodse ras’ uit te roeien via een systeem van ‘gaskamers’ op meerdere locaties. In die definitie is Holocaust volgens Kat - zelf Jood - een hoax. Maar je kunt wel spreken van een ‘Holocaust minus gaskamers’ waarbij minstens honderdduizenden Joden - Kat houdt het op tussen en een en twee miljoen - zijn omgekomen door toedoen van de Nazi’s, de meesten in getto’s en concentratiekampen. Dat kennelijk weer wel.

De hoax-Holocaust moet volgens Kat in stand worden gehouden, want de echte - die tegen de kinderen overal ter wereld, met name in arme landen - mag niet aan het licht komen. En voor die doelen zijn de Nazi’s van nu die zich hullen in de verraderlijke kleren van de JDL, de Anti Defamation League, het CIDI, de Raad voor de Kinderbescherming en het Ministerie van Veiligheid en Justitie bereid te moorden.

De glijdende schaal van Kat: van MSN-journalist tot afvoerputje van het internet, het is snel gegaan als je er op terugkijkt. Maar even verbazingwekkend is het tempo waarmee Kat zich van zijn eigen achterban vervreemdt. Wie hem nog steunde vanwege Demmink, kondigde deze dagen zijn of haar vertrek aan. Slechts een handjevol verward denkende ggz-patiënten ziet de logica ervan in: 'En wat de RKK betreft, die is al dik 150 jaar geleden overgenomen door de zionistisch-satanische Rothchild bankiertjes'

maandag 3 oktober 2011

Copypaste

Merkwaardig toch, dat bijna slaafse kopieergedrag van Nederlanders. In New York zijn zaterdag honderden mensen opgepakt tijdens een protestmars tegen het financiële systeem. De demonstranten maken deel uit van het Occupy Wall Street-protest, dat al meer dan twee weken aanhoudt. Men heeft het gemunt op de 'ongelijkheden in het economische en financiële systeem', zoals de toenemende armoede en de macht van de banken. Nagenoeg alle activisten zijn zelf werkloos en wonen in een land waar het contrast tussen arm en rijk extreem is te noemen.

Vreemd genoeg komen er dan altijd wel weer Nederlanders op het idee om het hier (op 15 oktober) nog eens dunnetjes over te doen onder de naam Occupy Den Haag. Ook al zijn de omstandigheden in Nederland niet vergelijkbaar en zijn de deelnemers niet werkloos. Een van de initiatiefnemers is bijvoorbeeld gewoon medewerker verkoopklaar bij de Albert Heijn.

Even opmerkelijk: de bijbehorende site is geheel in het Engels met instructies als The target language is Dutch in addition with English punchlines. Dat wekt het vermoeden dat het de organisatoren meer te doen is om internationale erkenning (zie ons eens protesteren op YouTube) dan om de inhoud, die dan ook niet toevallig grotendeels uit nietszeggende gemeenplaatsen bestaat. Een Nederlandse insteek is al helemaal nergens te vinden. Geen protest tegen de bezuinigingen van het kabinet op onder meer zorg, huursubsidie, onderwijs en cultuur die deels het gevolg zijn van de financiële crisis. Een copypaste protestje.

Neem dan ten minste een voorbeeld aan rellend kraaktuig in 020 Centrum: niks geen YouTube-romantiek, maar verstevigde spandoeken als slagwapen. En patatje oorlog na.