vrijdag 29 juni 2012

Jeanne d'Arc

In de week dat epidemiologen en artsen het aantal doden van de Mexicaanse griep op een kwart miljoen hebben geschat (hoe gaan we dat bewijzen, mannen?) en onderzoekers van het Erasmus MC eindelijk hun omstreden onderzoek naar de overdraagbaarheid van H5N1 vogelgriepvirus publiceerden, dook ze plotseling weer op: Jane Bürgermeister, de Jeanne d'Arc cq Juffrouw Ooievaar onder de complotters.
 
Natuurlijk om ons weer te waarschuwen voor een zoveelste - diepe zucht - valse-vlag operatie. 'Het enige dat nu nodig is, is opnieuw een trigger, een nieuwe golf van het ‘vogelgriep’-virus als hype, om ons opnieuw in een staat te brengen van massa-vaccinaties met giftige spuiten als in 2009. En waarschijnlijk zal dat steeds meer met machtsvertoon gepaard gaan..!'

Ach ja, die Jane. Barracuda schreef al eerder over de Zwitserse journaliste gone totally mad. David Icke zweert bij reptielen, maar Jane heeft wat met killer-vaccins. In 2009 kwam voor het eerst in het (alternatieve) nieuws omdat ze aangifte zou hebben gedaan tegen onder meer de WHO en de VN alsmede tegen president B. Obama wegens 'het moedwillig verspreiden van biologische wapens (het vaccin) en het aldus plegen van genocide'. Aanleiding was het genoegzaam bekende incident van het farmaceutische bedrijf Baxter, waarbij in een lab een vogelvirus per abuis was vermengd met een vaccin. De schade is beperkt gebleven, maar Bürgermeister wist het zeker: COMPLOT.

Vervolgens kreeg ze ruzie met ongeveer iedere medestander die een kritische vraag durfde te stellen, inclusief mensen die geld voor haar zaak hadden ingezameld en vriendelijk informeerden of het op haar rekening was terechtgekomen.Wat er met dat geld is gebeurd, is niet bekend, want haar aangifte werd natuurlijk niet in behandeling genomen, maar Barracuda vermoedt dat ze er de huur van heeft kunnen betalen.

En Jane is nog even insane als voorheen. In 2010 week zij heel even van het geijkte vaccinpad af door zich te verdiepen in de crash van het Poolse staatsvliegtuig in de buurt van de Russische stad Smolensk. Diverse parlementariërs, de Poolse president, chef der staven van de Poolse strijdkrachten en hoofd van het Nationale Veiligheidsbureau kwamen daarbij om het leven. Er moest natuurlijk een moment komen dat Jane dat ongeluk zou verbinden met vaccins en deze week was het zover: dat ongeluk was natuurlijk een ´waarschuwing´ aan de Poolse regering om nooit meer een pandemievaccinatiecampagne te weigeren. Dat Barracuda zelf niet op dat idee is gekomen.

woensdag 27 juni 2012

Verdunning

Het is een outright war tussen voor- en tegenstanders van homeopathische geneesmiddelen. Per 1 juli mag, conform de Europese wetgeving op homeopathische medicijnen, op verpakkingen en bijsluiters alleen worden aangegeven wat de werking ervan is als dat wetenschappelijk is bewezen. De Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) vindt dat de regering handelsvergunningen van homeopathische middelen nu ook maar meteen moet intrekken.

Ergo: Overal doken de afgelopen dagen (ook mannelijke) Klazienen uit Zalk op om te klagen - vooral weer met heel veel hoofdletters - dat: 'mevrouw Edith Schippers niet op de hoogte is van de daadwerkelijke werking van homeopathie en het FEIT dat homeopathie nog steeds door de farmaceutische commerciële handel kapot gemaakt wordt.' 

Waarbij even wordt voorbijgegaan aan het feit dat homeopathische huismiddelen in Nederland goed zijn voor een omzet van 56 miljoen euro - net als de traditionele farmaceutica big business dus - en tal van bedrijfjes drommelsgoed weten hoe ze hun Haarlemmer olie moeten aanprijzen. Dat mag straks nog steeds, als er maar niet staat dat de middelen verkoudheid of griep genezen. Want nu al wordt dit soort claims op de potjes tegengesproken door een verplichte disclaimer. Dat er niks meer op de potjes mag staan is dus onzin. Ook komt er geen verbod op homeopathische geneesmiddelen.

Met zoveel omzet moet het trouwens niet zo moeilijk zijn om de werking van deze middelen ook langs klinische weg aan de tonen, maar dat schijnt nog altijd een groot probleem te zijn. Hoewel, hadden de Zwitsers dat al niet gedaan? 'Kennelijk is Edith Schippers, de nerveuze, doch zelfverzekerd-ogende (...) minister van Volksgezondheid, niet op de hoogte van het FEIT dat een groot Zwitsers onderzoek heeft AANGETOOND dat homeopathie effectief is.'

Yep, maar ook dat bleek weer eens de zoveelste homeopathische verdunning van de waarheid.

dinsdag 26 juni 2012

Debunken doe je zo


Ok, het enthousiasme voor de wetenschap van Michael Shermer, uitgever van Skeptic Magazine, is een tikkeltje over de top, maar voor de rest...spot on.

maandag 25 juni 2012

Alexander, Linda en Complotten

Met stip bij NuJIJ en de complotbloggen: het verhaal van Alexander, Linda en Kinderen die hun huis in Assen moeten verkopen omdat zij al acht maanden geen hypotheek hebben betaald. Het openstaande bedrag bedraagt 'maar' 5984 euro, en de bank is zelfs zo coulant geweest om nog een betalingsregeling voor te stellen, maar het gezin betaalt niet meer.

Hoe de achterstand is ontstaan lees je niet, wel hun argumentatie om niet te betalen. 'Er diende zich informatie aan waaraan we gehoor moesten geven. Waar we op doelen is de nieuwsgierigheid naar de waarheid achter geld, waarom het leven zo is zoals we dat ervaren en met name het moeten werken om een onderdak, voeding en kleding te hebben. Wij zijn niet de enigen die twijfels en vragen hebben en zijn voor de antwoorden gegaan.'

O jee, dat klinkt weer heel erg complotterig. En ja hoor: 'De Nederlandse (centrale) Bank, heeft haar taken bij de introductie van de Euro overgedragen aan de ECB. De ECB is in handen van de Rothschilds. Het is zorgwekkend dat het beheer van het geld in de EU volledig en alleen in handen van deze privé-onderneming ligt. Zij – de ECB – creëert geld letterlijk uit lucht. ‘Stortingen’ vinden digitaal plaats. Tot dusverre is er geen vuiltje aan de lucht, afgezien van het gegeven dat waarde nergens op is gebaseerd en het meeste geld fysiek niet bestaat. ‘Niks’ vormt de kern en de waarde van het digitale geld wordt gederiveerd – het ‘leent’ waarde – van het fysieke geld wat in omloop is. Maar het wordt nog erger. Er moet rente over het geleende bedrag betaald worden. Hier gaat het pas goed mis. Want hoe kun je in de eerste plaats nu geld moeten/willen lenen wat er feitelijk niet is?'

En niet te vergeten: 'Vrijheid is een ingegraveerd Kosmisch recht. Wij willen gewoon Zijn, zonder ook maar iets te moeten. Wij gebruiken wat nodig is om te kunnen leven. Als echte vrijheid er nu mag zijn, hoeveel mensen, denkt u, zullen dan vandaag stoppen met werken?'

De reacties onder het stuk kwamen (bij NuJIJ) op hetzelfde neer: wel de lusten, niet de lasten. En meteen moest Barracuda weer denken aan het relaas van Vrijman Visser, slachtoffer van ambtelijke molens, die zo zijn manieren gevonden om deurwaarders en andere lastpakken van zich af te schudden, maar wel stug bleef wonen in een huis waarvan hij de huur weigerde te betalen. Want zo gaat dat: eerst zijn er de problemen, vervolgens worden de argumenten gezocht om niet te betalen, en met een beetje googelen kom je vanzelf bij complotsites terecht, waar staat dat de Rothschilds geld uit niets persen. Waarover wij arme slaven dan weer rente moeten betalen.

'Als je morele bezwaren tegen banken hebt, had je niet met ze in zee moeten gaan en gewoon met je eigen geld je eigen boontjes doppen — maar eerst met andermans geld een huis kopen dat je je blijkbaar eigenlijk niet kon veroorloven, en dan weigeren je verplichtingen na te komen, en dan ook nog klagen over winst maken terwijl je zelf notabene gratis zit te wonen.. ik vraag me af wie hier nu onduurzaam en immoreel zit te wezen,' reaguurde TMI bij Klokkenluideronline, die vervolgens alle misverstanden over ECB, Rothschilds en geldcreatie nog eens helder uiteenzette. Barracuda keek blijkbaar net op het juiste moment, want een uur later was de reactie door de KLOL-complottertjes alweer weggehaald. Gelukkig hebben we de browsercache nog:

Jullie hebben helaas weinig van het geldstelsel begrepen en verschuilen je nu achter die onkunde om goed te praten dat je je schuld niet afbetaalt. Dat noem ik niet ‘moedig’. Als je morele bezwaren tegen banken hebt, had je niet met ze in zee moeten gaan en gewoon met je eigen geld je eigen boontjes doppen — maar eerst met andermans geld een huis kopen dat je je blijkbaar eigenlijk niet kon veroorloven, en dan weigeren je verplichtingen na te komen, en dan ook nog klagen over winst maken terwijl je zelf notabene gratis zit te wonen.. ik vraag me af wie hier nu onduurzaam en immoreel zit te wezen.
Jullie grootste misverstanden:
1. De ECB is niet in handen van de Rothschilds. De eigenaren (aandeelhouders) van de ECB zijn de centrale banken van de 27 EU-lidstaten, die op enkele uitzonderingen na volledig eigendom van hun staat en dus hun volk zijn.
2. Centrale banken creëren geld uit het niets, maar niet zonder dat daar waarde tegenover staat. De ECB verstrekt alleen leningen aan banken indien die daarvoor staatsobligaties (en obligaties van andere stabiele overheden en soms ondernemingen) in onderpand geven. Ook kan de ECB staatsobligaties opkopen met door hemzelf aangemaakt geld. Zo ontstaat basisgeld. Wanneer die transacties in omgekeerde richting verlopen, verdwijnt het weer.
De ECB heeft als taak om een evenwichtig prijspeil na te streven; door de rente en geldhoeveelheid bij te sturen, zorgt hij dat er hooguit een verantwoorde prijsinflatie van bv. 2% ontstaat. In dat proces behaalt de ECB winst door geld uit te geven en door rente te ontvangen. Van deze winst mag het zijn operationele kosten (personeel, huisvesting e.d.) betalen en het overschot gaat naar de aandeelhouders, en daarmee naar de staatskassen van de diverse lidstaten, en daarmee naar het volk. Dus niet naar een of andere wazige geheime wereldmacht. In de VS geldt hetzelfde; de centrale banken zijn daar weliswaar semi-privaat maar hun winstpercentage is wettelijk gemaximaliseerd en alles daarboven (het overgrote deel) gaat naar de federale schatkist.
3. Banken creëren geen geld. Ze brengen het alleen in omloop (door kredieten te verstrekken) en daarmee vergroten ze de maatschappelijke geldhoeveelheid. Het geld dat ze verstrekken komt niet uit het niets, maar uit hun reserves bij de centrale bank en uit hun kas. Daarover later meer.
4. Het verschijnsel rente is in economische en maatschappelijke zin geen probleem – althans, hoeft dat niet te zijn. Leningen worden alleen verstrekt indien aannemelijk is dat de lener zowel de hoofdsom als de rente zal kunnen terugbetalen; zonder inkomen en onderpand krijg je bv geen hypotheek. Op macroschaal bekeken, moet de rente uiteindelijk betaald worden uit de economische groei. Zolang er genoeg groei is, kan de rente uit de behaalde groei worden terugbetaald. En dat komt mooi uit, want de meeste leningen worden (als het goed is) verstrekt om investeringen te doen waarmee economische groei gerealiseerd kan worden. Het gaat pas fout wanneer de economie verzwakt, en van veel leningen achteraf blijkt dat die toch te optimistisch verstrekt waren (of frauduleus, zoals in de VS-hypotheekmarkt). De verstrekkers moeten dan verlies nemen, en de leners raken een deel van de waarde van hun onderpand kwijt. Vervelend voor beide.
Rente is ook niet immoreel. Mensen (en bedrijven) houden geld over door hun eigen consumptie uit te stellen. Dat geld representeert de inspanning, tijd, kennis, ervaring en het talent die hij gestoken had in het werk waarmee hij het verdiend had. Wanneer hij dat geld aan anderen ter beschikking stelt (uitleent), besparen die zich alle inspanning, tijd, etc, die ze anders zelf hadden moeten leveren om het benodigde geld bijeen te brengen. Dat is heel wat waard. Bovendien loopt de uitlener het risico dat hij zijn geld nooit meer terugziet en daar hangt ook terecht een prijskaartje aan.
Dit hele proces van werken, sparen en uitlenen maakt een aantal essentiele economische en maatschappelijke verschijnselen mogelijk. Zo kunnen ondernemers met een goed idee dat meteen verwezenlijken door van anderen spaargeld te lenen en aan de slag te gaan om welvaart en werkgelegenheid te scheppen. Werknemers kunnen hun spaargeld uitlenen of investeren en zo sparen voor hun oude dag, of voor perioden van werkloosheid of arbeidsongeschiktheid.
5. Fractioneel bankieren: Wanneer jij 1000 euro op de bank zet, heb jij geen geld meer. Wat je hebt is een vordering op de bank van 1000 euro. In het dagelijkse taalgebruik en in de economische praktijk noemen we die vordering nog steeds ‘geld’ (giraal geld), maar het is ander geld dan ooit door de centrale bank uit het niets is gemaakt. Als je er iemand mee betaalt, draag je in feite alleen die vordering aan hem over, maar het echte geld ligt nog in de kas van de bank. Pas als die persoon zijn vordering verzilvert door het van de bank af te halen, heeft hij weer echt geld.
De bank kan het geld ook uitlenen. Althans, het grootste deel, want de bank moet een klein deel in reserve houden voor het geval dat iemand met een vordering het komt terugeisen. De praktijk leert dat er steeds maar enkele procenten van de uitstaande vorderingen contant worden opgevraagd (en dat wordt minder naarmate we meer electronisch betalen), en de Centrale Bank stelt een reservevereiste vast dat daar normaliter toereikend voor is.
Dus stel dat jij 1000 euro naar de bank brengt. Het eerste dat die bank dan doet, is er voor 1000 euro staatsobligaties van te kopen en die bij de centrale bank in onderpand te geven. Op die obligaties verdient de bank wat rente, en in ruil voor dat onderpand krijgt de bank meteen een krediet van 1000 euro op zijn reserverekening bij de ECB (dit mechanisme is waarom banken zoveel obligaties bezitten, en waarom ze zo kwetsbaar zijn voor een faillissement van bv Griekenland of Spanje). Op die reserve krijgt de bank soms, zoals nu, zelfs rente, zodat ze twee keer vangen.
Maar goed, de bank heeft dan dus weer 1000 euro. Hiervan moeten ze verplicht bv 10% in reserve houden en de rest mogen ze uitlenen. Dat doen ze, en degene die die 900 euro leent geeft het uit bij een winkelier die het na sluitingstijd weer naar de bank brengt. Op dat moment hebben zowel jij als de winkelier een vordering op de bank, van tesamen 1900 euro. En die hoeveelheid vorderingen, in de volksmond dus giraal geld, groeit gestaag naarmate het geld weer verder uitgeleend en teruggestort wordt. Het kan theoretisch uitgroeien tot maximaal (1/reservevereiste * hoeveelheid), in dit voorbeeld dus (1 / 10%) * 1000 = 10.000 euro. En dat terwijl er toch maar 1000 euro basisgeld was waarmee het ooit begon.
Is het dan terecht om te zeggen dat die overige 9000 euro niet bestaan? Nee, niet echt, want iedere keer dat de bank iets uitleende had hij dat geld daadwerkelijk in eigendom. Het stond ofwel op zijn reserverekening bij de centrale bank, of hij had het contant in kas (het misverstand ontstaat doordat mensen die geld ‘op de bank zetten’ denken dat ze datzelfde geld nog steeds bezitten, terwijl ze er alleen nog een claim op bezitten). En verder: iedere keer dat de bank hetzelfde geld weer uitleende, heeft hij zich vergewist dat de lener het geld (plus rente) redelijkerwijs ook zou kunnen terugbetalen, door een onderpand of andere zekerstelling te eisen, en/of door naar zijn inkomsten te kijken.
Maar er zitten natuurlijk wel een zwakte in dit systeem, want veel van de vorderingen op de bank (het girale geld) zijn direct opeisbaar, terwijl het uitgeleende geld pas op termijn terugkomt – soms, zoals bij een hypotheek, pas na 30 jaar. Dus als iedere spaarder nu zijn geld komt terughalen, is het er simpelweg niet. Het moet nog grotendeels verdiend worden door degenen die het ooit geleend hebben, of ze moeten hun onderpand liquideren als de bank het geld (of een deel ervan zoals bij bovenstaande familie) eerder dan gepland terugvordert. Dat kost tijd en als bankklanten in paniek raken is dat er niet.
In dat geval kan een ‘run on the bank’ ontstaan. Om het risico te verkleinen dat mensen het vertrouwen in hun bank of zelfs in het hele banken- of geldstelsel verliezen, garandeert de Staat het overgrote deel van de particuliere banktegoeden (op kosten van de banken overigens) en worden banken met staatssteun overeind gehouden. Dat risico van een bankrun bestaat overigens ook in een goedlopende economie; het zit gewoon ingebakken in de vorm die door de wetgever aan het geldstelsel is gegeven. Als het fout gaat kan dat komen doordat banken (en leners!) onverantwoorde risico’s hebben genomen, maar ook doordat het toezicht en de normgeving (bv het reservevereiste of het rentepeil) onvoldoende waren.
Tot slot, die uitspraak van Jefferson bovenaan, dat de macht tot het uitgeven van geld bij het volk moet liggen: dat ligt het feitelijk al. Er zijn perioden geweest dat de overheid zelf geld uitgaf, en dat werd stelselmatig door politici misbruikt om veel te veel geld aan te maken en te verkwisten zodat er hoge inflatie ontstond en mensen niet meer konden sparen en investeren. Daarom zijn er centrale banken ingesteld die met een eigen democratisch mandaat, onder toezicht maar ook op afstand van de politiek de geldhoeveelheid bepalen, en die op hun beurt ook weer toezicht op de commerciële banken uitoefenen.
Dat het in de huidige crisis erg is foutgelopen -en de gevolgen daarvan hebben we nog nauwelijks gevoeld- ligt niet alleen aan de banken, maar ook aan verkeerd monetair beleid, aan een gebrek aan regulering, aan falend toezicht, aan falende economen, en tot slot ook aan hebberige en onverantwoordelijke burgers die teveel geleend en teveel geconsumeerd hebben.

vrijdag 22 juni 2012

Dramaqueen

Barracuda weet het zeker: Julian Assange is een dramaqueen. Dinsdag vluchtte het Wikileaks-hoofd naar de ambassade van Ecuador in Londen. Daar vroeg hij asiel aan om zijn uitlevering aan Zweden te voorkomen. In Stockholm wacht hem een proces wegens 'verkrachting en aanranding'. Assange vreest dat hij uiteindelijk in handen van de Verenigde Staten komt voor het lekken van vertrouwelijke diplomatieke stukken.

Ecuador is in dubio over de asielaanvraag omdat hem in de Verenigde Staten mogelijk 'de doodstraf' boven het hoofd hangt. Dat had de Ecuadoraanse minister van Buitenlandse Zaken Ricardo Patino in elk geval begrepen. Van Assange zelf, vermoedt Barracuda.

Want het gaat allemaal nergens over. Zo hebben de VS al laten weten dat ze Assange helemaal niet willen. Dus niks doodstraf. Het proces wegens 'verkrachting en aanranding' gaat over twee slippertjes zonder of met gescheurd condoom. Dat levert in het ergste geval een reprimande op, mogelijk een boete. Maar Julian heeft kennelijk geen zin om aan deze affaire herinnerd te worden. Liever suggereert hij dat hij door Amerikanen wordt achtervolgd en aanvankelijk was ook de Zweedse affaire een setup van de Yankees.

Hoe gaat dit aflopen? Niet best. Ecuador lijkt Barrauda geen ideaal internetland, breedband aldaar sucks. En om er te komen, zal Julian als Van Spijck de lucht in geschoten moeten worden, want buiten de hekken van de ambassade houdt de diplomatieke onschendbaarheid op. Terwijl de oplossing zo eenvoudig lijkt: excuses aan de beide dames en Julian kan verder met zijn nomadenbestaan.

woensdag 20 juni 2012

Zeitgeist

De jongen die beweerde dat hij vijf jaar lang in een Duits bos in de buurt van Berlijn had geleefd, en daar zijn vader had begraven, bleek vorige week niet de reeds jaren zoekgewaande Liam Vanden Branden uit het Vlaamse Mechelen, maar de 20-jarige Robin van Helsum uit Hengelo.Van Helsum had de hermandad een mooi verhaaltje opgespeld. Hij was gewoon weggelopen, de grens over.

Het verhaal heeft alsnog een bizarre wending gekregen nu The Telegraph meent dat Van Helsum is geïnspireerd door de Zeitgeist-beweging, die een grote aanhang zou hebben in Berlijn. Damien McElroy, buitenlandverslaggever van de Britse krant, tekende het een en ander op uit de mond van Van Helsums vrienden.

Zeitgeist? Yep, de ruim twee uur durende tenenkrommende holistische videotrilogie die in 2007 enorm populair werd onder complotters, aangezien het bankers, religie en 9/11 combineerde tot een soort algemene relativiteitstheorie.

Dat het niet zo verstandig is om je te vereenzelvigen met het omstreden werk van filmmaker Peter Joseph,  ontdekte Seth Lievense van de Nederlandse Zeitgeist-beweging. Weliswaar zet Lievense zich nadrukkelijk af tegen de oorspronkelijke Zeitgeist films over 'vergelijkende religie, valse-vlagterrorisme, economische huurmoordenaars, Fractional Reserve banking of de Federal Reserve', echt helpen doet het niet.

Toen zijn naam dit najaar opdook bij de start van de Occupy beweging in Nederland, werd Lievense - grondsteward bij Schiphol - onmiddellijk geassocieerd met met rare complottheorieën. Vandaar hij kennelijk als door een wesp gestoken reageert op het Telegraph-artikel. Om duidelijk te maken dat die rare Robin en trouwens ook de referenties naar de Zeitgeist-beweging heel ver staan van waar hij mee bezig is.

En waar is Seth dan mee bezig? Toegegeven: geen 9/11 en valse vlag-complotjes op zijn site, wel zweverige verhandelingen over transitiedenken en bewustwording, en niet te vergeten ecodenken. 'De Zeitgeist Beweging poogt -vóór alles- zoveel mogelijk bewustwording op grote schaal te creëren. Door met een kritische blik naar de wereld om ons heen te leren kijken ontstaat bewustwording van de werking van onze maatschappij -of beter gezegd hoe deze niet werkt-, maar ontstaat ook bewustwording van de huidige mogelijkheden om die andere toekomst te vormen'. Seth, jongen, cut the crap!

dinsdag 19 juni 2012

Mefisto



Epische aflevering van We Are Change, waarin Lord Jacob Rothschild himself, onlangs gefuseerd met de Rockefellers, en onder complotters beter bekend als hellevaardier, Beëlzebub, Lucifer en Mefisto, want NWO en illuminati, in werkelijkheid gewoon een vriendelijke oude man blijkt te zijn die op alle vragen netjes antwoord geeft. Dat niet hij, maar zijn neef bij Bilderberg was geweest en hij niets met de FED had te maken. 'Is mij eerder gevraagd'. Volgende aflevering: Bambi at gunpoint.

maandag 18 juni 2012

Beangstigende gelijkgerichtheid

Was het net lekker rustig omdat iedere islambasher zich eindelijk op zijn eigen webplek had teruggetrokken, als jengelende kleuters die elk naar hun eigen slaapkamer zijn gestuurd, krijgen ze zelfs daar ruzie. Nou ja, heel even dan.

Zo beklaagde Vrije Chroniqueur D.G. Neree zich erover dat 'wij al jaren aan het schrijven en links aan het plaatsen zijn en het echte, ongecensureerde nieuws aan het becommentariëren en te verklaren. We zijn het er mee eens, dat de nationale souvereiniteit wordt verkwanseld, dat de we de immigratie moeten stoppen althans sterk beperken, maar alles wordt geblokkeerd door de EU, de illegale nieuwe pan-Europese superstaat (illegaal, want volstrekt buiten iedere democratische controle). De klimaathoax, de nefaste partijcratie Nederland en de steeds verdere uitwringing van de burger ten gerieve van de banken en de Europese mogols.'

En we schrijven maar en we schrijven maar, ging Neree verder, maar de trein dendert door en het lijkt alsof de Nederlandse politiek gehypnotiseerd is door zijn eigen stupiditeit. De media zijn volledig corrupt geworden in hun belangenverstrengeling en onderlinge afspraken met het bedrijfsleven en de politiek. Moest er niet meer gebeuren?

En op dat punt begonnen de misverstanden. Zijn medehoofdredacteur Filantroop vond het tijd voor een fijnzinnige waarschuwing: 'Even voor de duidelijkheid, ben ik niet met jou D.G.Neree DVC begonnen om de wereld te veranderen of verbeteren. Evenmin om me af te vragen of we een mars op Den Haag zouden moeten entameren om de politiek daar onze mening op te dringen. Ik meende dat we DVC begonnen zijn als een Magazine waarin verscheidene thema’s, zoals onder de header nog eens nadrukkelijk aangeven wordt, de revue te laten passeren.'

Ik zal me onder geen beding medehoofdredacteur noemen van een weblog/magazine waar het geaccepteerd wordt op te roepen ondemocratische middelen te gebruiken tegen ondemocratische besluiten, waarschuwde de Fop I. Brouwer van de Vrije Chroniqueurs zijn geachte collega, die sputterde dat hij nooit zoiets van plan was.

De frustratie geeft goed weer wat islambashers, complotters en internet querulanten in het algemeen mankeren: zij denken allemaal dat het volk zal capituleren als ze maar voldoende geïnformeerd worden, zich niet realiserend dat hun mening maar door weinigen wordt gedeeld. Hetgeen dan vervolgens weer wordt uitgelegd als een 'beangstigende gelijkgerichtheid'. Waarbij er altijd wel weer iemand denkt dat 'wij wel degelijk een communis opinio kweken mede door kritische weblogs. Die lijkt op de een of andere manier toch te worden vertaald naar de basis. En daarom hoeft men niet somber te zijn. Er is vast al heel wat bereik.'

zaterdag 16 juni 2012

Slot en grendel

Micha Kat zit weer eens vast. Drie maanden dit keer.Tot aan de uitgestelde behandeling van zijn zaak in september. Gevalletje eigen schuld dikke bult. De rechter had hem immers vrijgelaten onder strikte voorwaarde dat Kat voorlopig nergens zou publiceren, anders zou onmiddellijke detentie volgen.

Dat ging heel even goed, en week of wat. Daarna sloeg de verveling blijkbaar toe en begon Kat als Moderator toch maar weer te publiceren, eerst voorzichtig, later in de voor hem zo vertrouwde stijl, tot en met directe aanvallen op de officier van justitie die zijn zaak behandelde. Schijnt dat de politie een forensische analyse op die stukken heeft losgelaten.

Toegegeven: dat schrijfverbod had beter beperkt kunnen blijven tot die onderwerpen waarop zijn zaak betrekking heeft en de personen die aangifte tegen hem hebben gedaan, maar laten zijn medestanders nou niet doen alsof zij niet wisten wat er speelde. Arend Zeevat bij Argusoog: 'Ondanks Micha’s afwezigheid op KLOL zijn daar gewoon artikelen geplaatst. Deze werden verzorgd door meerdere anderen, waaronder de moderator. Justitie kan niet bewijzen dat deze artikelen door Micha geschreven zijn, maar acht hem als eigenaar van de website wel verantwoordelijk voor de voor justitie niet welgevallige publicaties.'

Wat wordt Barracuda trouwens moe van die aanstellerige Zeevat. Elke keer rolt er weer een veel te emotioneel verhaal uit, dat bol staat van de 'psychopathische satanisten', 'blauwe staatsrobotten' en 'fascistoïde kinderverkrachtende Demmink-kliek'. Alsof de hoogste man van justitie persoonlijke enige bemoeienis met zijn arrestatie heeft gehad.

Ook vermoedt Zeevat - tegenwoordig bekend als Willemuyn - weer een geraffineerde tactiek van de politie door Kat 's ochtends vroeg van zijn bed te lichten, uitgerekend de dag nadat Kat zijn vriendin had opgehaald die uit Laos kwam, en dat natuurlijk allemaal vanwege de 'psychologische oorlogsvoering'. In werkelijkheid hadden de agenten een dag of wat eerder al vergeefs aangeklopt bij een adres waar ze meenden te moeten zijn, doch hadden ze daar huurders aangetroffen. En niet een verkeerd opgegeven adres, maar de schending van de schorsingsvoorwaarden was aanleiding voor diens aanhouding, reden waarom de zaak donderdag geheel volgens de procedures aan de raadkamer is voorgelegd.

Zeevat gaat verder geheel voorbij aan de belangrijkste reden van Kats arrestatie: dat waren niet zozeer de aangiftes van verontwaardigde journalisten en advocaten die zich door zijn scherpe pen gekwetst voelden, maar bedreigingen en (valse) bommeldingen. De officier van justitie die zijn zaak behandelt, is belast met onderzoek naar bedreigingen van politici. Dus wie weet wat Kat allemaal achter de coulissen van Klokkenluideronline in een dronken bui heeft uitgevroten, zaken waarvan ook Zeevat niets afweet.

vrijdag 15 juni 2012

Weet wat je eet

Zweefsite WantToKnow organiseert komend weekend in het landelijke Biddinghuizen zijn eerste ‘greet and meet' over het thema Weet wat je eet. Dat lijkt ons een mooie aangelegenheid voor grote roerganger Guido Jonkers om uit te leggen waarom hij zo met de obesitas worstelt.

We mogen in elk geval aannemen dat Guido de magnetron de deur uit heeft gedaan. 'Als je voedsel eet dat in een magnetron is verhit of ontdooid, treden in je bloed veranderingen op die kenmerkend zijn voor de eerste fasen van het ziekteproces van mensen die aan kanker lijden.' Zo'n waarschuwing heeft op de goedgelovige achterban altijd meteen effect: 'DE DRUPPEL !……ik loop NU naar beneden en ik trek de stekker eruit !!!…….'

We kennen Guido zo langzamerhand een beetje. Googelt nooit verder dan zijn neus lang is. Toegegeven: er worden allerlei serieus lijkende onderzoeken in het vertaalde artikel aangehaald, waaronder die van de Zwitser Hans Ulrich Hertel. Die zou na zijn spraakmakende onderzoek in 1989 zelfs monddood zijn gemaakt door magnetronfabrikanten. En recent onderzoek zou Hertel alsnog gelijk hebben gegeven.

Nou, niet echt. Dat in de bijna zestig jaar dat de magnetron bestaat bekend er nooit enige serieuze correlatie met kanker is aangetoond (pdf), laten we maar even buiten beschouwing. Belangrijker is die Hertel. Dat is helemaal geen wetenschapper. Zijn toenmalige compagnon Bernard Blanc van het Zwitserse Federaal Instituut voor Technologie wel, maar die heeft zich uiteindelijk gedistantieerd van het onderzoek, dat ook veel te kleinschalig was om er conclusies uit te trekken. Niettemin is het onderzoek jaren later alsnog herhaald bij - komt-ie - het Macrobiotisch Instituut in Kientel.

U voelt nattigheid? Yep, want die Hertel is me er eentje. Veganist en priester bij allerlei enge esoterische sekten, zoals de Universele Kerk van de extreemrechtse Peter William Leach-Lewis. Verbonden aan de World Foundation, die de mobiele telefoon en zijn dodelijke straling ziet als een strategie van Zion (pdf) om de mensheid te reduceren en een nieuwe wereldorde te vestigen. Waar hebben we dat meer gehoord? Hertel had trouwens ook wat tegen homoseksuelen en Joden. Om die reden werd Hertel in 1999 al eens veroordeeld tot een boete wegens racisme. Geen wonder dat de priester de magneton in de ban wilde doen. Er moest alleen nog een passend 'onderzoekje' komen.

donderdag 14 juni 2012

Blubeam

Er lijkt weer van alles aan de hand rond Micha Kat - met nadruk op lijkt - maar het belangrijkste nieuws is de goegemeente ontgaan. Kat heeft zowaar weer een nieuwe website opgetuigd. Olympiczion.nl staat volgens WHOIS in ieder geval op zijn naam, al heeft hij er inhoudelijk vooralsnog geen bemoeienis mee.

Olympiczion? Jawel. De parodie van GeenStijl, maar dan in het echie. 'Project Blubeam is volgens sommigen een hedendaags ‘top secret’ plan dat georkestreerd werd door NASA, dat in vier fasen poogt, om de eerste wereldwijde “valse vlag aanval” te bewerkstelligen die uitgevoerd zal worden met behulp van 3D holografische technologie.'

Dat complotters niks met sport hebben, was bekend. Dat ze niets aan sport doen ook, want de hele dag gekluisterd aan de monitor van de pc. Nee, grote sportevenementen, dat is niet wat het bier zuipende deel van de natie denkt wat het is. Dat is geen balletje trappen op groot groen vlak, rollatorloop, schaakboksen of toiletpot werpen. Dat is iets groters.

De site is dan ook niet voor niets opgedragen aan truther Rik Clay, een Britse zweefkees die in 2008 een einde aan zijn leven maakte, en vooral bekend is geworden omdat hij in het logo van de Olympische Spelen het woord Zion meende te herkennen. O ja, en er was natuurlijk ook nog iets met UFO's.

Voeg daarbij de plannen van het Britse Ministerie van Defensie om tijdens de Olympische Spelen in Londen raketten te plaatsen op enkele appartementsgebouwen, en een scenario van de Rockefeller Foundation (= NWO) waarin 13.000 doden bij de Olympische Spelen van 2012 te betreuren zouden zijn, en de radertjes van complotters draaien weer op volle toeren: 'De olympische spelen (...) is één van de vele gelegenheden voor de onmenselijken om ons te misbruiken en schaden en ons/de mensheid te onteigenen/ontkoppelen van onszelf, onze eigenheid en unieke authenticiteit. Zodat o.a. de New World Order (One World Order) kan plaatsvinden en door kan gaan.'

Hoe dan ook, volgens de doemdenkers staat ons een apolacyptische valse vlag-aanval in de stijl van 9/11 te wachten, waarbij - om maar eens wat te noemen - 'het beeld van God sprekend in alle talen over de gehele wereld aan de hemel zal verschijnen in een gigantische ruimte Show met laser projecties bestaande uit meerdere 3-dimensionale holografische beelden.'

Barracuda stelt voor dat de makers van deze site de gelegenheid krijgen om op de middenstip van de Arena om het een en ander aan Vak F uit te leggen. Het record hardlopen bij mannen staat momenteel nog op naam van de Keniaan Leonard Patrick Komon (10 km: 26,44 minuut).

UPDATE: Kat weer in hechtenis genomen wegens overtreden schorsingsvoorwaarden. KLPD zou de 'anonieme'; teksten door een forensische taalkundige hebben laten analyseren.

dinsdag 12 juni 2012

Brutus

Hero, alias Brutus Brinkman, gaat als een speer. De ene dag ben je nog de Onafhankelijke Burger Partij, de andere dag fuseer je met Trots op Nederland. Een tuut samen met een petoeter ... kan niet vrolijker, reaguurde Joop.nl. 'Opeens heb je het: Hero met een rietje,' schamperde G.B.J. VanFrikschoten bij Amsterdam Post. Hero was tot dusverre immers de grote stoorzender of backstabber binnen het bereik van de blonde Führer, zo zien aanhangers van Geurt dat althans. 'De titel van dit stukje had (ook) kunnen zijn:"Lege bus ontmoet reizigers", "Slot vindt sleutel", "Auto ontdekt snelweg" of "Rauwe andijvie fuseert met gekookte aardappels".'

Natuurlijk is het goedkoop dat Hero electoraat bijkoopt, ook al had TON geen zetel over. Neemt niet weg dat Hero honderd keer vaker in de picture is dan Geurt. Volgens Barracuda doet hij het erom: fusie - mediamomentje. Zie daar het verschil met Geurt: Brinkman is als oud wijkagent de man van de straat, die Panini plaatjes gaan uitdelen, terwijl Geurt ongetwijfeld weer campagne gaat voeren via Twitter.

Dat lijkt Van Frikschoten ook te hebben begrepen. Over Brinkman: 'Gewoon een nuchtere Fortuynesque visie en plan de campagne waarmee den burger de eigen broek kan weten op te houden, criminelen op brood met spinnen en groene zeep gaan en waarmee het ambtenaren- en regelnevenlegioen een toontje lager zingen kan. Niets mis mee.'

Want Van Frikschoten heeft gehad met de Heiland en zijn beloftes. Je kan de Europese Unie helemaal niet uit na 12 september. "Terug naar de Gulden" is ook zo'n onwezenlijk gedweep over de sentimentele ruggen van Ouden van Dagen met heimwee. En de islamisatie is ook geen probleem meer. 'Nou, de haatbaarden hangen hier nog niet met hun kromzwaard aan de dakgoot om me te kelen, hoor.'

Daar heb je het, de politieke dood van Geurt is een feit. Van sterke koffie naar slappe thee, van Red Bull naar Rivella. De PVV light lijkt geboren. Nog even en de kiezer loopt weer over naar de VVD. 

maandag 11 juni 2012

Complete Guide

Net als ieder zichzelf respecterend dwars medium, krijgt ook de Roze Khmer (= GeenStijl) regelmatig verzoeken om aandacht te besteden aan 'datgene wat door de Main Stream Media wordt genegeerd' - lees: boze complotten - en dus werd afgelopen vrijdag korte na de gebruikelijke linkdiarree VrijMiBo de The complete GS-guide to conspiracy gepubliceerd. Humor dus.

Altijd weer goed voor 500 + reacties en een hoop gekkies. De vraag is alleen of het voorhouden van een spiegel aan aluhoedjes echt gaat helpen. Die schijnen zich maar niet te realiseren dat 'onderzoek' niet is het lezen, copy-pasten en nabauten van slecht geschreven websites van zolderkamerfilosofen met kolder in de kop. Of dat roeptoeters vooral roeptoeteren. Of dat David Icke zelf nog nooit een shapeshiftend reptiel heeft gezien, complotters NWO niet eens kunnen duiden (vaak ook niet kunnen spellen) en ook al zou je het willen een groep antennes in Alaska (HAARP) never nooit niet een aardbeving aan de andere kant van de wereld kan veroorzaken.

En dus was er weer volop paniek bij de belendende percelen, kwamen weer alle Pavlov-complottertjes uit hun donkere krochten gekropen, werd er weer volop gelinked naar nietszeggende YouTube filmpjes en de webplek van Alex Jones, stonden alle zelfverklaarde staaldeskundigen ('Ikzelf heb heel vroeger werktuigkunde gedaan'), weer eens alle fouten op te sommen die ze ooit op vage 9/11-websites hebben gelezen en was gebouw 7 wel degelijk ('Zelf gezien op Joetoeb') een gecontroleerde collapse.

Ok, dat en een paar echte pareltjes:

'Een Amerikaanse president, waarvan zij op even dagen twijfelen of hij zelfstandig veters kan strikken, blijkt op oneven dagen plots een getalenteerde tovenaar te zijn. Een ingewikkelde operatie waarbij haatbaarden, meerdere vliegtuigen, omvallende gebouwen allemaal on que op de juiste tijd en de juiste plaats arriveren? Het is duidelijk dat complotdenkers nooit zelf een kinderfeestje probeerden te organiseren, waarbij de ranja, de hapjes en de toneelstukjes op elkaar moesten aansluiten.'

'Overigens, op bijna elke pagina bij GeenStijl kom ik -weggejorist- tegen. Ik vertrouw dat niets: het middelste deel van het woord, gejo, is fonetisch hetzelfde als geo, van geodriehoek. Diezelfde driehoek komt elke keer weer terug bij de Vrijmetselaars. Wat overblijft na het verwijderen van gejo uit weggejorist is wegrist: weg-christ. Joris is anti-christ en de Vrijmetselaars zijn zijn discipelen. Zo is het en niet anders.'

Reaguurder RoyalWithCheese vatte het probleem misschien nog wel het beste samen: een complotthorie hoeft helemaal niet waar te zijn, het gaat om het grote plaatje. 'En dát is nou juist ook de essentie en belang van al die complottheorieën! De mens weer opnieuw kritisch én vrij te leren nadenken!'

Daar draait het dus allemaal om: de stellige overtuiging dat je in al die bij elkaar gegoogelde feiten verbanden ziet die geen normaal mens wil zien en het genialiteitsgevoel dat heel even de kop opsteekt voordat trollen en debunkers je weer koudstraal staan uit te lachen.

zaterdag 9 juni 2012

Superman

Barracuda had het reeds voorspeld: het schenden door Micha Kat van het door de rechter opgelegde voorlopige schrijfverbod (tot aan de behandeling van zijn zaak in juli) zou niet lang meer duren. Weliswaar publiceerde Kat steevast onder de naam Moderator, zodat hij altijd nog kon ontkennen, maar bij het OM zijn ze natuurlijk ook niet gek. Er zijn maar weinigen met een naar hysterie neigende - BREAKING! BREAKING! - ADHD schrijfstijl. Een frontale aanval op de officier van justitie verdween weer even fluks van de site, maar te laat: En dus mocht Kat afgelopen week bij het Haagse Gerechtshof verschijnen, want justitie wilde Kat terug in de cel. Het hof vond dat wat kort dag, en heeft de zitting naar 20 juni verplaatst.

Inmiddels beklaagt Kat, wederom als Moderator, zich over het beeld dat in de MSM van hem wordt geschetst. En ook Justitie heeft ook maar de geringste belangstelling aan de dag gelegd voor 'de mens Micha en wat hij heeft betekend voor onze samenleving'.

En dus zette de toch al zelfobsessieve Kat zich neer als het rolmodel van de superhelden, nog net niet in rood-blauw tricot gehuld, maar minstens zo bovenmenselijk. De lange lijst van wapenfeiten zegt meer over Kats megalomanie dan over zijn relevantie, waarbij opvalt dat alle briljante achievements van voor 2009 zijn. Daarna liet Kat zich steeds meer in met bizarre complotten, verfspuiterij, dreigementen, loze beschuldigingen en andere zaken die ervoor gezorgd heeft dat barbertje moet hangen.

En belangrijker: dat Kat tegenwoordig hooguit nog iets betekent voor een handvol verlichte geesten, hoofdletters en uitroeptekens brakende malloten, klapwiekende aluminiumfoliegekken en stevig van het pad geraakte UNIX programmeurs.

vrijdag 8 juni 2012

Recht is krom

Recht is Krom, luidt de titel van het blog van ondernemer-in-ruste, miljonair en superspeurneus Wim Dankbaar. Bij Wim wordt alles wat recht is inderdaad krom. Heel erg krom zelfs. Vooral als het over de zaak Vaatstra gaat.

Een schande is het volgens Wim dat iedereen maar blijft liegen over de ware toedracht, terwijl het zo duidelijk is als maar kan: Joris Demmink en zijn officier van justitie Harm Brouwer hebben de beide Irakese daders schielijk uit het asielzoekerscentrum gehaald en een van hen zelfs naar Noorwegen getransporteerd omdat ze betrokken waren bij een rituele slachting waarvan de justitiële topmannen op de hoogte moeten zijn geweest.

Hoewel het OM alle misverstanden over de vermeende daders al eens heeft toegelicht, bijvoorbeeld dat de Noorse dader reeds sinds 1998 in Noorwegen verbleef, blijft Dankbaar maar volhouden dat Brouwer heeft gejokkebrokt over zijn datum van vertrek als officier van justitie: uitgerekend op 1 mei 1999, een dag na de gruwelijke moord op Marianne Vaatstra. Brouwer kreeg een soortgelijke functie in Utrecht. Vond hij niet leuk, omdat de moord daarmee naar een plaatsvervanger ging.

Dankbaar denkt er het zijne van: 1 mei was een zaterdag en bovendien werd Brouwer half juni nog sprekend als scheidend officier van justitie opgevoerd in de kranten. 'Eerst heeft hij voor Demmink de daders weggesluisd, en toen is zijn vertrek op papier ge-antidateerd naar 1 mei 1999 , dus zogenaamd heeft hij geen verantwoordelijkheid voor alles met betrekking tot de twee weken na de moord op Marianne.'

Om te beginnen blijkt nergens dat Brouwer liegt. Hij gebruikt de woorden 'feitelijk gestopt' en geeft zelf aan niet zeker te weten dat hij zijn overplaatsing op 1 mei te horen kreeg. Dat kan dus nog evengoed de week daarop zijn geweest.

Erg curieus is de denkfout die Dankbaar vervolgens maakt. Als het zo is dat de daders ongezien werden overgeplaatst, had Brouwer helemaal niet weg hoeven te gaan. Sterker nog: zo'n plotselinge vervanging zou juist vragen hebben opgeroepen. In een perfecte doofpot-scenario moet je juist niet weglopen.

Maar Dankbaar heeft nog iets over het hoofd gezien: vreemdelingbeleid valt helemaal niet onder justitie. Alleen de rechtelijke macht bepaalt of een asielzoeker mag blijven of niet. Tenzij Denkbaar denkt dat een officier van justitie met een paar telefoontjes alles geregeld krijgt.

Blijft de vraag waarom in het begin het asielzoekerscentrum buiten schot moest worden gehouden. Daarover zegt Oebele Brouwer in VN dat het opsporingstechnisch een totaal foute beslissing was, maar wel ‘politiek-correct’. Dat lijkt een valide verklaring: de angst dat de bevolking zijn woede zou koelen op asielzoekers.

woensdag 6 juni 2012

Bug

Barracuda komt terug op een ietwat sceptisch stukje proza dat hij januari 2011 schreef over de vermeende Israëlische herkomst van het computervirus Stuxnet, dat bedoeld zou zijn voor Iraanse kerncentrales. Het draaide om zogeheten Siemens controllers, die kerncentrales en andere industriële processen aansturen. Met het virus werd alle centrifuges in Iran tijdelijk kaltgestellt.

Destijds was er wel erg veel speculatie, doch geen tastbaar bewijs, maar de New York Times berichtte vorige week dat de Stuxnet-worm al onder president Bush is ontwikkeld als onderdeel van een geheim cyberwarfare-project genaamd - kid you not - Olympic Games. De worm heette - what's in a name - 'The Bug'.

President Obama besloot de inzet van The Bug op te voeren en uit te breiden met varianten op de worm, zo weet de Times op grond van anonieme interviews met Amerikaanse, Europese en Israëlische betrokkenen. Daarna liep de hele boel een beetje uit de hand en begon de worm zich over de hele wereld te verspreiden. Foutje, bedankt. En alsof het zo moest uitkomen, is inmiddels Son of Stuxnet losgelaten, dat enkele duizenden Windows-computer in het Midden-Oosten besmet heeft. Afzender onbekend. Of een afscheidszoen van George DoubleU?  Bush dus niet achter 9/11, maar achter Stuxnet. Fact. Kom daar maar eens op als complotter.

dinsdag 5 juni 2012

Campagnetour

De Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland (SOPN), voortgekomen uit Niburu, begint deze week met haar campagnetour. En niet alleen heeft de partij een nieuw programma, maar ook een kersverse lijsttrekker Johan Oldenkamp. Niburu's Anton Teuben blijft overigens voorzitter.

Oldenkamp dus, die politiek verafschuwt, maar nu allerlei redenen ziet om toch maar onderdeel uit te maken van het systeem. Die absoluut zeker wist dat in 2012 de aarde zou vergaan, maar nu plotsklaps wil meebouwen aan  verNederland. Barracuda heeft eerlijk gezegd het vermoeden dat Johan de partij vooral ziet als vehikel voor zijn eigen evangelie.Bovendien staat hij graag in het middelpunt van de belangstelling.

De SOPN streeft er volgens het kersverse partijprogramma naar om alle feiten omtrent bijvoorbeeld verborgen gezondheidsrisico's, baanbrekende innovaties en ongeïdentificeerde vliegende objecten volledig in de openheid te brengen. Er moet gratis internet komen, gratis openbaar vervoer en nationalisering van de banken. En chemtrails sproeiende vliegtuigen zullen door de luchtmacht worden tegengehouden. Alle subsidies worden afgeschaft; de overheid betaalt alleen voor basisvoorzieningen. Nederland trekt zich terug uit de EU en andere internationale verbanden. Journalisten en wetenschappers moeten voorkomen dat zij meewerken 'misdaden tegen de Nederlandse bevolking'. Enzoverders.

De afloop van de SOPN kun je nu al feilloos voorspellen. Voor zover de main stream media al aandacht aan SOPN willen besteden, zal dat vooral in de lacherige sfeer zijn. Dat is nu al begonnen. Oldenkamp beklaagt zich op zijn site reeds over de eerste publicaties. Maar belangrijker is dat de alternatieve media SOPN ook niet echt serieus willen nemen. Het initiatief werd de afgelopen dagen bijna overal doodgezwegen, zelfs bij het voorheen Johan-fähige Argusoog. Wanttoknow besloot tot plaatsing van een stuk, waaronder al veel negatieve reacties staan. Alternativo's die gaan stemmen, until hell freezes over.

Wat niet wegneemt dat sommigen onmetelijk veel vertrouwen hebben in de jongste partij van Nederland. Een enkeling heeft zelfs duizend euro gestort. En dus gaat het campagneteam voor een fijne vakantie 'voor de volledigheid' helemaal naar het kiesdistrict Caraïbisch Nederland, oftewel Bonaire.

maandag 4 juni 2012

Pretpakket

Dit weekend kwam in het Amerikaanse Chantilly Bilderberg weer bij elkaar, de jaarlijkse bijeenkomst van complotdenkers. Langs de weg stonden onder meer Beatrix, Googles Eric Schmidt, demissionair premier Mark Rutte en D66-leider Alexander Pechtold toe te kijken wie er allemaal in geblindeerde auto's naar binnen werden gereden. Was dat Alex Jones? Zagen we Luke Rudkowski?

Grapje, complotters! In werkelijkheid is Bilderberg natuurlijk de geheime bijeenkomst van de wereldelite, de illuminati en de NWO is een groot pretpakket. Er worden geen resoluties aangenomen, er wordt niet gestemd, er worden geen beleidsmaatregelen gepubliceerd. Deelnemers aan Bilderberg hebben zwijgplicht. Dat er zo nu en dan wat naar buiten lekt hebben we te danken aan uit de school klappende Nederlandse stagiaires. En welke betekenis eraan gehecht moet worden weten we onder meer van Rob van der Zon, de grote filosoof die bij Argusoog vrijdag Michael kristallen via koningin Semiramis aan Hotel Bilderberg wist te koppelen (langdurige denkstilte....).

Inmiddels heeft Barracuda uit betrouwbare bron vernomen dat Alexander Pechtoog wordt klaargestoomd voor het premierschap (Rutte mocht nog even mee) en als dank alvast een baan gereserveerd krijgt bij het eveneens aanwezige Goldman Sachs, dat trouwens ook de Bilderberg Hotels in handen heeft. De Rus Kasparov zet ons allemaal schaakmat en Neelie Kroes jast er de verplichte internet ID (lees: merkteken van het beest) erdoor. Want de honden (Thieme en Van Bommel) mogen wel blaffen, de karavaan trekt verder.

zaterdag 2 juni 2012

Aapjesorkest

Barracuda zou toch zweren dat met Micha Kat was afgesproken dat hij tot aan de behandeling van zijn zaak in juli nergens meer zou schrijven, ook niet onder het pseudoniem Moderator, anders volgde onmiddellijke detentie. Waarschijnlijk ligt het OM in coma, want Kat is langzaam weer uit zijn schulp gekropen en gaat als vanouds te keer tegen zijn kwelgeesten. Dat kan niet lang goed gaan.

Zo moest afgelopen week Elsevier-journalist Gerlof Leistra het weer eens ontgelden. Diens aangifte schijnt opnieuw te zijn toegevoegd aan de rechtszaak tegen Kat, en dus moest Leistra bloeden. Dan weer had hij een open lijn met Joris. D. (de grote schim op het behang van Kat), dan weer zat hij anaaldiep in pedonetwerken, of was hij zomaar aanwezig bij de rituele moord op Marianne Vaatstra. Nergens feiten, of zelfs maar serieus te nemen aanwijzingen, maar weer een lange litanie van zelfverzonnen bizarre complotten.

De fout die Leistra maakt is dat hij Kat en zijn handlangers te woord staat, kennelijk in de hoop om met redelijkheid de dwazen op andere gedachten te brengen, maar dat werkt bij Kat cs altijd averechts. Citaten uit mails en telefoongesprekken worden dan weer eindeloos rondgepompt, uit hun verband gerukt of aangedikt met nog dwazere veronderstellingen.

Behalve Kat werd Leistra ook nog eens belaagd door zelfverklaard Vaatstra-speurneus André Vergeer. Die kan het maar niet hebben dat Leistra zijn kromme analyse van de Vaatstra moord (met nauwelijks onderbouwde aannames en veronderstellingen die doodleuk als feiten worden gepresenteerd) niet serieus wil nemen. Dan gaat hij Leistra ook nog eens bestraffend toespreken, met het verzoek om binnen drie dagen op zijn ikhebtochgelijkenwaaghetmijniettegentespreken-vragen te reageren, anders eh...zwaait er wat. Niet dat de antwoorden van Leistra Vergeer ook maar zullen interesseren, want 'je weet dondersgoed dat onze argumenten minstens steekhoudend zijn en weigert simpel ons aan te horen als een aap met zijn handen voor z’n ogen, zijn oren en zijn mond…'.

Wie nemen deze Bassie & Adriaan van het onderzoekswezen nog serieus? Hooguit een handvol complotgekken, die Barracuda steeds vaker aan het aapjesorkest op de kermis doet denken: je gooit er een kwartje in en ze spelen een minuut lang hetzelfde deuntje.

Update: frontale aanval op officier van justitie door Kat offline gehaald.

vrijdag 1 juni 2012

Wikiseks

Julian Assange, oprichter van onthullingswebsite WikiLeaks, wordt alsnog uitgeleverd aan Zweden. Assange wilde dat juist voorkomen omdat hij vreest dat het Scandinavische land hem aan de Verenigde Staten uitlevert. Daar hangt hem ongetwijfeld een zware straf boven het hoofd. Maar het hoger beroep heeft Assange woensdag verloren.

De blonde klokkenluider wordt verdacht van seksuele misdrijven in Zweden. Assange zegt beschuldigingen politiek gemotiveerd zijn. Dat klopt allebei niet.

Twee mislukte sleepovers zonder en met (gescheurd) condoom tijdens een bezoek aan Zweden hebben geleid tot een klacht bij de politie en aangezien de Zweden dat nogal serieus opvatten mag Assange zijn slippertje alsnog aan de rechter toelichten. Wikileaks als Wikiseks.

Assange had de situatie makkelijk kunnen redden door de vrouwen zijn excuses aan te bieden, maar nee hoor: Assange beweerde doodleuk dat de hele ontmoeting nooit had plaatsgevonden en hij het slachtoffer was geworden van een boos Amerikaans complot met als doel om hem uitgeleverd te krijgen naar de VS. En dat was het begin van het einde. Letterlijk, want Wikileaks kwam niet echt meer van de grond en het imago van Assange is behoorlijk beschadigd. Met als gevolg dat niemand zich nog druk over Assange schijnt te maken, laat staan over zijn uitgelevering.

Inmiddels is ook nog eens duidelijk dat de VS Assange helemaal niet willen, dus dat wordt of een reprimande of een boete van de Zweedse rechter, meer kan het toch echt niet worden. Heldendom komt te voet en gaat te paard.