woensdag 30 januari 2013

Bea

Barracuda was voorbereid op een tsunami van artikelen over de abdicatie bij de alternatieve media. Per slot van rekening hebben ze jaren achtereen zitten schelden op Bea Bilderberg, maar de oogst is tot nu toe behoorlijk mager.

De uitbater van Klokkenluideronline is inmiddels zo verstijfd van angst - vandaag mag hij weer voor de Raadkamer verschijnen voor mogelijk nog wat weekjes cel in afwachting van executie - dat hij steeds verder in zijn navel kruipt (en in bed). Bij de belendende percelen van Eksteroog (Radio) werd teruggeblikt op eerdere Oranje-uitzendingen, met weer de gebruikelijke commentaren daaronder van lieden die eigenlijk zo snel mogelijk per ambulance naar het dichtstbijzijnde dolhuis zouden moeten worden afgevoerd.

Weer elders waren de zouteloze woordgrappen niet van de lucht ('Graag bieden wij onze stamleden de gelegenheid afscheid te nemen van Zloery Poupi en diens jonge opvolger geluk te wensen met zijn zware taak onze stam te leiden'), maar iets substantieels of zelfs maar coherents heeft Barracuda nog altijd niet gelezen.

Pro Republica lijkt al afgelopen zomer in stilte te zijn overleden, zodat alleen het weinig koningsgezinde Herstel De Republiek overblijft. Maar helaas. De anonieme samensteller daarvan schrijft niet alleen in een onleesbaar querulantentaaltje, maar struikelt ook nog eens voortdurend over zijn eigen opgewonden agitatie. 'Deze eed door een nep-koning heeft geen enkele waarde. Alle wetten zijn tot stand gekomen door illegaal handelen. Alle wetten worden overruled door EU regelgeving en zijn derhalve dubbel illegaal. Als de nep-koning het grondgebied van de nep-staat Nederland moet verdedigen, is hij snel klaar: er is niets te verdedigen en er is inmiddels ook niets meer om MEE te verdedigen sinds Defensie professioneel is doodgeknuppeld.'

Wie leest deze per ton geproduceerde pulp? Precies: dezelfde aluhoedjes die ook elders hun dagelijkse plasronde doen. Dus schuiven in de commentaren binnen de kortste keren de illusionati weer voorbij, de gefantaseerde hogepriesters van het al even gefantaseerde tranendal. Gelukkig hebben we de foto's nog.


dinsdag 29 januari 2013

Geprogrammeerde realiteit

Martin Vrijland werkte als internationaal verkoper bij een 86 jaar oud bedrijf dat door de crisis onderuit is gegaan. Een leven achter de begonia's zag Martin blijkbaar niet zitten, dus heeft hij een webstek opgetuigd en roert hij zich bijna dagelijks op complotbloggen. Want Martin is een aluhoedje volgens het boekje: als David Icke-adept gelooft hij bijvoorbeeld dat smartphones en ander technisch vernuft ons in een lager bewustzijn houden of dat de bestandsverzenddienst We Transfer stiekem reclame maakt voor de Nieuwe Wereld Orde. Martin kent natuurlijk ook zijn Waren de Goden kosmonauten-klassieken.

Maar er iets iets merkwaardig met deze Martin aan de hand. Die valt niet per definitie in de categorie CAPS spugende, schuimbekkende malloten met een slagveld aan spelfouten en gerafelde logica (met dank aan Hans Post). Nee, je kunt merken dat Martin is gepokt en gemazeld als empathisch verkoper. Hij schrijft beleefd, spreekt zijn gehoor met U aan en leeft zich helemaal in in niet-begrijpende arme zielen die zijn betoog misschien niet helemaal kunnen volgen en nog wakker geschud moeten worden. Barracuda moest meteen weer denken aan Anarchiel, die met dezelfde beleefdheid zijn lezers ooit probeerde duidelijk maken dat extreme kotspartijen bij een Kambo-trip toch heel geestverruimend kunnen zijn.

Maar Martin is natuurlijk niet voor niets Icke-aanhanger en dus zo lijp als een wasknijper. Soms gaat het drie zinnen goed, dan wordt het weer een onvermijdelijke warboel van ontspoorde associaties. Een betoog over de oorzaak van pedofilie laveert langs onder meer Nibiru en de Annunaki, de volgzaamheid van koeien, vijf-zintuigelijke-drie-dimensionale beleving en bloedlijnen. Er is absoluut geen touw aan vast te knopen.

Een al even krankzinnig stuk waarin holocaust ontkenning, pedofilie en de elite op een hoop wordt gegooid, werd uitgespuugd door een groot deel van de achterban van Argusoog, maar die kritiek weet Martin dan vanuit een plotseling ijzige hoogte te pareren: 'U zit nog op het programma-belevingsniveau. Morphius heeft een pil voor u. Leer een dimensie of twee hoger te denken. Alleen als u uw geprogrammeerde realiteit durft te overstijgen gaat u het zien.'

Een raadsel blijft onopgelost. Namelijk hoe Martin als sales manager ooit heeft kunnen functioneren tussen zijn shapeshiftende reptielencollega's met hun bewustzijn onderdrukkende mobieltjes.

maandag 28 januari 2013

Erik Engerd



Het VPRO-programma 24 Uur Met, waarin bekende Nederlanders in een soort Big Brother-achtige setting een etmaal worden opgesloten, legt soms de diepste zielenroerselen der mensheid bloot. Dat geldt met name voor labiele gasten met niet al te veel media-ervaring. Zou zomaar kunnen zijn dat de gevallen zakenman Erik de Vlieger werkelijk even dacht dat hij via een charmeoffensief op de buis zich weer onbezorgd in het drukke zakenleven kon storten, zonder elke keer met de nek te worden aangekeken.

Want wat verlangde Erik toch weer terug naar de tijd dat hij - met weinig meer dan HAVO - de baas mocht spelen over een luchtvaartmaatschappij, een vastgoedimperium, een havenbedrijf en een snel groeiende mediaonderneming. En druk dat hij het had. Als er iemand op bezoek kwam die over het weer begon, maakte De Vlieger hem duidelijk dat hij voor dit soort futiliteiten geen tijd had.

Maar helaas, er kwam een voorwaardelijke celstraf en een boete van een Franse rechtbank wegens gesjoemel en tot overmaat van ramp begon het OM begon alweer acht jaar terug een strafproces tegen De Vlieger wegens vermeende afpersing. Van dat laatste werd De Vlieger in 2011 in hoger beroep vrijgesproken, maar de flamboyante zakenman is niet meer overeind gekrabbeld en rommelt naar eigen zeggen wat in de marge. Heel veel anders zou het volgens Barracuda toch niet gelopen zijn. Want ook al in de tijd dat het De Vlieger nog voor de wind ging werd hij al gezien als heel fout vastgoed (Endtra/Holleeder): een Amsterdams straatkeffertje zonder enig talent dat veel te graag in de Quote wil staan.

Van een charmeoffensief was dan ook geen sprake. Al was het maar omdat Vlieger mentaal in het jaar 2005 is blijven steken. De frustraties en opgekropte woede tegen een niet nader genoemde officier van justitie en een vaag verhaal over een ontnomen kleinkind zaten nog zo hoog, dat De Vlieger in 24 uur over niets anders sprak. Zelfs de meest onbevangen kijker moet de rillingen over de rug zijn gelopen: die ijskoude blik, nerveuze trekken aan tientallen sigaretten en vooral dat dwangmatige sjorren aan zijn kalende haar. Een zelfobsessieve Erik Engerd die geen moment ook maar een grammetje sympathie wist op te wekken.

Een van de pijnlijkste momenten was toch wel de uitleg over die vermeende afpersing. De Vlieger vertelde, op een toon alsof het de normaalste zaak van de wereld was, dat hij een Israëlische klerenkast had ingehuurd om een andere Israëlische klerenkast onder druk te zetten. Afpersing? Welnee, zo zijn onze manieren.

zaterdag 26 januari 2013

Hoax



De Moon hoax, de theorie dat de Amerikanen de maanlanding in een studio hebben geënsceneerd, al dan niet met verborgen trampoline onder het heuvelzand en een een fier wapperende vlag in de niet bestaande Maan-wind, leeft eigenlijk nauwelijks meer op het wereldwijde web. Da's jammer, want uitgerekend nu duikt er een video op van fotograaf en filmmaker S.G. Collins, die geduldig uitlegt dat in 1969 filmtrucage nog niet zo simpel was. 'De complotdenkers hebben niet veel verstand van film, en hopen dat jij dat ook niet hebt.'

vrijdag 25 januari 2013

Afdekkerij

Niet alleen Micha Kat en Arend Zeevat (Argusoog) hebben inmiddels geleerd dat je niet alles maar op de interwebs kunt slingeren. Deze week werd het vonnis gepubliceerd tegen een verdachte 'zonder vaste woon- of verblijfplaats' die veertien dagen gevangenisstraf heeft gekregen voor de belediging van een rechter. Op YouTube had hij geroepen dat de rechter wel voorstander van kinderporno en kindermisbruik moet zijn. 'Vanaf de dertiende minuut wordt het echt erg, dan gaan alle remmen los, zo van “U zult ook wel over jonge jongentjes heenkruipen en u gaat misschien met [persoon 1] ook wel naar seksfeesten toe.'

Om wie het gaat wordt even verderop duidelijk als de site Nlwachtopantwoord van Kat-criticaster bij uitstek Francis Capelle wordt genoemd. En hij was er nog trots op ook. 'Ik begrijp dat er dus aangifte tegen mij is gedaan wegens belediging/smaad door de rechtbank omdat ik op YouTube op niet mis te verstane wijze mijn meningen heb geventileerd over mr. [slachtoffer] en zijn pedofiele afdekkerij. (…) Het is door mij ook beledigend bedoeld, omdat ik ongelooflijk kwaad ben op een rechtstaat die mensen binnen enkele minuten in een financiële afgrond kunnen storten.'

Maar goed, Capelle riep dit soort dingen dan ook nog in de tijd dat hij er stellig van overtuigd was dat de hele rechtelijke macht rechtstreeks werd aangestuurd door Joris die er allang vandooris, ook al ging zijn zaak slechts over zoiets banaals als een huurachterstand.

De rechtbank rekende het de verdachte zwaar aan dat hij op deze manier zijn kwaadheid tot uiting had gebracht,'te meer omdat het slachtoffer van de belediging een rechter betreft, die belast is met een publieke taak'.

Even verderop in het vonnis wordt toch nog spannend als we lezen dat 'de rechtbank rekening (heeft) gehouden met een de verdachte betreffend uittreksel justitiële documentatie d.d. 2 augustus 2012 waaruit gebleken is dat verdachte in 2003 is veroordeeld ter zake een andersoortig delict.' 

Tenzij we iets over het hoofd hebben gezien, zwijgt Francis zelf over die twee weekjes cel.

woensdag 23 januari 2013

Boven water

Barracuda is weer boven water op zijn eigen webstek. Op de dag dat GeenStijl en Retecool op zwart gingen, is voor het eerst sinds 2008 ook Barracuda onderuit gegaan. Dat was niet omdat de controlled opposition ons nu eindelijk tuk had (No way, Jose), of omdat hackers of spammers bezit hadden genomen van dit blog, of omdat Barracuda iets heel ondeugends had geschreven, maar vanwege een verwijzing naar een met malware besmette site, waarop de Google bots alarm sloegen.

Maar het duurde drie volle dagen voordat daarover eindelijk duidelijkheid was. Eerst moest in het roemruchte Blogger-forum de verdwijning van de site worden gemeld, een wereld van (zo bleek) nogal autonoom opererende vrijwilligers die als ze een goede bui hebben je probleem wel willen doorgeven. En dat schoot niet op met tal van andere meldingen van sites die ook in een zwart gat waren verdwenen.

Uiteindelijk is uw gastheer wel goed geholpen door de geduldige Kobus. Met een loep werd in 75 MB XML-tekst een boosaardige URL aangetroffen die Barracuda reeds in 2010 had aangebracht om een externe foto in te lezen. Destijds was er niks aan de hand, maar blijkbaar is die site recentelijk met malware geïnfecteerd. Aangezien de foto al verwijderd was op de server waar hij draaide, is er nooit enige reëel gevaar geweest, maar dat onderscheid kunnen de Google bots blijkbaar nog niet maken.

Het noodblog dat binnen de kortste keren weer evenveel verkeer trok als voorheen gaat nu dicht. Hier is het business as usual.

Zonnestorm

Van de Belg Patrick Geryl (58) werd na 21 december niets meer vernomen. Die had als geen ander het einde van de wereld voorspeld, maar werd 22 december met ongeloof wakker. Hij had de hemel toch anders voorgesteld dan zijn woning in Deurne. Hoewel, zo was het niet gegaan, biecht hij op in Het Nieuwsblad. Hij had enkele dagen eerder al in de gaten dat het niets zou worden, er was geen beweging op de zon. De 21ste trok hij naar zijn vriendin, en daar is hij een tijdje ondergedoken gebleven.

Maar Patrick vecht terug. Hij heeft de fout ontdekt. Iets met foute omzetting naar de Gregoriaanse kalender. Het wordt nu 28 maart: 'Eigenlijk is het de schuld van de Spanjaarden die in de jaren 1500 de Maya-kalender op een foute manier omgezet hebben naar onze Gregoriaanse kalender. Er zitten enkele maanden verschil op. Hét gebeurt eind maart. En ik vind dat niet in mijn eentje uit. Twee Maya-ouderlingen zijn ermee op de proppen gekomen. Ik heb hun stelling onderzocht en ze hebben gelijk. Drie planeten op een rij was niet genoeg voor een dergelijk grote zonnestorm. De zon moet op dat moment ook nog tussen minimum twee andere planeten staan. Pas dan zijn de magnetische krachten van de planeten sterk genoeg om het in gang te steken. En dat is op 28 maart het geval, honderd procent zeker.'

Net zo honderd procent zeker was in 2011 de Amerikaanse priester Harold Camping van zijn voorspelling van het einde der wereld. En ook Camping kwam met een nieuwe voorspelling die ook al niet klopte. Geryl zal waarschijnlijk doorgaan totdat hij er zelf bij neervalt. 'Ja, ik weet dat mijn grote gelijk ooit komt. Alleen is het jammer dat wanneer het zover is, zo goed als niemand me gelijk zal kunnen geven.'

dinsdag 22 januari 2013

Ontspoord

De complotters waren weer in alle staten toen bekend werd dat Bauke Vaatstra de Machiavelliprijs 2012 zou krijgen vanwege de manier waarop hij dertien jaar lang de media heeft ingeschakeld. Als dank voor zijn collaboratie met Justitie, enzo.

Want wat er ook aan feiten boven tafel komt, Vaatstra-speurders willen alleen hun eigen verzonnen waarheid horen. Zo ook André Vergeer, die net als Wim Dankbaar nog steeds volledig overtuigd blijft van de onschuld van boer Jasper S., ondanks 100 procent DNA match en volledige bekentenis. Want: 'Geblunder, fraude, aperte leugens, ‘heilig DNA’, onrechtmatige en onterechte bekentenis, een zombie-advocaat met een geheime agenda, achtergehouden informatie en grootschalige manipulatie van het grote publiek. Tot aan de ‘bewerking’ van de hoofdverdachte en die van zijn familie en van de familie Vaatstra aan toe.' 

Dat is weer een hele mondvol zonder ook maar een serieuze onderbouwing, gevolgd door een aaneenschakeling van feitelijke onjuistheden. Zo kennen we André weer.

Vergeer wil nog net toegeven dat onderzoek naar DNA-sporen een 'welkome aanvulling' is op het forensisch onderzoek', en een verdachte 'mogelijk' (...) iets heeft uit te leggen als hij de donor blijkt van het DNA-spoor, maar daar houdt het ook wel mee op. Vergeer weet namelijk niet hoeveel gerechtelijke dwalingen hij moet opvoeren om duidelijk te maken dat er met DNA voortdurend gesjoemeld wordt. 'Maar ook manipulatie van het DNA is mogelijk en zeker niet alleen in het laboratorium waar ik diverse voorbeelden van kan noemen. Denk daarbij bijv. aan de Puttense moordzaak, de Schiedammer Parkmoord en aan de Deventer moordzaak waar dit aantoonbaar is gebeurd bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).'

Verkeerde voorbeelden. In geen van deze gevallen was er sprake van bewuste manipulatie door het NFI. Miscommunicatie tussen NFI en OM misschien, en slordigheden, maar dat is toch wat anders. In de Schiedammer Moordzaak wees onderzoek van het NFI juist op een andere dader dan de ten onrechte veroordeelde Kees B. De Puttense moordzaak werd juist opgelost na een overtuigende DNA match. Bij de twee eerdere verdachten die ten onrechte hadden vastgezeten werd geen overtuigend DNA spoor aangetroffen. En bij de Deventer Moordzaak was er een hevige discussie over DNA dat was gevonden op de blouse van weduwe Jacqueline Wittenberg, maar dat heeft niet tot vrijspraak geleid van haar boekhouder Ernest Louwes (die overigens al enkele jaren op vrije voeten is).

Vergeer komt ook nog aanzetten met de Enschedese Vuurwerkramp en het sportbroekje van verdachte André de Vries 'die in eerste aanleg als volkomen onschuldig werd veroordeeld op zijn DNA en met achterhouden van ontlastende informatie.' Complete onzin. In deze zaak was geen sprake van DNA, maar van vuurwerksporen.

Ook voert Vergeer maar al te graag een lijst op van valse bekentenissen (Puttense moordzaak, Schiedammer Parkmoord, Ina Post en de Zes van Breda) om duidelijk te maken dat Jasper S. ongetwijfeld voor de 'Zaanse verhoormethode' moet zijn gezwicht. Dat kan ook al weer niet kloppen, Jasper S. gaf de moord direct toe aan Jan Vlug, nog voordat de verhoren begonnen (toegegeven: dat gelooft Vergeer dus niet). 

En natuurlijk ziet Vergeer weer een patroon - zie ABC Moord - waarbij verdachten die weigeren DNA af te geven via een willekeurig verbaaltje voor een ander delict alsnog een aan het gewenste sporen komen. 'Tel daarbij op dat recherche en justitie niet zullen schromen om je wangslijm onrechtmatig te verkrijgen en ook niet om die resultaten anders te interpreteren dan in werkelijkheid is gebeurd en je komt zomaar voor een veroordeling te staan omdat je gisteren de buurvrouw mogelijk hebt gekust vanwege een Nieuwjaarswens.'

Alleen weet Vergeer maar al te goed dat dat niet zo eenvoudig is. Toen in 2009 Jasper S. voor een nachtelijke joyriding voor de rechter moest verschijnen, kon nou juist geen DNA bij hem worden afgenomen. Achteraf - inderdaad - een gemiste kans.

maandag 21 januari 2013

Pedojagers

Stopkinderseks, de organisatie die ten strijde trok tegen pedofielen, stopt met zijn activiteiten, maar er zit een wereld van verschil tussen de berichtgeving hierover. Bij SKS zelf klopt men zich nog eens flink op de borst, waarbij de indruk wordt gewekt dat de organisatie (hoewel, organisatie?) enorm veel voor elkaar heeft gekregen. 'Vele under cover actie’s hebben de waarheid naar buiten gebracht. Ook de pedofielen website van Martijn is verdwenen. Het redactie team van SKS is ook van mening dat wij klaar zijn met ons werk. De website blijft in stand, de verhalen, de foto’s, de pedo postcode check, de lijst met Nederlandse pedo’s blijven op de website staan. Wij danken u voor uw bezoeken, voor al uw telefoontjes, uw steunbetuigingen.'

Bij Camilleri gaat het echter ook de vele rechtszaken, blauwe plekken, gesneuvelde ramen en moddergooien op het internet en over boegbeeld Yvonne van Hertum die als persoon 'compleet verguisd is in de media'. Yep, Yvonne was een beetje een olifant in de porseleinkast, die soms raak, maar nog vaker mis schoot, en uiteindelijk tot aan de Hoge Raad werd veroordeeld tot drie maanden en drie weken gevangenisstraf omdat ze ten onrechte een man had beschuldigd van een erotische chat met een minderjarige.

Maar er zijn ook nog Yvonnewatchers, die menen dat Van Hertum is gestopt omdat ze weer in voorarrest zit (niet waar), dan wel is toegetakeld (vermoedelijk ook niet waar, ondanks ambulances die naar haar adres toesnelden). Niettemin: 'Wat was in het verleden de standaardprocedure als een strafzaak tegen mevrouw Van Hertum dichterbij kwam? Dan kreeg mevrouw Van Hertum van haar advocate het dringende advies om zich een tijdje koest te houden, en dus stopte mevrouw Van Hertum dan tijdelijk met Twitter en werd het lasterblogje van mevrouw Van Hertum weer geteisterd door een onverwachte zorgvuldig geplande server crash. Na de zitting ging mevrouw Van Hertum dan weer gewoon verder.'

zaterdag 19 januari 2013

Paranoia

En daar stond hij weer als een pruilend kind dat voor de zoveelste keer zijn lolly is ontnomen: Micha Kat, die de afgelopen weken voortdurend riep dat hij in navolging van Aaron Swartz zou worden vermoord, werd gisteren wegens gesignaleerd voor bedreiging in Den Haag aangehouden bij de strafrechtzitting van waxinecomplotter Erwin Lensink. Na wat geduw en getrek verdween Kat richting politiebureau voor wat vermoedelijk weer een nachtje cel is geworden.

Korte tijd later begon de overspannen aanhang, onder wie de tegenwoordig alom aanwezige ADHD-complotter Martin Vrijland, zich meteen weer te roeren. Een deel vermoedt dat advocaat Jan Vugt (van boer Jasper S.) achter de melding van bedreiging zit, maar bij het naleuten door Argusoog Radio (met de eeuwige usual suspects) dook natuurlijk ook weer een boos complot op waarbij justitie (tegenwoordig zonder Demmink, maar blijkbaar still going strong) de arme Micha stelselmatig probeert te breken.

Dat Kat een zenuwinzinking nabij is, ligt toch vooral aan zijn eigen paranoia. Kat heeft de domme pech dat hij de afgelopen tijd toevallig twee keer voor signalering is opgepakt omdat mensen om uiteenlopende redenen aangifte tegen hem hadden gedaan bij verschillende politiekorpsen. En de Hermandad was gisteren natuurlijk extra alert op mogelijk uithalende aanhangers van Erwin L. Bij een gecoördineerde actie zou Kat toch eerder gewoon zijn aangehouden in zijn huidige woonplaats Schiedam.

Het was trouwens een opvallend sombere uitzending, waarin de complotters constateerden dat zij steeds meer tegenwind ondervinden van de alternatieve media en hun persoonlijke omgeving en hoe de main stream media ze maar bleven negeren. De realiteitszin van een complotter is nog altijd niet veel groter dan een kaasstolp.

Deze dag lijkt trouwens in het teken staan van bedreigingen, want voormalig directeur Guido Klabbers van Vluchtelingenwerk Leeuwarden heeft op zijn beurt aangifte gedaan tegen Bauke Vaatstra. Klabbers wil niet dat de vader van de vermoorde Marianne de Machiavelli Prijs krijgt 'voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie'.

Klabbers zou in 1999 telefonisch zijn bedreigd omdat Vaatstra toen nog dacht (net als heel Kollumerland trouwens) dat asielzoekers achter de moord zaten. De vraag is wanneer dit precies heeft plaatsgevonden, want dat Vaatstra kort na de moord een zondebok zocht en stoom afblies mag toch niet verbazen, iets wat Klabbers zich destijds kennelijk wel gerealiseerd heeft.

UPDATE: Kat gisteren in Den Haag op last van het Openbaar Ministerie in Oost-Nederland gearresteerd op verdenking van doodsbedreigingen aan het adres van advocaat Jan Vlug en overgebracht naar Deventer. Kat zou vanmiddag nog met een dagvaarding worden heengezonden.

woensdag 16 januari 2013

Stuipjes

Zweefsite Niburu staat nu definitief op omvallen. Dat lezen we natuurlijk weer niet bij de Niburianen zelf, die immer mooi weer spelen, of zelfs aan het ergste nieuws nog een positieve draai weten te geven, maar bij de kritische belendende percelen.

Zo zijn alle toekomstige uitzendingen van het Niburu Journaal opgeschort omdat de montage niet meer betaald kan worden. Het Journaal is tijdelijk vervangen door het Niburu videoblog, gepresenteerd door Kabouter Puntmuts. Het is voor de Niburianen te hopen dat er niet ook op energie wordt bespaard (een beetje vrije energie kan dus geen kwaad).

2012 was toch al geen best jaar voor Nuburu, dat in het voorjaar al ruziënd uit elkaar viel, en ook nog eens geen maatschappelijk draagvlak vond voor de politieke beweging rond de Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland. (Boegbeeld Johan Oldenkamp kruist inmiddels alweer de degens met zorgaanbieder CZ, die hem niet meer mag aanschrijven op straffe van 1 miljoen euro). In oktober was er al een executieverkoop van de boedel in het hoofdkwartier te Soest, maar als we de jongste roddels mogen geloven wil de curator de (failliete?) Stichting Niburu nu ook al uit het pand aan de Birkstraat hebben.

De laatste stuipjes van Niburu, schrijft Urubin (ja, Niburu omgekeerd), maar dat weet je met Niburu nooit. Goeroe Anton Teuben is al eerder de kat met de spreekwoordelijke negen levens gebleken. Neergestraald of ingestraald, wie zal het zeggen? 

dinsdag 15 januari 2013

Mieren

Mea culpa vorige week bij de NOS, die een itempje op internet moest rectificeren. Ging om een nieuw Nederlands bedrijfje dat een nanofolie had ontwikkeld, waarbij schadelijke straling van mobiele telefoons zogenaamd werden omgezet in harmonische, niet schadelijke straling. Kortom: een onvervalst aluhoedjes-onderwerp. Even wat googelen en dan blijkt dat directeur van het bedrijfje Peter van der Vleuten ook zit in de vrije energie en krijgt het verhaal een hoog Niburu-gehalte.

Nog afgezien van het feit dat er wereldwijd honderden van dit soort bedrijfjes zijn met zogenaamde GSM beschermers, zit de controverse hem natuurlijk vooral in de vermeende schadelijkheid van de straling van mobieltjes. En weliswaar roepen stralingsbestrijders dat alle onderzoeken door de telecomindustrie zelf zijn betaald, zo simpel is het niet. En ja, er worden soms lichte effecten gemeten, maar wel in omstandigheden die nou niet bepaald vergelijkbaar zijn met een mensenhoofd. Bovendien lijken nogal wat onderzoeken in tegenspraak met elkaar.

Waarmee we automatisch zijn aanbeland bij het venijn van de reportage. Dat zat hem vooral in de verwijzing van Van der Vleuten naar een onderzoek, waaruit zou blijken dat mieren 'ernstige pijn krijgen en uiteindelijk zelfs doodgaan.' De concullega's van Klopdatwel? vroegen dat onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel nog eens op. En dan blijkt het eerste onderzoek dat in elk geval helemaal niet te bevestigen, maar een nieuw nog te publiceren onderzoek waaruit Van der Vleuten reeds citeert wel. Daaruit zou je bijna de conclusie trekken dat als Van der Vleuten reeds over de inhoud beschikt, de onderzoekers daar een belang bij hebben. En ja, Marie-Claire Cammaerts (VU Brussel) probeert al langer een effect van GSM-straling bij dieren aan te tonen.

Luc Verschaeve, medewerker bij het Wetenschappelijk Instituut voor de Volksgezondheid, twijfelt aan de resultaten van het experiment. Hij heeft de beschrijving van het experiment laten nakijken. Daaruit blijkt volgens hem dat de mieren zich mogelijk door het geluid en de windvlaag van een aanwezige generator zijn gaan gedragen. Kortom, volop vraagtekens die niet zonder meer harde conclusies rechtvaardigen.

Klopdatwel: 'Het verhaal van die mieren is één ding, maar of je daaruit überhaupt conclusies zou kunnen trekken voor de mogelijke schadelijkheid van straling voor mensen is een andere. Waarom die nanofolie hierbij van dienst zou kunnen zijn , is weer een heel andere vraag: wat moet die eigenlijk doen?'

maandag 14 januari 2013

Joris Driepinter



Joris Luyendijk noemt zich journalist en antropoloog. Dat laatste is hij natuurlijk niet echt, afgezien van de studie Arabische en religieuze antropologie in Amsterdam, die hem uiteindelijk naar het Midden Oosten zou brengen. Als insider kon hij naar eigen zeggen heel goed allerlei extreme standpunten over de Arabische wereld nuanceren, maar tegenwoordig speelt Joris bij voorkeur de rol van outsider. Joris luncht ten behoeve van zijn bankiersblog van The Guardian met lutsers uit de Londense City, daalt af in hun hoofden en gaat - eigen woorden - op zoek naar 'de adrenaline, testosteron, verslaving en de magie van het grote geld'.

En dus schetst Joris'- om zijn souffleur René Cuperus te citeren - een beeld van 25-jarige psychopathische bankiers en Asperger-wiskundigen die de ganse wereldeconomie draaiende houden, terwijl ze eigenlijk in de bak thuishoren. Van 'winnerskick'-verslaafde jongeren voor wie de reële economie van werknemers, bedrijven, productie en handel niet meer is dan een mierenhoop waar je bovenop stapt.

Barracuda heeft nog nooit zoveel oppervlakkige platitudes en halve waarheden over geldcreatie en economie voorbij horen komen. Het is dat woorden als nazi, pedofiel, crimineel en schurkenstaat ontbreken, maar dit is niveau Michaatje Kat, reden waarom Joris uit die hoek plotsklaps pluimpjes krijgt.

Ook economisch redacteur Peter de Waard van de anders toch behoorlijk bankschuwe Volkskrant kon het gewauwel van Joris even niet meer trekken: 'Is Joris Luyendijk zelf geen psychopaat?' 'De meeste traders, zakenbankiers, risicomanagers en salesmensen, die in de City en op Wall Street werken, zijn cum laude-afgestudeerde bollebozen van Oxford, Cambridge, Harvard of een andere topuniversiteit, waarvan er net zoveel antropologie als wiskunde hebben gestudeerd. Daarna komen ze in een milieu terecht waar het betere ellebogenwerk geldt, net zoals in de journalistiek en politiek. Sommigen komen boven, anderen gaan ten onder, van wie een enkeling zijn frustraties in een door Luyendijk omhelsde bestseller van zich afschrijft.'

De vinger op de zere plek. Joris interviewt vooral het voetvolk dat zich in de betonnen jungle laat schofferen en bang is met een mailtje ontslagen te worden en vergeet als antropoloog zijn hoofd in die organisaties zelf te steken. Dan krijg je toch andere verhalen te horen dan de frustratie van jonge blagen bij Two Pints of Lager and a Packet of Crisps.

Maar bij de kritiek op de economische crisis vergeet Joris toch vooral zichzelf te betrekken. De zwaar gedupeerde IJslanders waren weliswaar woedend op hun bankiers en de bankrovers, maar leefden in betere tijden als doorgeschoten Amerikanen op de pof. Zoals de kredietcrisis toch vooral werd veroorzaakt door slechte hypotheken voor Amerikanen die dat helemaal niet konden betalen. Hebzucht zit niet alleen in de genen van bankiers, maar in ons allemaal. Daarom voedt de ene hand de andere.

En zo is het ook met Joris Driepinter zelf. Die wil juist de larmoyante verhalen van 25-jarige ontspoorde vrijbuiters omdat hij met slappe relativerende stukjes natuurlijk niet hoeft aan te komen bij The Guardian.

vrijdag 11 januari 2013

Sandy Hook

Amerikaanse complotters piekeren zich al wekenlang suf over het Sandy Hook-schietincident, dat in hun ogen natuurlijk weer een false flag-operatie moet zijn geweest. En net als bij 9/11 vinden ze op internet allemaal zogenaamde aanwijzingen daarvoor. Oftewel: gefundenes Fressen voor de Jehovaatjes van Niburu en Olympic Zion, voor wie dit allemaal volkomen logisch klinkt.

De complotten? Komt-ie: De schietpartij in de Sandy Hook school in Newtown, Connecticut, vond plaats op 14 december 2012. Echter, op 11 december 2012 was de steun Newtown pagina van fondsenwerver United Way al te vinden in Google. 'Hetgeen betekent dat als Google op 11 december een pagina indexeert deze op dat moment ook daadwérkelijk bestond'.'

Hier houdt de logica voor Barracuda trouwens al meteen op. Waarom zouden de vermeende daders van deze aanslag zich met zoiets frivools als een herdenkingssite bezighouden, als dit soort sites doorgaans toch meestal spontaan in het leven wordt geroepen?

Inmiddels heeft de organisatie United Way of Western Connecticut het hele incident zelf al ontkracht, maar omdat Jehovaatjes zo'n antwoord niet accepteren, nog wat aanvullende uitleg. Datumfouten ontstaan bij Google vaak door een verkeerde aanduiding op de geïndexeerde pagina zelf. Zo zijn er met betrekking tot Sandy Hook diverse foute datamaanduidingen ontdekt die nog verder teruggaan in de tijd:

Nog meer onzin? Jawel, een breed lachende ouder die gefotografeerd zou zijn 48 uur nadat zijn kind is omgebracht. Conclusie: acteur. Maar er zijn evenveel foto's te vinden waarop de vader Robbie Parker behoorlijk aangeslagen kijkt. Jehovaatjes verwarren nerveus lachen met opzettelijk lachen:


Nog meer flauwekul? Jawel, de omgekomen leerling Emily Parker zou te zien op een foto met Obama. En leeft dus nog. Klopt ook alweer niet, Emily heeft twee zusjes en die staan op de foto.


En Barracuda zich maar afvragen waarom Jehovaatjes hun eigen verhalen nou nooit eens zelf leren debunken, zodat 'trollen' dat weer eens voor ze moeten doen. Metabunk vat het tijdverdrijf van Jehovaatjes als volgt samen: 'It's quite astonishing the lengths some people will go to to find "evidence" to justify a theory, once they get it stuck in their head. In some ways there are parallels with the 9/11 theories, everything is ultra simplified with only one possible explanation.'

woensdag 9 januari 2013

Wij adviseren Wilders

Elk jaar is het weer raak. Dan ergert domrechts zich aan de linkse cabaretteketet rond oud en nieuw op de buis. De insteek is ook altijd dezelfde: Dat de nar laat zijn oren hangen naar zijn meester onder het motto van wiens brood men eet diens woord men spreekt. En dat je voor echte humor in Engeland moet zijn.

Kennelijk was Vrije Chroniqueur Filantroop de strekking van zijn vorige stukje alweer vergeten, want opnieuw gaat het over de kunst van het behagen van je broodheer. 'Zodra die “sympathieke” cabaretgezichten tijdens een staaltje gedachteloos zappen bij de publieken voorbijschieten, schiet ik terug met de afstandbediening. Dat deed ik nou nooit toen cabaret nog niet door een ideologie bedacht en betaald werd. Sedert cabaret weer een politiek propagandamiddel is zoals tijdens de Duitse bezetting met het Zondagmiddagcabaret van Paulus de Ruiter het geval was, is cabaret vooral leuk voor wie de ideologie toegedaan is.'

En wederom horen we Filantroop over de 'veelgeprezen Britse humor die in tegenstelling tot de Nederlandse versie, geen bestaande slachtoffers nodig om geestig te zijn. Britse humor maakt weliswaar slachtoffers, maar die merken er zelf niets van want ze bestaan gewoonweg niet. Het zijn door de humoristen bedachte archetypen van allerlei slag en pluimage.'

Kennelijk gaat de kennis van de Britse comedy bij Filantroop niet verder dat Moeder Wat Is Het Heet, want de verwijzing naar Alan B'stard is ronduit grappig: acteur Rik Mayall kennen we natuurlijk vooral als Thatcher-batcher uit de jaren tachtig.

Belangrijkste onruststoker dit jaar was Theo Maassen, die Volendam op zijn kop zette, maar ook de aanhang van Geurt weer eens beledigde. En uitgerekend die Maassen raakte een gevoelige snaar bij Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten van Amsterdam Post. 'Kijk, dat die Maassen een ongeschoren kletsklabanus met vingers is daar hoeven we het niet over te hebben. Dat is zijn beroep. Dat hij de PVV een eikel vindt moge ook te voor en te na duidelijk zijn. Maar desondanks roep ik hem uit tot Neerlands meest toonaangevende cabaretier van deze tijd zoals ik al eerder motiveerde. Omdat hij de hele rattaplan aan heilige huisjes onder den gepamperde en ingekakte billenpartij schopt. Kutmarokkanen en Treur-Volendammers inclusief. En dat is cool! Dan schop je überkont als een heerenbaas!'

Maar Maassen leuk vinden is uit den boze in de Wilderiaanse gemeenschap. Maassen mag zelfs nooit meer de naam Wilders in de mond nemen. Die schijnt een soort eigendom te zijn van de PVV-ulama. 'Er blijkt patent op te zijn aangevraagd door een frivool kunstenbakker. Als een heilig handelsmerk, aldus Frik. "Wij van Wildersadviseren Wilders™" of "WildersWokkels! Krom als een hoepel maar lekker als blonde mokkels!".

De Prof heeft humor, dat kun je wel lezen. Des te grappiger zijn al die voorspelbare tandenknarsende commentaren onder zijn artikeltje. 'Ik heb sterk de indruk dat Frik alvorens zijn stukje te schrijven drie kilo rumbonen van Jamin heeft zitten opsmikkelen. Waarschijnlijk de zelfde hoeveelheid die hem inspireerde tot het schrijven van een loflied op Hero Brinkman die hij 30 kamerzetels toedichtte.'

Humor, je moet het even zoeken op de rechtse blokken, maar dan kom je ook echt niet meer bij.

dinsdag 8 januari 2013

Klimaatbabbels

Ook Leon de Winter heeft zich - een beetje laat - gestort op de 'klimaatparanoia'. Een linkse samenzwering om kapitalisme door de achterdeur te vernielen, heet het. Waar hebben we dat meer gehoord? Of liever: waar hebben we dat niet gehoord? Joop.nl ging meteen van leer met een tegenstuk onder de noemer 'Leon de Winter wil genocide plegen.' Subtitel: Het is niet zo moeilijk om een samenzweringstheorie uit je mouw te schudden.

Barracuda was de De Winter nog niet eerder in het klimaatdebat tegengekomen, en dat blijkt ook uit zijn stukje bij de Dagelijkse Standaard. Leon las iets in Trouw over global warming, ergerde zich en is - zucht - gaan googelen. Om daarmee dezelfde fout te maken als complotters die naar willekeurige bronnen verwijzen zonder zich ook maar een keer nader te informeren over die bronnen.

De eerste verwijzing van De Winter was nog een toevalstreffer - klimaatdissident Richard Lindzen, hoogleraar aan het MIT, zegt nog wel eens dingen die hout snijden. Maar dan komt De Winter met Wattsupwiththat.com op de proppen. 'Daarop publiceren cijferaars en rekenaars die alarmistische berichten doorrekenen en de onderliggende data bestuderen. Hun analyses bereiken zelden de media. Want de media zijn deel van de klimaathysterie en hebben stelling genomen.'

Nou, niet echt. Dit blog en zijn omstreden oprichter - oud-weerman, non-wetenschapper en 'science rejectionist' Willard Anthony Watts wordt ongeveer overal uitgelachen. The Huffington Post omschrijft de site treffend als 'an "emotional" little gang of online trolls that spend way too much time on their hands - with way too little science - trying to prove that climate change is nothing to worry about.' Er zijn speciale sites zoals Wottsupwiththat.com, die de draak steken met Watts.

Joe Romm bij Climate Progress typeert hem als volgt: 'Watts is the person on the Internet most responsible for viciously smearing scientists and spreading disinformation on global warming, particularly disinformation on the surface temperature record.  He infamously coauthored a “report” accusing top U.S. scientists of various kinds of misfeasance and malfeasance in the global temperature record.  It was utterly debunked last March (see Wattergate: Tamino debunks “just plain wrong” Anthony Watts). As Tamino wrote, “your use of false claims to accuse NOAA scientists of deliberate deception was not just mistaken, it was unethical.”
 
Niet erg handig om malloten als autoriteit op te voeren. De Winter verwijst ook weer eens naar het bericht van de Britse KNMI dat de opwarming van de aarde in 1996 tot stilstand zou zijn gekomen. Naar de nuance heeft De Winter niet eens willen googelen. Niveau: Climategate.nl.

De suggestie van De Winter dat windmolens en elektrische auto's het resultaat zouden zijn van de klimaathysterie is al even bespottelijk voor woorden. Dat in Amerika en Canada momenteel 'enorme hoeveelheden gas en olie' worden gevonden – daarmee kunnen we onze auto’s, huizen en economieën volgens rekenwonder De Winter nog minstens een eeuw van goedkope fossiele brandstoffen voorzien - betekent niet dat vooral andere opkomende economieën zoals China nog honderd jaar in hun energiebehoefte kunnen voorzien. De Winter mag blij zijn als de nu nog gesubsidieerde groene technologie over honderd jaar een beetje volwassen is. Tegen die tijd hebben we vermoedelijk weinig andere alternatieven meer.

maandag 7 januari 2013

Uitlaatklep

Zelfverklaard pedojager Ben van de B. (backgrounds) had vorige week even geen uitlaatklep meer bij Argusoog. Op 1 januari werden alle draadjes over zijn zaak na een laatste waarschuwing aan zijn adres dan toch eindelijk gesloten.

Van de B. gebruikte Argusoog om bijna dagelijks de voogden van zijn twee kinderen (woonachtig te Zoetermeer) te bestoken met ongefundeerde beschuldigingen van seksueel misbruik. Dat deed hij zelfs kort nadat heel Nederland aan de champagne stond om het nieuwe jaar in te luiden. Van de B. hoopte kennelijk zoveel onrust te zaaien dat de rechters zijn kinderen meteen weer - met excuses en al - naar huis zouden sturen. Daarbij liet Ben regelmatig zijn fantasie de vrije loop: hij zou contacten hebben met Scotland Yard, de politie in Duitsland had zijn zaak in behandeling genomen, enzoverder. Het schaapjesvolk bij Argusoog tuinde er nog in ook.

Maandenlang ging dat zo door, hoewel de kritiek op al die holle beschuldigingen ook steeds luider werd. En een vermoedelijke kennis van de voogden - volgens boze Argusoog-tongen een van de voogden zelf - slaagde er de laatste dagen eindelijk eens in om Ben met bewonderenswaardige vasthoudendheid in de fuik te drijven. Vooral met nuchtere feiten. 'Ben verzint deze casus en niemand van deze site heeft het lef om Ben aan de tand te voelen.' Vanaf de kantlijn werd het slagveld in paviljoen Argusoog met instemming gadegeslagen.

Uiteindelijk snoerde uitbater Arend Zeevat haar de mond: 'Je speelt dus weer de machtskaart. Een erg smerig spel, te meer daar je daarbij veinst nog enig mededogen te hebben t.a.v. mijn huidige situatie.' Geweldig weer: Ben van den B. - een crimineel met een strafblad van hier tot gunder - mag maandenlang gezinnen bestoken met meedogenloze leugens, maar daar hoor je die vreselijke Zeevat niet over.

De geheimzinnige reaguurder had trouwens nog een advies voor Ben: zorg eens dat je de zaken thuis eens op orde hebt, wil je je kinderen terugzien. Want dat is namelijk de werkelijke reden dat Ben zijn kinderen is kwijtgeraakt. Toen in september 2009 een medewerker van de Raad voor de Kinderbescherming te Alkmaar een gesprek had met Van de B. en diens partner, viel hem op dat de laatste diverse bloeduitstortingen had in haar gezicht ter hoogte van ogen en neus. Ben had haar, zoals hij later toegaf, een paar tikken verkocht. En ook toen was er reeds enige tijd sprake van 'begeleiding van het gezin van betrokkene uit hoofde van civiele maatregelen van ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing.' Ook iets dat Zeevat weer eens ontgaan is of domweg niet wil horen.

Het OM heeft de beschuldigingen van Van de B. dat zijn kinderen door Jeugdzorg worden misbruikt naar eigen zeggen wel degelijk serieus genomen. De kinderen zijn gehoord in een speciale verhooromgeving. 'Uit niets blijkt dat ze zijn misbruikt. Sinds zijn dochters uit huis zijn gezet richt de vader zijn pijlen op alle instanties die met die kwestie te maken hebben, zoals Jeugdzorg, de rechtbank en de politie.'

Inmiddels heeft kamikazepiloot Ben aangekondigd dat hij op twee andere sites alsnog helemaal loss zal gaan. Dat kans dat Van den Brink zijn kinderen ooit nog terugziet wordt met de dag kleiner. 

vrijdag 4 januari 2013

Stalker

Hoe heeft Wim Dankbaar de kerst doorgebracht? Achter de kalkoen? Met kinders rond de kerstboom? Op de skilatten soms? Nope, Wim stalkte Bauke Vaatstra. Wim kan het nog altijd niet hebben dat zijn ingenieuze wegsluistheorie wordt weggehoond, vooral boven de grote rivieren, en dus moeten de frustraties daarover tijdens de donkere dagen voor kerst weer eens als brandend maagzuur hebben opgespeeld.

Het Haarlems Dagblad: 'In mails aan Bauke Vaatstra bestookt Wim Dankbaar hem voortdurend met zijn complottheorie en presenteert daarbij een gedetailleerde lezing van wat er volgens hem die Koninginnedag in 1991  (moet zijn 1999) allemaal is voorgevallen bij het Friese Veenklooster.'  'Het is allemaal om gek van te worden,' reageert Vaatstra, die er kennelijk mee naar de krant is gestapt. 'Ik heb met de zaaksofficier overlegd of we die vieze leugenaar juridisch aan kunnen pakken, maar dat ligt moeilijk.'

Normaal gebruikt Dankbaar zijn eigen weblog om zijn onvrede te uiten, maar daar was het de afgelopen weken opvallend stil. Waarschijnlijk omdat vrouw en kinderen weer eens hebben geëist dat Wim maar een andere hobby zoekt. Maar dat helpt niet bij Wim, die zijn aandrangen niet kan onderdrukken. Telkens als mevrouw Dankbaar even boodschappen haalde bij de AH in Overveen, kroop Wim stiekem naar zijn computer in de overtuiging dat hij die ouwe wel even naar zijn kant op zou kunnen trekken. 

Dankbaar zegt natuurlijk weer niets te begrijpen van de reactie van de vader Vaatstra. 'Het gaat mij niet om de familie Vaatstra maar om het feit dat zich een groot onrecht afspeelt'.

Welnee, het gaat Dankbaar alleen maar om zijn gekrenkte ego. Wim geeft niks om Marianne Vaatstra. Wim geeft ook helemaal niks om de gevoelens van een familie die een kind heeft verloren. Wim heeft gewoon een dikke plaat voor zijn kop.

UPDATE: weerwoord Dankbaar. Uitnodiging? Bauke Vaatstra: 'Het was eigenlijk niet eens om zijn versie aan te horen. We wilden hem bij ons krijgen om voor eens en voor altijd duidelijk te maken dat hij met dat stalkgedrag moest stoppen.'

Bokkenkop

Voor Micha Kat begon het nieuwe jaar met de tewaterlating van een Baphomet. Zijn oplettende geloofsgemeenschap had in een door Kat gesproken nieuwjaarswens een verdacht artefact aan de muur zien hangen, een ramschedel waarvoor Kat nota bene zelf had gewaarschuwd! Dergelijke dieren-symboliek maakten volgens Kat onderdeel uit van de satanische verkrachtingen van kinderen en bij satanische bijeenkomsten zoals die van de Bohemian Grove, en nu hing er zo'n ding aan de muur.

Een beetje lacherig reageerde Kat, blijkbaar nog niet geheel ingevoerd in het occulte, dat zijn kop aan de muur al 20 jaar oud was, een keer gekocht op een rommelmarkt als geinig object. 'Heeft geen enkele betekenis net zomin als het portret van Beatrix betekent dat ik in haar dienst sta.'

Verkeerd antwoord. Binnen de kortste keren sprongen de Satangekkies, symboolprofeten en Voodoodokters er bovenop: 'Rook je huis uit met brandende bundel van zwarte salie; witte of blauwe salie kan eventueel ook, maar zwarte is het krachtigst waar het erop aankomt om boze geesten en kwaadaardige invloeden te verdrijven. Die ramskop zit vast tot het schedeldak gevuld met boze geesten en is geladen met tal van satanische bezweringen. En die is vast en zeker speciaal voor jou en in opdracht van Satan, door bijvoorbeeld, Joris Demmink op die rommelmarkt gelegd in de hoop dat jij hem zou kopen en onwetend van dit Trojaanse Paard thuis in je huis aan de muur zou spijkeren. Breek die vloek!'

'De geloofsovertuigingen en vooral de middeleeuwse spinn-offs daarvan zijn op deze site vaak nog woester en krankzinniger dan in het Veluwse dorpje Putten', bromde een van Kats meer nuchtere reaguurders, maar dat mocht niet baten. Menigeen begon achter Klokkenluideronline reeds een verkapte Satanskerk te vermoeden met Kat als hogepriester. 

En dus besloot Kat zijn achterban gerust te stellen en de Baphomet in de Schiedamse plomp te gooien, waar hij demonstratief bleef drijven. Maar oplettende volgelingen wisten meteen: verkeerde ramskop! Het zwarte ding aan de muur was iets heel anders dan die vriendelijke bruine kop. Gevolg: Micha Fakery en andere zich suf redenerende complottertjes. Die natuurlijk geheel gelijk hebben. Kaick und vergelaick!


Barracuda gaat daarom een geheimpje verklappen: Micha draagt altijd een petje en op foto's wordt zijn kale hoofd nooit volledig afgebeeld. Dat is om de korte stompjes van beginnende hoorntjes te verbergen. Over enkele jaren heeft Kat een gewei als een moeflonram. Het beste is dan ook dat Kat zijn volledige huisraad in de Schiedamse gracht gooit en een boomzaag bestelt.

UPDATE: plotters vermoeden nog meer megacomplotten. 



donderdag 3 januari 2013

Pateo Center

Het jaar is amper begonnen of we hebben vandaag alweer een feestelijke opening. En wel van het Pateo Center in het schilderachtige stadje Oudewater (bekend van de Heksenwaag). Pateo Center klinkt als een nieuwe megabioscoop, maar in dit geval gaat het om het jongste (mini)pretpark van drs. Johan Oldenkamp, toonaangevende specialist in heelheidwetenschap.

Het nieuwe etablissement wordt geopend met een belevenissessie van Gabi Schmitter en zang en dans met een hoog zweefgehalte. Het streven is volgens Dokter Johan zelve om het centrum in korte tijd zodanig te laten groeien, dat snel daarna een 'volwaardig' Pateo Centrum geopend kan gaan worden, inclusief een leefgemeenschap. 'Daarna is het de bedoeling om steeds meer Pateo Centra te openen, waar bewuste mensen zelfvoorzienend kunnen leven, niet alleen in Nederland, maar ook in de landen om ons heen'.

Johan denkt graag in het groot: hij was al langer op zoek naar een droomlocatie, maar voor het huren van het gehele terpdorp Hamingen kreeg hij de handen niet op elkaar. 

Barracuda was inmiddels enorm nieuwsgierig geworden naar de locatie in Oudewater, maar wat hij ook googelde, er kwam aanvankelijk maar geen adres tevoorschijn. En Barracuda maar prakkiseren waarom die locatie in nevelen was gehuld. Het beste wat hij kon verzinnen is dat het een of ander kraakpand betreft, en het uitlokken van horeca- en andere vergunningen te allen tijde moet worden voorkomen. Maar het kan ook zijn dat Johan als soeverein mens zich weer eens onzichtbaar wilde maken voor ambtenaren en andere lastposten, en het liefst een zelfvoorzienend en bij voorkeur anoniem bestaan wilde lijden te Oudewater. Maar zie, op de valreep kwamen de parkeerinstructies door. 

En toch kan niet iedereen zomaar naar binnen. Deelname aan activiteiten is pas mogelijk na bevestiging hiervan door een medewerker (lees: Johan zelf). Wie de vragen over de Westerse Zodiak, de Chinese Dierenriem, de Japanse Nine Star Ki en de Maya Tzol’kin niet naar behoren beantwoordt, staat binnen een seconde weer op straat. 

woensdag 2 januari 2013

Glazen Bol

Net als de Nieuwjaarsduik houdt Barracuda een oude traditie in ere: terugblikken op voorspellingen van paragnosten op het jaar 2012. Want terugblikken, dat doen paragnosten om moverende redenen nou eens nooit. Of in elk geval zelden. Wellicht zat de Grote Galactische Uitlijning afgelopen jaar in de weg, maar de voorspellingen waren weer ronduit bedroevend.

Een jaar terug meldden we kort reeds de volgende voorspellingen voor afgelopen jaar: Nederland wint finale EK voetbal met 2–1 van Duitsland, Israëlische bommenwerpers bestoken Iran, bomaanslag op treinstation Londen, einde gedoogkabinet Rutte, aanslag Amsterdamse metro in aanbouw, seriemoordenaar teistert Nederland, meerdere banken vallen om juwelenroof. Not even close, afgezien van het einde van het gedoogkabinet, dat iedereen zag aankomen.

Paragnost Henk Jan Akse zag vanwege de aflopende Maya kalender veel turbulentie, met als triest hoogtepunt een tsunami in het Aziatische deel van de wereld. Bovendien: 'Een supervulkaan in Midden-Amerika barst uit. Een aardbeving in Italië. De poolkap smelt met zorgewekkende snelheid. Honger is er altijd maar in 2012 in extreme mate'.

Er waren inderdaad aardbevingen in Italië, zoals elk jaar, en bijna overal aan de polen smelten de ijskappen, maar dat is ook niet van gisteren.Niets in elk geval specifiek met betrekking tot 21 december 2012.

Jan C. van der Heide zag 'een beginnende brand in de Tweede Kamer. Rook in de gangen. ‘Het Binnenhof’ wordt extra beveiligd en gaat op een vesting lijken…' 'Het publiek neemt de bonnenregen niet langer meer, er komt een massale betalings-weigering. Internet gaat een belangrijke rol spelen om de mensen te motiveren massaal de bonnen niet meer te betalen. Het systeem komt krakend tot stilstand.' ''Wegens onverwachte ontwikkelingen geen tweede ambtstermijn voor Obama' 'Een bewijs van buitenaards leven heeft een vrouw uit Connecticut via haar smartphone opgevangen'. Helaas, ook ET heeft nog niet gebeld.

Rob van der Wilk wist het zeker: De Derde Wereldoorlog zou uitbreken vanwege spanningen tussen Israël en Iran. Maar het leger in Israël weigerde reeds in 2010 een 'Iran-aanval'. Het Nederlands elftal zou na een spannende strijd in Polen en Oekraïne het Europees kampioenschap winnen. De overwinningsroes was kennelijk zo groot dat niemand het zich meer voor de geest kan halen.

De voorspellingen voor komend jaar: Een nieuwe spectaculaire ontdekking, kaping (na)bij Schiphol of poging tot wordt verijdeld, Turkije neemt wraak op buurland, tijdelijk onrust in bekende vakantieoorden, Britse vorstin wordt opgenomen, wateroverlast Engeland, China en of Chili beeft letterlijk, opschudding in Zweden, weeralarm mag even niet baten, veel sneeuwoverlast, in omroepland gaan koppen rollen.