zaterdag 30 maart 2013

Patsy

De meest gruwelijke details passeerden de revue tijdens het Vaatstra-proces, over hoe boer Jasper zijn seksuele driften wilde bevredigen en hoe de confrontatie onder dreiging van een mes volledig uit de klauwen liep. Er zou een knop zijn omgegaan, en Jasper wist zeker dat hij met zijn volle verstand nooit tot die daad zou zijn gekomen. Of de selectief vergeetachtige Fries de waarheid sprak is de vraag. Misschien is er een kant aan Jasper S. die ook hij liever voor zijn familie verborgen houdt.

Het complotvolk dat maanden achtereen roeptoeterde dat de echte daders door justitie uit de wind waren gehouden, en boer Jasper als patsy naar voren was geschoven, toonde zich intussen weer eens een slechte verliezer. De ene droeftoeter na de andere kwam uithuilen bij Moeder de Gans Bou, inclusief Wim Dankbaar die maanden zijn mond had gehouden. De discussie daar kwam weer niet verder dan 'dat de zaak stinkt', de standaardriedel van complotters die het ook niet meer weten.

André Vergeer, die mopperde dat gans Nederland uit garnalenhersenen bestaat, kwam met een analyse van vermeende tegenstellingen in uiteenlopende verklaringen, vergetend dat niet alles dat ooit ergens is opgeschreven feitelijk juist hoeft te zijn en hij die analyse op zijn eigen slordige kunst- en vliegwerk stelselmatig achterwege heeft gelaten. Tot overmaat van ramp voor het complotvolk weerlegde Jasper ook nog eens de theorie dat Marianne niet door twee jongens op de fiets naar Buitenpost zou zijn gebracht wegens lekke banden. Die jongens had Jasper als eerste gezien tijdens zijn nachtelijke fietstocht.

Een beetje geloofwaardige verklaring voor de rol van Jasper blijft ook al achterwege bij de plotters: je kunt toch moeilijk blijven volhouden dat Jasper een ingehuurde acteur is, daarvoor kende het dorp hem te lang als hardwerkende boer. En dat Jasper zeer gedetailleerde verklaringen onder hypnose zou afleggen, inclusief geënsceneerde huilbuien, gelooft alleen een handvol complotters.

Onder wie natuurlijk weer Martin - toet toet boing boing - Vrijland. 'Hypnose is een middel, maar de combinatie met medicatie en MK Ultra methodes kunnen er eenvoudig toe leiden dat een “eenvoudige boer met altijd een mes op zak behalve tijdens zijn arrestatie” makkelijk geslachtofferd kan worden voor deze gigantisch slinkse Machiavelli leugen.'

Ja hoor, Martin. Maar als je dan verwijst naar een YouTube-video van illusionist Derren Brown, die een slachtoffer deed geloven dat hij een moord had gepleegd, bekijk hem dan eerst even. De desbetreffende persoon is gedurende de hele video duidelijk in verwarring over wat hem overkomt.

Inmiddels heeft Martin de familie van Anass kennelijk weer eens zo onder druk gezet dat ook de derde advocaat met de Noorderzon is vertrokken. De familie lijkt Barracuda intelligent genoeg om zelf haar mannetje te staan, zonder de hulp van malloten als Vrijland. Of zou die zelf stiekem solliciteren naar de rol van bezoldigd adviseur? Want al weken horen we Martin niet meer over de stichting die hij zou oprichten ter leniging van onderzoekskosten. Het papierwerk was een 'kwestie van een week'. Of zou dat weer bluf zijn geweest?

donderdag 28 maart 2013

Frides

Het Nederlands Dagblad interviewde een dezer dagen afgestudeerd theoloog, luis in de pels en roepende in de woestijn Frides Laméris. Strijderd en vooral heel erg complotter.  Barracuda kende Friedes eigenlijk vooral als de zelfbenoemde belangenbehartiger van draaideurcrimineel Ben van de B., maar uit het interview blijkt weer eens dat complotters nooit in één complot tegelijk geloven.

Want: Frides strooide in 2009 met anderen 'zand in de machine' van de vaccinatiecampagne tegen baarmoederhalskanker. Daarna ‘schakelde hij over’ op straling en was hij actief in de werkgroep Last van de Mast, gericht tegen de plaatsing van UMTS-masten voor mobiele telefonie. Toen hij daarop was uitgekeken stuitte hij (gelukkig) op Ben van de B. En dan zijn er nog de centrale banken en daarboven de Bilderberggroep, en de dynastieën Rockefeller en Rotschild. 'We gaan een stille revolutie organiseren door de waarheid boven tafel te halen. Wij willen een andere samenleving, met morele principes, een menselijker economie.'

Oftewel Frides komt naar u toe deze zomer! Hoewel, toch niet. Want Frides leeft van een uitkering, leeft zuinig en koopt zijn treinkaartjes bij het Kruidvat. En de oorzaak in het geloof in al die complotten ligt misschien in het verleden. Hij heeft de gewone narigheid in een gezin meegemaakt en dat in therapie verwerkt. Tot zijn veertigste leefde hij als een soort monnik. 'Toen zijn mij de ogen geopend en zag ik dat in de samenleving vreemde principes heersten.'

Hij is nu stilte een klokkenluidersgroep van misbruik in de jeugdzorg aan het vormen. Die groep treedt op moment X naar buiten met zodanig sterk materiaal, dat het onderwerp stevig op de kaart wordt gezet. 'Maar we moeten verschrikkelijk voorzichtig zijn, er zitten hele pedonetwerken achter.'

Via Ben ontdekte Frides naar eigen een 'circuit van kindermisbruik in de jeugdzorg'. Dat kan al niet kloppen, want Frides komt nooit zijn huis uit. Daar had moeten staan: 'Ik geloof Ben op zijn bruine ogen.' Maar dat klinkt een beetje lullig.

woensdag 27 maart 2013

Nulpunt

Het worden weer spannende tijden voor de aanhangers van vrije- en nulpuntenergie apparaten. De Turkse uitvinder Muammer Yildiz haalt binnenkort zijn roemruchte magneetmotor weer tevoorschijn voor een expo in Genève (10-14 april). Daar zal hij de motor vier dagen continu laten draaien 'om sceptici te overtuigen'. Waarmee het probleem al meteen duidelijk wordt.

Barracuda heeft overigens een warme sympathie voor al dit soort fanatieke knutselaars. Je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt. Het merendeel van hen is er echt niet op uit om de boel te belazeren, maar dat de grote doorbraak uitblijft is vaak ook hun eigen schuld. Nulpuntenergie zit niet zelden in een spirituele hoek met luchtfietsers die een dusdanige weerzin tegen de officiële wetenschap hebben ontwikkeld dat er vaak niet eens mee te praten valt.

Neem de Nederlandse nulpuntenergie-goeroe Rob van der Zon, die weliswaar een zelfverklaard tegenstander is van het 'spiritualiseren' van vrije energie, maar zelf een compleet warrig verhaal ophangt (video) over de vermeende werking ervan. Dat krijg je als je actieradius beperkt blijft tot de volstrekt kritiekloze schapen van het Pateo Center te Oudewater. Zijn verhaal zou heel wat coherenter zijn als Van der Zon zijn beweringen eens door wetenschappers liet valideren. Maar daar zal Van der Zon zich waarschijnlijk nooit (willen) vertonen.

Of er meer interactie komt tussen ‘serieuze wetenschappers’ en ‘alternatievelingen’ is dan ook nog maar zeer de vraag, want ook het perpetuum mobile van Muammer Yildiz wordt al jaren door een wolk van geheimzinnigheid omgeven. Niemand behalve de uitvinder zelf mag aan het kastje komen, en ook in Zwitserland vindt weer alles plaats in een trailer, met webcam. Yildiz is kennelijk zo paranoia dat zijn vinding wordt gekopieerd dat hij niemand een blik in de magneetmotor gunt. Met als treurige consequentie dat geen geldschieter of wetenschapper zijn vinding ooit serieus zal nemen.

dinsdag 26 maart 2013

Tristan

Complotdenkers laten onderwerpen doorgaans al gauw weer vallen als hun vermoedens en speculaties niet bevestigd worden. Zo zal het ook wel weer gaan met de 'vermoorde' Anass. Of met de 'gehersenspoelde' Jasper S.. Want wie hoor je nu nog over Tristan van der Vlis, die door de staat en zijn oom Arie er 'min of meer toe werd aangezet de horror-daad te plegen'?

Onlangs wilde de belangengroep voor nabestaanden van de zelfmoordaanslag van Tristan van der Vlis in Alphen a/d Rijn een claim indienen tegen de overheid. Die had nooit een wapenvergunning moeten krijgen, vanwege zijn wettelijk bekrachtigde gedwongen opnamen.

Bij Joop.nl legt Joris van Huijstee uit waarom die vergunning niet geweigerd had kunnen worden. Media hebben eerder bericht dat de 'gedwongen opname' van Van der Vlis destijds slechts tien dagen heeft geduurd en dat hij na de opname lange tijd in behandeling is geweest. Van Huijstee: 'Wanneer de Burgemeester een IBS (In Beschikking Stelling) voor mij beveelt, omdat mensen uit mijn omgeving bijvoorbeeld hebben aangegeven zich zorgen te maken dat ik mezelf of anderen iets dreig aan te doen, dan duurt zo'n IBS wettelijk minimaal drie weken. Dat is minimaal 21 dagen en nooit minder. De tien dagen dat Van der Vlis gedwongen is opgenomen kan dus nimmer onder een IBS vallen.' 

De behandeling was, zo vermoedt Van Huijstee, vrijwillig. Een vrijwillige behandeling waar hij zelf naartoe reisde. Een gesprek van een uur per week of iets dergelijks in combinatie met medicatie. 'Dat betekent dat in juridische zin zijn gedwongen opname niet mee gewogen had kunnen worden bij zijn aanvraag voor een wapenvergunning.''

Bij de aanvraag van een wapenvergunning is het ook nog eens niet verplicht te vermelden of je in aanraking met de Geestelijke Gezondheidszorg bent geweest. De GGZ is niet verplicht noch in staat de informatie te verstrekken vanwege de geheimhoudingsplicht. Bovendien is het niet hebben van een GGZ-verleden geen voorwaarde voor een wapenvergunning. De werkelijkheid is helaas al gruwelijk genoeg.

maandag 25 maart 2013

Dominantie

De New World Order is aan de horizon, tikt allesgelover Guido Jonkers van YouReallyDontWantToKnow op zijn blogje. We kennen Guido zo langzamerhand een beetje. Nooit te beroerd om weer een krankjorum artikel van de eerste de beste complotsite over te schrijven. Niet zelden spreken die artikelen elkaar ook nog eens tegen. Want hoeveel stukken heeft Guido nu al niet vertaald, waarin er al lang sprake is van de NWO?

Guido las een dezer dagen een artikel van Foster Gamble, maker van de nu al legendarische zweefdocumentaire Thrive. Daarin passeert ongeveer ieder denkbaar complot de revue: van de onderdrukking van vrije energie tot de Global Domination Agenda, maar dan overgoten met een stevige Niburu-saus, hier en daar zelfs met behoorlijk enge relitrekjes. Critici pareert hij met de aanhef Mr Dead Ones (Muertos), liefst in KAPITALEN. Kortom: een aluhoedje uit het boekje, die net als David Icke een hele handel heeft opgezet van DVD's (dertig stuks voor 420 dollar!) en World is Waking Up T-Shirts.

Gamble meldde een dezer dagen dat de Amerikaanse binnenlandse veiligheidsdienst 1,6 miljard stuks munitie heeft besteld, genoeg om een oorlog te voeren van meer dan twintig jaar in de VS zélf'. En dan gaan de radertjes van complotters minstens zo snel draaien als de benen van Michael Boogerd op epo: die kogels zijn er naar hun stellige overtuiging om de eigen bevolking te onderdrukken, er waren immers ook al eh... FEMA kampen. 'Ik geloof dat deze kogels bedoeld zijn als voorbereiding op een binnenlandse opstand, die verwacht wordt door een groep die haar agenda voor dominantie en controle wenst uit te rollen..!'

Overigens, allemaal nieuws van gisteren, maar weer heel even actueel omdat zakenblad Forbes er over is gaan schrijven. En niet omdat staatssecretaris Janet Napolitano een coup d’etat voorbereidt tegen de zittende president Obama, maar omdat de kogels een koopje waren. Nu toeslaan en de Amerikaanse overheid zou voor de toekomst enorm veel geld kunnen besparen, zo luidde de uitleg.

'Spending money this way is beyond absurd well into perverse', concludeert het weekblad, dat nog een bezwaar ziet. 'President Obama has an opportunity, now, to live up to some of his rhetoric by helping the federal government set a noble example in a matter very close to his heart (and that of his Progressive base), one not inimical to the Bill of Rights: gun control.  The federal government can (for a nice change) begin practicing what it preaches by controlling itself.'

Natuurlijk gaan complotters meteen met zo'n stuk aan de haal om hun lezers te overtuigen dat het een 'systematische agenda voor consolidatie en/of controle' betreft. Iets anders willen Guido's aanhangers, die godbeterhet zelfs met de Beierse Illuminati komen aanzetten, toch niet horen, dus geeft Guido ze brood en spelen. 

zaterdag 23 maart 2013

Zelfbeklag

Freek de Jonge, de clown-turned-dominee, beklaagde zich tijdens het Grote Interviewgala in de Stadsschouwburg te Amsterdam afgelopen week over Het Interview. Maar eigenlijk is het vooral zelfbeklag, over hoe De Komiek niet meer door het journaille met respect wordt behandeld.

Zijn hele leven is hij zo'n duizend keer geïnterviewd. Onder anderen door Bibeb, Ischa Meijer, Matthijs van Nieuwkerk en Antoinette Scheulderman. 'Het confronterende interview was aanvankelijk niet aan de orde, tenminste niet met mij als slachtoffer. Ik was immers vaak de vriend van de harde interviewer. En we spanden samen tegen de wereld. De meeste vragen bestonden uit voorzetjes en opzetjes die door ons ingekopt of afgemaakt werden. Díe deugde niet. Dát deugde niet. Díe kon er helemaal niets van. Dát was niet om aan te zien.'

Een goede interviewer is volgens De Jonge een 'verleider die zijn opponent in een positie manoeuvreert waarin deze zich op zijn gemak voelt en het als een daad van welvoeglijkheid beschouwt het de vragensteller naar de zin te maken met allerlei onthullingen en sappige details, of diepe inzichten in heikele kwesties.'

Inderdaad, de generatie journalisten is niet meer. Overleden, of met pensioen. De jongere generatie is niet meer de vriend van Freek, al was het maar omdat ze niet met zijn humor zijn opgegroeid. Freek is hun ogen te veel evenbeeld van zijn domineevader. Scherpe taalacrobatiek, maar met een moemakend timbre dat in de Gereformeerde Kerk thuishoort. En dus word je te kijk gezet als een demente fossiele zuurseniele zeiksnor. 'In 2008 steunde Pauw noch Witteman hem in mijn tirade tegen Peter R. de Vries Ik was ontmaskerd. Weg imago. Ik was beduusd. Ik, liefhebber van interviews.'

Vanuit dit trauma wordt een doos van Pandora opengetrokken: aan de hand van Maarten Luther, de doodverklaring van God en de gemarginaliseerde media die gemanipuleerd zouden worden door spindoctors en mannetjesmakers, moet worden aangetoond dat de markt voor waarheidsvinding of verstandige taal slinkt. Er behoefte is aan entertainment. Aan reuring. Ten koste van het interview waarin geit en kool worden gespaard. 'Een verslaggever die aan de premier vraagt of hij nog geneukt heeft, markeert het einde van het confronterende interview. Geen verstandig mens stelt zich meer bloot aan die schaamteloze brutaliteit.'

Maar reuring is van alle tijden. Ook toen Ischa Meijer nog leefde. Die kon even meedogenloos een gast in stukken zagen, en met dezelfde schaamteloze brutaliteit als mediahoerige Rutger van PowNed, maar het hing er wel van af wie hij tegenover zich had: vooral Freek werd gespaard. Stap dan maar eens van zo'n roze wolk af.

vrijdag 22 maart 2013

Fixatie

Een beetje Demmink-junk leest tegenwoordig het Katholieke Nieuwsblad (papieren oplage 10.000). Adjunct Henk Rijkers doet zijn stinkende best om voor de site dagelijks een Demmink-berichtje te schrijven, blijkbaar in de veronderstelling dat als hij dat maar vaak genoeg doet, katholiek Nederland vanzelf in opstand komt en de kerken gaat bezetten.

Lukt niet. Henk wordt compleet genegeerd. Barracuda vermoedt dat zijn lezers zich ook nog eens ergeren aan de moemakende Demmink-fixatie van Henk. Temeer daar de berichtgeving, vaak toch al niet erg relevant, in geen enkele verhouding staat tot het bijna dagelijkse nieuws over misbruik van minderjarigen door katholieke dienaren. Toegegeven: Henk begrijpt gelukkig nog dat zijn krant daarover moeilijk kan zwijgen, maar die berichtgeving wordt niet verrassend heel wat beter gedoseerd.

Zo langzamerhand kun je je trouwens ook afvragen hoe het toch komt dat duizenden slachtoffers van misbruik in de katholieke kerk zich spontaan bij allerlei instanties hebben gemeld, terwijl de oogst van Demmink zelfs na vele jaren publiciteit op de interwebs is blijven steken bij een de aangifte van een labiele Nederlander en twee vage Turken.

Met als gevolg dat het Demmink-kamp driftig op zoek gaat naar weer nieuwe trofeeën. Deze week hadden ze er weer eentje. Een uitgelekte mail van een voormalige gevangenisdirecteur, over een persoonlijke assistente van Joris die voor hem afspraken moest regelen met minderjarige jongens en zich daarover zou hebben beklaagd tijdens een dienstreis naar Engeland begin jaren negentig.

Dat noemt Henk iets te enthousiast een 'nieuwe getuigenis over Demmink'. Maar dat is het natuurlijk niet. Het is zoveelste verhaal uit tweede hand. Demmink-complotters zijn net jagers die, als ze een halve veer op de grond hebben gevonden, roepen dat ze een patrijs hebben geschoten.

Want hoe zou dat toen toch gegaan zijn, wil Barracuda wel eens weten. Moest de assistente soms in de Gouden Gids gaan bladeren? Gaf Demmink haar telefoonnummers met de nadrukkelijke wens dat het 'minderjarigen' moesten zijn? Zou Joris nou echt zo dom zijn geweest om dat niet zelf discreet te regelen? Als we Demmink complotters mogen geloven, belde hij in andere gevallen juist zelf voor afspraakjes.

De mail was overigens gericht aan CDA-kamerlid Pieter Omtzigt, die ten aanzien van Demmink weliswaar kritische diverse vragen heeft gesteld aan de Tweede Kamer, maar nu woedend is over het uitlekken de mail. Want die dook natuurlijk meteen weer op bij de website van de oude Jan Poot (Demmink Dofpot) en die haalt hem - lekker puh - niet weg. 'Ik ben van de generatie van voor de oorlog. Laat ze maar schieten. Ik ben bereid te sterven voor het vuurpeleton voor onze vrijheid en democratie. Dat hoef je van de huidige generatie niet te verwachten. Dat zijn allemaal levensgenieters.'

Vuurpeleton? Poot heiliger dan de kersverse Paus: die heeft immers gewoon een rekening te vereffenen met justitie vanwege het Chipshol debacle (met dank aan partijdige rechters) en pakt wie hij pakken kan.

dinsdag 19 maart 2013

Grijze muis



Wat een deceptie. Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten, de wulpse uitbater van de ranzige darkroom Amsterdam Post, kwam gisteren eindelijk eens in beeld. Bij AT5 ook nog, waar hij als eenmansmegafoon over de Rhôneweg brulde naar de in Duitsland en Pakistan verboden Hizb ut-Tahrir. Hoewel, brulde? Dat viel een beetje tegen. Er kwam niet veel geluid uit de megafoon, want VanFrikschoten heeft geen harde stem.

Stoïcijns weigerde hij commentaar aan AT5. 'Jochie, het is duidelijk dat jij Ome Frik niet kent. Ik weet precies wat de bedoeling was met je Castricum-immitatie: Mij op het verkeerde been proberen te zetten door me halverwege te interumperen en vervolgens kan het grote knip- en plakwerk met je materiaal beginnen! Let maar op de enkele verspreking, wegens een wegfladderende bladzijde, die ze voor dat filmpje hebben uitgekozen uiteindelijk.'

Ome Frik kent zijn klassieken, zoveel is duidelijk. Maar man, man, man, is deze grijze muis, die met zijn lubberende regenjasje zo uit gemeentewerken lijkt weggelopen (chef saai papierwerk), de Van Frikhoven met zijn grote bek en zijn spannende avonturen in de leer- en fetisjscene? De Van Frikschoten die het liefst een Gereformeerde Kerk betreedt in zwart leer met kettingen, kogelriemen en studs gestoken op Wehrmachtlaarzen

Eerder presteerde Van Frikschoten het al om zijn lezers wijs te maken dat het hosten van zijn onmisbare Amsterdam Post vele duizenden euro's per jaar kost, nu weten we dat Van Frikschoten gewoon getrouwd is, met Jantien, drie brave kindjes heeft, en CDA stemt.

Huishoudelijk: we slaan enkele daagjes over.

maandag 18 maart 2013

Fixisme

Zoals prostituees hun lichaam ter beschikking stellen aan wie de daarvoor gestelde prijs wil betalen, zo stellen hoogleraren hun intellectuele vermogens ter beschikking aan hun financiers. Het gaat al heel lang niet meer over onbevooroordeelde waarheidsvinding. Het gaat op de universiteiten namelijk over het krampachtig vasthouden aan absurde zienswijzen, in het belang van de geldschieters. Volgens hun eigen protocolletjes dienen we deze mentale hoeren aan te spreken met ‘hooggeleerd’. Was getekend: Johan 'geloof ook mij niet' Oldenkamp.

Johan heeft weer een nieuwe hoax ontdekt. Dat doet hij met enige regelmaat, dus daar kijkt Barracuda allang niet meer van op. Maar de nieuwste is pas echt curieus: de continentendrift is....verzonnen! Barracuda heeft enorm zitten piekeren waarom. Dreigt er soms een gevaar dat alleen door frauderende wetenschappers kan worden opgelost?

Hoe dan ook, we hebben Johan nog nooit zo opgewonden gezien. Zelfs tien buisjes bruistabletten kregen hem nog niet rustig. Albert Einstein is de 'allerergste academische hoer aller tijden, die onder andere een omrekenformuletje heeft bedacht tussen de massa van materie en de hoeveelheid opgenomen energie. 'Net als in alle hersenspoelende Hollywood-films en alle religies dien je echter wel een deel van de waarheid te onthullen, om mensen voor de gek te kunnen houden met de onzin die je daar snel overheen legt'

Daarom is het maar goed dat we Johan hebben, absoluut de knapste kop van het westelijk halfrond, die allang de Nobelprijs voor heelheid had moeten hebben. Want volgens Johan zit het zo: De continenten zijn juist niet op drift, maar zitten vast. Doordat de straal van onze moederplaneet heel geleidelijk steeds een beetje langer wordt, worden de ruimtes tussen de continenten steeds groter. Anders gezegd: de aarde zet uit.

De uitdijende aarde is (net alle de holle aarde) een geliefd thema bij aluhoedjes. In een vorig leven heeft Barracuda daar ook al eens iets over gelezen. Johan verwijst echter niet naar de pseudowetenschap van striptekenaar Neal Adams, maar naar de inmiddels achterhaalde expansietheorie van Sam Carey en anderen. Zij waren aanhangers van het fixisme, het idee dat continenten niet konden schuiven.

Inmiddels is de algemeen aanvaarde theorie dat oceanische platen onder een andere oceanische of continentale plaat schuiven, hetgeen ook samenhangt met vulkanische activiteit. Allemaal meetbaar en aantoonbaar, via uiteenlopende technieken. Maar dat is nu elke keer weer het curieuze aan bolleboos Oldenkamp: de enige manier om al dit bewijs te negeren ten faveure van zijn eigen totaalopdrift-theorie, is door het onderzoek van duizenden wetenschappers over de hele wereld ongeldig te verklaren.

Waarmee we uitkomen bij het piece de resistance van Johans theorie. Want waardoor zet de aarde nou eigenlijk uit? Fasten your seatbelts: materie komt voort uit licht. 'Lieve mensen, volg nu toch gewoon het zonlicht, en zie hoe hieruit materie ontstaat en hoe het voedend is voor alles wat leeft.' Halleluja!' Direct nadat Vader Helios (‘onze Vader die in de Hemel te zien is’) is gaan schijnen, is er, in de kern van het magnetische veld waaruit Moeder Terra is geboren, begonnen met het splitsen van fotonen, waardoor er daar steeds meer materie is gaan groeien. In dat groeiproces, gevoed door licht, doorlopen alle hemellichamen exact dezelfde vier stadia, die we kunnen aanduiden als Aarde, Water, Lucht en Vuur.''

Toegegeven, dit gaat ons verstand en die van anderen te boven. Geen nood, Johan gaat het je allemaal nog eens uitleggen tijdens de aanstaande Wholly Science Week te Frankrijk. Deelnemersbijdrage inclusief verblijfskosten: € 650. En niet alleen frauderende wetenschappers komen onder de Franse voorjaarszon aan bod. Wisten jullie dat de moord van 6 mei 2002 op Pim Fortuyn is uitgevoerd in opdracht van de leiding van de Nederlandse Grootloge der Gemengde Vrijmetselarij in Voorburg? Dussss.....

zaterdag 16 maart 2013

Octopus

De Anass soap continues. Nico Meijering is geen advocaat meer in de zaak. Kennelijk staat de familie zo onder invloed van onruststoker Martin Vrijland dat ze ook die weer hebben gedumpt na Gerard Spong. Maar het kan ook zijn dat Meijering zo verstandig is geweest om de zaak zelf over te hevelen, zich realiserend dat de familie dagelijks al dan niet telefonisch wordt geterroriseerd door een malloot die de naam van een naburig voormalig restaurant (Lucifer) als bewijs ziet voor een vermeende rituele kindermoord.

En de nieuwe advocaat Stijn Franken kan zijn borst ook alweer natmaken, want ook die heeft niet de goedkeuring gekregen van de aluhoedjes. 'Het kantoor dat de belangen verdedigt van de corrupte en criminele rechter Hans Westenberg in zijn strafzaak ‘ontfermt’ zich nu over de belangen van de familie van Anass.'

Barracuda stelt voor dat de familie Martin Vrijland als advocaat en lijkschouwer aanwijst. Hij is er gek genoeg voor. Maar dan wel op voorwaarde dat ook Martin gewoon even de uitkomst van het nog lopende politieonderzoek afwacht en niet bij een voorlopig sectierapport al hoog van te toren gaat blazen. Dat gaat elke advocaat, en vermoedelijk ook weer die Franken, de familie adviseren.

Martin raakte de afgelopen dagen behoorlijk geagiteerd van zijn 50 seconds of fame, nadat het uitgelekte sectierapport groots in de media verscheen, maar hij weigerde met de main stream media te praten. Zo kreeg de TROS te verstaan dat zij allemaal onderdeel zijn van dezelfde eh.....octopus. 'In ’40-’45 zou je als verzetsstrijder ook niet gaan praten met de NSB. Begrijpt u mijn strekking? Wat mij betreft is het oorlog. Oorlog tegen de genoemde octopus.'

Maar die octopus is natuurlijk niet de reden dat Martin niet voor de microfoon of camera wil verschijnen (behalve dan bij Myra, maar daar luistert toch geen hond naar). Barracuda begrijpt dat Martin als voormalig internationale verkoper al enige tijd werkloos is, en waarschijnblijk dagelijks zit te solliciteren. Dan kan je maar beter niet te boek staan als toet toet boing boing-complotdenker. Ten minste, het lijkt Barracuda niet verstandig als je in het eerste gesprek al over de Anunnaki begint. Zoveel verstand heeft Martin dan ook wel weer.

vrijdag 15 maart 2013

Wanen

Zelfverklaard pedojager Ben van de B. heeft het maar knap moeilijk sinds Argusoog (tijdelijk?) op slot is gegaan. Dat was zijn speeltuin waar hij oeverloos tekeer kon gaan tegen de voogden van zijn uit huis geplaatste kinderen. Gelukkig voor Ben, en helaas voor zijn belagers, zijn er nog andere websites die zijn tirades willen publiceren. Zo beleefde Ben naar eigen zeggen onlangs 'spannende avonturen' in Tsjechië, waar hij wel even zijn beide dochters tijdens een vakantie zou bevrijden. Hij keerde met lege handen huiswaarts. Waarschijnlijk, zo vermoedt Barracuda, omdat Ben helemaal nooit in Tsjechië is geweest.

Maar er was nog meer nieuws, dat in elk geval wel waar is: Ben is een dezer dagen veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf, met aftrek van voorarrest. Daarnaast geldt een tenuitvoerlegging van twee maanden voorwaardelijk uit een eerder vonnis. Kortom: Ben mag dus nog enkele maandjes brommen.

Dat alles vanwege bedreigingen met de dood. Zo kreeg een medewerker van Bureau Jeugdzorg te horen dat 'als ik je met beide handen bij de strot grijp ik dat doe als de kinderen er niet bij zijn'. Weer een andere keer dreigde Ben dat hij hem in de koffer zou laten leggen. Met verwijzing naar een incident waarbij Ben er voor had gezorgd dat er (diens eigen woorden) zware gewonden vielen, messteken werden uitgedeeld en een drie kogels kreeg.

De rechter concludeert dat er aanknopingspunten zijn te vinden voor de conclusie 'dat verdachte wanen heeft'. En dat de intensiteit en hardnekkigheid van zijn optreden doen vermoeden 'dat het niet goed met verdachte gaat'. Volgens een Pro Justitia rapportage lijdt verdachte aan een 'organisch psychische stoornis' als gevolg van 'langdurig middelengebruik'. We kijken nergens meer van op.

Dat Ben al meermalen is veroordeeld voor bedreigingen en geweldsdelicten en hij zich niets gelegen laat liggen aan de geldende wetgeving, werkt volgens de rechtbank strafverzwarend. Dus geen taakstraf zoals geëist, maar het zoveelste verblijf voor Benno achter de tralies.

Je zou verwachten dat een ieder die het vonnis leest en nog steeds denkt dat Ben echt op pedo's jaagt zich eens serieus achter de oren krabt, maar bij verontruste vader F. Laméris te Zuidlaren - sinds enige tijd een van Bens vurigste fans - is het kwartje nog altijd niet gevallen. In zijn bekende hanenpoten mocht Ben weer uitleggen dat het allemaal nepvonnissen waren. Kennelijk toch niet zo nep dat hij uit het gevang kan blijven.

donderdag 14 maart 2013

The Illuminati: The Pope Francis I Conspiracy

Anass

De zaak Anass begint zolangzamerhand bij de complotters hysterische trekjes te krijgen. Net als eerder bij de zaak Vaatstra. Hoewel, het is eigenlijk vooral razende roeland Martin Vrijland die zich er druk over maakt. Die heeft kennelijk zo op de familie ingepraat dat hij het politierapport in handen heeft gekregen.

En omdat Martin maar blijft geloven in een rituele kindermoord, wordt iedere onduidelijkheid in dat rapport uitgelegd als bewijs. En als iets niet wordt toegelicht dan is dat een bewuste weglating. Of als de politie weigert processtukken aan de advocaat van de familie te verstrekken in het belang van het opsporingsonderzoek, toch geen ongebruikelijke procedure, dan vindt Martin dat natuurlijk ook weer verdacht.

Niet gehinderd door enige kennis van zaken gaat Martin dan ook nog een NFI rapport interpreteren. Een slordig en bewust slecht in elkaar geflanst (...) rapport, aldus Martin, die het als voormalige sales professional natuurlijk beter had gedaan, dat begrijpt een kind.

Maar dat de politie tot de conclusie is gekomen dat het wel eens zelfmoord zou kunnen zijn, is wel degelijk te begrijpen, alleen moet je het rapport dan wel zonder Martins dikke David Icke-bril lezen: Geen letsels die wijzen op verzet, volledig gekleed, huidkneuzingen als gevolg van verstikkingen vanwege een gebreide sjaal die straks om hals en nek was gewikkeld.

'Valt u ook op dat er nergens gesproken wordt over onderzoek naar de geslachtsdelen of “lichaamsopeningen?' vraagt Martin zich af. Ja, net zomin als het over zijn tenen gaat. Of over zijn knieën. Wellicht omdat geen afwijkingen zijn geconstateerd, vermoedt Barracuda.

Martin denkt ook nog taserwonden op zijn gezicht te kunnen onderscheiden. De logica is weer ver te zoeken, al was het maar omdat een taser de spieren verlamt, en dus eerder het onderlichaam het doel zou moeten zijn.

Er valt nog iets op: Martin poetst de psychische problemen van de jongen weg, en houdt details daarover achter, want dat komt hem even niet uit. Ook de verhalen over pesten kunnen volgens Martin niet waar zijn. Martin wil immers dat zijn versie geloofwaardig wordt gevonden. Weg met al die vervelende ruis.

Ook bij de belendende percelen moet iemand het vooral niet wagen om te suggereren dat Anass mogelijk door een spelletje chocking om het leven zou kunnen zijn gekomen. Laat David Icke het vooral niet horen!

Gisteren werd het dieptepunt bereikt toen Vrijland de nieuwe advocaat van de familie, Nico Meijering, ook nog eens ging schofferen. Zo vol is Martin van zichzelf, dat hij Meijering wel even gaat vertellen wat die moet doen. 'Zijn het misschien je vriendjes uit de vrijmetselaars loge binnen justitie die je gevraagd hebben nog even de zaak op de rem te houden?'

Dat de vader van Anass de verklaring van zelfmoord niet accepteert, valt te begrijpen, maar een ding weet Barracuda nu al: deze Martin gaat zeker geen klaarheid in de zaak brengen. Bij Marokko Forums wordt hij massaal uitgespuugd. Gelukkig niet op zijn eigen blog. Genoeg klapwiekende aluhoedjes die achter Martin aanrennen. De gecontroleerde media, illuminatie, psychopaten en psy-ops vliegen je weer om de oren.

woensdag 13 maart 2013

The Illuminati: The Six Strike Internet Piracy Conspiracy

Soeverein

Geweldige reportage een dezer dagen bij RTV Utrecht over een rechtszaak rond zwartrijder Dennis Mitchell (echte naam: Dennis Mitchell van Krugten) die zijn boetes niet wilde betalen omdat hij 'soeverein' was geworden. We hoorden hem bijna letterlijk de teksten oplepelen die Johan Oldenkamp al eens had bedacht om geen ziektekostenverzekeringen te betalen. Daar zal hij het ook wel vandaan hebben gehaald. Koppieppeest van internet.

Valt nog mee dat Van Krugten überhaupt in de rechtbank was komen opdagen. Daar zat hij trouwens als: 'Dennis Mitchel, in/uit vrijheid en Liefde geboren op 16/08/1988 te Nieuwegein en levende als vrij en soeverein mens van Licht en Liefde (alsook van vlees en bloed) Levende op het vaste land bij de gratie Gods en als crediteur handelend in volwaardige capaciteit als agent en auteur van de copyright naam, claim de naam en de handtekening © DENNIS MITCHEL VAN KRUGTEN en/of afgeleide daarvan, alle rechten voorbehouden.'

De reden dat Dennis dit allemaal bedacht heeft is (of gewoon gekopieerd van internet) is omdat hij geen cent te makken heeft en dan maar idealistische kutsmoezen bedenkt om niet te betalen. Ga dan niet met het openbaar vervoer. Maar Van Krugten heeft daar over nagedacht. Bij GeenStijl reaguurde hij: 'Omdat het mijn recht is mij vrij te verplaatsen over de Aarde, echter hebben bepaalde mensen ooit besloten dat er door bepaalde natuurgebieden, en soms zelfs woongebieden, treinen, en wegen met bussen moeten komen. Dit is destijds niet overlegt met alle belanghebbende, maar van hogere hand met commerciële intentie is opgedrongen aan de Aarde en haar inwoners. Daar het verboden is om over de treinrails of de busbaan te lopen, wat een van mijn geboorte rechten is, ben ik dus genoodzaakt van het ov gebruik te maken.'

En zo gaat nog even verder. 'Tevens is de staat der nederlanden geen soevereine staat, maar 'eigendom' van de kroon der staat der nederlanden. Deze nazi liefhebbende familie zit om meerdere aantoonbare onterecht op de troon, en dat niet alleen u, als staatsburger, bent 'eigendom' van de staat. Net zoals dat u nooit een auto zelf kunt hebben als u ermee de weg op wilt, want dan moet ie een nl kenteken hebben en is de auto eigendom van de staat der nederlanden. Net als uw bankrekening, uw hypotheek, heel het grondgebied wat bekend staat als koninkrijk der nederlanden, etc. etc.'

Geen slimme jongen, die Dennis. Een half miljoen Nederlanders zijn echt onvindbaar, terwijl sommigen van het UWV nog wel een uitkering ontvangen. Maar niet de soevereine identiteit Dennis, die van de rechter gewoon boetes moet betalen. Bij Geen Stijl: 'Terug sturen naar soevereinië, zonder behoud van uitkering.'

dinsdag 12 maart 2013

Damage control

De damage control rond  de schrijvende 'prostituee' Valérie Lempereur draait op volle toeren. Wraakjournalistiek van kwaadwillende journalisten, blies haar advocaat Christiaan Alberdingk Thijm hoog van de toren, vermoedelijk omdat hij ook zijn eigen geloofwaardigheid ziet aangetast. De schrijfster moet 'vechten tegen een onjuiste beeldvorming', riep Alberdingk Thijm, om vervolgens toe te geven dat Perquin niet exact tienduizend klanten heeft gehad, zoals ze in haar boek beweerde. Hoeveel dan wel, Christiaan?

Uitgever Mai Spijkers van Prometheus had afgelopen weekend zijn mening al klaar, zonder ook maar iets uit te zoeken. 'We hopen nog lang met haar te kunnen samenwerken', klonk het hoopvol. Bij Libelle is Valerie inmiddels exit. De tv-serie rond Patricia Perquin staat op losse schroeven. Politieke partijen in de Amsterdamse gemeenteraad willen dat Van der Laan morgen tekst en uitleg geef omdat zij mogelijk betaald is voor adviezen.

Er wordt volop gespeculeerd of Lempereur überhaupt achter de ramen heeft gestaan. Op de site Hookers.com, waar prostitutieklanten hun ervaringen uitwisselen, werd dit weekend bericht dat Lempereur waarschijnlijk niet op de Wallen, maar wel als 'Pascale' in de Spuistraat zou hebben gestaan, meldt de Telegraaf. 'Een extravagante dame met een arty website, gek op leer en ritsen'. Het blijkt niet meer dan een gok.

Pas echt dodelijk is de opmerking (in de Volkskrant) van Jean-Pierre van Rossem, met wie ze ruzie kreeg over de publicatie van zijn biografie. In een van hun laatste gesprekken meldde Lempereur dat ze werkte aan een nieuw project. 'Ze zei dat ze bezig was met een verzonnen boek. Bekentenisliteratuur noemde ze dat. Dat was vlak voor ze met de noorderzon vertrok.'

Astrolijnen

Een opmerkelijke rel in bloggerland. Een luis in de pels van astrologen die blogt onder de naam Koosvandijk moest een dezer dagen niet alleen een rectificatie plaatsen, maar ook zijn echte naam vermelden. Vandijk, die zich ook al eens bemoeide de complotten rond Marianne Vaatstra, had zijn pijlen gericht op Total Telecom. Dat bedrijf exploiteert vanuit Luxemburg zogenaamde astrolijnen waar consumenten een (betaald) gesprek kunnen voeren met een spiritueel consulent. Onder de titel 'Een pornoschandaal achter Astro-tv?' suggereerde Vandijk dat de eigenaren ook actief waren als verhuurders van sekslijnen. Niet het soort omgeving voor een afgewogen astrologisch consult.

Dat mocht dus niet van de voorzieningenrechter. Die was van oordeel dat de zinsnede `het bedrijf van xxx die inderdaad niet vies van blote borsten is' in meergenoemd artikel wel degelijk de indruk wekt dat 'eisers zelf exploitanten zijn van een pornolijn'. Rectificatie op de site dus, maar daar moest Vandijk wel zijn eigen naam onder zetten. 'De wijze waarop gedaagde de anonimiteit zoekt, onder een deknaam zonder desgevraagd ter zitting de identiteit te willen prijsgeven, en gelet op de inhoud en toon van de brieven en emails, is er gegronde vrees dat gedaagde de beschuldigingen wederom zal gaan publiceren.'

Kennelijk heeft Vandijk eieren voor zijn geld gekozen. Het blog is uit de lucht gehaald.

maandag 11 maart 2013

Schubben

In al die jaren dat Barracuda complotters in hun natuurlijke habitat volgt, hebben zij een opmerkelijke metamorfose ondergaan. In het begin ging het namelijk nog om reële zaken, zoals de aanslagen van 9/11 of de oorlog in Irak. Daarop werden weliswaar onwaarschijnlijke theorieën losgelaten, maar die waren in elk geval nog technisch van aard.

Tegenwoordig bewegen complotters zich in een door henzelf gedroomde werkelijkheid. Daarin is de vijand een niet nader benoemde elite die steevast als New World Order wordt aangeduid, een groot deel van de mensheid wil uitroeien, satanische pedonetwerken vestigt in alle lage van de samenleving en complotten smeedt om homoseksualiteit te promoten. De ene fantasie lijkt de andere te voeden, met het gedachtegoed van David Icke - de Bhagwan onder de complotters - niet zelden als uitgangspunt.

Voor de geloofsgemeenschap zijn al deze fantasieën kennelijk behoorlijk reëel, getuige een ellenlange verhandeling bij Anarchiel over de reptielmens, ook al zo'n zinsbegoocheling waaraan complotters zich steeds meer lijken vast te klampen. De anachieltjes die enkele dagen nog klaagden over de apathie op het blog, zijn weer helemaal bij de les, in de overtuiging dat iedereen met wie ze ooit ruzie hebben gehad stiekem schubbetjes heeft. 'Het is een groep die functioneert vanuit het reptielenbrein, moeiteloos kan “shape shiften” en prooien opneemt met een reptielenblik. Ze zijn koudbloedig in optreden en kennen geen emoties als u en ik. Degenen die de “universele samenzwering ter vermijding” trachten te doorbreken wacht ongeloof of ridiculisering. Therapeuten, artsen, psychologen en rechtsdienaren nemen de slachtoffers die het verschijnsel durven aan te kaarten vooralsnog nauwelijks serieus.'

Toegegeven: auteur Jim Beame probeert het bestaan van het reptielmens vooral aan te tonen binnen de kaders van de psychologie. Dat wil zeggen: Beame is gaan googelen. En dus regent het citaten van wetenschappers volgens een beproefde methode: alles wordt uit zijn context gelicht. Het begint er al mee dat Beame voor het gemak psychopaten tot de reptielmensen rekent. Volgens enkele onderzoeken zouden bij deze groep afwijkende hersenstructuren zijn geconstateerd met weinig 'grijze massa'. Dan ben je dus blijkbaar een reptielmens. 'Het reptielenbrein is het enige hersendeel dat bij deze groep als volledig functionerend hersendeel resteert', doceert Beame, die zich vervolgens weer tegenspreekt waar het gaat om de werking van het 'zoogdierenbrein'. Dat krijg je met Google knip- en plakwerk waar je de helft niet van begrijpt.

De logica strandt al op het simpele feit dat psychopathie niet per definitie erfelijk is, maar kan voortvloeien uit hersenbeschadigingen, waarvan het verloop zich nauwelijks laat voorspellen. Veel vaker is psychopathie, om de ook door Beame aangehaalde therapeut Jan Storms te citeren, een gevolg van emotionele verwaarlozing in de vroege jeugd, van een harde, kille omgeving, het blootstaan aan geweld of een voortdurende wisseling van verzorgers. Bovendien hebben psychopaten zoals Beame ze bedoelt dusdanige asociale trekken dat samenwerken of samenzweren moeilijk wordt. Maar de 'slangen in pakken' zijn dan natuurlijk weer de afgeleide varianten die hun koudbloedige reptielenaard weten te verhullen. Een beetje complotter googelt gewoon zijn eigen werkelijkheid bij elkaar.

Barracuda heeft deze Beame al eerder kunnen betrappen op associatief lineair denken, toen hij een heel web van mediabelangen in kaart meende te hebben gebracht (via onmogelijke kronkelwegen, en waar het even kon met verwijzing naar een NSB-verleden) om aan te tonen dat NuJIJ in feite door Bilderberg werd gecontroleerd. Aan simplistische top-down wereldbeelden heeft het in complotland nooit ontbroken.

Interessanter is vraag hoe complotters als Beame zich door margeweblogs iedere keer weer zo laten beïnvloeden dat ze klakkeloos het daar verspreide geloof voor waar aannemen. Ook iets met de hersenen soms?

zaterdag 9 maart 2013

Sluwe vos

Aardig primeurtje vanochtend bij de Volkskrant. De gemeente Amsterdam heeft zich in haar prostitutiebeleid laten adviseren door een heuse pro, ene Patricia Perquin, schrijfster van het succesboek 'Achter het raam op de Wallen'. Dat boek begon als feuilleton in Het Parool en het Algemeen Dagblad, waar het binnen korte tijd talk of the town was. Er waren wel twijfels over de inhoud, onder meer van echte vrouwen in het vak, maar niemand die aan de bel trok.

Perquin was een pseudoniem, maar de Volkskrant onthult vandaag haar echte naam: Valérie Lempereur. Met de toevoeging dat die onmogelijk, als tot vrouw verbouwde man ook nog, achter de ramen kan hebben gezeten. Lempereur probeerde de publicatie bij de rechter nog tegen te houden, maar dat mocht niet baten. Het was haar eigen schuld: haar stem werd herkend op de radio.

Journalist met twijfelachtige reputatie, schrijft de VK. Dat is lichtjes uitgedrukt. Tik de naam Lempereur in bij Google en het wemelt verhalen over haar rijke fantasie. Ontslagen bij de Revu toen ze zich als de minnares van tv-journalist Charles Groenhuysen voordeed voor een stuk over een vrouwengevangenis, op straat gezet door Peter De Vries, wegens gerommel met declaraties tot pathologisch liegen. De Limburgse advocaat Hiddema repte over 'onwaarachtige beschuldigingen' aan zijn adres.

Valérie kon het allemaal maar weinig schelen, die voelde zich Sanny de sluwe vos en Astrid de onbetrouwbare. 'En dat liegen, ach. Wat geeft het nou, met welke smoes je ergens binnenkomt? Mijn verhalen, daar is niks op aan te merken. Nooit een rectificatie moeten plaatsen. En als ik me morgen voor prins Claus moet uitgeven om iets te weten te komen, dan doe ik dat.'

In 1999 verkaste ze naar Vlaanderen en ging daar aan de slag bij familiebladen Story en TV Familie. In 2008 begon ze een uitgeverij Lampedaire, met een aanbod van boeken die met regelmaat van een klok voor beroering zorgden. Begin 2010 was het bedrijf failliet. Tijd voor iets nieuws, moet Valérie gedacht hebben. Na het succesboek over de Wallen, verscheen er nog een boek: De meisjes van mevrouw De Wit. Daarin werd beweerd dat Kim Holland zaken doet met loverboys. Dat leidde tot een rectificatie.

De vraag is: hoeveel partijen zijn hier niet ingetuind? Of nog erger: wisten ervan? Parool, AD, de gemeente Amsterdam en uitgeverij Prometheus toch op zijn minst. Plus de Linda en de Libelle, die haar meest recent columns plaatsten. Valérie heeft inmiddels haar Twitter account gewist.

vrijdag 8 maart 2013

Verbot

Miljoenen hitserige mannen zijn binnenkort in de nachtelijke uren aangewezen op hun eigen fantasie. Want alle porno in Europa wordt total verboten! De Piratenpartij waarschuwt, net als zijn Zweedse tegenhanger, voor een Europese ontwerpresolutie die alle pornografische werken in alle media zou willen deleten. Dus ook op de interwebs. Dat zou allemaal gebeuren onder het mom van uitbanning van 'genderstereotypen' in de EU. Een soort porno-ACTA dus. Dinsdag wordt er gestemd.

Maar Barracuda kreeg al meteen het gevoel dat het sperma weer eens te heet wordt opgediend, met dank aan die wollige taal van Europarlementariërs, die nooit eens in Jip en Janneke taal leren schrijven.

Nu heeft Barracuda de afgelopen dagen toevallig wel iets gelezen over een serieus bedoeld IJslands pornoverbod. De IJslandse minister van binnenlandse zaken bereidt een wet voor die publicatie van porno verbiedt, zowel op papier als digitaal. De maatregel zou bedoeld zijn om kinderen te beschermen tegen met name pornografisch beeldmateriaal waarin geweld voor komt. Ook hier veel protest van burgerbewegingen.

Maar een Europees verbod? Het lijkt Barracuda sterk dat de Europeanen zomaar even een miljardeninduistrie om zeep willen helpen. Niet toevallig zijn het vooral weer Europa hatende bloggers en Zweedse piraten die zich op voorhand boos maken over behoorlijk vage formuleringen:

        17. Verzoekt de EU en de lidstaten concrete invulling te geven
        aan zijn resolutie van 16 september 1997 over discriminatie van
        vrouwen in de reclame, waarin het oproept tot een verbod op alle
        vormen van pornografie in de media alsook op reclame voor
        sekstoerisme;

        14. Onderstreept dat in het kader van beleid voor het wegnemen
        van stereotypen in de media, maatregelen op digitaal gebied moet
        worden genomen; is in dit verband van mening dat op Europees
        niveau gecoördineerde acties op touw moeten worden gezet om een
        echte cultuur van gelijkheid op het internet te scheppen;
        verzoekt de Commissie om in samenwerking met de betrokken
        belanghebbenden een handvest op te stellen waarbij alle
        internetproviders zullen worden gevraagd zich aan te sluiten.


De auteur van het Europese rapport blijkt de Nederlandse Kartika Tamara Liotard, van Verenigd Links. Haar voorstel is onderdeel van breder beleid inzake de ongelijkheid van vrouwen en mannen en de loonkloof tussen beide genders.

Bij de Dagelijkse Standaard gingen de maandagsirenes meteen weer af. 'Uit welke middeleeuwen hebben ze dat wijf nou weer opgedregd?' Per slot van rekening onderzoekt ook de PvdA de mogelijkheid om een bezoek aan een prostituee strafbaar te stellen. Jawel, uitgerekend de partij van 's lands beroemdste hoerenloper Rob Oudkerk.

Hoe dan ook, op haar site vind je geen enkele verwijzing naar een pornoverbod. Ze schijnt alleen nogal bezorgd te zijn over de zogenoemde ‘mainstreaming van pornografie’ en 'genderstereotypen' in minder ontwikkelde landen. Een storm in een glas glijmiddel. De Rob Oudkerken mogen nog even.

UPDATE: Liotard wil geen verbod. 'Ik roep media en reclamemakers op vrijwillig beelden van de vrouw als lustobject te mijden', zegt de politica in een toelichting.'

donderdag 7 maart 2013

Snacken

Bummer. Denk je als Amsterdam Post of E.J. Bron zieltjes te winnen voor de islamenvrezende rechterflank van de samenleving, blijkt de politieke inhoud via participatieve media als Twitter, weblogs en sociale netwerken zoals Facebook en Hyves nauwelijks invloed te hebben. Dat heeft Tom Bakker van de Universiteit van Amsterdam uitgezocht.

De lage participatiegraad gecombineerd met de achtergrondkenmerken van de actieve gebruikers zorgen er niet voor dat grote groepen burgers die normaal gesproken niet politiek mee zouden doen, nu opeens wel gemobiliseerd raken. Die indruk had Barracuda al veel langer. De meeste politieke blogs zijn eerder sigarenclubs voor gelijkgestemden. Pottenkijkers met andere opvattingen worden meestal met pek en veren op straat gekegeld.

De meeste bloggers houden zich volgens Bakker ook helemaal niet bezig met journalistiek onderzoek (interviewen, originele bronnen citeren, het beschrijven van gebeurtenissen in reportagevorm), maar maken vooral gebruik van reguliere nieuwsmedia. Yep, ook dat herkent dit blog maar al te goed. Wel voortdurend schelden op de main stream media, maar diezelfde media voortdurend als bron gebruiken. Als morgen alle krantensites op zwart gingen, hadden de bloggers niks meer te schrijven.

Maar hoe zit het nu met de nieuwsconsumptie? Ook al niet best. Volgens een weer ander onderzoekje lijkt de online nieuwsconsumptie – zeker bij jongeren – meer op snacken dan op een uitgebreid diner. Voordeel is dan weer wel dat het vermijden van ‘serieus’ nieuws online nauwelijks mogelijk is. Twitter functioneert daarbij als een poortwachter. De mensen die je volgen gedragen zich in die zin als journalisten: ze selecteren feitjes, weetjes, achtergronden, nieuws, opinie, etc. Zelfs wanneer je alleen celebrities volgt, is het bijkans onmogelijk om op Twitter niet het nieuws te volgen. In hapklare brokken, dat wel.

dinsdag 5 maart 2013

Straf voor Kat

The verdict is in. En niet zo'n klein beetje ook. Micha Kat is wegens het doen van twee valse bommeldingen, bedreiging, laster, smaadschrift en belediging van meerdere personen, opruiing, belaging en vernieling vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 345 dagen met aftrek, waarvan 240 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Ook moet Kat alle smadelijke stukken van internet verwijderen.

Bewezen is verklaard, volgens het vonnis, 'dat verdachte de grenzen van het maatschappelijk betamelijke in vergaande mate heeft overschreden. Om te voorkomen dat verdachte zich opnieuw schuldig zal maken aan deze en/of andere strafbare feiten zal de rechtbank een voorwaardelijke gevangenisstraf opleggen van na te melden duur.'

'Verdachte heeft in zijn teksten niet op een kritische of prikkelende wijze getracht het maatschappelijk debat of de politieke discussie aan te zwengelen maar verdachte heeft in dat kader meerdere personen in een kwaad daglicht gesteld. In dat licht bezien is de inbreuk op zijn vrijheid van meningsuiting in een democratische samenleving noodzakelijk ter bescherming van de eer en goede naam van de personen die in de publicaties worden genoemd.'

Het advies van Jeugdzorg & Reclassering houdt in 'dat de houding van verdachte wordt aangemerkt als een criminogene factor. Zijn opvattingen wijken af van de geldende norm,waardoor een reële kans op recidive bestaat. De reclassering heeft zich onthouden van het geven van een advies.'

Barracuda kan zich nauwelijks voorstellen dat Kat ondanks de 'kans op recidive' op de oude voet verder gaat, dan moet je werkelijk elk woord op een goudschaaltje gaan wegen. Zijn commentaar 'Zeer gecompliceerde uitspraak' spreekt boekdelen: kennelijk heeft zijn advocaat nu al een hoger beroep ontraden.

Kat kon vandaag even niets anders uitbrengen dan te verwijzen naar een stukje van Martin 'koekoek' Vrijland, die alles vergoelijkte onder het mom: 'Waar is de tijd gebleven dat je elkaar gewoon even een stomp voor de kaak gaf en daarna gewoon een biertje ging drinken. Wat een kinderachtig gedoe!' Dezelfde Vrijland die bij het zien van een video van twee kleuters in luiers die onschuldig wat staan te hopsen op Gangman Style zowat tegen het plafond vliegt en meteen 'kindermisbruik' begint te roepen. Maar iedereen met wie je ruzie hebt uit malicieuze overwegingen uitmaken voor kinderverkrachter, dat moet allemaal maar kunnen.

Het is misschien geen toeval dat Klokkenluideronline en Argusoog in hun huidige vorm bijna tegelijk aan hun einde zijn gekomen: beide schoten door in gekte en onfatsoen.

Barbie



Wakkere Klokkenluideronline-volgers was het al opgevallen dat uitbater Micha Kat al enige tijd niet meer verwijst naar het blog waar hij op papier nog steeds de eigenaar van is: Olympic Zion. Omgekeerd verwijst Olympic Zion van would be journalist Ramon Walter niet meer naar KLOL. Sterker nog: die hele Walter lijkt bij Klokkenluideronline van de aardbodem verdwenen. Toen Kat onlangs zwaar overspannen op bed lag, was het niet Walter, maar Niburu.co die de honneurs waarnam.

Kan maar zo zijn dat beiden uit elkaar zijn gegroeid. Misschien heeft Kat dan toch ingezien dat hij betrekkelijk weinig heeft met de gekkiesite voor dagschuwe reptozombies, die afgelopen zomer een valse vlag alien-invasie of compete alienoorlogen tijdens de Londense Olympiade voorspelde.

Maar het kan altijd nog - boing boing, toet toet! - gekker: 'BARBIE is een seks pop en is ontstaan door Hitler'. 'Zoals je begrijpt (...) was Barbie niet bedoeld en gemaakt voor kinderen. Al gaat ondertussen al jaren ook de mindcontrol via Barbie gewoon door. En zijn er zelfs mensen die er uit willen zien als een barbie. En als je je eigen niet kan accepteren en jezelf verbouwt of eruit wil zien als een barbie, dan is dat de normaalste zaak van de wereld. Nouja normaal..wie vindt dit normaal?  Mindcontrol .. maakt meer kapot dan ons lief is'

Zweefkezen ook. Want hoe komt een complotter toch weer aan deze wijsheid? Simpel: een Joe Toeb-video natuurlijk, waarin gesteld wordt dat Hitler opblaasbare sekspoppen liet maken zodat het leger geen prostituees hoefde aan te rukken. De plannen zouden zijn afgeblazen, maar zeker vijftig oefenpoppen leefden voort en die zouden de makers van Barbiepoppen in 1959 hebben geïnspireerd.

De bron van dit verhaal is vermoedelijk dit Daily Mail-artikel uit 2011, waarin auteur Graeme Donald zonder enige nadere uitleg een relatie legt tussen de sekspoppen van Hitler en Barbiepoppen. Dat is nogal vergezocht, want Barbie is zoals algemeen bekend gewoon gebaseerd op Bild Lilli, een stripfiguur van Reinhard Beüthiene in Bild Zeitung waarvan de rechten in 1964 werden gekocht. En Beüthiene had als belangrijkste inspiratiebron niet Hitler, maar gewoon het Berlijnse sekssymbool Marlene Dietrich in haar jongere jaren.

De mindcontrol heeft Walter er overigens gewoon met de haren bijgesleept.Ook weer zonder uitleg. Zijn geloofsgenoten vreten het toch wel, moet hij gedacht hebben.


maandag 4 maart 2013

Kabeltjeskrant

Soldaat Bradley Manning gaf donderdag in de militaire rechtbank in Fort Meade, Maryland, voor het eerst toe dat hij geheime documenten in handen heeft gespeeld van Wikileaks. Dat deed hij om te laten zien wat er in Irak gebeurde. Wisten we al. Interessanter is het nieuws dat Manning in eerste instantie helemaal niet aan Wikileaks dacht. Voordat hij de rapporten, verslagen en videoclips (anoniem) naar Wikileaks doorstuurde nam hij contact op met de gevestigde media: Washington Post en New York Times. Die deden er niks mee. Het faillissement van de Amerikaanse journalistiek, Big Time!

Kevin Gosztola (OpEdNews) schrijft: 'The statements by Manning further show how the US media fail to report on major stories or refuse to do so because it will draw the ire of the US government. The New York Times did not publish its story on President George W. Bush’s use of warrantless wiretapping when it had the chance to have an impact and create debate before Bush was re-elected. The Washington Post and Times apparently knew of a secret Saudi drone base before President Barack Obama was re-elected. They agreed to not disclose the location, even though its existence and use could be a recipe for blowback.'

Oftewel: het vak van tegellichten schijnt de journalistiek volledig te zijn verleerd. Maar het ligt wat Manning betreft toch iets genuanceerder. Rolling Stone belde eens met de redacties van de kranten, en die kunnen zich zelfs niet herinneren ooit met Manning gesproken te hebben. Volgens oud-redacteur Michael McElroy van The New York Times had zijn krant het onderwerp zeker opgepakt. Het blijkt dan ook een beetje de schuld van de onervaren Manning zelf, die naar eigen zeggen maar heel weinig over de telefoon losliet, als hij er al doorkwam, en alleen vaag meldde dat hij 'belangrijke informatie' had. Nieuws pitchen is zoiets als de voorrondes van X Factor. Daar moet je je best voor doen, zelfs al heb je een megascoop in handen. Daarbij merkt Rolling Stone op dat de kranten er uiteindelijk wel over schreven, maar dan met Wikileaks als bron.

Wat niet wegneemt dat een andere vraag van Gosztola vooralsnog onbeantwoord  is gebleven: 'Had the Times or Post obtained the logs and begun to examine them for publication, what would the organizations have done? Would they have notified the government they now possessed the documents? The Times communicated with the government when preparing to publish State Department cables.'

zaterdag 2 maart 2013

Transgender

Het was eigenlijk best een saai complotweekje, afgelopen week. De Jehovaatjes sloegen natuurlijk weer aan op de zaak Vaatstra, maar met een slap verhaal over de al dan niet lekke banden van Spencer en Wietse (zonder dat nou eens echt goed uit te zoeken) poets je toch echt niet zo makkelijk de volledige bekentenis, DNA-sporen en schaamharen van Jasper S. weg. De enige fietser die er toe doet lijkt een nachtbraker te zijn die jaren achtereen feilloos de Groninger hoerenbuurt wist te vinden, doch in 1999 zijn verzetje helaas dichter bij huis zocht.

Maar gelukkig hebben we Martin Vrijland nog, altijd goed voor flinke lachsalvo's. Martin had even een mentale inzinking, maar overtrof zichzelf met een artikel over het 'afbladeren' van de vaderrol.

Hoe hij precies op het idee is gekomen weet Barracuda ook niet, vermoedelijk weer na de zoveelste overdosis David Icke, maar Martin gelooft dus in een 'eugenetische agenda' om 'authentieke gezinssituaties' af te breken. 'Naar mijn idee wil men een toekomst waarin de natuurlijk voorplanting niet meer voorkomt en alleen nog kinderen via IVF “geproduceerd” zullen worden. Ik ben van mening dat hierbij genetische ingrepen plaatsvinden in de transgender sfeer. Kortom: de via IVF geboren kinderen zullen een beetje ergens in het midden hangen tussen mannelijk en vrouwelijk. Laten we het voor het gemak gay noemen. Het doel lijkt te zijn de traditionele gezinssituaties te vervangen door het modernere homohuwelijk, waarbij een kind via adoptie of draagmoederschap verkregen wordt. De traditionele vaderrol lijkt te worden geboycot en te moeten worden afgebouwd.'

Voor zover Barracuda weet is het homogen nog altijd niet gevonden, dus lijkt het manipuleren dan wel finetunen van de seksuele voorkeur nog niet zo simpel. Tenzij het IVF-kind snel genoeg leert shapesiften van man naar vrouw en vice versa.

Barracuda heeft nu al medelijden met Martins kinderen, die deze waanzin aan de ontbijttafel horen en mogen delen met klasgenootjes. 'Mijn vader zegt dat kinderen worden gestimuleerd om de hetro-normativiteit los te laten en na te denken over de mogelijkheid van homoseksualiteit of de transgender-mogelijkheid'. Waarna de juf ongetwijfeld in slow motion shapeshift naar de 'De Schreeuw' van Munch.

Tussen de bedrijven door deed Martin trouwens ook nog een Johan Oldenkampje. Hij richtte een bezwaarbrief aan de gemeente om zich te ontslaan van de belastingplicht. Omdat hij er bij de geboorte niet zelf voor heeft gekozen om zichzelf de belastingplichtigheid op te leggen, aldus het bijdehandje. Waarbij Martin al op voorhand lacherig incalculeerde dat het bezwaar zou worden afgewezen. Dat lost Johan toch handiger op. Die legt als heerser over het universum en daarbuiten allerlei instanties die geld van hem willen eigenhandig megaboetes van 1 miljoen euri op.

vrijdag 1 maart 2013

Freak show

'BBC wankelt weer, nu over 9/11', kopte het tweede blogje van Micha Kat (NRC Ombudsman) een week geleden. 'Britse staatsomroep moet zich publiek verdedigen over desinformatie rond 9/11.'

Bij Kat weet je altijd zeker dat geen feit juist op het papier komt, zo ook nu weer. In de zaak waaraan wordt gerefereerd was de BBC helemaal niet de gedaagde partij. Laat staan dat ze zich publiek moest verdedigen. Dan zou die zaak trouwens ook niet in de kleine Britse stad Horsham hebben plaatsgevonden.

Wie wel voor de rechter moest verschijnen was filmmaker en 9/11 truther Tony Rooke. Die had zijn omroepbijdrage geweigerd en dan kun je bij de (straf)rechter worden geroepen. Rooke wilde niet betalen omdat hij zich ergerde aan een aantal BBC-reportages, waarin korte metten werd gemaakt met 9/11 complotten.

Nu moet hij zich ook wel gerealiseerd hebben dat je bij de rechter niet met een inhoudelijke discussie kunt aankomen, dus verzon hij een list: hij verwees naar de Britse Terrorism Act van 2000. Digital Journal in een cynisch commentaar: 'Mr Rooke's reasoning is that by attempting to discredit the fearless crusaders of 9/11 Truth, the BBC is aiding terrorists, and is therefore in breach of its charter.'

En nu komt het: Rooke had van de rechtbank godbetert drie uur (!) gekregen om zijn betalingsweigering toe te lichten. Hij had zelfs een team 'getuigen' opgetrommeld, onder wie de crème de la crème van de 9/11 beweging (of wat daarvan is overgebleven). Buiten stonden zo'n honderd sympathisanten, met het soort van gezichten dat je kunt verwachten van truthers.

Barracuda's eerste reactie was: de verkeerde zaak voor de verkeerde rechter, want die gaat natuurlijk alleen maar oordelen of Rooke zich überhaupt op die Britse wet mag beroepen. En ja hoor, rechter Stephen Nicholls: 'This is not a public inquiry into 9/11. This is an offence under section 363 of the Communications Act.'