maandag 30 september 2013

Klimaatepifanie

Het leek heel even de week te worden van Marcel Crok, 'wetenschapsjournalist', zoals deze tennisleraar zich nog altijd noemt. Vraag alleen niet waar Crok publiceert, want we kennen Marcel alleen van zijn opgewonden stukjes op Climategate.nl. In een 'feestweekende' van 21 september verscheen Crok echter zomaar op de voorpagina van Trouw, en was er ook nog de klimaatepifanie van NRC-journalist Karel Knip.

Want de klimaatsceptici leken eindelijk een beetje gelijk te krijgen: de aarde warmt mogelijk iets minder snel op dan eerder voorspeld. In het vijfde klimaatrapport van VN-klimaatbureau IPCC zouden de berekeningen voor de opwarming van de aarde iets naar beneden bijgesteld. Sinds 1998 is het nauwelijks warmer geworden. Bij Crok ging de vlag uit en werden de slingers al opgehangen.

Nu stond dat Trouw-stuk vol nuances, onder meer dat er sprake was van een dip die wetenschappelijk heel goed te verklaren is, maar dat wilde Crok even niet horen. En zo eindigde de euforie een week later alsnog in mineur. Het klimaatpanel van de Verenigde Naties is namelijk nog meer overtuigd geraakt van de menselijke invloed op het klimaat. Waarna de media alleen nog oog hadden voor het slechte nieuws. Zoals dat de opwarming van de aarde leidt tot een veel forsere stijging van de zeespiegel dan tot dusver was aangenomen. En volgens het KNMI de temperatuur in Nederland meer zal stijgen dan de wereldwijde verwachtingen doen vermoeden. Nog erger: in de VS is het plan opgevat om orkanen naar klimaatontkenners te noemen. 'Het oog van Michele Bachman zal Florida binnen een paar uur bereiken.' 'John Boehner vernietigt deze stad.' 'Marco Rubio bedreigt alles op zijn pad.'

En al helemaal woedend waren de drie vaste musketiers van Climategate.nl op de negatieve berichtgeving over de klimaatsceptici in De Telegraaf. En dus is er op 3 oktober in Nieuwspoort een heusche persconferentie, waar alle usual suspects (onder wie Hans H.J. Labohm en last but not least Marcel zelve) plus nog wat ontkennende zwaargewichten journalisten voor eens en voor tijd op andere gedachten gaan brengen. 'Verplichte kost voor wie zich snel wil bijscholen in objectieve berichtgeving over het klimaat'. Hoezo, objectief?

vrijdag 27 september 2013

Libido

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries kreeg deze week een libidokoekje van eigen deeg en wel in de cassatiezaak tegen voormalig Hell's Angel en drievoudig (kinder)moordenaar Louis Hagemann. Die zou tot levenslang veroordeeld zijn op de verklaring van ene Renetta van der Meer. Hagemans advocaat beweerde in de rechtszaal dat die met de toch al heel erg promiscue Peter in bed zou zijn beland en (daarom?) haar getuigenis zou hebben verzonnen.

Nu is dat niet zo slim om te roepen als je dat niet echt hard kunt maken, maar De Vries' tegenstanders onder wie echtgenote Jacqueline Hagemann (55 artikelen over De Vries op haar volstrekt onleesbare site) stonden heel even met 2-1 voor. De Vries ging echter rap in de tegenaaval. En zo werd het weer 2-2. 'Een kliekje vaste ‘justitievolgers’ neemt haar (Jacqueline) beschuldigingen zonder enige kennis van zaken klakkeloos over en zij pompen het ‘nieuws’ via websites en email rond op een wijze die grenst aan stalking en terreur.' En Peter deed ook nog maar even een Clintontje: 'Ik kan met de hand op mijn hart verklaren dat ik nog nooit, op geen enkel moment, geen seconde, seksueel contact of een seksuele relatie met Renetta heb gehad'.

'Peter R staat op tegen internetgekken,' schreef Glamora, met verwijzing naar een hoop krankjoreme beweringen over Peter R. 'die je heel goed moet lezen voordat je het snapt, omdat samenvatten nu eenmaal niet de grootste kwaliteit van de Peter R.-bashers is'.

Breek Barracuda de bek niet open. Meteen gingen zijn gezworen vijanden weer met dit verhaal aan de haal. Uiteraard Steve Brown, die iedere nacht Peter R. op zijn behang meent te zien. En niet te vergeten onze nationale speurder Wim Dankbaar, die sinds hij het boekje van Simon Vuyk over de Vaatstra-zaak aan het uitspellen is, zich iedere dag bozer maakt over de misdaadverslaggever, simpelweg omdat die Dankbaar weer een veeg uit de pan heeft gegeven. 'Deze man (De Vries) heeft in zijn ééntje op moedwillig vervalst bewijs van zijn zoveelste neuksletje, het leven van een landgenoot vernietigd. Voor kijkcijfers, uit puur narcisme, materialisme en egocentrisme. En dan is Louis nog niet eens zijn enige slachtoffer. Deze vent moet toch gestopt worden? Al is het maar om de samenleving een dienst te bewijzen en toekomstige slachtoffers te voorkomen.'

Barracuda verwijst nog even naar het boekje Achter de Schermen van Peter R. de Vries door Kees van der Spek, waarin een heel hoofdstukje aan Dankbaar is gewijd. Zo eindigde een mislukte samenwerking tussen Dankbaar en De Vries in een mailkraak, waarvoor Dankbaar naderhand is aangehouden en hij zijn excuses heeft aangeboden. De Vries verbrak alle contacten met Dankbaar, doch maanden na de affaire stuurde Dankbaar weer doodleuk een mail aan de redactie omdat hij hulp nodig had bij het oplossen van de moord op Christel Ambrosius uit Putten. En ook na die tijd meende Dankbaar de redactie op de hoogte te moeten houden van allerlei wetenswaardigheden, waarbij hem meerdere malen te verstaan is gegeven dat zijn inzichten niet meer welkom waren. Stop ajb met mailen Wim.

Dooie mussen

Het is bijna iedere keer hetzelfde met nieuws rond Joris Demmink. Het lijkt een (kort) moment heel wat, maar dan rollen er weer volop dooie mussen uit de kast. OM start opnieuw onderzoek Demmink, kopte Crimesite. Dat blijkt al niet helemaal te kloppen. Het gaat om de vraag of Demmink, die beweerde na 1986 nooit meer in Turkije te zijn geweest, in juli 1996 wel degelijk Turkije is ingereisd. Dus heeft het blog Crimesite samen met KRO Brandpunt een (nogal onduidelijk) document van de Turkse OM hierover op echtheid laten controleren. Althans, dat was de bedoeling. Met draaiende camera werd de officier van justitie Selim Altay ondervraagd. Maar die wilde geen commentaar geven.

Volgens het ministerie van justitie is het desbetreffende OM stuk in elk geval echt. Maar nu komt het: 'Justitie heeft meer informatie opgevraagd uit Turkije, maar die niet ontvangen. Volgens een woordvoerder van Minister Opstelten staat daarom nog niet vast of Demmink wel echt in Turkije was.'

Het openbaar ministerie heeft ook de notulen en de deelnemerslijst van een congres waaraan Demmink zou hebben deelgenomen doen opvragen. De ambtenaar komt in geen van beide stukken voor. Antwoorden op Wob-verzoeken over Demmink’s reisgedrag door Crimesite aan het ministerie van Justitie leverden evenmin gegevens over Turkije op. Kortom: de ene dooie mus na de andere dus.

Al eerder heeft Barracuda gewezen op weinig logische chronologie der gebeurtenissen. Een Turkse politieman verklaarde halverwege de jaren negentig twee straatkinderen te hebben geronseld voor Demmink in ruil voor actie inzake Baybasin. Dat zou dan in juli 1996 hebben plaatsgevonden.

Baybasin was reeds in 1995 in Nederland aangehouden op verzoek van Turkije, waarna minister Sorgdrager hem ook nog weigerde uit te leveren uit angst dat hij zou worden gefolterd. Niet eerder dan in maart 1996 werd door een rechtbank in Breda een negatief advies uitgebracht aan het ministerie van Justitie over het uitleveringsverzoek, maar ook daarna overwoog Sorgdrager nog steeds uitlevering als Turkije garanties kon geven. De Hoge Raad heeft Sorgdrager pas in december 1996 afgeraden in te gaan op het verzoek van Turkije en niet eerder dan in 1997 werd de uitlevering geblokkeerd door de rechtbank in Den Haag. De rechter was er niet zeker van Baybasin in eigen land kon rekenen op een humane behandeling.

Sterker nog: De verstandhouding met Turkije was al die tijd zelfs zo slecht dat het Nederlandse opsporingsonderzoek geheimgehouden werd voor de Turkse autoriteiten. Het Interregionaal Rechercheteam (IRT) Noord- en Oost-Nederland vreesde voor corruptie onder Turkse ambtenaren en het weglekken van informatie naar leden van de mogelijke criminele organisatie van Baybasin, zo meldden kranten uit die tijd.

Kortom, het lijkt niet erg waarschijnlijk dat Demmink destijds in functie ook maar iets te zoeken had in Turkije, en al helemaal niet in relatie tot Baybasin. En als dat wel zo was geweest, zou liegen over Turkse reizen vermoedelijk zo kunnen worden nagetrokken bij zijn eigen ministerie. Daar moet immers bekend zijn wanneer de ambtenaar afwezig was of op reis.

UPDATE: Demmink zou zijn eigen agenda er op hebben nageslagen en op 20 juli1996 was hij in Nederland en enkele dagen later in Brussel.

Grote Smurf

De Grote Smurf is dood. Paul Karason stierf 62 jaar oud aan een hartaanval, maar behield tot aan zijn dood de merkwaardige blauwe huidskleur die was ontstaan na het innemen van colloïdaal zilver. Deze metaaloplossing werd in vroegere tijd tegen allerlei kwaaltjes gebruikt, totdat penicilline de wonderolie verving. In de Verenigde Staten is colloïdaal zilver nu verboden omdat het 'smurfisme' kan veroorzaken, de blauwgrijze verkleuring.

Een jaar of wat geleden zweerden Nederlandse vaccincomplotters nog bij colloidaal zilver. Zou zelfs door NASA zijn aanbevolen. De Haarlemmer olie was geschikt voor de bestrijding van trachoom, psoriasis, acne, gordelroos, multiple sclerose (MS), bloedvergiftiging, kinkhoest, wratten, rode hond, voetschimmel, reuma en niet te vergeten AIDS. Dat was overigens niet de reden dat Karason het innam. Die worstelde met een huidziekte.

Colloïdaal zilver, dat ook bekend staat als zilver water, is eigenlijk niks anders dan water met heel kleine zilverdeeltjes erin en soms wordt gebruikt als voedingssupplement. Vandaar dat de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) een onderzoek begon naar aanbieders van colloïdaal zilver op de verkoopsite Marktplaats. De Vereniging tegen de kwakzalverij waarschuwt trouwens al jaren voor de claims rond colloïdaal zilver en de verzwegen bijbewerkingen.

De verkleuring, we schreven het eerder, lijkt Barracuda een uitkomst. Colloïdaal zilver is de beste lakmoesproef voor complotters ooit. Je kunt ze al op meters afstand herkennen.

woensdag 25 september 2013

Ka-Ching!

Kijk, dat zijn nog eens koppen: WTC eigenaar die $5.400 miljard opstreek na 9/11 tevens eigenaar Nairobi Mall. Martin Vrijland weer. Dan weet je meteen dat er geen hout van klopt.

Bedoeld wordt uiteraard het Westgate-winkelcentrum in Nairobi, dat zaterdagmiddag het doelwit werd van gewapende terroristen. De aanvallers openden het vuur op winkelende mensen en gooiden granaten. Bij de strijd tussen het leger en de aanvallers zijn drie verdiepingen van het winkelcentrum ingestort. Welnu, dat was volgens Martin een valse vlag-aanslag.

Het Westgate-winkelcentrum is volgens Martin eigendom van het bedrijf van Frank Lowy, die samen met Larry Silverstein, beide van Joodse (zionistische!) afkomst, enorm rijk zouden zijn geworden dankzij een huurcontract voor het WTC, aangegaan nog geen twee maanden voor de aanslagen van 11 september 2011. Daardoor incasseerden zij naderhand ruim 5,4 miljard dollar bij verzekeraars! Ka-Ching!

En nou doet die Lowy het volgens Martin nog eens dunnetjes over met hotels en winkelcentra in de hele wereld, getuige een indrukwekkende lijst van aanslagen die op zijn vastgoedprojecten zouden zijn gepleegd. Inclusief die in Nairobi. 'Zou hij deze keer weer goed verzekerd zijn?' vraagt Vrijland zich af.

De vraag stellen is hem beantwoorden, maar dat hoeven we nooit te verwachten van Vrijland. Die tikt met zijn boerenverstand gewoon weer een dom stukje van een of andere malloot over. Zonder ook maar iets te controleren.

Het begint er al mee dat Lowy helemaal geen 5,4 miljard dollar heeft geïncasseerd. Zijn bedrijf Westfield zou alleen een winkelcentrum in het WTC bouwen. De eigenlijke verhuurder was Silverstein en die kreeg na lang steggelen iets van 4,6 miljard dollar door verzekeraars uitgekeerd. De volledige toedracht lees je hier. Die 4,6 miljard was bij lange na niet voldoende om het WTC weer op te bouwen. Want dat is wat complottertjes als Vrijland gemakshalve vergeten: voor dat geld moest een nieuw WTC worden gebouwd. Silverstein had daarvoor 8,4 miljard dollar nodig en wilde nog eens 3,9 miljard ter compensatie voor gemiste huurinkomsten. Dat heeft hij allemaal niet gekregen.

Over naar het rijtje aanslagen. Dat betreft voor het grootste deel bommeldingen, waarvoor verzekeraars toch echt niks uitkeren, en slechts twee grote aanslagen, namelijk die op de Marriott in Islamabad en de Marriott Jakarta. Huh? Daar is Lowry al helemaal de eigenaar niet van. Dus waarom staat Marriott op dat lijstje?

Zit zo: Vrijland heeft zijn stukje overgetikt van een vijfderangs complotblogje genaamd Tap Blogspot en dat heeft het rijtje weer ontleend aan ene Glenn Bullock, die meent dat Marriott en Westfield occulte symbolen gebruiken. Dus heeft hij die gemakshalve maar op een hoop gegooid.

Tot overmaat van ramp halen complotters Westgate en Westfield ook nog door elkaar. Want inmiddels staat er een voor Vrijland namelijk wel erg pijnlijke update bij de Tap Blogspot: het Westgate-winkelcentrum in Nairobi is al evenmin van Lowry.

En dat had Martin makkelijk zelf kunnen controleren als hij eens op de webpagina van Westfield had gekeken. Daar staat de complete Global Portfolio vermeld. En het Westgate-winkelcentrum dan? Dat is, zoals in talloze nieuwsberichten staat, eigendom van Israëlische zakenmannen. De Keniaanse krant Daily Nation meldt: 'Westgate Shopping Mall is one of several Israeli-owned businesses in Kenya.'

dinsdag 24 september 2013

Sprong

2013 was tot nu toe nou niet bepaald het jaar van Dr. Johan Oldenkamp. In het voorjaar moest Johan (auteur van 27 boeken) nog zijn alternatieve pretfabriek in Oudewater sluiten wegens gebrek aan belangstelling. Radio maken bij Argusoog, dat zich maandenlang aan het bezinnen was, ging ook even niet meer. En Johan zoekt (met spoed?) woonruimte in of rondom Zeist. Klinkt ook al niet best.

Hoe anders was dat in 2012, toen Johan maandenlang in het middelpunt van de belangstelling stond als lijstduwer van de Soevereine Onafhankelijke Pioniers Nederland (SOPN), in de volksmond ook wel UFO partij genoemd. In fris zomers tenue genoot Johan wekenlang van alle media-aandacht. Johan stond de dagbladpers te woord, droomde zich reeds premier, photoshopte zich bij Pauw & Witteman en belegde een heuse persconferentie in Nieuwspoort, nadat zijn discipelen eerst onder begeleiding van de hypernerveuze Hermandad met emmers en bezems Den Haag waren binnengetrokken.

Uiteindelijk werd SOPN dan toch nog geslachtofferd in de nivellerende verkiezingsstrijd tussen VVD en PvdA. Slechts 13.000 kiesgerechtigde Nederlanders gaven de partij hun steun en Oldenkamp ontwaakte met een stevige kater. Een oproep om Piratenpartij, de Partij voor Mens en Spirit (MenS) en de SOPN samen te voegen tot Voluntas Populi bleef onbeantwoord, waarna de onttakeling van SOPN definitief een aanvang nam. Johan leek voor altijd genezen van de landelijke politiek.

Niet dus. Afgelopen vrijdag was het bestuur van SOPN te Ede weer helemaal terug van weggeweest. Inclusief partijleider Johan Oldenkamp en oprichter en Niburu-frontman Anton Teuben. Eigenlijk waren die teleurstellende 13.000 stemmen (bijna twee keer zoveel als Hero Brinkman) zo gek nog niet. 'De SOPN wil nu weer zoveel mogelijk mensen activeren om de rijen te sluiten.'

Vermoedelijk ruiken Teuben en Oldenkamp hun kans nu het vertrouwen in het huidige kabinet tot een historisch dieptepunt is gedaald. Logisch dat je dan voor een UFO partij gaat stemmen. Maar wat die partij precies gaat doen, is weer eens niet duidelijk. Zelden een partij gezien die zo slecht communiceert met zijn beoogde achterban. Op een verslagje van 20 september zit Barracuda nog altijd te wachten. Maar wie heeft heeft Oldenkamp het veel te druk met zijn sprong naar het allerhoogste niveau van bewustzijn.

maandag 23 september 2013

Nou tabee dan, Jantjes!

Na de leegloop bij De Vrije Chroniqueurs staat uitbater D. G. Neree er grotendeels alleen voor. Een beetje beteuterd stond hij de afgelopen dagen naar de smeulende puinhopen te kijken, vol zelfbeklag, omdat hij niet had opgelet en de boel had lopen verslonzen. 'Ik heb weinig geschreven en misschien niet voldoende gemodereerd. De keren dat ik iets schreef, was ik daarna dagenlang leeg. Een week geleden dacht ik er hard aan om een weekje helemaal van internet weg te blijven om te zien of de batterij zo weer opgeladen kon worden.'

Uitgebreid legt de webmaster uit dat het onderhouden van een weblog dagelijkse inspanning vergt. 'Het moet worden nagekeken, er moet een afbeelding bij gevonden worden of gemaakt of bewerkt, links moeten in de tekst worden gezet en categorieën aangegeven. Een beetje artikel kost zeker een aantal uren of een dagdeel. Dan volgen de reacties die voortdurend moeten worden gemodereerd: spambox doorzoeken, reacties die op toestemming wachten'

Na iedere zin hoor je een diepere zucht. Neree had maar al te graag de stekker er meteen uitgetrokken, maar de server is betaald tot april 2014 en dus zal hij de rit moeten uitzitten. Niks voor D.G., want die is in elk geval niet van plan om zelf veel proza te schrijven, afgezien van een wel erg plichtmatig verslagje van de PVV-demo te Den Haag. Barracuda kan nu al raden hoe dit afloopt: Nou tabee dan, Jantjes!

Waar moeten al die islamvreters en breivikjes nu dan toch heen? Het Het Vrije Volk wil niet maar van de grond komen, Artikel 7 is omgevallen, Amsterdam Post is na de dood van de eigenaar opgeheven, Hannibal is zoek, Joost Niemöller trekt zich terug achter de betaalmuur en de afgescheiden Filantropius had de afgelopen dagen weliswaar even heel erge last van schrijfbuikloop, maar zwatelt toch vooral over Neo-romaanse kerken ('Een anachronistische disharmonie zuchtend en in strijd met ruderale vegetatie, deze door vele eeuwen tijdsgeest gesleten fotografische details van de Cathédrale Notre-Dame-de-Nazareth de Vaison, in het Franse departement Vaucluse').

'Stemt allen Wilders!' klonk het wanhopig vanuit de loopgraven. 

vrijdag 20 september 2013

Zweefcursus

Gisteren was je nog een onbekende PvdA wethouder uit de polder, vandaag sta je levensgroot in de krant als verspiller van overheidsgeld. PvdA-wethouder Wouter Ruifrok heeft zich op kosten van de belastingbetaler ingeschreven voor een peperdure cursus genaamd 'Mijn gevoel voor realiteit.

ONS Noordoostpolder heeft bij monde van fractievoorzitter Berthoo Lammers verontwaardigd gereageerd. Ruifrok moet de zweverige zelfontplooiing a raison van 10.000 euri zelf maar betalen, scamperde hij. Koren op de molen van vooral GeenStijl, dat graag zakkenvullende PvdAérs op de vingers tikt. 'Ga ervoor Ruifrok. Schrik niet als je opeens vanuit je gevoel allemaal nare dingen gaat waarnemen. Dat je wereldbeeld niet helemaal klopt bijvoorbeeld. Of dat de PvdA een burgerhatende prutspartij is en dat hun electoraat vergrijst en uitsterft.'

Nu is Barracuda zelfbenoemd zweefkezen-expert, dus wilde hij meteen weten: hoe zweverig is die opleiding eigenlijk? Lees je nergens iets over. Als een mijnheer Lammers zoiets roept, is het kennelijk zo. Eerst de kosten: die vallen eigenlijk wel mee, gelet op de duur van 21 dagen en vijf overnachtingen en een doorlooptijd van bijna negen maanden. All in. Nog een nuance: De cursus wordt ook gevolgd door managers van de gemeente Noordoostpolder. Dus hebben ze allemaal boter op hun hoofd.

Aanleiding: Gemeenten krijgen steeds meer taken toebedeeld en moeten inwoners meer betrekken bij beleid. Dat zou van ambtenaren en bestuurders een omslag in het denken en handelen vragen. Cursisten worden derhalve in omgevingen 'gedompeld, waarin steeds een andere oriëntatie domineert. 'Je ontdekt welke oriëntatie je ligt en wat spanning oproept of energie geeft.'

Het is misschien het ongelukkige jij-toontje, maar een paarse broeken meets Happinez-cursus (GeenStijl) kan Barracuda er echt niet van maken. Wel lijkt de cursus een luxe die in deze barre tijden ietwat overdreven lijkt. Domweg omdat je van trial & error misschien nog veel meer kunt leren. Zelfs als drukbezet ambtenaar (Nou, eentje dan: Wat is de drukste werkdag voor een ambtenaar? Maandag, dan moet hij drie blaadjes van de kalender afscheuren).

donderdag 19 september 2013

Argusdood

Rumoerige tijden voor de alternatieve media. Het ene blog na het andere valt om. Zo ook Argusoog. Na het vertrek van roerganger Arend Zeevat was al niet duidelijk of er nog leven zat in het al maanden dode blog, maar nu gaat de stekker er echt uit. 'Met een valse start na de recente periode van bezinning heeft het resterende team uiteindelijk alsnog besloten om te stoppen en een periode van actief vrijwilligerswerk af te sluiten.'

De website blijft als archief online tot het eind van dit jaar en zal daarna verdwijnen, inclusief al die opmerkingen van Ben van de B., die de ondergang van Argusoog op zijn geweten heeft (en onbedoeld daarmee zijn eigen pas afsneed). Een aantal programmamakers heeft inmiddels een nieuwe host gevonden, Finding Voices Radio en Frontier Radio.

Ook Zeevat gaat aan de slag bij Frontier, zo meldde hij een dezer dagen bij Klokkenluideronline. Maar niet na nog een paar vegen uit de pan te geven. Die liet aan niemand in het bijzonder weten dat 'webmaster Micha Kat mij als een oude vieze dweil aan de kant heeft gegooid, nadat Argusoog zich ging bezinnen en hij Argusoog en mij niet meer kon gebruiken voor zijn narcistische agenda'.

Dit alles naar aanleiding van een door Arend geïnitieerde klokkenluidersstichting, waar hij Kat en medespeurder André Vergeer bij had betrokken. 'Deze stichting genaamd de Harm Bosstichting zou gelden gaan beheren en die ten goede laten komen aan klokkenluiders. Maar Kat vond als voorzitter, dat ik door het stilliggen van Argusoog geen plaats meer in die stichting verdiende. Dit was uw websmasters dank voor drie jaar medelokkenluiderschap t.a.v. Jeugdzorg, Demmink en de pedomaffia en mijn trouwe steun aan zijn strijd.'

Waarna hij vervolgt: 'De meesten zien niet hoe de NWO door eeuwen van misleiding, manipulatie en indoctrinatie via hun opvoeding hun eigen ziel is binnen geslopen en hun eigen persoonlijkheid is gaan beheersen'

Gelukkig, Arend is nog altijd zo lijp als een deur. Dus dat komt wel goed bij Frontier Radio.

woensdag 18 september 2013

Betaald

Rechtse bloggers willen ook wel eens een centje verdienen. Gaan ze nu doen ook. Joost Niemöller en Bart Jan Spruyt beginnen ieder een eigen nieuws annex opiniesite achter een....betaalmuur. Allebei maken kennelijk gebruik van hetzelfde platform, want of 99 eurocenten voor 1 artikeltje of een abootje voor 4,99 euri.

De Nederlandse journalistiek heeft geen interesse als het gaat over zaken die niet politiek correct geacht worden, stelt Niemöller. 'De immigratie als probleem, of de EU als probleem. De islam als probleem. En al helemaal niet een kennelijk heikel onderwerp als de verschillen tussen etnische groepen.'

Dus begint Joost als geducht islamvreter een nieuw mediakanaal. Onder de noemer De Nieuwe Realist. Om de veenbrand een stem te geven. En om ook niet politiek correcte zaken te onderzoeken. En om interviews te doen met personen die je zelden echt aan het woord hoort komen. Maar wel betalen dus. Want er moet een minimaal inkomen zijn.

Als Joost nu even onder het stukje bij De Vrije Chroniqueurs had gekeken, had hij het realisme van zijn avontuur al kunnen inschatten. Die veenbrand blijft hooguit smeulen, maar meer niet. De doelgroep, die zijn gerief gewoon nog bij gratis sites haalt, gaat no way Jose betalen. 'In feite drijven al die bloggers mee op de golven van het onbehagen, zoals dat pas voor het eerst sinds Fortuyn aan de oppervlakte is gekomen. Maar wat ze tot nu toe ook hebben geschreven, voor mij was er al met al niets nieuws onder de zon. En zelf vind ik het van een schromelijke ijdelheid getuigen te menen, dat mensen voor iemands heel bescheiden privé meninkje bereid moet zijn te willen betalen.'

Laat het nieuwe realisme nu ook zijn intrede te hebben gedaan bij schrijver Filantroop, die constateerde dat zijn eigen De Vrije Chroniqueurs toch niet het mooie online tijdschrift was geworden dat hij ooit voor ogen had, en lezers 'aanzwellend opzwepen tot radicalisme en extremisme'.

En dus scheidt hij zich maar weer eens af als Filantropius, een rommelblogje vol kunst, cultuur, sex en wetenschap. Maar een rots in de branding der conversatie zal Filantroop niet meer worden, vreest Barracuda. De kracht van de rechtse bloggen was juist die bundeling van meningen. Je terugtrekken op een eenzame plek, en nog achter een betaalmuur ook, gaat hem niet worden. Maar het is vermoedelijk al te laat: DVC valt aan alle kanten uit elkaar.

dinsdag 17 september 2013

Chem Truthers

Waarheidsvinding blijkt niet zelden het luidkeels verkondigen van een mening waar snel even wat handige 'feiten' bij worden gezocht. Zo ook nu weer. Eerst waren ze er zogenaamd überhaupt niet, nu heeft Syrische president Bashar al-Assad zelf gezegd dat hij akkoord gaat met het plan om zijn chemische wapens onder internationaal toezicht te stellen. En volgens de wapeninspecteurs ligt er nu ‘duidelijk en overtuigend bewijs’ dat in Damascus chemische wapens zijn gebruikt: namelijk het zenuwgas sarin. Maar of dat de Nieuwe Truthers zal overtuigen is de vraag.

New Republic zoomde een dezer dagen in op de groep Amerikanen die de 'chemical-weapons truthers' wordt genoemd, waaronder de Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS), met naar eigen zeggen voormalige spooks. Zij meenden absoluut zeker te weten dat gifaanvallen van 21 augustus niet voor rekening komen van Assad & Co.

Maar waar was die overtuiging op gebaseerd? New Republic ging eens informeren naar hun bronnen en al gauw kroop de bekende aap uit de mouw: de belangrijkste bron blijkt Michel Chossudovsky's Global Research en niet te vergeten shockjock Alex Jones. Waarbij natuurlijk al snel weer de beschuldiging naar boven kwam drijven dat de Amerikanen zelf achter de aanslagen zaten.

De auteur van het bewuste artikel op Global Research Yossef Bodansky blijkt ook nog eens aanhanger van Assads oom Rifaat. Die richtte in de jaren tachtig een bloedbad aan in Hama, waarbij tienduizend mensen omkwamen. Een andere bron blijkt Mint Press, een site die beweerde dat Syrische rebellen per ongeluk Sarin zouden hebben gebruikt. Sindsdien heeft Mint Press blijkbaar zelf ook ingezien dat het verhaal niet helemaal op waarheid berust, getuige een vette disclaimer onder het artikel.

Maar helaas, the damage is done. Van Michael Moore tot Pamela Geller, allemaal publiceerden ze gretig de open brief die VIPS aan Obama had gericht.

maandag 16 september 2013

Demmink Bode

Hoera! Promotie voor Henk Rijkers. Die wordt hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad (oplage: 9000) nu Mariska Órban-de Haas die functie heeft opgegeven na een zwangerschapsverlof en een doodsbedreiging. Da's mooi voor Henk, want nu kan het KN definitief worden omgebouwd tot de Demmink Bode. Henk fungeert namelijk regelmatig als doorgeefluik voor de anti-Demmink Kamp, waarbij opvalt dat hij maar bitter weinig zelf uitzoekt.

Een beetje Demmink-verhaal komt namelijk al gauw uit tweede hand. Eerder dit jaar legden twee oud gevangenisdirecteuren bij de notaris verklaringen af over een medewerkster van Justitie, die zich tientallen jaren geleden tijdens een dienstreis in Engeland 's avonds 'ten overstaan van meerdere collega's' zou hebben beklaagd over het gedrag van Demmink'. Die verklaringen zakten echter als een plumpudding in elkaar toen de Volkskrant eens ging informeren bij de desbetreffende medewerker, die stellig beweerde nooit voor Demmink te hebben gewerkt. Oeps!

Rijkers overtreft zichzelf met een verhaal uit derde hand. Of misschien wel vierde hand. Zo heeft de familie Poot (zucht...) een anekdote gehoord van voormalig society-journalist Thomas Lepeltak. Die zat ooit aan een lunch met oud-commissaris Eric Nordholt en voormalig hoofd van de BVD Nico Buis en hoorde dat Demminks chauffeur Mosterd in 2004 bij de politie zou komen voor verhoor over Demmink. Mosterd overleed onverwacht de dag voor het verhoor op vijftigjarige leeftijd. Op de vraag Lepeltak of er geen lijkschouwing was gehouden, zouden Nordholt en Buis in lachen hebben uitgebarsen. 'Wat denk jezelf?'

Daaruit trekt Micha Kat natuurlijk meteen de conclusie dat de beste man is vermoord. Omdat hij, zo fantaseert Kat, getuige zou zijn geweest van 'de meest weerzinwekkende vormen van misbruik op de achterbank'. Mosterd, van wie natuurlijk weer geen blog de doodomstandigheden weet te melden, zou zijn ervaringen met Demmink hebben opgeschreven in de Mosterd-papers. Maar helaas, die zijn nooit in handen gekomen van het anti-Demmink kamp, want de weduwe krijgt haar pensioen van Justitie.

Nu is Rijkers nog wel zo verstandig om niet meteen hetzelfde te concluderen als Kat, maar het verhaal verifiëren bij de oorspronkelijke bronnen is kennelijk te veel gevraagd. Rijkers lijkt zelfs te suggereren dat Buis na het Demmink incident snel bij de BVD vertrokken was, 'omdat het daar een troep was waar hij niets mee te maken wilde hebben.'

In werkelijkheid was Buis al in 1997 vertrokken bij de BVD, die enkele jaren daarna AIVD ging heten. En niet vanwege Demmink, maar omdat  de oud-bevelhebber van de zeestrijdkrachten de organisatie te ambtelijk vond. 'Ik bleek toch geen landrot te zijn. Ik voel mij in een puur ambtelijke situatie toch niet zo lekker. En mijn werk bleek veel ambtelijker te zijn dan in mijn marinetijd'.

Maar ook Nordholt was in 2004 alweer jaren weg bij de politie, dus ook hij kan het nooit uit eerste hand hebben gehoord. Maar het wordt nog veel erger: Zelfs Lepeltak wordt niet direct door Henk geciteerd. 'Peter Poot heeft hem (Lepeltak) later verzocht hiervan een notariële verklaring te laten opstellen'. Uit de formulering kun je al opmaken dat er tot op heden niks op papier is gezet. Topjournalistiek weer van de Demmink Bode.

De Mosterd-verhalen doen trouwens al jaren de ronde, maar werpen met de weinige informatie die voorhanden is weer allerlei vragen op die geen complotter heeft beantwoord. Een chauffeur die walgt van zijn baas zou allang een andere werkgever hebben gezocht. En voor welke verklaring kwam Mosterd precies bij de politie? Reken er maar niet op dat Henk dat ooit nog zal uitzoeken.

Nee, dan de gekkies van Niburu.co. Die suggereren een lijkschouwing met terugwerkende kracht. 

vrijdag 13 september 2013

Kinderroof

Martijn Alberda alias Martin Vrijland complottert voort. Van De Resistance Tour is zoals voorspeld niets terechtgekomen, en het akkefietje met de moeder van Anass lijkt hij te hebben verloren (hoor je hem niet meer over, zo'n knieval kun je maar beter niet communiceren naar je achterban).

Maar Martin kan altijd nog zijn pijlen richten op Jeugdzorg. Die werkt toch al als een rode lap op zijn gemoed. In de afgelopen maanden verwoordde Martin heel wat frustraties op zijn site. Over zijn ex, over de omgangsregeling met zijn kind en over zijn eigen mannelijkheid. Jeugdzorg zou er alles aan doen om met name de relatie vader-kind zo veel mogelijk te 'draineren' en er zou een geheim programma bestaan - echt wel - om hetero-normativiteit in te ruilen voor 'homo-normativiteit'.

Dus kwam Martin een dezer dagen met verborgen beeld- en geluidopnames binnen Jeugdzorg. Zo was er een geluidsopname van een 14-jarige jongen die tegen de grond gewerkt werd en in een isoleercel gegooid werd, omdat hij 'compleet psychisch gebroken wordt door de leiding'. 'De mannen die onderdeel uitmaken van die leiding kwamen op mij al over als sadistische kampbeulen, maar na het horen van deze geluidsopnames weet ik dat dat gevoel niet helemaal onterecht is geweest.'

Kijk, dat is nou het beeld dat Martin het liefst schetst van Jeugdzorg: een soort concentratiekamp van kinderrovers, nog net niet met gaskamers. Dat er bij Jeugdzorg wel eens misstanden zijn, allemaal waar. Sterker nog: De jeugdzorg gaat de komende tijd flink op de schop. Maar kampbeulen en isoleercellen?

Want waar heeft Martin nou helemaal lopen filmen? Niet bij zomaar een jongerenopvangcentrum, maar bij Transferium Jeugdzorg in Heerhugowaard. Daar komen alleen jongeren met zeer ernstige gedragsproblemen, al dan niet in combinatie met een verstandelijke beperking. Het soort jongeren dat intensieve behandeling nodig heeft. En soms zo onderhandelbaar zijn dat isolatieplaatsing noodzakelijk is.

Maar dat lees je weer niet bij Martin. Die besloot de instelling helemaal niet te noemen, totdat de directeur van het transferium zelf reageerde. Martin weet drommelsgoed dat het niet om een doolsnee-instelling gaat. Alleen verzwakt dat zijn betoog dat jongerenopvangcentra 'heropvoedingskampen zijn die naar de buitenwereld een sausje van vriendelijkheid uitstralen'.

donderdag 12 september 2013

Vitalifeiten



Weer dook een filmpje op van een 'soeverein stel' dat blijkbaar niet aan zijn verplichtingen wil voldoen. Soeverein? Zeg maar gerust complotters. 'Ik betaal ook niet mee aan chemtrails en vaccinatie waardoor ik niet medeplichtig ben voor genocide op de Nederlandse bevolking.' Aldus Bea, de vrouwelijk helft. De toon is weer gezet.

Mijn God, wat een malloten. Op de webpagina Vitalifeiten (vitaal naar de feiten kijken) vinden we 15 Wake up hits, plus niet te vergeten verwijzingen naar de bekende complotsites. 'Michel is bezig met de procedure van ikclaimmijnnaam.nl omdat wij menen dat je op deze manier legaal van je natuurlijke persoon/BSN kunt scheiden. Als mens gelden de mensenrechten voor je, zoals het UVRM. Als BSN wordt je gezien als bezit van het systeem. Wij kiezen ervoor om als mens te leven en onze rechtsorde is LIEFDE.'

Geen idee wat UVRM betekent, maar het is blijkbaar de schijnrealiteit die beiden om zich heen hebben gecreëerd om crediteuren op een afstand te zouden. Het paar heeft een bord in de tuin geplaatst waarop staat dat ze zich hebben uitgeschreven uit de 'club van Beatrix'' en uit de staat. En als de gerechtsdeurwaarder aanbelt, ga je dat lekker met een schuddende camera filmen.

Maar uitleggen waarvoor die gerechtsdeurwaarder precies komt, ho maar. Dat is blijkbaar net iets pijnlijk voor de kijkertjes, die toch vooral moeten denken dat het stel een enorm onrecht wordt aangedaan. Dus wat is het verhaal precies? De huur niet willen betalen, maar wel lekker in de woning blijven zitten? Andere diensten afnemen, doch die slechts willen betalen met een opgestoken wijsvinger? Barracuda kan wel raden waar die soevereine avonturen op uitdraaien. De olijke toon zal wel spoedig grimmiger worden.

woensdag 11 september 2013

Nijn Eleven

Architects & Engineers for 9/11 Truth heeft zich heruitgevonden als ReThink911 en wil 1 miljoen handtekeningen ophalen voor een nieuw en onafhankelijk onderzoek naar de aanslagen van 9/11. Een miljoen? De teller van de petitie is tot dusverre niet veel hoger gekomen dan 6700. Niet alleen lijkt de actie veel te laat zijn ingezet, het momentum is weer eens ver te zoeken. Zelfs het 9/11 Museum gaat pas over enkele maanden open.

Het tienjarig jubileum in 2011 was zowat de laatste kans voor complotters om nog aandacht te vragen voor hun seack. Zeven jaar lang hebben 9/11 complotters zich in een verder isolement gedreven door steeds stompzinniger theorieën te omarmen, niet gehinderd door enige kennis van zaken of zelfs maar gevoel voor logica. Feiten en omstandigheden werden volledig losgelaten ter wille van ronduit lachwekkende speculaties over miniwaterstofbommen of mediamanipulatie met behulp van hologrammen.

De artikelenserie over 9/11 bij Boublog toont het probleem nog eens ondubbelzinnig aan. Het wemelt van de reeds lang achterhaalde feitelijke onjuistheden: er is geen 2,3 biljoen dollar bij het Pentagon verduisterd, de Nederlander Danny Jowenko is geen getuige (gaf slechts commentaar bij Zembla), net zomin als een hoop Amerikanen die Boublog de revue laat passeren, Marvin Bush was niet verantwoordelijk voor de veiligheid in het WTC, het gebruik van nano-thermiet (of thermaat) is helemaal niet bewezen, enzoverder. 9/11 complotters lezen per definitie nooit bij en blijven tot in lengte van dagen hun grijze plaat afspelen, zich niet realiserend dat met zoveel desinfo de grond onder hun voeten steeds verder wegzakt.

Zeven jaar na de eerste 9/11 Inside Job-complotten heeft Barracuda nog altijd geen coherente theorie onder ogen gehad, en beginnen de moemakende discussies over planes en no planes gewoon weer van voren af aan. Zelfs Wim Dankbaar ging zich als debunker met de discussie bij Bloublog bemoeien, en werd meteen de mond gesnoerd, want de Bevindelijk gereformeerden van de 9/11 ontkenningskerk wensen vooral niet te worden tegengesproken. 'Space-beamers en No Planers worden vanaf heden beloond met een IP-ban. Met achterhaalde discussies heb ik geen geduld meer, want die scheppen slechts verwarring.'

dinsdag 10 september 2013

Leksite

Vijftien mediaorganisaties lanceerden maandag een website die klokkenluiders kunnen gebruiken om documenten, opnames of beelden aan hen door te spelen. Publeaks.nl, het Nederlandse Wikileaks, waarborgt 'de anonimiteit van de klokkenluider'.

Initiatiefnemers zijn Trouw, Volkskrant, NRC, ANP, de NOS, RTL, Nieuwsuur, De Groene Amsterdammer, Vrij Nederland en NU.nl. Oftewel de main stream media. Die krijgen alleen de documenten onder ogen die voor het medium in kwestie bedoeld zijn. Kortom, vechten om het primeurtje is er niet bij, het wordt eerder een soort schoonheidswedstrijd.

Barracuda heeft er echter een hard hoofd in dat Nederlanders nu massaal beerputten gaan uploaden. Dat konden ze voorheen ook, volledig anoniem in een ouderwetse envelop vanuit iedere brievenbus in Nederland. Daar komt bij dat redacties al zo zijn uitgedund dat niet aan elk gelekt document aandacht kan worden besteed. En vragen of ze het ontvangen hebben en er wat mee gaan doen kan ook niet. Dat whistleblowen wordt sowieso lastig als de lekker anoniem wenst te blijven (wie gaat dan de context toelichten?). En moeten de ANP overtikkertjes van Nu.nl zich nu ook al met onderzoeksjournalistiek gaan bezighouden?

Trouwens, ook Wikileaks heeft sinds de kwestie Manning nog maar mondjesmaat documenten gelekt en de belangrijkste onthullingen sinds tijden - die van Edward Snowden - kwamen weer gewoon ouderwets tot stand met behulp van een een tweetje tussen bron en krant (The Guardian).

Maar de beste stuurlui staan natuurlijk weer aan wal. Krapuul: 'Duistere zaken die de MSM in handen krijgen blijven veelal duister als gevolg van de enorme haast die het journaille heeft om te publiceren. Er wordt veel te snel gepubliceerd zonder dat echt diepgaand onderzoek is gedaan. Publeaks zal daar geen verandering in brengen en dat heeft alles te maken met het gebrek aan kwaliteit en zeggingskracht van de gemiddelde journalist die knippen en plakken tot zijn of haar core business heeft moeten maken.' Niet dat Krapuul ooit iets heeft geproduceerd wat ook maar enigszins op onderzoeksjournalistiek lijkt.

maandag 9 september 2013

Lone wolves

De politie heeft een kleine 300 potentieel gevaarlijke eenlingen in kaart gebracht. Van hen zijn er vijftien zo gestoord dat ze continu in de gaten worden gehouden. Zo blijkt uit informatie van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie.

De driehonderd zijn geselecteerd uit de oogst van duizenden dreigmails of tweets aan het adres van politici, leden van het Koninklijk Huis en prominente Nederlanders. De vijftien uitverkorenen worden permanent gevolgd en op dagen als Koningsdag of 4 en 5 mei vastgezet in de cel of opgenomen in een instelling. Ook worden ze behandeld door psychiaters en andere zorgverleners. En ja, hoor, een feest van herkenning bij Klokkenluideronline. 'Zooooooooooooooooorg dat je erbij komt!!!!'

Zal Barracuda inderdaad niks verbazen als een deel ervan inderdaad tot de sekte van Micha Kat behoort. Die hoeft maar een artikeltje te plaatsen of binnen enkele minuten lopen de reactiepanelen weer vol met geconditioneerde reflexen van dezelfde neuroten, steevast vergezeld van Bijbelcitaten, verwijzingen naar David Icke, en warrige analyses over psychopaten en de protocollen van Zion. Het kan niet anders dan dat deze lone wolves achter gesloten gordijnen (tegen inkijk van de AIVD) de ganse dag met trage blik eindeloos op F5 blijven drukken totdat ze op het volgende stukje mogen reaguren.

Van een reaguurder weet Barracuda zeker dat hij op de lijst staat. Een Valkenswaarder die zich de naam Vlunk aanmeet, lijdt aan ziekte van Asperger en staat onder begeleiding bij het Centrum voor Autisme in Eindhoven. 'Betrokkene gebruikt dagelijks Otrivin neusdruppels, die het gevoel van opwinding kunnen versterken.'

Of neem de aan achtervolgingswanen lijdende Maud (haar achternaam zullen we maar niet meer noemen), die het voortdurend aan de stok heeft met haar buren. De GGD is al vergeefs aan haar deur geweest, en de buurtregisseur 'blijft het proberen', zo liet hij weten onder een stukje dat inmiddels alweer is verdwenen.

Volgens forensisch psycholoog Ernst Ameling houden veel lone wolves anderen verantwoordelijk voor hun situatie. 'Juist het koninklijk huis is vaak het doelwit, omdat ze vinden dat het koningshuis onderdeel is van het 'complot' tegen hen.' En Bingo: 'We laten dit land toch niet kapot gaan door de angst en de willekeur van de Oranjes en hun lakeien?"

zondag 1 september 2013

Hoax

Het napalm bombardement dat door de regering van Assad op haar eigen volk zou zijn toegepast is een hoax. 'Ook de verschillende nep gewonden en doden die het menselijke ras (...) voorgeschotelt krijgt via de media, is een hoax', roeptoetert Olympic Zion, dat de ongelukkige zin (en dito grammatica) blijkbaar niet heeft overgelezen. 'In hun wanhoop faken de Zionisten de bloedbaden op elk mogelijk niveau, terwijl hun zwendel en bedrog tussen vrijheid-strijders die tegenover het Syrische regime zouden staan aan het instorten is.'

Het is maar goed dat er slimme complottertjes zijn die vanachter hun laptopjes precies weten hoe de vork in de steel zit. Want Barracuda is inmiddels nog geen steek wijzer geworden. Tot op heden is, los van allerlei retoriek van de Amerikanen, geen enkel overtuigend bewijs boven tafel gekomen van welk gifgas dan ook. Er zijn monsters genomen die nog onderzocht moeten worden. En dan is nog de vraag of bewezen kan worden wie opdracht tot die aanval heeft gegeven. Tot die tijd blijft de Derde Wereldoorlog even op de plank liggen.

Maar Barracuda wordt doodmoe van die flinterdunne false flag-complotjes van laptoprofeten. Ze zien een inderdaad ietwat surrealistisch BBC filmpje met wandelende doden en gaan dan meteen driftig googelen om te bewijzen dat napalm vreselijke brandwonden veroorzaken en je die nergens op de beelden ziet. Maar afgezien van een enkele ongelukig gekozen kop, hebben slechts weinig media geschreven dat het om napalm zelf zou gaan. Er wordt gesproken over napalmachtig gifgas of zelfs thermiet. Andere bronnen, en inmiddels ook de Amerikaanse minister John Kerry van Buitenlandse Zaken, gaan uit van het zenuwgas sarin. Volgens complotters hebben de slachtoffers klodders Nivea op hun gezicht gesmeerd. Dat zou kunnen kloppen: het is behandelzalf, geen kenmerk van het gifgas zelf. En foto's van brandwonden, die zijn er helaas ook.

Bovendien is het reuze knap dat altijd weer tientallen derderangs acteurs klaarstaan om BBC filmploegen te ontvangen in willekeurige ziekenhuizen, waar kennelijk met verzorgend personeel en props eindeloos is geoefend op een behoorlijk slechte klucht waar complotters zo doorheen prikken. Dat had Hollywood toch echt beter gedaan.

Huishoudelijk: Barracuda is een week van huis.