donderdag 31 oktober 2013

Lopende zaken

Loket lopende zaken, oftewel losse eindjes. Sneller dan Barracuda had voorspeld, is Louis Bontes uit de PVV geknikkerd. Kritiek is prima, dat kan bij PVV iedere dag. Maar via de pers ruzie zoeken en met messen gooien, kunnen we niet waarderen, aldus Geurt na de fractievergadering tegenover BNR Nieuwsradio.

Bontes blijft als eenmansfractie in de Kamer. Het wachten is nu op de volgende voorspelling van Barracuda: een nieuwe partij met Hero Brinkman. PVV light en democratisch. Het lijkt overigens de achterban al geen klap meer te interesseren. Van Filantropius tot de Vrije Chroniqueurs, de hele affaire wordt doodgezwegen.

De Pilaarheilige is eindelijk wakker geschrokken nadat hij door zelfverklaard pedojager Ben van den B. werd gedumpt als woordvoerder en vertouwensman. 'Goede lezers op het internet zullen inmiddels opgemerkt hebben dat mijn persoon beland is in een onvervalste complottheorie van Ben van den Brink, wiens vertrouwenspersoon ik tot voor kort was', aldus Frides Laméris te Zuid Laren, die soms een beetje traag van begrip is. Frides verbaast zich' hoe ver een ongezond wantrouwenbewustzijn' kan gaan. 'Als iemand mij herhaaldelijk‘in de zeik wil zetten omdat hij een eigen tekortkoming niet onder ogen wil zien, dan houdt het voor mij (even) op totdat excuses worden aangeboden.'

Ziet Barracuda niet meer gebeuren. Ben maakt zich nog steeds boos over de 'focking hoeren en bitches' die Frides op hem heeft afgestuurd. Bedoeld wordt de agogen die Ben kennelijk tot bedaren moesten brengen.

Heeft Frides nu dan eindelijk zijn lesje geleerd? Nope, het kwartje wil nog steeds niet vallen. 'Als researcher satanisch ritueel misbruik kwalificeer ik Ben als outstanding. Wat hij heeft ontdekt is zo gruwelijk en kundig in kaart gebracht dat het de wereld zal doen schudden als het de mainstreampers gaat halen. Voor deze research verdient hij m.i. dan ook zonder meer een standbeeld'.

Welke research? Toch niet die belastende mails die op het moment suprême zomaar van de harde schijf werden gewist dan wel op andere wijze spoorloos verdwenen?

Inmiddels is Dr. Johan Oldenkamp toe aan het doorprikken van de mythe van de zwaartekracht. 'Een appel wordt helemaal niet van onderaf naar beneden getrokken, zoals Newton meende, maar van bovenaf naar onderen geduwd. Deze duwbeweging ontstaat door de constante Aetherstroom over de rondspiralende magneetlijnen. Dat is in ieder geval mijn theorie.'

Barracuda gunt Johan zo langzamerhand echt een Nobelprijs. Maar dan voor het blijven proberen.

woensdag 30 oktober 2013

Tommy

De islamvreters van De Vrije Chroniquers kunnen het niet bevatten: Tommy Robinson van de English Defense League, die 'grote plannen had om verder in Europa uit te rollen', is na een gevangenisstraf van zes maanden bekeerd. Sort of... 'Ook kondigde hij aan de democratische weg te gaan volgen en samen te gaan werken met de anti -extremistische denktank Quilliam. Dat was nog eens een onverwachte wending, Tommy die ging samenwerken met moslims die lobbyen bij regering en overheidsinstanties om de ‘gematigde islam' te promoten. Daar moest meer achter zitten.'

De grote vraag is of hij deze beslissing wel vrijwillig heeft genomen, aldus 'Annemiek'. 'Is hij in de gevangenis wellicht systematisch onder druk gezet of is hij echt helemaal zelf tot deze nieuwe inzichten gekomen in een periode van bijna 6 maanden?'. De complotten zijn nooit ver weg bij de Chroniquers.

De vraag Waarom in Allah-naam? stellen is hem echter googelen. Dat Annemiek nog nooit van de EDL heeft gehoord, zoals zij zelf beweert, lijkt Barracuda wel heel erg sterk. De extreem-rechtse EDL kaakkopjes steunden Geert Wilders met een demonstratie tijdens diens bezoek aan Engeland. In 2010 organiseerde de EDL een pro-Wilders-betoging in Amsterdam. Nadat onder meer Ajax-supporters tegenacties aankondigden, verplaatste burgemeester Eberhard van der Laan de EDL-demonstratie uit veiligheidsoverwegingen naar het havengebied.

Sommige Vrije Chroniqueurs zien dan meteen weer een band met het verleden. 'Een geest die de Britten massaal met de blanke bajonet, rechtstreeks tegen moordend mitrailleurvuur in, de loopgraven uit deed stormen en die met hurricanes en spitfires de Luftwaffe versloeg, en die met een paar 30 jaar oude kruisers en zwaar verouderde torpedovliegtuigjes het grootste en modernste slagschip ter wereld tot zinken bracht. De geest van het meest krijgshaftige en onverzettelijkste volk ter wereld werd door de islamisten herkend in de mannen van de EDL.'

The Telegraph interviewde Robinson een dezer dagen en daar rolde gewoon een geloofwaardig verhaal uit. Door voortdurende doodsbedreigingen begon Robinson steeds meer te drinken en zijn vrouw te verwaarlozen. Doordat hij met een andermans paspoort de VS probeerde binnenkomen, belandde hij in de cel. Het beste dat hem kon overkomen, aldus Robinson, die toegeeft dat hij aanvankelijk niks wist van de islam. Nu had hij eindelijk eens tijd om na te denken. En met meer kennis over de islam veranderde de harde lijn. 'Look, there’s a problem with extremism, yeah? And how are we going to work together to get it solved? Well, I don’t think it’s by allowing Saudi Arabia and Qatar and Iran to fund multi-million pound mosques and manipulate which form of Islam is being taught in them. So we can stop the foreign funding to all religious institutions, and until they’re regulated and moderated in a similar way that Ofsted does with schools ...'

Kortom: Tommy wordt geen Arnoud van Doorn, de PVV'er die zich bekeerde tot de islam, maar gaat evenmin meer paraderend door de straten lopen. 

dinsdag 29 oktober 2013

Circus Dankbaar

Barracuda was er gisteren niet bij, en moest afgaan op de commentaren van rechtbankverslaggever Chris Klomp, en de verslagjes bij de belendende percelen, maar vermoedelijk kreeg de rechtszaak van Wim Dankbaar ook voor hemzelf een compleet onverwachte wending. Barracuda had een hoop aanstellerij verwacht en minstens één wrakingspoging om de rechter te sarren, maar het werden er drie, waarna de rechtbank de zaak verwees naar de meervoudige kamer met multidisciplinair (psychiatrisch) onderzoek op de koop toe. Kortom: Circus Dankbaar was in town.

'U gunt mij geen eerlijke rechtsgang en u begrijpt mij niet' jammerde Wim als een klein kind dat zijn zin niet krijgt. 'Het is al duidelijk dat ze mij veroordeeld willen hebben. Het persbericht ligt al klaar'.

Willem Jan Dankbaar begreep al totaal niet waarvoor hij was opgeroepen, en dat hij mensen had beledigd interesseerde hem nog minder. Hij wilde slechts een podium voor zijn verhaal.

Dat psychiatrisch onderzoek moet er dus zeker komen. Want welk jeugdtrauma ligt eigenlijk ten grondslag aan het gedrag van Wim, die het absoluut kan hebben als hij geen gelijk krijgt of wordt tegengesproken? Hoe heeft deze man zich ooit kunnen handhaven in het bedrijfsleven, of is dat de reden dat hij eruit is gestapt?

Dankbaar of zijn handlangers schijnen flyers te hebben verspreid waarin stond dat de zaak Vaatstra zou worden 'opengebroken'. En daar gaat het dus om. Dankbaar & Co denken blijkbaar dat als zij maar hard genoeg schreeuwen, vooral op rare blogs met volstrekt niet sporende malloten, heel Nederland op andere gedachten wordt gebracht. Dat lukte al niet toen Jasper S. nog voor de rechter moest komen, en nu helemaal niet.

Tekenend was de laatste tweet van verslaggever Chris Klomp tijdens de nazit: 'Een van de aanwezigen vandaag heeft het definitieve antwoord in zaak Dankbaar. De politie-rechter is homoseksueel. En Demmink ook.' Dat soort dingen, dus.

maandag 28 oktober 2013

Dankbaar live (via rechtbankverslaggever Chris Klomp)

Chris Klomp via Twitter: Nu kort geding tegen Wim Dankbaar. Smaad in verband met moord Marianne Vaatstra.

Herstel. Het is politierechter. Gemachtigde van Dankbaar wil het woord voeren. Mag niet. Geen raadsman.

Dankbaar wil graag MK-zaak maken van kwestie. Rechter niet. Dankbaar: 'Ben ik het niet mee eens' Rechter: 'Dat hoeft ook niet'

Dankbaar wil lange reeks getuigen horen. OvJ ziet geen verdedigingsbelang.

Dankbaar: 'Hoe kan het nou dat officier mag motiveren wie getuige is en wie niet? Zij wil mij veroordelen'

Gesteggel tussen Dankbaar en rechter. Hij wil ze bij naam noemen. Rechter: 'Dat is niet nodig., Wij zijn rechter en officier'

Rechter denkt even na over getuigenverzoek. Dankbaar: 'Ik kan u wel zeggen, als u het niet toestaat, dan wraak ik u'

Rechter: 'U wordt verdacht van smaad/laster. De getuigen die u wil horen kunnen alleen iets zeggen over de dood van Vaatstra'

Rechter: 'Ik constateer dat een verdachte op 9 april 2013 veroordeeld is voor de moord op Marianne Vaatstra'

Rechter: 'Uw verzoeken worden afgewezen. Deze zaak is geen heropening van de zaak Vaatstra'. Dankbaar: 'Dan wraak ik u'

Rechter: 'Wat zijn de gronden van uw wraking?' Dankbaar: 'U gunt mij geen eerlijke rechtsgang en u begrijpt mij niet'

Wrakingsverzoek afgewezen. Lasterzaak wordt vervolgd.

Nadat Dankbaar eindelijk zijn hele verhaal mocht houden, heeft hij de rechter weer gewraakt. Dankbaar tegen rechter: 'U heeft u zelf verraden! Nu al. Ik wraak u opnieuw. Ik wil een andere rechter'. Zaal wederom ontruimd.

Chris Klomp: 'De proceshouding van Wim Dankbaar is het best te omschrijven als arrogant'.

Tweede wrakingspoging ook alweer mislukt. Poging om de wrakingskamer te wraken idem. Dit is niet Wim zijn dag.

Klomp: Heb de handlangers van Dankbaar tot nu toe weten te ontwijken. Het is voorwaar een prestatie

In het kielzog van Dankbaar lopen mensen die teleurgesteld zijn in de rechtspraak. Het fanatisme grenst aan obsessie.

Meer oneliners Dankbaar: 'Die rechter pikt dingen uit het dossier die negatief op mij afstralen'

Rechter is er nu klaar mee. Hij verwijst de zaak naar de meervoudige kamer. Kan Wim die ook weer wraken. 

Slot: Rechtbank gelast tevens multidisciplinair onderzoek. Wil zeggen dat psychiater en psycholoog naar Dankbaar gaan kijken.

Dat werd hoog tijd ook.

Requisitoir

Vandaag valt Wim Dankbaar, gelijk Julius Caesar, bij nacht en ontij de Stad Groningen binnen voor zijn Groot Requisitoir tegen het Kwaad. In de Groninger rechtbank zal Wim het Openbaar Ministerie beschuldigen van Grootse Misdaden, in het bijzonder het door Joris Demmink wegsluizen van twee door Wim persoonlijk aangewezen verdachten (Snuf & Snuitje) in de zaak Vaatstra. Daarnaast zal Wim de onmogelijkheid van het daderschap van boer Jasper S. aantonen. Die zou zodanig door het OM zijn bewerkt, terwijl hij toch echt niet heeft lopen slaapwandelen op zijn fiets, dat hij denkt dat hij Marianne Vaatstra heeft omgebracht.

Wim heeft zelfs een PR bureau ingeschakeld voor een persbericht, waarin trots wordt gemeld dat de 'Overveense zakenman' (sinds wanneer is Dankbaar weer zakenman?) eindelijk een podium krijgt voor zijn stellingen. Dit wordt de Moeder aller Processen, dat begrijpt een kind. Wim heeft wekenlang voor de spiegel lopen oefenen voor klassiekers als Geke en de Lekke Banden, de Fierljeppeschans en de meezinger De Dikke en De Dunne.

Er worden (Micha Kat) 'honderden mensen verwacht' en Dankbaar wordt aangeraden om 'de rechter recht in zijn gezicht te zeggen dat hij een meelijwekkende collaborateur is van de Demmink-moordeskaders die kleine kinderen in stukken hakken'. Morgen staat Wim op de voorpagina van alle kranten, waarna RTL en de NOS Journaal staan te dringen voor het hek van zijn woning.

Maar ergens vermoedt Barracuda dat het niet zo zal gaan en Dankbaar morgen wakker wordt met een forse kater en het besef dat geen krant kwam opdagen, die 'honderden mensen' zijn weggebleven en  geen mens hem serieus neemt, op een handvol mafkezen na. Want Wim komt helemaal niet naar Groningen om de Vaatstra-zaak van top tot teen te ontleden, maar om een strafzaak tegen hem wegens smaad, laster en belediging aan het adres van Mariannes vriend Spencer en Jano Hassan, een vriend van de 'hoofdverdachte-van-het-eerste-uur' (...) Ali Houssein Hassan. Die zijn de aanhoudende verwijten van Wim dat zij daderkennis hebben achtergehouden meer dan zat.

De obsessieve jacht op twee volstrekt onbelangrijke personen uit het Vaatstra-verhaal geeft wel aan hoezeer Dankbaar is doorgeschoten. Woensdag deed hij van de weeromstuit zelf ook nog maar eens aangifte tegen Hassan. Uit het procesverbaal valt op te maken dat het helemaal nergens over gaat. Er is maar een remedie tegen de drammerige domheid van Dankbaar: een forse rectificatie op diens site. Met een virtueel stalkverbod op de koop toe. Daar heeft Wim trouwens al ruime ervaring mee.

Een tegenslag heeft Dankbaar al binnen: trots kondigde Wim aan dat in december een boek met de veelzeggende titel ‘Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra’ zou verschijnen. De moeder van Marianne had Dankbaar (naar eigen zeggen) eerder verzocht zijn bevindingen voor een groot publiek te etaleren en daar bij te putten uit haar dagboek zoals zij dat jarenlang heeft bijgehouden. 'De inhoud van de geschriften van Maaike zal veel Nederlanders de schellen van de ogen doen vallen'.

Niet dus. Wim vond het weer eens niet nodig om even netjes toestemming te vragen. Maaike eist nu een publicatieverbod op grond van het auteursrecht en sommeert Dankbaar haar dagboek terug te geven. Haar advocaat is uitgerekend de jonge Yehudi Moszkowicz, met wie Micha Kat in oorlog verkeert.

zondag 27 oktober 2013

Pilaarheilige

Het onvermijdelijke is gebeurd: zelfverklaard pedojager Ben van de B. lijkt pilaarheilige Frides Laméris aan de kant te hebben geschoven. Zijn goedgelovige steun en toeverlaat, schoothond en papegaai die Ben onlangs nog wist over te halen om een vreedzaam protest te houden bij de woning waar zijn uit huis geplaatste kinderen verblijven, bleek er al die tijd een dubbele agenda op na te houden en Ben heeft hem eindelijk door!

Niet alleen is Frides volgens Ben te vaak naar het politiebureau in Groningen geweest, zonder dat er een woord van de zaak op papier werd gezet, maar hij poogde Ben ook in de armen te drijven van holistische agogen. Onder wie ene Monique Tijsma te Alkmaar ('De naam van mijn praktijk TIJ-samen is ontstaan uit  mijn visie dat alles op en neer gaat en een ritme heeft zoals het tij. Een sessie doe je samen en mijn achternaam Tijsma zit erin verwerkt.') en weer een andere vriendin van Frides, Karin Schrier, volgens Ben 'GHZ Psycholoog'. Ben moet haar niet: 'Vuile klote wijf, zij spreekt doelbewust in als of zij mij in behandeling of zo heeft. HIJ (Frides) WAS MIJ AAN HET OPZETTEN OM DENK IK MIJ VRIJWILLIG IN DE PSYCHIATRIE TE DOEN BELANDEN!!'

Die Schrier blijkt overigens zelf een conflict met Bureau Jeugdzorg te hebben, maar Ben denkt nu dat ook zij ook in het spel zit. 'Ze heeft natuurlijk een of andere deal gekregen dat zij haar dochter terug krijgt als ik opgezet wordt !!! ze mag van mij dood vallen !!!!'

Wat zich de afgelopen weken allemaal heeft afgespeeld tussen Huize Laméris en Huize Ben is niet bekend, maar uit een door Ben op zijn Facebook gepubliceerd overzicht van telefoongesprekken, blijkt dat Frides de afgelopen weken doorlopend aan de telefoon hing.

Het was natuurlijk van meet af aan geen match: de erudiete theoloog uit Zuid Laren en de criminele rouwdouwer uit Schoorl. Mogelijk vond Frides Ben veel te agressief, en mislukte iedere poging om hem aan de (transcendente) meditatie te krijgen.

Hoe dan ook, de paranoia van Ben van de B.. openbaart zich nu zich ten volle aan de lamme goedzak Laméris. Die sloeg alle waarschuwingen over Ben in de wind, en krijgt nu stank voor dank. Nog erger is dat Frides zich voortdurend - in woord en geschrift - introduceerde als de vertrouwensman van de familie, en Ben hem nu afserveert als 'gewoon de woordvoerder'. Precies hetzelfde flikte Ben met Arend Zeevat, die zo dom was om Ben een podium bij Argusoog te geven. Het is voor Laméris te hopen dat hij nu ook eens inziet dat die kinderen niet voor niets uit huis zijn geplaatst.

UPDATE: Nu ook officieel. Doodse stilte bij Frides.
UPDATE: Frides is eindelijk wakker geschoten, sort of.

vrijdag 25 oktober 2013

Vierde schot

Volgende maand is het alweer 50 jaar terug dat JFK werd neergeschoten. Inmiddels weten we dank zij Wim Dankbaar (over wie maandag meer) dat het vierde (fatale) schot werd afgevuurd door ene James E. Files, die nog eens werd geïnterviewd in een lange uitzending van Peter R. de Vries. Die was toen nog zo dom om zich met Dankbaar in te laten.

De lange uitzending maakte destijds al niet veel indruk op tv-recensent Hans Beerekamp van NRC Handelsblad. Die had Dankbaar al eens in Vara Live gezien, waar hij een verhaal hield dat in twee minuten 'nergens naar toe ging'. 'Hij (De Vries) overspeelt opnieuw zijn hand. De belangrijkste reden voor de desinteresse van de wereld is wellicht dat het onderwerp voor eens en voor altijd uitgemolken is.'

Daar kon Dankbaar toen al niet tegen, en die ging in de tegenaanval. Netter overigens dan we tegenwoordig van Wim gewend zijn, en onder meer met het prachtige argument dat 'polls uitwijzen dat De Vries als meest betrouwbare journalist van Nederland wordt gezien'. Daar denkt Wim tegenwoordig heel anders over.

En dan te bedenken dat Wim niet eens zijn complete theorie op de buis mocht uitventen. 'En ik durf nu te zeggen dat er maar liefst 4 oud presidenten bij betrokken waren. Dan heb ik het over Lyndon Johnson, Richard Nixon, Gerald Ford en de ouwe Bush'. Zo kennen we Wim weer.

Nu werd de genoemde E. Files destijds al niet erg serieus genomen, maar ook de vierde kogel-theorie lijkt te sneuvelen. Larry Sabato, verbonden aan University of Virginia's Centre for Politics, stelt dat het vermeende geluid van een vierde schot - gemaakt met een dictabelt op een politiemotor - niks anders is dat een ratel van de microfoon, iets dat met modernere apparatuur meteen duidelijk was geworden. Sabato heeft een boek geschreven, The Kennedy Half-Century: The Presidency, Assassination, and Lasting Legacy of John F. Kennedy, waarin de geluidsanalyse aan bod komt. Waarschijnlijk kan Sabato nu een mailtje verwachten waarin Wim hem sommeert als de wiedeweerga Overveen te bellen.

woensdag 23 oktober 2013

Beuzelpraat

Oktober is alweer een eind op weg, en Barracuda zit nog altijd te wachten op de apocalyptische gebeurtenissen die Niburu.co in augustus had voorspeld voor begin oktober. Een paar maanden terug wist het fanatiek overschrijvende blog absoluut zeker dat de Amerikaanse rampenorganisatie FEMA zich voorbereidt op een ongekende catastrofe wegens het hamsteren van rantsoenen.

Die informatie was natuurlijk weer aangereikt door een Wees Waakzaam-achtige doemprofete die voortdurend waarschuwt voor HAARP en chemtrails, op basis van een vage mail van een 'voormalige senator'. Die laatste is inmiddels zo geschrokken van alle ophef in alternatief medialand (waar ze dit soort onzin altijd meteen serieus nemen) dat hij zit ondergedoken. 'Als ik dood word gevonden met een pistool in mijn hand, dan kun je er zeker van zijn dat ik geen zelfmoord heb gepleegd.'

Blogjes als Niburu.co hebben altijd een paar trucs achter de hand om de schade van dit soort canards te beperken. Het makkelijkste is om er domweg niet meer op terug te komen om daarna doodleuk weer de volgende onzinramp te voorspellen. Of je begint over een of ander majeur plan, waarbij de wereld plotseling is 'verenigd' door een dreiging uit de ruimte. Je heet immers niet voor niets Niburu. 'De verbetering die we momenteel zien binnen de internationale betrekkingen is sterk gerelateerd aan de nucleaire machten die, net zoals in de film, diverse bedreigingen onschadelijk aan het maken zijn. Precies zoals President Reagan ooit voorspelde in zijn toespraak bij de Verenigde Naties, landen zullen nu samenwerken tegen een bedreiging uit de ruimte. Om dat doel te bereiken heeft er een militaire herstructurering plaatsgevonden, is NASA “afgesloten” net als enkele van de FEMA activiteiten. Ook heeft men ervoor gezorgd dat de pers overal is buiten gehouden, zodat er geen schadelijke en waanzinnige speculaties zouden ontstaan.'

Kan het nog erger? Jawel. We hadden ook nog de 34-jarige vrouw die begin deze maand door de afzetting rond het Witte Huis probeerde te rijden en bij het Capitool werd doodgeschoten. Zij dacht dat de Amerikaanse president haar woonplaats Stamford had vergrendeld en dat haar huis onder elektronisch toezicht stond. En natuurlijk kennen alleen de wakkere complottertjes van Niburu het enige echte verhaal: op de achterbank zat de liefdesbaby van Obama en dus moest ze dood.

Toegegeven: dat hebben de mallootjes weer niet zelf verzonnen. Dat hebben ze weer eens klakkeloos overgeschreven. Van een blog met als motto 'What You Aren’t Being Told About The World You Live In'. Dat is namelijk honderd keer spannender dan de werkelijkheid. 

dinsdag 22 oktober 2013

Hero Louis

Barracuda zou toch zweren dat Hero Brinkman de politiek definitief vaarwel had gezegd en gewoon weer politieman was geworden. U weet wel, van de pet die ons allemaal past. Heel even - een splitseconde - was hij gelukkig. Hij had zijn vriendin terug ('we waren uit elkaar') en eindelijk tijd voor zijn zoontje van 6. Maar nee, Hero wil nu alweer weer terug in de politiek. Met Hero 2. Dat wordt een politieke one-issue-partij, de enige manier volgens Brinkman om op het electoraat in te breken. Ideologie doet er niet meer toe in de politiek, het gaat om de kiezersgroepen. Oftwel marketing & targeting.

De nieuwe, nog naamloze partij ziet hij als een 'beweging' die zich richt op een specifieke doelgroep, aldus Brinkman in de Volkskrant: kleine ondernemers en zelfstandigen. De mensen in het midden- en kleinbedrijf en de zzp'ers, 'die door de VVD enorm in de steek zijn gelaten'. Hero slaat overigens pas toe als het kabinet valt of de rit helemaal uitzit. Tot zolang draagt hij de pet die ons allemaal past.

Maar de echte Hero Brinkman heet intussen PVV'er Louis Bontes. Die komt met een plan om de PVV tot een 'volwassen, transparante partij' om te vormen. De nieuwe rebel is geboren, en hij werd al meteen door one issue Wilders teruggefloten. Louis maakte het iets te Bontes (ja, Barracuda schudt de naamgrappen zo uit de mouw). Toch komt hij binnenkort met nadere plannen. 'Meer openheid en transparantie is onontbeerlijk en daarom is meer delegatie van verantwoordelijkheden met de pers, onder andere naar de individuele fractieleden, ook van belang.'

Louis 1 is geboren, en na de fusie met Hero 2, krijgen we ongetwijfeld Louis Hero. Of Hero Louis. Het laatste woord schijnt daar nog niet over gezegd te zijn.

maandag 21 oktober 2013

Goed fout

Barracuda stapt in het vervolg met heel andere ogen de Media Markt binnen. 'Media Markt opgebouwd met SS-geld', las hij een dezer dagen in de Stortplaats van Anarchiel en verdomd als het niet waar is: het komt uit de main stream media ook nog. Nu zijn ze bij Anarchiel altijd dol op het leggen van vage associaties, vooral onder invloed van heel veel dampende hennep, dus verbaast het Barracuda geenszins dat de slimmerds weer eens een stukje hebben opgediept uit....2006.

Menten-jager Hans Knoop vertelde destijds aan de Vlaamse krant De Morgen dat de Media Markt is opgericht met SS-geld. Eigenaar en oprichter van de winkelketen Otto Beisheim zou tijdens de Tweede Wereldoorlog officier van de Duitse SS-troepen geweest zijn, waar hij geld moest doorsluizen naar geheime Zwitserse rekeningen. Beisheim zag de bui echter hangen, trok zich tijdig terug als officier en deed zich voor als eenvoudig soldaat om zo vervolging na de oorlog te voorkomen, aldus Knoop. Zijn zakenimperium bouwde hij later uit met het geld van die geheime Zwitserse rekeningen.

Maar helaas: De Media Markt werd helemaal niet met SS geld opgebouwd. Simpelweg omdat Beisheim helemaal niet de oprichter is van de Media Markt, dat waren vier andere Duitse ondernemers die in de Tweede Wereldoorlog nog niet eens geboren waren, en evenmin stond hij aan wieg van de huidige eigenaar Media-Saturn Holding. Beisheim is wel de oprichter van Metro AG, die voor 18,5 procent mede-eigenaar was van Metro, en op zijn beurt grootaandeelhouder van Media Markt. Kortom: de Media Markt is er weer eens met de haren bijgesleept.

Nog een paar nuances. De Volkskrant meldde destijds dat Knoop geen harde bewijzen aandroeg voor de Zwitserse nazi-rekeningen van Beisheim. En hij verklaarde niet hoe een Duitse jongen die in 1940 achttien jaar oud was in de positie kwam dat hij omvangrijke geldbedragen kon wegsluizen naar Zwitserland. Ook het bestaan van de rekeningen zelf heeft Knoop nooit aangetoond. Al met al bleef het schandaal dan ook niet echt beklijven.

donderdag 17 oktober 2013

Koos

Onlangs dook uit het niets een heel nieuwe getuige op tegen Joris Demmink. Dat was goed nieuws voor de immer rood aanlopende anti-Demmink lobby, want ondanks verhalen over 'duizenden verkrachte kinderen', liggen de getuigen nou niet bepaald voor het oprapen. En Nederlandse al helemaal niet.

Koos van Woudenberg ('brodeloos') verklaarde op camera en bij zijn advocaat dat hij in de jaren zeventig in Amsterdam Noord aan 'Mijnheer Demmink' werd voorgesteld in een appartement van een oudere vriend, waar allerlei jongetjes in de slaapkamer of de badkuip verdwenen. Hij zelf overigens niet.

Sinds die verklaring roert Koos zich nogal op complotbloggen, iets dat hij beter niet had kunnen doen. De geloofwaardigheid daalt met de minuut  Zo weet Koos inmiddels ook absoluut zeker dat Jasper S. Marianne Vaatstra niet kan hebben omgebracht en zijn DNA moet zijn vervalst. Zucht.

Maar waarom heeft deze Koos zo lang gewacht met zijn verklaring? Want als zelfbenoemd journalist strijdt Koos al sinds 2009 op zijn blog tegen onrecht en vooral tegen corruptie en over Demmink wordt al jaren geschreven. Maar op een of andere manier heeft Demmink in al die jaren zijn interesse niet kunnen wekken. Behalve nu hij brodeloos is. En plotseling weet Koos ook dat enkele daders in de geruchtmakende HIV zaak in Groningen werken of werkten op (hoge) posities in het Openbaar bestuur, bij politie, Justitie en de Rechterlijke Macht.

De aap komt al snel uit de mouw: Koos is geen vriend van de politie. Dat zit zo. Koos werkte, net als zijn vader, vele jaren geleden zelf bij de politie, maar kreeg als homo een ernstig arbeidsconflict na ongelijke behandeling en discriminatie. Na zijn ontslag sloeg de paranoia kennelijk pas echt toe. Koos weet absoluut zeker dat ongeveer iedere bekeuring nadien een pesterijtje is. In januari 2005 werd Koos op de A28 met een 'aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid' door een agent van de regiopolitie Drenthe bijna (bijna!) van de weg gereden. En op 12 maart 2012 was het weer raak vlakbij het Julianaplein in Groningen, toen een zwarte geblindeerde auto probeerde hem van de weg te drukken. En zijn autorijschool werd door de regiopolitie Drenthe 'kapotgemaakt dmv onjuiste bekeuringen'.

Dat laatste blijkt een volstrekte leugen. Althans volgens een geheel aan Koos gewijd blog van een dorpsgenoot ('Het dorp Ezinge is tolerant maar er zijn grenzen') en de nodige opmerkingen op Eerstehulpbijrecht.nl. De dorpsgenoot schrijft onder meer: 'Koos van Woudenberg blijkt zich zelf failliet (bankroet) te hebben verklaard om zodoende een aantal leerlingen van zijn rijschool het geld uit de zak te kunnen troggelen. Dat heet fraude Koos. Een faillissement dient officieel te worden uitgesproken. Koos verklaart dat hij voorafbetalingen van zijn leerlingen aannam terwijl hij wist zijn verplichtingen niet te kunnen nakomen vanwege psychische en lichamelijke klachten. Dat heet fraude Koos. Koos verklaart voorts dat de administratie over deze periode toevallig is ontvreemd maar heeft hiervan (terwijl hij over alles en nog wat aangiften doet) geen aangifte gedaan. Dat riekt naar fraude Koos. Koos erkent dat hij grote schulden heeft en in een schuldsaneringsprogramma zit. Het geld van zijn leerlingen heeft hij gebruikt om zijn schulden terug te brengen aldus het proces verbaal. Koos blijkt al langere tijd psychische klachten te hebben en onder behandeling te zijn van een psycholoog'.

Vast en zeker allemaal de schuld van de Asser politie. Of wellicht wel van Demmink zelve.

Maar heeft Koos 'Mijnheer Demmink' eigenlijk wel ontmoet? Of zou het kunnen dat Koos de informatie gewoon van internet heeft gehaald? Want niet alleen is Koos nogal karig met de informatie over zijn ontmoetingen, hij weet zelfs niet bij benadering aan te geven hoe oud hij toen was. Dat is toch merkwaardig voor iets wat grote indruk op hem heeft gemaakt. En dat hij aan 'Mijnheer Demmink' (letterlijke woorden) zou zijn voorgesteld lijkt Barracuda ook al vreemd, aangezien Demmink in die tijd nog een jonge twintiger moet zijn geweest. Vergissinkje, Koos?

UPDATE: Koos slaat terug met nog meer leugens

woensdag 16 oktober 2013

Herbloggen

Ah, er is weer een nieuw complotblog opgestaan: Fredsfacts. Begin dit jaar startte 'Fred' een blog op WordPress om 'zijn onderzoek op internet naar de nieuwe wereld orde, Bilderbergs, Illuminati, pedofiel netwerken, geheime genootschappen en agenda 21 te plaatsen voor nader onderzoek.'

Hoe je in onderzoek plaatst voor 'nader onderzoek', geen idee, maar Fred heeft er in elk geval zin an. 'De mainstream media laat niet zien wat er werkelijk speelt. Wij worden dom gehouden en zij werken immers voor onze vrienden van de Illuminatii. De nieuwe media krijgt tegenwoordig een grotere aanhang dan ooit daarvoor. Deze zijn alleen te vinden op internet, niet je mind control breedbeeld televisie.'

Een grote slimmerd, die Fred, dat lees je zo. Wiens 'Blog Site' een gezicht krijgt ook nog!  'Binnenkort zullen de twee razende reporters er op uit trekken om verslag te doen over het wel en wee van precaire zaken en feiten. Onder het mom van we laten ons de mond niet snoeren, willen zij antwoord op de vragen. Het doel is om mensen die nog slapen of vast zitten in de mind control, wakker te schudden, om aandacht te vragen, aan het denken te zetten, in actie te laten komen of je uit je vel laten springen. Daarnaast zijn wij een platform voor anderen die wat te melden hebben. Aldus Fred’s Facts krijgt een gezicht.'

Maar het enige 'onderzoek' dat Fred en zijn niet nader genoemde partner tot nu toe hebben verricht is het recyclen van stukken van Martin Vrijland en Steve Brown. Herbloggen, noemt deze grapjurk dat ook nog. Fred is namelijk te lui om een paar regels zelf achter elkaar te tikken. Daarom voorspelt Barracuda dat Fred over een half jaar nog aan het onderzoeken herbloggen is.

dinsdag 15 oktober 2013

Vast

Ben van de B. zit weer eens vast. Meldde zijn onnozele schoothond Frides Laméris gisteren per mail aan zijn volgers. 'Tijdens de tweede ronde van de vreedzame aanwezigheid van een aantal personen bij het Wilmahuis in Zoetermeer, in gezelschap van Ben van d…en Brink en Leonie M., ouders van de ontvoerde dochters Demi en Nirvana, heeft zich een provocatie-incident voorgedaan van de kant van de bemensing van het Wilmahuis.'

Dochter Demi werd door haar begeleidster Ditty, werkzaam op het Wimahuis, bij terugkomst uit school hard bij de nek gegrepen toen haar ouders haar wilden begroeten. Toen Ben daarop reageerde en de 'mishandelaarster van Demi' hierop wilde aanspreken, werd volgens Frides de 'bekende techniek ingezet' om te proberen aangifte te doen tegen Ben.

Tegen 16.00 uur werd Ben door enkele agenten naar het politiebureau in Zoetermeer gebracht 'En we zullen wel zien wanneer hij weer vrij komt. Het lijkt me niet erg nuttig om veel aandacht te schenken aan de formele reden die de politie heeft verzonnen om Ben aan te houden.'

Nee, allicht niet, aangezien dat 'aanspreken' natuurlijk weer heel wat agressiever gegaan zal zijn dan Frides durft toe te geven. Nog even, en er rolt een stalkverbod voor Ben uit.

Laméris weer: 'De non-integriteit van dit politieburo is inmiddels landelijk bekend. Ik verwijs hier bv naar mijn mailwisseling met de burgemeester van Zoetermeer Charly Aptroot van 13 mei 2013 betreffende de vondst van schokkende hardcore kinderpornografie die in Zoetermeer was gemaakt door Zoetermeerse politieagenten die werd overgedragen aan buitenlandse instanties.'

Yep, dat is de schokkende hardcore kinderpornografie die Ben weer eens uit zijn dikke duim heeft gezogen en de domme Frides never nooit niet gezien heeft. Er komen trouwens steeds meer leugens van Ben aan het licht.

maandag 14 oktober 2013

Garda

Het drama Victoria, dat de afgelopen wekenlang werd uitgesmeerd op Klokkenluideronline, krijgt mogelijk een staartje. De Nederlandse vrouw die zwanger is gemaakt door een Ierse cop en van hem abortuspillen moest slikken, zou volgens Klokkenluideronline heel Ierland op zijn kop hebben gezet.

Nou, niet echt dus. Enkele Ierse kranten pakten het verhaal weliswaar op, maar niet op de voorpagina. De Ierse editie van het boulevardblad The Sun plaatste het eerste verhaal op pagina 5. De (weinige) vervolgverhalen verdwenen naar pagina 20. Zo ging het ook met de andere publicaties. Maar bovenal houden de Ierse kranten flink wat slagen om de arm. Die houden zich verre van de suggestie dat 'Garda Paul' een seriële killer zou zijn met 'satanische connecties'. Dat lees je natuurlijk weer alleen bij Micha Kat.

Barracuda is dankzij de Ierse kranten in elk geval veel meer te weten te komen over de affaire dan via al die vage fragmentatiebommen op Klokkenluideronline. En meer dan een buitenechtelijk slippertje van een agent - ook die piesen wel eens buiten het potje - kan hij er tot dusverre niet van maken.

Zo blijkt Victoria haar killercop gewoon te hebben ontmoet - maar ook dat lees je alleen in Ierse kranten - na maandenlang Facebook-contact. Al tijdens de eerste ontmoeting kwam het tot seks in een geparkeerde auto. Daar stemde zij, ietwat aangeschoten, mee in. Zes weken later deelden ze opnieuw het bed, maar moest zij abortuspillen slikken. Die nam zij wel in de mond, maar slikte niet door. Victoria heeft het kennelijk wat met politiemannen, want vier jaar eerder was zij zwanger gemaakt in een politiestation.

De twee kinderen die hieruit zijn geboren zijn haar ontnomen en daar begint het verhaal pas echt vaag te worden: dat zou zijn gebeurd omdat ze internationaal als vermist stond opgegeven, 'voortvluchtig' zou zijn, en aan een anti sociale persoonlijkheidsstoornis zou lijden. Dat duidt allemaal op een Nederlandse (voor)geschiedenis waarover we blijkbaar niets mogen weten.

Het laatste nieuws is dat de Nederlandse naar de rechter stapt om de voogdij over haar kinderen te krijgen en om alimentatie van de beide vaders te regelen. Intussen zou de Garda Ombudsman, die de affaire onderzoekt, geen geduld meer met haar te hebben. Victoria weigerde een schriftelijke verklaring af te leggen of zelfs maar haar laptop voor bewijs te overhandigen. Misschien omdat de bewijsvoering toch ietwat aan de magere kant is?

vrijdag 11 oktober 2013

Horrorhuis

Hoe is de bevrijding burgerwacht bij het horrorhuis Wilmahuis te Zoetermeer eigenlijk verlopen? Niet erg volgens plan. De 'grote groep ondersteunende medeburgers' bleek donderdag een magere twintig watergeuzen sterk, althans volgens opgaven van Robin Hood alias Ben van de B. zelf, waarbij onduidelijk is of de toekijkende politie is meegerekend. De gewaarschuwde pers (SBS en RTV West) belde natuurlijk niet meer terug, die kan ook googelen, en zelfs de Sonja Barend van de alternatieve media Myra - die je normaal echt alles kunt wijsmaken - had dit keer zo haar twijfels.

En dat terwijl Ben op zijn Facebook-pagina dagenlang had lopen stoken, met foto's van de onneembare muren van Wilmahuis en van de mannelijke voogd van zijn twee kinderen met grote letters PEDO daaronder (waarom is dat Facebook-account eigenlijk nog in de lucht?).

Want oorspronkelijk was het gewoon de bedoeling dat Ben met wat handlangers zijn kinderen uit het huis zou sleuren, iets dat zijn trouwe schoothond Frides Laméris hem vermoedelijk nog net uit het hoofd heeft kunnen praten. Die stelde nog wel een luchtaanval met yogisch vliegen voor, maar dat is het ook niet geworden.

Dus wat nu? De zuinig levende Frides kan moeilijk iedere week een treinkaartje bij het Kruidvad in Zuid-Laren kopen voor een potje transmeditatie via de verrekijker. Daarom stelt Barracuda een permanent verblijf voor met Ocuppy-koepeltentje, warme kruik en snurkdemper in het Zoetermeerse Hazewater. Bij het Wilmahuis zijn ze gastvrij genoeg om de beide heren tot nu toe dan even binnen te laten voor de plaspauzes. 

woensdag 9 oktober 2013

Bevrijding

We hadden al een tijd niks meer gehoord van draaideurcrimineel Ben van de B. en zijn trouwe schoothond Frides Laméris, nadat ze eerder dit jaar door hun eigen vertrouwelingen waren verstoten. Ben die maar bleef beweren, zonder ook maar ooit een snipper bewijs aan te leveren, dat zijn twee kinderen worden misbruikt door een pleeggezin, en de domme Frides die dat allemaal maar voor zoete koek slikte. Toen Ben nergens meer een podium kreeg, behalve op vage margeblogs die toch geen hond leest, trok hij zich mokkend terug op Facebook.

Maar Batman en Robin zijn terug. Morgen hadden ze een bevrijdingsactie willen organiseren. Dat meldde Laméris maar vast even aan minister Opstelten. 'Op korte termijn - dwz binnen enkele dagen -  zullen zij, vergezeld van een grote groep ondersteunende medeburgers hun gedurende lange tijd gruwelijk seksueel misbruikte dochters Demi en Nirvana van den Brink ophalen uit het zogenaamde"Wilmahuis'', Hazewater 20 te Zoetermeer, om hen zo veilig naar hun ouderlijke huis in Schoorl te kunnen laten terugkeren.'

Niet echt in het leger gezeten, die Laméris. Barracuda neemt aan dat de geallieerden de invasie van het Normandische bruggenhoofd ook vooraf niet hebben gecommuniceerd aan de vijand. Kennelijk realiseerde Frides zijn fout een paar dagen later, of viel de uit de dikke duim gezogen 'grote groep ondersteunende medeburgers' niet bij elkaar te trommelen, want nu wordt het een 'vreedzame actie rond het Wilmahuis, geïnspireerd door de Occupy Movement'. Ruim op tijd voor het Wilmahuis om de politie te waarschuwen, voor het geval de vuurwapen- en steekgevaarlijke Ben weer rare dingen gaat doen.

O ja, en Frides ('Sr Alumnus Theologie Rijksuniversiteit Groningen') hoopt ook nog op de nodige persaandacht. 'Een actie die een einde zal maken aan een groot schandaal dat in Nederland en het buitenland zeker de nodige commotie zal veroorzaken.'

Nou, ik dacht het niet, Frides. Want de pers kan ook googelen. En overal lezen dat Ben - maakt meer kapot dan goed voor je is - de hele santenkraam bij elkaar heeft gelogen om zijn 'afgepakte kinderen' terug te krijgen.

Huishoudelijk: Barracuda slaat een paar dagen over.

dinsdag 8 oktober 2013

Francis

Is het Henk Krol-moment aangebroken voor Francis Capelle, die zich graag profileert als het geweten van de alternatieve media? Want wat drong Francis de laatste tijd toch weer aan op openheid bij de alternatieve media en dan met name hun financiering. En wat ergerde Francis zich aan de geslotenheid van bastions als (voorheen) Argusoog en Klokkenluideronline, die maar geen antwoord wilden geven op lastige vragen.

Maar hoe open is Francis over zichzelf? Bij zijn laatste veroordeling wegens belediging van een rechter kwam al eens naar voren dat 'verdachte (Francis) in 2003 is veroordeeld ter zake een andersoortig delict.' Daar hebben we hem nog altijd niet over gehoord.

In 2007 hield Francis, toen ook al werkloos, er echter in elk geval een zeer opmerkelijke bijverdienste op na (met dank voor de tip). Tien maanden lang kluste hij (achteraf met toestemming van de sociale dienst) á 7.60 per minuut bij telefoonseks Ellen. 'Naar schatting enkele honderden mannen voerden via datinglijn, de 'direct apartlijn', spannende gesprekken met Ellen uit Enschede en probeerden een afspraak met haar te maken. Maar in werkelijkheid is 'Ellen' de tot voor kort langdurig werkloze Francis Capelle (38), zonder haren tot over zijn billen, zonder piercings en een zonnebankleurtje is er ook niet.'

Capelle kon volgens de Telegraaf zijn keel- en mondspieren zo aanspannen dat zijn zware mannenstem veranderde in het wulpse vrouwengeluid van 'Ellen'. Sinds 1 augustus 2006 hield hij zo honderden mannen aan de praat. Toen de sociale dienst daar achter kwam, betekende dat ook meteen het einde voor de bijstandsuitkering van Capelle.

Maar juist op dat moment had Francis er genoeg van. Hij vond, hier kwam het geweten van Francis al opzetten, dat er in feite sprake is van, zoals hij zelf zei 'oplichting, omdat alle mannen die naar de 'direct apartlijn' bellen toch echt in de veronderstelling verkeren dat ze een wellustige vrouw aan de lijn krijgen'. Hij verbaasde zich er over dat de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO), zoals de sociale dienst in Enschede officieel heet, akkoord is gegaan met deze vorm van 'bedrog'.

maandag 7 oktober 2013

BigFoot

Vergeet de shutdown, er zijn belangrijkere zaken te bespreken. Want BigFoot bestaat! Eindelijk!  Er zijn nieuwe videobeelden en er zijn DNA-monsters van de veronderstelde primaatsoort die net als de mens rechtop zou lopen. Dat alles dank zij twee onderzoeksgroepen genaamd Sasquatch Genome Project en het Erickson Project. Is binnenkort allemaal te zien in een retespannende docu.

Opwekkend nieuws, aangezien nog steeds vreemdgevormde boomstammen voor de 2,5 meter hoge mensaap worden aangezien. En haar in prikkeldraad bij nader onderzoek altijd weer van beren, rendieren of andere bekende dieren blijkt te zijn.

Volgens nieuw DNA onderzoek zou BigFoot genetisch verwant zijn aan de mens en een kleine 13.000 jaar geleden een rechter- of linkerpad zijn ingeslagen. Er zouden 111 monsters zijn onderzocht.

De groep claimt peer reviewed onderzoek te hebben verricht, maar heeft haar bevindingen helaas nergens gepubliceerd. Sterker nog: de DNA monsters zouden naar diverse universiteiten zijn gestuurd, waaronder de NYU, maar die weet van niks. Todd R. Disotell, hoogleraar aan het Department of Anthropology van New York University, heeft het hele 'onderzoek' al naar de prullenmand verwezen. Hij spreekt van 'junk science'. Maar de onderzoekers zeggen dat de wetenschap 'zich geen raad weet met het fenomeen'.

Barracuda wel wil nu wel eens weten welke verklaring er nu eigenlijk is voor de weinige sightings. Want echt succesvol in het voortplanten lijkt BigFoot niet. En toch reist de schuchtere BigFoot heel wat af.



vrijdag 4 oktober 2013

Renetta

Wim Dankbaar is door het dolle heen. Eindelijk meent hij Peter R. de Vries tuk te hebben in de zaak Bolhaar. Die zou hebben liggen rollebollen met een behoorlijk wulpse getuige (foto) en zo een verklaring hebben afgedwongen op basis waarvan ex-Hells Angel Louis Hagemann zou zijn veroordeeld. 'Hij (Peter) heeft de boulevardbladen via zijn advocaat gesommeerd om NIET te publiceren wat Wim Dankbaar op zijn weblog over hem schrijft. Met andere woorden, niemand mag de bewijzen voor voor zijn leugens en manipulaties in de Louis Hagemann zaak publiceren, op straffe van grote dwangsommen. Kun je nagaan waar hij als de dood voor is.  En die bladen trappen er nog in ook!'

Nou nou, poeh poeh. Dat Wim vooral wordt gedreven door rancune, is nauwelijks nieuws meer, maar dat is meestal geen al te beste basis voor een goede feitelijke weergave. Want tot op heden heeft Barracuda maar weinig bewijs gezien voor dat rollebollen. Op zijn best werden tussen de misdaadverslaggever en 'supergetuige' Renata enkele erotische sms'sjes uitgewisseld, zij het dat dat ook die informatie uit tweede hand komt.

Maar Dankbaar trekt de verklaring van Renetta ook nog eens volledig uit zijn verband. Kijk maar:


Al op de eerste regel staat dat Renetta wel degelijk belastende informatie had over Hagemann. 'Mijn allereerste reactie was naar mezelf toe van: Shit, nu is het toch allemaal waar wat Louis heeft gezegd'. Maar dat is niet groen doorgehaald. Wel de volgende zin: 'In 1e instantie heb ik tegen Peter gezegd dat ik er niets vanaf wist.' Omdat zij niet durfde, zoals zij uitlegt. Later gaf zij alsnog die informatie. Dat komt, helaas weer voor Dankbaar, volledig overeen met de verklaring van De Vries.

Maar dan nog: Hagemann werd helemaal niet veroordeeld op basis van haar verklaringen alleen. Disputax was Barracuda net voor met een overzicht van verklaringen in de zaak Bolhaar. Nu probeert zijn vrouw Jacqueline die feiten weliswaar zo luchtig mogelijk onder het tapijt te schuiven, maar dat is ook in het hoger beroep niet gelukt.

De vraag is trouwens of Dankbaar nog tijd heeft voor de zaak Bolhaar. Die heeft inmiddels een vette dagvaarding binnen voor smaad en laster jegens een aantal mensen uit het Vaatstra-dossier, waaronder belediging van de vader van Spencer, een vriendje van Marianne Vaatstra. De zaak speelt eind oktober. En wat is Wim er blij mee. 'Ik had het niet voor mogelijk gehouden omdat ik nooit had vermoed dat het OM mij een podium zou willen geven in een openbare zitting om hun ambtsmisdrijven, leugens en laakbare handelwijze in de Vaatstra zaak aan te tonen.'

Denkt Dankbaar nou echt dat heel Nederland naar zijn 'zaak' komt kijken? Of dat de rechter hem de ruimte zal geven om een weer een heel verhaal over lekke fietsbanden op te hangen? Oh ja, en gaat Wim dan ook nog even uitleggen wie boer Jasper eigenlijk is? Een acteur uit toneelgezelschap Net Benaud soms? Of zou Jasper langdurig zijn gehypnotiseerd door Rasti Rostelli?

donderdag 3 oktober 2013

Tanks

Joris Luyendijk heeft weer eens wat geroepen over de financiële wereld. 'Dit gaat helemaal fout', zegt hij in een interview in Volzin. Hij heeft het gevoel dat hij naar Tsjernobyl zit te kijken, waar de reactor na de ramp weer is aangezet, zonder dat er iets aan protocol of personeel veranderd is. Hij denkt dat een nieuwe, veel grotere crisis op uitbreken staat. 'Stort zo’n bank in, staan tanks binnen 36u in de straat'.

Barracuda heeft geen idee waarom nieuwsmedia dit oppikken. Luyendijk gaat zo langzamerhand Willem Middelkoop achterna. Die kondigde ook het ene doemscenario na het andere aan, totdat de media erop uitgekeken raakten. Nu hoor je Middelkoop niet meer.

Maar waar Middelkoop nog wel eens een boek leest, heb je bij Luyendijk voortdurend het gevoel dat hij maar de helft begrijpt van wat hij in de Londense City hoort. Drop Joris bij een derivatencongres, en hij gaat al na een kwartier verveeld rondkijken. 'Ze zeggen nu: ‘Luister, wij hebben onvoorstelbaar veel geld gecreëerd via quantitative easing (kwantitatieve verruiming: veel centrale banken hebben geld in nationale economieën gepompt zodat banken weer geld kunnen uitlenen en burgers meer gaan consumeren). We hebben geen idee of het gaat lukken om dat geld weer uit de economie te halen.'

Maar uitleggen waarom dat niet zou lukken in een aantrekkende economie, dat kan Luyendijk blijkbaar niet. Terwijl het hem vermoedelijk allemaal is uitgelegd, maar dat vond Joris niet spannend genoeg. Vooral het het gebruik van cursief afgedrukte woord quantitative easing moet kennelijk suggereren dat het hier een heel nieuw soort hocus pocus betreft. 

Bij de Volkskrant en HP/DeTijd werden de uitspraken van Luyendijk ten minste nog in een (licht) komische context geplaatst: 'Ruim twee jaar geleden verhuisde Joris Luyendijk met vrouw en kinderen naar Oss om daar verslag te doen van de crisis bij de plaatselijke FC. De oud-Zomergasten-presentator en schrijver van het boek Het zijn net mensen – Gesprekken met buitenspelers ging werken voor het Brabants Dagblad en startte zijn inmiddels befaamde Osse Ezels-blog over het reilen en zeilen binnen de in nood verkerende sportvereniging uit Noord-Brabant. Doel was om van binnenuit een beeld te schetsen van die geheimzinnige, ondoorzichtige en vaak onbegrijpelijke wereld van het regionale topvoetbal.'

Trouw deed inmiddels een rondje professoren om hen uit te horen over onheilstijdingen. Ger Groot, bijzonder hoogleraar filosofie en literatuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen, wordt als volgt geciteerd: 'Apocalyptische verhalen lijken op complottheorieën. Beide zijn van alle tijden. Er wordt een samenhang gezocht, waarmee verschijnselen verklaard worden die ogenschijnlijk geen verklaring of samenhang hebben. En dit wordt ten slotte veelal overgoten met een saus van ellende en noodlot.'

Bas Haring, filosoof en hoogleraar Publiek Begrip van de Wetenschap aan de Universiteit Leiden: ''Hij (Joris) heeft gesproken met negentig mensen uit het Londense bankwezen. En daaruit concludeert hij dat onze economie én democratie op instorten staan. Dat lijkt me methodologisch niet in de haak.'

Barracuda ook niet. Die betrapte Joris al eerder op platitudes. Verbaasd hem dan ook niet dat Joris een volger is van Martin Vrijland op Facebook. Of zou dat een vergissinkje zijn?

woensdag 2 oktober 2013

Lady in Red

Een dezer dagen opende Winkelcentrum New Babylon Shops & Restaurants de deuren. Het winkelcentrum maakt deel uit van New Babylon, het herontwikkelde en uitgebreide multifunctionele complex naast Den Haag Centraal Station. De officiële opening volgt in november. Ter gelegenheid hiervan hangen momenteel posters in Den Haag, waar complotgekkies meteen weer iets raars in zien.

Barracuda ziet met de beste wereld niets anders dan zwarte dame met felrode jurk op die een cadeau in haar handen houdt. De griezels van Olympic Zion zien er met hun eksteroog het wapen van Lucifer in. Net zoals het gebouw zelf natuurlijk weer vol illuminatie-piramide symboliek zit. Het zou een soort van middelvinger naar de mensheid zijn. En dat gekruiste rechterbeen maakt toch maar mooi een gelijkzijdige piramide van de - daar is-ie weer - de Nieuwe Wereld Orde.


Zo leer je weer eens wat. Plotseling ziet Barracuda overal driehoeken. Al het vrouwvolk dat op hoge hakken loopt dient bewust of niet (New) Babylon. De driehoekige waarschuwingsborden langs de wegen? Subliminale boodschappen! Driehoekige gehaktkoteletjes, schaduwzeilen of waskrijtjes? Vertrouw ze niet! Contacteer politici, alleen mensen met macht kunnen ons redden!

dinsdag 1 oktober 2013

Victoria

Het was op zijn minst verfrissend dat het bij Klokkenluideronline de laatste weken nou niet eens draaide om het aanhoudende geklaag van de zelfgeobsedeerde webmaster, die werkelijk geen stukje kan tikken zonder zichzelf in de kopregel te vermelden. Nee, er was zowaar weer eens een nieuwe case, waarvoor Micha Kat helemaal naar Ierland afzwaaide voor een stukje hard core reporting. Daar bevond zich een Nederlandse vrouw Victoria die het slachtoffer zou zijn van 'bizar machtsmisbruik van de pedomaffia'. Ten minste twee politieagenten hadden kinderen bij haar verwekt, die haar overigens ook nog werden ontnomen.Gisteren volgde het laatste deel.

Maar helaas, de sekte van Kat reageerde verveeld op al die onthullingen. Eerst was er al ergernis over de vele sfeerbeelden - Micha achter de Guinness in de kroeg, Micha op de grasmat van Phoenix Park - maar er was ook nog eens twijfel over die Victoria. Waar was het wederhoor? Waar bleef die pedomaffia? 'De wereld pleurt van ellende uit elkaar en hier maken we ons druk om Victoria.'

Was ook weer geheel Kats eigen schuld. Die heeft een uitgelezen kans laten lopen om die Victoria eerst eens fatsoenlijk haar levensverhaal te laten vertellen. Hoe was het allemaal gekomen, hoe was zij in Ierland verzeild geraakt en hoe had zij de mannen ontmoet die haar zwanger hadden gemaakt? Maar binnen de kortste keren stond Kat alweer met scheepstoeter op straat, druk gesticulerend met stukken en voortdurend over zijn schouders kijkend, alsof het gebouw achter hem elk moment in elkaar kon storten. Pas veel later kwam Victoria zelf in beeld, in ultrakorte snippets, waaraan werkelijk geen touw was vast te knopen.

Maar misschien was er wel een reden voor die gefragmenteerde aanpak. Het lijkt er namelijk sterk op dat de case niet zo sterk was als Kat stiekem had gehoopt. Geen spoor van pedomaffia.Wel kroop zo langzamerhand een andere aap uit de mouw: 'Victoria was eenzaam en liet zich verleiden door Garda Paul Condon'. Waarmee de suggestie van een brute verkrachting helaas ook al in rook opging.

Maar erger: binnen de kortste keren ontstond er bij Klokkenluideronline weer een door Francis Capelle aangezwengelde discussie op wiens kosten Kat nou eigenlijk naar Ierland was afgereisd en begon in zijn kielzog ook Arend 'Argusoog' Zeevat zich te beklagen over hoe hij door Kat was afgeserveerd. Dat etterde zelfs nog dagen door: 'Je bent en blijft een narcistische aso Micha!' Gisteren dreigde het hele tienjarige kippenhok aan Kabeljouwse twisten ten onder te gaan.

Waarbij Kat natuurlijk weer in zijn gebruikelijke slachtofferrol kroop: 'Overal moet en zal iets achter zitten, er moeten en zullen geheime agenda’s in play zijn. Micha moet wel zelf een pedo zijn, voor de Mossad werken of voor Demmink, etc' Hmm, waar kent Barracuda dat ook maar weer van?