zaterdag 30 november 2013

Erwin L.

Hij zit weer eens vast: Erwin L.: Waxinelicht(stad)houderwerper, republikeins democraat VOOR waarheid, gelijkheid, rehabilitatie, schadevergoeding en rechtvaardigheid! Zoals hij zich zelf op Twitter afficheert.

Ondanks een gebiedsverbod dat de gemeente hem had opgelegd - hij mocht zaterdag niet in Den Haag zijn vanwege de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden - liep hij toch weer op de Hofweg, in de buurt van het Binnenhof.

En te oordelen naar zijn Twitter-berichten van de laatste paar dagen begon de gekte weer in alle hevigheid toe te nemen. Het regende Demmink, Rothschilds en andere Greatest Hits van plotters.

'Hopelijk leest men in Den Haag ook even mee over het bankenkartelkredietsysteem van de Rothschilds, Rockefeller C.S'

'Juliana was overigens zo goed als zeker adoptiekind (zie boeken "Oranje Bastaarden" en "Bedrog om de Kroon") en dit is aan te tonen via DNA!'


Hoe zat het ook maar weer? Erwin wijt de onteigening van een familieboerderij in de jaren tachtig aan de Amsbergjes en hij meende een verband te zien tussen de dood van zijn grootvader, die tegen de Duitsers vocht, en vlucht van de oranjes naar Engeland.

Verdachte lijdt volgens deskundologen aan een 'allesomvattende waanstoornis van het gemengde persecutorische (achtervolgings-) en grootheidstype.'

In april zat hij 14 dagen vast op verdenking van stalking en in mei mocht hij niet in de buurt van museum Villa Mondriaan in Winterswijk komen, toen de culturele instelling werd geopend door prinses Beatrix. Erwin is, vreest Barracuda, gewoon een psychologische tijdbom.

vrijdag 29 november 2013

Stem des Volks

Het belangrijkste complotternieuws deze week was dat hun goeroe David Icke (61) een door vrijwilligers gerund tv-station is begonnen onder de naam Stem des Volks (Peoples Voice). Het gratis kanaal dat tot stand kwam met 300.000 pond aan crowdfunding wil een tegenwicht bieden aan de main stream media, waar volgens Icke alleen maar de stem van de autoriteiten, de overheid en het establishment is te horen.

Stem des Volks? Vooralsnog heeft Icke acteur Keith Allen en mensenrechtenstrijder Peter Tatchell aangetrokken. Net als Ickes eigen zoon, indie rocker Gareth. Barracuda heeft zo het bruine vermoeden dat de man van de straat er weinig te zien zal zijn.

De Britse kranten konden het niet nalaten om te melden dat Icke enkele jaren geleden persconferentie had belegd om het einde van de wereld aan te kondigen. Wachten we nu nog op.

Intussen kwam de Mirror met het verhaal van Susan Monrose uit Cornwall wiens zoon Luke zo onder de invloed stond van Icke dat hij zichzelf verdronk. Luke was volgens zijn moeder tot zijn zeventiende normaal en hoewel verlegen zelfs populair bij de meisjes, maar daarna sloot hij zich steeds vaker op in zijn kamer en raakte volledig begeesterd van Icke. Zeker tien jaar las hij boeken over aliens die op aarde leven.

En omdat Icke nogal graag spreekt over uittreding, oftewel astrale projectie, besloot Luke om met reddingsvest en duikersbril zich in ijskoud water van een steengroeve te laten zakken om zo in een toestand van hyperthermiete geraken nadat hij eerst had geoefend in de badkuip thuis. Experiment mislukt.

donderdag 28 november 2013

Judy

Martin Vrijland haalde een dezer dagen weer eens een oude koe van stal: ene Judy Wood, die heeft bedacht dat de torens van WTC bij de aanslagen van 9/11 met geheimzinnige wapens zijn verpulverd. Voor complotters geldt nu eenmaal: hoe idioter, hoe geloofwaardiger. Terwijl ongeveer iedere zelfbenoemde 9/11-kenner inmiddels wel is uitgekeken op het onderwerp, klampt een handjevol malloten zich nog vast aan esoterische Death Ray-wapens. En niet toevallig zijn dat bijna zonder uitzondering Martin Vrijlandjes die ook in H.A.A.R.P en de verzamelde werken van David Icke geloven. Want die kun je ongeveer alles wijsmaken.

Eigenlijk zegt het geloof in Wood meer over het onvermogen van complotters om 9/11 te duiden. Zo rond 2006 besloot een aantal bloggers dat de torens moesten zijn opgeblazen. Er was alleen een probleem: dat was nergens goed te zien op video-opnamen. Ook voor de weinige stofwolkjes die uit ramen spoten was een logische verklaring: dat was natuurlijk gewoon de luchtdruk die ontstond doordat de bovenste verdiepingen als eerste instortten. En dan was er nog een bezwaar: hoe hadden de vermeende daders het toch voor elkaar gekregen om ongezien die explosieven in de torens aan te brengen?

Vervolgens bedachten enkele complotters, onder wie professor Steven Jones, dat het anders gegaan moest zijn: eerst met thermiet, toen met super thermiet, maar ook die theorie sneuvelde op het bezwaar dat de voorbereidingen daarvan wel erg veel werk zouden hebben gevergd, tot en met openboren van vloeren. Daarnaast meenden Jones et al ook nog sporen in het WTC-stof te hebben gevonden die door echte experts gewoon aan gips en andere materialen werden toegewezen.

Maar gelukkig hebben we Judy nog: die is van de 911 Space Beam theorie. Alle omstandigheden wijzen volgens haar op een geheim stralingswapen, dat vanuit de ruimte zou zijn afgevuurd. En het knappe is: daar hebben de inwoners van New York buiten het WTC niks van gemerkt. Not a thing. Waarmee precies alle bezwaren van alle voorgaande theorieën de wereld uit zijn geholpen.

Wood is alleen door de 9/11-gemeenschap nooit serieus genomen, maar zoals wel vaker bij mensen die van het eigen gelijk zijn overtuigd, de obsessie wil maar niet wijken. Vorig jaar was ze nog op een congres in Nederland. En op Facebook (met 3000 volgers) gaat het nog steeds dagelijks over stofwolken.

Nu is het rare van Vrijland dat hij nooit eens de tegenargumenten opzoekt en daarvoor had hij zelfs nog binnen het complotdomein kunnen blijven. Want veel van Woods theorieën zijn gebaseerd op onjuiste aannames. Dat een groot deel van de staal uit de WTC gebouwen grotendeels weg zou zijn (en dus alleen via een esoterisch wapen zou kunnen zijn opgeruimd, klopt al helemaal niet. Negentig procent van brokstukken kwam ver buiten het gebied van het WTC terecht, helemaal tot aan de Winter Gardens. 236 stukken staal werden maandenlang onderzocht door de Amerikaanse overheidsdienst FEMA in New Jersey. De rest werd verkocht aan diverse partijen, waarvan 70.000 ton naar India en China werd verscheept. Dematerialiseren werkt kennelijk toch niet zo goed als Wood beweert.

En al even vrolijk neemt Vrijland haar theorie over dat het een en ander alleen kon gebeuren dank zij de orkaan Erin die exact ten tijde van de aanslag voor de kust van Manhattas lag. De luchtcirculatie die deze orkaan Erin met zich mee bracht zorgde voor de juiste wrijving in de lucht en dus voor ionisering (statische lading). Maar Erin lag helemaal niet voor Manhattan, doch passeerde Bermuda op 170 kilometer. Sommige complotters hebben haar hele theorie op dit punt onderuit gehaald.

Overigens is het dan nog knap dat je het toch tamelijk onvoorspelbare traject van een orkaan precies laat samenvallen met de inslag van twee verkeersvliegtuigen en je energiestraal zo weet te mikken dat verdiepingen net boven die inslag als eerste in elkaar zakken. Daar weet Barracuda een veel simpeler oplossing voor: kaap een vliegtuig en ga zelf achter het stuur zitten.

woensdag 27 november 2013

Intervjoew

Nou, Barracuda zat er klaar voor: het interview dat Myra de Weerdt alias Van Puffelen (what's in a name) had met de Vlaamse pedojager Marcel Vervloesem (Werkgroep Morkhoven). Die is door de correctionele rechtbank in Turnhout voor seksueel misbruik van zijn minderjarige neef weer eens veroordeeld tot 18 maanden cel. Mede op basis van een telefoongesprek, waarin Vervloesem zegt dat zijn neef zijn 'onderbroek weer mag aandoen na de massage'. Zijn medestanders schreeuwden moord en brand, dus eindelijk zouden we te horen krijgen hoe de vork echt in de steel zit.

Voorafgaand aan dit gesprek deed Myra ook nog een interviewtje met Jos Aalders, voorzitter van Partij Rechten Kind, die Vervloesem een dezer dagen als een baksteen heeft laten vallen. Dat gesprekje duurde nog geen acht minuten, want het was niet wat Myra wilde horen. Aalders vertelde dat hij altijd al zo zijn twijfels had over Vervloesem, en de recente veroordeling de spreekwoordelijke druppel was. Maar Aalders wist toch ook wel dat justitie pedo's beschermde? Helaas, de Brabander was niet zo van de complotten.

De zaak Vervloesem heeft Barracuda in het verleden meerdere malen bonkende hoofdpijn bezorgd. Of de man wel of niet deugt, viel onafhankelijk moeilijk vast te stellen. Of Vervloesem is het slachtoffer van pedo's die hem al tientallen jaren zwart proberen te maken, of de Belg heeft de perfecte dekmantel gevonden voor perverse activiteiten. Er is alleen veel dat tegen hem pleit. Begin jaren negentig, ver voordat Vervloesem furore maakte met de Zandvoort zaak, werd hij bijvoorbeeld al van afpersing beschuldigd.

Maar wie nou dacht dat Vervloesem in zijn gesprek met Myra alle twijfels weg zou nemen, kwam bedrogen uit. Het interview duurde godbeterhet bijna anderhalf uur, maar slechts enkele minuten beantwoordde Vervloesem vragen over zijn veroordeling. Hoewel, beantwoorden? Vervloesem laveerde - voortdurend in de wij-vorm pratend, terwijl de veroordeling toch alleen hemzelf betreft - handig langs haar vragen heen en in zo'n tempo dat De Weerdt vaak niet goed begreep waar hij het over had.

Toen eindelijk de hamvraag werd gesteld - namelijk of de bewuste opname wellicht was gemanipuleerd - kwam er een wel erg vreemd antwoord: het waren aan elkaar geplakte cassette-opnamen van zomaar een gesprek in de huiskamer over 'hoe het er in de oorlog aan toe ging'. Dat lijkt Barracuda nou niet echt de context voor onderbroeken en massages.

Ook opvallend: Vervloesem kan in hoger beroep, maar wil het niet. De uitleg daarover was al even onduidelijk. Volgens Jos Aalders is daar maar een verklaring voor: Vervloesem loopt dan het risico dat de straf nog hoger uitvalt.

Maar helaas: doorvragen is niet echt besteed aan Myra, die vervolgens maar begon te vissen naar informatie over Nederlandse zaken, zoals Demmink en Vaatstra. Vervloesem blufte dat hij daar alles van wist, maar toen De Weerdt hem de naam Baybasin voorhield merkte hij op dat 'wij niet elk dossier kunnen behandelen'. Oftewel: De Belg kent het Demmink dossier helemaal niet.

En zo denderde de stoomtrein van Vervloesem anderhalf uur door, zonder een enkel rustpunt, en met flinke uithalen naar lastposten als mijnheer Aalders. Die, vreest Barracuda, best wel eens gelijk zou kunnen hebben.

dinsdag 26 november 2013

Kromspraak

Met enige regelmaat duikt Louis Hagemann bij de complotbloggen. Barracuda heeft nooit begrepen wat deze tot levenslang veroordeelde Hells Angel precies losmaakt bij complotters, maar dat zal wel zijn omdat vrouw Jacqueline via blogs en Twitter de hele tijd roeptoetert dat haar man volledig onschuldig is aan de moord aan Corina Bolhaar en haar kinderen. Dat zou Barracuda ook roepen als hij mevrouw Hagemann was, en al helemaal als je er niet bij geweest bent.

En als je dan maar lang genoeg roept dat het OM door en door corrupt is, heb je al gauw de aandacht van Boudine 'Boeblog' Berkenbosch. Die was er ook niet bij, maar weet merkwaardig genoeg ook absoluut zeker dat Louis volkomen onschuldig is. De grote boosdoener is natuurlijk de toch al door complotters op handen gedragen Peter R. de Vries, die zou hebben liggen rollebollen met een van zijn exen en zo een valse verklaring heeft afgedwongen (lees: in opdracht van het OM). Daardoor belandde Louis alsnog achter de tralies.

Met drie nieuwe, notariële verklaringen van getuigen die zeiden dat deze Renetta de belastende verklaring heeft verzonnen om Hagemann 'erbij te naaien' toog het Hagemann-kamp onlangs naar de Hoge Raad. Die doet pas in februari uitspraak, maar advocaat generaal Hofstee heeft geadviseerd het herzieningsverzoek in de zaak af te wijzen. Boublog: 'Dit is een voorbeeld van zuivere kromspraak in de rechtspraak! Als het geen nieuw feit is dat Renetta (de ex) loog, dan was dat feit reeds bekend toen Hagemann werd veroordeeld.'

Maar zo simpel ligt het natuurlijk weer eens niet, zo blijkt uit het betoog van de advocaat-generaal. Zou Boudine dat eigenlijk überhaupt wel gelezen hebben? Ze verwijst er naar, maar citeert er niet uit. Want de advocaat-generaal verwijst niet voor niets naar de samenhang in afzonderlijke verklaringen van ex-vriendinnen, voormalige medegedetineerden en een niet nader genoemde getuigen. Zoals er ook een taxichauffeur is die kan bevestigen dat hij Louis op de bewuste avond bij Bolbaar heeft afgezet. Waarover Louis later beweerde dat hij niet naar binnen is gegaan.

Voorbeeldjes:

Een getuige meldt het voor haar onverwachte bezoek van verdachte op maandag 5 maart 1984, op een moment dat zij elkaar al enige maanden niet meer gezien hadden, verdachtes verblijf voor enige dagen in haar woning, verdachtes verzoek (opdracht) een pak melk en een krant te halenm haar verbazing dat verdachte een krant wilde hebben, het verzoek een vlek uit een jasje van verdachte te wassen, het feit dat zij na terugkeer door de van haar geschrokken verdachte een pistool op zich gericht krijgt, haar constatering dat het te wassen jasje was verdwenen en er in de tuin iets lag te smeulen, het feit dat verdachte haar die maandag meedeelde dat hij voor de politie op de vlucht was en dat hij bij haar wilde verblijven, de voor haar verrassende omstandigheid dat hij op dinsdag niet naar de clubavond van de "Hells Angels" is gegaan.'

Een medegedetineerde: 'Het was in de jaren dat [aanvrager] vastzat in Den Bosch in verband met een gewapende overval. Ik zat toen ook vast in Den Bosch. Hij zat toen ook bij de Hells Angels. [aanvrager] vertelde dat hij een vriendin met twee kinderen gedumpt had. Ik weet niet meer hoe hij het precies gezegd heeft, maar ik geloof dat hij gezegd heeft dat hij een vriendin met twee koters het licht had uitgeblazen.'

'Ik ken [aanvrager] sinds ongeveer 1980. Op een nacht in mei 1984 ben ik door [aanvrager] verkracht. Hij stond midden in de nacht opeens in mijn slaapkamer, ik werd wakker van zijn binnenkomst. Ik lag in bed. [aanvrager] ging direct boven op mij liggen. Hij had een bijl, een klewang en een pistool bij zich. [aanvrager] was onder invloed, het was voor mij duidelijk dat hij niet nuchter was. Toen hij weg wilde gaan zei hij met luide stem ongeveer de volgende woorden: "Je houdt je bek dicht. Je zegt niets, anders dan kill ik je, net als die [slachtoffer 1]". 

Zelfs al je vindt dat Hagemann een eerlijk proces verdient, valt dit niet makkelijk weg te gummen.

maandag 25 november 2013

Klokkenluidster

Met de SNS Bank is niet net al te best gegaan. Vastgoeddochter Property Finance bleek een bouwput van vele miljarden, waarin de hele bank dreigde te verdwijnen. Dat proces wordt beschreven - van 'binnenuit' - in een zogenaamd explosief boek De Ondergang van de SNS Bank van Hetty van de Laar. Dat blijkt het zusje te zijn van Irene (bekend van Gooise kringen).

Nu leest Barracuda graag boeken van echte klokkenluiders, maar wat opvalt aan de publiciteit rond dit boek zijn de toch wat schamperende opmerkingen over Van de Laar zelf. Hetty is namelijk geen journalist, en waagt zich nogal snel aan verdachtmakingen die door de betrokkenen als feitelijke onjuistheden worden weggehoond.

Daar komt bij dat SNS Reaal onlangs zelf aangifte tegen Van de Laar gedaan vanwege mogelijke betrokkenheid bij het vermeende fraude-circuit rond Groenhof. Groenhof is Buck Groenhof, voormalig chief restructuring officer van SNS Property Finance alias puinruimer. Die werd door dezelfde Van de Laar al eens aan de schandpaal genageld in het FD. Groenhof zou bedragen hebben weggesluisd naar de Antillen en privé-aankopen hebben gedeclareerd, beweert ze.

Maar er blijkt meer aan de hand. De bijtertjes onder de journalisten (kringen: Jort Kelder & Co) wisten een jaar geleden al te melden dat Groenhof en Van der Laar nogal intensief samenwerkten.  Van de Laar organiseerde eerst feesten en partijen voor relaties van de bank, en werd ondanks nul vastgoedexpertise bij SNS binnengehaald. Door Groenhof, die graag lingerie voor haar kocht. 'In elk geval reageerde Van de Laar als een bedrogen minnares, toen zij te horen kreeg dat SNS niet langer van haar kostbare diensten gebruik wenste te maken. Ze diende bij de bank een klacht in wegens vriendjespolitiek. En half september zorgde ze voor hilariteit door voor het kantoor van Property Finance in Leusden een vrachtwagen vol kantoorinventaris, afkomstig van een Spaans vastgoedproject, te legen.'

Groenhof deed op zijn beurt al eens aangifte tegen Van de Laar wegens ‘aanranding van eer en goede naam’.

Maar er is meer. Er is altijd meer. Jaren geleden beschuldigde Hetty de politie Gelderland-Midden ook al van het aannemen van steekpenningen, onder andere van haar ex-man. Die beschuldigingen bleek later ongegrond.

zaterdag 23 november 2013

Gemotiveerd skeptisme

'Conspiracy Theorists Aren’t Really Skeptics', stond er een dezer dagen boven een artikel van William Saletan in Slate. In verband met het JFK-jubileum worden er weer eens allerlei onderzoekjes aangehaald naar wat Amerikanen allemaal niet geloven. En opnieuw blijkt dat mensen die denken dat Lee Harvey Oswald als lone wolf nooit achter de moord op Kennedy kan hebben gezeten, ook geloven in Roswell, de Amerikaanse betrokkenheid bij de aanslagen van 9/11 of de Alex Jones-klassieker: overheidsvergif in het leidingwater. Van JFK naar het Vaatstra-complot zijn slechts zeer kleine stapjes. Vraag het Wim Dankbaar maar.

Verschillende sociale wetenschappers zijn zich inmiddels voor het fenomeen gaan interesseren - vooral in de VS, waar de spanning tussen burgers en de als bemoeizuchtig ervaren centrale overheid nogal groot is - en je raadt het al: 'As you’d expect, distrust turns out to be an important factor. But it’s not the kind of distrust that cultivates critical thinking.' Zo bleken met name 9/11 believers bijna zonder uitzondering 'politiek cynisch', en daardoor niet in staat tot objectieve analyse.

Of zoals Saletan het formuleerde: 'Clearly, susceptibility to conspiracy theories isn’t a matter of objectively evaluating evidence. It’s more about alienation. People who fall for such theories don’t trust the government or the media. They aim their scrutiny at the official narrative, not at the alternative explanations. In this respect, they’re not so different from the rest of us. Psychologists and political scientists have repeatedly demonstrated that “when processing pro and con information on an issue, people actively denigrate the information with which they disagree while accepting compatible information almost at face value.” Scholars call this pervasive tendency “motivated skepticism.'

Iets dergelijks lazen we een dezer dagen ook al bij de Volkskrant: 50 jaar na moord op JFK: is een complottheorie nuttig?  Een wereld die wordt verstoord door zoiets triviaals als een dronken chauffeur (Diana), een tobberige oud-marinier (Kennedy) of een groepje moslims met Flight Simulator op de pc (9/11) zou maar een onrustige, onvoorspelbare wereld zijn. Complottheorieën zetten dat recht. 'Mensen hebben de neiging om eerder naar bevestiging dan tegenargumenten te zoeken (een selectieve blindheid die psychologen 'confirmation bias' noemen) en bij complotdenkers ligt die lat nog veel hoger.'

vrijdag 22 november 2013

Kleingoed

Afdeling lopende zaken, kleingoed & van alles. Gisteren kwam het opvallende nieuws dat de vader van Jasper S., die Marianne Vaatstra vermoordde, wordt verdacht van herhaaldelijke pogingen tot handtastelijkheden bij een vrouw. De 77-jarige Fries wordt daarom binnenkort gehoord door de politie. En ja hoor, dat verhaal moest meteen door onze detectives Jansen en Janssen als een overheidsspin de kop worden ingedrukt.

En dan was er de moeder van Tristan van der Vlis, die in Alphen aan den Rijn een bloedbad heeft aangericht. Zij werd gisteren op verzoek van twee slachtoffers (tot tranens toe) gehoord. Plotters schilderen Tristan graag af als een of andere patsy, maar de moeder beschreef vrij gedetailleerd de psychische problemen van Tristan. Zo werd hij in 2006 al eens voor een behandeling opgenomen, nadat zijn ouders een schriftje hadden gevonden waarin hij een scenario beschreef waarin hij zelfmoord pleegde. 'De ouders waren wel verbaasd dat Tristan een vergunning kreeg, maar op internet vonden ze uit dat het wel legaal was. Daarom stapten ze ook niet naar de politie. Die gaf hem het verlof en wisten dat hij eerder met psychische problemen was opgenomen.'

Pedojager Marcel Vervloesem is door de correctionele rechtbank in Turnhout voor seksueel misbruik van een minderjarige veroordeeld tot 18 maanden cel. Het gaat om zijn zwakbegaafde minderjarige neef. In 2008 werd hij door het hof van beroep in Antwerpen voor gelijkaardige feiten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar. Dit keer is Vervloesem veroordeeld op basis van een telefoongesprek 'dat duidelijk niet gemanipuleerd is'. In het gesprek is te horen dat de nonkel tegen zijn neef zegt dat hij zijn onderbroek weer mag aandoen na de massage'. 'Marcel Vervloesem uit Morkhoven, de man die zich ooit voordeed als pedofielenjager en zo massa's foto's met kinderporno kon vergaren,' zo heet het in de Gazet van Antwerpen. Daar denken zijn medestanders anders over, maar de vele welles-nietes discussies hebben weer geen enkele klaarheid in de zaak gebracht.

En het kon niet op. Opnieuw wordt een rechtszaak aangespannen tegen voormalig topambtenaar Joris Demmink, kopte de Volkskrant donderdag. Maar dat was toch iets te stellig geformuleerd. Want letselschadeadvocaat Martin de Witte, die het vermeende slachtoffer bijstaat, moest meteen toegeven dat hij 'zeer voorzichtig moet zijn, je kunt iemand niet zomaar beschuldigen.'

Yep, voordat je het weet staan er tientallen Koos van Woudenbergen op de stoep die zich ineens weten te herinneren dat zij ooit eens in een vage flat zijn voorgesteld aan 'Mijnheer Demmink'. Nu moet gezegd: de oogst van Nederlandse slachtoffers is tot nu toe wel erg teleurstellend gelet op de enorme publiciteit rond Joris. Lange tijd was er maar een nogal labiele jongensprostituee Frank L. die ook nog eens is veroordeeld voor een valse aangifte.

Het nieuwe geval roept ook gelijk weer vraagtekens op. Het slachtoffer zou in 1988 door de voormalige topambtenaar in zijn auto zijn opgepikt in Amsterdam. Die informeerde eerst naar zijn leeftijd (15 jaar), maar pas twee weken later zou het alsnog tot minderjarige betaalde seks zijn gekomen. Of ook weer niet, want: 'Cliënt werd toen erg bang, heeft gezegd dat hij dit niet wilde en is toen uitgestapt omdat er in de auto ruzie ontstond.' 

Door psychische problemen, als gevolg van ervaringen als slachtoffer van gedwongen kinderprostitutie, zou hij onder meer zijn bedrijf zijn kwijtgeraakt, meldt de Volkskrant. Niet de ideale cocktail voor de waarheidsvinding, waarbij het wederom knap is dat een vijftienjarige zich 25 jaar later nog feilloos de naam en het gezicht Joris Demmink weet te herinneren. Het grootste probleem lijkt Barracuda de bewijsvoering: tegenover het ja van de een staat het nee van de ander.

woensdag 20 november 2013

Abje Jonkers

'Academici stimuleerden Mexicaanse griepgeruchten voor hun ‘farma-vriendjes’..!' kopt Guido Jonkers van zweefblog WantToKnow. 'Opnieuw staat de relatie wetenschap en Big Pharma te kijk. Want wat blijkt uit een recent onderzoek? Britse academici met belangen in, of betrekkingen met de farmaceutische wereld, hebben de mogelijke gevolgen van de Mexicaanse griep, de pandemie, overdreven.' 

Belangrijk is volgens Jonkers de constatering dat maar liefst 35 van deze 44 (80%!) belangen hadden met de farmaceutische industrie..! 'En wees eerlijk: is dit voor jou écht een verrassing..? Alleen zijn deze cijfers nu keihard en wetenschappelijk onderbouwd'.

Het is altijd weer curieus om te zien hoe complotters als Jonkers gretig wetenschappelijk onderzoek citeren dat toevallig goed uitkomt, terwijl normaal gesproken ongeveer de hele wetenschap niet deugt en wetenschappers al helemaal niet. Ook dat is een onderzoekje waard.

Het artikeltje is weer eens de opmaat naar de veroordeling van ViroLOOG Ab Osterhaus, de man die 'zoooo blij was dat minister Ab Klink maar liefst 20 miljoen vaccins bestelde.. Waarom meneer Ab?'

Barracuda heeft het Brits onderzoekje er ook maar even bij gepakt. De auteurs erkennen dat het maar om een relatief kleine steekproef gaat, en het louter is gebaseerd op uitspraken in Britse kranten, waaronder enkele roemruchte tabloids. Daarbij is het nog maar de vraag of de nuance van de wetenschappers in de verslaggeving niet verloren is gegaan. Jonkers laat zelf ook een belangrijke nuance weg die door de onderzoekers zelf wel is aangebracht: 'This is not to say that there is any evidence of wrongdoing. If there was a bias in some academics' analysis, it could well be unconscious. If you have spent your career working with antivirals, it is only natural to discuss them when interviewed.'

Kortom, Abje Jonkers overdrijft een beetje. Een slotenmaker zal zich meer bewust zijn van risico's van inbraak dan zijn collega die timmerman is. En als de slotenmaker waarschuwt voor slechte sloten, hoeft dat niet te zijn omdat hij meer sloten wil verkopen.

Zo kan Barracuda ook makkelijk van Jonkers beweren dat hij de officiële wetenschap een slechte naam wil bezorgen om zijn alternatieve vriendjes te helpen. WantToKnow lijkt het te moeten hebben van advertenties voor chembusters, orgoniet en spirituele boeken. 

Nog een nuance: de (overdreven) voorspellingen als die van Osterhaus hadden wel degelijk een grond. Die waren gebaseerd op alarmerende verhalen over dodelijke besmettingen in Mexico, waarbij scholen, musea, bibliotheken, theaters en gebouwen werden gesloten. President Felipe Calderón riep zelfs de noodtoestand uit.

dinsdag 19 november 2013

Holocaust

Barracuda is zo langzamerhand wel gewend dat Johan Oldenkamp ongeveer alles ontkent wat maar voor zijn voeten komt. Meestal heeft Johan meer woorden voor de ontkenning nodig, dan voor uitleg over hoe het dan wel zit. In zijn laatste nieuwsbrief weet Oldenkamp bijvoorbeeld weer absoluut zeker dat Jasper Steringa nooit Marianne Vaatstra kan hebben omgebracht. Dat heeft Johan ergens op internet gelezen, dus is het waar.

Maar dan komt het: in een moeite door wordt ook even de holocaust ontkend als een van de tien grootste mythen ontzenuwd. Mythen die Johan van internet haalt, waar anders? Zo verwijst Johan naar Stormfront, waar het 'treffende bewijs ligt in de volkstellingen'. In de Wereld Almanak van 1938 worden 15,748 miljoen Joden geteld. En in de Wereld Almanak van 1947 staat de teller op 15,688 miljoen Joden. Het verschil is minder dan 60.000 mensen. Makkie.

'Wist je trouwens dat het wereldberoemde ‘Dagboek van Anne Frank’ ook een vervalsing is, want het oorspronkelijke manuscript is namelijk grotendeels met een ballpoint geschreven, en die waren er toen nog niet (link). Dagelijks staat er een lange rij te wachten voor het museum in Amsterdam dat is gebaseerd op dit nepdagboek. Op een vergelijkbare manier zijn ook de werken van Shakespeare helemaal niet echt, want de geschriften met deze naam erop zijn in het geheim geproduceerd door een ingehuurd schrijverscollectief, om zo ook Engeland een ‘geniale’ auteur te bezorgen, die in werkelijkheid zelfs helemaal niet eens heeft bestaan'

Barracuda kan zich niet voorstellen dat de abonnees van Johans nieuwsbrief dit allemaal voor kennisgeving aannemen. Zo dom kunnen ze toch ook weer niet zijn.

Het Almanak-verhaal is inmiddels echt overal ontkracht, maar Oldenkamp is nog te lui om dit soort bronnen te raadplegen. 'Whoever first started propagating World Almanac figures neglected to mention that all figures before 1949 were from 1938 estimates'.

En uit de opmerking dat het oorspronkelijke manuscript 'grotendeels met een ballpoint is geschreven' blijkt al dat Oldenkamp zich totaal niet in de materie heeft verdiept.

De oorsprong van het balpenverhaal is namelijk - en dat had Oldenkamp makkelijk kunnen opzoeken als hij niet bij Stormfront was blijven hangen - een vier pagina’s tellend rapport dat het Bundeskriminalamt (BKA) uit Wiesbaden in 1980 publiceerde (pdf). In dit onderzoek naar gebruikte papiersoorten en soorten inkt in de dagboeken van Anne Frank staat dat er op enkele losse vellen ‘balpencorrecties' zijn aangebracht. Het BKA had de taak alle in het dagboek aan te treffen teksten te vermelden, dus ook de aantekeningen die na de oorlog in Anne’s manuscripten zijn gemaakt. Vermoedelijk zijn deze aantekeningen gemaakt van een medewerkster van het team dat omstreeks 1960 grafologisch onderzoek deed naar de geschriften van Anne Frank.

Het meest uitgebreide onderzoek is in de eerste helft van de jaren tachtig uitgevoerd door het Gerechtelijk Laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut, in opdracht van het Nederlands Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie NIOD). Dat lab heeft vastgesteld het dagboek en de losse vellen is beschreven met grijsblauwe vulpeninkt. Daarnaast heeft Anne Frank voor haar aantekeningen nog rode dunne inkt, groen en rood kleurpotlood en zwart potlood gebruikt; geen balpen.

Maar Johan gaat doorrrrr. 'De Tien Geboden eindelijk ontraadseld', luidde de titel van een persbericht. Uit de volgens Oldenkamp juiste interpretatie van deze Bijbelteksten blijkt namelijk dat God ons volledig andere geboden heeft nagelaten. 'Vorig jaar deed Oldenkamp nog mee aan de parlementsverkiezingen als lijsttrekker van een nieuwe partij. Wanneer deze partij wel boven de kiesdrempel was uitgekomen, dan had hij nu in de Tweede Kamer gezeten, en had hij deze opmerkelijke ontdekking waarschijnlijk niet kunnen doen.'

maandag 18 november 2013

Zeurpieten

Barracuda stelt voor dat Joop.nl zich herdoopt tot Piet.nl. Geen site lijkt de laatste tijd zo geobsedeerd door de discussie over afropieten en regenboogpieten als de Francisco van Jole Bode. De ene discussie is nog niet voorbij, of de volgende begint alweer. Komt allemaal door de multiculti politeke correctheid die Van Jole zo graag wil uitdragen. 'Er zijn teveel mensen die er aanstoot aan nemen of er zich ongemakkelijk bij voelen. Moeten we kinderen ieder najaar uitleggen wat racisme is en of Piet daar wel of niet aan voldoet? Is dat het idee van een kinderfeestje?'


De werkelijkheid is bij dezelfde Joop.nl te lezen: 'Hé, vandaag nog honderdduizenden mensen die Sinterklaas en zijn Pieten begroetten. Daartegenover slechts een paar honderd demonstranten op het Beursplein.  Waarvan een flink deel blank was. Dus nog steeds blijkt dat het overgrote deel van onze donker gekleurde medemensen er helemaal geen punt van maakt.'

Zwarte Piet heeft geen oud koloniale oorsprong, laat staan een racistische. Het Sinterklaasfeest zoals we dat nu kennen werd ooit bedacht door kinderboekenschrijver Jan Schenkman in 1850. Ongeveer de complete traditie - van stoomboot tot roe en schoorsteen - sproot uit zijn fantasie voort. Zijn geïllustreerde boeken werden begin vorige eeuw nagespeeld.

Onderwijzer JSchenkman was een prominent lid van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen. Het Nut, zoals de club in de wandelgangen meestal werd genoemd, was ontstaan in de achttiende eeuw en had als belangrijkste doel het gewone volk te beschaven. Vandaar het Sinterklaasfeest vooral een jaarlijkse afrekening was. Stoute kinderen kwamen in het Grote Sinterklaasboek.

Zwarte Piet was geen slaaf. Vermoed wordt dat hij zwart was omdat hij door  schoorsteen kroop om cadeautjes in de schoenen bij de kachel te stoppen. Ook dat had Schenkman bedacht.

Volgens sommige onderzoekers heeft Schenkman veel ontleend aan een Duits boekje dat vlak vóór 1850 in Nederlandse vertaling verscheen. Dit boek ging over Struwwelpeter, in het Nederlands vertaald als Piet de Smeerpoets. Schenkman stak Zwarte Piet in de kleding van een Moorse page, want Sinterklaas kwam immers uit Spanje. Inmiddels lijkt Sinterklaas vooral het feest van zeurpieten te worden.

vrijdag 15 november 2013

Resistance

2013 wordt een gedenkwaardig jaar voor de complotgemeenschap. Of liever gezegd: wat daarvan is overgebleven. Zelden heeft Barracuda in de zeven jaar dat hij deze curieuze biotoop onder het vergrootglas bekeek de boel zo snel zien desintegreren. Als blogjes al niet door eigen schuld omvielen (Argusoog a.k.a Arendsoog) kwam het wel door loopgravenoorlogen.

Ditmaal is het de dreiging van rechtszaken over het publiceren dagboek van Maaike Terpstra die tot een scheuring leidt. The Resistance, het officieuze samenwerkingsverband tussen Klokkenluideronline, Martin Vrijland en Niburu.co, brokkelt uiteen nu de laatste alle links naar haar dagboek bij andere sites heeft weggehaald. Ook werden zonder toelichting alle contacten met Klokkenluideronline-uitbater Micha Kat door de Niburu hoofdredactie 'uit de Skype verwijderd'. 'Geen verdere communicatie over de dagboeken van Maaike -en eigenlijk ook over alle andere onderwerpen- mogelijk!' (wat nu, hebben complottertjes geen mobieltjes meer?)

Kat lijkt de splijtzwammen ook steeds weer opnieuw te veroorzaken door te pas en te onpas zijn geliefde Supergetuige op te voeren, de oud-advocate die de mooiste pseudologia fantastica aan elkaar breinaalde rond de zaak Vaatstra. Kat kan het maar niet laten rusten, dit moet en zal gewoon waar zijn. Het leidde tot de zoveelste dolksteken in de rug van de zelfgeobsedeerde webmaster. 'Tussen de twee Duitsers die in een caravan op het AZC zorgden voor seks & drugs en een “moord op bestelling” door of voor Prins Friso ligt een onoverbrugbare kloof', besloot mr. drs. Bou.

Kennelijk was Bou met haar bespottelijke titels (kijk mij eens geleerd hebben) even vergeten dat ze in april van dit jaar precies hetzelfde scenario bij elkaar fantaseerde: 'Dit fake-proces tegen Jasper S. werpt de schijnwerpers op het nabij gelegen Fogelsangh State, een chique entourage waar wellicht in de nacht volgend op Koninginnedag 1999 een besloten feest gaande was, slechts voor genodigden, voor de elite en goed georganiseerd. Geheimhouding verzekerd! Het is niet onmogelijk dat men daar een “toneelstuk” heeft opgevoerd waarin een blonde Friese maagd door drie donkere mannen werd verkracht en daarna ritueel geslacht".

Maar er is goed nieuws. De zaak Vaatstra is alsnog opgelost. Hebben en Dill hebben het gedaan. Nu nog het herzieningsverzoek indienen bij de Hoge Raad en we kunnen weer over op de orde van de dag.

Hoewel, een debunker onder de naam Veenklooster (alias A. van Dokkum) maakte een dezer dagen aardig gehakt van de bevindingen van Dankbaar c.s., en liet er zelfs rekenmodellenop los (je kunt ook overdrijven). 'De fiets die ’s ochtends op 1 mei bij het weiland gevonden wordt, de vindplek van Marianne en de zoekactie van S. passen goed in het officiële scenario en slecht in dat van Dankbaar. De twee getuigen die Dankbaar zo belangrijk vindt, V.B. en G.H., vertellen dingen die samen technisch gezien misschien nog net mogelijk zijn, maar niettemin uiterst onwaarschijnlijk voorkomen en niet te rijmen zijn met het gedrag van S. dat hij volgens Dankbaars informatie heeft vertoond'

donderdag 14 november 2013

Escapades

Overwinning voor de Stichting De Roestige Spijker, de luis in de pels van Joris D. De rechtbank biedt twee voormalige gevangenisdirecteuren de gelegenheid om onder ede een verklaring inzake Demmink af te leggen. De twee willen bevestigen dat een vrouwelijke stafambtenaar van Justitie zich tijdens een dienstreis tegenover hen beklaagde over het feit dat zij voor Demmink 'jonge jongens' moest regelen. In hun eerder bij een notaris vastgelegde verklaringen wordt tevens gemeld dat hogere Justitie-ambtenaren van verhalen over de escapades van Demmink moeten hebben geweten: 'Niemand durfde hierover openlijk naar buiten te treden. Dat stond gelijk aan ambtelijke zelfdoding plegen.'

'Getuigenverhoor over Demmink kan doofpot-zaak openbreken', klonk het monter in een persbericht. 'Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie en zijn voorgangers Hirsch Ballin en Donner hebben zich altijd fel verzet tegen waarheidsvinding in deze zaak. Deze ernstige misstand kan nu mede dankzij de uitspraak van de Utrechtse rechter alsnog publiekelijk aan de orde worden gesteld. De getuigenverhoren kunnen ertoe leiden dat in deze affaire de onderste steen boven komt.'

Sloop Demmink kan nu beginnen, kraaide het anti-Demmink kamp weer eens voor zijn beurt. Want een verzoek om getuigen te mogen horen wordt bijna altijd toegestaan door de rechter, zo laat de rechtbank weten. Bovendien heeft Barracuda al eens gewezen op de rancuneuze achtergrond van de beide directeuren.

Maar het belangrijkste punt wordt zelfs nog even door de Roestige Spijker aangehaald. 'De bewuste stafambtenaar houdt vol van niets te weten.' Dat klopt: De Volkskrant sprak de desbetreffende medewerkster die zei 'stomverbaasd' te zijn over de verklaring van de twee oud-gevangenisdirecteuren. Ze kan zich 'niet herinneren of er tijdens de reis over de heer Demmink gesproken is. Ze heeft ook nooit werkzaamheden 'voor of met de heer Demmink' verricht. Dus wat de stichting denkt te bereiken met twee indirecte verklaringen die niet door de bron (kunnen) worden bevestigd is weer eens een volstrekt raadsel.

woensdag 13 november 2013

Dutchcoin

Barracuda kent Democraatus nog als een Nederlandse 9/11 believer die in 2006 in zijn woning flink aan de slag was gegaan met lijm en schaar om de WTC-torens na te bouwen. Beetje houtjetoutje, maar zijn toren werd iedere dagen hoger en hoger. Toen het klaar was liet hij er een emmer op vallen: Now that the experiment took place, it is time to have a closer look at the inflicted damage. Wat hij ermee heeft willen bewijzen, is niet echt duidelijk geworden, maar Democraatus heeft er in elk geval de internationale 9/11 blogs mee gehaald: New conspiracy theory: WTC was hit by a 100.000 ton bucket just before collapsing. 

Wat er van die 9/11 gekte is overgebleven, geen idee, maar bij Zapruder (ja, die bestaan nog) pleitte de voormalige student volgens dezelfde simpele logica voor de Dutchcoin. 'Stel je voor, een cryptocurrency van eigen bodem gebaseerd op Bitcoin software. De Staat der Nederlanden rolt eigen Bitcoin software uit (open source) en zorgt voor de beschikbaarheid van programma’s voor Mac/PC en mobiele apparaten.'

Het resultaat is volgens de auteur schuld(en)vrij geld. 'De Staat voorziet in een klap in geld dat niemands schuld is. Er lekt geen rente meer weg naar private partijen die ooit het privilege hebben gekregen om ons geld ‘uit de lucht’ te printen. De Staat vermijdt immense bedragen aan rente. Het first mover voordeel biedt een uitgelezen kans om de bestaande staatsschuld in de oude geldeenheid snel af te lossen met in waarde stijgende Dutchcoins. Logisch, want de waarde van geld zijn wij zelf.'

Maar of je het nu euro, bitcoin of dollar noemt, de oude principes jaag je er niet mee weg. Ten eerste is er al het probleem van het delven van eindige bitcoins (tot 21 miljoen bitcoins, deelbaar door acht decimalen), tenzij Democraatus wil dat de Staat zijn eigen bitcoins uit de lucht wil printen. Ten tweede het speculatieve karakter van de bitcoin: de koers was een dezer dagen weer op recordwaarde, maar in april halveerde de koers binnen twee dagen. Kersverse Bitcoin-miljonairs zaten op zwart zaad.

De reden dat de bitcoin werkt, althans in de ogen van zijn proponenten, is dat geen staat of bank er zich mee kan bemoeien, en dan neem je het volatiele karakter maar voor lief. In de zestiende eeuw heeft het ook even gewerkt, met bloembollen.

dinsdag 12 november 2013

Bellenblazer

De moeder van de Marianne Vaatstra zet het kort geding tegen Wim Dankbaar definitief door. Dit om te voorkomen dat delen van haar dagboek - waarvan complottertjes stellig beweren dat daarin het definitieve bewijs van een doofpot is te vinden, Barracuda heeft het met de beste wil van de wereld niet kunnen ontdekken - alsnog in druk verschijnen.

Barracuda weet nu al te voorspellen dat het boek desondanks vol sensationele onzin komt te staan. Dat kan moeilijk anders met een mede-auteur annex uitgever als J. Hans Mauritz. Nu begreep Barracuda al niet waarom deze Mauritz een boek zou willen schrijven met iemand die aantoonbaar slecht speurderswerk aflevert, maar dat wordt al snel duidelijk, want Hans is zelf een soort Dankbaar.

Zijn vorig jaar verschenen boek De Oordopjesmoord gaat bijvoorbeeld over een - fasten your seatbelts - 'geldbeluste maniak, een geesteszieke bedrogen echtgenote, een criminele advocaat, een liegende Venlose politieagent, een misdadige misdaadjournalist, geldbeluste en aasgierige nabestaanden en speurders die niet zoeken'. Kortom, niveau Story. 

Hans is sowieso een enorme bellenblazer. Hij noemt zich uitgever, maar de site voor zijn uitgeverij zit al maanden in de revisie. Als Hans al wat heeft uitgegeven, is dat op internet nauwelijks meer te traceren. Wel ronkt Hans op zijn site dat het een lieve lust is. Zijn boekpresentatie was 'een groot succes' en de 'pers was in grote getale op komen opdagen', maar er is merkwaardig genoeg geen artikeltje aan gewijd. Vorig jaar nog lanceerde Hans de internetfelicitatiedienst Cruyff65.nl, waarbij 'ook de webserver waarop Cruyff65.nl draait er met tussenpozen uitligt. Het aantal bezoekers ligt nu op meer dan 6.000 per uur. Het aantal felicitatiemails is niet meer te tellen.'

Hans werkt ook aan nog een boek over Peter R. met als lelijke alliteratie 'De Misdadige Misdaadjournalist''. Daarop zou een Amsterdamse uitgever volgens Hans 'na lezing van 70 % van het manuscript' al twee ton hebben geboden. Geen enkele uitgever is zo gek om tegenwoordig twee ton voor welk boek dan ook te bieden, tenzij het om de vertaling van Harry Potter gaat.

Begin 2011 stond Mauritz zelf voor de rechter vanwege De Oordopjesmoord. Dat boek is een soort who dunnit rond de moord op de uit Rijen afkomstige Ran Biemans. Mauritz legde echter ook verbanden met een andere opzienbarende moord, die op Tinka van Rooij uit Breda. De ouders van Tinka geloven niet dat justitie de echte moordenaar van hun dochter heeft laten lopen. Deze Arno N. heeft trouwens gewoon een volledige betekenis afgelegd.

Vanwege de vele beschuldigingen aan het adres van vader Cees van Rooij moest Mauritz zich voor de rechter verantwoorden, maar die bepaalde dat Mauritz geen schadevergoeding van 5000 euro hoefde te betalen als voorschot op het smartengeld wegens 'schending van de eer en goede naam' zolang het boek nog niet uit was. Wel verbood de Bredase rechter op voorhand het gebruik van alle foto's van Tinka die door de familie Van Rooij zijn gemaakt.

Daarna koos Mauritz kennelijk toch eieren voor zijn geld, want het manuscript werd telkens weer afgezwakt aangepast en het boek maanden uitgesteld. Blijkbaar nog altijd niet tot tevredenheid van Van Rooij, die eind 2012 nog beslag legde op de inkomsten van De Oordopjesmoord bij Centraal Boekhuis. Mauritz wendde een financiële aderlating af, zo begrijpt Barracuda uit de summiere informatie, door de vorderingen te verpanden aan een 'founder/financier die de uitgifte mogelijk heeft gemaakt'.

'Mauritz heeft een grote fantasie en gelooft in zijn eigen waarheid', mopperde Van Rooij. 'Hij wordt door velen niet serieus genomen''. Dat klinkt inderdaad als een gevalletje Dankbaar, maar Barracuda moet wel een paar slagen om de arm houden omdat hij de zaak niet kent. Een uitgebreidere reactie van Van Rooij staat hier.

Toch kan Barracuda Hans na zijn gesprek bij Myra niet meer serieus nemen. Peter R de Vries handelde zogenaamd in opdracht van het OM en rechtbankverslaggever Chris Klomp was in dienst van de politie, net als bloggertjes als Barracuda (die stoppen prompt om 5 uur met reaguren, wist de gastvrouw er ook nog aan toe te voegen). De klapper moest toen nog komen: 'Kijk ik weet inmiddels van een getuige die kennis heeft van de toedracht -en meer zeg ik daar nu even niet over, de toedracht is duizend procent, meerdere mensen en het zijn niet-asielzoekers die het gefaciliteerd hebben.'

O jee, Hans zal toch niet de Supergetuige tegen het lijf zijn gelopen? 
Cees van Rooij le

maandag 11 november 2013

Alexander

'Ik ben geen complotdenker, maar ik vind wel dat er kennis genomen moet worden van de mogelijkheden'. Aldus D. G. Neree, de (enige overgleven) uitbater van de Vrije Chroniqueurs. Maar je voelt hem al aankomen. Dat wordt een moddervet complot.

De discussie begon al ruim voor het excuus van Europa-woordvoerder VVD Mark Verheijen. Die had het zaterdag over 'geharnaste eurofielen' uit Brussel als de Belgische liberaal Guy Verhofstadt die een groter gevaar zijn voor verenigd Europa dan rechtspopulisten als de Franse Marine le Pen. Nadat Alexander Pechtold daar zijn afschuw over had uitgesproken, trok Verheijen zijn keutel in. En aangezien Alexander zo'n beetje in zijn eentje het kabinet had gered, was dat geen toeval. 'Hij (Verheijen) herinnerde zich waarschijnlijk de showprocessen tegen de eerdere VVD-dissidenten Gert-Jan Oplaat, Geert Wilders, Rita Verdonk en Anton van Schijndel, waarbij de gehele rechtervleugel radicaal gerooid werd.'

De rechtse bloggers vertrouwen Alexander niet. Zit namelijk zo: Toen die in 2012 uitgenodigd werd op de Bilderbergconferentie, bevreemdde het D. G. dat hij daarna plotseling naar de achtergrond verdween tijdens de verkiezingscampagne van dat jaar.

Vervolgens waren er plotselinge stijgingen en dalingen in de peilingen voor die verkiezingen. De SP steeg opeens spectaculair, terwijl op het laatste moment PvdA en VVD weer bliksemsnel stegen en de SP kelderde. D66  was nergens te bekennen en Pechtold tijdens de campagne vrijwel onzichtbaar. En plotseling komt nu D66 het kabinet redden en…. wonder boven wonder: meteen stijgt D66 als een komeet in de peilingen. 'Kreeg Alexander Pechtold op de Bilderbergconferentie 2012 te horen, dat hij zich even gedeisd moest houden? Dat de VVD/PvdA regering al in de maak was en de campagne al via de media bestuurd en dat zijn rol zou bestaan uit het redden van deze absurde coalitie, met als beloning een grote stemmenwinst en wie weet wat voor invloed?'

Vast wel. Barracuda was het al opgevallen dat Alexander de laatste tijd een beetje raar liep en met een Paulus de Boskabouter-stem sprak. Valt ook niet mee om al die draden en kruisen te bespelen. En het verbaast hem ook niet dat de Bilderbergers eens lekken te keer gingen op het vermeende peilingenorgel. Want de Bildersbergers kunnen alles: vegen, kloppen en zuigen!

Maar zelfs wanneer nuchtere lezers D.G. wijzen op het feit dat D66 toch vooral is gaan stijgen doordat de PvdA aanhang verloor, mede door het grote legioen zwevende kiezers, wil D.G. dat niet zonder meer aannemen. 'Van wie krijgt Pechtold opeens zoveel sympathie? En waarvoor? Voor het stutten van een failliete boedel? Voor het uitleveren van Nederland aan de Europese Unie? En waarom is D’66 niet meteen in de coalitie opgenomen, maar pas toen het schip dreigde te stranden?'

Maar zie. De Chroniqueurs hebben de smaak te pakken. Zondag verscheen er een stukje met als veelzeggende kop: Deense wetenschapper: geheimzinnige elites beheersen de wereldpolitiek. En bij de commentaren: 'Het boek van Jim Marrs is een aanrader. Niet dat deze lui te stoppen zullen zijn, maar u krijgt wel een beter begrip voor hoe het werkt en waarom er zaken gebeuren die in uw ogen niet logisch zijn.' Marrs? Geloofde die niet dat John F. Kennedy is vermoord omdat hij te veel over UFO's wist? Volgens Barracuda zit Demmink erachter. Die was toch ook van de VVD? Nou dan!

donderdag 7 november 2013

Wereldberoemd in Nederland

Het ene moment ben je nog een onbeduidende blogger op WordPress, hooguit wereldberoemd bij een handvol plotters en trollen, het andere moment het nationale pispaaltje. Ook Wim Dankbaar zelf had niet kunnen bevroeden dat hij voor het miljoenenpubliek van De Wereld Draait Door door Peter R. de Vries zo diep door het slijk zou worden gehaald. Zijn foto verscheen ook nog meerdere malen pontificaal in beeld. Aanleiding waren de publicaties over het door Dankbaar te publiceren dagboek van Maaike Terpstra, de moeder van Marianne Vaatstra.

Nadat Dankbaar De Vries enkele weken terug onderuit had gehaald met mooie verhalen over de wulpse Renate, was het nu de beurt aan De Vries om hem in de hoek te zetten. En die won glansrijk, simpelweg omdat hij een veel groter podium heeft. En oei, wat werd het pijnlijk voor Dankbaar. Die was er de laatste dagen weer absoluut van overtuigd - zonder haar te bellen natuurlijk - dat Maaike door haar kinderen van haar laptop werd weggehouden, en nog steeds dat dagboek gepubliceerd wilde hebben. Maar De Vries meldde droogjes dat zij haar nog uitgebreid had gesproken en dat daarvan geen sprake was.

De Vries moest wel toegeven dat hij in 2006 zo dom was geweest om zelf met Dankbaar een reportage over JFK te maken. Wim was toen al zo gek als een deur, zo werd gaandeweg duidelijk. 'Ook ik maak fouten.'

'Dit was wellicht de meest smerige vorm van smaad en laster, ooit vertoond op de Nederlandse TV', foeterde Dankbaar gisteren na een lange stilte. 'Ik eis dat jullie mij en mijn co-auteur Hans Mauritz van het uit te geven boek “Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra” binnen een week uitnodigen voor een uitzending om een weerwoord te geven op de smadelijke verzinsels van Peter R. de Vries'.

Gaat niet gebeuren, Wim. Dat wordt gewoon maandenlang onderduiken in Overveen. Of verhuizen naar Boornzwaag Over de Wielen. Of met zonnebril en pet over de oren de hond uitlaten. Mevrouw Dankbaar kan nu echt geen brood meer bij de bakker bestellen en dreigde trouwens al eerder met een scheiding.

Maar Wim gaat dooorrrrrrr met zijn blinde strijd. Hij had nog nooit zoveel steunbetuigingen ontvangen, beweerde hij. Wim bedoelt kennelijk het echelon malloten dat zich meteen weer op internet begon te roeren. De eerste die zijn vingers blauw tikte was Martin Vrijland. Ook al zo'n 'superspeurder' die eerder deze week prompt weer eens uitgleed over een complotbanaan van Francis Capelle. Wat er is nou zo moeilijk aan om eerst eens het woord 'SelectaDNA' in Google in te tikken, Vrijland?

woensdag 6 november 2013

Vergissinkjes

Sinds hij beweerde dat hij in de jaren zeventig in Amsterdam Noord als klein jongetje werd voorgesteld aan 'Mijnheer Demmink', overigens zonder lichamelijke gevolgen, voert Koos van Woudenberg de oud-SG van justitie voortdurend op in aanvallen op uiteenlopende lieden die in zijn ogen zijn leven hebben vergald. Koos rekent op zijn blogje Koosliegtstevigdoor dagelijks af met zijn kwelgeesten en dat worden er iedere dag meer.

Zo is Koos, brodeloos, onder meer verwikkeld geraakt in een kwestie die hij aanduidt als Achmea Gate. Niet dat Barracuda daar veel van begrijpt, want zoals een echte querulant betaamt, slaagt Koos er niet in om om het ook maar enigszins begrijpelijk uit te leggen: iets met declaraties voor niet-geleverde zorg en dubbelbetaalde premies of zo. Uit stukken die Koos online heeft gezet, valt in elk geval af te leiden dat hij tot tweemaal door de rechtbank in het ongelijk over deze zaak is gesteld.

Maar dat mag allemaal niet baten. Want waar Koos enorm veel energie in steekt is het publiekelijk afbranden van uiteenlopende hoofdofficieren, rechters en divisievoorzitters die hem dwars hebben gezeten. Dat gaat ongeveer zo.

En sinds kort hebben al deze lieden toevallig ook allemaal iets met Demmink te maken. Dat alles weer volgens een Micha Kat-achtige logica: 'Wat ik met deze zorgverzekeraar heb meegemaakt, vertoont alle kenmerken van criminele georganiseerdheid: van samenspanning. En ik mag barsten als Justitie er niet achter zit. De zorgsector en de overheid dat zijn immers twee handen op één buik. De rol van Justitie? Joris Demmink. De van pedofilie verdachte ex-secretaris-generaal van Justitie. Mensen die tegen hem kunnen getuigen, en dat kan ik, worden als ze pech hebben hun leven lang geïntimideerd en rechteloos gemaakt door de overheid, als ze tenminste niet voortijdig het leven laten.'

Koos kan echter moeilijk voor zichzelf spreken, want heeft het Demmink-verhaal pas zeer recent opgevoerd, maanden nadat de oud-SG met pensioen is gegaan. Vergissinkje weer, Koos?

Barracuda vermoedt namelijk dat Koos die hele Demmink nooit ontmoet heeft, maar de informatie gewoon van internet heeft gehaald om zijn tegenstanders te beschadigen. Op internet is een verhaal te vinden over een hoogleraar geschiedenis in Amsterdam Noord wiens flat de 'eindbestemming’ vormde voor 'import-seksslaafjes' uit Oost-Europa. Juist toen de recherche wilde binnenvallen in het kader van het Rolodex onderzoek, zou de man door een hoge justitiebron (complotdenkers vermoeden Joris) zijn getipt. Maar dat speelde zich af in de jaren negentig, niet in de jaren zeventig.

Nu heeft Koos inmiddels ook begrepen dat zijn getuigenissen niet al te serieus worden genomen, alleen doet hij geen enkele poging om de twijfel daarover weg te nemen. Koos weet niet meer hoe oud hij was toen hij daar kwam, hij kan de flat niet omschrijven, of aangeven wat het ongeveer in Amsterdam Noord was. Maar wel weet de vergeetachtige Koos na veertig jaar feilloos de naam Demmink te reproduceren, die hem destijds helemaal niks gezegd moet hebben. Sterker nog: De toen nog jonge twintiger zou aan Koos zijn geïntroduceerd als 'Mijnheer Demmink'. Foutje weer, Koos?

Wie het een dezer dagen ook moest ontgelden was een oud-leerling van de rijschool van Koos, die aangifte heeft gedaan wegens oplichting. Een door Koos zelf aangehaald artikel uit DrentheJournaal geeft iets meer inzicht in deze affaire. In 2011 kreeg Koos door de politierechter in Assen 40 uur werkstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, wegens smaad. Destijds gebruikte Koos zijn Hyvespagina voor smadelijke teksten over twee vrijwilligers van de politie Drenthe over het uitoefenen van hun functie.

Ook werd de ex-rijschoolhouder destijds het verduisteren van rijlesgeld ten laste gelegd, waarvoor 20 uur werkstraf werd geëist. Daaraan wist Koos echter te ontsnappen. De rechter vond dat de benadeelden hiervoor de gang naar de burgerlijke rechter hadden moeten maken. En daar komt de volgende leugen: Koos beweert nu doodleuk dat hij hiervan is 'vrijgesproken'. 

dinsdag 5 november 2013

U-Boot

Barracuda roept het al jaren: een beetje complotter gelooft in ongeveer alles dat aan alternatieve theorieën wordt aangedragen. Dat werd een dezer dagen ook nog eens bevestigd door een Britse studie van de Universiteit van Bristol. 'People who tend toward conspiratorial thinking are three times more likely to reject vaccinations'. Omgekeerd zal het ook wel het geval zijn.

Het wantrouwen jegens autoriteiten en overheden zit zo diep - niet zelden gevoed door persoonlijke conflicten met het gezag - dat elke complotwebstek zonder meer wordt geloofd en aan elk dubieus verhaal waarde wordt gehecht. De goedgelovigheid van complotters is ronduit stuitend. En eenmaal in de rabbithole lijkt er geen weg meer terug.

Barracuda moest hieraan denken toen hij Micha Kat een dezer dagen - tussen de vele DDOS -aanvallen van Yehudi Moszkowicz door - in video een verhaal zag verkondigen over een onderaardse nazistaat die zich na de Tweede Wereldoorlog zou hebben gevestigd onder....Antarctica. Dat zou allemaal gekomen zijn doordat een Duitse U-Boot de holle aarde had bereikt. Want die bestaat natuurlijk. Hetgeen ook meteen verklaart waar alle Duitse U-boten zijn gebleven. Klinkt als een hutspot van een hoop bizarre complotten die Barracuda in de loop der jaren voorbij heeft zien trekken. Nog nooit heeft Barracuda trouwens zoveel verwijzingen naar Niburu.co onder een stuk van Kat zien staan.

Een jaar geleden was Kat hier nog zeker niet aan toe. Toen werd hij nog wel eens op sleeptouw genomen door een jonge fan Ramon Walter - oprichter van de gekkiesite voor dagschuwe reptozombies Olympic Zion - die hem onder meer meenam naar een lezing in Veendam van Marcel Messing (Worden Wij Wakker). 'Jij opereert als een wervelstorm, ik als een zachte bries', vertrouwde die hem toe. Kat bleef vriendelijk, maar je kon aan alles merken, dat was niet zijn ding. Walter verdween zachtjes uit beeld.

Maar nu de banden zijn aangehaald met Alexandra Heydebree van Niburu.co, komen de UFO's vanuit de holle aarde langzaam binnengevlogen. Kat laat zich blijkbaar snel beïnvloeden door lieden om hem heen, want eerder adopteerde Kat even makkelijk de homofobe transgendertheorieën van Martin Vrijland.

Alleen heeft Kat blijkbaar nog altijd niet in de gaten dat dit de geloofwaardigheid van zijn site - voor zover daar nog iets van was overgebleven - nog meer ondermijnt. Juist dit soort onderwerpen fungeert namelijk steevast als een kleefstrip voor labiele figuren die de reactiepanelen onderkotsen met onnavolgbare complotter mumbo jumbo. 'Het satellietwapen dat er voor heeft gezorgd dat de Twin Towers tot stof werden verpulverd (Dr. Judy Woods) behoort ook tot dit arsenaal aan wapentuigtechnieken dat is herontwikkeld vanuit zeer oude hoog geavanceerde technologieën van “zij die van boven kwamen.". 

Waardoor de radertjes van de complotters nog harder gaan draaien: 'Ik heb gehoord dat de helft van deze betogers op mysterieuze wijze verdwenen is, en dat ze zijmn afgevoerd naar Antarctica om daar als slaven te werken in de ondergrondse nazi-steden. De hoofdvraag blijft natuurlijk: wat weet Demmink? Zolang Demmink niet onderzocht is blijven dit soort zaken gebeuren'

Wat zal de advocaat van Demmink hier weer blij mee zijn. Er is nu echt heel weinig meer nodig om zijn tegenstanders definitief als totaalmalloten weg te zetten.

UPDATE: En hoppa, de volgende Demmink-gek:


maandag 4 november 2013

Rifapen



Afgelopen donderdag ging het bij Pauw & Witteman over het terreur van de dreigtweets. Centraal in deze discussie stond politiechef Eenheid Rotterdam Martine Vis (Twittert zelf ook, onder het motto: Waakzaam, Dienstbaar, Slagvaardig) met dito kapsel en dictie.

Ook aangeschoven waren fotograaf Erwin Olaf en ex-Twitter verslaafde Bert Brussen. Tussen die laatste twee ontstond een gespannen sfeer. 'Je hebt me weggezet als een vieze relnicht', blafte Olaf op een gegeven moment en Brussen begon Olaf van de weeromstuit met mijnheer aan te spreken.

Brussens geduchte tegenstanders Kapruul en Frontaal Naakt waren na dit optreden minstens een paar dagen van slag. Zijn tapijtbombardementen van excessief verbaal geweld waren in het verledeen ook altijd goed voor vurige commentaren, liefst met evenveel koekjes van eigen deeg. 'Je bent een hypocriete, racistische klootzak, Brussen. Een naar, miezerig, pathetisch, vunzig, smerig, kruiperig, pestilent, stinkend, slijmerig, extreem laf huftertje.'

Maar wat Barracuda nog het meest frappeerde was de volslagen wezenloosheid van Brussen. Die zat erbij en keer er naar. Hij miste elk analytisch vermogen om zijn verslaving uit te leggen, wist eigenlijk niet waar het vandaan kwam, wilde niet geconfronteerd worden met vroegere tweets, had ook wel spijt, maar excuses kwamen ook niet over zijn lippen. Hij had een Marokkaan een rifaap genoemd, want de Marokkaan noemde zichzelf immers kutmarokkaan. En het internet was toch een open riool? Dat soort logica.

Het klonk als een junk die nog altijd niet begrijpt waarom hem zijn spuit was afgenomen. Waarbij je je kunt afvragen of Bert niet onder druk afscheid van zijn hobby heeft moeten nemen. De Vereniging Veronica heeft immers flink wat geld gedompt in Berts The Post Online, ongetwijfeld met het idee om er via advertenties ook nog wat geld aan te verdienen, en dan is het niet verstandig als de hoofdredacteur Jan en Alleman maar voor rifapen blijft uitmaken.

zondag 3 november 2013

Schutter

Het werd al vermoed, maar 23-jarige schutter die op het vliegveld van Los Angeles twee veiligheidsbeambten heeft neergeschoten, en daarnaast nog eens een aantal andere mensen verwondde, was inderdaad een complotgek.

Naar verluidt droeg de 23-jarige Paul Anthony Ciancia een verklaring bij zich die verwees naar de New World Order, de Federal Reserve en fiatgeld. Ook maakte hij bekend dat 'TSA and pigs' zou gaan vermoorden. De douane in de VS (TSA) valt onder het Department of Homeland Security (DHS).

Ciancia bleek ook in zijn jeugd al een eenling, die nauwelijks vrienden had en nooit zijn mond open deed. De ideale cocktail voor aanslagen: griezels en complotsites.

'Police trained for ‘exact scenario’ 3 weeks ago', kopte Prison Planet gisteren, want de suggestie van een valse vlag-aanslag volgt altijd steevast op dit soort incidenten. Het verschil dit keer was dat LAX politiechef Patrick Gannon het zelf gewoon voor de camera's vertelde.

zaterdag 2 november 2013

Grievend en lasterlijk

De soap rond Ben van de B. gaat een volgende fase in. Inspectie Jeugdzorg heeft advocatenkantoor Pels Rijcken Drooglever ingeschakeld en gesommeerd om alle smadelijke uitlatingen van Ben op Facebook binnen drie dagen te verwijderen, anders volgt er een kort geding. De beschuldigingen missen 'elke grond en zijn grievend, intimiderend en lasterlijk'. Uit de brief blijkt dat Ben begin oktober een strategisch inspecteur van Jeugdzorg 'zeer ernstig heeft bedreigd', een detail dat het brave doorgeefluik Niburu.co weer eens achterwege laat.

Nee, belangrijker is het complot erachter: 'Opvallend is ook de timing van de brief. Recent is er een situatie ontstaan dat Frides Lameris niet langer woordvoerder is van de familie Van den Brink omdat er een vertrouwensbreuk is ontstaan vanuit Ben en Leonie'. Dat komt nooit meer goed tussen Ben en Frides.

En het advocatenkantoor ligt volgens Niburu.co juridisch 'in de clinch met Micha Kat van Klokkenluideronline en wordt rechtstreeks in verband gebracht met afdekpraktijken ten behoeve van pedonetwerken'. Ja, door Kat zelf, stelletje UFO uilskuikens!

Volgens Niburu is Ben 'niet onder de indruk', maar op Facebook weet Ben niet hoe snel hij zich moet verweren tegen dit juridische wapengekletter. Meer nog dan anders staan de komma's niet op de juiste plaats.

Kennelijk zag Ben de bui al hangen, want er is de afgelopen dagen alweer een nieuwe website opgetuigd, dit keer onder auspiciën van Webnode.nl, waar alle beschuldigingen weer gewoon vrolijk doorgaan. En natuurlijk heeft Ben de algemene voorwaarden niet gelezen: 'U zal geen materialen posten of verspreiden op de Webnode website die lasterlijk, bedreigend, obsceen, schadelijk, pornografisch of anderszins illegaal van aard zijn'.

vrijdag 1 november 2013

Waarheidskrachten

Daar gaat Wim Dankbaars zogenaamd onthullende boek met fragmenten uit het dagboek van Maaike Vaatstra, de moeder van de omgebrachte Marianne. Frides Laméris, die in een diep gat is getuimeld nadat Ben van den B. hem aan de kant heeft gezet, pleurde de inhoud online nadat Dankbaar van Maaike te verstaan had gekregen dat hij het dagboek niet mocht publiceren. 'Vanzelfsprekend ga ik de confrontatie aan met de gevolgen van deze stap die ik bewust gezet heb', klonk het zalvend vanuit Zuid Laren. 'Ik vertrouw er daarbij op dat de waarheidskrachten zullen zegevieren over de machten van het duister!'

Barracuda ging ook maar eens lezen, maar van waarheidskrachten en de machten van het duister natuurlijk weer geen spoor. Er staat ook niks onthullends in, laat iets dat een stevige leest schuift in de slappe stof van verdenkingen van Dankbaar C.S.

Dit is het dagboek van een radeloze moeder die in de maanden na de dood van haar dochter antwoorden wil op brandende vragen, gefrustreerd raakt als die niet snel genoeg komen en de indruk krijgt dat het plaatselijke asielzoekerscentrum uit de wind wordt gehouden. Achteraf weten we waarom: uit een verkeerd soort politieke correctheid. En toch: uiteindelijk zijn wel degelijk alle sporen en geruchten nagetrokken, tot en met de identiteit van de medegedetineerde van Gerrit Veldman in Noorwegen, waaraan Wim Dankbaar zich zo fanatiek vastklampt. Dat de zaak alsnog is opgelost kwam niet door het gedram van domme aluhoedjes, maar door een nieuwe vorm van DNA-onderzoek dat sinds 1 april 2012 wettelijk mocht worden gebruikt.

Het is trouwens vreemd dat Dankbaar meende te kunnen publiceren vanwege een ooit afgegeven 'onvoorwaardelijke toestemming'. In december 2012 wist hij wel beter.

UPDATE: Frides heeft een sommatie ontvangen. 

The Illuminati: The Comet ISON Conspiracy