maandag 30 juni 2014

Lijken (1)



De berichtgeving rond de inmiddels overleden BBC-presentator Jimmy Savile neemt bizarre vormen aan. 'BBC-presentator Jimmy Savile had seks met lijken', kopte Metro. De nieuwsgierigheid was meteen gewekt. Waren de lijken soms tot leven gekomen en hadden ze alsnog aangifte gedaan, of had iemand Jimmy tijdens de daad betrapt?

Geen van beide. Het blijkt een nogal boude veronderstelling in een rapport van de NHS (de Britse gezondheidsraad), gebaseerd op wat evengoed als morbide humor kan worden uitgelegd: Savile verzamelde als vrijwilliger bij de Leeds Mortuary naar eigen zeggen 'glazen ogen' van overledenen (hoeveel mensen hebben een glazen oog, een op 500.0000?), en ook zou hij hebben opgeschept over de liefde die hij met lijken zou hebben bedreven. Als vrijwilliger had hij toegang tot moratoria, suggereert de NHS, maar bewijs voor misbruik is er niet.

Niettemin regende het afgelopen dagen van de psychoanalyses, die vooral inzoomden op de bijzondere relatie met zijn moeder. 'Most probably the dissociated position from which he abused – a coldheartlessness – resulted from a lack of responsiveness from his mother in the early years.'

Dat Savile zijn handen niet kon thuishouden is genoegzaam bekend. Gedurende zijn hele volwassen leven circuleerden er al geruchten over aanranding, maar elke keer wist de eeuwige vrijgezel vervolging te ontlopen. Maar nu de man eenmaal dood en begraven is, lijkt Savile uit te groeien tot een monster groter dan Jack the Ripper. De vraag is of dat beeld klopt.

Een groot deel van de 500 (!) aanrandingen is domweg niet te bewijzen. Een deel van de aangiftes evengoed een ander doel hebben gehad: de vele miljoenen die Savile achterliet. Daarnaast vonden veel incidenten plaats in de jaren van 'seksuele bevrijding' van de jaren zestig en zeventig, waardoor Savile er mee weg kon komen.

Het filmpje van de tiener (boven) die in Top of the Pops door Saville met de hand werd 'aangeraakt' is een goed voorbeeld. Tegenwoordig zou dit gedrag niet meer geaccepteerd worden, maar destijds zag niemand er iets kwaads in. Ook de tiener zelf niet, die het getuige haar gezichtsuitdrukking het eerder grappig en ondeugend vond. Maar veertig jaar later krijgt het hele verhaal een andere lading en suggereert de vrouw dat zij werd misbruikt. Aanranding op televisie en de BBC zond het nog uit ook.

vrijdag 27 juni 2014

Roze grap

De plannen voor een aparte homowijk in Tilburg bleken achteraf een publiciteitsstunt van de gemeente Tilburg voor de homodag van de Tilburgse kermis. Onder de naam Gay Village moest ten noorden van Tilburg een 'beschermde community' verrijzen speciaal voor homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. Ongeveer iedereen tuinde erin, inclusief de immer verhuizende Martin Vrijland, want die kun je echt alles wijsmaken: 'Hoe serieus moeten we de MSM nog nemen als ze met dit soort kolder komen?'. Hoe serieus moeten we Martin nemen als hij deze kolder gewoon overneemt en daar zijn gebruikelijke homofobe projecties op loslaat?

Maar Martin was dit keer in goed gezelschap. Persbureau ANP zet de gemeente op de lijst met dubieuze bronnen. 'Het is kennelijk zo dat we informatie van de gemeente Tilburg moeten verifiëren. Het optreden van de gemeente past niet bij overheidsorganisatie. Het is maar een dag per jaar 1 april en zelfs die dag past het niet', foeterde hoofdredacteur. Marcel van Lingen.

Mooie hoofdredacteur ben je dan. Persberichtjes overtikken zou toch niet de taak van het ANP moeten zijn, even wat instanties bellen om wat meer informatie te vergaren wel. Kortom: Tilburg hoort niet op een lijst met dubieuze bronnen thuis, maar verdient een podium voor het scherphouden van de slapende media.

donderdag 26 juni 2014

Cognitieve dissonantie

Bij WantToKnow verscheen een dezer dagen een artikeltje over 'cognitieve dissonantie'. Zo eens in de zoveel tijd moeten plotters namelijk aan hun achterban uitleggen waarom hun prachtige theorieën maar niet begrepen worden door de massa. Zit zo: 'Onze hersens zijn voortdurend op zoek zijn naar de bevéstiging van dát wat we geloven dat ‘waar’ is..! En daardoor maken deze hersenen het zó, dat we informatie die hiermee tegenstrijdig is, met een ‘gerust geweten’ kunnen verzachten of zelfs helemaal naast ons kunnen neerleggen… '

Waarmee samensteller Guido Jonkers onbedoeld zijn eigen cognitieve dissonantie beschrijft. Immers, plotters zoeken voortdurend naar bevestiging van hun eigen 'waarheid'. Of om Jonkers zelf te citeren: de 'illusie-die-verkocht-wordt-als-de-waarheid..!'

Neem nou een ander artikel dat Guido weer eens van een of andere vage site plukte. 'Nu bevestigd: ‘Smart-meters zijn spionage-apparaten’..!  De spreekbuis voor de industrie rondom ‘Smart Meters’ in de VS, toepasselijk ‘SmartGridNews’ genoemd, zou het eindelijk hebben toegegeven: 'Die (meters) zijn er om te surveilleren, of in goed Nederlands: ‘ons in de gaten te houden’..! Natuurlijk hebben ze het ook niet zo direct gezegd, maar ze vieren het feit dat er nu mogelijkheden zijn om te kijken wélke apparaten mensen in hun huishouden gebruiken, wanneer en hoe lang, waarmee ze ‘beter in staat zijn de prachtige wereld van de toekomst te creëren’…! 

De cognitieve dissonantie begint al met het feit dat SmartGridNews helemaal geen spreekbuis is, maar gewoon een nieuwssite gespecialiseerd in berichtgeving over grids, oftewel slimme energienetwerken. Het oorspronkelijk artikel, dat Jonkers natuurlijk voor zijn lezers verborgen houdt, legt uit dat uit de verzamelde data straks niet alleen is af te leiden wanneer elektriciteit wordt gebruikt. 'Soon, the idea of using smart meters to simply tell us how much electricity is being used at any given time will seem similarly archaic. One of the next areas of value comes from taking smart meter data and ‘disaggregating’ it to tell us exactly how customers are using electricity'.

Het hele stuk gaat verder niet over surveilleren, maar geen nood, dan verwijs je gewoon naar een heel ander onderzoekje van twee Duitse hackers die stellen dat je aan de hand van de helderheid van het scherm kunt vaststellen naar welke films worden gekeken.

Maar wie het onderstaande filmpje (uit 2011) had bekeken, kan zelf concluderen dat dat toch wel verdraaid ingewikkeld wordt allemaal. Voorwaarde is namelijk dat alleen de tv aanstaat en geen andere apparaten worden gebruikt. O ja, en dan is er nog het probleem dat de meetintervallen van de meeste stroommeters te groot zijn (namelijk vijftien minuten) om de fluctuaties in de helderheid van het scherm te meten. Als je dat al kunt met steeds zuiniger wordende schermen, waarin tegenwoordig ook nog Ambilight is verwerkt, weer een stroombron die voor ruis zorgt.

En dan moet je natuurlijk nog een databank aanleggen met profielen van miljoenen films en series. En wat moet de energiemaatschappij daar dan mee? Adviseren om meer porno te kijken soms vanwege het nachttarief?

Overigens heeft Guido de installatie van een spionnenmeter in zijn huis geweigerd. Die wil namelijk onbespied plottervideo's kunnen kijken. Met de gordijnen dicht.

woensdag 25 juni 2014

Chebreivik

Ooit weekten twee schrijvers zich los van het net iets te ranzige en radicale Amsterdam Post (inmiddels overleden) om het deftige Vrije Chroniqueurs op te richten, maar dat blog lijkt in een vrije val beland. Godskolere, zit medeoprichter D.G. Negeree soms te suffen, of is hij al via de achterdeur verdwenen?

Ene Marcel vond het tijd worden voor een ode aan zijn grote held Breivik, de Noorse Che Guevara. Het is alweer wat jaartjes geleden, moet deze Marcel hebben gedacht, dus kan het nu wel. Daarom plaatste Marcel een stukje waaronder hij schreef dat hij een bewonderaar was: 'Hij bekent tenminste dat zijn daden gruwelijk maar noodzakelijk zijn. Niemand kan mij wijsmaken dat hij van die moordpartij genoot.' Oh gelukkig, dan is het goed.

En vervolgens: 'Wat Anders daar op Utoya omlegde waren geen ‘onschuldige kindertjes’ zoals de media u wil doen geloven. Ze waren ongewapend en onvoorbereid, dat wel. Maar het waren tevens jeugdleden van de socialistische partij. Ze waren daar op Utoya om te bespreken hoe zij later Israel zouden kunnen boycotten en de zielige palestijntjes steunen. Als wij onszelf, als volk of als land, willen ontdoen van het socialisme dan heeft Breivik ons laten zien hoe dat moet.'

En wetende hoe het gaat in socialistische kringen 'waren deze kinderen voorbestemd om over tien jaar overal in het openbaar bestuur op topposities op te duiken.'

We nemen aan dat Marcel ook heeft ingestemd met de moord op Fortuyn, of zou dat toevallig weer anders liggen? Hoe vaak heeft deze Marcel die uitstrekte arm met gebalde vuist van Breivik wel niet voor de spiegel geoefend, of zichzelf bewonderd in duikpak met waterpistool?

Het merkwaardige is, geen van reaguurders vraagt Marcel eens snel op te tiefen. Er is hier en daar wat beschaafd gesputter, maar onderhuids voel je een bewondering voor die Breivik die nog altijd niet hardop uitgesproken kan worden. Ergens in al die verwarde koppies zit blijkbaar nog nog steeds de illusie dat Breivik iets groots heeft verricht, waarvoor hij over pakweg 50 jaar postuum geëerd zal worden. Dat is Hitler helaas ook niet gelukt. Maar al die beschaafde commentaartjes maken geen indruk op onze Marcel: 'Al met al is er voor vrijheidslievende individuen anno 2014 alle reden om eens zorgvuldig af te wegen hoe vrij en democratisch onze samenleving en openbaar bestuur eigenlijk nog is.'

Halverwege de discussie zegt Marcel te balen dat 'op de gammele ouwe laptop waar ik me nu mee behelp bepaalde leestekens niet werken'. 'Wat is er aan de hand met je flaptop?' wil een behulpzame reaguurder weten. Foute vraag. Die had moeten luiden: 'Wat is er mis met jouw weke hersenpan?'

Dit dus: 'Geweld in dit land al lange tijd het exclusieve domein van links. De makro branden, de bomaanslag op het huis van Aad Kosto, de voorbeelden zijn legio. En als dan iemand opmerkt dat eindelijk eens tegen dat gedram met alle middelen is opgetreden dan gaat dat te ver? Wees blij dat het slechts om verwensingen gaat en dat wij niet onze toevlucht nemen tot dezelfde middelen die zonder enige schroom tegen ons worden ingezet.' Het is maar goed dat er een Chebreivik is, heeft Marcel toch wat.

dinsdag 24 juni 2014

Zelfracisme

Bij de rechtse bloggen lees je de laatste tijd veel over 'zelfracisme'. Dat is volgens Filantropius, die het woord lijkt te hebben uitgevonden, een kwellende aandoening waartegen tot nu toe nog geen werkend medicijn gevonden is. Neem activiste Joke Kaviaar, die het liefst 'een breivikiaanse wereld zou scheppen waarin iemand met een kennelijk afwijkende opvatting (over allochtonen) naar het leven gestaan mag worden.'

Zelfracisme is 'jezelf helemaal wegcijferen als verwenbonus voor allochtonen'. Wat maar een beetje blank is, is uit. Helemaal in is dat wat de allochtonen willen. Weliswaar met behoud van wat de blanken tot stand gebracht hebben. Ah, dat dus weer wel.

Jezelf een levenslang schuldcomplex aan laten praten door zelfracisten leidt er toe dat je gedoemd bent tot aan je dood bij de RIAGG in de rij te staan, constateert Filantropius, terwijl de zelfracisten er zelf een mooie carrière aan overhouden, want die krijgen mooie baantjes bij universiteiten.

Filantropius en de angst voor de allochtoon, daar kan Barracuda hele boeken over volschrijven. Vooral de moslim natuurlijk, al is de schrijver tegenwoordig wel zo slim het beestje niet elke keer bij de naam te noemen.

Dagelijks haalt Filantropius zijn portie ergernis bij Joop.nl, waar onlangs het fenomeen institutioneel racisme de kop ostak, dat is de culturele erfenis van anti-zwarte vooroordelen. Deze erfenis werkt nog steeds onbewust door in onze cultuur, in bijvoorbeeld geïnternaliseerde etnische stereotypen over 'zwartheid', schrijft Zihni Özdil. Daarin leest Filantropis alweer het verbod om zich negatief over moslims uit te laten. 'De promotors van het blanke zelfracisme, zoals het zooitje dat op kosten van de belastingbetaler VARA’s Joop in stand houdt, wordt als het uur U aanbreekt door het koekoeksjong Zihni Özdil uit het eigen nest geflikkerd.'

Nu kent Barracuda de identiteit van Filantropius niet, maar zijn verre voorvaderen kunnen niet anders dan allochtonen zijn geweest. Nederland lag ooit grotendeels onder water, alleen de hogere zandgronden staken boven het water uit. Degenen die wij als Nederlanders waren oorspronkelijk Germanen (Chauken) en Kelten. En die spraken zo goed als zeker niet met een Gooise tongval.

Zo durft Barracuda te wedden dat in Huize Filantropius wel eens de spaghetti (Italiaans) aan de waslijn hangt, hij thee drinkt uit theeglazen (Marokkaans), tulpen in de vaas heeft staan (Turks), Franse brie en camembert op zijn boterham smeert, en een vleeskroketje bij de Febo trekt (Frans). Over enkele jaren zuigen zijn kinderen aan de waterpijp en is islamitische hoofddoek een modegril.

Misschien moeten we voor Filantropius maar een gebied ergens op de Veluwe ontruimen voor een Nederlandse variant van Old Order Amish: daar zal alleen de Nederlandse gestampte pot toegestaan zijn en wordt nog met Nederlands met 'sch' gesproken. De Amish haardracht is vanzelfsprekend verboden, want ook op iedere gelijkenis met de ongetrimde moslimbaard staan zware straffen.

maandag 23 juni 2014

Opsluiting

Klokkenluider Julian Assange vierde vorige week zijn tweejarig verblijf op de ambassade van Ecuador, waarheen hij was gevlucht na twee slippertjes in Zweden. De dames - organisatoren van een spreekbeurt in Stockholm - deden uiteindelijk toch maar aangifte, waarna het Zweedse gerecht zijn uitlevering uit Groot-Brittannië eiste om hem te horen in het kader van een onderzoek over 'seksueel wangedrag'. Die beschuldiging was wat overdreven, want de dames zouden wel hebben ingestemd met de liefdesdaad, al was Julian wat slordig met de condoombescherming. En dat vinden ze in Zweden voldoende voor een pittig verhoor.

Assange maakte er een heel politiek spektakel van, alsof hij meteen via Zweden aan de VS zou worden uitgeleverd, maar wekte toch vooral de indruk dat hij geen persoonlijke nederlaag wilde ondergaan.

En dus koos Assange -  God's Lonely Man - voor vrijwillige opsluiting, zeg maar gerust een langdurige gevangenisstraf. Twee jaar lang geen aandacht meer van vrouwelijke bewonderaars, twee jaar lang niks anders dan tamales, empanades de morocho, ilapingachos en patacones for breakfast. De Spaanse bibliotheek moet al van voren naar achteren zijn gelezen. Even de benen strekken op straat is er niet bij. De Britse regering heeft de afgelopen twee jaar meer dan 6.350.000 Britse pond (7.928.000 euro) uitgegeven voor zijn bewaking. 

Maar nu zegt Assange deze week nog met aanvullende (in Zweden vergaarde) informatie te komen die een einde aan de patstelling moet maken. Details daarover blijven vaag. Maar zijn straf heeft Assange nu wel gehad, dit is geen Strauss-Kahn die zich als een bronstige Gorilla heeft vergrepen aan een kamermeisje, en zelfs die is daarmee weggekomen.

zaterdag 21 juni 2014

Baksteen

Kennelijk loopt het Vaatstra-boek zo slecht dat de auteurs vrijdag 800 exemplaren gingen uitdelen (voor de duidelijkheid: niet verkopen) aan inwoners van Oudwoude, de voormalige woonplaats van boer Jasper S.

En ja, hoor, dat leverde tenminste wel publiciteit op. Want het is nogal uit klauwen gelopen. Een van de inwoners belde de politie en blijkbaar ook Johan Vaatstra (zoon van vader Bauke), want die was snel ter plaatste om het duo in elk geval met een steen te bekogelen. Mauritz (aan wie geen schrammetje valt te ontdekken) wil aangifte tot doodslag doen. Vooralsnog staat de burgemeester aan de kant van de familie Vaatstra: 'Boargemaster Bilker fan Kollumerlân neamt de aksje "mislik meitsjend", mar der kin gjin oanjefte dien wurde, omdat it boek útdield en net ferkocht wurdt.'

Het wil kennelijk maar niet in die botte koppen van Wim Dankbaar en Hans Mauritz opkomen dat ze met hun provocaties families pijn doen. Barracuda heeft het vaker gezegd: Dit duo geeft geen flikker om de dood van Marianne Vaatstra. Dat blijkt ook uit het begeleidende briefje, waarin alleen moeder Maaike wordt genoemd omdat die ooit geloofde in de door Dankbaar aangereikte doofpottheorie: 'Ook zult u begrijpen dat de familie Steringa, evenals Marianne’s moeder Maaike, onbeschrijflijk leed is aangedaan door onze Justitie'. De rest van de familie kan kennelijk stikken. 

En daar stond Hans weer: breed grijnzend voor de camera. Het zou toch kunnen dat Jasper S. een moord had toegegeven die hij niet gepleegd had? Het zou toch kunnen dat zijn DNA was vervalst? Yep, het zou ook kunnen dat Hans zelf de moord op zijn geweten heeft, terwijl Wim toekeek, maar dat wil nog niet zeggen dat het waar is.

Dankbaar wees maar weer eens op zijn kluisverklaringen, dus laten we daar eens naar kijken. Ook al omdat Dankbaar afgelopen week reageerde op het artikel dat Barracuda eerder schreef over een alweer enkele jaren oud interview met de toenmalige AZC directeur Uijl, dat zogenaamd moet bewijzen dat asielzoeker Feik (een van de vermeende daders) al twee dagen na de moord zou zijn weggesluisd. Wie het interview goed beluistert hoort dat Uijl een latere datum bedoelt dan 3 mei 1999 en de overplaatsing (naar Drachten) te maken had met de aangifte tot verkrachting door Stephanie.

Uw 'oppertrol' zou volgens Dankbaar '80 procent van de informatie weglaten'. Daarna volgen drie zogenaamde verklaringen van voormalige beveiligers, waarvan opvalt dat die nagenoeg identiek geformuleerd zijn. Twee beveiligers waren er niet eens bij, maar vernamen het een en ander via een broer of collega's. Een derde deed Feik 'uitgeleide'. Alle drie hebben kennelijk zo'n fabuleus geheugen dat zij tien jaar na dato nog weten dat Feik op maandag 3 mei 1999 werd opgehaald.

Tenzij....Dankbaar hen die datum gewoon heeft aangereikt, zoals hij ook deed bij Uijl. Ook valt op dat de drie allemaal weten dat Feik naar Musselkanaal is afgevoerd. Ook dat komt rechtstreeks uit de koker van Dankbaar zelf, want die heeft naar aanleiding van een anonieme brief altijd geloofd dat Feik naar het Groningse lintdorp werd gebracht. Zoals de verklaringen nog wel meer opvallende stokpaardjes van Dankbaar bevatten (de niet gelijkende Ali op televisie). Oftewel: Dankbaar heeft een aantal beveiligers (die ook niet alles kunnen weten) een half voorgekookte verklaring laten ondertekenen.

Ook de verklaring van asielzoeker 'Piet', waarom alles lijkt te draaien, lijkt door Dankbaar en Mauriz te zijn opgesteld, gelet op het slot, dat weer over de niet gelijkende Ali gaat. Wonderbaarlijk dat al deze mannen toevallig die ene uitzending hebben gezien.

De verklaring zelf wordt gekenmerkt door vaagheden. De bewuste asielzoeker zou in een caravan 'tegen mijn wil in' (hoezo?) getuige zijn geweest van de moord op Marianne Vaatstra, maar 'wens over de details niet te verklaren'. Dat is wat vreemd, aangezien Barracuda aanneemt dat het ook weer niet zo vol was in deze caravan dat de daders niet zouden weten die deze verklarende getuige was. Waarom dat niet een volledige verklaring afgelegd? Ook heel knap dat de recherche wist dat ze deze Piet moesten hebben, want die zou enkele uren na de vondst van het lichaam al zijn opgehaald om te worden verhoord. Niet Feik, die rustig op het asielzoekerscentrum bleef zitten.

De parochie van Wim en Hans mogen dit overtuigend bewijs vinden, de rest van nuchter Nederland zal meer waarde hechten aan een 100 procent DNA match en een volledige bekentenis.

vrijdag 20 juni 2014

De sjaak



Gisteren landde alweer een soeverein mens met beide benen op de grond: Magda Wel – natuurlijk persoon Bea van Kessel – werd haar woning uitgezet. En haar vriend Angelo della Luce - natuurlijk persoon Michel Vitaliti, blower van beroep - stond er bij en keek ernaar.

Wat een feestje had moeten worden met livestream werd dan ook een domper van een poppenkast. Want wat een of andere gitaarspelende nepadvocaat (Johan Peter (JP) Teunissen) ook verkondigde, niets mocht baten, Bea werd als een klein kind opgetild en meegenomen naar het politiebureau.

Barracuda heeft trouwens nog nooit zoveel soevereine videofilmers gezien. Bovenstaand filmpje werd met bibberende hand gemaakt door Karel Bagchus, die ook al op straat is gezet. Karel verzint ze waar je bij staat. Wat is in godsnaam weer een gevangenisstraf van 'categorie vijf'?

Het enige wat dit soort filmpjes duidelijk maakt is dat je als soeverein mens uiteindelijk gewoon de Sjaak bent. Je kunt nog zoveel onzin verzinnen (lees: teksten van internet oplepelen) er komt een moment dat de sterke hand je gewoon op straat zet als je de hypotheek niet meer kunt of wilt betalen.

Of je maakt fatsoenlijke betaalafspraken met bank of huisbaas of je richt je eigen Utopia op, ongezien en onbespied op een terrein voor autoschroot bijvoorbeeld of een hutje op de hei. Maar nee, een soeverein mens wil natuurlijk wel de geneugten van een dak boven het hoofd en een Wifi-verbinding. Zouden ze een Leger des Heils hebben, daar in Uden?

donderdag 19 juni 2014

Men vraagt, wij draaien



Na het interview met Angelique - die ooit het roemruchte Rolodex onderzoek in gang zou hebben gezet - was het bij Noem Mij Maar Myra de beurt aan de Rolodex Man, alias Richard Carl Samson. Die had zich weer eens spontaan gemeld na deze uitzending, zoals hij zich in het verleden ook altijd - zogenaamd als ex-AIVD'er - had opgedrongen aan de media. Het interview was al achter de rug toen Myra onder meer bij Boublog nog eens werd gewaarschuwd voor deze poseur, want blijkbaar had ze zijn naam weer eens niet gegoogeld.

Rechtbankverslaggever Nanko Kiel (Ommelander Courant) heeft onze Samson, tegenwoordig werkzaam als Independent Publishing Professional, al eens keihard ontmaskerd als een vette hoax. Samson beweerde ooit doodleuk dat hij met de Mossad naar de black box heeft gezocht op de plek van de Bijlmerramp, hij iets hoogs was bij de Nationale Recherche of in dienst was bij de AIVD.

Hij ligt regelmatig in coma, vooral op momenten dat het even moeilijk wordt, en heeft een autistisch kind in het ootje genomen, waarbij hij zich voor professor aan de Universiteit van Amsterdam uitgaf. Ook heeft hij een tweetal stichtingen opgericht met mensen die helemaal van niks weten.

Zelfs Micha Kat, die normaal gesproken alles slikt, kwam nog met een waarschuwing voor Samson. Die zou de ‘huisaccountant’ zijn geweest bij een pedo-bordeel aan de Insulindeweg in Amsterdam dat zo’n grote rol speelde in de Rolodex-zaak. 'Maar steeds als hij werd geïnterviewd kwam er geen zinnig woord uit dan wel louter mist en nevel.'

Mist en nevel is een goede benaming voor het uiterst vermoeiende interview dat zich maar voortsleepte zonder dat het ook maar ergens interessant werd. Er vielen wat namen van mannen die de Rolodex Man ongetwijfeld gekend heeft, en vervolgens wist hij daar - moeizaam formulerend - nog wat vage veronderstellingen aan toe te voegen. Dat allemaal volgens de formule: men vraagt, wij draaien. Myra schoof hem een naam toe - Claus of Robert M. - en de Rolodex kwam met het volgende mistige verhaal.

Hij had de chauffeur van Demmink Mostert gesproken die 'was verongelukt in zijn dienstauto'. Fout. Mostert is gewoon thuis aan een hartaanval overleden. Samson zou onderzoek hebben gedaan voor de AIVD, maar het Rolodex onderzoek werd buiten de inlichtendienst gehouden en liep vast.

De mooiste was deze: De Rolodex Man had een mondelinge 'kluisverklaring' afgelegd die toch op papier was komen te staan en in 2007 werd 'gevonden' door De Telegraaf. Nope, het verhaal dat in 2007 de media bereikte was gebaseerd op interviews met oud-rechercheurs, dezelfde die ook in Utrecht hebben gesproken.

Samson klinkt als een man die hunkert naar herkenning, en als hij al serieuze kennis heeft van het circuit waarin hij mogelijk zelf verkeerde, is dat helaas niet te onderscheiden van de onzin die hij eraan toevoegt. Wat voor Myra een reden had moeten zijn om die man überhaupt geen podium te geven.

woensdag 18 juni 2014

Fact checking



Wim Dankbaar stelde zijn ongeduldige achterban een dezer dagen maar weer eens gerust: 'Achter de schermen wordt hard gewerkt aan media-aandacht met als resultaat positieve vooruitzichten. Er is totaal geen reden voor wanhoop'. Die 'positieve vooruitzichten' waren er weken geleden ook al, maar geen televisierubriek heeft tot nu toe zijn vingers willen branden aan het groter-dan-grootste Vaatstra complot.

Om het vuurtje voor de zoveelste keer op te stoken, heeft medeauteur en uitgever Hans Mauritz maar weer eens aangifte gedaan op het politiebureau te Oosterhout tegen een aantal sleutelfiguren 'in wat we zullen noemen de Vaatstra doofpot', na de achterban eerst wijs te hebben gemaakt dat dit allang was gebeurd. En weer moest het evangelie via sociale media zoveel mogelijk worden verspreid.

Opnieuw haalde Dankbaar zijn inmiddels roemruchte telefoongesprek aan met toenmalige AZC directeur Louis Uijl aan om te bewijzen dat hij het helemaal bij het rechte eind heeft. Maar dat interview toont nou juist Dankbaars ongelijk aan.

Dus goedgelovige Vaatstra-plotters, opgelet: wat Barracuda kan kunnen jullie ook, simpelweg door een paar feiten te checken in het gratis archief van de Leeuwarder Courant.

Uijl werkte ten tijde van de moord op Marianne Vaatstra bij het AZC. De ideale gelegenheid voor Dankbaar om eens te informeren naar de verdwijning van zijn vermeende 'hoofddader' Ali, maar daar gaat het gesprek merkwaardig genoeg niet over. Wel over diens maat Feik, een asielzoeker die reeds drie dagen na de moord met zijn vader naar Drachten zou zijn overgeplaatst. Want dat is al jaren wat Dankbaar beweert: dat de twee hoofddaders onmiddellijk na de moord door justitie zijn weggesluisd.

Of het maandag 3 mei was, weet Uijl ruim tien jaar na dato niet precies meer (het transcript van Dankbaar laat alle aarzelingen weg), maar Uijl sluit na aandringen van Dankbaar niet uit dat Feik rond die tijd is overgeplaatst, om vervolgens twee duidelijke aanwijzingen te geven dat het juist later in mei 1999 moet zijn geweest. Precies zoals het OM later ook heeft verklaard, namelijk op 27 mei. 

Om te beginnen refereert Uijl aan de verkrachtingszaak van Stephanie. Die had de gruwelijke pech dat ze op de avond dat Marianne werd vermoord, dus op 30 april 1999, werd verkracht door Feik. De zaak tegen Feik werd nadien geseponeerd omdat de enige getuige die iets kon vertellen die avond stomdronken was en er onvoldoende bewijs was. Uijl tegen Dankbaar: 'Nou, wij waren volop bezig met Marianne Vaatstra, met politie en met het hele centrum en met de directie en op dat moment diende zich dit aan waarbij dus die verkrachting dan wel aanranding aangegeven werd door, ik weet niet meer of zij Stephanie heette, maar in ieder geval is er dus bij de zoon van Mustafa ook DNA afgenomen en op dat moment is er besloten – met goed weten in de Driehoek – dat er dus een overplaatsing naar een ander centrum zou plaatsvinden en dat is Drachten geworden.'

Stephanie deed niet meteen aangifte en de Leeuwarder Coutant meldde dat nieuws ook reeds in 1999, en wel op 20 mei: 'In de nacht dat Marianne Vaatstra werd vermoord is er bij Kollum een andere vrouw verkracht. Het gaat om een inwoonster van de gemeente Kollumerland. Die deed deze week aangifte, zo bevestigt justitie.' En dus kan Feik nooit al op 3 mei al zijn weggehaald.

Uijl zegt dat ook nog eens luid en duidelijk, verderop in het interview, in een deel dat niet door Dankbaar is uitgetikt. Uijl spreekt namelijk over onrust die was ontstaan rond het asielzoekerscentrum omdat vermoed werd dat zich daar de daders bevonden. Het archief van de Leeuwarder Courant vertelt ook nu weer precies wanneer die onrust ontstond: pas rond de achttiende mei, ruim na de stille tocht. Andere publicaties dateren de ophef rond de vijftiende mei, maar veel eerder is het niet geweest.

De burgemeester liet die week weten dat er een noodplan was voor het asielzoekerscentrum als de spanningen aanhielden. De burgemeesters Kollumerland en van Dantumadeel riepen samen met de Leeuwarder officier van justitie op om een eind te maken aan de verdachtmakingen. Ook de predikanten van de kerken in Buitenpost, Kollum, Kollumerzwaag, Twijzel, Twijzelerheide en Zwaagwesteinde drukten de kerkgangers op het hart niet mee te doen aan het verspreiden van geruchten.

De zaak Vaatstra kwam overigens pas na 7 mei een beetje behoorlijk in het nieuws, nadat Opsporing Verzocht er op dinsdagavond 4 mei aandacht had besteed. Kortom: de enige die Feik heeft weggesluisd is Wim zelf, in zijn boek.



dinsdag 17 juni 2014

Kevin

Er is weer een nieuwe supergetuige van satanische rituelen opgestaan, dus die krijgt volop aandacht bij de aluhoedjes. Met dank aan Kevin Annett. Die is van het International Tribunal into Crimes of Church and State, een organisatie die zich verzet tegen seksueel misbruik van kinderen door priesters, de 'systematische cover up door de Roomse en Anglicaanse kerk' en het stilzwijgen van de overheid.

Dat klinkt nobel, met die aantekening dat het tribunaal helemaal niet bestaat, en ook Annetts International Common Law Court of Justice (ICLCJ) compleet is verzonnen.

Dus wie is deze fantast eigenlijk? Daarvoor moet je bij Rational Wiki en andere sites zijn: de Canadese antropoloog, politicoloog en theoloog werkte ooit voor de United Church of Canada, waar men hem al zo gek vond dat hij naar de psychiater werd gestuurd.

Uiteindelijk begon hij een kruistocht tegen de Paus en overheden in de wereld, allemaal vanwege vermeend kindermisbruik. In 2011 beweerde Annett dat hij een massagraf had ontdekt van misbruikte kinderen op een indianenreservaat in Brantford, Ontario. Graven lagen daar inderdaad, maar dat van de misbruikte kinderen had Annett er gewoon zelf bij verzonnen. Ook van 'rechtszaken' tegen de Britse Koningin en de Paus bleek geen sprake. Aluhoedjes, inclusief Boublog, namen al die onzin echter weer letterlijk over, zich niets aantrekkend van de dubieuze reputatie van Annett.

Kennelijk heeft Annett nu dan ingezien dat hij beter niet zelf iets kan beweren, dus verschuilt hij zich achter een niet nader genoemde getuige: 'De getuige, een gepensioneerde ambtenaar, heeft de naam van negen hoogste rechters, politici, Bilderberger lid George Soros en Prins Friso, de broer van de huidige koning van Holland, als deelnemers aan moorden op kinderen opgemerkt in Oudergem, België en Zwolle, Holland tussen 1996 en 2000. In sommige bossen bij Oudergem, jaagden ze op naakte kinderen in het bos en schoten hen neer … dan hakten ze de penissen van de dode jongens af en hielden ze als trofeeën. Ik zag Belgische soldaten patrouilleren in de bossen voor bescherming van de mannen die de jacht uitvoerden, mannen als Prins Friso, Koning Albert van België en Mark Rutte, de minister-president waren aanwezig. Ik herkende George Soros in de jachtpartij ook, je weet wel, de miljardair. Hij is goed bevriend met Friso’s vrouw Mabel Wisse Smit.'

Dit soort verhalen heeft altijd weer dezelfde kenmerken: de getuige heeft alles gezien, maar tussentijds nooit aan de bel getrokken, en de ene beroemdheid na de andere komt weer voorbij.

Alleen Zwolle is een verrassend element in het verhaal, zij het dat bij Barracuda ineens een lichtje ging branden. Want dezelfde Annett bemoeide zich ook al eens met de Zwolse Toos Nijenhuis, die meende dat zij door de vroegere kardinaal Bernard Alfrink, Prins Bernhard en leden van de Engelse koninklijke familie was misbruikt. Dat had Toos nu eens niet verzonnen, dat kwam spontaan boven via 'hervonden herinneringen' onder hypnose. En dan moet het volgens aluhoedjes kloppen.

maandag 16 juni 2014

Dik & dun

Morgen zou het hoger beroep dienen in de graffitizaak van Micha 'Be There' Kat en zijn voormalige cameraman Eric Donk alias JDTV. Die twee zijn sinds 2011 al gebrouilleerd, zij het dat er toch weer momenten waren waarop Donk een video met Kat draaide, alsof oude tijden waren teruggekeerd. Van structurele samenwerking was echter geen sprake meer.

Het ging namelijk mis toen Donk geen geld meer kreeg voor zijn camerawerk, en Kat de kas van de Stichting Klokkenluideronline zou hebben geplunderd om in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien. Blijkbaar was dat de periode waarin Kat even geen geld kreeg toegestopt van de familie Poot.

Nu neemt Barracuda aan dat ook Kat pas vorige week op de hoogte is gebracht van het besluit van Poot om hem niet meer te betalen voor het onderhoud van de site Schipholwanbeleid (nu de familie Poot Chipshol gaat verkopen), want begin juni viel Kat nog uit naar zijn twee grote vijanden Lies de Bree (Niburu.co) en Martin Vrijland, die jaloers zouden zijn omdat 'Micha niet zoals zijzelf als een berooide zwerver onder een brug ligt te creperen maar gewoon wordt betaald voor zijn werk.' Inmiddels is Kat - het kan verkeren in een mensenleven - zelf een berooide zwerver.

Je zou toch zeggen dat Kat er verstandig aan doet om gezamenlijk met Donk op te trekken in de graffitizaak. Vorig jaar werd Kat voor het bekladden van overheidsgebouwen en telefonische bommeldingen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 345 dagen met aftrek waarvan 240 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar en ook Donk werd 'medeplichtig' bevonden, al kwam die weg met een boete en een voorwaardelijke gevangenisstraf.

Maar nee: Uitgerekend twee weken voordat Donk samen met Kat de rechtszaal betreedt, stuurt Kat een advocaat op hem af. Donk zou in opdracht van Kat gemaakte camerabeelden hebben verkocht aan de MSM. Of Donk de inkomsten vermeerderd met kosten van incasso maar even aan de inmiddels berooide zwerver Kat wil betalen.

De ruzie is nu zo geëscaleerd dat advocaat Gerard van der Meer zich volgens Kat (maar niet volgens Donk) morgen moet terugtrekken als zowel advocaat van Kat als Donk, daar de regels hem verbieden een keuze te maken tussen een van zijn cliënten. 'Hiermee heeft de junk Donk het zowel voor zichzelf als voor Micha compleet verziekt, want Gerard van der Meer was onze steun en toeverlaat en heeft door zijn unieke inzet voor onze zaak steeds klinkende resultaten kunnen boeken.'

Donk besloot gisteren al de vuile was over Kat buiten te hangen: die zou een meisje hebben gevraagd graffiti te plaatsen. 'Voor de actie beloofde hij haar juridische en financiële bescherming voor het geval dit nodig mocht zijn, maar vervolgens gaf hij haar personlijk aan bij de politie en liet haar opdraaien voor de boete die zij hiervoor kreeg.'

Iets vertelt Barracuda dat het duo Dik & Dun elkaar morgen niet joviaal om de hals zal vliegen.

vrijdag 13 juni 2014

Jan Poot trekt de stekker uit Micha Kat

Breaking! Jan Poot trekt de stekker uit Micha Kat. Aan de betaalde loopbaan van Kat komt plotsklaps een einde nu zijn broodheren de handdoek in de ring gooien. De familie Poot stopt met Chipshol en zet haar grondbezit bij de luchthaven Schiphol te koop. Jan Poot, die bijna 90 is, voelt zich te oud om ermee door te gaan.

Kat kreeg naar eigen zeggen vooral betaald voor onderhoud van de site Schipholwanbeleid, maar bij verkoop is het niet verstandig om die eeuwigdurende guerrilla nog voort te zetten. Kat meldde zojuist zelf dat hij per direct niet meer wordt betaald, en hij voor toekomstige inkomsten is aangewezen op de Micha-claim van 500.000 euro, waarvan Barracuda nu al gaat voorspellen dat de rechter die van tafel zal vegen.

En als we Kat mogen geloven staakt de oude Poot ook het gevecht tegen Joris Demmink. 'Naast de tanende krachten van Jan Poot is ook een belangrijke reden om de zaak nu te verkopen het feit dat de strijd tegen Demmink geen concreet resultaat heeft opgeleverd, als heeft de familie nadrukkelijk te kennen gegeven dat de resultaten van de Utrechtse verhoren (De Roestige Spijker) ‘boven verwachting’ waren. Maar, zo liet Jan Poot weten, van tevoren was als doelstelling gesteld dat Opstelten zou moeten aftreden. Qua resultaat van de verhoren had dat ook gemoeten (Hij loog evident over Demmink en het Rolodex-onderzoek) maar het gebeurde dus niet.'

Is de Stichting Roestige Spijker nu ook meteen op non-actief gesteld? 

'Worden uiteindelijk dan toch De Poten onder de stoel weggezaagd? Ik heb nog wel een oranje hesje en een papierprikker voor je, en een stuk brood wat al eerder beloofd was', reageerde een van Kat's vijanden. Want juist die betaalde opdrachten van Poot hebben ertoe geleid dat Kat een groot deel van zijn aanhang is kwijtgeraakt. En die gaan hem niet meer steunen, als die armoezaaiers daartoe al in staat waren.

Gaat Kat nu weer dagelijks bedelen om geld, zoals hij vroeger deed? Barracuda denkt van niet. Hij heeft even gezocht bij de vacatures in de regio Schiedam en gelukkig: er is nog Vakantiewerk als Vulploegmedewerker bij Dirk.

Angelique



Myra leek heel erg trots op haar primeur: een exclusief gesprek met de vrouw die eind jaren negentig het Rolodex onderzoek (mede) in gang zou hebben gezet. Deze Angelique (pseudoniem) zou de namen van hooggeplaatste ambtenaren hebben doorgegeven aan de recherche, maar die kon uiteindelijk niet verder omdat de boel werd verklikt. Barracuda twijfelt niet aan de identiteit van deze Angelique, maar met haar verhaal heeft hij moeite. De puzzelstukjes passen gewoon niet.

Angelique was het liefje van een man die als chauffeur schandknaapjes naar rijke klanten bracht. Chauffeur is een understatement, want de man bleek een spin in het pedoweb. Ze had hem in een kroeg ontmoet in een tijd dat het thuis niet helemaal boterde (dochter in internaat wegens 'onhandelbaar'). Toen ze vermoedde dat haar vriend haar dochter had misbruikt, deed ze in 1998 aangifte. De man werd verhoord, en vertelde zoveel details dat werd besloten tot een geheim onderzoek. Uiteindelijk zou hij zelf in verband met weer andere zaken 'levenslang TBS' hebben gekregen.

Merkwaardig genoeg werd deze Angelique later wegens 'medeplichtigheid' zelf ook veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf omdat ze een andere verkrachting van haar dochter door haar vriend zou hebben verzwegen. Ze moest toekijken terwijl Joegoslaven op haar schoten, zo vertelt ze. Ook zou haar ex haar hebben opgesloten, en anders waren het wel zijn ouders die in zijn appartement op haar moesten passen, want de (gepantserde) deur bleef op slot.

Over beide verklaringen heeft Barracuda zo zijn twijfels. Zo horen we diezelfde Angelique beweren dat haar dochter nooit over die verkrachting heeft willen praten, dus hoe is dat dan aan het licht gekomen? Of ging het om een heel ander voorval?

Angelique beweert dat toen ze er achter kwam waar vriend zich mee bezig hield, ze van hem af wilde. Aan de andere kant heeft die ex haar blijkbaar alles verteld: niet alleen over het werk dat hij deed, ze wist ook van appartementen waar het misbruik plaatsvond en ze kende (sommige) namen van klanten. Zoiets vertel je niet in een slechte verstandhouding, maar op basis van wederzijds vertrouwen.

Barracuda leidt hieruit af dat de verhouding veel langer heeft geduurd dan deze Angelique wil toegeven. Die verbrak de relatie pas toen haar ex aan haar dochter kwam. Wellicht verklaart dat het ongeloofwaardige verhaal over de onvrijwillige opsluiting. Zo moeten we ook maar geloven dat Angelique voor haar veiligheid in de gevangenis werd gezet. Dat klinkt als een gevalletje voorarrest.

Dus wie is deze Angelique eigenlijk? Iemand uit de criminele milieu soms? Dat zou je kunnen concluderen uit het even ongeloofwaardig verhaal dat ze zelf op 11-jarige leeftijd door commissaris Gerard Toorenaar zou zijn verkracht, eraan toevoegend dat 'mijn stiefvader informant bij de politie was'. Als we even aannemen dat dit laatste wel klopt, moet dat geen beste brave man zijn geweest.

Hetgeen wellicht verklaart waarom Angelique al die jaren lang haar verhaal niet heeft willen vertellen. Het motief om dat nu wel te doen, duikt ook ergens in het interview op. We horen over problemen met rechters en antecedenten en het feit dat haar kleinzoon uit huis is geplaatst. En Angelique wil maar al te graag dat de hele elkaar beschermende kliek aan de schandpaal wordt genageld. Kennelijk meer om wat ze haar hebben aangedaan.

Haar verhaal lijkt verder nogal gekleurd door de recente Demmink-verhoren, waardoor een 'Joris' waarvan zij zelf toegeeft dat ze niet nooit gezien heeft en waarvan ook geen achternaam werd genoemd, automatisch Joris Demmink wordt. En hoe zit het met die nummers die zij overschreef uit het mobieltje van haar vriend? Stonden daar echt namen bij? Haar ex verklaarde namelijk die namen op een rolodex van een bordeelhouder te hebben gezien. Deze rolodex (of kaartenbak) is vervolgens nooit aangetroffen bij doorzoekingen van woningen en locaties van verdachten.

donderdag 12 juni 2014

Zwarte Piet

De zomer is nog maar net aangevangen, of (volstrekt logisch eigenlijk) de mallotige discussies over Zwarte Piet barsten alweer los. Vorig jaar stonden de meningen fel tegenover elkaar. De een vond dat Zwart Piet niets met racisme te maken heeft. De ander dat Zwarte Piet een stereotypering is van donkere mensen in een knechtenrol.

Intochtcomités en scholen worstelen nu met een oplossing, beweert het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed (VIE), dat onderzoek liet doen naar een toekomstbestendig Sinterklaasfeest. Diepe zucht.

Dat die hele discussie niks meer met het kinderfeest van doen heeft, weet zo langzamerhand iedereen. Over de kinderhoofden heen wordt een volslagen idiote discussie gevoerd over een fenomeen dat al eeuwen niet meer de symboliek heeft van discriminatie. Als het dat al had.

Op dit moment loopt er nog een bodemprocedure tegen de gemeente Amsterdam, die Zwarte Piet in de Amsterdamse intocht wil verbieden. Intochtcomités en scholen worstelen er nu al mee, beweert het VIE. 'Zij zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het Sinterklaasfeest dit najaar.' Druk bezig? Met wat? Volgens Barracuda zijn scholen vooral bezig met de voorbereidingen van de zomervakanties.

Maar wat heeft het onderzoek nu eigenlijk opgeleverd? Helemaal niks, ook dat nog. Er blijkt geen makkelijke oplossing te zijn. Er is wel een groeiende roep om dialoog, maar beide partijen willen nog vooral de andere kant overtuigen.

Elke mogelijke oplossing roept mogelijk weer debat op. Ook geloven maar weinigen dat een geforceerde oplossing, opgelegd van bovenaf, resultaat zal hebben. 'Kleinschalige experimenten van onderop bieden dan meer perspectief'. stelt het VIE. Vrijwel alle geïnterviewden verwachten dat er in Amsterdam als eerste geëxperimenteerd zal worden met aanpassingen van Zwarte Piet of andere contrastfiguren naast Sinterklaas.'

Barracuda is voor. Misschien komen de tegenstanders dan eindelijk tot inzicht dat ze hun tijd hebben zitten voldoen.

woensdag 11 juni 2014

Bovenkamer

Maud is weer thuis in Amsterdam. Even leek het er op dat ze de rest van het leven als zwerfster in Bangkok zou moeten doorbrengen, maar gelukkig kwamen (on)bekenden op de valreep met geld over de brug zodat ze terug in Amsterdam alsnog aan de mouwen van haar huurders kan trekken. Want die hadden niet tijdig de huur betaald en daardoor was Maud in acute geldnood gekomen.

Dat Maud huurders heeft is eigenlijk pure noodzaak, want ze kan vanwege haar mentale 'toestand' niet meer aan werk komen. Kennelijk geldt als regel dat wie de huur betaalt niet (openlijk) wordt aangemerkt als AIVD, want ongeveer ieder ander in haar leven is dat wel. De AIVD moet echt een gigantisch leger hebben van mannen (vooral mannen) die Maud op iedere hoek van de straat volgen.

Sterker nog: Geheime diensten hebben een complot gesmeed met 'dubbele bodem'. Beatrix speelt daarin natuurlijk een hoofdrol, dat begrijpt een sukkel. En dan zijn er ook nog de programmamanagers die de bovenkamer van Maud op afstand masseren: George Clooney en Nicholas Carter. Clooney is dan weliswaar verkleed als een man uit India of Nepal, maar Maud herkent hem feilloos en stuurt hem een briefje of mailtje (hoe doe je dat, George Clooney een mailtje of briefje sturen?) dat hij daarmee moet stoppen. Nooit meer iets van gehoord, natuurlijk. Carter is een buurman van haar die voor sportschoenenfabrikant Nike zou werken. 'What does this guy want from me? I am sure I do not want anything from this Nicholas Carter nor from Nike.'

Barracuda vermoedt omgekeerd ook niet. Hij raadt willekeurige passanten dan ook aan om de Nieuwe Prinsengracht 10 hs en directe omgeving te mijden, want je loopt zo in het schootsveld van 'Smile, you're on Maud Camera'. En dan ben je echt de lul.

maandag 9 juni 2014

Juichpakken enorme strop voor supermarkt Jumbo

ANP, vrijdag 20 juni - Na de nederlaag van Oranje tegen Australië afgelopen woensdag worden er duizenden Roy Donders juichpakken op Marktplaats aangeboden, velen voor minder dan 50 eurocent, anderen kunnen gratis worden opgehaald.

Supermarkt Jumbo heeft de schaarste kunstmatig hoog gehouden door begin juni te verklaren dat de gewilde juichpakken waren uitverkocht om ze vervolgens stiekem tegen extreem hoge prijzen via Marktplaats aan te bieden. Dat liep zo goed dat Jumbo in het grootste geheim 500.000 juichpakken liet bijdrukken, die werden opgeslagen in het DC te Veghel.

De acties leidden tot een hevige pakkenoorlog. De Plus besloot al zijn groene smurfen op te ruimen om een concurrerende indianentooi van Gerard Joling, de toi-toi-tooi, aan te kunnen bieden, terwijl de HEMA, buiten medeweten van Jumbo, de oranje oresie van Henny Juichman bij realityster Roy Donders bestelde. Honderden illegale sweatshops in het Drentse Barger-Erfafscheidenveen draaiden afgelopen weken overuren. Albert Heijn zag de concurrentie met lede ogen aan: de Hup Holland Hup Hamsters waren niet aan de straatstenen te slijten. 'We hadden voor het Bavariajurkje moeten gaan.'

Een woordvoerder van Jumbo geeft nu toe dat men in Veghel met een enorme berg pakken zit. De strop bedraagt vermoedelijk vele miljoenen euro's. Het supermarktbedrijf gaat ze zwart overschilderen om ze als Roy Donders rouwpakken gratis weg te geven bij de aankoop van een Kroon leverworst of een Dr. Oetker Bistro Baguette. 'We hebben ook nog bergen Vuvuzela's die we tijdens de finale hadden willen verkopen.'

Volgens premier Rutte komt de overheid de noodlijdende supermarkten niet tegemoet. 'De overheid is zelf het schip ingegaan door voor al zijn ambtenaren de HolánDress van Bavaria te bestellen. En die zijn nog niet eens geleverd.'

zaterdag 7 juni 2014

Smartegeld

Vanochtend vroeg tikte Barracuda alvast dit regeltje: 'De Vaatstra-plotters zullen vandaag wel concluderen dat Jasper S. eindelijk in verzet is gekomen tegen zijn veroordeling'. Om daarna rustig af te wachten.

Jasper weigert namelijk schadevergoeding van een kwart miljoen euro te betalen aan Bauke Vaatstra. De argumenten daarvoor zijn niet bekend, dus daar kunnen plotters weer voordeel uit putten.

Vader Vaatstra liep naar eigen zeggen psychische schade op, mede door het lange zwijgen van S.. Die schade moet volgens zijn advocaat John Beers tot uitdrukking komen in smartengeld. Beers blijkt al eerder voor een kwart miljoen euro beslag te hebben gelegd op de boerderij van S. in Oudwoude om de claim kracht bij te zetten. Die boerderij is inmiddels verkocht voor bijna 1,5 miljoen euro. Aangezien op het pand nog een hypotheek zat van een half miljoen euro, zou S. zou een miljoen euro winst hebben gemaakt. Komende week staan beide partijen voor civiele rechter in Leeuwarden.

Tegen elven verscheen de eerste plotter die het wereldnieuws bekend maakte in Vaatstra plotterkippenhok Rechtiskrom. 'Hebben jullie het laatste nieuws al gelezen? Jasper weigert Bauke Vaatstra de 250.000 euro te betalen. En hij heeft een nieuwe advocaat Ernst Muller. De advocaat wil niet de reden bekend maken. Zou Jasper het boek hebben gelezen? En wakker zijn geworden?'

We zien het al voor ons: Jasper die met rode oortjes het boek van Wim en Hans heeft gelezen, ineens aan zijn eigen verklaring is gaan twijfelen en Jan Vlug aan de kant schuift. De doorbraak is nu echt op komst!

Het was toch al lachen de laatste dagen in het Vaatstra plotterkippenhok. Geen plotter die eens op het idee komt om Jasper in de gevangenis op te zoeken en onder vier ogen te vragen of hij het nu echt heeft gedaan. Nee, een beetje plotterd kruipt liever op veilige afstand in het hoofd van Jasper en gaat dan aan zijn achterban uitleggen wat hij gedacht, gezegd en gedaan zou hebben.

'Het is ook bekend dat er soms mensen zijn die om welke reden dan ook een moord bekennen die ze niet gepleegd hebben.' Yep, maar in dit geval was er ook nog een honderd procent DNA-match. Maar wacht eens even: 'Een 100% DNA-match bestaat niet. Zelfs als twee profielen gemaakt worden van een en dezelfde persoon onder de meest schone omstandigheden dan blijft er een kans dat de match een toeval is.' 

Barracuda durft te wedden dat als morgen Joris Demmink via een 100 procent DNA match wordt gekoppeld aan een vermeend slachtoffertje, plotters bovenstaande argumenten niet uit hun hoed toveren.

Niet dat het verstandig is om in het kippenhok hierover kritische geluiden te laten horen. Dat heeft ongeveer hetzelfde effect als wanneer in de zwartekousenkerk iemand openlijk twijfelt aan het bestaan van het Opperwezen. Die staat binnen de kortste keren met pek en veren op de markt van Spakenburg. Zo werd de Gelderse Teun zowat besprongen toen hij een paar kritische vragen stelde. Standaard laat Wim Dankbaar dan altijd zijn adres en telefoonnummer achter voor een stevige breinmassage. 

Zoals ook de volledige Noordelijke Dagblad Combinatie besmet en corrupt werd verklaard omdat ze geen aandacht aan het complotboek wilden schenken. Barracuda vreest dat reaguurder Erik het beter heeft begrepen: 'Teun heeft een paar goede punten. Maar eigenlijk doet het er niet toe. De zaak is gesloten. De dader zit vast. En door de aanvallen van Wim op de echte media is er effectief geen enkel podium meer voor Wim en Hans. Jaren werk teniet gedaan omdat Wim zich niet kan gedragen tegenover rechters en echte journalisten.' De reactie was binnen een uur weggepoetst.

vrijdag 6 juni 2014

Meltdown

Hij mag nog een keer vlammen deze zomer, maar daarna gaat toch echt de stekker uit HAARP. De officiële reden om het project stop te zetten is een gebrek aan financiële middelen. Na 30 jaar onderzoek en experimenten is de bankrekening leeg.

Deze zomer mag het 300 miljoen dollar kostende High Frequency Active Auroral Research Program nog een keer gebruikt worden door het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA). Waarvoor precies is niet duidelijk, maar reken op een complete meltdown. Het slotvuurwerk wordt heftig. Alles moet weg!

Zeg eerlijk: wat hebben we de afgelopen jaren gelachen met HAARP en plotters. Er staat onderhand zoveel kul over HAARP op internet dat je moeite moet doen om nog serieuze informatie te vinden. HAARP klopt, borstelt en zuigt, triggerde aardbevingen, chemtrails en zat achter de moord van Marianna Vaatstra. Joris Demmink zat persoonlijk achter de knoppen, volgens een nieuw boek dat Wim Dankbaar en Hans Mauritz aan het voorbereiden zijn (exclusief bij EenVandaag).

Het ionosfeer-onderzoek ligt al een jaar lang stil, maar dat zijn plottertjes (die nooit wat bijlezen) weer eens vergeten.

De KNMI heeft inmiddels de eigen generatoren weer aangezet, en de haakwerkjes in de lucht gloeien weer dat het een lust heeft. Dus geloof vooral weerman Gerrit Hiemstra niet, want waar hij om 18.00 uur in een willekeurige nieuwsuitzending nog spreekt over 'vliegtuigstrepen', heeft hij het twee uur later over circus! Een beetje plotterd heeft dat gelijk door. De slimmerds van Olympic Zion: 'Hij heeft natuurlijk tussen twee Journaal-uitzendingen door een seintje van boven gekregen, dat er in het openbaar vooral niet over de vliegtuigstrepen gesproken dient te worden, want dat zet aan tot nadenken. Serieus nou Gerrit, als je het nou nog condensstrepen had genoemd, dan had het niet-nadenkende klootjesvolk het nog wel willen slikken…..maar cirrus bewolking???'

zondag 1 juni 2014

Bliksemafleider

Stampvoetend stond Beatrix op kamer 666 van het Marriott in Kopenhagen naar beneden te kijken. 'Wat doet hij nou?'

Achter het hekwerk stond Diederik Samsom (PvdA) breed glimlachend met actiegroepen over Bilderberg te praten. 'If there is a camera in there, you know, you behave different with the camera and I don’t want people to behave different, so I think it’s a good thing that for once you have three hours in a meeting.'

Beatrix: 'Dit hebben we niet afgesproken'.

Victor Halberstad: 'Ik had het toch voorspeld, Zijne Koninklijke Majesteit? Die heeft het Greenpeace-juk nog lang niet van zich afgeworpen. Dit zijn zijn mensen!'

'I know all about it, I was a former Greenpeace activist. I worked for Greenpeace.'

Beatrix: 'Gedver, hij gaat nog met ze aanpappen ook.'

'For me as a politician, it’s good to have three days — a bit more time, not five minutes for discussion, but two hours. It’s nice to get out of there and go three days to have meetings about new energy, about the future, about what Europe’s going to do, how should we get peace in the Middle East, what’s happening in Ukraine — those kinds of questions that me and you are all thinking about.'

Beatrix: 'Tegen wie praat hij eigenlijk?'

Victor Halberstad: 'Een of andere voetveeg van Alex Jones. Wees blij dat die hier niet beneden staat met zijn bullhorn.'

'I am not a eugenicist. If I sounded like that, I’m sorry. I’m not. For instance, Denmark and the Netherlands are both countries with a population that gets older and older, which is a good thing, because we’re more healthy.'

Beatrix: 'Jezus, gaat hij nu ook al in op vragen over depopulatie? Straks onthult hij dat we als New World Order nieuwe spuitbussen met chemtrails hebben besteld en twee keer zoveel fluor in het drinkwater pompen.'

Victor Halberstad: 'Ik geloof, Zijne Prinseselijke Hoogtijd, dat we ons niet zo zorgen hoeven te maken, hij neutraliseert alles wat ze zeggen. Dat gaan ze never-nooit-niet-geloven. Zelfs de New American komt min of meer tot die conclusie: 'At first, nobody knew who he was. Most seemed to agree, though, that the politician they had just spoken with was probably a low-level lackey whose foray amid the serfs was orchestrated by Bilderberg luminaries as a deceptive token of goodwill.'

Bea: 'Geweldig, laten we hem voortaan standaard inhuren. Samson, de bliksemafleider. Hebben ze eindelijk iemand om op af te reageren. Waarom hebben we dat niet eerder bedacht?'

Huishoudelijk: kort weekje weg.