zaterdag 30 augustus 2014

Stenen

UFO boven parkeerplaats in Vught, kopt Niburu.co. Er was kennelijk net even geen plek meer of wie weet had het buitenlandse bezoek geen eurietjes voor de parkeermeter.

Maar het echte nieuws lees je natuurlijk weer niet bij de Niburu's. Er is eindelijk een verklaring voor de wandelende stenen in Death Valley. Niet dat iemand de stenen ooit zag bewegen. Maar dat het gebeurde, was duidelijk: in het zand bij de rotsen stond altijd een meters lange streep.

Jarenlang werd gedacht dat aliens en UFO's daarvoor verantwoordelijk waren. Per slot van rekening zat er een hele stad onder de woestijn verborgen.

Maar wetenschappers Richard Norris en James Norris installeerden camera’s die uitkeken op de met stenen bezaaide vlakte. Op sommige stenen plaatsten ze een GPS-apparaatje, dat data verzamelde.

En wat blijkt? Ondanks de hitte zakken de temperaturen in Death Valley ‘s nachts tot onder nul. Na een regenbui ligt er soms een klein laagje ijs om de stenen. Door de harde woestijnwind worden de stukjes ijs over een onderliggend laagje water geblazen. Ze ‘zeilden’ dus met steen en al over de vlakte. Weer een mysterie aan flarden.

vrijdag 29 augustus 2014

Challenge

Niets is wat het lijkt. Zelfs de Ice Bucket Challenge niet. Dat is de ludieke actie waarbij bekende zakenlieden of beroemde acteurs emmers gevuld met water en ijsblokjes over hun hoofd kieperen om aandacht de vragen voor de spierziekte ALS. Wat je er ook van mag vinden, het leverde enorm veel publiciteit en daarmee een record aantal donaties op.

Maar niet in plotterwereld natuurlijk. Daar is de Ice Bucket Challenge weer eens een ritueel ter voorbereiding van - jawel - een massaslachting. Barracuda zit al dagen te broeden op de logica daarvan, tenzij dood door bevriezing wordt bedoeld. Hetgeen met ijsblokjes vermoedelijk niet echt gaat lukken.

Maar het zit dus zo: 'Wat nu als we hier te maken hebben met een ritueel dat is opgezet ter ere van A-nti Christ L-ucifer S-atan of zoals Oprah Winfrey zegt nadat ze de emmer over haar hoofd krijgt “In the name of ALS“? Zouden we hier te maken kunnen hebben met een groot satanisch ritueel dat vergelijkbaar is met het dopen dat in kerken gebeurt; het dopen dat een overgave aan ‘het lam dat geslacht werd‘ uitbeeldt, zoals Jezus stierf als offerlam voor de zonden van alle gelovigen?'

Natuurlijk heeft Martin Vrijland - wie anders? - dat niet zelf verzonnen. Er is immers altijd wel een vage JoeToeb waarin dit weer eens (door een evangeliste ook nog) 'haarfijn' wordt uitgelegd. Over de symboliek hoeven we het niet te hebben - Vrijland wordt bij de belendende percelen op dit punt al voldoende gefileerd - maar de dombo weet dit het verhaal ook nog eens te koppelen aan terreurorganisatie ISIS: ISIS Pharmaceuticals heeft patent op ALS medicijn. 'De naam van een door de CIA/Mossad opgerichte terreurgroep komt dus overeen met een bedrijf dat een nieuw medicijn aan het onderzoeken is tegen ALS.' 

Nou nou, poeh poeh. Dat krijg je als je uit pure verveling de ganse dag maar gaat wat zitten googelen. De naam Isis geeft op Google 196 miljoen resultaten. Het zijn vooral medische bedrijven en verzekeraars die die naam hebben gekozen, simpelweg omdat Isis de naam is van een beschermgod. O ja, en de Ice Bucket Challenge stond in het begin los van de spierziekte ALS.

Maar Martin heeft wat met woorden. Het eiland Frisland is volgens hem geen Italiaanse fabricatie, maar de huidige provincie Friesland, die ooit bij Groenland lag met 1 miljoen inwoners. Waarom er thans 'maar' 660.000 mensen wonen mag Joost weten.

donderdag 21 augustus 2014

Principes



Wat heerlijk is dat toch, Nederlanders met principes. Je gaat al heel obstinaat in een trein van Veolia zitten, met de (iPad) camera op scherp, in de verwachting dat wat er komen gaat toch echt voor het nageslacht moet worden vastgelegd.

En als de conducteur komt, moet deze beste man (die er toch echt als conducteur uitziet, en niet als de melkboer) eerst zijn identiteitsbewijs tonen, anders wil reiziger Johan Koelman (fractievoorzitter SP te Boxmeer) zijn vervoersbewijs niet laten zien. Koelman toont wel een begeleidende brief waarin staat dat Veolia de privacywet overtreedt. Als een controleur in de trein een ov-chipkaart scant, worden die reisgegevens vastgelegd op een centrale plek. Veolia kan gegevens koppelen aan zijn persoonlijke gegevens. Koelman, houder van een OV jaarkaart, wil best meewerken aan de controle. Maar dan moet de controleur bij het uitstapstation meelopen naar het uitcheckpoortje. Op die manier worden geen gegevens vastgelegd. De conducteur als geleidehond, dus.

Als controleur zijn geduld verliest en aanstalten maakt om de filmende iPad om te klappen doet Koelman zijn naam geen eer aan. Die ploft zowat uit elkaar.

Gevolg: op het station Boxmeer wordt Koelman aangehouden en mag hij twee uur later met twee processen-verbaal op zak vertrekken. Wegens het niet tonen van een vervoerbewijs en omdat hij zijn identiteitskaart niet zou hebben laten zien. Zo heeft Koelman er al een paar liggen thuis.

Maar als Johan zo principieel is, waarom gaat hij niet met Ut Otootje of, beter voor het imago van de SP, de benenwagen? 43 kilometertjes slechts, je komt geen conducteur tegen, en het tochtje is nog gratis ook.

Maar Johan spreekt zich ook nog eens tegen. Hij beweert wel dat Veolia zijn gegevens koppelt, maar blijkt daarover geen duidelijkheid te hebben gekregen. En inmiddels heeft Veolia dat volgens De Gelderlander ook nog eens tegengesproken.

woensdag 20 augustus 2014

Sufferdje

Volop malheur bij de plotters. Na de nijpende geldnood bij Klokkenluideronline en de bijna fatale smak van Hans Mauritz is Martin Vrijland (een dag of twee) zijn Facebook pagina kwijtgeraakt. Die werd maandag uit de lucht gehaald na, zo meldde Facebook cryptisch, 'lastigvallen'. Schijnt dat Martin de woede heeft opgewekt van de Nederlandse moslimgemeenschap, maar niet valt uit te sluiten dat het iets anders is geweest.

En weer doet Vrijland een oproep om hem in deze zware tijden, waarbij nu zelfs grote internetreuzen hem op de hielen zitten, financieel te steunen. 'Ik heb nog enkele maanden om een soort vaste inkomstenbasis te genereren.'

Gaat niet lukken met overwegend gestoorde steuntrekkers als lezers. Vrijland mag van geluk spreken dat hij nog enkele maanden respijt heeft gekregen van de sociale dienst, maar straks mag Vrijland toch echt met het prikkertje tuinen gaan opruimen. Dat lijkt Barracuda trouwens een veel beter tijdverdrijf dan het schrijven van dat saaie geneuzel op zijn webstek, dat allang niet meer voldoet aan de door Vrijland beschreven snelle wereld van JPS (Jolts per second).

'Een alternatief zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat u artikelen fysiek uitprint en uitdeelt in uw omgeving.' Waarna een slimme reaguurder ietwat guitig opmerkt dat een stencilmachine wellicht een optie is. Wereldidee. Er is vast nog wel een kringloopwinkel waar zo'n antiek apparaat is te vinden. Barracuda wil Martin wel helpen aan klassieke schrijfmachine die al jaren als voetensteun fungeert. Een buisje Tipp-ex moet ook nog wel op de kop te tikken zijn, net als een frankeermachine. Met een maandelijks sufferdje op papier hoeft Vrijland niet te vrezen dat hij in de lucht wordt gehaald.

dinsdag 19 augustus 2014

Smak

Het gekakel rond het Vaatstra-boek was afgelopen maand nagenoeg tot stilstand gekomen. De publicitaire doorbraak bleef uit, net als de wekenlang beloofde televisie aandacht, en er dreigt alleen nog een juridische kwestie. De Duitser Wolfgang Hebben uit Dokkum heeft namelijk media advocaat Rick Reyneveld inschakeld om zijn naam te zuiveren. Reyneveld is onder meer thuis op het gebied van smaad en laster.

Eind juni werd Hebben door de auteurs gebeld met de vrolijkmakende mededeling: 'Okay, nou ik zal het je even zeggen. In het boek staat dat de moord op Marianne in jouw caravan is gepleegd en dat jij de moord gefilmd hebt. En dus eigenlijk medepleger bent aan die moord.'  

Wolfgang, die het boek nog niet had gelezen en ook niet wist wat daar in stond: 'Aha, nou ja, fijn! Dan zien we ons voor de rechtbank weer. '

Wat Reyneveld precies heeft geschreven aan beide 'hobbyagenten' Dankbaar en Mauritz (formulering Hebben) is niet duidelijk. Reyneveld reageerde in eerste instantie op de inhoud van een persbericht, maar komt nog met een inhoudelijke reactie op het boek. Sindsdien doen Dankbaar en Mauritz er het zwijgen toe.

Van de weeromstuit had auteur Hans Mauritz de presentatie van zijn boek over Peter R. de Vries al naar september verschoven, maar Barracuda heeft het vermoeden dat dat boekje er voorlopig niet gaat komen. Een dezer dagen maakte Mauritz, bezig met de sloop van een oude paardenstal in Dongen, namelijk een behoorlijke smak. Meerdere ambulances kwamen ter plaatse. Ook landde er een traumahelikopter. De man werd gestabileerd op een werfelplank. Met nek- rugklachten in een ambulance is hij overgebracht naar het ziekenhuis. Dat wordt mogelijk maanden rust.

maandag 18 augustus 2014

Poetsvrouw

Boudine Berkenbosch valt dezer dagen zowat in katzwijm voor de Russische president Poetin, zoals ze al eerder deed bij de tot levenslang veroordeelde Baybasin en Louis Hagemann. Barracuda kent geen blogger die zo fanatiek de kant kiest van ogenschijnlijk erg foute mannen. Alle vlekjes worden door haar vakkundig weggepoetst.

Onder een van de Huffington Post gejatte foto (hoezo, auteursrecht?) lezen we, vergezeld van weer een eindeloze reeks uitroeptekens, dat 'Poetin dusdanig geliefd is bij zijn eigen bevolking, dat hij zonder lijfwachten naar de kerk gaat! Als hij wordt aangesproken door de burgers, dan maakt hij gezellig een praatje.' Waarmee de 'onschuld' van Poetin blijkbaar is aangetoond. Discussie gesloten.

Een in een moeite door wordt ook de 'wrede dictator Gadaffi' even witgewassen, waarbij het woord Lockerbie natuurlijk zorgvuldig vermeden wordt. Was Saddam Hoessein ook niet heel erg goed voor zijn bevolking? Of is dat weer een brug te ver?

Berkenbosch: 'Als Poetin een konvooi met hulpgoederen stuurt naar het door oorlog getroffen rampgebied in oost Oekraïne, dan is dat een verkapte invasie van een “onafhankelijk” buurland. Dat hij legervrachtwagens wit liet spuiten, is het bewijs van zijn duivelse sluwheid.'

Toegegeven, de berichtgeving wordt in dezer dagen nogal eens gekleurd door de 'oorlogstaal' uit Kiev, maar enige argwaan ten aanzien van Rusland lijkt toch op zijn plaats, gelet op de duidelijke contouren van een conservatief-nationalistisch wereldbeeld en Poetins aantoonbare rol in de destabilisatie van Oekraïne.

En deze wasbeurt kan er ook nog wel bij: 'Poetin wordt voortdurend aangevallen op het vermeende feit dat hij homoseksualiteit wil verbieden. Niets is minder waar. Hij wil alleen niet dat er propaganda wordt gemaakt voor die zogenaamde alternatieve relaties.'

Was poetsvrouw Berkenbosch kennelijk alweer is vergeten dat er een wet is aangenomen die propaganda van niet-traditionele relaties onder minderjarigen strafbaar stelt? Onder het mom 'Don't mention the War' worden trouwens ook de onderdrukking van de persvrijheid en zijn harde optreden tegen betogingen en opstanden tegen het regeringsbeleid verzwegen.

Nee, je blaast een halve waarheid - namelijk dat Poetin bij veel 'gewone' Russen nog steeds populair is - op tot een karikatuur van een onkreukbare Spic and Span president. Zo eentje die alleen in sprookjes van Bou voorkomt.

zaterdag 16 augustus 2014

Tweet

De ambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie die geschorst werd om een tweet over de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS, voorheen ISIS) keert niet terug in haar functie. Yasmina Haifi was gedetacheerd bij het Nationaal Cyber Security Centrum, dat onder de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid valt. IS zou volgens haar 'een vooropgezet plan van zionisten' zijn die 'bewust de islam zwart willen maken'. Slip of the tongue?

Blijkbaar, want de bewuste tweet is alweer verwijderd. En de nuance komt ervoor in de plaats: 'Voor de volledigheid: heb willen zeggen dat ISIS onmogelijk islamitisch kan zijn. daden ISIS staan lijnrecht tov de islam predikt'. Plus: 'Tot slot: ik neem volledig afstand van het gedachtengoed van ISIS en haar daden. En zeg dit met volle overtuiging.'

Maar het verhaal is daarmee niet voorbij, want de tokkies van Niburu.co kwamen er ook nog even overheen. Mevrouw had de waarheid gesproken. 'Ook wij (...) zijn van mening dat ISIS totaal niets te maken heeft met het islam geloof, maar dat we hier te maken hebben met de moeder van alle False Flag operaties'. Om af te sluiten met een lange lijst van namen die moeten bewijzen dat de 'media in handen is of gecontroleerd wordt door Joodse Zionisten'.

Het woord 'zionisten' behoort immers tot het standaardrepertoire van de UFO-tokkies, samen met NWO, chemtrails, illuminatie, 9/11 en andere nietszeggende kreetjes waarmee die site zijn artikeltjes op smaak brengt.

Maar het enige juiste commentaar stond natuurlijk in het 'gecontroleerde weekblad' Elsevier, van een buurman ook nog: 'Yasmina Haifi lijdt aan een wijdverbreide ziekte onder moslims die het vermogen tot zelfreflectie uitdooft. De ziekte heet: het islamitische superioriteitsgeloof (...). De overtuiging dat het terrorisme van ISIS uit Israël komt, zou niet echt dienstbaar zijn voor de strijd tegen het terrorisme in Nederland, waarbij al twintig Nederlandse Syriëgangers zijn gedood.'

vrijdag 15 augustus 2014

Sommatie

Barracuda telt de dagen dat Micha Kat financieel nog op eigen benen kan staan. Geld storten of anders gaat de stekker eruit, zo waarschuwde de uitbater van Klokkenluideronline, nadat suikeroom Jan Poot dan toch eindelijk de geldkraan had dichtgedraaid. Er schijnt inderdaad wat gestort te zijn, maar dat sprokkelwerk is niet voldoende om de huur van Kats appartementje te Schiedam te betalen. En die 2700 euri die Kat maandelijks in zijn portemonnee liet glijden waren al aan de krappe kant, meldde hij ooit. 

Niet dat de sponsors er ook maar iets voor terugkrijgen. Kat levert tegenwoordig alleen nog maar voorspelbaar commentaar bij linkjes naar andere sites. Als hij al een belletje waagt, is het toch vooral om bij de persoon aan de andere kant van de lijn het bloed onder de nagels vandaan te halen.

Dat deed hij afgelopen weken ook bij Esther Voet van Centrum Informatie Documentatie Israël, die nu dan terugslaat met een sommatie aangaande discriminerende uitingen op het interwebs. Naast eigen bijdragen van Kat, moeten ook de gebruikelijke commentaren van huisgekken Aart Liberty ('Die jodenhoer Esther Voet van het Cidi moet zo spoedig mogelijk worden opgeruimd') en Knowtoomuch worden verwijderd. Nu is de CIDI in het verleden vaak een bok op een haverkast gebleken, dus is het de vraag of dit werkelijk een vervolg krijgt.

In een moeite door meldde Kat dat hij ook nog dat hij met een aantal anderen is gedagvaard wegens het niet betalen van 360 boete voor het verstoren van de afscheidsreceptie van Joris Wegermee. 'Niemand heeft de boete betaald. Mede hierom heeft het OM thans besloten de hele groep te dagvaarden op een zitting die op 18 september (10:30 uur) zal plaatsvinden op de Haagse rechtbank (sector Kanton).' Kat heeft al tijdig advocaat Gerard van der Meer gedumpt die 200 euro voor een enkel uur advies vroeg, vermoedelijk het bedrag zijn volgers hebben gestort tot behoud van Kats cultuurbezit. .

donderdag 14 augustus 2014

Ratje

Daar was hij weer: Ronald Kaatee, zich tegenwoordig noemende 'Redacteur Populistische Omroep Nederland'. De 'omroep' die er alweer jaren geleden niet eens in slaagde om voldoende leden te werven om als aspirant-omroep aan de slag te gaan. Toch is er kennelijk nog steeds een glimmertje hoop bij deze Kaatee dat hij nooit nog eens met zijn kop op de buis zal verschijnen, als een soort Janmaat tussen de met zorg gebloemschikte tulpen. Land-genoten!

Tegenwoordig durft deze Kaatee 5,78 euro per jaar te vragen voor een afzichtelijke website met wat populistische meninkjes. Die van gisteren belandde echter bij de belendende percelen onder de noemer 'Hans Wansink, een van de ranzige ratjes van de antisemitische Volkskrant'. Kortom, niveau van de bovenste plank.

Hans had namelijk een stukje geschreven dat Ronald niet beviel. 'Het ging over de zegeningen van de multiculturele samenleving zoals daar zijn (...) moslims die Joden dood wensen en daar luidkeels kond van doen en moslims die niet willen dat andersdenkenden hun mening komen uiten.'

Barracuda heeft het bewuste stukje er eens bijgepakt: Wansink schrijft dat radicale moslimjongeren op 24 juli een pro-Gazademonstratie lieten ontaarden in een 'weerzinwekkende manifestatie van antisemitisch extremisme'. Het Haagse gemeentebestuur maakte dit weekend volgens Wansink wederom een taxatiefout door toestemming te geven voor een Mars van de Vrijheid tegen de IS-jongeren. 'Wanneer de kans bestaat op geweldpleging en dus omstanders gevaar kunnen lopen, is dat een legitieme reden voor de politie en het gemeentebestuur om geen toestemming te geven voor een demonstratie op de plek die de organisatoren hebben uitgekozen. Handhaving van de openbare orde prevaleert boven de vrijheid van demonstratie.'

Keurig gewogen commentaartje dus, waarin het optreden van beide zijden werd veroordeeld. Maar wacht even, dat mag natuurlijk weer niet van Ronald. Die eerste demo was natuurlijk fout, maar de demo tegen IS-jongeren moet wel kunnen. En als je daar wat van zegt ben je een ratje in dienst van een krant 'die de afgelopen jaren de meest walgelijke antisemitische cartoons heeft gepubliceerd, een krant die door zijn eenzijdige anti-Israëlische berichtgeving als geen ander heeft bijgedragen aan de valse beeldvorming rondom Israël en aan de daarmee verbonden Jodenhaat, dan mag je je wel twee keer bedenken voordat je zulke woorden schrijft.' 

Bij Ronald zijn de redelijke argumenten altijd meteen op, in tegenstelling tot de ratten. Dus dat belooft wat als Kaatee met zijn omroep Hatsikidee vooral extreme standpunten zal gaan uitdragen, 'met een politiek wat minder correcte insteek', zoals daar zijn 'het plaatsen van vraagtekens bij de klimaathysterie', het benadrukken van Israël als 'oase van beschaving is in een woestijn van barbarij' en het aan de kaak stellen van het failliet van ontwikkelingssamenwerking. Oftewel: de volledige Albert West Greatest Hits van de populisten. En nog altijd lijkt Ronald maar niet te begrijpen waarom zijn prachtomroep niet van de grond wil komen.

dinsdag 12 augustus 2014

Beukeveldjes

Gretha Muller doet de hele dag niks anders dan linkjes plaatsen bij Klokkenluideronline, steevast afsluitend met 'Groetjes Gretha'. Ze is veruit de meest productieve reaguurder en trekt zich doorgaans niks aan van de loopgravenoorlogen tussen plotters. Als Gretha maar kan linken naar Duitse sites die toch niemand gaat lezen. 

Gretha heet eigenlijk Beukeveld en dat verklaart meteen haar aanwezigheid bij Klokkenluideronline. De Beukeveldjes zijn namelijk een heuse aluhoedjesfamilie.

Op 20 mei 2006 riepen klinisch chemicus Gerard Beukeveld en zijn familie de soevereine vrijstaat Beukeveld (inmiddels herdoopt tot Eurostate) uit, gelegen op een noordelijk helft van een voormalige sloot in het grensgebied van Coevorden en Duitsland. Ja, je leest het goed: sloot. Deze dus (gele lijn):


EuroStaete is dan ook slechts 6 bij 485 meter groot. Ooit had de familie 3000 vierkante meter grond, maar bij de onteigeningsprocedure voor de aanleg van het eveneens grensoverschrijdende industrieterrein Europark hebben ambtenaren volgens de Beukveldjes de kleine strook over het hoofd gezien. En dit 'landje' - sloot, dus - moest van alles komen: eigen ministeries, een economie gebaseerd op ruilhandel, belastingvrije winkels, een casino, een benzinestation en zelfs de aanleg van een olie of gasinstallatie. Niet dat daarvan ook maar iets is terechtgekomen. De gemeente erkende de staatje niet en ging rustig door met bouwen.

Hierop stuurde Gerard Beukeveld een brief aan Premier Balkenende waarin hij dreigde de ondergrondse infrastructuur in Eurostaete 'op te blazen'. In juni 2007 volgde een veroordeling vanwege een valse bommelding. Gerard dreigde een mengsel van kunstmest en poedersuiker te verbranden, dat kan exploderen ('Ik heb scheikunde gehad vroeger'). Hij kreeg een taakstraf van 180 uur opgelegd.

Maar daar bleef het niet bij. In interviews beloofde Beukeveld in een moeite door ook nog even de geldsystemen aan te pakken. 'Rente verziekt de wereld, het is geld verdienen over nepgeld. Alle winst over die rentes gaat naar drie families, de Rothschilds, de Morgans en de Rockefellers.'

De toekomst van Eurostaete noemde Beukeveld hoopgevend, ook voor de 'zeven miljard uitwoners'. 'Het is nog lang niet voorbij'. Veel schot wil er maar niet komen in de ambitieuze plannen voor de dwergslootstaat. Maar geen nood: Abdijvorstendom Thorn heeft het honderden jaren volgehouden.

Gretha (zus?) heeft inmiddels de wijk genomen naar het Duitse Salzbergen, maar is zo te zien heel erg aluhoedje gebleven. Gretha voert niet alleen de Centrale administratie van EuroStaete, ze verschaft ook soevereine identiteitskaarten, via een oerlelijke website uit het jaar nul. 'Wir bieten eine Identitäts- und Rechtsgrundlage, um überall auf unserem Planeten Erde eigenverantwortlich und selbstbestimmt wohnen, entscheiden und wirken zu dürfen.'

zondag 10 augustus 2014

Ommekeer

De actiegroep De Ommekeer heeft een brief opgesteld aan president Poetin, waarin zij excuses aanbiedt namens alle Nederlandse landgenoten: 'Onze politici en de media liegen ongeloofelijk als het gaat om de Oekraïne. De opstand en het afzetten van de regering is geheel door de VS en de EU georganiseerd. Met het neerhalen van MH 17 heeft het de aandacht van Nederland. Dat echter de politiek en de media bol staan van de leugens valt blijkbaar niemand op. Rusland heeft de Krim niet geannexeerd, Rusland heeft het vliegtuig niet neergeschoten, er is nog geen onomstotelijk bewijs. Maar de VS en de EU hebben al een vonnis uitgesproken nog voordat er een onderzoek is geweest en dit onomstotelijk bewijs is geleverd. Dit is niet hoe een rechtsstaat functioneert.'

Een curieuze tekst die al niet uitblinkt in scherpzinnigheid, maar ook nog eens even onjuist als krankzinnig is. Bedoeling van de sancties is om de druk op president Poetin op te voeren zodat hij zijn invloed aanwendt om de rebellen in het oosten van Oekraïne in toom te krijgen. Daar mag je natuurlijk wat van vinden, maar de VS en EU hebben toch echt geen vonnis uitgesproken over het neerschieten van MH17. De verstandhouding tussen Putin en het westen was al veel eerder tot Siberische temperaturen gedaald.

De Ommekeer? Aluhoedjes natuurlijk. Wat anders? Arie van der Pijl werkte tot voor kort nog bij de FNV, maar heeft duidelijk een klap van de complotmolen gehad: zijn Twitter-account verraadt zijn ware interesses: berichten over 'Buitenaardsen willen contact' (Coen Vermeeren bij de NOS), Demmink, Monsanto, Bilderberg en de Rothschilds worden afgewisseld met meer nuchter nieuws over bijvoorbeeld het leenstelsel van studenten.

En dan hebben we failliete ondernemer Tilasmi Frigge van de (Haagse) Stichting Lokaal Geld. Die werd geïnspireerd door Anthony Migchels om lokaal rentevrij geld te introduceren. Frigge sprak al eens op het Binnenhof met Joeri Oltheten over de 'corrupte regering, de geldschepping en waarom je aangifte moet doen tegen de staat der Nederlanden.' Die al even subtiele actie zag er dus zo uit (op een of andere manier denken aluhoedjes nog altijd dat ze met een aantal eendimensionale kreten het volk voor zich kunnen winnen):


In aluhoedjesland bestaat al enige tijd de curieuze neiging om geheel de kant van Poetin te kiezen, puur en alleen uit walging voor EU en VS (of vanuit een Mad Max-manie), en de Russische leider als een underdog op een voetstuk te plaatsen, daarbij letterlijk alles negerend wat er fout is aan de kant van het Kremlin.

Dat is anderen ook opgevallen. Natuurlijk komen er altijd weer de gebruikelijke malloten op dit soort acties af ('MH17 is de moord op 300 onschuldige burgers door de Amerikaans CIA in opdracht van Obama'), maar ook lieden die ten minste wel eens wat lezen: 'U stelt dat er geen bewijzen zijn voor de ondermijnende activiteiten van Rusland in Oekraïne. Maar die zijn er in overvloedige mate: 1) Putin bevordert haat tegenover Oekraine; 2) Russische wervingsbureaus werven separatisten); 3) de leiders van de militanten hebben de Russische nationaliteit; 4) De Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov stuurt zijn ‘gangsters’ naar Oekraïne; 5) Rusland voorziet de militanten van wapens en daar kan nog aan toegevoegd worden 6) dat Rusland Oekraïens grondgebied vanaf Russisch grondgebied beschiet met artillerie.' En: 'Zo lang Putin tegenstanders in het gevang zet, journalisten die kritisch zijn uit de weg ruimt, wetten aanneemt die mensen ernstig in hun privéleven aantasten, zeg ik zelf niets excuses''.

vrijdag 8 augustus 2014

Lange halen, gauw thuis

Ze sprong er niet meteen bovenop, maar ook het Zeeuwse aluhoedje Bou Berkenbosch (het 'drs.' heeft blijkbaar afgedaan) ontkwam natuurlijk niet aan de analyse van de Oekraïne-crisis. En als Berkenbosch iets vindt, wordt het merkwaardig genoeg altijd meteen 'feit'. Vreemde feiten vooral, met heel veel stellige uitroeptekens en harde stampvoeten: 'Deze massamoord (het neerhalen van Vlucht MH17) was een valse vlag, bedoeld om een oorlog van de NATO tegen Rusland te rechtvaardigen. Maar de wereld van bloggers trapte er niet in en onderzocht de feiten.'

Gelukkig dat de 'wereld van bloggers' er niet in trapte en ons een oorlog bespaard is gebleven. En dat allemaal dankzij wakkere strijders in verre uithoeken als Zeeland die achter het comfort van hun laptop wel even vertellen hoe de vork in de steel zit. Nu begon de analyse al niet best met die 'oorlog tegen Rusland', of nog mooier het aanstaande WWIII, want meer dan economische sancties zijn het toch echt niet en hoe je daar een oorlog van wilt maken, is een geheim dat blijkbaar alleen plottertjes kennen.

Maar dan de 'bewijzen'. Zoals gebruikelijk selecteert Berkenbosch weer allerlei op internet gevonden complotten zonder er de tegenargumenten bij te zoeken. 'Eerst verscheen er een filmpje op YouTube waarin twee “separatisten” met elkaar praatten over een vliegtuig dat ze hadden neergeschoten. Helaas bleek dat “bewijs” reeds op 16 juli op YouTube geplaatst, dus een dag te vroeg.' Nope, allang gedebunked, vrij uitgebreid ook.

'Het doorslaggevende bewijs is echter dat de cockpit doorboord was met kogelgaten van machinegeweren!' Machinegeweren? Leeft die Berkenbosch soms nog in het tijdperk van Chitty Chitty Bang Bang? 'Kogelgaten' waren er inderdaad, maar ook nu weer: diverse experts zien die gaten juist als het bewijs voor surface-to-air missiles. Zoiets moet je dan toch op zijn minst vermelden en niet je lezers zand in de ogen strooien. Maar dan nog: is dit het bewijs van een valse vlag en zo ja, wie zwaait er dan mee?  

Verwacht geen antwoorden, want het rariteitenkabinet bij Bou is nooit ver weg, je bent immers niet voor niets jarenlang 9/11 complotter geweest: 'Hoewel ik zelf geen aanhanger ben van numerologie, zijn de Zionistische aanstichters van dit geweld dol op de Kabbala en numerologie! In de VS is 911 het alarmnummer, net als bij ons 112. Dat 9/11 plaats vond op die specifieke datum, die wij 11 september noemen, is een duidelijk voorbeeld van Zionistische numerologie.'

Plottertjes, getallen en logica, what a concept. Hoe past Zionistische numerologie in godsnaam weer in het plaatje? Daar komt geen antwoord op. Want polemoloog Berkenbosch tikt in een moeite door: 'De VS wil (..) de wereldheerschappij. Rusland staat daaraan in de weg, dus Rusland moet kapot. Het mooiste zou een heuse oorlog zijn, want dan gaat alles kapot. Dan kan men ook China daarin betrekken, einde van China, of einde van de wereld? In elk geval zal een dergelijke nucleaire oorlog ook Europa treffen.'

Het wereldbeeld van de plotter in een notendop: lange halen, gauw thuis. Morgen weer een complotje.

woensdag 6 augustus 2014

Demo

Afgelopen maandag stonden er der-tien plotters in de hal van het gebouw van TMG aan de Basisweg. Een wakkere plotter had besloten om met een grote massa/menigte naar de Telegraaf (pedograaf, pedifaag) op te stomen. 'Wat de MSM momenteel doet, met de Telegraaf voorop, is levensgevaarlijk. Al die westerse propaganda.'

Nou, en die menigte kwam er. Der-tien plotters! De ontvangsthal van de TMG toren moet werkelijk zwart van de mensen hebben gezien. Maar toen stonden ze eindelijk in het Hol van de Leeuw, wisten ze niet wat ze moesten zeggen. Dus belde gangmaker Nico van den Ham Micha Kat in Italië voor nadere instructies. Kat: 'Wij zeiden dat Nico en de rest moesten proberen iemand van De Telegraaf te spreken te krijgen om vragen te stellen over de steun aan de Joodse genocide-plegers en aan de kinderverkrachters van Justitie.'

Zet je op je site dat dit het meeste erge, vuilste misdrijf in dit schurkenland is, en dat de reguliere staatsmedia 'het volk dagelijks verlakt', sta je met de mond vol tanden. Barracuda zag het helemaal voor zich: Van der Ham hakkelend bij de portier. 'Zeg lelijke tyfuslijer, we willen iemand spreken om vragen te stellen over de steun aan de Joodse koeken en aan de kinderzitjes van Justitie.' Kat via de mobiel: 'Nee, Nico: Joodse genocide-plegers en kinderverkrachters van Justitie.' ''Dat zeg ik: Joodse negerzoenen en peroxideplegers..' Kat: 'GENOCIDE PLEGERS, NICO, GE-NO-CIDE'.

Volgens de organisatoren zelf was de demo een grote flop en komen er geen verslagen. Jammer, want volgens onbetrouwbare bronnen werden de plotters met open armen ontvangen, kregen ze een rondleiding op de sportredactie, mochten ze verslaggevertje spelen in de tv studio, een blik werpen in de bezemkast waar Henk van der Meijden nog op een schrijfmachine mag rammen en zijn ze allemaal met een proefabonnement en een bloemetje naar huis gegaan. Top middag. 

dinsdag 5 augustus 2014

Ebolala

2014 is nu al een gedenkwaardig plotterjaar, al was het maar omdat de ene plotter na de andere er het bijltje er bij neergooit. Na Grenswetenschap (inspiratie op) nam Waar in Holland (lees: Victor Wijsman) gisteren mopperend afscheid na aanhoudende 'bedreigingen' door advocaten en (jawel) de onderwereld. De naamgever van rokershol Anarchiel stelde gisteren opheffing van het blog voor nu 'het aluhoedjesverhaal de boel een tikkie verziekt heeft', maar dat wisten de circa vijf volgers nog net te voorkomen.

De rest vond het niet eens nodig om afscheid te nemen. Francis Capelle wiste van de ene dag op de andere ongeveer alles dat nog online stond, Arend Zeevat verhuisde via Frontier Radio naar Finding Voices, maar lijkt inmiddels van de alternatieve aardbodem verdwenen. Maud Oortwijn heeft haar site achter de privémuur gezet en Talk2Myra alias Myra de Weerdt heeft haar radiosite en Twitter-account verwijderd. Daar zal de inmiddels legendarische plottersplijtzam wel debet aan zijn geweest.

En wat nog is overgebleven stort zich, als dikke strontvliegen op een dampend olifantenlijk, op het ongeluk met de MH370 MH17. Je moet toch wat om de dag door te komen.

Al zet dat zootje slappe complotten - door een Nieuwzeelandse krant een dezer dagen treffend omschreven als 'a cobbled patchwork of paranoia, wild speculation and overconfident amateur 'sleuthing - ook geen zoden aan de dijk. Daar waar burgerjournalist Eliot Higgins alias Brown Moses nog echte meerwaarde levert, wanen verveelde plotters zich weer eens kenners van motoren, inslagkraters en kogelgaten. Zodra een vermeende deskundige iets roept dat toevallig in het straatje van de plotter past, wordt dat met veel misbaar richting MSM aangehaald. Kogelgaten in wrakstukken? Vlucht MH-17 is met boordgeschut uit de lucht geschoten, aldus mallotenblog Herstel de Republiek. Jammer, niet volgens echte experts. Ook de rest is regelrechte onzin.

En zakt het nieuws uit de Oekraïne even in, dan hebben we het Ebola nieuws nog, want er zal ergens geen complot achter zitten: 'Ebola wordt nu in amerkia (...) gebruikt om mensen in “quarantaine” te stoppen, oba heeft een act ondertekend waarin mensen met luchtweg problemen vallen'.

maandag 4 augustus 2014

Geseponeerd

De aangifte van Robert van de Luitgaarden uit Baarn tegen Joris Demmink en twee andere heren wordt geseponeerd. Barracuda kreeg al de indruk dat die aangifte nergens over ging, gelet op het vage interview dat hij aan de Baarnsche Courant had gegeven. In dat interview erkende Robert dat hij niet door Demmink is misbruikt, 'maar wat ik over hem ben ik tegengekomen in mijn eigen onderzoeken is ongelooflijk'. Zeg dan op zijn minst wat.

Maar de aangifte tegen Demmink onder de noemer 'we gaan het hard spelen' was zo mogelijk nog vager. De officier van justitie schrijft: 'U doet aangifte tegen de heer Demmink, omdat hij zich naar u oordeel schuldig heeft gemaakt aan macht misbruik. In de toelichting zet u uiteen dat u zich slachtoffer voelt van stalking en afluisterpraktijken door de politie. U noemt echter geen concrete feiten en omstandigheden waaruit blijkt dat de heer Demmink zich schuldig heb gemaakt aan macht misbruik. Ik zie dan ook geen enkel aanknopingspunt om een strafrechtelijk onderzoek te starten op basis van u aangifte.'

De aangiftes tegen twee andere heren waren, getuige de formulering van de officier van justitie, van hetzelfde laken een pak. 'In uw aangifte komt niet naar voren welke concrete feiten en omstandigheden er zijn die maken dat de heer B. deze strafbare feiten heeft gepleegd'. Zou een LOI cursus aangifte doen iets voor Robert zijn?  

zaterdag 2 augustus 2014

Dutch Queengate

De psychiatrie in Nederland heeft zo langzamerhand echt een probleem. Landgenoten in psychische nood krijgen blijkbaar niet meer de aandacht die ze verdienen en als ze geen al te groot gevaar vormen voor de maatschappij mogen ze kennelijk thuis met het laptoppie het wereldwijde interweb op. Gaan met die banaan!

Binnen de kortste keren zijn er Nederlandse en Engelstalige sites opgetuigd die telkens weer dezelfde kenmerken vertonen: kilometers warrige tekst waar zelfs met een kapmes niet doorheen is te komen, het gebruik van heel veel harde kleuren, uitroeptekens en kapitalen, verwijzingen naar vage rechtszaken en het zwart maken van een enorme hoeveelheid kwelgeesten die het leven van de desbetreffende persoon onmogelijk hebben gemaakt (dat is meestal zo'n beetje iedereen behalve de melkboer). Niet zelden wordt het 'misdrijf van de eeuw onthuld', waarin vanzelfsprekend het Koningshuis een beslissende rol speelt.

Neem Hans Smedema (1948). Die ving voor aandacht van zijn Dutch Queengate-affaire ongeveer overal bot: 'Rimmer Mulder Hoofdredacteur Leeuwarder Courant/ Nieuwsblad van het Noorden ‘Laat het rusten!’ Censuur! John van den Heuvel en hoofdredactie Telegraaf ‘Wij zullen hierover NIET publiceren!’ Censuur! HP de Tijd via Ton van Dijk ‘afspraak afgezegd onder zeer verdachte omstandigheden!’ Mag niet op grond staatsveiligheid! Klokkenluideronline.nl Micha Kat weigert al jaren om deze gruwelijke zaak onder de huidige affaires te plaatsen!' 

Zelfs Arend Zeevat trapte er niet in: 'Argusoog Radio zou diepgaand twee uur durend interview over deze huiveringwekkende zaak maken op vrijdag 30 september 2011 om 20.00 uur, wat life te volgen zou zijn. Uitgesteld op verzoek Arend Zeevat voor meer onderzoek! Niets meer van gehoord later.'

Hans en zijn vriendin zouden zijn misbruikt in 1972, waardoor zij kinderloos zijn gebleven, maar dat kwam natuurlijk allemaal pas bovendrijven na een lange periode van ernstig geheugenverlies. Waarna het van kwaad tot erger werd. 'Heel sluw heeft familie er rond 1975 via het Koninklijk huis en een bij velen onbekende mogelijkheid een officiële doofpot op medische gronden van kunnen maken. Daarmee werd het staatsveiligheid en dus staatsgeheim'. Vanzelfsprekend.

Voor zijn posttraumatische stressstoornis liep Hans psychiaters plat. Smedema wilde politiek asiel aanvragen in de VS. Dat leverde hem tot twee keer detentie op. O ja, en: 'Alle bewijzen en politiedossiers (ruim 50) werden en worden nog steeds gemanipuleerd, vervalst of gewist. Zodat ik nooit deze huiveringwekkende doofpot en samenzwering kan ontmaskeren en opblazen.'

Zijn dagboek zal tot het historisch erfgoed van Nederland gaan behoren, net als Multatuli (Eduard Douwes Dekker), Fred Spijkers, Willem Oltmans en is zelfs veel ernstiger dan de beroemde Franse Dreyfus-affaire, belooft Hans. 'Kosten Koninklijke doofpot zullen tussen de 10 tot 20 miljoen heimelijk belastinggeld bedragen.' Maar: 'Op internet wordt (...) ik overal direct uitgelachen door mensen met zeer beperkte kennis van zaken'. 

Barracuda zal waarschijnlijk nu ook wel op de zwarte lijst van Hans komen te staan. En wel hierom: zolang Smedema het internet als een schaamteloze schietschijf gebruikt is er maar een remedie denkbaar: stekkertje uit de laptop, website down en een communicatieverbod. Lijkt ons ook veel beter voor de geestelijke gezondheid van Hans.