dinsdag 30 december 2014

Stalken

En ja hoor, de waxinelichthouderwerper Erwin Lensink mag opnieuw de cel in. Aanleiding zijn dit keer niet Erwins gebruikelijke warrige complotten, waarin de Amsbergers centraal staan, maar een gevalletje stalking. Hij kreeg een gevangenisstraf van 180 dagen opgelegd voor het stelselmatig lastigvallen van een vrouw. Hij zette denigrerende en insinuerende teksten over haar op een internetsite en beledigde haar op Twitter. Ook benaderde hij collega’s van de vrouw via Facebook, meldt het ANP.

Lensink mocht vandaag niet meteen in het schavot, dus begon hij vanmiddag driftig te twitteren: 'Deze vrouw is totaal onbetrouwbaar en heeft het geflikt zich continu achter mijn rug om met mijn zaken te bemoeien en mij te stalken!' Dus dan stalkt Erwin terug, da's logisch. Nee, dat wordt hoger beroep, waarbij Erwin nu al aankondigt dat hij - plotters eigen - de rechter gaat wraken. Gewoon, omdat het kan.

Jammer genoeg werd Barracuda niet veel wijzer van het vonnis. Maar blijkbaar staat deze zaak los van een eerdere veroordeling wegens 'belaging' van een jonge vrouw. Met zijn jongere broers kon Erwin trouwens ook al niet opschieten. Die lichtten de politie in toen ze vermoedden dat Erwin weer stennis kwam schoppen. Deskundologen constateerden dat Erwin leed aan een 'allesomvattende waanstoornis van het gemengde persecutorische (achtervolgings-) en grootheidstype.'

Barracuda Jaaroverzicht (3)

En ja, er gebeurde nog veel meer in het woelige jaar 2014, zodat Barracuda dit keer bij hoge uitzondering een derde (!) deel nodig heeft voor zijn koel-koel-koel-sissende jaaroverzicht.

Het was het jaar waarin niet alleen diverse bloggen stopten, maar ook plotters omrolden. Letterlijk: In het verre buitenland schoot Michael C. Ruppert een kogel door zijn hoofd. Grenswetenschap trok de stekker er uit, en Olympic Zion verdween omdat Micha Kat de domeinnaam niet meer wilde (kon?) betalen. Het door vrijwilligers gerunde tv-station Stem des Volks (Peoples Voice) van complotgoeroe David Icke ging financieel ten onder.

Een aantal plotters waren we bijna kwijtgeraakt, zoals Maud die nog net op tijd met een enkeltje Amsterdam werd gerepatrieerd uit het verre Thailand, waar zij haar achtervolgingswanen nog eens wilde herbeleven. Boudine Berkenbosch (Boeblog) had het afgelopen jaar diverse inzinkingen, een tennisarm dan wel haperende Catchpa's, om uiteindelijk verliefd te worden op Poetin. De anti-Poetin houding van de Telegraaf leidde in augustus tot de grootste opkomst sinds de Februaristaking.

Zelf bleef hij zo gek als een deur, maar Johan Oldenkamp, zelfbenoemd vredesstichter, was afgelopen jaar nog niet klaar met vingerwijzen, wat hij het grootste deel van het jaar deed. Naar het sonore stemgeluid van Rob van der Zon (Frontier Radio), die de breuk bij Argusoog zou hebben veroorzaakt, naar Anthony Migchels ('verontustende signalen') en naar Anton Teuben van Niburu, die 'hoog scoort op Pateo Psychopaten Checklist'. En in een onthullend portret bij de NTR liet Johan doorschemeren dat hij misschien maar weer een gewoon een burgelijk baantje wil.

Terug van weggeweest: De door Micha Kat opgehemelde Supergetuige die haar jongste webcam interview gaf aan het International Tribunal into Crimes of Church and State, de organisatie van Kevin Annett die zich verzet tegen de 'systematische cover up door de Roomse en Anglicaanse kerk' en het stilzwijgen van de overheid.' En Francis Capelle: compleet met nieuw huis, een nieuwe baan, een nieuwe vriendin en een sprankelend nieuw gebit, waarmee hij Appie Heijn niet meer mag betreden. Barracuda ziet in Francis de waardige opvolger van Harry Piekema.

Ook kregen nogal wat plotters een pak slaag. De Belgische Peter Vereecke bijvoorbeeld, incasseerde een boete wegens misbruik van elektronische communicatiemiddelen. Wim Dankbaar werd voor smaad en belediging veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vier weken. De 'Michaclaim' die Micha Kat van oud-rechter Westenberg eiste werd door de rechtbank van tafel geveegd.

Ook de soevereine mens liep helemaal vast. Eerst was er Karel Bagchus die Ymere-woning moest verlaten en meende dat hij de rechter kon arresteren. Gevolgd door Magda Wel (alias Bea van Kessel) die na een betalingsconflict haar woning werd uitgezet. Haar vriend Angelo della Luce (roepnaam Michel Vitaliti, blower van beroep) stond er bij en keek ernaar. Bea werd als een klein kind opgetild en meegenomen naar het politiebureau. Gefilmd door Karel Bagchus, die naderhand knallende ruzie kreeg met de Vitalifeitjes. En trouwens ook met Luca van Dinter, de Grote Roerganger achter Ikclaimmijnnaam.

De plotters waren daarmee zelf vaker in het nieuws dan de onderwerpen die ze probeerden aan te kaarten. Letter alles werd bij gebrek aan beter aangepakt: van de verdwenen Boeing van Malysia Airlines tot het ongeluk van vlucht MH17, waarbij natuurlijk de kunst was om die twee met elkaar te verbinden. Verder kwam de Ebola crisis heel gelegen, net als het ongeluk met MonsterTruck in Haaksbergen. Al gold voor al deze onderwerpen dat plotters er snel op uitgekeken raakten.

Wordt 2015 net zo'n bewogen plotterjaar? Barracuda vermoedt eerlijk gezegd van niet. 2014 wordt niet meer overtroffen. Kijk dus niet raar op als blogs aan pure verveling ten onder gaan.

maandag 29 december 2014

Barracuda Jaaroverzicht (2)

De plottersoap van 2014 is zonder twijfel die rond het boek van Het Verboden Dagboek van Maaike Vaatstra van Hans Mauritz en Wim Dankbaar. De afloop daarvan had Barracuda niet kunnen verzinnen, laat staan voorspellen.

Het begon al in januari toen 'activist' Frides Laméris uit Zuidlaren voor de rechter in Assen moest verschijnen. Wegens het opnieuw publiceren van de inmiddels verboden dagboeken van Maaike Terpstra, de moeder van Marianne Vaatstra. 'Je moet wel durven', schreef Frides ook nog. Maar Frides durfde niet zijn gezicht te laten zien tijdens de rechtszaak, die hij dan ook glansrijk verloor. En ja hoor: de volledige proceskosten van 6000 euro kwamen voor zijn rekening.

Om dezelfde reden waren Mauritz en Dankbaar genoodzaakt om het verschijnen van het boek uit te stellen, aangezien ook zij geen rechtstreekse citaten uit het dagboek meer mochten gebruiken. In februari kreeg Jan Vlug, de advocaat van Jasper S., het nog voor elkaar dat Bol.com het boek (tijdelijk) uit de catalogus verwijderde omdat de webshop 'zich medeplichtig maakte aan het verspreiden van op niets gestoelde laster’.

In de tussentijd lag de halve inhoud van het boek al op straat, omdat Dankbaar op zijn site Rechtiskrom eindeloos zijn klassiekers Geke en de Lekke Banden, de Fierljeppeschans en de meezinger De Dikke en De Dunne bleef herhalen, net als de aaneenschakeling van creatieve interpretaties van verklaringen van zogenaamde getuigen, die vaak helemaal niet zeiden wat Wim meende te horen.

Niet eerder dan in mei kon het boek dan toch eindelijk in Jan Tabak te Bussum worden gelanceerd, maar zonder de beloofde professor Smalhout die zich ziek zou hebben gemeld (en later zou verklaren dat hij nog nooit van het hele boek had gehoord) en de ouders van boer Jasper, die niet op media-aandacht zaten te wachten. Geen vertegenwoordiger van de reguliere media was komen opdagen, wat volgens de onnavolgbare logica van Dankbaar 'juist tekenend is voor de explosiviteit van dit boek'.

Maar al gauw namen de frustraties van het kamp Vaatstra toe. Wekenlang beloofde Dankbaar zijn achterban dat er grootse media-aandacht zou komen die heel het land op zijn kop zou zetten, vooral via EenVandaag, maar al dat volgde was doodse mediastilte. Zelfs de Leeuwarder Courant maakte er weinig woorden aan vuil. Met enkele citaten werd het boek (ongelezen) neergesabeld. Peter R de Vries: 'Dit boek is de grootste onzin die ooit over Nederland is uitgestort.'

Persberichten die het duo in elkaar sleutelde werden stelselmatig genegeerd. De media-aandacht kwam er pas - en ook nog maar heel even - toen Mauritz en Dankbaar besloten om 800 exemplaren van het boek gratis uit te delen aan de inwoners van Oudwoude, de voormalige woonplaats van Jasper S.. (Zoon) Johan Vaatstra was snel ter plaatste om het duo met een steen te bekogelen. Mauritz (aan wie geen schrammetje viel te ontdekken) wilde meteen aangifte tot doodslag doen.

En vervolgens werd het stil. Toen er in augustus berichten doorsijpelden dat Mauritz, bezig met de sloop van een oude paardenstal in Dongen, een behoorlijke smak had gemaakt en hij met nek- rugklachten in een ambulance was afgevoerd, vond Wim het niet nodig om zijn achterban daarover in te lichten. Een beetje Dankbaar-watcher voelde het aan zijn water: het zat niet meer goed tussen Wim en Hans.

In oktober barstte de bom, toen Dankbaar de breuk met zijn partner aankondigde. De eerste mededelingen beperkten zich nog tot financiële perikelen. Mauritz scheen financieel zo aan de grond te zitten dat Dankbaar nog geen cent van zijn investeringen had gezien. Dankbaar bleek de drukgangen van het boek te hebben voorgefinancierd voor verreweg het grootste deel, maar Hans weigerde ook maar enige opgave te doen van de verkochte oplage. Wim mocht zelfs niet met inlogcodes bij het Centraal Boekhuis kijken.

Daarna trok Dankbaar de hele beerput open: niet alleen had Mauritz hem financieel uitgekleed, maar de uitgever had ook nog eens cruciale kruisverklaringen verzonnen, waaruit zou moeten blijken dat Marianne Vaatstra door asielzoekers was omgebracht. Niet alleen had Dankbaar die kluisverklaringen nooit onder ogen gehad, hij was er ook niet bij toen ze getekend werden. Wat ook niet had gekund omdat Hans - naar later bleek - de getuigen een forse beloning had beloofd, maar uiteindelijk niet met het geld over de brug was gekomen.

Wekenlang fileerde Dankbaar zijn partner, die dreigde met juridische stappen en een nieuwe druk van het boek waarin ook de rol van Dankbaar aan de kaak zou worden gesteld. De juridische acties kwamen er niet en de 'derde druk in een aanzienlijke oplage' evenmin.

Intussen bleef Dankbaar - die mogelijk niet nog eens een nederlaag wilde toegeven - vaag over de hoofdverklaring van 'medepleger' Feik (Mustafa), die volgens het speurdersduo met eigen ogen in een caravan getuige zou zijn geweest van de moord op Marianne Vaatstra. De vraag of beiden deze Feik überhaupt hebben gesproken liet Dankbaar wijselijk onbeantwoord.

Zo gefrustreerd raakte Dankbaar over de affaire, dat hij alle exemplaren die hij nog van het boek had, heeft laten ophalen en ook Bol.com zover kreeg om het boek uit de verkoop te halen. De scoop van de eeuw werd de plotter-ontgoocheling van het jaar. Niet in de laatste plaats voor Dankbaar zelf: totale schade zo'n 50.000 euro.

zondag 28 december 2014

Barracuda Jaaroverzicht (1)

2014 was een legendarisch jaar voor de alternatieve blogosfeer, een jaar waarin we de implosie van de plottergemeenschap meemaakten: alles wat nog enigszins met elkaar samenwerkte kreeg ruzie, websites sneuvelden en plotters konden nog amper de broek ophouden. En wie dat veroorzaakte? Joris Demmink. Barracuda verzint het niet.

Het jaar begon eigenlijk best goed voor de plotters toen het Hof in Arnhem in januari bepaalde (op verzoek van Adèle van der Plas, die drugsbaron Baybasin vertegenwoordigt) dat er een strafrechtelijk (voor)onderzoek naar Demmink moest komen in verband met de beschuldigingen van verkrachting door vermeende Turkse slachtoffers. Kort daarna begon een ander plotterfeest: het getuigenverhoor van de Stichting De Roestige Spijker in Utrecht. 'Getuigenverhoor over Demmink kan doofpot-zaak openbreken', klonk het enkele maanden eerder nog hoopvol in een persbericht.

Maar de actie Sloop Demmink liep - hoewel het circus breed werd uitgemeten in de reguliere media - anders dan gehoopt: Het begon er al mee dat de voormalige Rolodex-onderzoekers elkaar op belangrijke punten tegenspraken. Verder was er een nogal labiele getuige die er stellig van overtuigd was dat hij ooit bij een 'Joris' in de auto op de achterbank had gezeten, maar duidelijke herinneringen aan de man had hij niet. Ook schoof een tweetal oud-gevangenisdirecteuren aan met een paar slappe hearsay-verhalen. De Stichting begon op het laatst steeds meer te schuiven met getuigen (zo werden Turkse slachtoffers niet meer opgetrommeld) toen het gewenste effect uitbleef.

Maar het omslagpunt was al veel eerder bereikt. Op 21 februari verscheen in de Volkskrant een interview met Jan Poot, spin in het anti-Demminkweb, die onthulde dat hij al zo'n 4 miljoen euro in de 'doofpotzaak Demmink' had gestopt en ongeveer iedereen en alles had gefinancierd: Van de Roestige Spijker tot aan de Amerikaanse reis van Adèle van der Plas. De naam Micha Kat viel niet, maar ook die bleek op de loonlijst te staan, zoals hij later opbiechtte. In één woord: flabbergasting.

En dus besloot Kats kompaan Martin Vrijland ook maar een beroep te doen op Poot om zijn bestaan als fulltime complotter gefinancierd te krijgen. Hij kreeg nul op het rekest. 'Wij concentreren ons op Demmink, omdat het rotten van de vis aan de kop is begonnen', kreeg Martin te verstaan.

Na die afwijzing knapte er iets bij Vrijland. Nadat Kat de berooide Vrijland 200 euro had toegestopt zodat hij toch nog vanuit de provincie naar de Demmink Tribunaal in Utrecht kon komen, besloot Vrijland dat het tijd werd voor de tegenaanval: naar zijn stellige overtuiging ving Kat 'een paar miljoen' vanwege een 'geheime deal tussen justitie en de familie Poot inzake het Demmink Tribunaal'.

Ook al was het het volledig uit de lucht gegrepen, het leidde tot splijtzwam in het bloggerswereldje, waarbij Kat in de ogen van zijn eigen achterban plotseling niet meer was te vertrouwen. Die eiste opheldering en wel per direct. Alles was ineens verdacht aan Kat: zijn reisjes naar Ierland en Thailand, diens sollicitatie ooit bij De Telegaaf, zijn satanische T-shirt, de ineens weer vriendschappelijke omgang met aartsvijand Yehudi Moszkowicz, enzoverder. Kat deed via Frontier Radio nog een poging om de schade te beperken, maar het gespartel maakte weinig indruk. Hier sprak geen onafhankelijk journalist meer, maar een afhankelijke broodschrijver.

Twee maanden later was Kat zijn vaste salaris kwijt. In juni maakte Jan Poot bekend dat hij ging stoppen met de strijd en zijn project Chipshol in de verkoop zou doen. Naast de tanende krachten was ook een belangrijke reden om de zaak nu te verkopen het feit dat de strijd tegen Demmink 'geen concreet resultaat' had opgeleverd en Opstelten niet was afgezet.

Kat raakte, halverwege zijn vakantie in Italië, duidelijk in paniek. Hij kwam vergeefs 4000 euro (aan geleend geld) en een fiets terughalen bij zijn Duitse ex-vriendin Catharina Dol uit Asbach, maar werd door een Nederlandse vriend hardhandig op straat gezet. Hij sleepte voormalig cameraman Erik Donk voor de rechter onder het mom dat die hem auteursrecht schuldig was, en in september moest Kat zijn appartement in Schiedam opgeven na een mislukte poging om 7000 euro aan nooit gebruikt parkeergeld terug te vorderen.

Kat 'vluchtte' naar Ierland, waar de Nederlandse gastvrouw Victoria Swiebertje in elk geval een dak boven het hoofd bood. Weken van financieel gebedel hebben tot dusverre weinig meer opgeleverd dan aanhoudende schamperende opmerkingen onder de stukjes op Klokkenluideronline.

Maar ook voor zijn evenknie Vrijland liep het jaar niet zoals gewenst. In de wetenschap dat in november zijn startersuitkering zou worden ingetrokken, deed hij nog een poging om inkomsten te genereren uit de verkoop van waterfilters, noodrantsoenen en - nieuw! - een Ebola beschermingspakket. Korte tijd later moest Vrijland toegeven dat de verkoop nauwelijks iets had opgebracht en ook de donaties maar niet wilden opschieten.

De derde verliezer in dit verhaal is Joris Demmink. Letterlijk. De rechtbank wees zijn eis tegen het AD van een ton in december af. 'De gewraakte publicaties bevatten volgens de rechtbank feitelijk niet meer dan een 'weergave van hetgeen meerdere (al dan niet anonieme) bronnen hebben verklaard.'

woensdag 24 december 2014

Cirrus

Wat Joost Niemöller precies heeft met MH17 is Barracuda nooit echt duidelijk geworden, maar de thematiek van het boekje dat hij schreef over het 'ongeluk' is een bekende die je ook bij plotters tegenkomt: 'Poetin is de ultieme bad guy. Wat hij zegt wordt in het Westen als giftige propaganda bestempeld. Inmiddels, zo lijkt het, lijden alle betrokkenen aan tunnelvisie.'

En dus moest de vermeende scoop van RTL Nieuws deze week zo snel mogelijk worden tegengesproken. Oftewel de foto waarop te zien zou zijn hoe er vanuit separatistisch gebied vanaf een Buk installatie een raket werd afgeschoten. Die foto was helemaal niet nieuw en was al op 17 juli te vinden op een Facebook site van een spindoctor van de Oekraïense regering, schrijft Joost. 'Hij is een graag geziene gast in westerse media, bijvoorbeeld in het BBC programma Hardtalk, waarin het hem niet moeilijk wordt gemaakt, zegt hij zelf. Op zijn Facebook pagina vind je een onafgebroken stroom Oekraïense propaganda.'

Maar dat wil nog niet zeggen dat de foto niet authentiek is. De meerwaarde van de RTL verslaggeving zit hem in de context die werd geleverd. RTL had onder meer het NEO (Netherlands Geomatics & Earth Observation) gevraagd om op satellietbeelden met een hoge resolutie te zoeken naar de plekken die je ook op de foto's terug kunt zien, zoals een grote bult met grond. Zo werd ook een donkere hoek van een gele tarweakker ontdekt. 'Op het beeld voor de ramp zien we een normale akker waar tarwe op staat. Maar op deze plek, na de ramp, zien we een zwarte vlek. En die zwarte plek dat kan verbrande grond zijn.'

Hoe denkt Joost dit te weerleggen? Simpel: Met het weerbericht. Het desbetreffende gebied zou op het bewuste moment vooral wolken van het type Altostratus en Cirrus hebben bevat, met een bedekkingsgraad van meestal 8/8 en een wolkenbasis op circa 10.000 tot 20.000 voet. Een gesloten wolkendek dus. Op de door RTL onthulde foto lijkt er geen wolkje aan de lucht. Voor de duidelijkheid: Altostratus en Cirrus zijn hogere bewolking. En die zie je dan ook als je iets uitzoomt, zoals op deze (tweede) foto te zien is. Joost kan terug naar de tekentafel.


dinsdag 23 december 2014

Wmink

'Wmink!'

Het is 2043. Verplegers van Zorgcentrum Schiedam verschonen de 85-jarige Micha Kat. De heer Kat zit de hele dag met een warme plaid achter de Begonia's naar buiten te staren. De heer Kat is hardhorend, heeft geen gebit meer in en is slecht ter been.

'Wmink!'

'Wat zegt hij?'
'Geen idee, dat is ook het enige dat hij kan zeggen'
'Iets uit het verleden, heb ik begrepen...'
'Heeft hij geen kinderen?
'Ja, in Ierland, maar die willen geen contact meer.'

'Wmink!'

'Soms wijst hij naar buiten en raakt hij helemaal van de kook als hij kalende pijprokers ziet.'

Met trillende handen krabbelt de oude heer Kat iets op een stukje papier.

'Wmink!'

'Wat staat er?'
'Joris Demmink'

De heer Kat kijkt de zusters indringend aan: 'Wmink!'

'Wie zou dat moeten zijn?'
'Geen idee'
'Mijnheer Kat, is dat familie van u die wij moeten bellen?'

'Wmink!' 'Wmink!' 'Wmink!'

'Rustig maar, mijnheer Kat, wij komen u zo warme melk brengen en uw slaappilletje. Zuster Clivia belt uw familie wel.'

'Wmink!' 'Wmink!' 'Wmink!'

maandag 22 december 2014

Holle Bolle Guido

Barracuda is ervan overtuigd dat Guido Jonkers van Wanttoknow hol van binnen is. Dat kan bijna niet anders met zo'n enorme lichaamsomvang. Guido denkt ook dat de Maan hol en kunstmatig is en daar expres is 'neergehangen'.

Man, man, man, wat een warrig artikel weer, waarin de Maan in de ene regel 4,5 miljard en in de andere 5,3 miljard jaar oud is, maar ook nog eens 'exact op de juiste afstand van de aarde staat om een volledige zonsverduistering te creëren'. Je voelt hem alweer aankomen: dat kan geen toeval zijn. En Jonkers heeft hem (als eerste) weer helemaal door.

Toegegeven: over de ontstaansgeschiedenis van de Maan zijn recentelijke nieuwe theorieën opgedoken, aangezien de botsingstheorie zoals we die op school hebben geleerd onder druk staat, maar zo zout als bij Guido heeft Barracuda ze nog niet gelezen.

De Maan moet volgens professor Guido oorspronkelijk een koude planeet of hemellichaam zijn geweest die/dat daarna op intense wijze met hitte (laser?) is uitgegraven, waarbij een enorme hoeveelheid van het interieur van de Maan naar buiten werd gebracht. En dat zonder in te storten, ook nog.

Maar waarom dat dan allemaal? Nou, de Maan was volgens Guido een broedkast voor leven..! 'Wanneer de Maan niet exact de maat, de massa had en de afstand tot de Aarde en de Zon had gehad, in de evolutie van de Aarde, dan zou er waarschijnlijk geen intelligent leven op deze planeet zijn geweest!'

Dat leidt weer tot de vraag of je voor het ontstaan van leven een maan nodig hebt. Sommigen menen van wel, en wijzen op het stabiliseren van de omwentelingsas van de aarde of op de chemie die ontstond in getijdengebieden, maar erg overtuigend zijn die theorieën nog niet. Zonder maan zou het ook moeten lukken.

Maar wat een mijl op zeven toch weer om eerst de Maan uit te graven alleen maar om leven op Aarde te creëren. Dat had je dan nog beter wat reageerbuisjes in de Oceanen kunnen uitstrooien. Of er gelijk wat groene mannetjes kunnen achterlaten, cut out the middle men. 

Het uitlaseren van de maan kan echter geen makkelijk karweitje zijn geweest, zo tussen het bombardement van meteorieten door. Maar er zijn nog wel meer problemen met de theorie van Guido: maanstenen vertonen nog rest-magnetisme uit de tijd dat de Maan (net als de Aarde nu) een deels gesmolten kern had. Nog geen 4,5 miljard geleden was de Maan toch echt nog bedekt met een gloeiendhete laag magma, en pas 1 miljard geleden begon het vulkanisme te stoppen. 3,8 miljard jaar geleden leefden al eencellige organismen op aarde.Wordt reuze ingewikkeld allemaal.

En dan legt Guido ook weer niet uit waarom de Maan nou zo nodig hol moet wezen. Wel geeft hij aan hoe hij aan die wijsheid komt: NASA liet 45 jaar geleden de Lunar Module (LM), het landingsvaartuig van de Apollo, crashen op het maanoppervlak. De daar opgestelde ultra-gevoelige seismografische meters registreerden dat de Maan een uur lang stond na te trillen als een scheepsbel.

Dat dit verschijnsel inmiddels is verklaard, meldt Guido natuurlijk weer niet. De Maan kent aardbevingen op zo'n 700 kilometer diepte en de vibraties worden niet gedempt door water, dus die houden heel lang aan. De metingen hadden dus geen betrekking op dat speldenprikje in 38 miljoen vierkante kilometer Maanoppervlak, iets dat Guido ook had kunnen bedenken. Maar dat is het punt: dat doet hij nooit.

Oh, en we hebben nog wat huiswerk voor Guido: hoe bereken je de massa van de maan.

zondag 21 december 2014

Scoop van de eeuw

Maanden hoor je niets van hem, en ineens is hij er weer: André Vergeer, een van de Vaatstra-speurders die net als Wim Dankbaar nog niet klaar zijn met uitgever Hans Mauritz. Nu had Barracuda ingeschat dat hoofdstuk van Het Verboden Dagboek van Maaike Vaatstra, na alle ophef van de afgelopen maanden, nu wel afgesloten zou zijn, maar ook Vergeer moet nog even natrappen.

Nu Vergeer naar eigen zeggen ook beschadigd is door Mauritz, heeft hij de uitgever om weerwoord gevraagd. Maar dat kwam niet meer. Net op tijd viel Hans afgelopen zomer van een schuur. 'Inmiddels is Hans echter allang weer mobiel en er zijn nu bijna 5 maanden verstreken. Desondanks heb ik geen berichten van hem mogen ontvangen. Wél is hij al weer maanden bezig om anderen in onze groep alsnog te overtuigen van zijn gelijk zonder tastbare bewijzen en probeert hij alsnog tweespalt te zaaien binnen de groep. Maar niet over mijn lijk.' 

En wat een zelfingenomen artikel is het weer geworden. Scoop van de eeuw, noemt Vergeer het graafwerk van hemzelf en zijn collega's. Alinea's lang klopt Vergeer zich op de borst voor wat vanaf het begin regelrecht journalistiek broddelwerk is geweest. 'Eigenlijk waren wij er al jaren geleden uit: Justitie heeft heel Nederland bedrogen in de grootste doofpot aller tijden en de verkeerde persoon veroordeeld. Nog eens gesteund door de uiterst volgzame media.'

En weer krijgt Bauke Vaatstra een hoop verwijten omdat hij zijn ex-vrouw Maaike 'monddood' zou hebben gemaakt. Lees: van Vergeer c.s. hebben weggehouden. 'Ook de familie van Jasper Steringa wierp de handdoek. Niet opgewassen tegen de heersende macht, de kerkelijke bemoeienis en de boze blikken van buren en kennissen.'

Vergeer: 'Naar nu blijkt is het dan ook geen wonder dat de MSM zijn afgehaakt in de ‘scoop van de eeuw’. Plan A, B en C van Mauritz ten spijt. Zodra de MSM maar ruiken dat een verhaal stinkt zullen zij daar nooit kond van doen. Mauritz is immers niet van Justitie. Niemand van hen trapt er in om zogenaamde kluisverklaringen te publiceren die niet objectief kunnen worden gestaafd.'

Vergeer is hier de chronologie al kwijt. Het verhaal begon pas echt te 'stinken' in oktober, maanden nadat het boek was verschenen. Toen werd immers duidelijk dat Wim Dankbaar en Hans Mauritz geen vrienden meer waren, en er vermoedens bestonden dat Mauritz cruciale kluisverklaringen had verzonnen. Daarover meldt Vergeer nu trouwens nog wat nieuwe feiten: 'Daarnaast beweren twee van deze ‘cruciale’ getuigen dat hen door Mauritz een zeer groot bedrag (een worst) was voorgehouden voor hun verklaring maar dat zij nooit hebben verklaard, laat staan bij ‘akte van depot’ bij een notaris, “omdat Mauritz niet over de brug kwam”. Anderen was weer voorgehouden dat zij mee zouden delen in een deel van de opbrengst van het boek.'

Maar veel eerder - ruim voor de zomer - strandden pogingen van met name Mauritz om de main stream media te interesseren voor het boek. Simpelweg omdat een DNA match altijd nog geloofwaardiger is dan een paar rammelende verklaringen die door Dankbaar c.s. als een slecht passende puzzel aan elkaar waren gelijmd.

Rechtbankverslaggever Chris Klomp vatte al eens samen wat de Vaatstra speurders maar niet hebben willen begrijpen en vermoedelijk ook nooit zullen begrijpen: 'Serieuze mensen met invloed haken snel af als ze de gefrustreerde teksten lezen van burgerspeurders die zonder fatsoen journalisten wegzetten als ‘hoernalisten’, feitelijke onwaarheden verwerken tot feiten en zonder met de ogen te knipperen de halve Nederlandse overheid wegzetten als pedofiel en satanisch.'

vrijdag 19 december 2014

Berenice

Wereldberoemd bij Demmink-plotters: Berendice79, sinds 17 december weg op Twitter. Als hoofdredacteur Henk Rijkers van de Demmink Bode een KN Commentaar wijdt aan wat de allergrootste Twitter-ergernis van Demmink jagers van 2014 is gaan worden, heb je het echt ver geschopt.

Rijkers: 'Onder dekmantel van juridische zuiverheid, probeerde zij systematisch iedereen verdacht te maken die meende dat de affaire Demmink diepgaander onderzoek vereiste. Sommigen vermoedden dat het Demmink zelf was, of een van zijn getrouwen.'

'Katholiek Nieuwsblad probeerde zij - best wel eervol eigenlijk - te framen als 'Demminkbode', omdat deze krant van meet af aan en met name sinds 2011 de zaak onderkend heeft als van groot maatschappelijk belang en die via de website volgt'

Barracuda zal Henk Rijkers maar meteen uit de droom helpen: De term Demmink Bode heeft dit blog bedacht, niet Beren(d)ice. Die citeerde Barracuda nogal eens, dus vandaar.

Het mooie is: Rijkers noemt zijn verslaggeving over Demmink een 'side-show', maar dat is het natuurlijk niet. Dagelijks fietst Henk met rood aangelopen hoofd langs alle complotbloggen (van Wicher tot Kat), tikt alles wat hij tegenkomt over en doet betrekkelijk weinig moeite om een paar simpele feiten te verifiëren. Zoals die keer dat hij een paar luie roddels van de familie Poot overschreef, en chauffeur Mosterd in 2004 liet overlijden, terwijl de beste man al vier jaar dood was.

Maar ja, Henk is een beetje de katholieke Micha Kat, die hij nog lof toedicht ook: het taalgebruik is wat netter, de zinnen wat verfijnder, maar journalistiek vakwerk hoef je van Henk niet te verwachten. Die ergert zich alleen maar aan 'haatsmurfjes' op Twitter. Of zoals Henk het nog mooier formuleert: smaadtweets. De andere Twitter-luis in zijn pels is Rooms Meisje, achter wie Henk Peter van Zoest, oud-woordvoerder van de Nederlandse Bisschoppenconferentie, vermoedt. Die reageerde als volgt:

Omfloerst

Geert Wilders wordt voor de rechter gebracht omdat 'hij minder criminele Marokkanen in Nederland wil', schrijft Joost Niemöller. 'Over het Marokkanenprobleem mag kennelijk alleen nog maar zeer omfloerst gesproken worden. Daarmee tekent zich een groot probleem af in wat we voor het gemak dan nog maar steeds de Nederlandse democratie noemen. Dat probleem is van demografische aard.'

Omfloerst? Nou nee, want dat het om criminele Marokkanen gaat heeft Geurt op de bewuste verkiezingsbijeenkomst niet gezegd. Het ging om Marokkanen. Die blijkbaar volgens Geurt per definitie crimineel zijn. De belediging was niet voor niets zo geformuleerd. We kennen Geurt langer dan vandaag.

Net als trouwens Niemöller: 'Het ‘racismezwaard’ hangt boven iedere spreker die durft te zeggen waar het over gaat. Wilders spreekt al sinds jaar en dag over het probleem met de hoge criminaliteit onder Marokkanen. Hij vindt: Zet ze het land uit. Pak ze hun Nederlandse nationaliteit af. Meer Marokkanen betekent meer problemen. Minder Marokkanen betekent minder problemen. Willen we meer of minder Marokkanen? Minder! Minder!Minder! ‘Dan gaan we dat regelen.’

'De belangrijkste factor voor het wel of niet slagen van een land is de bevolkingssamenstelling, schrijft Joost. Als er in Nederland steeds meer Marokkanen wonen, gaat het land steeds meer op Marokko lijken en steeds minder op Nederland, alle mooie praatjes over integratiebeleid ten spijt. 'Wanneer een land geen discussie meer mag voeren over meer of minder Marokkanen is het ten dode opgeschreven'.

De logica ontgaat Barracuda. De toekomstige bevolkingsgroei zegt niets over de mate van criminaliteit. Of over de exponentiële groei daarvan. De criminaliteit hangt namelijk samen met de hoge werkeloosheid onder Marokkanen.

Niemöller citeert nogal gretig het CBS. Dat voorspelt dat in 2060 Nederland naar verwachting 0,9 miljoen meer eerstegeneratieallochtonen (die naar Nederland geïmmigreerd zijn) telt en 1,2 miljoen meer tweedegeneratieallochtonen (die hier zijn geboren). Daaruit trekt Joost de conclusie dat we heel veel Marokkanen krijgen. Ongeveer - lees: slechts - 370.000 Nederlanders zijn van Marokkaanse herkomst. 370.000 op 3,5 miljoen allochtonen. Oftewel: Joost, do the fucking math!

donderdag 18 december 2014

Deskundige

Voor de herziening in de zaak Baybasin heeft de Hoge Raad een 'deskundige' aangetrokken, ene Bas van den Heuvel. Dat primeurtje laat Ton Hofstede van Het Haagse Complot zich niet graag ontnemen, ook al ontkent Van den Heuvel in alle toonaarden. Volgens Hofstede heeft Van den Heuvel, die niet ontkent dat de zaak Baybasin zijn interesse heeft, zijn mond voorbij gepraat aan journalisten.

Hofstede gaat er van uit dat Bas als 'audiodeskundige' of 'tapvervalsingsexpert' wordt ingehuurd. Die vermeende tapvervalsingen vormen immers een belangrijk onderdeel van het herzieningsverzoek.

Maar dan probeert Hofstede, om moverende redenen overtuigd van de onschuld van de Turkse drugsbaron, Van den Heuvel al meteen af te branden als manusje-van-alles zonder al te veel verstand van zaken: 'Je begint als eeuwige student / feest-beest, maakt promotie door jezelf 'veiligheidsonderzoeker' te noemen en vervolgens 'branddeskundige' en 'dentoloog''.

De karikatuur die Hofstede schetst blijkt grotendeels gebaseerd op een snelle inspectie van een niet meer bijgewerkte site van het technisch adviesbureau MSNP, maar wie krantenarchieven raadpleegt ziet dat Bas wel degelijk interessante opdrachtgevers heeft: de landelijk recherche, het landelijk parket, Interpol en andere inlichtingendiensten roepen regelmatig zijn  forensische hulp in. Zijn specialiteit is het analyseren van videobeelden, die tot een factor 5 scherper worden dan voorheen mogelijk was. Sinds Van den Heuvel dit soort opdrachtgevers heeft, treedt hij echter nauwelijks meer naar buiten.

Het verwijt van veelzijdigheid is een opmerkelijke. Barracuda heeft op zijn beurt wel eens gegoogeld naar de achtergronden van Ton. Die maar wat trots is op het feit dat hij zoveel verschillende opleidingen had gevolgd: op medisch en juridisch gebied bijvoorbeeld. Ton is dus zelf net zo'n vliegende kiep.

Al wat moeilijker wordt het om er achter te komen waar Ton tegenwoordig de kost mee verdient. Zijn lengte en zelfs schoenmaat staan online, maar op LinkedIn houdt Ton zich liever schuil. Wel claimde hij ooit een bedrijfje European Care Network, waar sprake zou zijn van 'dedicated staff members' (Our dedicated staff members are graduated researchers from renown universities of different countries. Most of them hold multiple scientific degrees), maar de enige die met naam en toenaam genoemd wordt is Ton zelf. Er volgt een lange lijst van zogenaamde partners in Turkije, waar Ton al geruime tijd niet meer mag komen. Ook zijn initiatief Webdokter.com is alweer ter ziele, als het al serieus heeft bestaan. Met andere woorden: als er iets humbug is dan is het dit wel.

En gelet op het feit dat Ton zeeën - maar dan ook echt oceanen - van tijd heeft om te eindeloos te WOBben en andere pietluttigheden uit te pluizen, vermoedt Barracuda dat Ton gewoon werkloos thuis achter de geraniums zit, zuinig terend op zijn spaargeld. Dan heeft die Bas het als autodidact in elk geval heel wat verder geschopt.

woensdag 17 december 2014

Verloren

Geen ton voor Demmink. Ook geen rectificatie. Joris Demmink heeft de bodemprocedure tegen het AD verloren. De krant beweerde dat de oud-justitiebaas contact had met een Haagse pooier van jongetjes. Niet is gebleken dat het AD onbetrouwbare bronnen heeft gebruikt bij beschuldigen Demmink, aldus de rechtbank. 'Dat het AD, dat is aan te merken als een serieus dagblad met een aanzienlijk maatschappelijk gezag, het tot zijn taak rekent om over Demmink in deze zin te berichten past bij zijn rol als waakhond in het publieke debat.'

Het vonnis staat inmiddels online en de belangrijkste passage is deze: 'De omgang met [persoon1] en met minderjarige jongens uit diens omgeving is door het AD niet als feit gepresenteerd. De gewraakte publicaties bevatten feitelijk niet meer dan een weergave van hetgeen meerdere (al dan niet anonieme) bronnen hebben verklaard. Het AD houdt daarmee gepaste afstand van de verklaringen van zijn bronnen en laat de lezer ruimte zelf een oordeel te vormen over het gewicht dat aan de verklaringen moet worden gehecht. Deze inkleding kan dan ook de toets der kritiek doorstaan'

Anders gezegd: de rechter oordeelt niet over het waarheidsgehalte van deze beweringen. Het AD - in de woorden van de rechter - ook niet. Waarmee er wederom dus geen enkele klaarheid is over deze geruchten.

De zwakte van Demmink cs. was dat de verdediging te veel inzoomde op de criminele achtergronden van de getuige(n) en de jonge leeftijd van  de belangrijkste getuige in het bijzonder. 'Daarbij verdient opmerking dat ook de bron in kwestie geenszins seks met minderjarige jongens als feit presenteert, maar juist een slag om de arm houdt (“ je kunt aannemen ”).' Het persbericht van de rechtbank benadrukt dat nog eens: 'De rechter heeft zich dus niet gebogen over de vraag of de gestelde gebeurtenissen echt hebben plaatsgevonden.'

Dus welke doorbraak de Demmink Bode precies bedoelt is Barracuda dan ook een raadsel.

Joris Demmink laat via zijn advocaat Harro Knijff weten de uitspraak van de rechtbank 'rustig te gaan bestuderen'.

Daar is-ie dan: de Netflix plotter

dinsdag 16 december 2014

Bloedstollend

Barracuda krijgt zo langzamerhand de slappe lach van de berichtgeving rond Joris Demmink. Hoe bloedstollend wil je het hebben? Wetenschapsfilosoof Rein Gerritsen, niet bepaald een man die sensatie uitstraalt, meldde in een gesprek met Myra over zijn aanstaande boek 'Huseyin Baybasin, Nederland en de Koerdische kwestie' dat hij al een aantal malen is gewaarschuwd dat hij voorzichtig moet zijn. Natuurlijk maakte Klokkenluideronline daar meteen weer van - Breaking! - dat hij was 'bedreigd'.

Die bezorgde omstanders waren toevallig toch niet de 'kritische bajesdirecteuren' en dan met name Jacques van Huet die eerder dit jaar tijdens het Demmink Tribunaal in Utrecht vertelde dat hij een verklaring had afgelegd (tegen een zogenaamde oud-secretaresse van Demmink) 'omdat ik niet het eeuwige leven heb en in dit dossier meer mensen zijn omgevallen.'?

Wat is dat toch met dit soort lieden? Zitten ze elkaar soms bang te maken, kijken ze elke ochtend onder het bed om te zien of zich daar Demmink Squads schuilhouden of is het meer zie-mij-toch-eens-interessant-doen?

En dan was er nog een nieuwe video van oud-raadsheer Wicher Wedzinga, die meer details onthulde over een 'nieuwe getuige van Demminks aanwezigheid in Turkije in de jaren negentig.' Nog net op tijd bekeken door de Demmink Bode, voordat de gewraakte video door Wedzinga op zwart (privé) werd gezet.

De getuige wilde Wedzinga raadplegen, omdat hij was opgeroepen door de rechter-commissaris voor getuigenverhoor. Dus wilde hij van Wedzinga weten waar dat verhoor over zou kunnen gaan. Waarom je dan Wedzinga belt, mag Joost weten, maar de getuige zou volgens Wedzinga Demmink in Turkije hebben gezien in 1997, terwijl Demmink steeds heeft beweerd daar hij daar al sinds de jaren tachtig niet meer is geweest.

Aan de andere kant: Demmink zou volgens deze getuige in gezelschap zijn geweest van Mustafa, één van de Turkse jongens, die een jaar daarvoor door Demmink zou zijn verkracht en daarover vele jaren later aangifte deed. Demmink zou verder een potentie aantastend geneesmiddel geslikt hebben, waardoor hij tot verkrachting niet eens in staat zou zijn geweest, aldus deze getuige.

Barracuda heeft geen idee waarom Wedzinga de video op zwart heeft gezet. Of de getuige is boos dat Wedzinga de vertrouwelijke informatie openbaar heeft gemaakt of Wedzinga is zelf gaan twijfelen over de gepresenteerde feiten.

Ten eerste is het al knap dat deze getuige jaren na dato zich nog de naam of het gezicht van de Turkse jongen weet te herinneren, ten tweede lijkt het gebruik van geneesmiddelen (al dan niet potentie aantastend) nou niet bepaald een onderwerp dat je even luchtigjes aansnijdt tijdens een lunch of diner, tenzij het Demmink het doosje pillen naast zijn Turkse maaltijdsoep had staan. En ten derde is het wel erg dom dat Demmink zou liegen over zijn verblijf in Turkije als hij werd omringd door (deels Nederlandse) hoogwaardigheidsbekleders die zijn verhaal makkelijk zouden kunnen weerleggen.

Morgen wordt het trouwens D-Day voor de verzamelde Demmink-jagers: dan horen we of het AD een ton op tafel mag leggen.

UPDATE: Getuige blijkt 'zij', video weer online:

maandag 15 december 2014

Dodenlijst

Harry Mens hoort er voortaan echt helemaal bij. Zijn naam staat eindelijk op een Dodenlijst. De hermandad zou direct veiligheidsmaatregelen hebben genomen nadat er een concrete tip binnen was gekomen bij Meld Misdaad Anoniem. Trots nam Harry contact op met De Telegraaf om te vertellen over de bedreigingen. 'Ik word genoemd!' aldus Harry in zijn beste Dr W Akkermans.

Het leverde Harry een reeks van zuurkomische reacties op bij Powned: 'Kijkcijfers van live-programma Business Class zullen wel per direct stijgen. Wie weet zit de butler onder zijn gasten.''Zit vast goed'. 'Pas op voor gestolen BMW's in je buurt, Harry'.

Harry heeft de afgelopen weken zich pimpelpaars geërgerd over John de Mol en zijn taartjesafsperser, die drogist bleek te zijn. 'Waarom hij wel en ik niet? Ik ben ook nog eens ouder.'

De frustratie zat hoog, want met dat Business Class wil ook maar niet opschieten. Harry trok ten tijde van Professor Pim iets van 200.000 kijkers op de zondag, en nu nog geen 97.000. En de tijden dat hij de oplichters van Palm Invest in zijn programma had of Willem Endstra (die nog geen dag later werd neergeknald) liggen ook alweer ver achter ons.

En omdat zelfs Holleeder geen geld wilde aannemen, heeft Harry maar een knijper op zijn neus gezet en zelf naar Meld Misdaad Anoniem gebeld. 'Let op wat er gaat gebeuren', grinnikte Harry nog tegen zijn vrouw. En ja hoor, binnen enkele minuten hing de recherche aan de telefoon: 'Leuk geprobeerd Harry, maar we herkenden je stem.' 'Wat kost het om dat geheim te houden?' wilde Harry nog weten.

Harry heeft twee neefjes ingehuurd voor zijn bescherming. Je wordt afgeperst of niet.

UPDATE: Harry komt uit de kast. Zelf houdt hij er rekening mee dat het bij de melding om een onbezonnen actie gaat van iemand die hem op stang wil jagen.

zaterdag 13 december 2014

Holofraud

Jan Smelt is van na de Tweede Wereldoorlog, maar de man die zich gisteren moest verantwoorden voor een 'beledigend artikel' op internet, vindt dat de Holocaust 'sterk overdreven' wordt. Volgens hem zijn er in de Tweede Wereldoorlog wel Joden afgevoerd, maar waren er geen gaskamers en klopt het aantal van zes miljoen slachtoffer niet, zo vertelde hij gisteren in de rechtbank in Almelo, gesterkt door een luidruchtige en druk gebarende tribune van plotters en andere dubieuze 'sympathisanten'.

Die natuurlijk weer meldden dat 'Smelt al vanaf aanvang neerbuigend glimlachend (werd) aangekeken en steeds werd afgebroken door de rechters en kon dus zijn verhaal, zijn verdediging, niet naar behoren uitvoeren.'

Dat lijkt Barracuda een regelrechte plotterleugen, want zijn argumenten kwamen via de tweets van de rechtbankverslaggever van RTV Oost luid en duidelijk door. Smelt vond bijvoorbeeld dat er niet zo'n nadruk moet worden gelegd op de Tweede Wereldoorlog. Die is volgens hem al zo lang geleden, dat er bijna geen slachtoffers meer in leven zijn.

Smelt zag een verband tussen het getal zes miljoen en de recente ontwikkeling dat de Franse Spoorwegen 60 miljoen euro hebben uitgekeerd aan nabestaanden van Amerikaanse slachtoffers van de Holocaust. 'De Joden doen zich voor als vrienden van de Christenen, maar als je hun boek leest zie je dat dat een leugen is.' Volgens S. heeft onlangs een overleden rabbijn nog gezegd dat de niet-Joden maar een doel hebben en dat is om de Joden te dienen. 'S. blijft herhalen dat er veel artikelen op het internet staan en zegt dat er Joden zijn die zelf zeggen dat ze media in handen hebben.'

Voor zover is na te gaan heeft de rechter niet gevraagd aan Smelt waar hij zijn kennis vandaan haalde. Dan had hij naar eer en geweten kunnen antwoorden: 'Van Okkulte-NaZis en andere sites, mijnheer de rechter.'

Een van de oplettende reaguurders meende al de dubbele agenda van Smelt ontdekt te hebben: die schijnt te zijn opgelicht, waarna Smelt blijkbaar heeft geconcludeerd dat de oplichter een Jood moet zijn geweest. 'Ik kreeg te maken met iemand die geen openheid van zaken wilde geven inzake fondsenwerving voor een goed doel. In de media hoorde ik van mega-oplichter Bernie Madoff. Later kwam ik te weten dat Nina Brink van Joodse komaf was.' Met andere woorden: een tweede gevalletje The Aart of the Fart.

Het OM noemde het artikel 'grof en beledigend' en.eist een werkstraf van 50 uur, waarvan 20 uur voorwaardelijk. Barracuda weet een prima werktaak voor Jan: een Joods kerkhof aanharken.

vrijdag 12 december 2014

Waardigheid

Onno Hoes geeft zijn rol als burgemeester op nadat hij had geprobeerd een 'akelig etterbakje' te versieren, terwijl hij met een verborgen camera gefilmd werd.

Dat 'versieren zou in strijd zijn met de waardigheid van het burgemeestersambt', schrijft Han van der Horst onder de kop Affaire Hoes: daar gaat onze persoonlijke vrijheid. 'In de jaren zestig wierp een groot deel van de Nederlandse bevolking het juk van de hypocrisie van zich af om te kiezen voor een libertijnse levenshouding. Dat wordt nu aan alle kanten teruggedraaid. Als we niet oppassen wordt de op een breed front ingezette aanval op de persoonlijke vrijheid door de overheid en het benepen deel van de publieke opinie met succes bekroond.'

Hoes zal er naar eigen zeggen voor strijden dat een openbaar bestuurder niet vogelvrij wordt verklaard en er een zeker privédomein blijft zodat 'hij of zij in balans zijn of haar functie kan vervullen.'

Tja, nu gunt Barracuda iedereen een privéleven, en jarenlang had Hoes er een als 'de man van...', naast een vlekkeloze loopbaan in de VVD politiek, maar naarmate het huwelijk sleet, werd de verveling pregnanter en gedroeg Hoes zich gaandeweg niet meer als burgemeester, maar als een ondeugende puber: vrijend met een 24-jarige jongen in een hotel in de Limburgse hoofdstad, slippertjes hier en daar. En dat mag hij allemaal doen, maar dan moet je niet raar opkijken als je uiteindelijk in de val loopt van PowNed. Simpelweg omdat dit gedrag inderdaad wordt gezien als strijdig met de waardigheid van het burgemeestersambt. Dat had Hoes zich moeten realiseren.

Noem Barracuda conservatief, maar een echte burgemeester is in zijn ogen nog steeds Bert Dijkstra in Swiebertje, waardig grijs met grote ketting, vaderlijk van karakter, met een Saartje aan zijn zij. En hij koestert de illusie dat ze er nog zijn, en niet alleen in Oudewater.

donderdag 11 december 2014

Platte-aarde-theorie

Vrijdag moet een zekere Jan Smelt zich voor de Almelose rechter verantwoorden voor een artikel genaamd De Gotspe van de Holocaust dat op Boiink verscheen. En de verzamelde warhoofdjes zijn weer in alle staten. De vrijheid van meningsuiting wordt bedreigd!

Dat lijkt Barracuda een ietwat premature conclusie. Het OM heeft weliswaar vervolging ingesteld op basis van twee aangiftes, het is aan de rechter om te beoordelen in hoeverre Smelt over de streep is gegaan. Vorige maand oordeelde de rechtbank ook - tegen de verwachting in - dat de Amsterdamse galeriehouder Michiel van Eyk geen straf krijgt voor de verkoop van Mein Kampf. Het recht op vrijheid van meningsuiting vond de rechter even zwaar meetellen.

Eerlijk gezegd komt Barracuda aan de lopende band op de interwebs dit soort drab tegen zonder dat er iets tegen ondernomen wordt: 'Nee, de heidenen (=gojiem) zijn geen boosaardige beesten met een aangeboren Jodenhaat. Ze zullen terecht boos zijn, omdat de Joden hun economieën verwoest hebben, hun samenlevingen ontwricht hebben met feminisme en homoseksualiteit en hen tot oorlogen opgehitst hebben, wat geresulteerd heeft in miljoenen doden.' 

Het gewraakte artikel was enige tijd bij DonQuijotte te lezen, maar die ziet de bui blijkbaar al hangen en heeft hem inmiddels verwijderd met verwijzing naar een of andere uithoek van het web.

De warhoofdjes vinden vooral dit belangrijk: 'De heidenen waren vol medelijden, toen ze hoorden over Auschwitz en de gaskamers. Nu deze niet bestaan blijken te hebben, voelen ze zich terecht bekocht.'

Nu kennen we de plotters langer dan vandaag: niet gehinderd door enige kennis van zaken tikken ze iedere onzin die ze op internet tegenkomen klakkeloos over en roepen dan om het hardst dat die 'waarheid' verdedigd moet worden. Barracuda vergeleek de vinders van deze sites al eens eerder met onervaren palingvissers die een tros zeesla, spartelende krabbetjes en zeesterretjes naar boven takelen en dan nog geen platvis van een dooie zeepier kunnen onderscheiden.

De eerste die in actie kwam was dan ook Klokkenluideronlines vaste gaskamertjesgek Knowtoomuch, die zijn register van verwijzingen naar foute mallotensites weer eens opentrok, zoals (de titel alleen al) Okkulte-NaZis. Deze in Bretagne verblijvende Nederlander heeft duidelijk iets te veel noten van zijn gekoesterde hazelaar op zijn hersenpan gekregen. Het is maar goed dat hij de waarde van zijn research zelf aardig goed weet in te schatten: 'Ik moet wèl zeggen dat het hier akelig stil is qua reakties nu het ineens om de ‘Platte-aarde-theorie” gaat op deze site.'

Platte aarde theorie, Barracuda had het niet beter kunnen verzinnen.

En het wordt me weer een plotterfeest daar in Almelo: Martin Vrijland, Silvia Videler van Boinnk en de anonieme oprichter van Donquijotte zijn allemaal aanwezig om de zien hoe de eisende partij 'de gevolgen van hun staats-aangestuurde (zio-)dwaling onder ogen komen zien.' Het is de vraag of Smelt, gelet op het archaïsche woordgebruik een man op hoge leeftijd, daar wel zo blij mee moet zijn.

woensdag 10 december 2014

Abductie

Een beetje plotter draait alles om, legt iedere gebeurtenis uit als een false flag en noemt ongeveer alles een hoax, en dat bij voorkeur op een toon alsof het nog waar is ook. En dus is werkelijk geen onderwerp meer veilig. 45 jaar nadat ze definitief werden ontbonden, is er nu een website die beweert dat The Beatles nooit hebben bestaan. Dus niet alleen McCartney, die was immers al jaren dood.

'This is a serious subject, not a joke, and this site is here to expose the actions of those who exploited these young men and defrauded us their fans. It is to defend the honor of everyone involved who did not take part in it willingly. It has become apparent to us in this extensive and painstaking research that there were never just four individual people known as “John”, “Paul”, “George”, and “Ringo” who comprised one Rock & Roll band known as “The Beatles”, and rose to fame as the world’s first supergroup. For all intents and purposes as far as we can tell, no one such group ever existed.'

Hoe kom je er op. Nou, omdat volgens de logica van deze site het nooit zo kan zijn dat vier bandleden zoveel talent konden combineren. Nee, dat moeten een hoop klonen geweest zijn, hetgeen zou blijken uit foto's waarop de bandleden verschillende lengtes, oren en wenkbrauwen hebben.

Barracuda vermoedt dat het een geheim experimentje is van socioloog Gerben Moerman. Die heeft eerder dit jaar uitgelegd waarom mensen geloven in geheime clous die de rest van The Beatles achterlieten om de dood van hun geliefde bandlid kenbaar te maken. De redenatie is die van de abductie, een manier van redeneren waarbij een mogelijke verklaring voor een verschijnsel als de juiste wordt gekozen. Dat is precies wat alle plotters doen, maar ze laten na het tegenbewijs te zoeken. Onderstaande video draagt Barracuda dan ook op aan alle complotsukkels.

dinsdag 9 december 2014

Totaalsukkels

Climategate.nl heeft alweer een tijdje een nieuw behangetje, maar de inhoud is er bepaald niet op vooruitgegaan. Wellicht omdat het blog tegenwoordig voornamelijk wordt volgekalkt door Rypke Zeilmaker. En die gaat in woord en geschrift steeds meer Micha Kat achterna. Niet dat er reptielen, Supergetuiges en New World Order aan te pas komen (uitzonderingen daargelaten), maar Zeilmaker gaat zowat in elk stukje volledig door het lint. Rypke stookt thuis de kachel met kolen en wijst trots alle GroenLinkers op de dikke zwarte rook die uit zijn schoorsteen komt. Rypke gaat zet dagelijks de bijl in windmolens in zijn geliefde provincie Friesland. En Rypke vindt dat alle Nederlandse journalisten groenblinde totaalsukkels zijn.

Het curieuze is: soms zit Zeilmaker er niet eens zoveel naast, maar moeten de lezers maar raden wat er werkelijk wordt bedoeld. Rypke is namelijk meer een man van de hevige emotie dan van nuchtere feiten. En mist zo ieder schot voor open doel.

'Friese windlobby blundert met uit duim zuigen medestanders in campagne' staat er bijvoorbeeld boven de zoveelste onsamenhangende litanie tegen subsidiemolenaars en 'Groene Heilstaat 2.0'. In de kop zit alleen een kern van waarheid, maar die vind je elders op het web. In de Leeuwarder Courant stond een paginagrote advertentie waarin gepleit wordt voor wind op land. Was getekend: Wind op Land, een initiatief van Platform Duurzaam Fryslân, de Friese Milieu Federatie en het Comité Hou Friesland Mooi. Die laatste weet echter van niks en is het ook nog eens niet eens met de inhoud. Inderdaad: blunder. Maar of er sprake is van kwade opzet dan wel van crommunicatie blijft onduidelijk, alleen dat gaat Rypke als zelfbenoemd journalist niet uitzoeken natuurlijk.

In weer een ander stuk gaat Rypke tekeer tegen de Volks(verlakkerij)krant,'nog zo’n medium van groenblinde uberlinkse totaalsukkels'. Want die hebben weer eens een persbericht van Klimaatbureau HIER over sjoemelstroom klakkeloos overgetikt. 'Het is treurnis een requiem gelijk (Dvorak is totaal te gek!), de staat van de Nederlandse journalistiek op milieu- en energiegebied, het zijn net zulke sukkels als die intellectueel lamlendige Kamerleden, die menen dat vaardig vingeren op je mobieltje het zelfde is als sociale vaardigheid.' Eh, watte?

Maar ook hier heeft Zeilmaker (bijna) een punt. HIER krijgt een ton subsidie van Essent, extra reden om die onderzoekjes met de nodige scepsis te bekijken. Wat overigens nog weinig zegt over de juistheid of onjuistheid van de gepresenteerde cijfers, maar daar hoor je Rypke als zelfbenoemd journalist natuurlijk niet over. 

'Wetenschappers fabriceerden bewijs tegen vermeende bijengif neonicotinoiden'. Fabriceerden? Weer de plank (net) misgeslagen. Nederlandse wetenschappers betrokken bij Wereld Natuur Fonds en IUCN hadden in 2010 inderdaad activistische overwegingen om bewijs tegen de pesticidegroep neo-nicotinoiden te leveren, resulterend in een Europese ban. Hun motivatie mag je misschien onwetenschappelijk noemen, het geciteerde artikel uit The Times zegt niet dat de resultaten werden vervalst. Dat heeft Rypke als zelfbenoemd journalist gewoon uit zijn eigen dikke duim gezogen.

maandag 8 december 2014

Slangenkuil

Een schrijver van studentenblad Propia Cures beklaagde zich eerder dit jaar over de hoeveelheid gekken die op zijn Facebook waren beland. 'Sinds ik iedereen heb geblokkeerd die iets mij onwelgevalligs schreef over de crash van vlucht MH17 zie ik ook beduidend minder holistische Youtubevideo’s, chemtrailfotoalbums en vragenlijsten die moeten bepalen welke van de zeven archetypische oerpersoonlijkheden ik heb.'

En: 'Hoe deze volstrekte malloten in mijn lijst terecht zijn gekomen weet ik niet, dat wil zeggen, ik weet van elk van de personen die mij zo het kapitalistische bloed onder de biologisch afbreekbare nagels vandaan halen, hoe ik ze ken. Ik weet alleen niet hoe en wanneer ze zijn afgegleden naar de volkomen krankzinnige Niburu-slangenkuil waarin ze nu rondkronkelen, het schuim op de mond, krijsend over de illuminati en het zionistisch wereldcomplot, zonder overigens te weten hoe je illuminati spelt, of wat een zionist nu eigenlijk is.'

Maar de Niburu slangenkuil is niet gestopt natuurlijk. Die kraaide victorie toen het bericht kwam dat aantal familieleden van de slachtoffers van vlucht MH17 hun onvrede hebben geuit over het Nederlandse onderzoek naar de oorzaak van de ramp. Ze willen dat de Verenigde Naties het onderzoek gaat leiden.

Je moet de main stream media lezen om te ontdekken wat er werkelijk aan de hand is, want de MH17 plotters maken er zoals te doen gebruikelijk weer een potje van. Het gaat om een groep van twintig nabestaanden uit Nederland, België, Duitsland en de VS die vinden dat het onderzoek te traag verloopt, en niet begrijpen waarom er nog altijd geen conclusies zijn getrokken over de oorzaak van de ramp. Dat laatste lijkt niet zozeer opzet, als wel voorzichtigheid van de kant van de Nederlandse onderzoek. De schuldvraag is niet echt makkelijk te beantwoorden, in tegenstelling tot wat de stuurlui aan wal beweren.

Maar wat doen plotters? Ze grijpen dit nieuws natuurlijk aan om hun eigen krankzinnigheid te bewijzen, wat er zo ongeveer op neerkomt dat MH17 met opzet is neergeschoten om de oorlog aan Rusland te verklaren. Niet dat dat laatste is gebeurd natuurlijk. 

'Volgens de brief is een echt onafhankelijk internationaal onderzoek de enige mogelijkheid om achter de waarheid te komen en te zorgen dat de daders uiteindelijk voor een rechter komen.' Die laatste regel heeft Ninuru.co letterlijk uit zijn dikke duim gezogen.

Overigens schrijft Niburu, die in een moeite door ook nog meldt dat de Grays de VS een ultimatum hebben gesteld, dat de VN natuurlijk niet het orgaan is dat het onderzoek moet verrichten, want 'de gedoodverfde kandidaat voor de één-wereld-regering (NWO).'

zaterdag 6 december 2014

Afpersopa

Barracuda verwacht dat de volledige naam van de beruchte afperser van John de Mol vermoedelijk vandaag nog op straat zal komen te liggen. Kan hooguit een kwestie zijn van uren.

Zijn voornaam en initialen zijn reeds bekend (Dirk Klaas M.), zijn adres ook, op Google View is zijn fraaie penthouse in Zeist te zien (hier te koop voor 6 ton) en via zijn Drogisterij Guillaumette II kom je uit bij een telefoonnummer dat gewoon te draaien is. Zelfs de pc waarmee opa zijn tekstjes dichtte staat op Candid Camera (foto links). De niet onbemiddelde opa heeft geld, vrouw en kinderen, geen strafblad en is een grijze muis. Kortom: waarom in vredesnaam?

Een theorie is dat Dirk Klaas als zich zo ergerde aan Talpa's Utopia, dat hij de goedlachse De Mol een lesje wilde lezen. Kan ook zijn Dirk Jan als grijze muis nog een keer in zijn leven iets groots wilde verrichten, om dat vlak voor zijn dood aan zijn vrouw op te biechten ('Het miljoen ligt zonder rente onder de deurmat'). Of misschien wilde Dirk Klaas wel groter wonen: 160 m² is immers maar een pijpenla.

In plaats daarvan heeft Dirk Klaas de grootste fout uit zijn leven gemaakt, verdwijnt hij maximaal negen jaar achter de tralies en is hij als moderne Ferdi E. ineens de schandvlek van de familie. Boontje komt inderdaad om zijn loontje.

UPDATE:

 

vrijdag 5 december 2014

Repliek



Oud-rechter Wicher Wedzinga wordt belaagd door 'vreselijk domme mensen met wie je niet in discussie' moet gaan. Sinds hij een artikel schreef over de zaak Demmink, waarin hij zich zo neutraal mogelijk opstelde, wordt hij lastig gevallen door 'een soort sekte' die hem zelf met de dood bedreigde (zo kennen we onze Demmink-gekjes weer). Had Wicher natuurlijk kunnen weten toen hij zijn neus in dit wespennest stak.

Overigens kreeg ook het 'perfide blog' Barracuda indirect een veeg uit de pan omdat die openlijk had getwijfeld aan de dossierkennis van Wedzinga. Volgens Wedzinga moet juist worden achterhaald wat zich tussen 2002 en 2004 heeft afgespeeld, met name wat betreft Demminks bezoeken aan de inmiddels roemruchte Pinocchiobar te Praag, een soort FEBO voor pedofielen als we de geruchten mogen geloven. De strafbaarheid van de zedelijkheidswetgeving is in die periode namelijk uitgebreid.

Waarop Barracuda opmerkte dat dit nou juist de jaren waren waarin de eerste publiciteitsgolf rond Demmink losbarstte. Dan pas je wel op je tellen. Nou, dat had Wicher ook bedacht (zo dom was de opmerking dus blijkbaar ook weer niet), maar pedoseksuele neigingen waren nu eenmaal moeilijk te onderdrukken, redeneerde hij. Gelet op het feit dat weekblad Panorama destijds naar Praag afreisde met een foto van Demmink, en de Praagse avonturen vervolgens breed werden uitgemeten, lijkt het Barracuda niet waarschijnlijk dat de oud-DG zich daar nog eens zou vertonen. Het is ook een flink eindje rijden voor een kroket uit de muur.

Barracuda begrijpt sowieso al weinig van deze Wedzinga. Die had er toch echt verstandiger aan gedaan als hij, gelet op de vele incidenten, enkele jaren de luwte had opgezocht, om er sterker uit terug te keren, maar de beste man komt maar niet los van zijn verleden. Niet alleen moeten 'mijn levensloop en ziektes' worden toegelicht, ook manifesteert Wicher zich voortdurend via YouTube en Twitter, alsof hij nog steeds wil bewijzen dat hij volledig ten onrechte uit het ambt is gezet. 

Het levert een wat dubbel beeld op. Enerzijds heeft Wedzinga natuurlijk voldoende vakkennis in huis om affaires juridisch te duiden, anderzijds ontbreekt het hem vaak aan werkelijke dossierkennis om er echt iets nuttigs aan toe te voegen, zoals in 2010, toen hij de ontknoping van de zaak Natalee Holloway beloofde. Dat werd een samenraapsel van veronderstellingen die de buurman ook had kunnen verzinnen.

'De duiding van de zaak Demmink vertoont dezelfde zwakte: 'nieuwe ontwikkelingen' worden niet concreet gemaakt, maar bovenal laat Wicher in het midden 'of die voor of tegen Demmink pleiten'. Terwijl die 'nieuwe ontwikkelingen' blijkbaar aanleiding waren voor de video update. Dus vermoedt Barracuda dat de update toch vooral als bedoeling heeft om zijn critici van repliek te dienen, u weet wel 'domme mensen met wie je niet in discussie moet gaan'.





donderdag 4 december 2014

Zelfdoding

De Niboeroetjes houden er een merkwaardige hobby op na: de een spot vliegtuigen, de ander telt...nee, geen UFO's (hoewel, die ook), maar dode bankiers. We zijn nu aan nummertje 35 aanbeland, hoewel het al steeds minder spannend wordt, want dit keer gaat het om een Nederlands echtpaar, waarvan de man relatiemanager was bij de ABN/AMRO in Eindhoven. De doodomstandigheden wijzen volgens de politie op zelfdoding.

Maar niet volgens de Niboeroes: 'Wanneer je als echtpaar gezamenlijk besluit om zelfmoord te plegen dan verkies je meestal niet om dit te doen door met je auto het ijskoude water in te rijden om vervolgens te verdrinken. Wanneer zoiets gebeurt dan vindt dit meestal plaats op een zo aangenaam mogelijke manier.'

Hier spreekt een ervaringsdeskundige, dat hoor je zo. Hoe was Robin Williams ook maar weer aan zijn eind gekomen? Touw om zijn nek? Hoeveel mensen springen niet voor de trein?

Barracuda is er trouwens nog altijd niet achter wat de gekjes nou zo fascinerend aan deze zelfdodingen vinden, maar het komt er op neer dat er 'een hitlist zou zijn waar 30 a 40 bankiers/financiële mensen op staan om in 2014 van het leven te worden beroofd door een speciaal doodseskader'. Staat op internet, dus is het waar.

Maar wat zeggen die cijfers nou eigenlijk? Niks. Jaarlijks plegen naar schatting 1 miljoen wereldburgers zelfmoord. Daar zitten ongetwijfeld een hoop bankiers tussen, maar ook verplegers, sigarenboeren en putjesscheppers. Businessweek heeft al eens een lijst gemaakt van beroepen waarbij veel zelfdodingen voorkomen. De financiële sector staat op plek vijf. Tandartsen plegen veel vaker zelfmoord dan bankiers, doktoren ook. De nummer 1? Marine ingenieurs. Wedden dat Niburu daarachter geen doodseskader vermoedt?

woensdag 3 december 2014

Bewijs

Kijk aan, HealingSoundMovement en WantToKnow gaan op 7 december op hun evenement Er Hangt Iets in de Lucht het bewijs leveren voor chemtrails, 'genocide van de mensheid..!'. 'Heb je nog nooit van dit fenomeen gehoord, dan wordt het écht hoog tijd..! De officiële instanties doen dit sprayen af als ‘kletskoek’, maar tegelijkertijd wordt toegegeven, dát er gesprayd wordt, maar dan vanuit het ‘weer-beïnvloedings’-perspectief..'

Barracuda gaat nu al voorspellen wie daar op afkomen: dat zijn de chemtrail zweefkezen zelf, niet de mensen die nog niet 'ontwaakt' zijn. Want het helpt niet echt wanneer je een vertaald artikel bij WantToKnow plaatst waarin een zekere Donald Potts drie samenvallende toepassingen voor de 'ontvolkingsagenda' noemt (want dat is namelijk het idee achter chemtrails, volgens de gekjes dan):

1) Genocide van de wereldbevolking, mensen vergiftigen en ziek maken, met o.a. kanker, dementie, ALS, Multiple sclerose, de mysterieuze Morgellon-ziekte (vezels die in de huid lijken te groeien, nanobots)

2) De lucht met een wolkendek versluieren om gebeurtenissen te verbergen, zoals extra planetaire lichamen die in ons melkwegstelsel komen (Planeet X en bruine dwerg zon, planeten zoals Nibiru, en hun manen) en ruimteschepen in onze atmosfeer chem(ische)-trails worden door de Illuminati en de Verenigde Naties ingezet met alleen maar slechte bedoelingen. Alsjeblieft, bekijk deze video’s en vanaf nu weet je dat chemtrails echt zijn, dat ze bestaan, dat ze SLECHT zijn, LEVENSBEDREIGEND en GENOCIDE in de zin hebben.

3) De planeet aarde beïnvloeden, opwarming van de aarde veroorzakend, ten behoeve van het Reptielenras dat ons in werkelijkheid bestuurt. Hieronder zijn 7 links die bewijs leveren van het bestaan van chemtrails. Het bestaan van chemtrails is geen complottheorie. Ja, de overheid ontkent het, tot ze voor het gerecht of een onderzoekscommissie worden geroepen en verklaren dat ze alleen het weer willen beïnvloeden, om regen te kunnen maken.

Ook worden nog enkele zogenaamde klokkenluiders opgevoerd onder wie ex-FBI agent Ted Gunderson. Metabunk maakte alle eens korte metten met deze Gunderson.

En welke specialisten komen er zoal om ons te overtuigen? Vanzelfsprekend weer de usual suspects: oud burgemeester en zelfverklaard chemtrailkenner Peter Vereecke, Désirée Röver 'researchjournalist', Martijn Van Staveren (van de ‘Buitenaards Contact’-presentaties) en John Consemulder (bewustzijnswetenschapper, muziekheler). Enzoverder.

Saillant detail is dat de bijeenkomst wordt gehouden in Aalsmeer, direct onder de rook van Schiphol. Met een beetje geluk zien de gelovigen nog een chemtrail of twee. Be there!

dinsdag 2 december 2014

Diefstal

John de Mol en Postcode Loterijoprichter Boudewijn Poelmann moeten binnenkort voor de rechter verschijnen omdat ze van diefstal worden beticht. Nou ja, diefstal. Ene Dirk Sta van Uiter, een 60-jarige ondernemer uit Monnickendam, heeft ooit een plannetje gedeponeerd bij afdeling Registratie van de Belastingdienst voor de VriendenLoterij, waarbij het telefoonnummer van de deelnemer zijn lotnummer is. Zou hij De Mol mee hebben benaderd. Die ermee aan de haal ging. En nu moeten John en Boudewijn dokken, als het even kan 2 miljoen euri per jaar.

Hoewel, Barracuda vermoedt eerlijk gezegd van niet. De woordvoerder van Talpa zegt: 'Wij bij Talpa exploiteren geen loterijen, wij maken programma's in opdracht van loterijen. John de Mol heeft door de jaren heen wel drie of vier mensen aan zijn bureau gehad met het idee om van je telefoonnummer je lotnummer in een loterij te maken. Dat is zo'n verschrikkelijk algemeen idee.'
  
Zelfde verhaal, maar dan bij Steve Brown. Let op de verschillen: '‘Maffia-Mediatycoon John de Mol’ en de laaienlichters Postcode Loterijoprichter oplichter Boudewijn Poelmann moeten binnenkort voor de rechter verschijnen omdat ze van diefstal worden beticht. De Maffioso ondernemers zouden het concept van de “VriendenLoterij Altijd Prijs voor Poelmann en zijn Crime gabbers in pak”, waarbij het telefoonnummer van de hersendoden SBS-deelnemer zijn lotnummer is, gestolen hebben. Het is niet de eerste keer dat John de Mol wordt aangeklaagd voor jatten. Zo klaagde Michael Roy Barry John de Mol ook al aan voor jatten van het programma format The Voice.'

Yep, dat was alweer drie jaar geleden en daar is niks meer van vernomen. Vermoedelijk hierom (commentaar Talpa): 'Wij hebben verschillende pogingen gedaan van de heer Barry meer details te krijgen over zijn idee, maar dat is niet gelukt.' Maar dat meldt Brown natuurlijk weer niet.

Maar wat kan die Brown een of andere mislukte programmabedenker uit Monnickendam dan wel een 'SBS-Tokkie-loterij schelen'? Vanwege same old same old: Anders gezegd: oud zeer. Zelfverklaard meester in de rechten Steve Brown heeft het op Peter R. Vries gemunt sinds hij in een uitzending van zijn misdaadprogramma op de korrel werd genomen met de verborgen camera. Dat was ergens in de jaren negentig van de vorige eeuw en sindsdien is Brown niet meer de oude. Drie keer raden wie dat programma destijds produceerde: 'Maffia-Mediatycoon John de Mol' natuurlijk.