woensdag 30 september 2015

Bloedmaan

Zo, de maand september zit er bijna op, en de aarde draait gewoon dooorrrrr. Geen rampen, geen instorting van aandelenbeurzen, niks. Ondanks dat een maansverduistering samenviel met een supermaan. Eind augustus wist Niburu.co niet hoeveel feiten ze moesten opsommen om duidelijk te maken dat er deze maand 'iets' vreselijks stond te gebeuren, weliswaar met een paar slagen om de arm, maar toch.

De gekte is overigens begonnen met, zoals wel vaker, een persoon. Pastoor Mark Biltz publiceerde vorig jaar het boek 'Blood Moons: Decoding the Imminent Heavenly Signs', waarin hij een relatie legt tussen bloedmanen en grote gebeurtenissen, zoals de oprichting van de Joodse staat in 1948. En dan gebeurt er iets dat je wel vaker ziet op de interwebs: de boodschap wordt vermenigvuldigd, aangepast en in diverse varianten verspreid.

De Mormoonse Kerk waarschuwde dit weekend al voor de onzin, evenals de EO. Er komt geen catastrofe. En de Evangelische Omroep zou het moeten weten, want die heeft een lijntje met God. Professor Willem Ouweneel 'Je wordt er eigenlijk wel heel erg moe van, van al die verhalen, ik heb m'n hele leven al die verhalen meegemaakt. Maar dan zeggen de mensen: Ja, maar één keer gebeurt het ook echt!! Nee het gebeurt dus helemaal niet! De wereld vergaat niet, klaar!'

Dat wil zeggen: Ouweneel denkt dan wel weer dat de Here Jezus terug komt. Die vestigt dan het Messiaanse rijk op aarde. Duizend jaar later wordt de wereld vernieuwd en dan krijgen we een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.

De vraag is: zouden de roeptoeters ooit iets van hun mislukte voorspellingen leren? Vermoedelijk niet. Barracuda heeft de indruk dat het merendeel van de droeftoeters gewoon een apocalyps wil. 

Maar we zijn er nog niet, want Gerald Celente, oprichter van Trends Research, voorspelt een wereldwijde ineenstorting van de aandelenbeurzen op 7 oktober 2015. En zo zijn er nog wat data. Want eindedertijden voorspellers gaan door totdat ze er zelf bij neervallen.

dinsdag 29 september 2015

Falsificatie

Er zaten vermoedelijk weinig plotters in de zaal, gisteren in de Aula van de Universiteit van Amsterdam. Want het ging over hen: 'Niets is wat het lijkt. De wereld achter complottheorieën'. 'Houdt het tegenwoordige geloof in complottheorieën verband met de postmoderne samenleving waarin elke waarheid betwijfeld kan worden? Of met de opkomst van het internet? En zijn er eigenlijk voorbeelden van complottheorieën die juist bleken te zijn?'. Dat soort vragen, dus.

Het werd een beschaafd wetenschappelijk middagje, met filmmaker Kasper Verkaik, die JFK onderzoeker Robert Groden portretteerde, filosofe Sanneke de Haan en usual suspect Stef Aupers, tegenwoordig verbonden aan het Instituut voor Mediastudies van de Katholieke Universiteit Leuven.

Van die drie was De Haan min of meer de ervaringsdeskundige. Zij had een vriend die haar onophoudelijk bestookte met het ene op internet uitgesponnen complot na het andere: van Vaatstra tot MH17. Ze zocht zelfs advies bij een psychiater, die haar vooral adviseerde om vooral geen discussies aan te gaan over de vermeende feiten.

De vriend schijnt inmiddels in te zien dat ook complotten op internet niets anders zijn dan speculaties, maar de vraag waar de obsessie eindigt en de gekte begint, bleek niet zo makkelijk te beantwoorden. Wellicht bij de hoeveelheid tijd die plotters aan hun obsessie besteden, terwijl er relevantere zaken in het leven zijn, vond De Haan.

Stef Aupers ziet een sociologisch verband met de argwaan die burgers in het algemeen hebben jegens overheden, waarbij internet fungeert als echokamer. Er is altijd wel een medestander die de theorie of de verdenking beaamt. Maar de vraag waar nu precies de grens ligt tussen een kritische burger en een complotdenker kon ook Aupers niet echt helder beantwoorden.

Wat vreemd is, want Aupers begon wel over falsificatie. Er is uiteraard niets mis met kritisch denken, maar wie een theorie poneert, moet hem ook kunnen weerleggen. Of daartoe in elk geval een poging wagen. En dat zie je nooit bij plotters. Een feit is nog geen bewijs. Er zijn verschillende feiten nodig om bewijs te vormen. Vooral feiten die andere feiten weerleggen, of nuanceren.

zaterdag 26 september 2015

Paus

Driemaal is scheepsrecht. Nu ook op 25 september de wereld as we know it niet is geëindigd, nadat 23 september ook al geruisloos passeerde, moet het toch echt gaan lukken op 28 september met de komst van de bloedmaan. Anders vreet Barracuda zijn schoenen op.

Media analist Tom Siebert is zo overtuigd van het geloof in de apocalyps dat hij het Amerikaanse vasteland alvast heeft verlaten voor een onderkomen op Hawaii. Namelijk aan de voet van de nog actieve vulkaan Mauna Loa. Daar heeft hij geen tv of internet, maar hopelijk wel een horloge, anders weet je nog niks.

Siebert gelooft overigens niet in het einde der wereld, maar verwacht wel een catastrofe. Dan zou Barracuda niet naast een vulkaan gaan kamperen.

Maar helaas: NASA heeft inmiddels laten weten dat de 270 meter lange asteroïde 2012 TT5 de aarde in elk geval niet gaat raken. Die scheert langs onze planeet op 8 miljoen kilometer afstand.

Maar dan 25 september. De Paus sprak vrijdag de Algemene Vergadering van de VN toe. Dat vonden de wakkere geesten van Niburu's al bij voorbaat verdacht en die gingen ervan uit dat 'wat deze satanist (...) uitkraamt geheel in lijn ligt met wat de leiders van de G7 in hun arrogantie beweerden, namelijk dat ze de opwarming van de aarde zullen beperken tot 2 graden.' Waarna de wereld volledig gedoemd zou zijn.

Het begon er al mee dat beste man in zijn toespraak met het Amerikaanse congres 'een satanisch illuminatie handgebaar' maakte. De Niburu's bedoelen een handgebaar dat Barracuda miljoenen mensen ziet maken als ze iets willen verduidelijken. Je moet wel een complete zool zijn als je daarin een illuminatiegebaar herkent.

Maar het mooie komt nog: hoewel de oude Franciscus heel even verwees naar de klimaatverandering, waarschuwde hij toch vooral voor de 'egoïstische en grenzeloze dorst naar macht en welvaart'. Oftewel: het thema dat plotters tot in het extreme bezighoudt.

vrijdag 25 september 2015

Manipulatie

83 procent van alle 'vluchtelingen wees welkom' tweets door zogenaamde 'Duitsers' blijkt NIET afkomstig uit Duitsland, maar vooral uit de VS. Waarmee in een klap duidelijk wordt hoe Xandernieuws tegen het vluchtelingenprobleem aankijkt.

Alinea's lang gaat het bij Xandernieuws over overheden en geheime diensten die 'massaal het internet gebruiken om de bevolking te misleiden en manipuleren'. Om vervolgens te suggereren dat deze overheden waarschijnlijk van alle kanten de instroom van vluchtelingen aanmoedigen.

Toegegeven: het is weer een van die vele overschrijfartikeltjes van Xander. Het verhaal komt van Kopp, door Die Welt ooit omschreven als „auf Esoterik, Verschwörungstheorien und Desinformation spezialisiertes Unternehmen'. Wordt gedeeltelijk volgeschreven door Ufologen ook nog. De laatste weken lijkt de berichtgeving volledig in het teken te staan van de vluchtelingen. Met koppen die volledig duidelijk maken hoe men er tegenaan kijkt: 'Politik hat komplett den Verstand verloren: Deutschland übergibt Kasernen und Fliegerhorste an »Flüchtlinge«'

Kopp baseert zich op een onderzoekje van Vladimir Shalak van de Russische Academie van Wetenschappen. Die Shalak is nogal ruim van begrip als het om 'welkomsberichten' gaat. Als The Washington Post meldt dat Duitse tabloids vluchtelingen verwelkomen, is dat blijkbaar ook een 'welkomsbericht'.

Maar er valt nog iets op: Shalak lijkt vooral te hebben gekeken naar berichten in de Engelse taal met als hashtag “#RefugeesWelcome. Dan is het niet verwonderlijk dat je uitkomt op UK, VS en Australië als bron. En dat zo'n hashtag op een zeker moment massaal wordt opgepikt om nieuws over vluchtelingen te rubriceren, zegt meer iets over de sociale interactie dan over manipulatie.

Xander vat zijn frustratie overigens treffend samen: 'Daarnaast zorgt een compleet leger ‘netbots’ ervoor dat de sociale media helemaal worden overspoeld met dit soort valse ‘vluchtelingen wees welkom’ berichten, waardoor de internetter die wél kritisch staat tegenover de komst van miljoenen moslims naar Europa het idee krijgt dat hij tot een kleine minderheid behoort'.

donderdag 24 september 2015

Shemitah

Inmiddels zitten we ruim in september, maar de door plotters voorspelde rampmaand heeft zich nog altijd niet voltrokken. Ook de door hen voorspelde rampdag 23 september ging weer eens geruisloos voorbij. Geen natuurrampen en geen instorting van de aandelenbeurzen.

Niburu.co, Beyondthematrix en Xandernieuws, ze waarschuwden weken terug allemaal voor de grootste apocalyps ooit. In de Hebreeuwse kalender is ieder zevende jaar een bijzonder jaar, genaamd een Shemitah-jaar. Op de laatste dag van beide voorgaande Shemitah-jaren zag men een flinke instorting van de aandelenmarkt. Dus volgens de onnavolgbare logica gaat dat dan ook dit jaar gebeuren. Staat op internet, dus is het waar.

Het begon met Johan Oldenkamp, die tegenwoordig steeds meer zit af te geven op de alternatieve media, en die hele 23 september maar onzin vond, maar zelf ‘de eerste klap op 14 september verwachtte’. Er gebeurde uiteraard niets.

Nu is september nog niet voorbij, en kan doomsday volgens preppers ook nog op 28 september plaatsvinden, of op 25 september, want op een of andere manier krijgen de gekken hun agenda's maar niet op elkaar afgestemd.

De Niburu's blijven tot het laatste moment stellig: 'Overal worden doemdenkers die voor komende week het einde van de wereld voorspellen, uitgemaakt voor gevaarlijke losgeslagen gekken. Mogelijk zijn zij echter toch niet zo gek want de wereld zoals wij die kennen zal wel degelijk op 25 september vergaan.' Iets met de Paus die naar de VS komt, er is werkelijk geen touw aan vast te knopen.

Je mag hopen dat lezers van alternatieve media eind deze maand eens tot inzicht komen dat het internet vol onzin staat, en plotterblogs vooral elkaar aan het overschrijven zijn, maar die zijn wel vaker met erger weggekomen. Vooral door er helemaal niet meer op terug te komen.

Deed ook Micha Kat. Die had zijn eerder aangekondigde afscheid precies op de dag gepland dat de wereld zou gaan. Maar hij gaat door. 'Deze site kan niet stoppen want het is de enige plaats waar straigtforward, zonder dubbele agenda’s, wordt gewerkt aan de waarheid sine ira et studio'.

maandag 21 september 2015

Piggate

Sinds zondag is de Britse premier David Cameron trending tropic, wegens het verhaal dat hij ooit (als dronken student) zijn geslachtsdeel in de bek van een varkentje stak. Het varken zou op het moment van de schennispleging al dood zijn geweest, maar inmiddels is Cameron's Pig op Twitter weer springlevend. Heel Engeland staat op zijn kop vanwege Piggate.

Nou ja, heel Engeland...Downing Street zegt dat de beschuldiging 'geen antwoord waardig is' en oud-leden beweren dat Cameron nooit lid is geweest van de studentenvereniging met dit opmerkelijke ontgroeningsritueel, als het al heeft plaatsgevonden. Bewijs ontbreekt natuurlijk weer. De beschuldigingen komen van Lord Ashcroft, voormalig vice-voorzitter van de Conservatieven en oud-geldschieter van de partij, die in onmin is geraakt met Cameron.

Doch dat maakt allemaal niet uit, want als er ergens naar kan worden verwezen, is Micha Kat er als de varkens bij om het voorval te koppelen aan Johan Friso en heeft Joris D. 'dui-zen-den varkens' in stukken gesneden.

En dat terwijl het Kat was die ooit in een dronken bui Nieuwspoort voor een urinoir aanzag, reden waarom De Telegraaf besloot dat ze hem niet als correspondent in Laos wilden. Vanwege het optrekkende vocht moest heel Nieuwspoort naderhand worden gerenoveerd, net als het complete Binnenhof. Verzint Barracuda, dus dan moet het wel kloppen.

zondag 20 september 2015

Beschouwing



Barracuda had afgelopen week geen tijd om naar de alternatieve beschouwing van Prinsjesdag te kijken, en vermoedelijk had hij het (zes uur lang!) ook niet volgehouden, te oordelen naar de 1 uur en 24 minuten durende samenvatting. Niet alleen de slechte geluids- en beeldkwaliteit was killing, maar vooral de inhoud.

NoNonSens Prinsjesdag 2015 werd natuurlijk helemaal geen alternatieve beschouwing van Prinsjesdag, en waren geen analyses van de miljoenennota, de begrotingsuitkeringen, de loonkostenvoordelen en de koopkracht, simpelweg omdat de deelnemers aan deze marathon zich daarin helemaal niet verdiept hebben. Of daar zelfs maar iets zinnigs over konden zeggen.

Iedere poging om commentaar te leveren op het regeringsbeleid verzandde in onduidelijke opmerkingen over bijvoorbeeld voedselbanken en echte banken, columns vol platitudes of straatintervioetjes met politici die geen zin hadden om vragen te beantwoorden.

Wat we wel kregen was een samenvatting van de bekende plotterhobby's. Binnen de kortste keren ging het weer over Baybasin en Demmink. Zagen we Erwin Lensink weer met het Vaatstra boek zwaaien. En mocht Joost Niemöller zijn MH17 complotten uit de doeken doen. Lekker relevant weer.

Je mag dan nog zoveel commentaar hebben op het 'oeverloze gewauwel van de NOS', als je daar zelf oeverloos gewauwel tegenover zet, en niet eens de moeite neemt om de onderwerpen een beetje fatsoenlijk in te leiden dan wel uit te leggen voor buitenstaanders, predik je voor eigen parochie. En dat is wat NoNonSens Prinsjesdag 2015 toch voornamelijk was: een theekransje van plotters. Het 'meest spraakmakende evenement van het jaar' (Talk2Myra) trok niet meer dan 300 kijkers. 

zaterdag 19 september 2015

Uitstel

Je weet in elk geval wat je aan Hans Mauritz hebt. Gisteren zouden zijn beide boekjes - de herschreven versie van Het Verboden Dagboek van Maaike Vaatstra en de Misdadige Misdaadverslaggever, over Peter R. de Vries - verschijnen, maar nadat die al die tig keer waren uitgesteld, was te verwachten dat Hans daar opnieuw een paar maandjes aan vast zou knopen.

En ja hoor, volgens Bol.com en een summiere update op zijn site mogen we nu wachten tot 30 oktober. Barracuda gaat voorspellen dat Hans de verschijningsdatum over de jaarwisseling heen gaat tillen.

Of medische oorzaken hieraan ten grondslag liggen - Hans lag naar eigen zeggen in de lappendeken, na een val van zijn schuur en hartklachten - of financiële perikelen (de drukker niet betaald?) blijft gissen, want erg meedeelzaam is Hans tegenwoordig niet meer. Intussen heeft Hans al een paar gouden kansen laten liggen, zoals de verschijning van Heineken film (gebaseerd op het gelijknamige boek van De Vries) afgelopen zomer.

In elk geval belooft Hans dat de boekpresentatie samenvalt met onthullingen van Willem Holleeder en Steve Brown over 'Peter R. de Geilneef'. Onthullingen? Brown meent te weten waarom Holleeder met al zijn zuurverdiende geld niet in Indonesië is gaan rentenieren. Maar dat lijkt Barracuda helemaal niet zo spannend. Daar heeft Peter R. toch echt geen hand in gehad. Holleeder is hartpatiënt en dan kun je inderdaad maar beter binnen het Nederlandse zorgstelsel blijven. 

woensdag 16 september 2015

Bart

De ene kant van het verhaal: ex-jongensprostituee Bart van Well (42) heeft de Stichting Get Well Foundation opgericht. Die vangt slachtoffers op van seksueel geweld. Lijkt Barracuda alleszins nuttig.

De andere kant van het verhaal: Van Well wil een schadevergoeding van de Nederlandse staat vanwege misbruik door Joris Demmink, die hij als jongensprostituee zou hebben moeten bevredigen op de achterbank van zijn dienstauto. Door wat er in het verleden is gebeurd, leidt hij aan een posttraumatische-stressstoornis en aan een manisch-depressie. Via de rechter wilde hij getuigen oproepen.

Landsadvocaat Bert-Jan Houtzagers ziet echter geen gronden om Fred Teeven, Ivo Opstelten en Demmink onder ede te verhoren: ‘Er gaat een hoop complottheorieën de ronde. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gezegd in een breed onderzoek alles nog één keer tegen het licht te willen houden, maar de heer Van Well wil daar niet aan meewerken.’

Waarom niet? Wellicht vanwege deze aap uit de mouw. Van Well werd vorig jaar gehoord in het kader van het Demmink circus van De Roestige Spijker. Hij worstelde toen met zijn geheugen, was vaag over sommige details en kon niet goed uitleggen hoe hij zeker wist dat Demmink degene was die hem als kind had belaagd. Die zou hij hebben 'herkend' van een artikel in de Panorama, maar niet per definitie aan de foto's.

Als Van Well geen duidelijke herinneringen heeft aan zijn toenmalige klant, wordt de bewijsvoering verdraaid lastig. Hij kwam ook met een verhaal over een ‘aquamarijnkleurige mobiele telefoon met een klepje’, in 1989. Dergelijke telefoons bestonden toen niet.

maandag 14 september 2015

Einde oefening

De zaak Demmink lijkt te sneuvelen op onwillige Turken. Dat zegt de Haagse onderzoeksrechter Yolande Wijnnobel tegen het NRC. Die staakt pogingen om in Turkije getuigen te horen inzake het strafrechtelijk onderzoek naar de vermeende verkrachting van twee minderjarige jongens in Turkije door de oud-secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

De beschuldigingen over seks met minderjarigen zouden in Turkije na eerdere aangiften namelijk al eens zijn onderzocht en het ne bis in idem beginsel (iemand kan niet twee keer voor hetzelfde feit worden berecht) staat nieuw onderzoek niet toe in deze zaak.

Advocaat Adèle van der Plas, die ten behoeve van de zaak Baybasin de twee getuigen liet opdraven, vermoedt dat een ‘geheime overeenkomst’ is gesloten tussen Turkije en Nederland. Turkije zou zwijgen over Demmink in ruil voor medewerking die Nederland leverde aan het wegens drugshandel tot levenslang veroordelen van de Koerdische vrijheidsstrijder Baybasin. Barracuda heeft de onzin van die bewering al eens aangetoond.  Een uit zijn context gelichte memo gaat niet over Demmink.

Maar ja, haar levenswerk ligt daarmee aan gruzelementen, die zoomde helemaal in op Demmink nadat haar cliënt Baybasin het hoger beroep had verloren. Juridisch gezien was dit al geen verstandige zet, want ze had Baybasin er waarschijnlijk niet vrij mee gekregen. Al was het maar omdat deugdelijke papieren ter onderbouwing van vermeende inreisdata ontbraken.

Het OM wil de zaak nu voor het einde van het jaar afronden, omdat ook de weinige Nederlandse beschuldigingen (van opvallend labiele figuren) nog onderzocht moet worden. Ook daar verwacht Barracuda niets meer van.

Daarmee is het einde oefening voor plotters en aanverwanten. Vermoedelijk niet voor Demmink, wiens onschuld nu in elk geval niet ondubbelzinnig kan worden aangetoond.

vrijdag 11 september 2015

Consensus

Inmiddels zijn we alweer veertien jaar verder, maar (sommige) plotters komen nog altijd niet los van 9/11. Veertien jaar lang zijn ze niet verder gekomen dan het verzinnen van een hoop elkaar tegensprekende theorieën, die op het grote publiek geen enkele indruk hebben gemaakt, want de aandacht voor 9/11 Truth is in de loop der jaren alleen maar verder afgenomen.

Maar dat houdt Guido Jonkers van complotblog WanttoKnow niet tegen om doodleuk te beweren dat vijftig procent van de Nederlanders de officiële versie zegt te betwijfelen. Dat moet dan blijken uit een onduidelijke enquête onder 250 'Nederlanders'. Barracuda vreest vooral de aanhang van Jonkers zelf. Niet bepaald methode De Hond.

Het probleem van Jonkers c.s. wordt nog eens goed weerspiegeld in het eveneens door Jonkers aangehaalde Nederlandse Consensuspanel, 'waarin bewijs wordt overlegd dat er sprake was van voorkennis van de aanvallen.' Opgericht door een handvol gelovers die het de afgelopen jaren maar niet eens werden over de ware toedracht. Dus daar moet veertien jaar later nog 'consensus' over worden bereikt.

En dan helpt niet echt als je in het geval van het WTC spreekt over 'ongereageerd nanothermitisch materiaal, wat zo gefabriceerd kan worden dat het zich gedraagt als ontbrandingsmiddel (zoals regulier thermiet), of als explosief', met verwijzing naar onderzoek dat door echte deskundigen aan alle kanten is gekraakt. Of explosies gelijk stelt met bommen. Die hele consensus staat werkelijk stijf van de reeds jaren geleden achterhaalde speculaas.

Het helpt ook niet om te suggereren dat er in Pennsylvania helemaal geen vliegtuig is neergestort, met verwijzing naar een paar uit hun context gelichte citaten, als je in die veertien jaar niet eens de moeite hebt willen nemen om ter plekke inwoners te ondervragen, zoals de BBC wel heeft gedaan. De meeste plotters zijn in die veertien jaar achter hun laptop blijven plakken in de overtuiging dat ze het schandaal van de eeuw wel eens aan de hand van een paar vage foto's konden blootleggen. En het erge is: dat denken ze nog steeds.

woensdag 9 september 2015

Wetenschap

Deze zomer meldde Wanttoknow dat aliminiumvergiftiging door chemtrails nu dan toch echt bewezen is. Nadat samensteller Guido Jonkers dat natuurlijk al vele malen eerder had geroepen. Scheikundige dr. Marvin Herndon, vooral bekend vanwege zijn hypothese over de samenstelling van het binnenste van de aarde, had een officiële studie gepubliceerd over de aluminiumvergiftiging van de mensheid en de aardse leefsfeer, door de 'illegale klimaatengineering'. 'Feitelijk hebben we nu keihard bewijs van illegale klimaatengineering die in de afgelopen 15 jaar heeft plaatsgevonden. En let op: het is vooral de laatste twee jaar dat er sprake is van een scherpe escalatie, aldus Herndon.'

Maar het bewuste artikel in International Journal of Environmental Research and Public Health is alweer teruggetrokken. Niet door de auteur zelf, maar door de redactie die die tot inzicht is gekomen dat de 'toon van het artikel niet voldoende objectief is'. En dat niet alleen: Herndon heeft ook een paar foutjes gemaakt. In het rapport levert Herndon zogenaamd bewijs dat een van de verspreidde giftige substanties, koolvliegas is. Schijnt dat Haerndon verkeerde alumiumwaarden heeft gebruikt.

• The value for average leachate concentration of Aluminum mentioned in Table 1 and used by the author to normalize the data presented in Figures 2, 3, 4 and 5 is incorrect. The author uses 70,000 µg/kg, while the correct value resulting from the un-leached European coal fly ash samples measurements published by Moreno et al. [2]) is 140,000,000 µg/kg. This error invalidates the conclusions of the article.

• The chemical compositions obtained for rainwater and HEPA air filter dust are only compared to chemical compositions obtained for coal-fly-ash leaching experiments [2]. The author did not attempt to compare his results to chemical compositions of other potential sources. Thus, at this stage, the work is preliminary since it is not clear what the source of these chemicals is.

Ook op Metabunk werden zijn claims onderuit gehaald. Terwijl een ander onderzoekje van Herndon ook al broddelwerk blijkt te zijn: 'There are multiple problems with these papers: figures are incorrect, values given are off by several orders of magnitude, masses are calculated incorrectly, data sets appear to have been chosen arbitrarily. But the biggest problem with the paper, even if we take the data at face value, is that there's no actually correlation of the data sets, and no control is used. Statistical significance tests are applied incorrectly.'

'This is a further instance of trying to deceive people,' aldus Hernon. Dat klinkt ook al niet erg wetenschappelijk.

zondag 6 september 2015

Illegalen

Joost Niemöller heeft alweer een nieuwe vijand: de vluchteling. Of zoals Joost het formuleert 'vluchteling', tussen aanhalingstekens. Eerst waren het enge baardmannen, nu hebben we 'illegalen'.

'Wat weten we van deze mensen? Strikt gesproken weten we alleen dat ze op onwettige wijze een grens zijn overgestoken. Ze tonen hun paspoort niet, of zijn hun paspoort ‘verloren’. Ze eisen asiel, komen daarmee in een procedure, en heten dan ‘asielzoekers.’ Maar zijn het ook ‘vluchtelingen’?'

Natuurlijk weet Joost ook wel dat het om mensen gaat die op de vlucht slaan voor bijvoorbeeld de burgeroorlog in Syrië. Hij wil ze alleen niet in zijn achtertuin. Of op de stoep. Of bij de bovenburen.

Ze maken er een bende van, net als de Surinamers die laatst in de trein iets met kip aten. De resten smeten ze op de grond. 'Wat ze ook doen: Poepen en pissen in de liften. Junks, zegt men dan. Maar met eigen ogen zag ik dat pisgedrag door donker en lichter getinte medelanders ook, en dat waren bepaald geen junks, maar vlot geklede jongemannen die zo te zien elke dag naar de kapper gingen. Schoon op zichzelf, maar de omgeving zal ze een rotzorg zijn.'

Joost kent de 'vluchtelingen' niet, maar weet blijkbaar wel dat het viezeriken zijn die door Gutmenschen naar Nederland worden gehaald. 'Primitieve woestelingen, die niet onder doen voor de gemiddelde ISIS-strijder qua mentaliteit en grofheid', zo verwoordt een van zijn reaguurders het.

Uit al die bijdragen over illegalen valt een ding op: een bijna claustrofobische rassenhaat. Een enorme onverschilligheid ten aanzien van alles dat zich buiten de landsgrenzen afspeelt. Nu wil Barracuda nog wel geloven dat de belevingswereld van Joost niet veel groter is dan de honderden meters tussen Atheneum Boekhandel en De Balie, maar van een intellectueel mag je toch op zijn minst verwachten dat hij het vluchtelingprobleem kan duiden.

Temeer daar Joost zelf - getuige zijn achternaam - een afstammeling moet zijn van Duitse immigranten, ooit de belangrijkste groep vreemdelingen in Nederland. In de jaren twintig zochten bijvoorbeeld Duitse dienstmeisjes massaal in Nederland werk in een poging om aan problemen in hun vaderland te ontsnappen die een gevolg waren van de enorme inflatie. In totaal kwamen er in het Interbellum 175.000 Duitse vrouwen naar Nederland om als dienstbode te werken. Daar zou zomaar eens de overgrootmoeder van Joost tussen hebben gezeten.

zaterdag 5 september 2015

noNOnSense Prinsjesdag

Wie op Prinsjesdag niet het oeverloze gewauwel van de NOS en de commerciële roeptoeters wil aanhoren, kan nog altijd terecht bij de alternatieven. Die slaan de handen ineen voor 'kritische vragen, boeiende gasten en scherpe interviews live vanuit hartje Den Haag, oftewel noNOnSense Prinsjesdag.

'De alternatieve media vormen het broodnodige tegenwicht van de main stream media, waarvan de NOS de belangrijkste vertegenwoordiger is. Zij zijn zoals bekend in handen van 8 eigenaren en uitermate negatief en eenzijdig in hun berichtgeving of verzwijgen belangrijk nieuws domweg. Zoals bijvoorbeeld blijkt uit het niet vermelden van de talrijke protesten tegen de afbraak van de verzorgingsstaat in veel EU-landen, de talrijke anti-Monsanto protesten. Ook het opkloppen van economisch nieuws alsof de groei de pan uit rijst is berucht. Niet te vergeten de constante instandhouding van angst rond terrorisme, aanjagen van de anti-Rusland en pro-oorlog stemming, bedrog rond MH17, oppoetsen van de ‘prestaties’ van onze defensie-jongens in tal van brandhaarden in de wereld.'

Van dat NoNOnSense en dat broodnodige tegenwicht is Barracuda niet zo overtuigd, gelet op de deelnemende partijen. Aankeiler is Rob Vellekoop, die op zijn site DeLangeMars.nl onder meer een boek promoot met als titel 'Maak Jezelf Bestand Tegen Mind Control' en in (ja, hoor) chemtrails gelooft. En dan hebben we de Vitalifeitjes, altijd goed voor eindeloze lachsalvo's. Of Paul van der Sluijs, die al sinds februari geen letter meer heeft gepubliceerd op zijn blog Soulvability. Nederwiet specialist JDTV niet te vergeten, en de failliete ondernemer Tilasmi Frigge van de (Haagse) Stichting Lokaal Geld. Oftewel: de usual suspects, maar dan als een soort alternatieve Dragons Den die de Troonrede mag duiden.

Barracuda rekent op honderd kijkers, minstens.

dinsdag 1 september 2015

Preppen

Terwijl de discussie over de platte aarde stevig doorakkert, waarbij Barracuda nu toch echt een prijs gaat uitloven voor iedere plotterzool die een foto kan laten zien van de rand van de aarde, en deze webmaster begrijpt dat chemtrails eigenlijk gewoon nanodeeltjes zijn die van ons lichaam een soort zender/ontvanger maken, is het grote nieuws in plotterland de natuurlijk de maand September. De maand die volgens de plotters rampzalig zal verlopen, met natuurrampen en volledig instortende beurzen. En niet zomaar instortende beurzen, nee, een complete meltdown.

Dit soort voorspellingen werkt zoals te doen gebruikelijk als een zelfvervullende profetie. Het begint met een of andere vage onheilsprofeet, wiens deels Bijbelse opvattingen onder een virtueel carbonnetje wordt gelegd, waarna er een tweede een variant op bedenkt, en een derde er nog wat verbanden bovenop gooit.

Veelzeggend in dit verband is dat de wakkere Niburu redactie er al geen grip op weet te krijgen. Er is in elk geval een gedeeltelijke zonsverduistering en 23 september is de laatste dag van de zomer, dus dat voorspelt niet veel goeds. Verder gaan 'dolgedraaide CERN wetenschappers' de poorten naar andere dimensies openen, 'maar bewijs is daar op dit moment niet voor'. Vraag niet wat het verband is tussen dit alles.

De man die de alternatieve media de laatste dagen ook maar al te graag aanhalen is goudgoeroe Jim Sinclair, volkomen genegeerd door de main stream media, maar opgehemeld door edelmetaalblogjes, Willem Middelkoop en (hoewel alweer enkele jaren her) Stan van Houcke. Maar wie een beetje googelt, ziet dat Sinclair zijn hele leven lang al een paniekzaaier en een slechte voorspeller is geweest. Niburu.co heeft trouwens nog een hele sloot doemdenkers gemist.

Barracuda zal daarom aan het eind van deze maand de balans opmaken, al was het maar omdat de doemprofeteten dat zelf nooit doen. Tot die tijd zal hij gaan preppen en zijn schuilkelder verder uitgraven. De komende weken wordt als gevolg hiervan even heel weinig gepubliceerd.