zaterdag 31 oktober 2015

Uitstel

Barracuda had het al voorspeld: de herschreven versie van Het Verboden Dagboek van Maaike Vaatstra en de Misdadige Misdaadverslaggever, over Peter R. de Vries, beide van de hand van Hans J. Mauritz, zijn vrijdag weer niet verschenen.

Zoals gebruikelijk heeft Hans er opnieuw anderhalve maand aan vastgeknoopt. Ze staan nu ingepland voor half december, waarmee Hans de Sinterklaasverkoop mooi misloopt (Want zeg nou zelf, wie wil er nou geen ranzig boek over Peter in zijn schoen?)

Hans past ook iedere keer dezelfde tactiek toe: hij wacht tot het allerlaatste moment met bellen naar Bol.com en andere leveranciers: 'Die twee prachtboeken van mij, waarin ik met Bureau Heusing aantoon dat Wim Dankbaar eigenlijk een bastaardzoon is van Joris Demmink, gaan er heus wel komen hoor, maar nu even niet.'

Dat uitstel lijkt Barracuda niet verstandig. Want wil er nou nog iets lezen over de zaak Vaatstra? Zelfs Wim Dankbaar is door zijn repertoire heen, terwijl de bij diverse boekwinkels uitgezette exemplaren van zijn slowseller nog niet eens onverkocht zijn teruggestuurd.

Barracuda adviseert Bol.com en anderen: niet meer vermelden die boekjes. Ze komen toch nooit uit.

donderdag 29 oktober 2015

Getuigen

Het grote nieuws van vandaag, waarmee (sommige) complotbloggen het redactioneel vulden, was de overwinning die ex-prostituee Bart van Well heeft behaald bij de rechtbank.

Hij mag topambtenaar Joris Demmink en oud-bewindslieden Ivo Opstelten en Fred Teeven horen over de vraag waarom het netwerk van kinderprostitutie waarvan hij (mentaal) het slachtoffer zou zijn geworden kon blijven bestaan. Met verwijzing naar het Rolodex onderzoek dat in het gezicht van de rechercheurs klapte nadat een van de vermoedelijke hoofdfiguren werd getipt over een inval.

Dat verhoor van Opstelten kan niet lang duren. Die is zijn leven lang burgemeester geweest en werd pas in 2010 minister van justitie, waarmee hij geen enkele verantwoording droeg voor het Rolodex onderzoek, dat eind jaren negentig plaatsvond. Teeven kan daar wel meer over zeggen, maar het doel van Van Well, aantonen dat de overheid willens en wetens het onderzoek heeft gefrustreerd, zal door Teeven eerder worden weerlegd dan bevestigd: er is immers wel degelijk een geheim onderzoek opgestart. En bewijs voor het frustreren van dat onderzoek door de overheid is er ook al niet.

En dan wil Van Well Demmink confronteren met het feit dat hij door hem zou zijn bevredigd op de achterbank van zijn dienstauto. Maar toen Van Well daarover zelf getuigde tijdens het Demmink circus van De Roestige Spijker in 2014, bleek dat zijn geheugen hem behoorlijk parten speelde. Hij had geen duidelijke herinneringen aan de persoon op die achterbank en kwam ook met een verhaal over een ‘aquamarijnkleurige mobiele telefoon met een klepje’ in 1989. Dergelijke telefoons bestonden toen niet. Om nog maar te zwijgen over allerlei andere beweringen die ook al niet erg betrouwbaar leken.

Barracuda vermoedt daarom dat de getuigenverhoren van Bart een herhaling gaan worden van de marathon van de Stichting Roestige Spijker, die los van wat media-aandacht niets concreets heeft opgeleverd.

woensdag 28 oktober 2015

Killary

Micha Kat heeft tenminste nog een schrijvende bondgenoot overgehouden: Hans Vogel. Barracuda heeft Hans twee jaar terug al eens geprofileerd. De beste man was geruime tijd historicus aan de Universiteit van Leiden en 'profesor titular' aan de ESEADA te Buenos Aires, maar gleed mentaal steeds verder af. Hans had als student bijvoorbeeld al de merkwaardige gewoonte om zijn joodse medestudenten met de nazi-groet tegemoet te treden.

Hans tikt de laatste tijd, ook al ontbeert hij elk schrijftalent, weer stukjes voor Revolutionair Online. Zo richtte hij een dezer dagen zijn pijlen op Hillary Clinton, die hij consequent Killary noemt, want madame Clinton is een meedogenloos monster dat over lijken gaat. 'In de jaren dat zij samen met haar echtgenoot in het Witte Gekkenhuis bivakkeerde (1993-2001), was het vrij gevaarlijk om op de een of andere manier met de Clintons in aanraking te komen. Lijfwachten van de Clintons, advocaten, politieke vijanden, minnaressen van Bill, zakelijke connecties in verband met het Whitewater-schandaal (miljoenenzwendel) en onwelkome getuigen van de handel en wandel van het echtpaar overleden dikwijls plotseling.'

Met Killary straks direct aan de knoppen, wordt de aarde volgens Hans een rode planeet. Yep, en met Hans aan de schrijfpen, wordt elk stukje een hilarische flodder.

Want waar baseert Hans zich eigenlijk op? Kijk, dat is nou weer het aardige van de interwebs. Er is altijd wel een of andere malloot die een site optuigt met als naam The Clinton Body-Count. Daar staan willekeurige namen op van lieden die toevallig tijdens het Clinton bewind zijn overleden.

De anonieme samensteller weet natuurlijk geen enkele reden te verzinnen waarom Killary die deze pechvogels heeft uitgeschakeld, maar dat hoeft op het internet ook helemaal niet. Je plempt lukraak wat namen op een site en klaar. Een redelijke schatting is trouwens dat er wereldwijd ruim 370.000 mensen worden geboren en er bijna 160.000 overlijden, grote kans dat daar ook medewerkers van het Witte Huis tussen zitten of een enkele kritische journalist, ook tijdens de regering Obama of Bush. Het rare is dan wel weer dat degenen die deze informatie openbaren, onder wie Hans zelf, nog altijd springlevend zijn. Daar gaat Barracuda eens heel goed over nadenken.

maandag 26 oktober 2015

Roos



Bummer. Jeroen de Kreek komt met de kous op de kop thuis. Hij is door de Raad van State niet-ontvankelijk verklaard, want De Kreek heeft geen direct persoonlijk belang bij het referendum. 'Dat De Kreek wenst op te komen voor het algemeen belang van de bescherming van de democratie en het voorkomen van fraude, betekent niet dat hij een belang heeft bij het besluit dat hem "in voldoende mate onderscheidt van grote aantallen anderen', aldus de Afdeling bestuursrechtspraak

Puntje voor Jan Roos. Maar of dat referendum echt veel zin heeft.....? Het valt te prijzen dat de verslaggever zich nu eens niet als een halfaap gedroeg tijdens het recente kruisverhoor van Sven Kockelmann, maar de opzet van de redactie van Oog in Oog lijkt geslaagd. De parate kennis van Roos over het Europese Associatieverdrag met Oekraïne - de inzet van het GeenPeil referendum - blijkt minimaal.

Geldschepping



De frustratie van acteur George van Houts is groot. Zijn Onsgeld, een burgerinitiatief om de banken hun recht op geldschepping te ontnemen, wordt door de main stream media maar niet serieus genomen. Niet alleen weigerde het FD een artikel van een van zijn actievoerders, een redacteur met de naam Rijk (Timmer) bestond het ook nog om het hele initiatief als onzin te kenschetsen. Dat komt omdat alle kranten in de reet van de banken zitten, weet George, die daarop het FD verscheurde.

Een dezer dagen was George bij RTLZ, waar hij door Hans de Geus en Jaap Koelewijn door de mangel werd gehaald. Tijdens dat debat kroop er een grote aap uit de mouw die verklaart waarom Van Hout zo gebeten is op de banken. Hij heeft zich ooit door Van Lanschot een hypotheek van 8 ton laten aanpraten, vele malen de waarde van zijn huis, 'wat als een molensteen om mijn nek hing'. Destijds geloofde Van Houts de adviseur 'zoals ik een hersenchirurg geloof als ik mij laat opereren'. Maar die 'landelijke hypotheekstaking' die Van Houts wil, lijkt toch vooral een persoonlijk dingetje.

vrijdag 23 oktober 2015

Fax

Hoe het gisteren is afgelopen, zal later moeten blijken, maar donderdag diende een rechtszitting over het besluit van de Kiesraad om een referendum te houden over de Associatieovereenkomst met Oekraïne. Dit vanwege 427.939 geldige ondersteuningsverklaringen die GeenPeil had binnengesleept.

Per fax (!) was een bezwaar ingediend door een oude bekende, Jeroen de Kreek. De Kreek tekent in zijn klacht beroep aan tegen de digitale methode waarmee GeenPeil de benodigde 427.939 handtekeningen verzamelde.

Maar dat zal wel niet de reden zijn. Jeroen heeft namelijk nog een appeltje te schillen met GeenStijl. Die zat hem ooit flink achter de vodden, met of zonder theedoek over het hoofd.

Beroepsactivist. Voorzitter. Hopman. 100% anti-Wilders. Voorstander invoering Sharia. Was liever als meisje geboren. Ooit stond Jeroen aan het begin van een glanzende carrière als Digitale Advocaat. Al 1999 werd duidelijk dat Jeroen niet echt in het juridische keurslijf paste. Hij werd een soort van domeinkaper. Naast pijpen.nl en beffen.nl liet hij staatsblad.nl, staatscourant.nl, staatsalmanak.nl en wettenbank.nl registreren, maar De Kreek moest die laatste vier van de rechter overhandigen aan Sdu Uitgevers

Daarna werd Jeroen Irakactivist, 9/11 complotter (de meest bizarre variant), kreeg hij zes maanden cel (waarvan vier voorwaardelijk) voor het bedreigen van de toenmalige premier Balkenende en werd hij Holocaust ontkenner, maar het OM kreeg hem vanwege allerlei bedreigingen niet opnieuw achter de tralies omdat hij volledig ontoerekeningsvatbaar moest worden geacht. In een van de rapporten wordt melding gemaakt van persoonlijkheidsproblematiek van primair narcistische aard. In elk geval kan Jeroen trots zijn op een mooie Wiki.

Sinds 2013 horen we eigenlijk bitter weinig meer van De Kreek, die wellicht moe van zichzelf is geworden. Zijn Twitter account droogde al in 2012 op. Hij schrijft nog wel voor Goedenieuws, dat nog altijd bol staat van de complotten ('De symmetry van het instorten van de torens van de Twin Towers bewijst dat de vliegtuigen de oorzaak niet zijn kunnen'). Heeft meer nieuwswaarde dan de krant van morgen, vindt Jeroen zelf, en wordt daarom door geen hond gelezen.

Reaguurder bij GS: 'Bedankje naar deze man. Het kan idd voor eventuele 'overactieve beroepsactivisten tegen de democratie'een voorbeeld zijn. Graties publiciteit in alle kranten voor het gelijk van Geenpeil.. Go for it!'

donderdag 22 oktober 2015

Popklassiekers

Supertramp heeft 9/11 al voorspeld in....1979. Ja, mensen gaat er maar eens goed voor zitten. Een Britse popband had de eer om 21 jaar voor de aanslagen exclusief ingelicht te worden over de 'Crime of the Century'.

Beweert Martin Vrijland. Die bekeek laatst de hoes van album ‘Breakfast in America’ uit 1979 en zag daarop - potverdorie! - de Twin Towers, wat in combinatie met het daarop voorkomende nummer Crime of the Century extra verdacht leek. De aanslag vond immers plaats tijdens ‘Breakfast in America’. Wink wink, nod nod.

'Ik vond het meteen bizar te moeten constateren dat er misschien wel een boodschap in deze hoes getoond werd. Dat had je natuurlijk nooit kunnen raden in 1979, maar met de kennis van nu is de symboliek beter te vatten. Gesteld dat Supertramp in 1979 al wist dat deze ‘Crime of the century’ gepland stond ter ere van Saturnus, kunnen we ons afvragen hoe zij dit al wisten.'

Dat wil Barracuda ook wel eens weten. Kreeg de manager een belletje van de illuminatie met het verzoek om er alvast een mooi mopje aan te wijden? "Geweldig idee, daar willen de jongens vast aan meewerken. Wanneer gaan jullie de torens neerhalen? 2001 pas? Nee hoor, we verklappen geen details.'

Maar Vrijland kent zijn popklassiekers helemaal niet. Crime of The Century verscheen niet in 1979 op Breakfast of America, het was de titelsong op het gelijknamige album dat in 1974 tot de internationale doorbraak leidde. Het is typisch weer zo'n fout waarvan Vrijland er al honderden heeft gemaakt. Zelfs al hij in de commentaren wordt gewezen op de vergissing, laat hij het gewoon staan.

De hoes van Breakfast van Mike Doud had uiteraard geen enkele betekenis, anders dan dat het een weerslag was van diverse songs die specifiek over de VS gingen. Maar het nummer dat zou moeten aansluiten op de hoes staat er dus helemaal niet op. De tekst van 'Crime of the Century' is verder zo vaag dat je er iedere interpretatie op los kunt laten. Nog los van de vraag waarom plotters toch altijd weer denken dat grote gebeurtenissen al decennia eerder verbloemd worden aangekondigd.

Hoewel, zo vergezocht is het niet om die hoes te koppelen aan 911, meent een van Martins wakkere volgers. 'Als je de afbeelding horizontaal spiegelt staan boven de twintowers de getallen 9 11…' Nough said.

woensdag 21 oktober 2015

BUKken

Barracuda had op zijn minst verwacht dat MH17 plotters de afgelopen dagen massaal het OVV-rapport zouden doorploegen om de daarin genoemde feiten te fileren. Maar nee, hoor. Nada.

Vroegâh leerden plotters ten minste nog het hele rapport van de 9/11 Commissie uit het hoofd. Sommigen konden in Wetten, dass..? aan het knisperen van het papier horen welke bladzijde was opengeslagen, maar dat zie je niet meer.

In tegendeel. Boudine 'Boublog' Berkenbosch, die Poetin het afgelopen jaar vele malen de liefde heeft verklaard, probeerde de afgelopen dagen zoveel mogelijk buitenlandse video's met zogenaamde 'tegenbewijzen' te verzamelen. Of Lubach aan te halen. Of naar een artikel van Kleintje Muurkrant te verwijzen, dat eindigt met een link naar een plaatje genaamd Bang! Je kunt haar bijna horen schuddebuiken in haar Zeeuwse stulpje (iets dat normaal gesproken alleen Hans Liberg voor elkaar krijgt).

'Mocht u zich een weekje braaf hebben geBUKt, sta dan nu maar weer rechtop! Volgens ooggetuigen is de MH17 neergeschoten door een gevechtsvliegtuig, en dus niet door een BUK die niet eens kan worden afgeschoten. Het was een valse vlag! Nederland heeft hem opgevouwen en braaf in de doofpot gestopt. Leve de USA, land of the Banks and the Slaves!'

Een BUK die niet kan worden afgeschoten, dat is nieuw voor Barracuda. En als een BUK is die wel kan worden afgeschoten, want die bestaan blijkbaar ook, dan is het natuurlijk een oude BUK die nooit van de Russen kan zijn, aldus Berkenbosch. Een plotter weet overal een draai aan te geven.

Barracuda weet een ding: Berkenbosch heeft het hele rapport niet gelezen. Ze durft waarschijnlijk niet eens op de site van de onderzoekscommissie te kijken, bang om de builenpest op te lopen.

dinsdag 20 oktober 2015

Reactionair gekanker

Het engagement van GeenStijl is het engagement van de Telegraaf-lezer, die van achter zijn krant kankert op de zakkenvullers in Den Haag, de luie zwarten en de linkse profiteurs. Daar is niks ironisch aan, ook niet dubbelironisch, het is gewoon wat het is: reactionair gekanker. Aldus Peter Breedveld (Frontaal Naakt), die zich al jaaaaaaaren opwindt over de Roze Khmer.

Barracuda heeft daar nooit veel van begrepen. De vraag is of Breedveld GeenStijl zou hebben veroordeeld als het linkse satire had bedreven. Maar dan zal het antwoord wel zijn dat links nooit woorden zou gebruiken als 'ongeletterde rifapen, dobbernegers en als konijnen fokkende moslims'. En inderdaad: niets is zo saai als Joop.nl. Opvallend is dat je Peter nooit hoort over de even van dik hout gezaagde planken van Krapuul.

Aanleiding voor zijn huilpartij was NRC Handelsblad, dat een serieus artikel wijdde aan GeenStijl, uiteraard naar aanleiding van het succes van het GeenPeil referendum. Waarover hoogleraar Mark Deuze bijvoorbeeld opmerkt dat GeenStijl schoppen is tegen de gevestigde orde, zonder duidelijk te maken waar zij zelf voor staan. Het is moppentappen en campagnevoeren tegelijk.

Maar GeenStijl is geen anti-establishment. GeenStijl is geen luis in de pels. GeenStijl is de pels, heeft Breedveld tegen de schrijver gezegd, 'met wie ik een dik uur heb gesproken'. Maar nergens wordt aangehaald.

Het zou de elite sieren als ze niet probeert GeenStijl in te lijven met mooie woorden en bombastisch intellectualisme, aldus Breedveld. Die daarmee voorbij aan wat GS ook is: het blog van de primeurtjes (met dank aan de oplettende achterban), het aan de schandpaal nagelen van vandalen en overvallers (en dat zijn lang niet altijd Marokkanen) en de soms rake typeringen in creatief taalgebruik. Maar voor iemand die alleen reactionair gekanker ziet, gaat die nuance al gauw verloren.

maandag 19 oktober 2015

Tante Rita

Tante Rita vertrouwt de NOS niet meer. Wie? Werkelijk geen enkel idee, Achterdesamenleving voert Rita op als een nieuwe Henk en Ingrid. Als we dit blog mogen geloven zijn er nog maar een 'paar verdwaasde mensen over die de NOS en MSN nog wel serieus nemen'. Barracuda heeft nog even gechecked: gemiddeld kijken er 2,2 miljoen Nederlanders naar het NOS Journaal.

Nieuws in de breedste zin van het woord, luidt de ondertitel van een blog dat wordt volgeschreven door ene Douwe Beerda. Douwe heeft zijn missie wel heel breed geformuleerd. Douwe is namelijk een beetje een zweverd. Gelooft in channeling, simultane parallelle incarnaties en aliens. Dat soort dingen.

Dus als Douwe aandacht wil vragen voor tien interessante machtskritische verhalen 'die tot op heden massaal door de Nederlandse mainstream worden vermeden', weet je alweer wat er gaat komen.

Zo moet de NOS als het even kan aandacht besteden aan de 'echte werking' van het economische systeem, met verwijzing naar Zeitgeist Addendum. Jawel, de tenenkrommende holistische videotrilogie die in 2007 enorm populair werd onder plotters, aangezien het bankers, religie en 9/11 combineerde tot een onnavolgbare algemene relativiteitstheorie.

Geen wonder dat Douwe vervolgens naast onder meer Willem Middelkoop en Anthony Migchels opvoert als deskundige. Jammer alleen dat Anthony een hekel heeft aan 'Jodenstreken, bankieren voorop'. Of homoseksualiteit een ontwikkelingsstoornis vindt die prima is te behandelen. En geweldloosheid in zijn ogen een 'zelfverheffende lafbekkerij' is. Enzoverder.

En natuurlijk moet het gaan over de Bilderberg conferenties, waarover Douwe liegt dat 'Nederlandse hoofdredacteuren van grote krantenconcern regelmatig een uitnodiging kregen' (Douwe kan er waarschijnlijk maar een noemen: Ben Knapen van de NRC, alweer jaren geleden).

Verder moet het gaan over de The Council on Foreign Relations, die opgericht en gecontroleerd zou zijn door de 'Rockefellers' (lees: The Daltons). Zou Douwe het Wiki artikel waarnaar hij zelf verwijst eigenlijk wel goed gelezen hebben? 

Ook wil Douwe aandacht voor 'False flag operaties vanuit de VS op eigen bevolking', waarbij Operatie Northwoods weer eens uit de mottenballen worden gehaald. Deze operatie was niet, zoals Douwe abusievelijk schrijft, opgezet door de CIA, maar een plan van de Joint Chiefs of Staff (JCS) dat begin jaren zestig meteen is afgeschoten door de Kennedy administratie. Valt nog mee dat Douwe 9/11 niet opvoert, of zou hij dan weer een brug te ver vinden?

En natuurlijk komt ook Joris Demmink weer om de hoek kijken, waarover Berend ook weer een hoop onzin weet te vertellen ('Buitenlandse mensenrechtenorganisaties die puur en alleen om Demmink worden opgezet').

Je mag de main stream media verwijten dat ze te veel braaf en te voorzichtig zijn, maar dat nog altijd liever dan de aanhoudende desinfobagger van Douwe en de zijnen.

zaterdag 17 oktober 2015

Rectificatie

Er verscheen gisteren een wel erg zuinige rectificatie bij Quote nadat de rechter de publicatie over een cokeroddel rond Wendy van Dijk had verboden. Uit de tekst valt duidelijk op te maken dat de redactie nog steeds gelooft dat de presentatrice aan een cocaïneverslaving leed.

Chef Online Mark Koster begon gisteren enthousiast te twitteren tijdens de spoedzitting in de rechtbank. Dat was toch maar weer mooie publiciteit voor het bijtertje onder de bladen. Maar gaandeweg begon Koster al in te binden om uiteindelijk met deze retweet te eindigen:
Maar wat een schaamteloos verweer was dat toch van het brutale zakenblad. Enerzijds door te beweren dat de rubriek Achterqlap sowieso al niet serieus genomen moet worden - staat er zelfs bij ook - maar anderzijds door wel zes 'bronnen' op te voeren en vol te houden dat men 'niet lichtzinnig had gepubliceerd'.

En wie waren die bronnen? Koster via Twitter: 'Hellingman (advocaat Van Dijk) gaat anonieme bronnen kapotmaken. Vooral Jan Roos die over Ibiza twitterde wordt weggezet als apekooljournalist'. 

Kortom: een van de bronnen - in dit geval van een roddel over een vermeende aanhouding op het vliegveld van Ibiza, waar een stukje coke in haar slipje zou zijn aangetroffen - was een getweete roddel van GeenStijl relnicht Roos die al eerder heel betrouwbaar is gebleken. Dezelfde Roos die ook al eens zat te stoken in het huwelijk van de presentatrice.

Nog mooier is dat Quote in de rechtbank een hele lijst van bekende cokeverslaafden opvoerde, maar het blijkbaar niet nodig vond om die ook in de rubriek Achterqlap aan de schandpaal te nagelen.

Kortom: terecht dat Quote deze canard ook nog financieel moet gaan rechtzetten. De snerende commentaren van lezers zijn uiteraard door Koster snel weggejorist.

donderdag 15 oktober 2015

Boodschapper van God

Zo lees je weer eens wat. 'Michaeling' is een nieuw religieus fenomeen, waarover zelfs al een masterscriptie is geschreven.

De moderne pelgrims bezoeken allerlei plekken die op een of andere wijze verbonden zijn aan wijlen Michael Jackson of Michael de Messias. Voorbeelden hiervan zijn Neverland, Michaels ‘Star of Fame’, het graf van de King of Pop in Forest Lawn en zijn geboorteplaats Gary in Indiana. Maar het kan ook gaan om dineren in restaurants waar Michael Jackson vroeger zelf graag kwam.

'Michaeling' is begonnen als een soort rouwverwerking, maar ook als een manier om Michael Jackson te eren. De fans die RUG-studente Fardo Eringa heeft gesproken, vertelden dat hun ogen pas werkelijk zijn geopend na zijn dood. Na deze gebeurtenis zagen zij voor het eerst 'de echte Michael Jackson'.

Sommige fans benoemen inderdaad dat Michael Jackson gezien kan worden als een nieuwe Messias, gezonden door God om aan de mensen te laten zien wat echt belangrijk is, namelijk liefde. Michael Jackson wordt in een erg breed spiritueel palet geplaatst door de fans, die het gedoe over de omvang met kleine jongetjes blijkbaar willen vergeten.

Voor deze volgelingen fungeert Michael Jackson als een soort mediator, die de al bestaande religieuze verbondenheid van de fans verheldert. Michael Jackson maakt als het ware de vertaalslag naar de praktijk voor deze fans. Zij eigenen zich Michael Jackson toe in hun geloof en vervolgens neemt hij daar een centrale rol in als een spirituele gids, die de fans concrete handvatten biedt over goed en kwaad en hoe zij hun leven moeten invullen.

woensdag 14 oktober 2015

Ruzie

Kort geleden zaten ze nog als twee handen op een buik Ard van der Steur te interviewen, inmiddels hebben Erwin Lensink (de Waxinelichthoudergooier) en Nico van den Ham (Melder van Misstanden) alweer dikke ruzie. Over de Republikeinse Democratische Alliantie der Oranje Republikeinse Piraten, waarmee Lensink aan de landelijke verkiezingen wilde meedoen.

Met agendapunten als afschaffing van erfopvolging voor het staatshoofdschap (...) en dus een democratisch gekozen staatshoofd in Nederland, de fysieke geldcreatie waarborgen en behouden en zowel de fysieke geldcreatie, als de fiduciaire geldcreatie, al dan niet gedeeltelijk in handen en de macht van de Nederlandse en plaatselijke bevolking(en) brengen in plaats van de oligarchische (Bilderberg) elite, 

Onder het grootste geheim tekenden Lensink en Van den Ham bij een notaris ergens in de Achterhoek de akte van oprichting. 'Erwin had mij nodig, want hij kon daarvoor niemand anders vinden zoals hij zelf verklaarde.' Tja, vind je het gek.

Ook kreeg Van den Ham op zijn donder als hij per telefoon te veel over het een en ander met Lensink  besprak. 'Alles moest via privéberichtjes op Facebook, want dat is volgens Erwin veilig ('tuurlijk' Erwin). Gisteren kreeg ik via Facebook opnieuw een bericht van Erwin Lensink dat ik mijn mond dicht moest houden.'

Maar intussen had Lensink het nieuws al laten uitlekken, en moest Van den Ham nog altijd zwijgen. Die past daarvoor. 'Dat ik dat via mijn site doe is niet mijn stijl, maar Erwin Lensink is niet te traceren en heeft bij mijn weten geen adres waar ik een brief naar toe kan zenden.'

Bericht is grotendeels onzin, roeptoetert Lensink op zijn nieuwe Twitter account.

dinsdag 13 oktober 2015

Buk

Vandaag vertelt de Onderzoeksraad voor Veiligheid wat we eigenlijk allemaal al wisten, namelijk dat MH17 van de grond door een Buk-raket is geraakt. En dat het projectiel is afgevuurd vanuit pro-Russisch rebellengebied in Oost-Oekraïne. In de lichamen van de slachtoffers van vlucht MH17 zijn deeltjes van een Buk-raket aangetroffen, zo wist de NOS al te melden. Naar verluidt worden er (nog) geen daders aangewezen.

De Niburu's gingen er alweer vanuit dat het hele rapport hun grote held Poetin als schuldige aanwijst (niet dus), maar het mooiste artikel kwam Barracuda tegen bij Zaplog: 'CIA plaatste bom in MH-17'. Hij moest meteen denken aan 9/11 plotters die, toen ze moeite hadden om het instorten van de Twin Towers te verklaren, maar bedachten dat de vermeende explosieven al bij de bouw in de torens waren gestopt.

Echter, in dit geval gaat het om een theorie van een Russische beveiligingsman. 'Bizarre new theory by Russian security expert', staat er boven het oorspronkelijke stuk uit de Daily Mail, maar dat heeft Zappie Nico de Geit natuurlijk niet meevertaald, want het moet wel serieus blijven.

De vraag is of je als dagblad überhaupt aandacht moet besteden aan dit soort onzin, want de specialist Sergei Sokolov - volgens de krant verbonden aan een schimmige organisatie die banden onderhoudt met Russische geheime diensten - beweert dat 'de Amerikaanse inlichtingendiensten Nederlanders moeten hebben beïnvloed omdat je niet zomaar een bom in een vliegtuig plaatst'. Duh!

maandag 12 oktober 2015

Wonderland (2)

Denk maar niet dat de Vlaamse oud-burgemeester Peter Vereecke milder is geworden na zijn ontspoorde campagnes rond chemtrails en vaccinaties. Onder de noemer Alice in Wonderland – Complotdenken als kortste weg naar de waarheid spreekt hij vanavond te Gent in Restaurant Pattaya. Daarvoor is tot aan Nederland reclame gemaakt.

Peter is tegenwoordig namelijk van alle markten thuis en verkoopt zich als een heuse complotkoopman: 'Het is mijn ambitie om op een vlotte en rijkelijk geïllustreerde wijze duidelijk te maken dat mijn inzichten niet het gevolg zijn van de spreekwoordelijke slag van de molen, maar voortvloeien uit een grondig onderzoek met open ingesteldheid en gezond verstand.' 

Een complotdenker is geen geestesgestoorde die achter van alles van alles fantaseert dat er niet is. Nee, het is volgens Peter 'veeleer iemand die kritisch staat tegenover wat de overheden, de geschiedenisboeken, de media, de filmindustrie, enz. ons voorhouden als de werkelijkheid'. En dan benadrukt hij nog maar even dat hij toch echt burgemeester is geweest. Voor het geval je aan zijn verstand mocht twijfelen.

Maar als Barracuda het lijstje van onderwerpen bekijkt - 9/11, JFK, Mannetje op de maan en Holocaust: case closed - dan weet hij alweer dat Peter al zijn kennis gewoon van internet heeft gehaald. Dit zijn wederom de grijsgedraaide gouwe ouwe van het plotterdom. Het frappante is namelijk dat plotters allemaal in dezelfde dingen geloven en elkaar overschrijven. Daar is Vereecke geen uitzondering op. Barracuda heeft de beste man dan ook nog nooit op een oorspronkelijke gedachte kunnen betrappen. Zo zou het Barracuda niet verbazen als het onderdeel Apocalyps van onze matrix slordig knip- en plakwerk van het oeuvre van Martin Vrijland blijkt te zijn.

'Jullie hoeven mij niet te geloven en ik hoef jullie niet te overtuigen', besluit Peter in Wonderland.

zondag 11 oktober 2015

Wonderland (1)

Er zijn weer allerlei ontwikkelingen rond de 'vrijstaat' EutoStaete, die tegenwoordig Wonderland heet. Op 20 mei 2006 riepen klinisch chemicus Gerard Beukeveld en zijn familie de soevereine vrijstaat Beukeveld (later: Eurostate) uit, gelegen op een noordelijk helft van een voormalige sloot in het grensgebied van Coevorden en Duitsland. EuroStaete is dan ook slechts 6 bij 485 meter groot.

Ooit had de familie 3000 vierkante meter grond, maar bij de onteigeningsprocedure voor de aanleg van het eveneens grensoverschrijdende industrieterrein Europark hebben ambtenaren volgens de Beukveldjes de kleine strook over het hoofd gezien.

Inmiddels hebben allerlei soevereine mensen bezit genomen van dat stukje land. Want als ze kunnen aantonen dat ze daar wonen, is er - Johan Oldenkamp opgelet! - geen belastinspecteur die ze nog langer lastigvalt. Op de site van Wonderland kan iedereen zich inschrijven als inwoner van Wonderland.

Het grondstuk van Wonderland is in juridische zin groot genoeg om 7 miljard burgers (Natuurlijke Personen) te huisvesten. Idem dito voor even zovele Rechtspersonen (ondernemingen, bedrijven, verenigingen en stichtingen). Dat is namelijk slechts een kwestie van een heleboel postvakjes. Er is trouwens al wel een heuse inwoner, Rob Pietersen, die zijn pickup-truck heeft omgebouwd tot een soort woonwagen.

De onafhankelijkheidsverklaring is ingeleverd bij het Internationaal Gerechtshof en een dezer dagen wordt de eigen vlag geplant. Maar gelijk is er ook stront aan de knikker. Grote roerganger is Luca van Dinter, die we nog kennen van Ikclaimmijnnaam. En die is zo soeverein dat hij er een 'grondwet door wil drammen waarmee de meerderheid het niet eens is'. Lucas gaat binnenkort ook praten met de burgemeester van het aangrenzende Coevorden. Waarschijnlijk om te horen dat niet bestaande grond ook niet kan worden geclaimd.

vrijdag 9 oktober 2015

Roemertje

Barracuda had het niet voor mogelijk gehouden, maar SP-fractievoorzitter Emile Roemer gelooft in complotten. Namelijk deze: De VVD heeft bewust veel asielzoekers naar het kleine dorpje Oranje gebracht om de vluchtelingendiscussie daar te laten ontsporen. Dan hebben ze straks een reden om de strengere maatregelen te nemen die ze toch al wilden.

De SP-leider ziet bewijs voor zijn theorie in het feit dat Dijkhoff ook alternatieven had om de vluchtelingen onder te brengen. Er hadden meerdere kleine locaties gebruikt kunnen worden.

Zou Emile stiekem wel eens complotsites lezen dat hij zo denkt? Want deze theorie kent hetzelfde mankement als de doorsnee complotten die Barracuda onder ogen krijgt. Daarin worden de consequenties zelden doorgerekend. Als je de vluchtelingendiscussie laat ontsporen, zal de VVD immers nog verder in de peilingen zakken, en iets vertelt Barracuda dat dat ook niet de bedoeling kan zijn.

Tenzij jaren geleden de partij van Geert Wilders stiekem als VVD-spinoff in de Kamer is gezet om standpunten te vertegenwoordigen die Rutte niet voor zijn rekening wil nemen. Want voor elke duizend vluchtelingen lijkt PVV er een zetel bij te krijgen. Barracuda doet daarom even een Roemertje: de PVV gaat fuseren met het moederschip om zo iedere socialist uit de Kamer te verjagen.

woensdag 7 oktober 2015

Helgoland

Barracuda had het al voorspeld: de weblogs die met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid september tot rampmaand uitriepen, houden nu weer hun mond. En zijn weer overgegaan tot de orde van de dag: Aanwijzingen voor false flag operatie in Oregon. Er wappert altijd wel ergens zo'n vlag.

Uitzondering was Johan Oldenkamp, die meende dat op 14 september de aandelenbeurzen zouden instorten. Oldenkamp wil in zijn voorlaatste nieuwsbrief nog wel even kwijt dat zijn voorspelling van een heel andere orde was. 'Vreemd genoeg zien sommigen niet het verschil tussen het voorspellen van het instorten van de aandelenbeurzen en het voorspellen van het einde van de wereld. Dat laatste heb ik nooit gedaan en zal ik ook nooit doen.'

Maar nog afgezien van het feit dat die voorspelling op dezelfde logica was gestoeld als die van de einde der tijden-roepers - iets met het recente Shemitah-jaar - is Johan blijkbaar alweer vergeten dat hij zelf toch echt heilig geloofde in het einde van de Maya kalender.

Het is allemaal nog gewoon terug te vinden op Pateo.nl: 'Nu we 2012 met rasse schreden naderen krijgen de Maya-kalenders steeds meer aandacht. We merken om ons heen dat er inderdaad allemaal ‘tekenen’ plaatsvinden, en het krijgt er steeds meer alle schijn van dat het Einde der Tijden echt wel eens op zeer korte termijn plaats zou kunnen gaan vinden.' Nooit, Johan?

Oldenkamp slaat tegenwoordig wild om zich heen, vooral naar collega plotters, die hij nu ook al met naam en toenaam noemt. Onder wie Alexandra 'Borderliner' Heydebree van Niburu.co en Martin Vrijland die 'schrijft zoals mensen met buikloop naar de wc gaan'. Schijnt dat Oldenkamp met Vrijland in onmin is geraakt nadat de laatste niet samen met 'die Oldenkamp' in een documentaire wilde. 

Maar het helpt niet erg als je blijft beweren dat andere sites 'nog meer onzin verkondigen', als je zelf ook voortdurend een duit in het zakje doet. Want met hetzelfde gemak beweert Johan dat het Duitse eiland Helgoland gewoon (onderdeel van) Atlantis was en daarom na de Tweede Wereldoorlog 'vernietigd moest worden'.

De logica daarvan ontgaat Barracuda al volledig, maar het is feitelijk ook nog eens makkelijk te weerleggen. Helgoland was in de Tweede Wereldoorlog een belangrijke marinebasis, zelfs een brandpunt in de oorlog. In 1947 bliezen de Britten daarom de bunkers en militaire voorzieningen op, bang dat het ooit weer gebruikt zou worden. Is allemaal hier na te lezen.

Maar hoe komt Johan weer aan die wijsheid? Simpel: Twee Duitsers denken dat Atlantis in de Noordzee lag, dus dan komt Johan op Helgoland uit. Een kind kan de was doen. Nou goed, Johan is een beetje warm, er is een restaurant Atlantis op Helgoland.

dinsdag 6 oktober 2015

Panorama

Opmerkelijk is dat dit nieuws de anders toch oplettende plotterblogs volledig is ontgaan: De Turkse autoriteiten gaan de kwestie-Demmink opnieuw beoordelen. Minister Van der Steur bevestigt in zijn brief aan de Kamer dat Turkije eerder niet meewerkte omdat de beschuldigingen over seks met minderjarigen al eerder zijn onderzocht, en iemand niet twee keer voor hetzelfde kan worden berecht. Of het maar iets concreets gaat opleveren is de vraag.

Nieuws ook uit Engeland, waar het actualiteitenprogramma Panorama vandaag claims over (VIP) pedofielennetwerken gaat weerleggen. Het programma is al eens uitgesteld omdat de leiding vreesde dat het als een aanval op slachtoffers zou worden gezien. Bovendien was de BBC natuurlijk zelf onderdeel van de controverse, aangezien er zeker tweehonderd aangiften zijn gedaan tegen (wijlen) deejay Jimmy Savile. Aan de andere kant: Panorama stelde de zaak Savile ook aan de kaak.

Peter Saunders van de National Association of People Abused in Childhood waarschuwt dat slachtoffers van misbruik na dit programma wellicht niet naar voren durven te komen, waarop Panorama reageert: ''This Panorama does not blame victims but investigates the conduct of the police, journalists, campaigners, and politicians in handling historic allegations of child abuse against prominent individuals.'

Het probleem is dat zodra dit soort beschuldigingen in de publiciteit komen, allerlei gelukszoekers opduiken die hopen op compensatie. Het misbruik is immers toch niet aan te tonen, maar ook moeilijk te weerleggen. Hetzelfde gebeurde in de zaak Demmink, waar allerlei soms behoorlijk labiele figuren zich ineens weer een 'Joris' meenden te herinneren, waarbij uiteraard de details zo vaag mogelijk werden gehouden. En een enkeling zelfs zover gaat om de zaak Demmink voortdurend te gebruiken als chantagemiddel in zijn conflict met uiteenlopende instanties.

UPDATE: VIP paedophile inquiry: Lord Brittan claims unreliable - 'victim'

zondag 4 oktober 2015

Schoolreisje

Na MH17 is Joost Niemöller nu helemaal gebiologeerd door het 'illegale' vluchtelingenprobleem. Daarbij moeten wij Nederlanders toch vooral weten dat dit helemaal geen getraumatiseerde mensen zijn. Vermoedelijk eerder verkrachtende moslims, zware criminelen en IS strijders in de dop.

'De Duitse journalist Billy Six reisde mee met een trein van Boedapest naar München, en sprak de reizigers. Allemaal mannen, bijna allemaal jong, die een gratis reisje maken, en die zelf lachend toegeven dat er geen sprake is van enige trauma. Het is een schoolreisje. Een enkeling geeft zelfs ronduit toe dat hij geld verdiend heeft als mensensmokkelaar.'

Het is een curieus stukje weer van Joost. Alsof die mensen met bedompte gezichten zwaar depressief in de trein moeten zitten. Die zijn natuurlijk opgetogen dat ze de ellende achter zich kunnen laten. Wellicht met totaal verkeerde verwachtingen over hun kansen op de westerse arbeidsmarkt, maar toch. Dat zie je ook terug in de video: jongens die liever gisteren van vandaag aan het werk willen gaan. En hoewel het merendeel serieuze bedoelingen lijkt te hebben, zoomt Niemöller natuurlijk in op die ene 'illegaal' die graag naar de disco wil.

Overigens met het bedoelde effect, want met zo'n video trekt Joost altijd weer meteen een blik Orang Oetans open die nog geen twee fatsoenlijke zinnen achter elkaar kunnen zetten en spreken over een 'omgekeerde holocaust' of 'interraciaal fokken als verplichting'. Er zit ook altijd weer een geflipte plotter tussen: 'Perfecte biologische wapen voor de Bilderberg genocide agenda. Straks allemaal verplicht vaccineren en chippen vanwege de “bewust opgezette migranten problematiek’ met ziekten en…… ‘wie is wie’…… uiteraard moeten dan de oorspronkelijk nederlanders ook gechipt worden want heeee “in nederland is iedereen voor de grondwet gelijk’ en we willen niet discrimineren toch, ‘dat hebben we zo afgesproken ‘aldus Malek Ramadan van Bilderberg team Oranje.' 

Dat maakt Barracuda nieuwsgierig: wat voor video krijg je als je dit soort reaguurders in een treincoupe stopt?

zaterdag 3 oktober 2015

Charmeoffensief

Barracuda las met enige verbijstering afgelopen week het charmeoffensief van Frank Masmeijer. Die is al 25 jaar van de buis, maar nog altijd quizmaster. En hij wil graag weer op tv, ondanks het feit dat zeven à acht maanden heeft vastgezeten voor zijn vermeende betrokkenheid bij een grote drugsmokkel.

Frank deed eigenlijk niets goed in zijn leven. Zijn loopbaan als semi-prof voetballer en als zanger kwam niet van de grond, en een toevallige screentest bracht hem bij de NCRV, de omroep die destijds blijkbaar niet al te kritisch naar talent kreeg. Na negen jaar werd hij afgedankt, de omroep was de grote quizzen ontgroeid.

Frank trok de Belgische horeca in, wat uiteindelijk leidde tot een faillissement. De ideale voedingsbodem blijkbaar voor een loopbaan in de criminaliteit. Vorig jaar werd al duidelijk dat Frank daarin een belangrijke rol speelde. Masmeijer leek de man 'die wel kon regelen' dat de geïmporteerde drugs ongezien uit de haven  van Antwerpen konden worden opgepikt. Iemand moest tenslotte op het haventerrein zien te komen, de juiste dozen opsnorren om de pakjes coke tussen de bananen vandaan te halen en verder te transporteren. Daar zijn ook camerabeelden van.

Sindsdien houdt Frank vol, met verwijzing naar zijn neef, dat hij er er is ingeluisd. En hij bezig is met een comeback. 'Dan hoop ik dat er een tv-zender is die het aandurft om te zeggen: die Masmeijer vroeger, zo slecht was dat niet. En dat ik op een dag weer een mooi programma krijg dat oude tijden doet herleven!'

Frank is ook gevraagd voor een rol in de misdaadserie Penoza, die over de Amsterdamse onderwereld gaat, vertelde hij trots. De producent weet van niks. Maar wie weet wil Max Frank wel hebben voor de 'Helemaal alleen in je eentje zonder mijn neef show'.

vrijdag 2 oktober 2015

Zuidas

Ad Broere doet niet mee met het rondetafelgesprek van de Stichting Ons Geld op 14 oktober met de Tweede Kamer. Dat schoot aanvankelijk Guido Jonkers (WantToKnow) in het verkeerde keelgat, maar die heeft de tekst van zijn artikeltje hierover inmiddels ietwat gefatsoeneerd.

De stichting is het initiatief van acteurs George van Houts, Pierre Bokma, Tom de Ket, Victor Löw en Leopold Witte. Die speelden ooit de theatervoorstelling De Verleiders: Door De Bank Genomen en zijn toen allerlei dure boeken gaan lezen over geldschepping. Waarna ze diverse gebreken van het geldsysteem aan de orde willen stellen. Geldschepping door particuliere commerciële banken zorgt voor een instabiel geldsysteem, vinden ze acteurs.

Op Barracuda kwam dit initiatief - hoe goed bedoeld ook - over als ietwat naïef. Want het bleef natuurlijk niet bij kritiek leveren, er werd ook een kant-en-klare oplossing aangedragen: niet de bank, maar de overheid moest voortaan maar geld scheppen. Dat vond Lex Hoogduin, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, een buitengewoon slecht idee. De verleiding voor de overheid om de kredietkraan open te draaien om de economie op korte termijn te stimuleren, leidt tot inflatie, zeepbellen op de financiële markten en een stagnerende economische groei.

Gelukkig realiseert ook Van Houts zich dat zijn actie tegen de machtige banken waarschijnlijk niet zal lukken. Al was het maar omdat Nederland geen eiland is in de wereldeconomie. 'Maar we gaan het eerst netjes proberen, met dit burgerinitiatief. Als dat niet lukt, dan maar een revolutie. De klinkers uit de straten en op naar de Zuidas!'

Gaat waarschijnlijk ook niet meer lukken, want het initiatief valt uit elkaar. Inmiddels heeft een van de initiatiefnemers Ad Broere - de enige econoom van het gezelschap, en schrijver van boeken over geldschepping - zich teruggetrokken. Die ziet te weinig terug van de uitgangspunten in de tekst die is voorgelegd aan de Tweede Kamer. 'Ik begrijp heel goed dat politiek zich niet goed verhoudt tot een radicaal standpunt. Ik heb echter besloten dat mijn loyaliteit naar de mede initiatiefnemers niet zo ver kan en mag gaan dat ik mijn eigen visie daarvoor opoffer.'