Extra

woensdag 23 januari 2013

Zonnestorm

Van de Belg Patrick Geryl (58) werd na 21 december niets meer vernomen. Die had als geen ander het einde van de wereld voorspeld, maar werd 22 december met ongeloof wakker. Hij had de hemel toch anders voorgesteld dan zijn woning in Deurne. Hoewel, zo was het niet gegaan, biecht hij op in Het Nieuwsblad. Hij had enkele dagen eerder al in de gaten dat het niets zou worden, er was geen beweging op de zon. De 21ste trok hij naar zijn vriendin, en daar is hij een tijdje ondergedoken gebleven.

Maar Patrick vecht terug. Hij heeft de fout ontdekt. Iets met foute omzetting naar de Gregoriaanse kalender. Het wordt nu 28 maart: 'Eigenlijk is het de schuld van de Spanjaarden die in de jaren 1500 de Maya-kalender op een foute manier omgezet hebben naar onze Gregoriaanse kalender. Er zitten enkele maanden verschil op. Hét gebeurt eind maart. En ik vind dat niet in mijn eentje uit. Twee Maya-ouderlingen zijn ermee op de proppen gekomen. Ik heb hun stelling onderzocht en ze hebben gelijk. Drie planeten op een rij was niet genoeg voor een dergelijk grote zonnestorm. De zon moet op dat moment ook nog tussen minimum twee andere planeten staan. Pas dan zijn de magnetische krachten van de planeten sterk genoeg om het in gang te steken. En dat is op 28 maart het geval, honderd procent zeker.'

Net zo honderd procent zeker was in 2011 de Amerikaanse priester Harold Camping van zijn voorspelling van het einde der wereld. En ook Camping kwam met een nieuwe voorspelling die ook al niet klopte. Geryl zal waarschijnlijk doorgaan totdat hij er zelf bij neervalt. 'Ja, ik weet dat mijn grote gelijk ooit komt. Alleen is het jammer dat wanneer het zover is, zo goed als niemand me gelijk zal kunnen geven.'

3 opmerkingen:

  1. "Maar Patrick vecht terug. Hij heeft de fout ontdekt. Iets met foute omzetting naar de Gregoriaanse kalender. Het wordt nu 28 maart: 'Eigenlijk is het de schuld van de Spanjaarden die in de jaren 1500 de Maya-kalender op een foute manier omgezet hebben naar onze Gregoriaanse kalender."

    Dan vraag ik me wel af welke jaren 1500 precies. Paus Gregorius heeft die kalender namelijk pas in 1582 ingesteld. In veel landen werd die pas in 1752 ingevoerd, in Rusland pas na de oktober- (pardon, november-)revolutie, en in sommige oosters-orthodoxe kerken zijn ze nog steeds niet over.

    Laatst op 13 januari 2013 hoorden we opeens vuurwerk in de buurt. Later nagerekend: inderdaad, 31 december 2012 juliaans is 13 januari 2013 gregoriaans.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wacholland.org, dat is dus die blogrolllink met fout certificaat, waardoor browser Opera steeds gaat mekkeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. REM zal dan nog wel grijs worden gedraaid.It´s the end of the world and we know it.

    BeantwoordenVerwijderen