Extra

dinsdag 19 april 2016

Getuigen

Dag twee van het Van Well circus verliep, zachtjes uitgedrukt, niet helemaal naar wens. Bart van Well en diens advocaat Martin de Witte hadden de ooit tot vijf jaar veroordeelde 'kinderbordeelhouder' Karel Maasdam opgeroepen, maar die kwam niet opdagen en moest worden opgehaald.

AD-journalist Koen Voskuil wilde de man wel even naar de rechtbank slachtbank voeren. Met een bekertje water in de trillende hand weigerde hij een eed of belofte af te leggen. Hij geloofde niet in God en wilde niet beloven dat hij de waarheid sprak. Een weigerachtige getuige kan worden gegijzeld, maar De Witte zag daar geen heil in en dus vertrok de zieke man weer. En kon het verzamelde plottervolk een pilsje pakken op het terras.

Nou had Barracuda toch al niet begrepen waarom Maasdam van Van Well c.s. moest getuigen, alsof die lekker gezellig op zijn spreekstoel zou gaan zitten.

Maar het ochtendprogramma moet ook al een dikke tegenvaller zijn geweest. Want politieman De Jong verklaarde dat verhalen dat (homo)clubs vol zaten met minderjarige jongens, niet klopten. De eigenaren wisten namelijk dat er gecontroleerd werd. Hij kwam ze wel op straat tegen en die jongens werden dan aangesproken.

Zo kwam hij ook Bart van Well tegen die van huis was weggelopen. De Jong maakte meteen een einde aan het beeld dat Van Well tegen zijn zin zou zijn vastgehouden door zijn pooiers en pas jaren later wist te ontsnappen. Bart wilde niet terug naar huis. En nadat hij een keer naar zijn ouderlijk huis was teruggebracht pakte Van Well binnen de kortste keren zijn 'hobby' weer in het Amsterdamse weer op. Als zo'n jongen niet terug naar huis wilde, dan werd hij ondergebracht bij de hulpverlening, vertelde De Jong. Die Van Well echter uit het oog verloor.

Dat Van Well inmiddels niet meer trots is op dat verleden, wil Barracuda nog wel geloven, maar de staat aanspreken op gedoogbeleid krijgt op deze manier wel een rare bijsmaak. 

Barracuda is gestopt met bloggen, maar besteedt deze week nog aandacht aan de Van Well verhoren.

6 opmerkingen:

 1. U geeft de armen wel een trap na, zeg. En dat met ons belastinggeld. Dat vind ik pas een schande.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh God, daar hebben er weer eentje: welke armen en welk belastinggeld?

   Verwijderen
 2. Goh, een Van Kessel. Familie van Bea toevallig?

  Ja, Barracuda wordt ook betaald door de overheid. Net als iedereen die zich openlijk uitspreekt tegen grenzeloze domheid op internet. Zou je ook eens moeten doen Jozef, kun je bakken met geld mee verdienen. Allemaal in dienst van Ome Demmink, en elk jaar een groepsuitje. Samen lekker een dagje kinderen uit bomen schieten.

  Dank voor de frequente updates in deze zaak, Barra.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er was gisteren blijkbaar een andere advocaat dan De Witte, wel van zelfde kantoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. JDTV heeft een interview met Maasdam, afgenomen na het mislukte verhoor. Maasdam zegt dat hij “veel erger” was dan een pooier, maar dat hij niet voor “hoge heren” heeft gewerkt, dat zijn “fabeltjes”. En Van Well is “verbitterd”.
  (Wie is die interviewster?)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ darllenydd
  Dat is Maria van Boekelen,eens het boegbeeld van Occupy Rotterdam, nu de interviewster van We Are Change Rotterdam.

  BeantwoordenVerwijderen