Extra

donderdag 21 april 2016

Rariteitenkabinet

En dat was hem dan weer: de 'pedoverhoren'. Wat een enorme klapper had moeten worden, werd een rariteitenkabinet met afvallers. Twee getuigen, onder wie Demmink, zijn niet gekomen. Een derde liep weer even snel de zaal uit als hij gekomen was. Een vierde verklaarde alleen maar onzin en werd naderhand zelfs door de Demmink-jagers afgeserveerd.

Vanochtend verscheen oud staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven. En die deed wat iedereen al had zien aankomen. Hij noemde geen namen. Wegens beroepsgeheim. Nou ja, een enkele naam dan. Zoals die van Demmink. Die was, zo bezweerde Teeven tot irritatie van doorslagen kobolds, geen verdachte in het Rolodex-onderzoek naar het misbruik van jonge jongens door hooggeplaatste personen.

Het is dan ook de vraag of ex-jongensprostituee Bart van Well zijn zaak tegen de Staat nog zal doorzetten na deze magere oogst. Weliswaar moeten Demmink en een agent op een later tijdstip nog getuigen, maar het beeld dat zijn psychische schade het gevolg is van vermeend toedekken van pedomisbruik door 'hoge ambtenaren' werd niet bevestigd.

Eerder het tegendeel. Een agent verklaarde afgelopen week dat Van Well in zijn jaren als kinderprositutee helemaal niet tegen zijn zin werd vastgehouden, zoals door sommige plotterblogs is gesuggereerd, maar doelbewust in dat wereldje heeft verkeerd. De veldwerker die maandag werd gehoord zei dat hij destijds 'bang' was voor Van Well.

Een schrale troost is dat Circus Boltini toch nog behoorlijk wat publiciteit heeft opgeleverd, maar niet het soort waarop een handjevol plotters blijkbaar stiekem had gehoopt.

Barracuda is gestopt met bloggen, maar besteedt deze week nog aandacht aan de Van Well verhoren.

8 opmerkingen:

 1. https://twitter.com/KoenVoskuil/status/723134958857007109

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De AIVD agente die eerst niet zou komen verscheen gisteren alsnog, maar ging niet inhoudelijk in op vragen. Tekst aangepast.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die We Are Change interviewtjes zijn echt tenenkrommend. Zelf niks uitzoeken, maar wel achter iedereen aanhollen met een hoop pretenties.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mij opvalt deze week: geen woord over dit circus in de Demminkbode. Geen woord... je zou toch verwachten dat hier nog even flink wordt uitgepakt (zoals de MSM AD, Telegraaf, Volkskrant wel doen). Helemaal niets. Vertwijfeling?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Helemaal niets. Vertwijfeling?"

  Net iets te voorbarig dunkt mij. Want zelfs tot in de United States raakt men er niet over uitgepraat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Barra, dank je voor de voortreffelijke verslaggeving deze week en eigenlijk al de gehele periode dat je hier hebt geblogd! Mijn persoonlijke mening is dat het eeuwig zonde blijft dat je met deze blog gaat stoppen, het leverde vaak erg leuk leesvoer op en een verhelderende blik op de Nederlandse plotterscene. Dus nogmaals dank Barra, voor uren leesplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoewel ik dit jaar al weer meer updates heb geschreven dan ik mij had voorgenomen, blijf ik bij mijn besluit. Want buiten de 'pedoverhoren' en de schermutselingen rond Dankbaar is er momenteel maar bitter weinig te melden.

   Verwijderen
  2. Schrijven over de usual suspects als er echt nieuws is vind ik een prima formule. Ik hoop dat je die er nog even in houdt.

   Verwijderen