Extra

dinsdag 21 juni 2022

Getuigen

Willem Engel deed gisteren in de rechtbank een Wim Dankbaartje: bij de voorbereidende zitting in de zaak van het OM wilde hij zoveel mogelijk getuigen laten horen, zo ongeveer iedereen die hem had dwarsgezeten.

Aanleiding voor de rechtszaak is een collectieve aangifte tegen die vorig jaar door ruim 22.000 mensen is ondertekend. Engel wordt verdacht van opruiing.

De corona-acitivist deelde onder meer het telefoonnummer van het verpleeghuis, dat na een corona-uitbraak was dichtgegaan voor bezoek. Medewerkers kregen daarna telefoontjes en e-mails waarin ze onder meer met de dood werd bedreigd.

Engel wilde onder meer laten opdraven zijn luis in de pels Norbert Dikkeboom, de organisator van de aangifte, Pieter Jan Aalbersberg van de NCTV, hoogleraar Recht en Samenleving Jan Brouwer over de vraag wat openbare orde inhoudt, Gideon van Meijeren, Tweede kamerlid van Forum, viroloog Menno Bouma en Ben van der Zeijst, oud-topman van het RIVM.

Het merendeel van die verzoek werd afgewezen wegens niet relevant.

Engel zag weer eens een groot complot tegen hem. Hij beschuldigde het OM, de Persgroep etc van het tegen hem samenspannen. Zelfs Nu.nl is in het complot tegen hem betrokken. De nieuwsorganisatie veranderde volgens hem een tekst na een seintje van het OM.

Advocaat Ruperti zat er voor spek en bonen bij. Zijn rol werd gereduceerd tot togavuller, omdat #Engel nu eenmaal een advocaat nodig heeft, schreef rechtbankverslaggeefster Belleman.

edestanders van Engel vinden het uiteraard oneerlijk dat er niets is gedaan met de 80.000 handtekeningen onder de aangifte tegen toenmalige minister De Jonge. Volgens die aangifte zou De Jonge als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hebben aangezet tot haat, geweld en discriminatie tegen personen die zich niet willen laten vaccineren tegen corona. Ook zou hij zich volgens de aangifte schuldig hebben gemaakt aan groepsbelediging, bedreiging, dwang en belaging van ongevaccineerden.

Het OM nam dit alles niet erg serieus, ook al omdat de aangever onvoldoende informatie overgelegd om te onderbouwen dat de gegevens van de andere personen kloppen. Uit een steekproef blijkt dat het bestand is vervuild met duidelijk verzonnen namen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten