Yep, het probleem is algemeen bekend. Tik HAARP in bij Google en je krijgt een bak onzin over je heen. Met moeite vind je een serieus artikel. Dus hoe komen die stukken zo hoog? Niet omdat er ook maar iets van klopt of omdat ze zo enorm populair zijn. Het heeft er mee te maken dat complotters eindeloos naar elkaar verwijzen en al die verwijzingen ziet Google als bewijs voor relevantie. Ook spammers deden er daar al vele malen hun profijt mee.
De oplossing is niet wat Morozov voorstelt. Dispute finders en waarschuwingslabels maken het alleen maar erger. De wetenschap heeft bovendien niet wijsheid niet in pacht. Alternatieve meningen moeten ook gehoord worden.
De oplossing is: debunken in combinatie met wat slimme search engine optimalization (SEO). Schiet al die flauwekul aan flarden in plaats van angstig je mond te houden, en met verwijzing naar kwaliteitsbronnen. Met die aantekening dat je niet elke site van een gek uit een spelonk van het interweb hoeft tegen de spreken. De NASA heeft al een aardige voorzet gegeven met 2012, maar dat was dan ook een inkoppertje.
Wie is die vent helemaal dat hij ons onze hobby niet gunt? Als die wetenschappers hun materiaal nu eens toegankelijker maakt [bv zoals populair mechanics] zou dat al een stuk schelen.
BeantwoordenVerwijderenWetenschap meer populair maken?
BeantwoordenVerwijderenMoet je bij Ruut Veenhoven zijn, Nederlands 'geluksprofessor'.
"Prof. dr. Ruut Veenhoven heeft een methode bedacht waarbij de prestatievormen, productiviteit en [maatschappelijke] impact van onderzoek aan de hand van indicatoren meetbaar worden. Daarbij maakt hij gebruik van citaten uit de Krantenbank en database van Overheidspublicaties gekoppeld aan de ISI citatiecijfers."
Ruut Veenhoven vind namelijk dat je beloond moet worden als je veel gepubliceeerd en vooral geciteerd word, want dan is je 'wetenschappelijk onderzoek' maatschappelijk relevant. Niet verwonderlijk is hij met zijn 'geluksonderzoek' (wetenschappelijke gehalte is nihil) heel vaak geciteerd, in kranten, 'happiness magazine' en andere prullaria. Dat wetenschappers in de methodenleer en allerlei minder maatschappelijk aansprekende (maar mogelijk veel belangrijkere) onderzoeken nu eenmaal niet steeds voor quotes door kranten worden gevraagd lijkt hierbij een blinde vlek te zijn.
Haha lang leve de complotters echt. Totale hijack hier. Zo hoort het.
BeantwoordenVerwijderenIk heb bij voorbaat een hekel aan alle autoriteiten(kakkerlakken) die wat dan ook als het gaat om informatie willen onderdrukken of reguleren.
En hemel wat zijn ze hard bezig. Sopa/Pipa en nu ACTA hier in Europa. ACTA is al van kracht in een aantal landen, zoals Polen. Ze sluiten ons langzaam in. Dit is echt een van grootste aanvallen vanuit de prive sector ooit. En ik vrees dat ze steeds meer terrein aan het winnen zijn.
Het zal niet lang duren voordat providers het surf gedrag van hun cliënten moeten gaan monitoren op 'illegaal gedrag'.
Ik kan sinds vandaag niet meer op piratebay terecht omdat een een of ander fascistisch kut instituut genaamd Brein ervoor gezorgd heeft dat Ziggo piratebay moet blokkeren.
Dit is dus kapitalisme dat op hol slaat. De prive-sector die alles wat het kan maar wil en moet privatiseren. Wat zijn ze in paniek zeg.
Ik zie echt een revolutie groeien in de VS. Ik vraag me af hoelang Amerikanen deze behandeling nog zullen tolereren. Het heeft de neiging om tot blow-back te leiden.
BeantwoordenVerwijderenIk vraag me ook af wat zo'n agente in hemelsnaam bezield om een zo'n knaap te gaan elektrocuteren. wtf?
De boodschap wordt steeds meer: gehoorzaam of ervaar de consequenties van onze macht.
@ Mind Fever:
BeantwoordenVerwijderenJe schrijft:
"Dit is echt een van grootste aanvallen vanuit de prive sector ooit. En ik vrees dat ze steeds meer terrein aan het winnen zijn."
En later schrijf je:
"Dit is dus kapitalisme dat op hol slaat. De prive-sector die alles wat het kan maar wil en moet privatiseren. Wat zijn ze in paniek zeg."
Klinkt een beetje tegenstrijdig... zijn ze nou paniekvoetbal aan het spelen of keihard terrein aan het winnen?
Niet tegenstrijdig. Deze aanval is een uiting van paniek. Wat anders.
BeantwoordenVerwijderenWat anders?
BeantwoordenVerwijderenEuh, gewoon de controle terugpakken waar je hem (tijdelijk) bent kwijtgeraakt?
En is dat inderdaad geen vertoon van paniek?
BeantwoordenVerwijderen