Extra

zaterdag 10 juli 2021

Mandaat

Barracuda had eigenlijk verwacht dat met het persoonlijk faillissement van het echtpaar Mauritz de jarenlange soap rond Wim Dankbaar min of meer voorbij zou zijn en hij het dossier eindelijk eens kon sluiten. Maar de soap heeft weer eens een staartje gekregen.

Dankbaar had het echtpaar failliet laten verklaren omdat hij iets van 60.000 euro bij hen had geparkeerd om een zoveelste beslag af te wenden. Toen Wim het geld weer op zijn eigen rekening wilde overschrijven, gaf oud-zakenpartner Hans Mauritz niet thuis. Dat geld zou zomaar eens 'geleend' kunnen zijn om schulden af te lossen of om andere zaken te financieren.

Het faillissement houdt in dat het echtpaar onder curatele staat en dat een deel van iedere cent die binnenkomt naar Dankbaar gaat. Daar heeft Hans uiteraard geen zin in en die verzon een geniale list.

Met stijgende verbazing hoorde Barracuda een telefoongesprek aan, waarin Hans Dankbaar helemaal weet in te pakken. Het is Wim voor en Wim na, alsof er geen vete tussen die twee bestaat. Dankbaar is eerst nog sceptisch (want Mauritz), maar daarna hoor je hem bijna denken: als dit toch eens waar zou zijn!

Het duo heeft zijn ondergang grotendeels te danken aan de verboden publicatie van het dagboek van Maaike Vaatstra, de moeder van de vermoorde Marianne Vaatstra. Uit haar naam heeft de familie telkens rechtszaken gevoerd en gewonnen, waardoor Dankbaar al zijn vermogen is kwijtgeraakt. Wim is er al die tijd van overtuigd geweest dat moeder Vaatstra door haar kinderen onder druk is gezet en zij feitelijk geen mandaat voor de rechtszaken heeft gegeven. In de rechtbank kon Wim dat telkens niet bewijzen.

Uit de mond van de zus van Maaike zou Mauritz nu naar eigen zeggen hebben opgetekend dat beide zussen op 14 januari 2019 ('een zonovergoten dag') op de camping waren en Maaike nooit haar mandaat zou hebben kunnen gegeven voor de benoeming van een cassatie-advocaat. Haar zus heeft die dagen nooit iemand gezien. Barracuda vreest alleen dat zolang Maaike niet zwart-op-wit verklaart nooit een mandaat te hebben afgegeven ook deze 'aanwijzing' van tafel wordt geveegd.

Het helpt ook al niet dat Mauritz het ene moment spreekt over 'mooi winterweer' en het andere moment over 'mooi zomerweer', terwijl 14 januari 2019 ook nog eens een zwaar bewolkte dag bleek te zijn met 3,8 mm neerslag.

Maar inmiddels heeft Wim al een contractje opgesteld, wat ook al door het echtpaar is ondertekend, waarin Dankbaar afstand doet van zijn vorderingen en belooft alle lelijke verhalen over Mauritz op zijn blog Rechtiskrom te verwijderen indien Hans kan aantonen dat de notariƫle verklaring van Maaike onrechtmatig tot stand is gekomen. Ook moet Hans binnen 14 dagen nog meer materiaal aanleveren, waarvan nu al vaststaat dat daarvan niets boven water zal komen. Simpelweg omdat Hans met deze beloftes ongetwijfeld tijd wil rekken en de deadline tot Sint Juttemis zal willen opschuiven.

2 opmerkingen:

  1. Ach, dan zet die gek uit Spanje de publicaties over Hans toch gewoon op zijn site.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik moest de wollige opgeblazen zinnen in die overeenkomst een paar keer lezen, maar het lijkt erop dat WimP zich weer eens compleet in de luren heeft laten leggen.

    In de 2 alinea staat: "Dankbaar is in het geval parijten Mauritz en Mauritz-Kuijs zich tot onderstaande verplichten.."
    Dat 'onderstaande' zijn die 5 punten van bewijzen. En 'verplichten' is niet hetzelfde als 'doen'.

    En in de slot alinea staat duidelijk dat EERST WimP de notaris zwart op wit moet laten weten dat ie al z'n vorderingen laat schieten en dat DAARNA Mauritz 14 dagen de tijd heeft om met z'n bewijzen op de proppen te komen.

    Met andere woorden: WimP moet zwart op wit doorgeven dat ie geen centjes meer hoeft, DAN begint Mauritz met z'n touwtrekken om vervolgens uiteraard met niks substantieels op de proppen te komen. En DAN mag WimP weer naar de notaris om te zeggen dat ie toch maar wel weer z'n centjes wil.

    Er valt werkelijk weer helegaar te winnen voor WimP. En o jah, de handtekening van Geja doet kennelijk niet terzake.

    BeantwoordenVerwijderen