zaterdag 12 juni 2021

Insolventies

Nagekomen mededelingen. Onlangs stond Vaatstra-speurder Wim Dankbaar voor de zoveelste keer voor de rechter, dit keer om Geja Mauritz-Kuijs failliet te laten verklaren. Zij is de echtgenote van Hans Mauritz, Wim's voormalige zakenpartner, die ook al door Dankbaar bankroet is verklaard.

Nu heeft de oud-miljonair zijn eigen bankroet weliswaar grotendeels aan zichzelf te danken, maar Mauritz heeft daartoe zeker bijgedragen. Toen alweer vele jaren geleden Mauritz Dankbaar benaderde om een boek over de zaak Vaatstra te publiceren, had de oud-uitgever al geen geld meer, want Dankbaar moest de volledige oplage betalen en zag daarvan niets terug. Hij kreeg zelfs geen inzicht in de verkoopcijfers. Uiteindelijk moest het boek op last van de rechter worden vernietigd.

Intussen was er ook voortdurende ruzie over de inhoud, en al helemaal nadat Dankbaar begon te vermoeden dat Mauritz had gelogen over kluisverklaringen die de toch al behoorlijk twijfelachtige inhoud moesten ondersteunen. Toen werd de ruzie weer bijgelegd had Dankbaar zijn kompaan echter hard nodig om het resterende deel van zijn vermogen veilig te stellen voor beslag leggende advocaten. Niet verrassend ging ook dat geld (een kleine 65.000 euro) in rook op.

Intussen probeerde ex-miljonair Dankbaar via afpersing van Haico Endstra (broer van) zijn vermogen toch weer op peil te krijgen, maar ook die plannen mislukten door ruzie met Spaanse boefjes.

En dus bleef het echtpaar Mauritz over. Hans kreeg nog uitstel van executie als hij de naam kon onthullen van een Hilversumse producent, waarmee Dankbaar nog lange tijd aan het lijntje was gehouden. Nu die naam wederom niet boven water is gekomen, is mevrouw Mauritz dus ook failliet. Het laatste duwtje gaf Dankbaar op zijn site: 'Kunnen we een afspraak maken om de Mercedes op mijn naam te zetten?'

1 opmerking:

  1. Hij heeft geen ruzie met de spaanse Boefjes. Dat was maar 1 Spaans Boefje, die zijn poging afpersing al op dag 1 doorgaf aan de advocaat van Dhr Endstra. Dit omdat het spaanse boefje niet gebruikt wilde worden voor een afpersing. Uiteindelijk heeft het spaanse boefje een lege Ltd aan Dankbaar verkocht voor €46.000.- omdat deze dacht daar miljoenen door Endstra op te kunnen laten storten. Die hebberigheid heeft hem €46.000 gekost. En dat spaanse boefje is er nog trots op ook!
    Afz, jet spaanse Boefje

    BeantwoordenVerwijderen