Extra

zondag 6 augustus 2023

Martelaar

Op zich is het best knap dat Wim Dankbaar het voor elkaar krijgt om vanuit zijn cel toch nog stukjes te plaatsen op zijn webstek Rechtiskrom. Weliswaar met behulp van zijn knecht Grijze Duif, die al zijn ellenlange handgeschreven teksten moet uittikken.

Luttele dagen voor de zitting op 10 augustus denkt Wim de rechters te kunnen beïnvloeden. Die hem dat niet in dank zullen afnemen. Want Dankbaar is weer in hechtenis genomen omdat hij zich niet aan de voorwaarden hield bij zijn aanhouding eerder dit jaar na 'verbale belaging' van Jan Vlug, de advocaat van Jasper S., die volgens Wim Marianne Vaatstra niet vermoord kan hebben. Wim ging rustig door met het plaatsen van allerlei stukjes tegen Vlug.

In een oproep aan de rechters doet Dankbaar zijn hele zaak weer een dunnetjes over: 'Vindt u het een misdrijf om willens en wetens een onschuldige persoon voor moord te (laten) veroordelen? Vindt u het een misdrijf om een DNA match te vervalsen? Vindt u het een misdrijf om de waarheid in een moordzaak achter te houden?'

Alsof dat vaststaande feiten zijn.

'De wakkere lezer ziet natuurlijk allang dat ik gelijk heb. Niet alleen door de feiten die ik en anderen op tafel hebben gelegd, maar ook door de manier waarop ik word aangepakt. Wat hier gebeurt is op kleine schaal wat Putin met Navalny doet, wat Zuid Afrika met Mandela deed.'

Wim als martelaar in wat hij noemt het 'grootste rechtschandaal sinds de 2e wereldoorlog'. Barracuda weet wel zeker dat Dankbaar veroordeeld zal worden, hoewel misschien voor de lengte van het voorarrest. Dan kan hij meteen weer, onder strenge voorwaarden, verder bloggen.

 

2 opmerkingen:

  1. Zou het voor de rechter mogelijk zijn en publiciteitsverbod op te leggen. Want zolang hij blijft bloggen blijft hij overtredingen begaan. Zou ook beter zijn voor Dankbaar zelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grijze duif was Rob Arts. Die zal het wel beu zijn geworden. Nu plaatst Robert Jan de Vries, de neef van Dankbaar,, zijn nieuwe dreigementen. Hieruit blijkt wel dat Dankbaar niet de enige in de familie is met hersenletsel.

    BeantwoordenVerwijderen