Extra

vrijdag 12 januari 2024

Grote Johannes

Dankzij Tim Hoffman stond TikTokker Johannes Mathijs Koenraadt een dezer dagen even volop in de schijnwerpers.

heeft een paar ideeën! namelijk:

•eerst Den Haag bestormen (slim!)
•en dan linkse journalisten arresteren (snap ik!)
•de vrouwtjes wat rechten ontnemen (terecht!)
•een schuttersgilde voor razzia's (handig!)
•bestuurders trans-klinieken levenslang (normaal!)
•mensen die lid zijn van linkse partijen (incl. de VVD!) naar het front in Rusland (goed!)
•verder: rauwe melk wordt legaal (yeah!), Zwarte Piet weer Zwart (eindelijk!)
•her en der wat tribunalen en doodstraffen (zin in!)

wordt lachen!

Johannes probeert zijn eigen eigen versie van de omvolkingstheorie uit te dragen als een Nederlandse Breivik, maar voor gewelddadig ingrijpen moet gelukkig eerst een schuttersgilde komen.

Hoewel Videre hem al eerder had gespot, was Johannes tot dusverre amper boven het maaiveld uitgekomen. De veertiger met grijzende slapen heeft wel veel noten op zijn zang, maar heeft het charisma van een Hollandse aardappel en slechts een handvol volgers op X.

Martin Vrijland, die geen concurrentie duldt, zette Johannes al meteen weg als een judasgeit. 'Je moet die persoon natuurlijk wel enkele zinvolle dingen laten zeggen, maar vooral ook veel idioterie. Zo kun je er het ‘gekkie’ label opplakken, waarmee je de goede ideeën koppelt aan het ‘gekkie’ stigma van de judasgeit.'

Wat Johannes nou precies doet voor de kost is niet duidelijk. Zijn LinkedIn profiel meldt een ruime ervaring in het opzetten, bestendigen en doorontwikkelen van Security Operations Centers, maar waarom zijn bedrijfje Totila in Finland is gevestigd en Johannes zelfs in Boedapest woont (als dat al waar is) mag Joost weten.

Johannes profileert zich ook als spreker over de ondergang van de westerse maatschappij, heeft een podcast genaamd The Great Johannes, en heeft een indrukwekkende serie boeken uitgebracht, met titels als Kom in verzet!: Bundel tegen de politieke correctheid. Johannes maakt tenslotte ook nog muziek, maar het lijkt Barracuda dat hij met al deze zaken geen grijpstuiver verdient. 

En dat lijkt ook niet meer te gaan gebeuren. De beste man heeft zich met zijn opvattingen voor altijd op een maatschappelijke zijspoor gezet.

Een reaguurder bij Hoffman: 'Laten we deze geestelijk in de war zijnde man niet belachelijk maken maar omhelzen, warmte en een fijne gewatteerde kamer geven met een goed afsluitbare deur deze vervolgens zachtjes sluiten en de sleutel weggooien.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten