Extra

vrijdag 19 januari 2024

Spaanse droom

Wim Dankbaar zit nog altijd in Spanje en is alweer 6000 euro armer. Dankbaar vertrok vorig jaar naar Spanje in de veronderstelling dat hij van zijn Spaanse 'vrind' Marcel een allesonthullende verklaring in de zaak Vaatstra kon krijgen. Daarmee hoopte Wim 1 miljoen euro terug te claimen van advocaten die hem dat geld afhandig hebben gemaakt en nog eens 10 miljoen schade te verhalen op de Staat der Nederlanden.

Inmiddels heeft hij ruim 130.000 euro betaald, maar nog geen papier in handen gehad. In tegendeel, dankzij ingenieuze oplichting is Wim zelfs een groot deel van zijn bezittingen kwijtgeraakt. Van broeken tot een paspoort en een iPad.

Niet alleen zijn spullen, maar ook de gedroomde verklaring was in december ineens in handen van weer een nieuwe figuur in deze soap, ene Paco, en die wilde (je raadt het al) geld. Eerst 7000, later 15.000 euro.

Vriend Marcel beloofde Dankbaar half december 50k in cash terug te betalen en hij mocht vanaf 5 januari twee jaar gratis in zijn appartement wonen. Maar er moest nog wel even 6000 euro worden betaald voor de teruggave van zijn spullen. Marcel had hem wijsgemaakt dat de Guardia Civil geld van hem wilde en hij grote schulden had. Wim trapte er weer in.

Sinds 31 december is Marcel natuurlijk weer 'ondergedoken' en bestookt Wim de Guardia Civil met verzoeken om zijn vrind op te sporen. Iets zegt Barracuda dat er zo langzamerhand toch een einde gaat komen aan zijn Spaanse droom.

8 opmerkingen:

  1. Met Wim heb ik allang geen medelijden meer. Die is zo vaak gewaarschuwd dat het eigen schuld dikke bult is dat ie zoveel geld is kwijtgeraakt. Wim weigert rekening te houden met het feit dat zijn aannames misschien niet kloppen. Met zo'n bord voor je kop, verdien je ook niet beter dan de totale ondergang.

    Voor de omgeving van Wim vind ik het nog wel erg. Je zal maar zo'n vader hebben die van miljonair naar armoedzaaier transformeert. Een vader die uit koppigheid en heilig geloof in eigen gelijk het huwelijk met je moeder op de klippen laat lopen. Ook medelijden met de zus van Wim die door een autongeluk verminderd toerekeningsvatbaar is geworden en nu haar broer moet opvangen.

    Het meeste nog voel ik mee met de nabestaanden van Marianne. Die mensen komen te pas en onpas de naam van hun geliefde tegen in de meest vreselijke context. En dat alleen omdat een paar zieke personen niet kunnen accepteren dat de door hen gewenste dader het niet bleek te zijn.

    Maar zoals je ziet is karma een bitch. Totaal verguisd en straatarm eindig je dan zonder enige schaamte nog voor wat je hebt aangericht. Enkel en alleen nog levend in een sprookjeswereld waarin je blijft vasthouden aan je eigen overtuiging dat het 1 groot complot is en dat het geld weer zal terugkomen.

    Ooit was het nog leuk om Wim zijn waterloo te volgen. Maar de fase waarin Wim uiteindelijk terecht gekomen is dermate ziekelijk, dat ik het niet langer kan aanzien. Er zijn alleen nog maar verliezers. Of hij nog echt gelooft in die verklaring of dat simpelweg zijn brein niet in staat is om te accepteren dat dit een fata morgana is, doet er niet langer toe. We zouden ons kunnen afvragen of personen met een dermate ernstige geestesziekte nog de aandacht van het volgen nog waard zijn. Aan alles komt een einde.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alleen al dat Barracuda het blijkbaar nieuwswaardig vindt om het gestoorde verhaal van een corrupte Guardia Civil te publiceren maakt dat Barracuda op dezelfde golflengte zit dan Dankbaar. En dat Dankbaar hier geniet van de Spaanse zon is ook wat hoog gegrepen. Hij zit de hele dag op zijn kamertje aan zijn natte plassertje te trekken op zijn foto van een zwangere Yolanthe.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leugenaar Dankbaar zet nu op zijn site dat Marcel zijn dochter met de dood bedreigt. Dit naar aanleiding van haar sponsorloop. Als hem bewijs gevraagd wordt heeft hij dat niet, maar hij "gaat er vanuit" dat het Marcel is die zijn dochter bedreigd. De man Dankbaar wordt met de dag zieker in zijn hoofd. Ouwe demente aandachtsgeile pisnicht is het. Warme groeten vanuit het zonnige zuiden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nu blijkt Wimmie ook nog eens op 18 april zijn aangiftes tegen Vrinssen te mogen promoten. Vrinssen zal de rechter uitleggen dat Dankbaar valse aangiftes heeft gedaan. Want Wimmie doet aangifte van diefstal goederen. Incl. zijn paspoort. Maar hoe kan Wimmie dan heen en weer vliegen? Wimmie zegt dat je geen paspoort nodig hebt. Transavia zegt van wel. Ben benieuwd wat de rechter denkt van Dankbaar zijn verhaal. Voor het doen van valse aangifte staat een straf tot 4 jaar in Spanje. Maar goed dat hij zo vlot Spaans lult. Hij zal er zeker veel vrienden maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Onze beste Wimmie heeft het nu helemaal voor elkaar in zijn zo geliefde Spanje. Enige tijd geleden doet hij aangifte tegen zijn financiƫle vriend Marcel voor het stelen van zijn paspoort. Wim doet geen melding van vermissing maar vliegt wel heen en terug naar NL zonder geldige legitimatie. Verklaring van Dankbaar is dat je geen geldige legitimatie nodig hebt binnen de E.U. Nou daar is Transavia het niet zo mee eens. Nu doet zijn vriend aangifte tegen Dankbaar voor het doen van valse aangiftes. Oei Wimmie, daar staat jaren gevangenisstraf op. Zeker als je dan ook nog eens de Guardia Civil beschuldigd van corruptie. Maarja, dat krijg je als je de domste eikel van Spanje bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wim Dankbaar hangt een volstrekt ongeloofwaardige complottheorie aanhangt en daarmee velen het leven zuur maakt. Dat gezegd hebbende, die Marcel Vrinsen is gewoon een oplichter en crimineel, en ik vind het niet zo kies dat hij hier als Benidorm een podium krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier sluit ik me bij aan. Had van barracuda ook enige moderatie verwacht. Wim is helaas echt ziek. Ik heb zelfs enige medelijden met die man. Maar bij Marcel zit duidelijk ook iets los. Dat verhaal van hem op die website dat ie zogenaamd alleen Wim uitkleedt, als wraak op Wim wat hij de nabestaanden heeft aangedaan, dat is heel duidelijk het proberen goed te praten van oplichting. Het zou barracuda sieren hier niet te veel crimineel gedrag te promoten.

      Verwijderen