Extra

zondag 3 maart 2024

Afval in, vuilnis buiten

Nieuwe CBS-cijfers zouden aantonen dat de toename in sterfte tijdens de vaccinatierondes in 2022 beperkt was tot mensen die gevaccineerd waren. Schrijven data-analist Wouter Aukema en immunoloog Theo Schetters. Het nieuws werd vooral opgepikt door dubieuze sites als Ninefornews en niet zonder reden, want het klopt voor geen meter.

Maar laten we beginnen met Wouter Aukema. Hij was als jonge jongen al ontzettend nieuwsgierig, wat leidde tot 'het demonteren van allerlei apparaten'. Zijn ouders hadden altijd extra stoppen in huis.

Tijdens zijn VWO studie werkte hij met de eerste computers van die tijd. In de jaren negentig ging Aukema werken voor een Venezolaanse Oliemaatschappij dat hoofdkantoor hield in Den Haag. Later verhuisde hij naar Atos Origin, een internationale ICT dienstverlener.

In 1999 startte Aukema zijn computerbeveiligingsbedrijf Trust Factory. Daar werkte hij met zijn team aan de veiligheid van computersystemen.

Nadat Aukema zijn bedrijf verkocht, verhuisde hij in 2014 van Den Haag naar Hoenderloo waar hij nog dagelijks onderzoek doet naar big data. Dit publiceert hij op Twitter of X.

Met een team van zeven mensen is Stichting WOB-team opgericht. Ze bouwen aan een WOB-machine waarbij sneller door dossiers kan worden gespit.

Aukema is niet alleen een WOBber, maar ook volbloed wappie, die iets te gretig wil aantonen dat vaccins tegen Covid levensgevaarlijk zijn.

Dat leidde al eens tot een omstreden publicatie in Vaccines, die moest worden teruggetrokken nadat verschillende gerespecteerde virologen ontslag namen om te protesteren tegen het artikel waarin werd beweerd dat 'voor drie sterfgevallen voorkomen door [COVID-19] vaccinatie, we twee moeten accepteren die door vaccinatie zijn toegebracht.'

'De gegevens zijn misbruikt omdat het de (onjuiste) veronderstelling maakt dat alle sterfgevallen die zich voordoen na vaccinatie worden veroorzaakt door vaccinatie', schreef  een van de wetenschappers. '[En] het wordt nu gebruikt door anti-vaxxers en COVID-19-ontkenners als bewijs dat COVID-19-vaccins niet veilig zijn. [Dit] is schromelijk onverantwoordelijk, vooral voor een tijdschrift dat gespecialiseerd is in vaccins.'

De publicatie was volgens een van de wetenschappers een voorbeeld van 'afval in, vuilnis buiten'.

En dat blijkt ook het geval met de nieuwste conclusies van 'datasjoemelaar Aukema en grafiekjesprofje Schetters'. Namelijk dat vooral gevaccineerden sterven, en niet-gevaccineerden de dans ontspringen. Onzin, zeggen zijn critici.

'Mensen die niet begrijpen wat het verschil is tussen absolute aantallen en proportionele aantallen. Wanneer het grootste deel van mensen gevaccineerd is zullen onder alle overlijdens ook de meeste mensen gevaccineerd zijn. Vaccineren maakt je namelijk niet onsterfelijk,' 

'Dan kun je het vervolgens nog bonter maken en net doen alsof alle overlijdens door SARS-CoV-2 infectie komen. Dan zit je diep in de desinformatie. Dan ook nog eens doen alsof vaccinatie dodelijk is en oversterfte verklaart, en boosters je meer gevoelig maken voor infectie! Het werkelijke antwoord is dat kans op zkh van een gevaccineerde 0.006 is en kans op zkh van een niet gevaccineerde 0.33 is.  Het lijkt me duidelijk welke groep veel beter beschermd is.'

Aukema blijkt slecht deze kritiek te kunnen verdragen: ''Duizenden trolletjes, hier op X en op Facebook, Linkedin, etc.' 'Ik verbied de man achter dit account om nog langer mijn naam of twitter account te noemen in zijn tweets', foetert Aukema tegen een van zijn trollen. Die als volgt reageren: 'Ik ben het levende bewijs dat vaccinatie help. Ben 82, kerngezond en alle prikken die kon krijgen,gehad. Dus alle wappen opzouten.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten