Extra

maandag 19 februari 2024

Hypocriete muil

Het plotselinge overlijden van Aleksej Navalny heeft vanzelfsprekend ook de aandacht van de alternatieve media getrokken. Met als insteek dat het helemaal niet gezegd is dat hij is vermoord.

Een juiste conclusie, maar gelet op eerdere pogingen van Poetin om de Russische oppositieleider te vergiftigen, en de wijze waarop Poetin doorgaans met zijn vijanden afrekent, vorig jaar nog tuimelde Wagner baas Prigozjin uit een neergeschoten vliegtuig, ligt een natuurlijke dood niet erg voor de hand. 

De moeder van Navalny werd nota bene geweigerd bij het mortuarium, en weduwe Julia beschuldigt de Russische autoriteiten ervan haar man te hebben vergiftigd met novitsjok, het zenuwgas waarmee eerder een aanslag is gepleegd op het leven van Navalny.

Nepnieuwssite Ninefornews noemt Navalny een racist en xenofoob. En dat als hij is omgebracht door novitsjok, dit gas wel heel toevallig wordt bewaard in verschillende NAVO-landen – waaronder Duitsland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Zweden – en Oekraïne. Wel knap weer dat zo'n aanslag kan plaatsvinden in een stalinistisch kamp bij de poolcirkel.

Er zou ook veel bewijs zijn waaruit blijkt dat Navalny een westerse marionet was, gesteund door de Amerikaanse overheid, ngo’s en de CIA. Maar de video die dat moet bewijzen en viraal ging de afgelopen dagen, laat niet Navalny zien, maar Vladimir Ashurkov van de Anti-Corruption Foundation (FBK). Natuurlijk niet gecorrigeerd.

En natuurlijk beginnen alle complotbloggen over Julian Assange, die mogelijk wordt uitgeleverd aan de VS. Waar de wereld zich minder druk over maakt 'Zolang Julian Assange nog steeds vastzit moet iedere westerse ‘leider’ zijn hypocriete muil houden over Navalny!' briest Robert Jensen.

Niburu maakt het wel erg bont door de suggereren dat Navalny is overleden aan de gevolgen van - echt waar - vaccinaties. Gretig citeren de mafklappers een tweet van Thierry Baudet, waarin een bloedprop als de doodsoorzaak wordt genoemd. Met daaronder de mededeling van Navalny vier keer is is gevaccineerd. 

Gastschrijver Erick van Dijk komt nog met een ode aan Poetin: 'Ik denk dat hij oprecht is in wat hij al zegt sinds zijn aantreden. Hij wil geen oorlog met wie dan ook. Hij wil geen nieuw Russisch Rijk. Hij wil niet de de wereld veroveren om deze om te toveren tot een communistische staat. Hij wil niet de rol overnemen die Amerika lange tijd heeft vervuld. Hoe moet dat voelen, als dit zo is, en ik geloof echt dat dit zo is?'

Maar het kan altijd gekker: bestaat Navalny eigenlijk wel? Nope, vast en zeker een bedacht personage uit een of andere geavanceerde AI machine, waar alleen Martin Vrijland van heeft gehoord. 

Foto Michał Siergiejevicz (Wiki)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten