Extra

donderdag 17 augustus 2023

Dwaaljurist

Youri Plate heeft het aan de stok met het Ministerie van FinanciĆ«n. Hij moet stoppen met zijn juridisch kantoor Juridisch Kantoor Plate, dat zogenoemde autonomen adviseert over het niet betalen van belasting, huur en energielasten. 

Zo beweert Plate dat woningbouwverenigingen ANBI-instellingen zijn, het betalen van huur kan worden gezien als een gift en je giften kunt terugvragen.

We kennen de door Videre als staatsgek afgeschilderde Plate inmiddels: altijd met ontbloot bovenlichaam actief op Facebook, en voortdurend ruzie met partijen die geld van hem willen. Dat word je heel erg creatief van.

Het ziet er alleen dit keer niet goed uit: het ministerie eist een dwangsom van 5000 euro per dag als hij doorgaat met zijn kantoor en vereniging, die al 2000 'autonomen' zou tellen. 

Het heeft hem in elk geval een artikeltje opgeleverd in de Telegraaf, die de Limburger afschildert als een dwaaljurist.  

Zelfs de alternatieve media spuugden Plate uit, zoals die keer dat hij op het hoogtepunt van de coronacrisis samen met Wim Visscher en Bryan Roy bij Cafe Weltscherz, een 'bom' wilde laten ontploffen. Plate had allerlei wetsartikelen opgesnord waardoor horeca-ondernemers niet beboet konden worden als ze gasten niet naar een vaccinatiebewijs zouden vragen. Kwam er op neer dat er geen grondwet is. Of zoiets. De redactie besloot deze apekool niet uit te zenden. 

Toch zijn er genoeg autonomen die spontaan 25 euro lidmaatschap betaalden na het lezen van deze geweldige onthulling: 'Omdat we achter de grootste zwendel van 1810 zijn gekomen blijkt dat iedereen maar wat doet zonder bevoegd te zijn. De eed die is afgelegd is niet geldig, dit had ook vastgelegd moeten worden met de Benoemer en de Notaris. Dat heet deelnemen aan een publiekrechtelijke rechtspersoon, dan zijn de Ambtenaren of Rechters ook een openbaar lichaam, Art 2.1 b.w. en Art 134 grondwet. Dankzij de WOO verzoeken hebben we een beeld gekregen wie er wel en wie er niet bevoegd zijn, dit is schrikbarend. In Januari 2020 zijn al 80% van de ambtenaren zichtbaar hun rechtspositie kwijtgeraakt en niemand in Nederland die dit raar vond.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten