zaterdag 25 september 2021

Spraakwaterval

Ze waren er al dagen vol van: Wim Visscher, Bryan Roy en Youri Plate, zonder meer de grootste coronawappies, van ons land, zouden vrijdag bij Cafe Weltscherz een 'bom laten ontploffen'. Hun grote juridische wonder Plate had allerlei wetsartikelen opgesnord waardoor horeca-ondernemers niet beboet kunnen worden als ze gasten niet naar een vaccinatiebewijs zouden vragen. Komt er op neer dat er geen grondwet is. Of zoiets.

Vooral Plate wist niet wat hem overkwam. Was hij zomaar door een echt soort van journalistiek medium uitgenodigd. 

Maar in de loop van vrijdag werd duidelijk dat ondanks allerlei toezeggingen door Youri de video niet meer zou worden uitgezonden. Kennelijk had Cafe Weltscherz, de spreekbuis van Willem Engel, geoordeeld dat zelfs voor een alternatief kanaal deze onzin niet door de beugel kon.

Vandaag zouden de drie musketeers daarom hun 'plannen' in een Zoom meeting alsnog toelichten, nadat Plate Cafe Weltscherz (door hem uitgesproken als Weltschmit) via Facebook vrijdag tot aan de grond toe afbrandde als controlled oposition. Barracuda vreest dat alleen wappies gaan kijken.

Vrijdag kregen we trouwens al een voorproefje bij Peter Bierhof, die overduidelijk niets begreep (net zomin als Barracuda) van de chaotische spraakwaterval Plate. Het ene wetsartikel na het andere passeerde revue, maar de samenhang werd niet duidelijk. Als die er al is.

De man is niet alleen verbaal een ongeleid projectiel. Plate richtte in 2020 de groep Demonstratie van het Volk op. Die wantrouwt de overheid die met zijn coronaregels ‘alle vrijheden van het volk afpakt’. Men protesteerde in Eindhoven tegen de 1,5-metermaatschappij en organiseerde een demonstratie bij een verpleeghuis vanwege de strenge bezoekregeling. Plate riep op om het telefoonnummer van het verpleeghuis massaal te bellen.

De Limburger schijnt inmiddels een indrukwekkend strafblad te hebben. Zijn rijbewijs is hem afgenomen, er is het nodige gedonder met zijn kinderen, en eerder dit jaar kreeg de man uit Schinveld een taakstraf van zestig uur omdat hij via Facebook had opgeroepen om massaal te gaan winkelen zonder mondkapje.

UPDATE: De beloofde video, er is geen touw aan vast te knopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten