Extra

zondag 17 september 2023

Soeverein

Soeverein Roeland Meijs, geen idee hoe de man zijn kostje bij elkaar scharrelt, belde een dezer dagen ING omdat er beslag was gelegd op zijn rekening door een deurwaarder als gevolg van een niet betaalde boete. Meneer had 15 kilometer te hard gereden op Nederlands grondgebied en was geflitst. Niet dat er veel te halen viel, want amper 3 euro op de rekening.

Meijs klaagde dat ING dit zomaar had toegelaten, terwijl hij geen toestemming voor het beslag heeft gegeven. De mevrouw van ING (want alles moest natuurlijk weer opgenomen en gedeeld via de socials) legde geduldig uit dat Meijs zich maar moest vervoegen bij de deurwaarder BJK te Deventer.

Het duurde even voordat de bevoegde deurwaarder in de gaten had met wat voor type hij te maken had. 'Het CJIB schakelt ons in, zo werkt het Nederlands rechtsysteem,' legde de man geduldig uit. 'We hebben geen rechtsysteem,' reageerde Meijs die dacht de deurwaarder te kunnen overbluffen met bizarre interpretaties van rechtsartikelen.

Meijs vertelde dat hij de ING rekening fluks opgeheven, en de 3 euro naar een andere rekening overgeboekt, waardoor BJK had nakijken had. Daaraan toevoegend dat hij helemaal niet in Nederland staat ingeschreven ook nog. 'Dat is mijn persona, dat ben ik niet, maar mijn juridische rechtsobject'. 

Als het zo uitkomt, is er blijkbaar ineens wel weer een rechtsysteem. 

Geduldig hoorde de deurwaarder nog wat apekool aan, zoals dat een boete een handelsvoorstel zou zijn, want strafbeschikking, waarmee Meijs (of zijn persona) helegaar niet akkoord was gegaan.

Nog niet zo lang geleden kreeg diezelfde Meijs een belletje van de belastingdienst. Met de waarschuwing dat er al twee keer geen aangifte van de omzetbelasting was begaan. Hoeft ook niet, beweerde Meijs, want de Belastingdienst heeft een AMBI status, 'wat inhoudt dat ik niet verplicht ben om aangifte te doen.' 

Barracuda vermoedt dat soevereinen heel goed weten dat ze op een ravijn afstormen. De ravijn van boetes, ontneming, afsluiting, uithuiszetting en tenslotte gevangenisstraf. De kunst is om het moment zo lang mogelijk uit te stellen.

1 opmerking:

  1. Brekend nieuws: Ed van den Berg zit zonder huis! Weer een soevereintje de straat op.

    BeantwoordenVerwijderen