zondag 24 juli 2022

Generaal Flynn

Zo'n duizend demonstranten hebben zich zaterdagmiddag op de Dam in Amsterdam verzameld na een oproep van Nederland in Verzet, die vorige week een wereldwijd protest aankondigde om onder meer boeren, vissers en truckers te steunen.

Maar het meest opmerkelijke was toch wel de 'videotoespraak' van de Amerikaanse oud-generaal Michael Flynn, voormalig veiligheidsadviseur van oud-president Donald Trump, die steun uitsprak aan Nederlandse boeren.

Ineens stond het boerenprotest dus in het teken van de QAnon gekkies, want die droegen Flynn telkens op handen. De man kreeg onder de QAnon wappies een bijna mythische status. Hij zou ons van de corona hoax bevrijden, Trump met een groot leger terug in het Witte Huis plaatsen en zou een lijst hebben met alle hooggeplaatste kindermisbruikers, onder wie ongetwijfeld heel veel Democraten. Niet dat die lijst ooit boven water is gekomen.

Helaas ligt het allemaal anders. In november werd Flynn, samen met vijf andere voormalige topadviseurs, nog gedagvaard door de commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die de bestorming van het Capitool op 6 januari vorig jaar onderzoekt. Flynn had voorafgaand aan zijn aantreden tegen vicepresident Mike Pence gelogen over ontmoetingen met de Russische ambassadeur in de Verenigde Staten tijdens de verkiezingscampagne van Trump. Ook besprak hij in telefoongesprekken met ambassadeur Sergej Kisljak over de Amerikaanse sancties tegen Rusland, die nu juist waren afgekondigd door Barack Obama wegens inmenging tijdens de presidentsverkiezingen.

Het probleem: er is geen Nederlandse boer die ooit van die Flynn heeft gehoord. Er was dan ook geen boerenorganisatie betrokken bij de demo. Die was dan ook weer eens georganiseerd door Michel Reijinga, die de afgelopen twee jaar vooral bekend werd als organisator van demonstraties tegen het coronabeleid van het Nederlandse kabinet. Toch vooral omdat hij als horeca-ondernemer failliet is gegaan.

De fascinatie voor de generaal zegt meer over Reijinga, die ongetwijfeld een enorme Trump aanhanger is. Hij  maakt er geen geheim van dat hij liefst had gezien dat Pim Fortuyn het land regeerde, maar Wilders en Baudet krijgen ook een ‘like’. Geen partijen die ook maar iets hebben met boeren, al kaapt Baudet het boerenverzet graag voor eigen gewin.

donderdag 21 juli 2022

Micha Kat geeft verzet op

Micha Kat heeft er ineens vrede mee dat hij alsnog wordt uitgeleverd aan Nederland en stapt vermoedelijk binnen enkele weken al op het vliegtuig, zo meldt hij aan Rob Scholte.

De belangrijkste overweging is dat Kat bij hoger beroep mogelijk nog maanden in een Ierse cel moet blijven zitten, al moet hij toegeven dat hij geen idee heeft wat hem in Nederland te wachten staat.

Want ook in Nederland zal Kat in voorarrest komen te zitten, al is de kans groot dat hij bij veroordeling gelijk het huis van bewaring mag verlaten, want Kat heeft inmiddels toch al aardig wat maanden in de poet gezeten.

Een andere overweging is dat Kat aanwezig kan zijn bij de Micha Claim. Die claim draait om de voormalige vicepresident van de Haagse rechtbank Hans Westenberg die Kat een schadevergoeding zou moeten betalen.

Vanaf het moment dat Kat in 2018 een piepklein succesje boekte met een tussenvonnis tegen Westenberg - waarbij de rechter niet wilde uitsluiten dat Kat door de affaire schade had geleden - droomde Kat zich al rijk.

Een poging om alvast een half miljoen te toucheren bij de Raad voor de Rechtspraak, die Westenberg had bijgestaan, strandde voortijdig. En de rechtbank veegde de claim ook al van tafel: geldvordering in kort geding is 'alleen toewijsbaar als het bestaan van deze vordering voldoende zeker is.'

Het Hof twijfelde in hoger beroep aan het causaal verband tussen het handelen van Westenberg en de door Kar gestelde inkomens- en reputatieschade. Kortom: na vrijlating zal Kat vermoedelijk als vakkenvuller zijn centen moeten verdienen. 

UPDATE 28/7: Kat toch in verzet tegen uitlevering naar Nederland

woensdag 20 juli 2022

Vuur en vlam

Fakkelman Max vd Berg was gisteren in Rotterdam om Klaus Schwab een lesje te leren. Hij stond voor het Novotel toen hij vernam dat Schwab in Den Haag was gesignaleerd. Een daar mag Max niet komen.

Het is buitengewoon knap dat Schwab zich wist te onttrekken aan iedere journalist van Nederland, geen medium berichtte over het vermeende bezoek, maar wappies precies schijnen te weten waar de veelbesproken oprichter van het World Economic Forum (WEF) - een soort Demmink die verantwoordelijk zou zijn van alle kwaad in de wereld - zich ophield. Maar eerlijk gezegd vreest Barracuda dat onze complotvrinden een willekeurige man met kaal hoofd en dubbelkinnen voor Schwab hebben aangezien. Ze zijn er dom genoeg voor.

Maar dan die Max. Als het goed is mag hij niet eens buiten Amsterdam komen, zo onthulde hij een dezer dagen in een video, en hij zeult een enkelband met zich mee als onderdeel van de schorsingsvoorwaarden. Dat zal ook wel verklaren waarom Max zich in de trein tooit met een monddoek. Om te voorkomen dat een conducteur hem herkent en overlevert aan de politie.

Het is dat het zweet nog niet van zijn voorhoofd parelt, maar Max is een tikkende tijdbom. Hij was in Rotterdam om Schwab 'in vuur en vlam te zetten:  z’n hart hè, figuurlijk!. En hoopt dat de WEF-baas 'dood neervalt, op een dag, zo snel mogelijk'. Je vraagt je dan vooral af wat Max had gedaan als Schwab echt zijn pad had gekruist.

Iets zegt Barracuda dat Max zich zeer binnenkort weer in de nesten gaat werken. Met slechte afloop. Hij mag met de zes maanden gevangenisstraf voor het bedreigen van Kaag echt in zijn handen knijpen. De twee coronagekkies die vorig jaar een brandend bierflesje door de voordeur bij de Groninger journalist Groeneveld en zijn partner gooide zijn maandag veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar en tbs met voorwaarden. Groeneveld schreef kritisch over coronacomplotdenkers.

vrijdag 15 juli 2022

Uitgeleverd

Hij heeft het zo lang mogelijk gerekt, of anders deed dat het Ierse OM wel, maar nu lijkt het erop dat Micha Kat wordt  uitgeleverd aan Nederland. Dat heeft de rechter in Noord-Ierland vandaag besloten.

Kat verdedigde zich onder meer met het argument van een zwakke gezondheid waardoor uitlevering schadelijk, zelfs fataal zou kunnen zijn. Van de zakelijke en privébelangen die hij opvoerde was de rechter ook al niet onder de indruk.

Het betekent echter niet dat Kat ook meteen op het vliegtuig wordt gezet. Hij kan nog in hoger beroep.

Kat wordt in Nederland gezocht voor het beledigen en bedreigen van onder meer RIVM-directeur Jaap van Dissel, journalisten en rechters. Bedreigingen die justitie in Nederland zeer serieus neemt.

In eerste instantie werd hij vastgezet omdat hij nog een celstraf van zes maanden moest uitzitten vanwege een eerdere veroordeling voor smaad en laster.

Een lichtpuntje: De maanden die hij nu vast zit in Noord-Ierland gaan straks van zijn eventuele straf in Nederland af.

maandag 11 juli 2022

Redder der Boeren

Willem Engel, redder der boeren. Toen hij een dezer dagen voor de camera van Fakkelman Max vd Berg verscheen leek het Viruswaanzin opperhoofd volledig in de ban van de protesterende boeren.

Toen Vd Berg opmerkte dat dat toch weinig had te maken met 'waar wij voor staan', sprak Engel hem tegen: dat hele stikstof was gewoon weer een onzichtbare vijand, inclusief computermodellen en slechte meetgegevens, met als doel het 'onteigenen van de boeren'. Barracuda begrijpt weinig van dit complot, maar Engel kennelijk des te meer.

Daarna begon Engel over Fort Oranje als een 'blueprint van wat het nu gaande is', oftewel het drama in zijn eigen familie, waarbij vader Cees voor een prikkie het ene na het andere pandje opkocht in de Maasstad en ze verhuurde aan immigranten, verslaafden en sociale randgevallen die geen vervelende vragen stelden. Het gemeentebestuur sprak schande van de erbarmelijke omstandigheden in de huurwoningen en kocht Engel uit voor 14 miljoen.

Dat geld ging naar de camping Fort Oranje en weer kreeg Engel het aan de stok met de gemeente (Zundert). Net als in Rotterdam luidde de kritiek dat de voormalig biochemicus zijn huurders onder erbarmelijke omstandigheden huisvestte.  

Gewoon een ordinaire huisjesmelker dus, maar het verklaart waarom Willem zich graag zijn kont tegen de kribbe gooit.

Natuurlijk heeft Engel niks met de boeren, maar heeft hij hetzelfde probleem als al die andere wappies die in een groot gat zijn gevallen sinds corona niet langer het nieuws domineert.

Zo ook Wim Visscher, professioneel hondjesuitlater en uitkeringstrekker, die via zijn Telegram kanaal liet weten dat hij '1000 procent achter jullie (boeren) staat', want 'er is geen stikstofprobleem'. Dat zal indruk hebben gemaakt in Boertange en Moddergat.

Of de video die hij wilde maken met de boeren (alleen in de buurt van Rotjeknor) er nog komt is zeer de vraag. De politie is al nu al twee keer aan zijn deur geweest vanwege opruiende content en Wim kiest eieren voor zijn geld.

zaterdag 9 juli 2022

Fakkeldrager

Max vd Berg, de man die begin dit jaar met een fakkel stond te zwaaien voor de Haagse woning van Sigrid Kaag, is na vijf maanden gevangenisstraf als herboren teruggekeerd op het strijdveld. Wel met een enkelband en iets met een 'zware zaak' (bedoeld wordt: hoger beroep) die boven zijn hoofd hangt. Maar de sonore stem is niet verdwenen en God evenmin.

Verder gaat het niet echt lekker met Max. De Fakkelman wordt door iedereen tegengewerkt: hij mag geen contact hebben met wappie Jantje Huzen, Eldor van Feggelen (ook al in de poet) en partner-in-crime Eline van ’t Noordende. Hij is er uitgegooid bij Onrecht TV. Hij heeft stapels onbetaalde boetes en komt mogelijk onder financiële curatele te staan van de gemeente Amsterdam. De reclassering zet hem onder druk. Hij mag niet naar demo's en niet zonder toestemming Amsterdam verlaten. De GGZ wil hem 'TBS in de schoenen schuiven'.

Meest opvallend: Max lijkt een beetje heel erg teleurgesteld in zijn collegastrijders. Vooral Viruswaarheid en Willem Hengel moeten het ontgelden. Hengel vanwege het feit dat die zijn volgers steeds meer hengelt richting Forum voor Democratie die hij wantrouwt. Als hij de dansleraar eindelijk voor de camera krijgt spat het scepsis ervan af ('Vertel, als je tijd hebt')

In een van de video's. netjes verzameld door Videre, moet het complete demokartel het ontgelden: Sven Hulleman, Michel Reijnga, Tom Zwitser, Thierry Baudet en ook de vermogende ondernemer Peter Poot schuift ook weer voorbij. Dat allemaal omdat zij alleen willen meewerken aan 'gematigd verzet'. 

Max lijkt nu al niet van plan te zijn om zich aan de schorsingsvoorwaarden te houden, dus dat wordt binnenkort, zoals hij zelf al juist inschat, einde verhaal.

zaterdag 2 juli 2022

Bonnetjes

Nog één keer Vaatstra-puzzelaar Pieter Postma, want deze is te mooi om te laten liggen. De genpensioneerde speurneus suggereert graag dat hij iets heel hoogs en belangrijks is geweest in het strafrecht. Nogal nadrukkelijk meldt hij op zijn site dat hij Voormalig hoofd Strafsector Rechtbank Leeuwarden is geweest, ongetwijfeld met als doel om zijn geloofwaardigheid te vergroten. Als je dan beweert dat Jasper S. niet de moordenaar is van Marianne Vaatstra, heb je kans dat mensen je nog geloven ook.

Niet dat het commentaar dat Postma schrijft op het requisitoir van officier van justitie Mous ('Een grotere leugen is bijna niet denkbaar!', 'Gewoon slecht recherche werk', 'Een werkelijk bizar stukje') een erg professionele indruk maakt.

Barracuda heeft in elk geval kunnen achterhalen dat Postma voor de rechtbank Leeuwarden heeft gewerkt. Hij schreef er zelfs cursiefjes onder het pseudoniem Z.W. Etser voor het personeelsblad en heeft ze later nog gebundeld ook ('Hij verweeft op aangename wijze scherpe observaties van de werkomgeving met herinneringen aan zijn jeugd')

Er is alleen een klein probleempje: de functie hoofd Strafsector Rechtbank Leeuwarden bestaat niet (met dank aan de tipgever). Elders licht Pieter al wel een tipje van de sluier op '(niet juridisch gedeelte)', maar de aap komt pas echt uit de mouw op zijn Facebook profielpagina (met vier volgers): daar staat te lezen dat Pieter hoofd administratie was, Met het strafrecht had Postma niets van doen, Hij ging over de bonnetjes en de salarisstroken en dat begon kennelijk al snel te vervelen, want hij heeft het maar een paar jaar volgehouden. In 2007 nam hij (wederom volgens zijn eigen FB-pagina) ontslag, ruim voordat Jasper S. als dader in de zaak Vaatstra werd aangehouden.

Nu zal Pieter ongetwijfeld volhouden dat er aan de door hem verzonnen functie niets is gelogen, daarom houdt Barracuda het op misleiding, want een beetje hoofd administratie houdt natuurlijk niet alleen de boekhouding van de afdeling strafrecht bij.