zaterdag 28 juli 2018

Exit

Nu dan toch definitief om zeep geholpen: Zaplog. De eigenaar kondigde het einde een aantal dagen geleden aan omdat hij steeds meer claims kreeg voor geschonden auteursrecht.

Of het handjevol posters en reaguurders vooraf tijdig is ingelicht weet Barracuda niet: die keek al nauwelijks meer op het forum, dat hoofdzakelijk nog werd gevuld met gerecycelde artikelen van Martin Vrijland, Wanttoknow, Niburu en andere sites die een beetje plotterd toch wel had weten te vinden. Vermoedelijk zijn duizenden artikelen plotsklaps in een groot zwart gat verdwenen.

In 2017 was Zaplog na tal van technische problemen ook al eens op zwart gezet, maar na het lozen van een berg content mochten de Zappies weer verder. 

Zaplog begon ruim tien jaar geleden als sociale bijwagen van complotsite Zapruder, inmiddels ook al verdwenen, maar toch vooral als een alternatieve versie van Sanoma's NuJIJ, waar plotters steeds vaker werden weggeschopt als ze met het zoveelste 9/11 artikeltje kwamen aanzetten.De spuuglelijke layout bleef al die jaren bestaan.

Het verdwijnen van Zaplog is tekenend voor de malheur in plotterland: er staat zo langzamerhand niets meer overeind, en wat tegen beter weten in nog doorplottert doet dat steeds minder frequent of staat wegens financiële problemen op omvallen.

Een troost is dat plottertjes van hun laatste spaarcentjes het platform mogen overnemen. Barracuda ziet het alleen niet meer gebeuren. Werkelijk niemand schijnt zich druk te maken over het verdwijnen van Zaplog.
 
Barracuda blijft ook in 2018 op de waakvlam

woensdag 18 juli 2018

Zilvervloot

Alweer niet gewonnen....de zilvervloot. De voorzieningenrechter had nog geen week nodig om de eis van Micha Kat aan het adres van oud-rechter Westenberg compleet van tafel te vegen.

Vanaf het moment dat Kat eerder dit jaar een piepklein succesje boekte met een tussenvonnis tegen Westenberg - waarbij de rechter niet wilde uitsluiten dat Kat door de affaire schade had geleden - droomde Kat zich al rijk. De Micha claim was minstens een miljoen waard en zijn volgers - althans wat daarvan is overbleven - moesten intekenen.

Zolang de rechter nog geen definitieve uitspraak heeft gedaan, meende Kat ook alvast een voorschot te kunnen claimen. Een voorschot dat trouwens met de dag kleiner werd.

Reden: Kat heeft heel hard geld nodig, want inkomsten zijn er nauwelijks meer. Zo werd Ferdy 'Loterijverlies' Roet, die hem nog wel een paar centen toestopte, een dezer dagen gearresteerd op verdenking van de verduistering van 2,5 miljoen euro. Beiden vonden elkaar omdat Kat en Roet een gezamenlijke vijand hebben: Telegraaf-journalist Bart Mos, die al heel snel in de smiezen had dat Roet zich aan het verrijken was met inleggeld van gedupeerden.

Kennelijk schatte Kat zijn kansen al niet te hoog in, want de voorzieningenrechter werd middels een video vooraf 'toegesproken' op een wijze waarvan diens advocaat Stapel terstond een hartverzakking moet hebben gekregen. De rechter wraken was kennelijk ook weer niet de bedoeling, want dan zouden de centjes nog langer op zich wachten.

Maar dat geld komt er niet en dat hadden Kat en zijn advocaat natuurlijk kunnen weten: een geldvordering in kort geding is 'alleen toewijsbaar als het bestaan van deze vordering voldoende zeker is.' En ten aanzien van Westenberg staat er nog helemaal niets vast. Ook is er volgens de rechtbank sprake van restitutierisico aangezien Kat een zwervend bestaan lijdt met een inkomen van honderden euro's per maand. Bij hoger beroep zouden die centen allang verdampt zijn.

Barracuda blijft ook in 2018 op de waakvlam

maandag 2 juli 2018

Beerput

Waxinelichtjeswerper Erwin Lensink zit al enige tijd vast in de Van der Hoeven Kliniek voor klinische forensische psychiatrie. Daar leren patiënten met een tbs-maatregel of een civielrechtelijke maatregel hoe ze op een verantwoordelijke manier kunnen leven.

Of die behandeling veel heeft geholpen is nog maar de vraag, want Erwin lijkt weer in zijn oude patroon te zijn vervallen. Zijn maatje Nico van den Ham (met wie Lensink enkele jaren terug de Republikeinse Democratische Alliantie der Oranje Republikeinse Piraten heeft opgericht) mocht onlangs het hoger beroep tegen Lensink in Arnhem filmen en na de eerste paar minuten werd al duidelijk waarom: Lensink wilde de 'doofpotzaken' Demmink en Vaatstra - zijn twee grote obsessies - uitgebreid aan de orde stellen en begon enthousiast voor te lezen totdat de rechter ingreep: Lensink zat daar voor iets heel anders en daar 'moeten we het op enigerlei moment toch over gaan hebben.'

Het is maar goed dat Van den Ham er geen stukken uitgeknipt heeft, want nu weten we dan eindelijk (ook al is het moeilijk hoorbaar) waarvan Lensink wordt beschuldigd: het continu 112 bellen zonder noodzaak, fysieke mishandeling van zijn vader en belaging. De officier eiste zes maanden gevangenisstraf, met een proeftijd van vijf jaar, en er zijn ook nog contactverboden geëist.

Lensink beweerde dat hij vader geen veroordeling wil, maar voegde er gelijk aan toe dat hij 'het contact wil verbreken als ik veroordeeld word'. Kennelijk is deze kwestie ook weer niet zo simpel. Met de rest van de familie heeft Lensink al helemaal geen contact meer.

Zijn advocaat Plasman zat er als een zoutzak bij en vertelde, met een gezicht alsof hij er zelf niets van geloofde, dat cliënt meent dat zijn zaken ziet als onderdeel van een grote beerput. En dat zijn eigen zaken daaraan ondergeschikt zijn. Daarom wil Lensink vele tientallen getuigen horen. Plasman lijkt, getuige zijn formulering, al rekening te houden met een afwijzing.

Om de boel nog flink te verzieken, had Lensink nog maar weer eens de rechter gewraakt. Die gewoon onverstoorbaar verder ging. Uitspraak binnen twee weken. 

Barracuda blijft ook in 2018 op de waakvlam