dinsdag 31 januari 2023

Jezus Leeft!

De kandidatenlijst van de partij Jezus Leeft! in Noord-Holland wordt aangevoerd door....Max van den Berg. Een jaar geleden stond hij nog met een brandende fakkel voor het huis van minister Kaag.

Een zegsman van de partij Jezus Leeft! bevestigde de berichtgeving van De Telegraaf. Max was de enige kandidaat. 'We zoeken mensen die geen water bij de wijn doen. Mensen die staan voor hun woord.'

Van den Berg staat voor ‘een maatschappij gebaseerd op liefde en gerechtigheid’. Verschillende punten zijn opgenomen in een speciaal Jezus Leeft!-programma voor Noord-Holland. 'Uit de EU', is een van de programmapunten: 'Onze eigen boontjes doppen in elke provincie.'

Maar gisteren liep alles in het honderd. Het Openbaar Ministerie eiste maandag in hoger beroep 174 dagen cel en zes maanden voorwaardelijk, gelijk aan het voorarrest, maar daar komen mogelijk nog restricties bij (uitspraak 13 februari). Verschillende psychiaters bespraken de aanpak van Max, die onwillig is zijn wereldbeeld bij te stellen en denkt dat hij in gevecht is met een totalitair regime en strijdt tegen WOIII. 

Alle partijen die mee willen doen aan de provinciale verkiezingen moesten gisteren hun kieslijsten inleveren bij de Kiesraad. Maar Max zat in de rechtbank en nu kan hij niet meer meedoen

Jezus Leeft haalde bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten in 2019 in heel Nederland iets meer dan 2300 stemmen. Niet genoeg voor zelfs maar een zeteltje.

zondag 29 januari 2023

Vijfde dimensie

Heul lang geleden, toen onze Barracuda een jetje was, had je Zapruder, een alternatieve nieuwssite opgezet door softwareklopper/fotograaf Patrick Savalle alias Patman. Die verlof nam om zo rond 2007 een diepgravende serie te maken over het AIDS complot. Met dank aan één zogenaamde 'deskundige': Wilhelm Godschalk, die in een persbericht ten onrechte werd aangehaald als 'een gereputeerd biochemicus'. In het dagelijks leven deed de beste man iets met beleggen.

Nadat Zapruder beweerde het HIV-virus nog nooit zou zijn gefotografeerd, kwamen reaguurders met tal van foto's, waarop de reactie dan weer was: kan best gesjopt zijn. Een andere bekende tactiek vormden de een-zwaluw-maakt-zomer verhalen: HIV geïnfecteerd en kerngezond, zie je nou wel?

Patman kon slecht tegen de kritiek op zijn stukkies, onder meer bij de voorloper van Barracuda, Zapburu.

Zapruder en bijwagen Zaplog misten de aansluiting bij de sociale media, en dat was het begin van het einde. Technisch haperden de sites steeds vaker en in 2018 viel het doek: Zapruder was al uit de lucht gehaald, maar nu ging Zaplog ook op zwart, wegens claims voor geschonden auteursrecht.

Savalle trok zich terug achter een slotje op Twitter, ook toen het coronageweld losbarstte.

Maar zie, nu ligt er superdun boekje Complot Catalogus waarvoor wel bijna 20 euro moet worden afgetikt. 'Dit boekje is uw initiatie (...) tot complotdenker. Een bezoekje aan de hersengarage; het wil u op een andere manier leren kijken naar de wereld. Het heeft niet als doel het uitputtend analyseren van de diverse complotten, dat kunt u na lezing zelf. Het is geen vis maar een hengel'

Bij uitgeverij Blauwe Tijger mocht Savalle een uur lang uitweiden over het boekje dat een soort afscheid moet voorstellen. De complotten hebben Savalle zo te zien zilvergrijs gemaakt, maar de handgebaartjes zijn gebleven. De Platte Aarde, daar gelooft hij niet in, maar is wel een manier om de geest te scherpen.

Het gesprek wordt pas echt grappig als uitgever Tom Zwitser (zwaar katholiek) verklaart dat wappies geneigd zijn om van alles te geloven 'omdat ze niet in God geloven' en hij 'rust heeft in mijn geloof'. Daarna zitten de gesprekspartners niet meer op een lijn, laat staan in de door Patman aanbevolen vijfde dimensie.

woensdag 25 januari 2023

Luiwammes

Vorig jaar onthulde Dutch Digger Wim Visscher dat hij hard geld nodig had, want de hypotheek moet betaald en er kwamen te weinig donaties binnen. Tweeduizend euri per maand wilde Wim van 'bedrijven', anders 'moest hij helaas werken'. Heel het internetwebs lachte hem uit, 'Ga toch werken, luiwammes'.

De luiwammes maakt al enige tijd, samen met de volkomen gestoorde ex-voetballer Bryan Roy, reclame voor een dubieuze goudhandel (Dutch Gold Digger) waarvoor hij vermoedelijk per aangebrachte klant een commissie krijgt, maar dat levert ook al niks op.

En wellicht heeft dat geleid tot een huwelijkscrisis, want ineens was daar de mededeling dat Wim een plekje zoekt voor hem en zijn kersverse vriendin. Mag allemaal niks kosten, want Wim gaat natuurlijk niet werken. Die zit de ganse dag in de sportschool en QAnon berichtjes te herposten op Telegram.

Schijnt dat Wim eerst ook nog niet wilde vertellen dat de oproep hemzelf betrof. Zijn vriendin heeft op transparantie aangedrongen.

Barracuda heeft zich al langer afgevraagd wat de Spaanse echtgenote vond van de escapades van Wim. Zij verscheen zelden in beeld, en Wim nam zijn videoboodschappen altijd steevast stiekem op in het souterrain van zijn woning en in de garage. Maar Wim was de laatste tijd 'diep ongelukkig'.

Het zal Barracuda niet verbazen als Wim binnen een jaar alweer een plekje zoekt. Liefst met alweer een nieuwe vriendin op de koop toe.

dinsdag 24 januari 2023

Lyn

Het wetenschapstijdschrift Quest heeft een nieuwe hoofdredacteur Lyn Kuyper, die beter voor de Andere Krant had kunnen werken.

Het gaat niet zo goed met het wetenschapsblad, en er zijn vorig jaar nogal wat redacteuren ontslagen. En die klappen nu uit de school over Lyn, die full blown wappie blijkt te zijn. 

Lyn gelooft dat rijst minder snel bederft als je er lief tegen praat. Tegenover collega's beweerde Kuyper doodleuk dat je aan corona niet dood gaat. Knuffelen doet ze ook graag, Zelfs met een medewerker die later corona bleek te hebben. ‘Dat maakt niet uit’, zei Kuyper tegenover haar collega’s, ‘ik kan geen corona krijgen, want ik heb vanmorgen koud gedoucht’.

Deze theorie had Barracuda nog niet gehoord. Moet daar niet een artikel over komen in de Quest?

Toegegeven: Op haar profielpagina lijkt er niks aan de hand. Ze studeerde Kunst & Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Haar afstudeerrichting was Media en daarmee kwam ze na haar studie terecht bij het NOB, het Nederlands Omroepproduktie Bedrijf, waar ze planner van montage-units werd.  Ze werkte voor Yes, Allerhande, VARAgids, LookingGood Magazine en nu dan Quest.

'Bij Quest is de missie: hoe maken we Nederland slimmer op een leuke manier? Dit wil ik bereiken door van Quest meer een platform te maken. Onderzoeken wie onze doelgroep precies is en wat die wil, zodat we de lezer meer bij de inhoud kunnen betrekken.'

Maar hoe die Kuyper, die dus echt helemaal niks heeft met wetenschap, ooit bij uitgeverij Hearst door de ballotagecommissie is gekomen, is echt een raadsel. Nou, niet helemaal, want de behoefte aan diversiteit en inclusiviteit schijnt de doorslag te hebben gegeven. Niet haar affiniteit van de wetenschap. Want die is er, getuige haar inmiddels gesloten Instagram account, niet.

'Tijdens het sollicitatieproces en nogmaals voorafgaand aan de meeting hadden we de relevante social media-uitingen van Lyn natuurlijk al bekeken en dat hebben we na de meeting nogmaals gedaan,' schreef de Hearst CEO. 'Zowel de inhoud van de uitingen, de aard van de onderwerpen op de uitingen en het aantal uitingen, rechtvaardigen wat ons betreft niet de conclusie dat Lyn een fundamenteel andere kijk heeft op wat wetenschap is.'

Iets zegt Barracuda dat Kuyper, nadrukkelijk ad interim, niet lang op haar post blijft zitten.

UPDATE: Lyn weg bij Quest

donderdag 19 januari 2023

Getild 2

Wim Dankbaar lag de afgelopen dagen op ramkoers met Marcel V, zijn Spaanse bemiddelaar die Wim een vette worst had voorgehouden, maar deze niet leverde. Het duurde even, maar ook Wim begon eindelijk te vermoeden dat hij door V. is opgelicht.

Wim wilde maar wat graag 50 mille betalen in ruil voor een verklaring die, schat Barracuda zo in, alles goed moest maken wat fout was gegaan in het leven van Dankbaar. Die zeker al twintig jaar lang fata morgana's najaagt, vanuit de overtuiging dat Marianne Vaatstra niet door boer Jasper is vermoord, maar door twee asielzoekers. Deze obsessie heeft Dankbaar zijn volledige vermogen gekost.

En nu leek ontknoping nabij: ene Anil, een Pakistaan die V. zogenaamd in Spanje had leren kennen, zou bereid zijn om - wederom alleen volgens V. - een voor Dankbaar zeer gunstige verklaring van 'kroongetuige' Faek te leveren in ruil voor 50 mille die hij kon gebruiken voor een autohandel die hij met Faek zou willen opzetten in het VK. Dat Faek nota bene in de rechtbank verklaarde van niets te weten, bracht Wim niet op andere gedachten. Die had al geld, van een erfenis, overgemaakt naar een vaag banknummer in Litouwen. Zonder een KvK nummer op te vragen of een investeringsplan te bestuderen.

De gedroomde verklaring kwam er natuurlijk niet. Anil maakte zich uiteindelijk bekend als oplichter en lachte Wim in zijn gezicht uit. En Marcel V. speelde de vermoorde onschuld. Die beweerde weliswaar kopieën te hebben van de zogenaamde verklaring, maar wilde deze niet niet aan Wim overhandigen omdat hij ook geen geld had gekregen. 'Je weet hoe je het moet regelen,' schreef V. Kennelijk is het de bedoeling dat Wim nog wat extra geld bijlapt. 

Telefoongesprekken met V. die Dankbaar op zijn site had gezet laten horen hoe Dankbaar erin werd geluisd. V. beweerde geen cent te makken te hebben, zijn rekeningen waren geblokkeerd, en dus kon hij die 50 mille even niet zelf voorschieten. Dankbaar betaalde zelfs een belastingschuld voor V.. V. wilde niet dat Dankbaar Faek zelf telkens belde, dat alles onder het mom dat 'zij eigenlijk geen zaken met jou willen doen'. De appende Anil kwam pas om de hoek kijken toen Wim ongeduldig werd.

Wim wachtte in de Burger King op Rotterdam Airport op een V. of Anil die maar niet uit het vliegtuig kwamen rollen en de ontmoeting ook niet afbelde. Hij vloog zelfs naar Spanje, maar V. gaf de papieren niet mee omdat er eerst (opnieuw) betaald moest worden. 

Barracuda moest onmiddellijk denken aan Nigeriaanse oplichters die hun slachtoffer een miljoenenerfenis in het vooruitzicht stellen, waarna er elke keer weer wat tussenkomt en nog meer kosten in rekening worden gebracht.

'Als het je eigen geld was geweest zou je veel voortvarender zijn om te achterhalen wie “Anil” is zodat je (en ik) aangifte kan doen,' foeterde Dankbaar.

Inmiddels heeft Dankbaar zijn aanvallen op V. verwijderd, vermoedelijk omdat er een glimmertje hoop is dat V. alsnog met een niet-bestaande verklaring op de proppen komt. Hoe hardleers ben je dan?

maandag 16 januari 2023

De week van Kat, Plate en Beekwielder

Het jaar is nog maar net begonnen en er is al van alles gebeurd. Dankbaar getild voor maar liefst 50 mille, Willem Engel die kort voor het vonnis van zijn opruiingszaak nog snel even rechters wraakt, en coronawappie Debbie Beekwielder die binnen een jaar alweer een cel is beland. Komende week wordt ze voorgeleid.

Micha Kat kreeg een dezer dagen te horen hij voorlopig niet vrij komt en ook geen mildere omstandigheden in de gevangenis krijgt. Op verdenking van opruiing en bedreiging zit Kat momenteel in voorlopige hechtenis.

Het probleem waren de audioberichten, die toen Kat nog in een Ierse cel zat online werden gepubliceerd door Rob Scholte. Dat wil de rechter niet.

Het hoogtepunt (dieptepunt?) was de afgelopen week Youri Plate, de Limburger die meestal in ontbloot bovenlijf meldt dat hij weer een of andere rechtszaak heeft gewonnen. Meestal blijkt het tegendeel. 

Geen wappie heeft zoveel ellende op zijn hals gehaald als Plate, oprichter van de Vereniging Jurisprudentie Juridisch Kantoor Plate, die 'als 1 front tegen de staat der Nederlanden wil optreden.' Tegen betaling, dat wel.

Een dezer dagen verloor de werkloze want afgekeurde Plate zijn zaak tegen netbeheerder Enexis omdat hij weigerde een energiecontract af te sluiten. Plate meende dat hij een contract had met energieleverancier NLE. Van deze leverancier zou hij geen eenduidige opzegging hebben ontvangen. Sinds augustus 2022 wilde Enexis Plate, alleenstaande vader van kleine kinderen, niet afsluiten, maar de rechter was er nu wel klaar mee en Plate zit in de kou.

Kennelijk zit hem dat dik dwars, want donderdagochtend kreeg Plate weer eens bezoek van de politie in zijn woning aan de Emmastraat in Schinveld. Bij de inval werd de politie geassisteerd door de brandweer. Dat was nodig omdat het vermoeden bestond dat er mogelijk koolmonoxide in de woning hing.

De politie stelde een groot mes veilig om te voorkomen dat de onderzoekers zich zouden verwonden.

zondag 15 januari 2023

Getild

Zoals Barracuda al vermoedde, is zelfverklaard doofpotonderzoeker Wim Dankbaar getild voor 50 mille. Dit weekend kwam de aap uit de mouw. Met verbijstering las Barracuda een reeks van WhatsApp berichten met ene Anil, waarachter Wim natuurlijk weer de boze hand van justitie vermoedt.

Eind vorig jaar werd Wim benaderd door Marcel V., een boefje uit Spanje, waarmee Wim ooit snode plannen uitbroedde totdat de samenwerking in ruzie eindigde. 

Vanuit het niets dook deze V. weer op, niet toevallig nadat Dankbaar op zijn site liet weten dat hij er dankzij een erfenis weer warmpjes bij zat.

Dit keer introduceerde V. Wim aan een Pakistaanse vriend genaamd Anil, die samen met partner Faek vanuit Spanje een autohandel in Engeland wilde beginnen en geld nodig had. Nou, daar wilde Wim wel in investeren, vooral omdat hem een mooi voorstel werd gedaan: in ruil voor het geld zou Wim een verklaring van Faek krijgen, een 'kroongetuige' in de zaak Vaatstra (woorden Wim), die zou kunnen bevestigen dat het twee weggemoffelde asielzoekers waren die Marianne Vaatstra hebben vermoord (niet boer Jasper). Met die verklaring hoopte Wim op eerherstel en een financiële compensatie.

Alle gesprekken met deze Anil werden afgewikkeld via WhatsApp. Kennelijk heeft Wim Anil nooit direct gesproken. Gretig stortte Wim 50.000 euro op een vage rekening in Litouwen, waarna de storting maar niet bevestigd kon worden. Anil drong aan op nog een storting, desnoods in kleinere bedragen. Ook stond Wim hem vergeefs op te wachten op het vliegveld.

Dankbaar was intussen al gewaarschuwd door Faek zelf, die in december tijdens een rechtszaak tegen Dankbaar aan de rechter meldde: 'Hij belt continu van: Ken je Anil? Ik ken geen Anil. Marcel? Ken ik ook niet! Ja, ik heb 50.000 overgemaakt naar je rekening in Litouwen. Stuurt hij mij een bewijs van: Okay ik heb 50.000 overgemaakt naar Litouwen. Ik heb geen rekening in Litouwen. Ik hoef niet naar Spanje. Ik hoef niet naar Engeland. Ik heb geen handel, met niemand.'

De beloofde verklaring van Faek kwam er dus niet, en op 12 december veranderde Anil plots van toon en liet hij aan 'Wimp' weten dat hij op meesterlijke wijze was opgelicht. Wim gelooft natuurlijk weer dat justitie het account van de niet-bestaande Anil heeft overgenomen. 

Terwijl in de reeks WhatsApp berichten toch duidelijke hints staan: '03-12-22 1:09 ’s middags – +34 613 20 73 42: Ja dat was ik eerder met de telefoon van Marcel.' 

Whatsappen via de telefoon van een ander is volgens Barracuda nog knap ingewikkeld.

En in een ander bericht: 'Wimp. Mooie paardelul. Nou ik dan toch Marcel blijk te zijn kan ik nog wel even door zanikken. Ik zal meteen ook doorgeven wat je met anderen bespreekt over hem. (mij?).'

En als Dankbaar een beetje had gegoogeld had hij dit ook geweten: V. is veroordeeld voor pogingen om de top van Christelijke Gemeente Nederland (CGN) in Stadskanaal en aanverwante bedrijven in Nieuw-Buinen te chanteren. In dat verband stuurde hij dreigmails die van verschillende mannen leken te komen. Later gaf hij toe die teksten zelf te hebben geschreven

Update: Dankbaar begint te vermoeden dat V. de dader is.

zondag 1 januari 2023

Misvoorspeld

Op de eerste dag van het nieuwe jaar houdt Barracuda een oude traditie in ere: de jaarlijkse terugblik op paranormale voorspellingen voor het afgelopen jaar. En zoals altijd klopte er weer geen hout van.

Mark Rutte ging niet te Brussel lobbyen voor een belangrijke functie, Gordon keerde niet terug in de moederschoot Nederland en er ontploften geen explosieven nabij het Torentje en de Binnenhofvijver, zoals Paravisie had voorspeld. Hooguit vuurwerk, gisteravond.

Er kwam ook al geen machtsovername in China, wel opstanden tegen de lockdowns, maar dat is toch war anders. De ernstige maatschappelijke onrusten in Rusland bleven ook uit, geen paragnost voorzag de invasie.

Nou ja, bijna. Medium Sonja Dover voelde aan dat de gemoederen in Oost Europa hoog op zouden lopen. Maar die voorspelde doorleuk de overname van Polen, Roemenië, Slowakije en Hongarije door de winning van kolen en gas. Een beetje goed dus, hoewel je met de troepenopbouw bij Oekraïne eind 2021 toch makkelijk de juiste toedracht had kunnen raden.

Nostradamus had het ook verkeerd: die voorzag volgens zijn vertalers een invasie van Frankrijk door een dreiging uit het oosten.

Menig paragnost voorzag het aftreden van het Nederlandse kabinet, maar dat bleef toch stevig in de zadel, ondanks de nodige uitdagingen.

Paragnost Thomas Woolthuis wist zeker dat President Biden uit de roulatie zou gaan omdat hij ziek werd, of iets anders. Niet dus, en Kamala Harris nam diens taken niet over.

Dat corona de gedachten van de paragnosten eind 2021 beheersten bleek wel uit de verkeerde voorspelling dat er een vaccinatieplicht zou komen.

De mooiste voorspellingen voor het nieuwe jaar komen van good old Jan C. van der Heide, van de 'praktijk voor hypnotherapie/psychotherapie'.

Die zegt dat van Poetin op geraffineerde wijze afscheid worden genomen en wel met zo min mogelijk gezichtsverlies voor Rusland. Een tweede Lenin zal in het nieuwe Rusland opstaan en zich vooral begerig gaan richten op de grondstoffen in Afrika.

Rusland zal volgens Van der Heide een groot deel van de bezette gebieden weer teruggeven aan de Oekraïne. Er komt een hernieuwde strijd om De Krim.

Trump heft zich vanzelf op en krijgt nog meer vernederende rechtszaken aan zijn broek, waarbij 'zeer delicate zaken over hem aan het licht komen'. Dat laatste zou een goede gok kunnen zijn.