maandag 29 mei 2023

Plotterkanalen

Op de kijkers van de alternatieve mediakanalen zal het geen indruk hebben gemaakt, die uitzending van Medialogica over Waarheidsstrijders of Complotdenkers? Op voorhand dekte de redactie zich al in door te stellen dat het HUMAN/VPRO programma onafhankelijk is 'volgens de Leidraad van de Raad voor de Journalistiek en de code van Bordeaux'. Duh!

De uitzending ging over de bedenkelijke journalistiek van De Andere Krant en videokanalen als Blckbx en Café Weltschmerz. Die er absoluut geen moeite mee hebben om onbewezen stellingen als vermeende feiten te presenteren. Want 'complotten bestaan'.

Er zat een aantal aardige onthullingen in: zo blijkt Café Weltschmerz kantoorruimte te 'huren' bij de vermogende vastgoedbaas Peter Poot, die ooit Micha Kat betaalde voor het publiceren van onbewezen beschuldigingen aan het adres van justitiebaas Joris Demmink, die volgens de familie hen zou hebben gedwarsboomd (nul bewijs) bij projecten op Schiphol. Café Weltschmerz heeft geen serieus businessmodel en moet het hebben van bescheiden donaties. Die huur kan domweg niks voorstellen.

De Andere Krant werd opgericht met een startkapitaal van Jan Rijkeboer van fietsenfabrikant Azor die gefrustreerd raakte over coronamaatregelen die ook zijn fabriek troffen.

Geen woord trouwens over vermeende betalingen vanuit Rusland en van een Brabantse bioboer, die online antisemitische complottheorieën verspreidde.

De zelfverklaarde klokkenluider Huig Plug blijkt gered door een half miljoen euro van visserijvorst Diek Parlevliet, zodat hij uit de gevangenis kan blijven en in zijn Katwijkse woning kan blijven.

Medialogica confronteerde de redacties van de kanalen ook nog met het feit dat zij samenspanden met klimaatscepticus Rypke Zeilmaker, die vorig jaar door de politierechter Arnhem-Leeuwarden werd veroordeeld omdat hij als 'Friese Germaan’ klaar was met ’dat Joodse gedweep met zichzelf, hun Jodenstreken’. 

Geconfronteerd met deze woorden toonde oprichter Flavio Pasquino van Blckbx zich eerst onthutst, om vervolgens te laten weten: 'Ik was er niet bij in 40-45'.

Barracuda heeft zo zijn twijfels over de toekomstbestendigheid van deze kanalen, die opkwamen tijdens de coronacrisis, maar nu (om maar eens wat te noemen) de Oekraïne crisis van een andere kant willen belichten. Dat boeit maar een enkeling.

Een dezer dagen meldde Peter Bierhof dat zijn ongecensureerde Facebook alternatief Moral Connect alweer is opgeheven wegens gebrek aan belangstelling. Bierhof heeft het te druk met een verbouwing, honderd keer belangrijker dan de complotten.

maandag 15 mei 2023

Meervoudige Kamer

Wim Dankbaar zit tot 10 augustus vast omdat zijn zaak naar de Meervoudige Kamer is verwezen. Straks zit hij al zes maanden achter de tralies, meldt verslaggever Chris Klomp.

Dankbaar verscheen vandaag voor de politierechter, maar die had maar drie kwartier en kwam niet aan de inhoudelijke behandeling toe. De meervoudige strafkamer die de ingewikkeldere en zwaardere strafzaken behandelt mag zich straks over Dankbaar buigen.

Dankbaar zit in voorarrest wegens stalking en belaging van Jan Vlug, de advocaat van Jasper S., die Marianne Vaatstra volgens Wim niet kan hebben vermoord. Die belaging geeft Dankbaar onlangs ook met zoveel woorden toe. Diverse keren belde Dankbaar Vlug op. 'X verbrak zonder iets te zeggen de verbinding.'

De rechter besloot vandaag dat Dankbaar in voorarrest moet blijven. Mogelijk omdat hij vanuit de gevangenis er toch weer in slaagde om commentaar geplaatst te krijgen op zijn webstek. Met dank aan zijn tijdelijke webmaster De Grijze Duif, een man die blijkens zijn eigen obscure plotterblogje volledig gefascineerd is door de onzin van Pizzagate.

Sinds 3 april is er geen commentaar meer van Dankbaar op de site verschenen, wel een oud artikel herplaatst, dus Barracuda vermoedt dat Wim op de vingers is getikt.

Er was minstens één medestander in de rechtbank aanwezig: de alomtegenwoordige fakkeldreiger Max van den Berg. Die wilde door Vlug niet genoemd worden als 'volger' Hij was leider en Vlug moest van hem zijn mond houden.

vrijdag 12 mei 2023

De koekwausen van Niburu

Meer dan tien jaar geleden splitsten Jeff Poelstra en Alexandra Heydebree zich af van Niburu als Nuburu.co. Daar kwam zelfs een persco in Bezinningscentrum De Oase te Nieuwland bij aan te pas. Een ouderwetse machtsstrijd vanuit het zevende bewustzijnsniveau, concludeerde Johan Oldenkamp die zich destijds nog als vredesduif had opgeworpen.

Nog altijd zijn de afgesplitste Niburianen actief met 'onthullend en bewustmakend nieuws', al opereren ze het liefst in de anonimiteit. Nou ja, niet helemaal. Heydebree heeft sinds 2020 een persoonlijke webstek waar staat dat 'als je in het vizier komt van bepaalde lieden dan zijn de potentiële gevolgen groot voor je reputatie en zelfs je leven. Dat kan al veroorzaakt worden doordat iemand zich afgewezen voelt door je of het simpele feit dat je een andere mening hebt.'

Niburu is ook de exploitant van webwinkel Orjana, waar je het onvermijdelijke colloidaal zilver kunt kopen. Of het echt goed gaat met deze webtoko is de vraag gelet op een enkele klacht ('Pand van orjana staat te koop en staat leeg'), maar vooralsnog lijkt de dagelijkse nieuwsvoorziening toch vooral als doel te hebben om de alternatieve lezer aan te zetten om zoveel mogelijk Haarlemmer olie te kopen.

Vooral met nepnieuws, waarin te pas en te onpas een vage satanische sekte wordt opgevoerd, en Joden en de Rockefellers achter ongeveer elk complot zitten. Het antisemitisme bij Niburu tiert welig. Zelfs Geert Wilders is een ingehuurde Zionist.

In 2009 werden de concrete plannen beraamd om ons uit roeien, beweert Niburu, waarna er een warrige tijdlijn volgt die moet aantonen dat door usual suspects Bill Gates en de Rockefellers jarenlang is gewerkt aan de neppandemie. Dat het uitroeien kennelijk niet goed gelukt is, althans op echt grote schaal, laat Niburu wijselijk in het midden. 

Van dit soort verhaaltjes gaan er dertien in een dozijn bij Niburu. En anders is er altijd wel een World Economic Forum (WEF) dat ons zogenaamd aan de ketting houdt.

Dat de koekwausen van Niburu zoveel tijd hebben om dit soort stukjes te tikken, veelal ontleend aan dubieuze buitenlandse bronnen, komt misschien wel omdat de omzet uit de webwinkel niets voorstelt. Zodat alsnog moet worden gedoneerd aan een door Niburu opgerichte schimmige stichting.