donderdag 21 februari 2019

Zes maanden cel

Zelfbenoemd Complotdenker des Vaderlands Micha Kat komt niet onder zijn zes maanden cel uit, die hij in 2017 had gekregen voor smaad aan het adres van NOS hoofdredacteur Marcel Gelauff. De Hoge Raad heeft cassatie tegen het arrest van het Gerechtshof Arnhem niet ontvankelijk verklaard.

De Hoge Raad maakt er weinig woorden aan vuil. 'De Hoge Raad is van oordeel dat de aangevoerde klachten geen behandeling in cassatie rechtvaardigen omdat de partij die het cassatieberoep heeft ingesteld klaarblijkelijk onvoldoende belang heeft bij het cassatieberoep dan wel omdat de klachten klaarblijkelijk niet tot cassatie kunnen leiden.'

In 2015 werd Kat tot tien maanden cel veroordeeld voor teksten over Gelauff, maar daartegen ging Kat in beroep. Dat hielp. Er ging een aantal maanden af omdat de herberoordeling wat lang duurde. Wel werd gekozen voor een onvoorwaardelijke celstraf, volgens het Hof passend omdat Kat 'stelselmatig en relatief langdurig handelde'.

Kat beschuldigde Gelauff ervan via de NOS-berichtgeving een netwerk van pedofielen te beschermen. Het Hof stelde 'dat ieder weldenkend mens, derhalve ook verdachte, de wetenschap heeft dat de tekst niet anders kan worden beschouwd dan een ongefundeerde, ernstige en evident valselijke aantijging richting het slachtoffer die niet voor waar kan worden aangenomen.'

Barracuda blijft ook in 2019 op de waakvlam 

dinsdag 12 februari 2019

Een half miljoen armer

Wim Dankbaar is de 500.000 euro die hij moest betalen wegens schending van opgelegde verboden met betrekking tot publicaties over de moeder van de vermoorde Marianne Vaatstra voorlopig kwijt. In elk geval tot aan cassatie, mocht het ooit zover komen.

Nog geen dag nadat Dankbaar in hoger beroep is veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf wegens smaad heeft het Gerechtshof in Amsterdam besloten dat er 'geen grond is voor opheffing van daarvoor gelegd executoriaal beslag'.

Het was Dankbaar op basis van een eerder vonnis verboden 'om in woord of geschrift enige uiting te doen via welk medium dan ook, waarin gesteld wordt dat Maaike Vaatstra (de moeder) door haar familie wordt gechanteerd', iets dat Dankbaar ook nu nog maar blijft suggereren op zijn site Rechtiskrom. Haar kinderen zouden het contact tussen haar moeder en Dankbaar hebben verboden, terwijl Wim maar blijft denken dat Maaike achter zijn ronduit bespottelijke doofpottheorie staat. Het zogenaamde bewijs is dat Maaike zich nooit vertoont in de rechtbank, wel haar kinderen.

Het vonnis van 7 augustus 2017 is op 10 augustus 2017 aan Dankbaar betekend. Bij exploten van 17 augustus 2017 en 5 september 2017 heeft Vaatstra vervolgens dwangsommen opgeëist tot het bij het vonnis bepaalde maximum van 500.000 euro wegens, volgens haar, 'overtredingen van verschillende ge- en verboden die bij het vonnis aan hem zijn opgelegd'. Het Hof oordeelt dat auteur ‘in ernst niet kon betwijfelen’ dat hij verplicht was de omstreden uitlatingen van zijn website en Facebookpagina te verwijderen.

Barracuda blijft ook in 2019 op de waakvlam 

maandag 11 februari 2019

Onvoorwaardelijk

Wim Dankbaar is door het Hof veroordeeld tot twee maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf in de strafzaak tegen Wolfgang Hebben. De zelfbenoemde burgerspeurder had voor smaad aan het adres van de Duitser - zogenaamd 'medeplichtig aan de moord van Marianne Vaatstra' - in 2016 al eens twee maanden gevangenisstraf gekregen plus nog een extra maand uit een proefperiode.

Dankbaar en zijn rechterhand Hans Mauritz, auteurs van een inmiddels vernietigd boek over de moord op Marianne Vaatstra, hadden volgens rechtbank 'onvoldoende en onzorgvuldig bronnenonderzoek verricht'.  De schrijvers hadden 'aangever' volgens de rechtbank in een 'kwaad daglicht' gesteld en hem in zijn eer en goede naam aangetast. Ook zou het duo 'opzettelijk en onnodig grievend hebben gehandeld'. En vooral geen enkel inzicht getoond 'in het kwalijke van hun handelen'.

Het verzoek om in het hoger beroep weer allerlei niet ter zake doende getuigen op te roepen, werd uiteraard verworpen, en het zoveelste wrakingsverzoek terzijde geschoven.

Het hof is van oordeel dat 'in verband met de ernst van het bewezenverklaarde, de volhardendheid waarmee verdachte dit heeft begaan en het feit dat verdachte eerder is veroordeeld voor een soortgelijk feit, enkel een onvoorwaardelijke gevangenisstraf passend en ook geboden is.'

Hebben zelf heeft onder meer verklaard: 'Mijn naam is tot aan mijn dood kapot. Ik kan zelfs geen nieuwe relatie meer vinden door dit alles.' Uit de schriftelijke slachtofferverklaring blijkt onder meer dat zijn sociale contacten lijden onder de zware beschuldigingen, dat zijn gezondheid ernstig achteruit is gegaan en dat hij leed onder depressies. Ook zou Hebben telefonisch zijn lastig gevallen en doodsbedreigingen hebben ontvangen. Hierdoor voelde hij zich ernstig fysiek bedreigd. 

Dankbaar ziet zich echter nog altijd als een held van het type Nelson Mandela of Martin Luther King. En de rechtbank als een Warren Commission die een staatsmisdrijf onder de pet moet houden. 'Uw opdracht is mij te veroordelen, net als Lee Harvey Harvey Oswald.' Niet gehinderd door enige juridische kennis, besloot Dankbaar de voorzitter van het Hof te wraken tijdens het oplezen van het vonnis.

Inmiddels zwijgt Dankbaar over twee vonnissen die volgens zijn eigen blog eind januari zouden zijn voltrokken over twee verbeurde dwangsommen van vele tonnen omdat hij zich niet zou hebben gehouden aan het contactverbod met Maaike Vaatstra, de moeder van Marianne, aan wie Dankbaar zo'n beetje zijn hele doofpottheorie heeft toegeschreven. Luttele weken voor die uitspraak deed Dankbaar nog verwoede pogingen om de 'grootedelachtbare rechters' op andere gedachten te brengen.

Dat is blijkbaar niet gelukt, want in de zaak Hebben stipt het Hof zijn persoonlijke omstandigheden aan: 'Het blootleggen van verdachtes waarheid rondom de moord op Marianne Vaatstra neemt verdachte, ook thans nog, volledig in beslag. Verdachte is gescheiden van zijn (inmiddels) ex-vrouw. Verdachte was een vermogend man, maar is zijn gehele vermogen kwijtgeraakt. Hij heeft geen werk, hij is persoonlijk failliet en hij heeft recentelijk een bijstandsuitkering moeten aanvragen om financieel rond te komen.'

Barracuda blijft ook in 2019 op de waakvlam 

zaterdag 2 februari 2019

Gele Hesser

Zelfbenoemd overtuigd Gele Hesser drs. Erik Groenendijk, woonachtig in het toch niet onbemiddelde Bussum, is vrijdagochtend om 6 uur van zijn bed gelicht en zat een deel van de dag vast op het politiebureau in Hilversum nadat hij in een YouTube filmpje had aangekondigd dat hij Koning Willem Alexander in Hilversum met een bezoek zou vereren. Die was daar om de Zilveren Camera uit te reiken. Kennelijk vanwege de overspannen Bob de Rooij-toon en de lege blik in de ogen wilde de Hermandad geen enkel risico lopen. Tijdig gearresteerd wegens belediging van de koning

Mogelijk was er een (klein) ontvangstcomité bij elkaar getrommeld, want Robert van der Luitgaarden, die we nog kennen van geseponeerde aangiften tegen Joris Demmink, had in Gooiland een hotelkamer gehuurd, omdat hij onder andere zijn boek Weggejorist wilde promoten bij Koning Willem-Alexander. Robert wist zich tijdig uit de voeten te maken.

Groenendijk is volgens zijn vertrouweling Nico van den Ham verwikkeld in een 'jarenlange durende oorlog' met 'Misdaadgroep Jeugdzorg'. Door 'extreem misdadige werkwijzen van rechters, raadsheren en ander Corrupt Toga Tuig beroofd van zijn drie kinderen'. Daar zal dan wel weer een reden voor zijn (hint: zijn blog), maar als we Groenendijk mogen geloven is het allemaal de schuld van de Koning. Zoals de NOS en Koning samen Fake News zijn (Gele Hesjes en logica).

Erik heeft ook fans die hem dan schrijven: 'Ik vind het mooi om te zien dat u zo fanatiek bezig bent met de gele hesjes, en vooral dat je mensen probeert wakker te maken over chemtrails, zionisten, jeugdzorg, de B.I.S. enz.' Op zijn site verwijst Groenendijk niet voor niets naar sites als Niburu, UFO mania, Vitalifeiten en We Are Change.

Net als andere plotters, raakte ook Erik afgelopen tijd helemaal in de ban van de Gele Hesjes, die kennelijk staan voor een algemeen onbehagen. Barracuda kende Erik (volhardend vader en recht-zoekend burger) namelijk al van een andere video waarin hij burgemeester Halsema voor haar ambtswoning confronteert met het feit dat er in december helegaar geen kerstboom voor het CS stond. Waarop Halsema reageerde: 'Is dat de reden waarom u hier staat?'. Vast wel. Gele Hesjes veroveren Nederland! Vooral met kul.

Barracuda blijft ook in 2019 op de waakvlam