dinsdag 27 december 2022

Ritueel misbruik

Er zijn geen bewijzen dat er in georganiseerd verband kinderen op een rituele of satanische wijze worden misbruikt. Dat constateert op de valreep van 2022 de commissie-Hendriks die dit op verzoek van de Tweede Kamer onderzocht.

Een uitzending van het VPRO-programma Argos uit juni 2020 vormde de aanleiding voor het onderzoek. In het radioprogramma spraken verschillende slachtoffers over ernstig seksueel misbruik en martelingen. Ook het offeren van baby’s werd genoemd. De politie heeft aanvullend opsporingsonderzoek gedaan en stelde vast dat in de door Argos besproken zaken, geen bewijzen waren van georganiseerd seksueel ritueel misbruik.

Barracuda plaatst wel vraagtekens bij de stelligheid waarmee de commissie onder leiding van de Amsterdamse hoogleraar Jan Hendriks tot zijn conclusies komt. Dit soort zaken is immers lastig te onderzoeken. De commissie heeft geen toegang gekregen tot de data die Argos verzamelde. Er zijn ook enkele belangenbehartigers van slachtoffers benaderd, die ervoor kozen om niet met de Commissie samen te werken.

Wie wel wilde meewerken was Marlies van Muiswinkel, de moeder van Lisa, aan wie Argos al in 2018 aandacht heeft besteed. Haar dochter zou ritueel zijn misbruikt en een kind hebben gebaard dat overigens nooit is gevonden. 

Van Muiswinkel beschuldigde haar ex-man die zou hebben samengespannen met hoge functionarissen. Ook de onvermijdelijke Joris Demmink dook weer op als een van de vermeende daders. Ter bewijs daarvan overlegde de moeder tekeningen waarin haar dochter de naam Demmink heeft opgeschreven. Juist gespeld ook nog. Daar haakt Barracuda toch echt af. Het is alleen maar het bewijs dat de moeder iets te stevig op het kind heeft ingepraat. Een beetje misbruiker gaat toch echt niet zijn volledige naam aan slachtoffers onthullen.

Van Muiswinkel maakte uiteindelijk de fout door met Huig Plug in zee te gaan, de ontspoorde klokkenluider (oud-gevangenbewaarder) die vanwege opruiing en laster al diverse keren achter de tralies heeft gezeten. Met megafoon heeft Plug buurtbewoners gewaarschuwd voor de vader en zijn nieuwe vriendin, een raadsvrouw uit Leiden. Die landsadvocaat inschakelde om deze verbale terreur te stoppen. Dat leidde tot een gebiedsverbod en beslag op de woning van Plug die inmiddels geveild zou zijn. Plug begon ook driftig te zwaaien met een door Van Muiswinkel aangereikte prijslijst van kinderverkrachters, wat gewoon een of ander Exact sjabloon bleek te zijn met veelvuldig gebruikte IT termen als 'kind' en 'ouders'. Nooit rechtgezet door Plug.

De Stichting Lisa Tegen Georganiseerd Kindermisbruik van Van Muiswinkel leverde het meeste commentaar op de conclusies, die ook in het rapport zijn weergegeven. En de toon daarvan is weer eens veel te stellig.

Het is ‘onomstreden’ dat georganiseerd en gewelddadig misbruik van minderjarigen bestaat, nuanceert de commissie. Op welke schaal het voorkomt is moeilijk in te schatten. Minder overtuigd is de commissie van bestaan van netwerken die zich toeleggen op het ritueel of satanisch misbruik van kinderen.

vrijdag 23 december 2022

Het Barracuda Jaaroverzicht

In januari 2022 werd hij, voor de zoveelste keer, aangehouden voor de Haagse woning van D66-leider Sigrid Kaag met een brandende fakkel: Max van den Berg, de rijzende ster in demoland. Het leverde hem een half jaar celstraf op, maar eenmaal vrij sloeg Max met zijn sonore stemgeluid weer aan het demonstreren. Al viel op dat het groepje strijders waarmee hij door de straten trok steeds kleiner werd en Max steeds eenzamer.

Want na het opheffen van de strenge coronamaatregelen die anders dan de wappies hadden voorspeld niet meer zijn teruggekeerd (Barracuda vreest mede dankzij de door hen afgezworen vaccinaties), leek de bodem onder de protestbeweging definitief weggeslagen. De protesten van anderhalve man en een paardenkop bij de bushalte van het Mediapark in Hilversum dunden steeds verder uit, totdat iedereen wegbleef. 

Reeds in februari overheerste de coronablues en vroeg strijdster Bietswielder, net ontslagen uit de gevangenis, zich af wat zij met haar leven moet. Heel even zorgde Poetin voor afleiding, maar roepen dat de Russische leider een prima peer is, sloeg niet echt aan. Het duurde niet lang voordat protesterende boeren voer voor complotdenkers werden. Ook die liefde kwam van een kant.

Opperwappie Willem Engel fulmineerde nog maandenlang op Twitter tegen het Nederlandse 'regime', maar zag zich eind 2022 genoodzaakt zijn Viruswaarheid beweging op te heffen omdat de ING hen niet langer als klant wilde na gesjoemel (Willem had even wat geld geleend voor aangekochte privégrond in Spanje, maar wilde daarover geen verantwoording afleggen).

En dat was niet de enige tegenvaller: een behoorlijk vage demonstratie van antioverheidscoalitie Samen voor Nederland in Amsterdam (inclusief Engel) werd afgeblazen toen hoofdact David Icke de toegang ontzegd tot het hele Schengengebied, inclusief Nederland, werd ontzegd. En dat niet alleen: hij verloor de rechtszaak hierover.

Ook deden 22.000 Nederlanders aangifte tegen Engel wegens opruiing, verspreiding van medische desinformatie, oplichting, uitingen met een terroristisch oogmerk en bedreiging, met resultaat. De rechter doet 16 januari uitspraak.

Joost Knevel en Wouter Raatgever van het Red Pill Journal werden dit jaar veroordeeld voor het rondbazuinen van verhalen over een satanisch-pedofielennetwerk in Bodegraven, en zaten in observatie bij het Pieter Baan Centrum. De Telegram kanalen die deze beide helden vereerden zijn inniddels volledig stilgevallen.

Mede Red Piller Micha Kat gaf dit jaar eindelijk het verzet tegen zijn uitlevering op, en werd van Belfast overgebracht naar de PI in Alphen aan den Rijn. Onlangs werd het voorarrest verlengd, tot ongenoegen van Kat, die zowat de hele rechtbank bij elkaar schreeuwde. Tot zijn uitlevering sprak Kat bij Rob Scholte bijna dagelijks analyses in vanuit de Noord-Ierse gevangenis, maar Scholte heeft een contactverbod opgelegd gekregen. Volgens schaarse berichten zou Kat hebben besloten om de 'journalistiek' vaarwel te zeggen.

Sommige wappies gingen al eerder compleet in rook op. Boudine 'Boublog' Berkenbosch wenste haar lazers een jaar geleden een prettige feest 'ondanks alles', ging nog even door op Facebook, maar stopte daar in maart 2022 en heeft sindsdien niks meer van zich laten horen.

Weer andere wappies besloten vooral onderlinge ruzies uit te vechten, wat we dankzij het onvolprezen Videre dagelijks konden volgen. Dit jaar clashten ze vooral met de houtkunstenaar Peter de Koning, een behoorlijk lastig luis in de pels voor William de Vos en Albert van Egdom of het duo Vladimir en Martijn (de mond vol geen tanden, foto hierboven).

De apotheose was een aantal maanden geleden toen William in de nachtelijke uurtjes op zijn brommerd met drank op werd aangehouden en, voor de zoveelste keer, zijn rijbewijs werd ingetrokken. Waarna hij - naar verluidt 1000 euro aan boetes armer - 25 kilometer naar huis in Breukelen moest lopen.
 
Bijzonder actief was dit jaar de Friese pensionado Pieter Postma, die voortdurend beweerde dat hij leiding had gegeven aan de griffie strafsector Rechtbank Leeuwarden, maar daar hooguit enkele jaren de boekhouding deed. Postma bleek de gedroomde medestander van Wim Dankbaar, want ook hij meende te kunnen bewijzen dat boer Jasper niet de moordenaar is van Marianne Vaatstra.

Zijn tactiek bestond echter grotendeels uit het in zijn eigen voordeel uitleggen van citaten uit rechtbankstukken en verklaringen. De goede verstandhouding bekoelde flink toen Dankbaar zonder toestemming een opgenomen telefoongesprek met zijn protegé publiceerde. Dankbaar: 'Bondgenoten die mij niet in de openbaarheid willen steunen, vind ik geen bondgenoten!'

Klokkenluider Huig Plug zat afgelopen jaar weer diverse keren vast, recentelijk nog in november. In maart werden Plug, zijn kompaan/cameraman Pieter Parlevliet en de Haagse Marlies van Muiswinkel (die er stellig van overtuigd is dat haar dochter is misbruikt door de top van justitie) opgepakt wegens smaad, laster, opruiing, bedreiging en valsheid in geschrifte. De Staat mocht intussen zijn appartement veilen.

Dat lot lijkt ook weggelegd voor Alex Jones. De Amerikaanse complotdenker moest dit jaar zijn faillissement aanvragen. Hij en zijn bedrijf Infowars moeten zo'n 1,5 miljard dollar aan schadevergoedingen betalen vanwege het delen van complottheorieën rond Sandy Hook.

2022 was ook het jaar waarin Forum voor Democratie verder radicaliseerde. FvD-leider Thierry Baudet kreeg het tijdens het begrotingsdebat voor elkaar dat het complete kabinet de Kamer uitliep. Baudet noemde de Britse universiteit waar minister Kaag studeerde in feite 'weinig meer dan een opleidingsinstituut voor westerse geheime diensten'.

Gideo van Meijeren, bijgenaamd complotmarmot, hoopte op een revolutionaire beweging 'waarbij het zo urgent wordt voor mensen die niks meer te verliezen hebben, dat ze bij wijze van spreken naar het parlement trekken en zeggen: wij gaan hier gewoon niet meer weg totdat de regering weg is'.

Ministers Ernst Kuipers (Volksgezondheid) en Karien van Gennip (Sociale Zaken) deden aangifte tegen Forum voor Democratie-Kamerlid Pepijn van Houwelingen, die al eerder had beloofd dat er tribunalen zouden komen, omdat hij een bewerkte foto van de bewindslieden deelde waarop het lijkt of zij de nazivlag hijsen.

De langverwachte Forum app bleek intussen zo lek als een mandje en zelfverklaard geheelonthoudwer Van Meijeren riskeert een celstraf omdat hij zonder rijbewijs op een snorfiets door rood reed. Wat natuurlijk allemaal de schuld is van de tirannieke overheid.

De kersverse Omroep Ongehoord Nederland tenslotte schond dit jaar diverse keren de journalistieke code van de NPO. Meest omstreden was een uitzending op 15 september, waar ruim 1700 klachten over kwamen. Willekeurige internetfilmpjes van geweld tegen witte mensen door zwarte mensen werden opgediend als bewijs voor ‘anti-blank’ racisme, waarbij presentatrice Raisa Blommestijn het n-woord gebruikte.

vrijdag 16 december 2022

Snode plannen

Barracuda heeft Wim Dankbaar in de loop der jaren een hoop domme dingen zien doen. Bijvoorbeeld in zee gaan met een paar boefjes uit Spanje om de broer van Willem Endstra af te persen. Deze poging om het uitgedunde vermogen als gevolg van tal van rechtszaken rond Marianne Vaatstra weer wat aan te lengen mislukte voortijdig door ruzie.

Wim heeft dankzij een erfenis inmiddels weer een beetje geld, en wil investeerder worden van een autobedrijf. Niet zomaar eentje. Het gaat om het bedrijf van Faek en zijn Pakistaanse zakenpartner, woonachtig te Spanje.

Faek is in de ogen van Dankbaar de supergetuige die zijn theorie kan bevestigen dat het twee weggemoffelde asielzoekers waren die Marianne Vaatstra hebben vermoord (niet boer Jassper). Wim weet namelijk zeker dat Faek iets dergelijks heeft verklaard tegenover de politie, ook al heeft hij die kennis louter van zijn toenmalige partner in crime Hans Mauritz, die ooit een verklaring opstelde in de hoop dat Faek die zou ondertekenen ten behoeve van een boek over de zaak Vaatstra.

Faek werd de afgelopen jaren dusdanig gestalkt door Dankbaar, dat hij advocaat Yehudi Moszkowicz inschakelde, wat leidde tot een contactverbod.

Bovendien heeft Faek enkele jaren terug onder ede verklaard dat hij niets weet uit eigen waarneming van de moord op Marianne Vaatstra en hij geen getuige was.

Maar zie: Wim denkt de gedroomde verklaring alsnog te kunnen krijgen als hij maar betaalt. De Pakistaanse vrind van Faek heeft namelijk Marcel V. benaderd, een van de boefjes waarmee Wim zijn snode plannen rond Endstra had willen uitvoeren, omdat hij en Faek geld nodig hebben voor hun autobedrijf. Ineens is de ruzie tussen deze V. en Wim ook voorbij.

V. is recentelijk nog veroordeeld voor pogingen om de top van Christelijke Gemeente Nederland (CGN) in Stadskanaal en aanverwante bedrijven in Nieuw-Buinen te chanteren. Middels dreigmails eiste V. 850.000 euro.

Kortom: Marcel weet wel hoe je geld van iemand moet lospeuteren, en al helemaal als het slachtoffer Wim Dankbaar heet die al 50 mille heeft overgemaakt naar een bankrekening in Litouwen (hoezo daar?) om te horen wat hij al 20 jaar wil horen. De storting kan tot op heden niet worden bevestigd, tot ergernis van Dankbaar. 'Verzin iets anders met een rekening die geen argwaan wekt!'

Het is raar dat er geen alarmbellen afgaan bij Dankbaar. Enkele weken terug stond er heel even een recent opgenomen telefoongesprek op de webstek van Wim waarin Faek bepaald niet toeschietelijk klonk, eerder vijandig. Bovendien is Faek nog altijd formeel verwikkeld in rechtszaken tegen Dankbaar, deze week nog zat hij in de rechtszaal en leek de sfeer wederom ijzig.

Het feit dat het contact werd gelegd via de 'grootste crimineel van Benidorm' (eigen woorden), terwijl Dankbaar voor de Pakistaan gewoon bereikbaar is via zijn veelvuldig gepubliceerde XS4ALL mailbox, roept ook vragen op. En heeft Wim wel goed begrepen wat hij krijgt? Die gaat uit van een bekentenis van een pagina of vijf waarin Faek 'precies vertelt wat er is gebeurd', maar in een chatbericht van zijn compagnon gaat het meer om 'vragen beantwoorden'. Barracuda zegt: Something is rotten in the state of Denmark.

dinsdag 13 december 2022

Ik ben Micha Kat, wat is uw naam?

Micha Kat, die vastzit voor diverse zaken, verbrak vandaag zijn radiostilte. Letterlijk. Hij schreeuwde vanochtend zo hard in de rechtbank in Den Haag dat de rechter hem wilde verwijderen. 'Ik ben Micha Kat, wat is uw naam, ik weiger voor een anonieme rechter te staan.'

Vervolgens wilde Kat volgens het AD per se een boek bespreken waarin van alles en nog wat zou staan wat zijn gelijk zou aantonen. Ook daar had de rechter geen zin in. 

Kat's voorlopige hechtenis wordt dus gewoon verlengd. Hij weigert zich intussen psychisch te laten onderzoeken en begon over een miljoen schadevergoeding. De inhoudelijke staat gepland op 28 maart. Tot die tijd mag Kat ook niet communiceren met zijn goede vriend Rob Scholte. Die heeft een contactverbod.

Van fantast Wim Visscher gaat we waarschijnlijk ook minder horen. Die wist enkele weken geleden nog te vertellen dat Joe Biden zou worden gearresteerd. Als het dan niet gebeurt, wat steevast het geval is met Wim, die iedere kul op internet serieus neemt, gaat hij gewoon weer over op de orde van de dag.

Na zoveel hilarische missers is er natuurlijk geen mens meer die hem nog serieus neemt. Laat staan donaties stuurt. Maandag onthulde Wim dat hij 'helaas' vanaf januari moet werken, want de hypotheek moet betaald en er komen te weinig donaties binnen. Tweeduizend euri per maand wil Wim van 'bedrijven'. Maar wat die daarvoor krijgen blijft duister. Wim heeft de oproep van de weeromstuit verwijderd, kennelijk omdat hij breeduit werd afgezeken op Twitter.

zondag 11 december 2022

Putsch

Het was een staatsgreep waar alleen snorfietser Gideon van Meijeren van droomde: de krankzinnige putsch van de Duitse Prins Heinrich Reuss, die zichzelf als keizer zag en de banden met Rusland wilde herstellen.

Reuss werd woensdagochtend samen met 24 andere rechts-extremistische Reichsbürger gearresteerd voor het beramen van een gewelddadige coup. Meer dan 3.000 agenten vielen in alle vroegte 150 huizen, kantoren en opslagplaatsen binnen in elf van de 16 deelstaten.

Vrijwel het gehele schaduwkabinet dat de Prins had samengesteld bleek gevuld met complotdenkers. Een rechter uit Berlijn, Birgit Malsack-Winkemann, had minister van Defensie moeten worden. Van 2017 tot 2021 zat zij in de Bondsdag namens de radicaal rechtse Alternative für Deutschland (AfD). Ze zou aanhanger zijn van QAnon.

Aan het hoofd van de militaire tak stond volgens de procureur-generaal de 69-jarige oud-militair Rüdiger von Pescatore. Die had had een 'staf' om zich heen verzameld van ongeveer acht mensen. De groep probeerde volgens justitie in het leger en bij de politie mensen te rekruteren voor het schaduwleger.

De Duitse veiligheidsdienst beschrijft in haar jaarlijkse rapportage dat Reichsbürger vaak in de problemen komen omdat ze weigeren belastingen te betalen. Schulden stapelen zich op en mensen raken soms verstrikt in criminele activiteiten.

De Duitse politie had eerder dit jaar al invallen gedaan in 25 woningen van leden van de Reichsbürger-beweging. Ze worden onder meer verdacht van het vervalsen van paspoorten en rijbewijzen.

Onduidelijk is nog wanneer Reuss de coup hadden willen uitvoeren. Sommigen wilden wachten tot na de dood van Koningin Elizabeth. De afgelopen weken drong aan aantal verdachten nadrukkelijker aan tot actie, wat mogelijk het ingrijpen heeft doen versnellen. 

De militaire tak wilde de Bondsdag aanvallen en parlementsleden gijzelen. Ook moest het stroomnet plat worden gelegd, zodat er chaos zou ontstaan. In die chaos hoopten de Reichsbürger zich zou aansluiten bij de opstand.

Maar met amper 21.000 aanhangers leek zo'n putsch natuurlijk op voorhand tot mislukken gedoemd. Alsof weldenkende Duitse burgers zomaar zouden instemmen met een regering die uit volslagen malloten bestaat en Duitsland op een nieuw Keizerrijk zit te wachten.

Gideon zal zijn inspiratie nu uit een ander vaatje moeten tappen.


zaterdag 3 december 2022

Prison Planet

Alex Jones, presentator van complotplatform Infowars, lijkt de 1,5 miljard schadevergoeding te willen ontlopen voor de nabestaanden van het Sandy Hook-bloedbad. Hij heeft vrijdag zijn persoonlijk faillissement aangevraagd.

‘Zoals elke andere laffe zet die Alex Jones heeft gedaan, zal dit faillissement niet werken’, verklaarde Chris Mattei, advocaat voor families van Sandy Hook-slachtoffers.

Zijn belangrijkste bedrijf, Free Speech Systems, vroeg in juli faillissement aan. Drie van zijn andere bedrijven - InfoWars, Prison Planet TV en IW Health - zijn sinds april failliet.

Toch is Jones nog altijd op de 'buis' te zien. Afgelopen week had hij nog rapper Kanye West als gast, die verklaarde dat Hitler ook goede dingen deed. Hij vond de snelweg uit en de microfoon' (was dat niet Edison?)

Jones erkende het faillissement in zijn Infowars-uitzending, zei dat de zaak zal bewijzen dat hij blut is. Hij vroeg kijkers om op zijn website te winkelen en show in de lucht te houden.

Maar ook op die activiteiten kan makkelijk beslag worden gelegd, tot en met de camera's waarmee Jones zijn uitzendingen maakt. Jones verkeert letterlijk in zijn eigen Prison Planet.