woensdag 26 juni 2024

Jesus Freak

Net voor zijn zestigste verjaardag is Adam Curry naar eigen zeggen een Jesusfreak geworden. Wilde het grootste complot aller tilden onderzoeken: dat Jezus en God bestaan.

In zijn research naar de authenticiteit van het christelijk geloof, stuitte hij op het boek Evidence demands a verdict (Bewijs vraagt om een oordeel) van de Amerikaanse auteur en podcaster Sean McDowell. 'Binnen twee weken wist ik this is real. God en Jezus zijn echt. Als je bet dan gaat toepassen in je leven en het werkt, dan is dat mind-blowing.'

Tegenwoordig bidt Adam en ziet hij wonderen gebeuren. Vertelt hij aan - wat anders? - De Andere Krant en Weltschmerz,

De stap van geloof tot complot is kennelijk makkelijk gezet. Zie Dutch Digger News die in zijn video's regelmatig tot God bidt.

Bij Curry was het omgekeerd. Toen hij zijn radio uitzendingen begon te vullen met complotten, werd hij in 2008 bij omroep Arrow op straat gezet. En hij is kennelijk nog altijd niet genezen. 'Eigenlijk is het krankzinnig dat we nog in de maanlandingen geloven.'

Probleem is dat Adam vanuit geen enkele autoriteit spreekt. Dat was in 2008 ook al zo, toen hij al zijn complotkennis aan het internet ontleende. Zou het kunnen dat Curry toen ook al stiekem naar diepgang zocht? Want laten we eerlijk zijn: Curry piekte in zijn vroege jaren met weinig meer dan een hoop haar. De rest van zijn loopbaan en zijn privéleven verliepen rommelig. Zijn bedrijf RotorJet, dat helikoptervluchten wilde verkopen aan een select publiek, ging failliet, net als United Resources of Jamby. Adam produceert tegenwoordig weinig meer dan een eigenzinnige podcast.

En zo lijkt de loopbaan van Curry, uitgekotst door de main stream media, te eindigen als - eigen woorden complottherapist. Of wie weet als tv evangelist.

vrijdag 21 juni 2024

Guido

Zweefblog WantToKnow bestaat 15 jaar en dus werd uitbater Guido Jonkers onlangs in het zonnetje gezet door een lichtwerker met een moddervet Limburgs accent. 'Wie zit mit dae zonnepanelen?' vroeg Lilian Ferru. Zolang het om duurzaamheid gaat, een van zijn passies, blijft Guido nog net met de beide voeten op de grond staan, maar al in de eerste minuten slaat de gekte toe. Dan gaat het over de identiteit van schimmige entiteiten die schimmige plannen uitvoeren, en die kunnen volgens Guido ook buitenaards zijn, 'op een niveau dat wij niet kennen'.  

Wie kennen Guido langer dan vandaag. Hij is niet echt van de feiten. Zo meldde WantToKnow een dezer dagen dat een Amerikaanse federale rechtbank zou hebben geoordeeld dat de Covid mRNA injecties die aan het publiek zijn 'opgedrongen' in feite geen vaccins zijn. 'Het is een beslissing die de farmaceutische bedrijven die deze mRNA-injecties produceerden/produceren, nu blootstelt aan toekomstige rechtszaken over aansprakelijkheid. De wetgeving die hen beschermt -ooit onder president Reagan aangenomen, spreekt immers alleen over vaccins.'

Opmerkelijk nieuws, maar er klopt echt geen hout van. Dat krijg je als je allerlei apekool op internet voor waar aanneemt. Het zijn Ierse factcheckers die de feiten juist weergeven.

Om te beginnen: het gaat om rechtszaak die door het Health Freedom Defense Fund (HFDF) en andere aanklagers was aangespannen tegen het Los Angeles Unified School District (LAUSD) vanwege het mandaat dat alle werknemers binnen een bepaalde termijn volledig gevaccineerd moesten zijn tegen COVID-19.

De lagere rechtbank oordeelde dat zelfs als de eisers zouden kunnen aantonen dat de vaccins de overdracht niet verminderen, dit niet voldoende zou zijn om hun rechtszaak te laten slagen, omdat de regering een legitiem belang heeft bij het voorkomen van ernstige ziekten en sterfgevallen.

In hoger beroep werd besloten dat als de eisers kunnen bewijzen dat de vaccins de overdracht niet verminderen, dat voldoende zou kunnen zijn om hun rechtszaak te laten slagen.

Maar verder gaat de uitspraak niet. De bewering dat mRNA-vaccins niet effectief zijn is nergens aan getoetst.