vrijdag 12 april 2024

Soevereinen

Je kon er vergif op innemen dat er door de verzamelde wappiekanalen zou worden gereageerd op het nieuws over de toename van het aantal soevereinen in Nederland, inmiddels 'enkele tienduizenden'. Een klein deel van hen is zelfs bereid zich actief tegen de overheid en andere instituties te verzetten, desnoods met geweld.

Dat staat in een analyse van veiligheidsdienst AIVD, de nationale politie en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Bij verschillende aanhangers van dit gedachtegoed zijn al vuurwapens aangetroffen. Geregeld komen inmiddels kleinere geweldsincidenten voor, bijvoorbeeld in reactie op verkeerscontroles, aanhoudingen of huisuitzettingen.

Soevereinen geloven dat de overheid geen legitieme macht over hen heeft en dat ze zelf mogen bepalen of zij zich aan wetten en regels houden. Compleet met burgerarresten die steevast gelivestreamed worden, niet dat deze copycats daar iets mee bereiken.

Martin Vrijland, zelf soeverein, reageerde als eerste met een voorspelbare psy-op analyse. Vrijland houdt zijn woon- of  verblijfplaats in een ver buitenland angstvallig geheim. kan dus makkelijk oproepen tot deelname aan de Landelijke actie ‘Belastingaangifte Nee, Staatsroof Weg Ermee!’ en instrueert zijn behoorlijk paranoïde volgers tegenwoordig hoe ze zo anoniem mogelijk bitcoins kunnen kopen. Niet dat Martin daarmee bij de supermarkt terechtkan.

Mensen die zich soeverein verklaren, geloven in een ’kwaadaardige elite’. En dus ook Vrijland. 'En als de NCTV zo’n aankondiging doet, dan is het wachten op een in scene gezette situatie in de media, waarbij zo’n ‘complotdenker’ een aanslag pleegt. Dat moeten ze natuurlijk wel geloofwaardig hoaxen en het liefst met een verhaal van een aanslag op een ambtenaar, deurwaarder of welk verhaal de spindoctors deze keer ook zullen spinnen.'

Hele legers judasgeiten worden volgens Vrijland in stelling gebracht voor een schijnverzet, dat bedoeld is als vangnet voor authentieke waarheidszoekers, waartoe Vrijland zich zelf natuurlijk bedoelt. 'We hebben het dan over tienduizenden Inoffizielle Mitarbeiter die oproepbaar zijn voor verzetsbewegingen, demonstraties, publieke bijeenkomsten en die de discussie op straat en social media bewaken (gebruik makend van bots en fake/deepfake profielen).'

Dat Martin zelf net zo'n judasgeit zou kunnen zijn, is nog niet bij zijn volgers opgekomen.

zondag 7 april 2024

Jordy

Yesilgöz en Omtzigt worden voor de rechter gesleept, meldt Ninefornews, en dan weet je eigenlijk al een ding: nepnieuws.

De Nationale Bond tegen Overheidszaken wil dat 'belangrijke onderwerpen zoals het per direct stoppen van het ondersteunen van de oorlog in de Oekraïne, het per direct ontbinden van de samenwerking met het WEF (Klaus Schwab) en het bieden van een eerlijke keuze aan de Nederlandse bevolking voor het lidmaatschap van de EU, moeten gerechtelijk afgedwongen worden om opgenomen te worden in het regeerakkoord,' stelt voorzitter van de Bond Jordy Zwarts die kennelijk niet weet hoe de parlementaire democratie werkt.

'Als we dit niet gezamenlijk stoppen, zullen onze kinderen naar de loopgraven gestuurd worden in een oorlog die niet de onze is! Het ongekozen WEF dat een omwenteling in Nederland creëert, waar conform het artikel 97a van ons Wetboek van Strafrecht een gevangenisstraf op staat van maximaal 30 jaar!'

Het blog, dat regelmatig in financiële nood verkeert, en dan net doet alsof Klaus Schwab de 'nieuwssite' persoonlijk gaat verbieden, meldt wel vaker kansloze juridische acties van malloten. Laatst nog van ene Youri Hazeleger. Doet aangifte op grond van meerdere artikelen van het Wetboek van Strafrecht tegen Hugo de Jonge.

Hoewel, aangifte? Een mailtje gericht aan de voorzitter van het College van procureurs-generaal met een paar luie verwijzingen naar wetsartikelen.

Deze persoonlijke coach verkoopt via zijn site Joet schaamteloos illegale harddrugs naast cannabis verdampers. Je kunt er LSD en Psilocybine (paddo's) kopen, waarvan het bezit, productie en handel strafbaar is.

Jordy Zwarts is een oude bekende die al eens vaker op de korrel is genomen. Zwarts heeft een verleden als (internet) oplichter en 5G activist. De Nationale Bond tegen Overheidszaken voerde rechtszaken namens bezorgde burgers tegen 5G-straling.

Ooit ambieerde Zwarts een carrière in de lokale politiek toen hij de naam Forum voor Den Haag op de Kieslijst wilde laten zetten. Die naam werd geweigerd wegens verwarring met Forum voor Democratie, vond ook de Raad van State bij wie Zwarts vergeefs aanklopte.

Beter verging het de veertiger in zijn jarenlange strijd tegen de verplichte zorgverzekering. Dat kwam hem op zijn enige succesje tot nu toe te staan toen verzekeraar VGZ hem voor de rechter sleepte om hem alsnog tot betaling van zijn rekeningen te dwingen. Het contract met GHZ was door het GAK gesloten en niet door Zwarts, dus volgens de rechter niet geldig.

Maar voor het overige verliest de bond de ene zaak na de andere. Allerlei kort gedingen die de Bond aanspande tegen de bestuursvoorzitters van KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile afgewezen. Vorig jaar werden Rutte, Kaag, Hoekstra en Segers als burgers gedagvaard, maar had Zwarts even niet door dat hij een advocaat moest hebben voor deze specifieke zaak. In 2020 leende een 5G zaak tegen KPN zich ook al niet voor een kort geding. 'Vordering leent zich niet voor een kort geding. Ook ontbreekt een (rechts)plicht tot het afleggen van een verklaring als gevorderd. Afwijzing.'

Niet verrassend lees je dat nou eens nooit bij Ninefornews. 

zondag 31 maart 2024

Vrije voeten

Soeverein Robo Roeland Meijs en zijn maat Paolo zijn weer op vrije voeten, nadat ze sinds december in voorarrest hebben gezeten.

Meijs, type altijd heel erg boos, had eind vorig jaar een kleine veertig volgers opgeroepen om hem bij te staan. Zijn huisbaas wilde hem uit zijn huurwoning schoppen.

Op zich is het al geinig dat Meijs, die autonomen bijstond bij huiduitzettingen, nu zelf eens aan de beurt was.

Maar het feestje in de rechtszaal kwam er niet. Een dag voor het moment supreme zijn beiden opgepakt op verdenking van bedreiging en dwang. Meijs was aanvullend aangehouden voor opruiing omdat hij op sociale media bedreigende en opruiende berichten zou hebben geplaatst die opriepen tot geweld.

Eind vorig jaar stonden beiden voor het hoofdbureau van politie in Amsterdam. Ze gaven er een brief af waarin ze 1 miljoen euro ‘vorderden’ van een agent. De mannen wilden de vordering alleen laten vallen als ze een persoonlijk gesprek kregen met een groep agenten die een paar maanden eerder betrokken waren geweest bij een huisuitzetting van een bekende.

Schijnt dat er een mail naar een medewerker van de politie had gestuurd met de tekst: 'Een van de maatregelen is het klemrijden van een politiewagen en iedereen die erin zit dood schieten - door gemaskerde mannen uiteraard.' En dat was nog maar het begin.

Bij een doorzoeking in hun woonplaats is in één van de woning een 'mogelijk vuurwapen' in beslag genomen en in beide woningen waren diverse andere wapens in beslag genomen die voor afdreiging waren geschikt.

Op voorspraak van het Openbaar Ministerie mochten beiden nota bene zelfs gesprekken voeren met de gebroeders Anker, twee bekende, gepensioneerde advocaten die betrokken zijn met maatschappelijke vraagstukken. 'Verdachten willen graag praten over hun overtuiging, vertelde de officier van justitie.

Inmiddels zingt het duo paar toontjes lager. Beide mannen waren zwijgzaam op de zitting vrijdag en stelden vooral graag uit de cel te willen. Het duo mag geen contract met elkaar zoeken, niet posten op sociale media, niet als vermeend juridisch adviseur optreden en er geldt een locatieverbod voor een aantal politiebureaus in afwachting van de inhoudelijke behandeling.

woensdag 27 maart 2024

The Great Reset

Dikke tegenvaller weer voor de vage Stichting Recht Oprecht die een bodemprocedure is gestart tegen onder meer de WHO, Mark Rutte, Hugo de Jonge, Ernst Kuipers en andere kopstukken.

Her en der in het land doken vorig jaar plastic spandoeken op, waarop te lezen viel dat Rutte en anderen aangeklaagd zijn. Vanwege het feit dat Covid-19 'helemaal niet bestaat' en de ‘vermeende pandemie’ een geplande en georkestreerde mondiale actie in het kader van The Great Reset. En zeven niet nader genoemde eisers vaccinatieschade lijden.

De Friese stichting staat onder leiding van Ritske Blom, behalve praktiserend complotdenker werkzaam in de paardenfokkerij en directeur van een villapark in Honduras. Tijdens de verkiezingen voor de gemeenteraad in Leeuwarden en tijdens de Provinciale Statenverkiezingen stond hij op de kieslijst voor - jawel - Forum voor Democratie.

Raadsman Arno van Kessel is ook al een bekende uit het complotcircuit. Hij was advocaat van de corona-kritische club Artsen voor Waarheid, en verstoorde een bijeenkomst van de GGD op een school en viel hij medewerkers bij een prikbus lastig, onder meer door ze te vertellen dat ze ‘de wet overtreden’ en ‘een grote misdaad begaan’. De tuchtrechter legde hem zelfs een voorwaardelijke schorsing op.

Maar inmiddels is er alweer een kink in de kabel. De stichting meende namelijk ook Bill Gates aansprakelijk te kunnen stellen. Want: de WHO is een private niet-democratische instelling, 'die voor het merendeel wordt gefinancierd door de private persoon de heer Bill Gates via zijn Bill & Melinda Gates stichting en de mede door hem opgerichte en gefinancierde niet-democratische private instelling GAVI, de vaccinatie alliantie'.

Gevreesd moet worden dat de stichting te hoog gegrepen heeft. Op 21 februari 2024 is de advocaat van Bill Gates een separate procedure tegen de zeven eisers gestart, waarbij Gates stelt de Nederlandse rechter niet bevoegd is. Daardoor is de bodemprocedure opgeschort. De rechtbank zal eerst vonnis moeten wijzen om vervolgens de bodemprocedure verder te kunnen laten vervolgen. En aangezien Gates een duur advocatenkantoor Pels Rijcken heeft ingeschakeld, dreigt er bij verlies al meteen een flinke kostenpost voor de stichting die afhankelijk is van een handvol donateurs. 

En het zal Barracuda niets verbazen als met dit vonnis de volledige bodemprocedure wordt opgeblazen. Nog voordat de stichting kan schitteren in de rechtbank zijn de bizarre stellingen vermoedelijk al van tafel geveegd.

zaterdag 16 maart 2024

Valiant Thor

Niburu kan de broek tegenwoordig amper meer ophouden. De site draait naar eigen zeggen op een 'slof en een oude voetbalschoen' en aan donaties komt nauwelijks iets binnen. Misschien wel omdat het 'onthullend en bewustmakend nieuws' sleetse vormen begint te vertonen, waarin te vaak een vage satanische sekte wordt opgevoerd of de Jodenhaat van het scherm spat.

Het allermooist was recent nog een artikel waarin een verband wordt gesuggereerd tussen allerlei ongelukken met Boeing vliegtuigen en het inclusieve personeelsbeleid van die fabrikant, alsof het bedrijf plotsklaps mensen aanneemt zonder deugdelijke opleiding.

Naast de Main Stream Media zet Niburu zich steeds vaker af tegen de mainstream alternatieve media, die overigens nooit met naam en toenaam wordt genoemd, maar je trekt wel een erg grote schoen aan als je kennelijk zelf niet in een duidelijke behoefte voorziet. Financieel gezien.

Misschien moet het roer om. Een aantal jaren terug wilde Niburu nog wel eens artikelen publiceren waarin werd onthuld dat er 250 miljoen mensen stiekem op de Maan worden. Dat alles volgens een CIA piloot, dus dan moet het wel waar zijn.

Toch keerde Niburu een dezer dag heel even terug naar zijn roots naar aanleiding van een onderzoek van het Amerikaanse Pentagon dat stelde geen enkel bewijs is voor buitenaards leven. En dat, schrijft Niburu, terwijl ze zelf bezoek kregen van een alien.

Op 16 maart 1957 landde er volgens de site een buitenaards ruimteschip op ongeveer 20 kilometer afstand van het Pentagon. Het had drie inzittenden, waarvan twee mannen en één vrouw. De leider van de expeditie heette Valiant Thor en ze waren afkomstig van Venus.

Ja, je leest het goed, Venus, dat schuilgaat onder een zeer dik wolkendek van fijne druppels zwavelzuur en waar de gemiddelde temperatuur 460° C graden bedraagt. Zo heet, dat alles verschroeit en alles verdampt.

De bedoelde alien was niks anders dan een fantasieverhaal van Frank E. Stranges, ufoloof en oprichter van de National Investigations Committee on Unidentified Flying Objects. Diepgelovig, en ervan overtuigd dat God mensen op Venus had geschapen ver voor Adam en Eva. 

En Niburu weet het zeker: 'Tot op de dag van vandaag gaat Thor Valiant door met zijn missies en houden hij en zijn mensen nog wel degelijk een oogje in het zeil om te voorkomen dat wij chaos in het zonnestelsel kunnen veroorzaken door de vernietiging van onze planeet.'

zondag 3 maart 2024

Afval in, vuilnis buiten

Nieuwe CBS-cijfers zouden aantonen dat de toename in sterfte tijdens de vaccinatierondes in 2022 beperkt was tot mensen die gevaccineerd waren. Schrijven data-analist Wouter Aukema en immunoloog Theo Schetters. Het nieuws werd vooral opgepikt door dubieuze sites als Ninefornews en niet zonder reden, want het klopt voor geen meter.

Maar laten we beginnen met Wouter Aukema. Hij was als jonge jongen al ontzettend nieuwsgierig, wat leidde tot 'het demonteren van allerlei apparaten'. Zijn ouders hadden altijd extra stoppen in huis.

Tijdens zijn VWO studie werkte hij met de eerste computers van die tijd. In de jaren negentig ging Aukema werken voor een Venezolaanse Oliemaatschappij dat hoofdkantoor hield in Den Haag. Later verhuisde hij naar Atos Origin, een internationale ICT dienstverlener.

In 1999 startte Aukema zijn computerbeveiligingsbedrijf Trust Factory. Daar werkte hij met zijn team aan de veiligheid van computersystemen.

Nadat Aukema zijn bedrijf verkocht, verhuisde hij in 2014 van Den Haag naar Hoenderloo waar hij nog dagelijks onderzoek doet naar big data. Dit publiceert hij op Twitter of X.

Met een team van zeven mensen is Stichting WOB-team opgericht. Ze bouwen aan een WOB-machine waarbij sneller door dossiers kan worden gespit.

Aukema is niet alleen een WOBber, maar ook volbloed wappie, die iets te gretig wil aantonen dat vaccins tegen Covid levensgevaarlijk zijn.

Dat leidde al eens tot een omstreden publicatie in Vaccines, die moest worden teruggetrokken nadat verschillende gerespecteerde virologen ontslag namen om te protesteren tegen het artikel waarin werd beweerd dat 'voor drie sterfgevallen voorkomen door [COVID-19] vaccinatie, we twee moeten accepteren die door vaccinatie zijn toegebracht.'

'De gegevens zijn misbruikt omdat het de (onjuiste) veronderstelling maakt dat alle sterfgevallen die zich voordoen na vaccinatie worden veroorzaakt door vaccinatie', schreef  een van de wetenschappers. '[En] het wordt nu gebruikt door anti-vaxxers en COVID-19-ontkenners als bewijs dat COVID-19-vaccins niet veilig zijn. [Dit] is schromelijk onverantwoordelijk, vooral voor een tijdschrift dat gespecialiseerd is in vaccins.'

De publicatie was volgens een van de wetenschappers een voorbeeld van 'afval in, vuilnis buiten'.

En dat blijkt ook het geval met de nieuwste conclusies van 'datasjoemelaar Aukema en grafiekjesprofje Schetters'. Namelijk dat vooral gevaccineerden sterven, en niet-gevaccineerden de dans ontspringen. Onzin, zeggen zijn critici.

'Mensen die niet begrijpen wat het verschil is tussen absolute aantallen en proportionele aantallen. Wanneer het grootste deel van mensen gevaccineerd is zullen onder alle overlijdens ook de meeste mensen gevaccineerd zijn. Vaccineren maakt je namelijk niet onsterfelijk,' 

'Dan kun je het vervolgens nog bonter maken en net doen alsof alle overlijdens door SARS-CoV-2 infectie komen. Dan zit je diep in de desinformatie. Dan ook nog eens doen alsof vaccinatie dodelijk is en oversterfte verklaart, en boosters je meer gevoelig maken voor infectie! Het werkelijke antwoord is dat kans op zkh van een gevaccineerde 0.006 is en kans op zkh van een niet gevaccineerde 0.33 is.  Het lijkt me duidelijk welke groep veel beter beschermd is.'

Aukema blijkt slecht deze kritiek te kunnen verdragen: ''Duizenden trolletjes, hier op X en op Facebook, Linkedin, etc.' 'Ik verbied de man achter dit account om nog langer mijn naam of twitter account te noemen in zijn tweets', foetert Aukema tegen een van zijn trollen. Die als volgt reageren: 'Ik ben het levende bewijs dat vaccinatie help. Ben 82, kerngezond en alle prikken die kon krijgen,gehad. Dus alle wappen opzouten.'

maandag 19 februari 2024

Hypocriete muil

Het plotselinge overlijden van Aleksej Navalny heeft vanzelfsprekend ook de aandacht van de alternatieve media getrokken. Met als insteek dat het helemaal niet gezegd is dat hij is vermoord.

Een juiste conclusie, maar gelet op eerdere pogingen van Poetin om de Russische oppositieleider te vergiftigen, en de wijze waarop Poetin doorgaans met zijn vijanden afrekent, vorig jaar nog tuimelde Wagner baas Prigozjin uit een neergeschoten vliegtuig, ligt een natuurlijke dood niet erg voor de hand. 

De moeder van Navalny werd nota bene geweigerd bij het mortuarium, en weduwe Julia beschuldigt de Russische autoriteiten ervan haar man te hebben vergiftigd met novitsjok, het zenuwgas waarmee eerder een aanslag is gepleegd op het leven van Navalny.

Nepnieuwssite Ninefornews noemt Navalny een racist en xenofoob. En dat als hij is omgebracht door novitsjok, dit gas wel heel toevallig wordt bewaard in verschillende NAVO-landen – waaronder Duitsland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Zweden – en Oekraïne. Wel knap weer dat zo'n aanslag kan plaatsvinden in een stalinistisch kamp bij de poolcirkel.

Er zou ook veel bewijs zijn waaruit blijkt dat Navalny een westerse marionet was, gesteund door de Amerikaanse overheid, ngo’s en de CIA. Maar de video die dat moet bewijzen en viraal ging de afgelopen dagen, laat niet Navalny zien, maar Vladimir Ashurkov van de Anti-Corruption Foundation (FBK). Natuurlijk niet gecorrigeerd.

En natuurlijk beginnen alle complotbloggen over Julian Assange, die mogelijk wordt uitgeleverd aan de VS. Waar de wereld zich minder druk over maakt 'Zolang Julian Assange nog steeds vastzit moet iedere westerse ‘leider’ zijn hypocriete muil houden over Navalny!' briest Robert Jensen.

Niburu maakt het wel erg bont door de suggereren dat Navalny is overleden aan de gevolgen van - echt waar - vaccinaties. Gretig citeren de mafklappers een tweet van Thierry Baudet, waarin een bloedprop als de doodsoorzaak wordt genoemd. Met daaronder de mededeling van Navalny vier keer is is gevaccineerd. 

Gastschrijver Erick van Dijk komt nog met een ode aan Poetin: 'Ik denk dat hij oprecht is in wat hij al zegt sinds zijn aantreden. Hij wil geen oorlog met wie dan ook. Hij wil geen nieuw Russisch Rijk. Hij wil niet de de wereld veroveren om deze om te toveren tot een communistische staat. Hij wil niet de rol overnemen die Amerika lange tijd heeft vervuld. Hoe moet dat voelen, als dit zo is, en ik geloof echt dat dit zo is?'

Maar het kan altijd gekker: bestaat Navalny eigenlijk wel? Nope, vast en zeker een bedacht personage uit een of andere geavanceerde AI machine, waar alleen Martin Vrijland van heeft gehoord. 

Foto Michał Siergiejevicz (Wiki)