zondag 23 februari 2020

Rocketman

Hardnekkige platte aard-gelovers heb je in Nederland ook. Je vindt ze vooral - Barracuda had ook niet anders verwacht - in de commentaren op de artikelen van WantToKnow.

Niet-gelovers reageren doorgaans afwijzend op de 'lading agressie en de aanvalsdrang. 'Ik ga echt niet de boksring met wie dan ook in die aan de andere kant wil doen voorkomen een liefdevol mens-mens beweert te zijn.'

Maar waar Nederlandse believers zich vooral beperken tot discussies (lees: monologen), gaan anderen op onderzoek uit. Met alle gevolgen van dien. Neem de Amerikaanse stuntman 'Mad' Mike Hughes, die een dezer dagen is omgekomen bij de lancering van een zelfgemaakte stoomraket. De 64-jarige Amerikaan wilde een hoogte van ruim anderhalve kilometer bereiken, om te bewijzen dat de aarde plat is.

Twee jaar geleden deed 'Rocketman' een eerste poging en bereikte hij met een zelfgebouwd tuig een hoogte van 571 meter. Nu ontdekt Hughes het hiernamaals eerder dan de randen van de platte aarde.

Hij had beter mee kunnen gaan op het cruiseschip dat ergens dit jaar naar de rand van de platte aarde moet varen. Of nog beter: onderstaande video kunnen bekijken.

zaterdag 8 februari 2020

Agenda

Gebeurt niet vaak dat de gekkies van Niburu gaan twijfelen aan hun eigen verzonnen complotten. 'We leven in een wereld waar het bijna ondoenlijk is geworden om waarheid van fictie te onderscheiden,' meldt het plotterblog naar aanleiding van het nieuwe coronavirus. Dat het een set-up is, 'is zo klaar als een klontje', doch dat het daarvoor gebruikte virus ook nep is, 'zou kunnen, maar tegelijkertijd zijn er ook talloze getuigenverklaringen en korte filmpjes'.

Een vaccin dat formeel de bevolking zal beschermen, maar haar in werkelijkheid uitroeit, daar geloven ze bij Niburu nog steeds in. Vanwege Bill Gates, die ineens 100 miljoen dollar doneert voor de ontwikkeling van een vaccin.

Ook Guido Bonkers van WantToKnow (hij heet Jonkers, maar we gaan hem voortaan zo noemen) gelooft nog altijd in een of andere agenda. 'Is die agenda regelrechte massamoord..?? Als je net als wij elke dag de puzzelstukjes voorbij ziet komen, die dan vervolgens ook vrij eenvoudig in een groter plaatje te passen zijn, is die genocide-vorm wel degelijk een optie. Het is met name het werk van de oprichter van Microsoft, de heer William Gates, die met zijn stichting een uiterst dubieuze rol speelt, in het ‘vaccineren van de wereldbevolking’.'

Barracuda begrijpt nog altijd weinig van de logica van Bonkers en Nieboeroe. Waarom zou je eerst een dodelijk virus ontwikkelen met als doel een deel van de bevolking uit te groeien en vervolgens 100 miljoen dollar doneren voor de ontwikkeling van een vaccin met hetzelfde doel? Werkte het virus niet goed? Kun je met een vaccin sneller grote groepen doden? Vragen die uiteraard onbeantwoord blijven. 

Bonkers krijgt van verschillende kanten trouwens 'belangrijke e-mails' toegestuurd, waarin staat dat Wuhan (het epicentrum van de virus) een wereldwijd centrum is van 5G-technologie en -inzet. 'Is dit weer een andere niet-coronavirusvector voor ziekte en schade?'. Vast wel. Figuren als Guido knopen met het grootste gemak de meest uiteenlopende gektes aan elkaar. Zie hier de nuchtere achtergronden.

zondag 2 februari 2020

Guido Bonkers

Het hoge woord is eruit: het coronavirus is van Bill Gates. Er hoeft maar een plotter op het wereldwijde internet een relatie te leggen tussen de virusuitbraak en de Microsoft topman, of Guido Jonkers van WantToKnow tikt het weer driftig over.

En natuurlijk begint het verhaaltje weer met het misverstand dat het Britse Pirbright Institute, gespecialiseerd in de bestrijding van pluimveeziektes, een patent zou hebben op het coronavirus. Dat komt omdat een of andere malloot in Google is gaan zoeken naar patent en coronavirus en veronderstelde, zonder het desbetreffende onderzoek nader te bestuderen, dat het om het Chinese virus ging. Want dat staat er namelijk boven: Coronavirus. Dat dit een algemene naam is voor virussen met bepaalde eigenschappen is ook Jonkers weer eens ontgaan. Die leest nooit verder dan zijn domme neus lang is.

Het instituut blijkt ook nog eens financiering te krijgen van onder meer de Bill en Melinda Gates Foundation en dan is de volgende simpele conclusie van Guido dat het coronavirus van Bill Gates is.

Gretig, bijna met de tong op de grond, verwijst Jonkers naar de beroemde TED talk uit 2010, waarin Gates verkondigde dat vaccins een van de sleutels zijn tot het terugdringen van de wereldbevolking. Dat heeft hij inderdaad gezegd, maar een beetje goede verstaander weet wat Gates daarmee werkelijk bedoelde.

Debunking Denialism verwoordde het als volgt: This is the central flaw in the conspiracy theories about Bill Gates, vaccines and depopulation: they confuse vaccines leading to a higher living standard which in turn lead to fewer children being born due to social factors with the notion of a shadowy conspiracy attempting to commit mass murder on a global scale. In their attempts to back up their anti-vaccine fear mongering, these conspiracy theorists make use of a classic denialist debating tactic called quote mining. It involves taking a segment of communication out of its surrounding context to distort its meaning. As we have seen, when societies increase their living standards, they tend to give birth to a lower average number of children. This makes reduces the population increase and can even make it level off. Keep this in mind when we look at the two most common quotes by Gates taken out of context. 

Veel logica is er ook niet te ontdekken in het verhaaltje over Gates, die blijkbaar virussen financiert met als doel om de bevolking uit te roeien, en tegelijkertijd vaccins laat maken met hetzelfde doel. 

Nu maakt het allemaal niet uit, want de gemiddelde aanhanger van Guido gelooft ook in de Platte Aarde, zoals Guido zelf nog altijd denkt dat de Maan hol is.

In een moeite door melden de gekkies van Niburu dat het Chinese virus stukjes HIV zou bevatten. Ook alweer uit zijn verband getrokken plotterkul. Onderzoekers uit India zien bepaalde eigenschappen die ook het HIV virus kenmerken en de oorzaak kunnen zijn van zijn snelle verspreiding. De DNA sequenties worden echter evenzeer in andere virussen aangetroffen.